|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
To co napisała pop i izazula z lekka mnie zaniepokoiło,bo wychodzi na to,że ja przegrezwam swoje dziecko,bo my na razie palimy co 2-4 dni i jak ustawimy na najniższą temperaturę to mamy w domu 25 stopni,okien na noc nie otwieram jak tak ciepło jest,bo strasznie traktory hałasują nad ranem i nas budzą.W ciągu dnia otwieram.Poza tym moja mała jeszcze ani razu,nawet ciut,ciut nie była przeziębiona...
A u nas leje od dwóch dni i z mała nie wychodzę,a wy wychodzicie w taką pogodę z dziecmi?
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Asiu nie masz sie co martwic, kazde dziecko jest inne np. jak ostatnio sie z dusiaczkiem widzialysmy to nasze maluchy sie roznia wszystkim!! Moja jak sie przekreca to wyjmuje w wiekszosci razy lapke spod brzuszka, Ola nie, za to Ola zjada swoje stopy i PRZECUDNIE gada moja ciagnie sie za skarpety, moja moglaby od papu nie odchodzic Ola jak kurczaczek , moja na rece nigdy nie usnie, bo ja to rozbawia a Olunia tylko na raczkach by usypiala przy czym sie cudownie przytula moja sie wcale nie przytula.To widac dopiero jak sie ma porownanie jak dzieci sa inne, ja moglabym sie martwic o to ze mala stopek nie zjada, o to ze tak nie gada NON STOP
o wiele innych rzeczy , a twoja jest jeszcze oslabiona bo sama mowisz ze przeziebiona jest. I dla pocieszenia powiem Ci , ze szwagierki mala przekrecala sie jak miala 7 miesiecy takze roznie dzieci lapia , nasze maja 5 miesiecy i tydzien dopiero.I NIGDZIE NIE IDZ! CHCESZ PONARZEKAC? TO NARZEKAJ- KOMU, JAK NIE NAM? Izumi- kciuki za tezta!!!! a kasiurki masz za duzo ze chcesz wysylac upominki? Drcronik trzymamy kciuki! bedzie dobrze!! Kazde z naszych dzieci jest inne i nie ma dwoch takich co robia dokladnie to samo i tak samo takze spokojnie.
|
|
#363 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
![]() Na poczatek dla Baobabkowego Kubusia za urodzinkiCytat:
Cytat:
wcześniej przetestowałam chyba wszystkie płyny do podłogi i lipa i mopem też nie bo tez są mazaje tylko ręcznie na klęczkach Cytat:
Cytat:
No ja co do łazienki to tez się nie mogę pochwalić , bo jeszcze czeka nas remont i tak sobie właśnie wymarzyłam płytki wanilia z czekoladą , a na razie mam panele na ścianie i jeszcze mysz mi zdechła gdzieś za nimi i padliną wali no masakraCytat:
Cytat:
![]() Myslę ,że jak dasz jej bebilon to nic jej nie będzie , ja kupuję bebilon "dobra noc" od razu z kleikiem jednak i tak nocy nie przesypia torcik i solenizantka słodziutkie Cytat:
Cytat:
proponuję na pierwszą stronęCytat:
mam nadzieję że wszystko będzie ok.Cytat:
chociaż mój potrafi całą noc szczekać np. na jeża a ja się zastanawiam dlaczego on hauczy , rano idę a tam jeżyk biedny w kulce Cytat:
Cytat:
Nie martw się , jeśli Cię to uspokoi to idź do lekarza. No i z sobą też, może jakieś badania zrób. |
||||||||||||
|
|
|
#364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
#365 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze niedawno tak wyglądał mój salon ![]() Wytrwałości zyczę ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#366 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() :brzyda l:Cytat:
Cytat:
![]() :brzyda l:Cytat:
