Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-14, 10:47   #361
anakazar
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

To co napisała pop i izazula z lekka mnie zaniepokoiło,bo wychodzi na to,że ja przegrezwam swoje dziecko,bo my na razie palimy co 2-4 dni i jak ustawimy na najniższą temperaturę to mamy w domu 25 stopni,okien na noc nie otwieram jak tak ciepło jest,bo strasznie traktory hałasują nad ranem i nas budzą.W ciągu dnia otwieram.Poza tym moja mała jeszcze ani razu,nawet ciut,ciut nie była przeziębiona...

A u nas leje od dwóch dni i z mała nie wychodzę,a wy wychodzicie w taką pogodę z dziecmi?

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 10:47   #362
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Asiu nie masz sie co martwic, kazde dziecko jest inne np. jak ostatnio sie z dusiaczkiem widzialysmy to nasze maluchy sie roznia wszystkim!! Moja jak sie przekreca to wyjmuje w wiekszosci razy lapke spod brzuszka, Ola nie, za to Ola zjada swoje stopy i PRZECUDNIE gada moja ciagnie sie za skarpety, moja moglaby od papu nie odchodzic Ola jak kurczaczek , moja na rece nigdy nie usnie, bo ja to rozbawia a Olunia tylko na raczkach by usypiala przy czym sie cudownie przytula moja sie wcale nie przytula.To widac dopiero jak sie ma porownanie jak dzieci sa inne, ja moglabym sie martwic o to ze mala stopek nie zjada, o to ze tak nie gada NON STOP o wiele innych rzeczy , a twoja jest jeszcze oslabiona bo sama mowisz ze przeziebiona jest. I dla pocieszenia powiem Ci , ze szwagierki mala przekrecala sie jak miala 7 miesiecy takze roznie dzieci lapia , nasze maja 5 miesiecy i tydzien dopiero.
I NIGDZIE NIE IDZ! CHCESZ PONARZEKAC? TO NARZEKAJ- KOMU, JAK NIE NAM?

Izumi- kciuki za tezta!!!! a kasiurki masz za duzo ze chcesz wysylac upominki?

Drcronik trzymamy kciuki! bedzie dobrze!!
Kazde z naszych dzieci jest inne i nie ma dwoch takich co robia dokladnie to samo i tak samo takze spokojnie.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 11:10   #363
libra777
Zakorzenienie

Witajcie!
Na poczatek dla Baobabkowego Kubusia za urodzinki
Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Michaś śliczny

Oto moja rozpierducha w mieszkaniu. Dodam że do końca września MUSZĘ się tam wprowadzić A ten pomarańcz jakiś taki brzydki na fotach wychodzi w rzeczywistości jest ładniejszyNo i jak będzie koniec to Wam się pochwalę moimi podwieszanymi sufitami
ale już bliżej niż dalej czekamy na fotki
Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
za to nie jestem zadowolona z podlogi maz kupowal sam i wybral panele w takim cieplym odcieniu, a nie neutralnym jak chcialam i srednio mi to pasuje. do tego sa dosyc ciemne i za cholere nie moge ich wyczyscic tak, zeby pod swiatlo nie bylo widac zamazajów...
a podłoga matowa czy na połysk , bo ja mam ciemną na połysk i dopiero doszłam jak ją myć zeby nie było mazajów, otóż kupiłam ścierkę z mikrofiby , moczę ją w wodzie , mocno wykręcam i podłogę spryskuję płynem do szyb ze spirytusem i na kolanach wycieram ścierką kolistymi ruchami i podłoga lśni i ani smugi nie ma
wcześniej przetestowałam chyba wszystkie płyny do podłogi i lipa i mopem też nie bo tez są mazaje tylko ręcznie na klęczkach
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak sa juz takie chlodne noce i nie opalane mieszkanie to czym przykrywacie dzieci?
mój śpi w pajacu przykryty kocem ,ale ja rozpalam w piecu na wodę (podkowa) i wieczorem puszczam trochę na grzejniki bo jednak chłodno do kąpania i wogóle

Cytat:

kobiety jak ja bym wam pokazala moja lazienke to byscie sie za glowe zlapaly, mysle ze nie jedna rodzina patologiczna z przydzielonym socjalnym mieszkaniem ma lepsze;D;D;D;D
powaga!!!!!!!!!!!!!
oj bys się ździwila jakie są u nas mieszkania socjalne , wybudowali takie domki kilkurodzinne właśnie dla takich co ich np. eksmitują z bloku za niepłacenie czynszu , albo z innych powodów , mieszkanka mają luksio.
No ja co do łazienki to tez się nie mogę pochwalić , bo jeszcze czeka nas remont i tak sobie właśnie wymarzyłam płytki wanilia z czekoladą , a na razie mam panele na ścianie i jeszcze mysz mi zdechła gdzieś za nimi i padliną wali no masakra

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
libra i jak ci smakował torcik? po całej nocy w lodówce faktycznie był lepszy... my jedliśmy go tego samego dnia i był za mdły... na 2gi dzień lepiej smakował
no na drugi dzień był nie zły ale jednak i tak za czekoladowy ten malinowy sos troszkę łamał tą czekoladę
Cytat:

a ja po tych nagadywaniach babć kupiłam małej mała puszkę babilonu... miałam jej na noc zrobić ale jeszcze nie dziś... bo się zastanawiam czy ja mogę tak na raz dać jej cała butle sztucznego mleka zamiast mojego? (pomijam już fakt o moich napakowanych cycach) myślę że jutro zrobie do małej butli trochę mleka i dam jej cyca...
boje się że jak nie zaśnie przy cycu to znowu będzie półgodzinne usypianie i wycie przy tym..;/ ona mnie za rękę trzyma i co chwila