![]() Bardzo się cieszę, że podoba się rymowanka. Zgadzam się jeśli wy chcecie, aby był na początku wątku Baobabku całuski dla półrocznego Kubełka Asiulek Pop ma rację(jak zwykle ) bo "mądrze" mówi. Każde dziecko inaczej się rozwija. Posłużę się przykładem Tylkooliwki(mam nadzieję, że się nie obrazi) że jej Daniel mając pół roku za sobą nie przekręcał sie na boczki. Ona się martwiła, zamówiła rehabilitantkę a Danielek z dnia na dzień bez uprzedzenia sam się przekręcił. Sama widzisz, że dzieciaczki lubią nas zaskakiwać i twoja Wercia również cię któregoś dnia zaskoczy. Tylko daj jej troszeczkę czasu i niech póki co zdrowieje. Ty też się kuruj. Zmartwienia nie sprzyjają dobremu zdrowiu fizycznemu i psychicznemu.Anakazar a nie masz koleżanki, która mogłaby na te pare dni do Ciebie przyjechać??? i brawa dla Ninki za przekręcanie ![]() A tak wogóle dzień dobry w ten jakże fatalnie pochmurny dzień aż się nic nie chce.madzia podaję linka do mojej malutkiej łazieneczki http://deccoria.pl/galeria,id,26836
Lenka 12.03.2010 CC http://www.suwaczki.com/tickers/ug378u69qhqma25s.png Maja Edytowane przez aixa Czas edycji: 2010-09-14 o 11:40 |
||||
|
|
|
#367 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=machaj;22048543]2. babcia dała skosztować czekolady!
(oczywiście jak mama nie widziała)kurde, ja przepraszam, ale po jaką cholerę??!! Nie czepiam się tutaj akurat TEJ babci, ale generalnie po jaką cholerę ktokolwiek poza rodzicami daje takie rzeczy malutkim dzieciom???Jeśli rodzice sami zdecydują-proszę bardzo można podawac, ale za plecami?? Moi, a nawet TZta rodzice zobaczyliby nową odsłonę mnie gdyby coś takiego się zdarzyło. genialny!!! najbardziej mi sie podoba ten fragment powyzej Cytat:
Ja sie nie chce madrzyc, bo sama czasem nie wiem jak mala na noc ubrac-wlasnie sie podziebila, ale spie z nia w pokoju i ja spie w koszulce i spodenkach pod koldra a ona w body na dlugi, spodenkach cienkich, skarpetkach i pod srednim kocykiem. Jutro mielismyisc na szczepienie i lipa-musimy wyzdrowiec najpierw.
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
Moja do tej pory spala w pajacu przykryta kocem ale wczoraj jej kolderke wyciagnelam.
|
|
#369 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Jaaaaasne, ja bym nie podawała, bo ona kogoś naśle...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a poza tym zgadzam sie w 100%Cytat:
a nam dzis pani doktor zabronila spacerow przez tydzien-sie zobaczy, jak bedzie cieplo to wyjdziemy, ale dzis nie
|
|
#370 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
... Albo odzywa się niepytana . (...) Paskudna babo I nie "upominki" bo już napisałam że to pierdoła, a w zasadzie nic nie kosztująca mnie pierdoła, więc mi tu nie lawirować jeno zgłaszać na PW adresy!!! ![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Mrówa Ty nie chojrakuj bo już widzę żeś następna w kolejce .Adres na PW zarzucaj
|
|
|
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
ile razy dziennie dajecie dzieciakom sloiczek? zastanawiam sie czy moja nie je za duzo bo rano je mleko, potem sloiczek( caly) warzywka lub owoce lub mieszanka,nastepnie kaszka na mleku( zamiast mleka samego) potem jest obiadek ( wczoraj krolika wciagnela nosem, tez caly sloiczek) pozniej mleko i mleko. Czyli 3 razy mleko plus kaszka plus dwa sloiczki.
|
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
aixa to nie parę dni,a tygodni.
a moja śpi jak mamy napalone tylko w bawełnianym pajacu i body na krótki,niczym jej nie przykrywam,bo gorąco jest w domu,jak nie napalone to też albo bawełniany albo welurowy i przykrywam kołderką albo cienkiutkim kocykiem-w zależności jak jest. yoonka moja dzisiaj to samo,ale już drugą nockę ją odkładam do łóżeczka i trochę pogada sobie i zasypia<jupi> aaa i chcę pochwalic kaszkę hippa na dobranoc jabłko-gruszka jest przepyszną,mała się zajadała i mi strasznie smakowała
|
#373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zreszta tutaj nikogo to nie dotyczy![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Gdybym wiedziala ze jakis mikolaj szykuje dla was niespodzianke wtedy by na pewno dotyczylo;D ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- MROWAK masz racje, teraz takie lajpo pod okiem sie upominkiem czy nawet *******a nazywa ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- tz sprzata, odsuwa wyrko szafki lozeczko malej i takie tam a ja siedze w kuchni z mala ona w hustawce przeszczesliwa i tak zejdzie mu jeszcze z 2h
|
|
|
#374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja w tydzień tego nie zje
|
|
#375 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
no i jeszcze jej malo, pediatra mi mowila ze spokojnie dwa sloiczki moze jesc a kaszka to zamiast posilku mlecznego wiec tez ale nie wiem
![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Teraz przy dawaniu jej sloiczkow juz nie patrze na to ze 3 lyzeczki czy 4 powinna zjesc i jest na razie ok.
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
poszłam teraz kotlety przewrócic,wracam patrze,a moja na brzuchu leży,głowa do góry i z dumy chyba pęknie taką ma minę-ale z niej dumna jestem,prędzej ja pękne hehe
ja ogólnie przeczytałam,że im dziecko więcej zje w dzień to w nocy się na jedzenie nie budzi i wpycham jej codziennie jedzonko,ale póki co się budzi.yoonka a może te nasze gadziny mają jakiś skok,że tak się poprzestawiały? gotuje jej dzisiaj swój obiadek,bo mleka dzisiaj nie chcę,jej szyja a i owszem,bo wszystko wypluwa;/
|
#378 |
|
Zakorzenienie
|
My jak mleko zmienilismy na bebiko z nutramigenu tez sie budzila i nieraz tez jej zdarzy teraz np o jakiejs 5 obudzic zje i idzie spac dalej, moze dlatego ze nutamigenu bylo 210 wody,7 lyzek dawalo ok 240ml a teraz jest 180 wody i 6 lyzek czyli mniej z tym ze moze powinno byc bardziej pozywne.
|
|
#379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
BYM, ale sie nie boje, bo ja nic nie wiem. BYM BY RYMBY probowal juz ktos tego kubka LOVI co nie ma dziubka (360 stopni)???
|
|
#380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja Ci napiszę co mój je przez dobę:rano ok.8 (chyba ,ze zje mleko o5-6 to ok.10 śniadanko) to je serek danio albo jakiś jogurcik misiowy po południu tzn. ok 14 zupka wielkości dużego słoiczka (ale mało kiedy zje całą) podwieczorek ok. 17-18 przecierek owocowy (mały, czasami 2 jak ma melodie albo 1 przecier i 1 deserek waniliowy) czasem dostanie jeszcze chrupki kukurydziane albo chleb suchy( to lubi) wieczorem 20-21 mleko 150ml ( mało kiedy 180) w nocy 2-3 mleko 120 czasami ok. 6 mleko 120 wstajemy o 7 tylko ,że on z chęcią zjada 3-4 pierwsze łyżeczki i później muszę kombinować żeby w niego wcisnąć resztę w sumie nie dużo mniej ale Twoja je w nocy? i pewnie mleka więcej a już doczytałam ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- też jestem ciekawa bo czaje się na niego Edytowane przez libra777 Czas edycji: 2010-09-14 o 14:09 |
|
|
|
|
#381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do jedzenia to ja tez juz nie wiem czy Gabryska dostaje ile powinna...u nas jest mniej wiecej tak: -rano (zwykle miedzy 8 a 9) sniadanko wyciagane z mamusi wiec nie wiadomo ile tego zjada -11-12 obiadek, ktory zwykle sklada sie z mniej wiecej polowy sloiczka jakiejs zupki, polowy sloiczka np.,ziemniakow ze szpinakiem czy z dynia i 2-4 slyszne lyzeczki deserku owocowego - potem wypada spacer, na ktorym ok.14-15 dostaje butle, jakies 180ml z domieszka glutenowej kaszki, ale w mikrych ilosciach wiec w sumie sie nie liczy ta kaszka - 17-18 od 2 dni podaje tutaj mleko z butli z kaszka (podawane lyzeczka, bo ze smoczka do kaszki przeznaczonego ona nie umie pic)-wczoraj zjadla tego jakies 150ml - ok.20 kapiel i po kapieli ok.200ml mleka z butli (czasem zjada wszystko, ale czesciej je tak 170-180ml) - pobudka w nocy ok.2-3 (piers) no i potem jest sniadanko (Wyjatkowo dzis jadla w nocy o 1,4 i 8-trzy razy, a nie dwa, bo po polnocy musielismy ja wyciagnac na fride ze wzgledunamasakrycznie zapchany nosek i przy piersi spokojnie sobie zasnela) czy to za duzo/za malo tego wszystkiego???
|
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
libra tylko moja nie je w ogole w nocy a ty piszesz ze twoj je i ma takie przerywniki jak chrupek czy ciacho na ktore moja jest za mala, podobnie jak za mala jest na jedna wieczorna porcje mleka,w sensie ze za mloda:P.
U nas wychodza wiec 3 porcje mleka i 2 sloiczki na dzien, to serio az tak duzo ?;/
|
|
#383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- 5-6 cycorek (do niedawna była butelka) nie wiadomo ile - 8-9 150 ml bebilon - przed 12-tą obiadek ok. pół słoiczka + po przerwie 100 ml rozcieńczony soczek - 15 150 ml bebilon - 18 cycorek nie wiadomo ile - ok. 21 po kąpieli znowu 150 ml bebilonu - w nocy czasem budzi się 2x a czasem co godz. (cycorek). Czasem wypija więcej soczku albo herbatkę Za radą lekarza gutenu jeszcze nie podajemy. Często odnoszę wrażenie że ją przekarmiam
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co Mrowak ja też właśnie nie wiem czy , Miko dostaje wystarczająco ale wydaje mi się ,ze tak bo jesli ok. 4 godz wytrzymuje nie marudząc specjalnie to chyba głodny nie jest , nie wiem ile teraz waży bo dawno go nie wazyłam ale chyba przybiera bo wydaje mi sie ,ze coraz ciezszy jest więc myślę ,że ok .
Ja kaszkę daję bardzo rzadko chodzi mi o taką co się rozrabia z wodą , bo dawałam na wieczór ale on i tak nocy nie przesypiał więc nie daję tylko już na śpiku dostaje mleko z kleikiem to na "dobra noc" no i całej nocy też nie prześpi dzisiaj sie 2 razy zbudził nie raz sie tylko raz budzi. Wydaje mi sie ,że jak dziecko przybiera normalnie na wadze, to nie ma co za dużo wciskać tego jedzenia żeby nie upaść , bo później moze mu tak zostać . Chyba się przejadę do ośrodka i zważe małego i zobaczę jak wg. tabel się plasuje . |
|
|
|
#385 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez czasem sie zastanawiam czy nie za duzo, ale za kazdym razem jak jestem w przychodni (dzis tez) to i polozna i lekarki i pani od szczepien- wszystkie pamietajac jak mala miala ten problem z zastojem w prztbieraniu na wadze mowią teraz ze ślicznie wyglada, ze policzki sie ladne zrobily, ze nozki dobrze wygladaja, a kogo nie zapytam z "dzieciatych" zjanomych to sie okazuje, ze Gabrysia mniej wazy- przyklad z wczoraj-jakas pani chwalila mi sie zdjeciem 3 miesiecznej wnuczki i okazalo sie, ze to dziecko podobno wazy tyle, ale moja Gabryska TERAZ.
I badz tu madry-pisz wiersze.
|
#386 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale o jakich pampuchach mówisz??[QUOTE=mrowak;22054350] Cytat:
Odebrałam torcika Kubusiowego, jutro może wstawię fotki jakieś. Tak mnie już korci ten tort, a muszę na tż zaczekać dopiero dzisiaj zauważyłam że z 14ego to tylko na forum mój Kubuś jest![]() Kurde, mój tż zakatarzony i sypia w innym pokoju, mnie w gardle coś smyra, ale u mnie to norma bo jak pod tablicą swoje wywody robię to później taki skutek tak się strasznie o niego boję pozatym mam wyrzuty....powinnam być z nim cały czas a nie do pracy chodzić
|
|
#387 |
|
Zakorzenienie
|
zostala mi shorma drobiowa od wczoraj i ziemniaki z obiadu , zrobilam to na patelni, wsadzilam jeszcze szynke i serem zoltym zalalam-pycha.
|
|
#388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może i masz rację przeciez dla niego taki długi chrupek kukurydziany to jest chyba sporo , a ja mówię ,ze on mało je może i nie mało ale na pewno nie je chętnie(oprócz chleba i chrupków) wszystko muszę w niego wciskać i nie raz trwa to godz. A mleka to chyba powinien więcej , bo nawet z tego co pisze na opakowaniu ,że porcje na dobę powinny być 3 po 210 wody i 7 miarek a on zjada mniej ale już nic na to nie poradzę w sumie chyba nie dużo ale pamietam zawsze jak pisałas ile Oliwka je mleka i zawsze mnie to szokowało bo mój nigdy tyle nie zjadł nawet przez sen ale tak patrząc 3x mleko i 2x słiczek to chyba tak samo jak u nas
|
|
|
|
|
#389 |
|
Zakorzenienie
|
ja mysle ze mala nie je az tak duzo, czesc waszych dzieci w nocy ja a ona jak sie kladzie kolo 21 ( tzn ostatni posilek) to ok 8 je znowu takze ma przerwe i moze w dzien ja nadrabia, pediatra mowi ze jest ok takze nie wiem;/
---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- no wlasnie, tylko jej np nie robi roznicy czy to te male sloiczki czy duze, je dopoki sie nie skoncza a pozniej jeszcze mina skwaszona ze the end.
|
|
#390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.

o wiele innych rzeczy , a twoja jest jeszcze oslabiona bo sama mowisz ze przeziebiona jest. I dla pocieszenia powiem Ci , ze szwagierki mala przekrecala sie jak miala 7 miesiecy takze roznie dzieci lapia , nasze maja 5 miesiecy i tydzien dopiero.
dla Baobabkowego Kubusia za urodzinki
i jeszcze mysz mi zdechła gdzieś za nimi i padliną wali no masakra
tylko się nie śmiejcie ale przy piwku z tż coś wymyśliliśmy
.
napisałabym coś o każdej ale już tak późno
mam nadzieję że wszystko będzie ok.
jeszcze troszkę i skonczy pół roczku a ona lezy jak kłoda... a tu tylko czytam jakie postępy robia wasze skarby... dlatego w Pleszewie was podczytywalam ale nie miałam jakos ochoty nic pisac... dziś jakoś się zebrałam... oczywiscie ciesze sie z postepow waszych pociech ale tym samym martwię sie o mojego leniuszka...
Jejciu.

Moja w tydzień
ja Ci napiszę co mój je przez dobę: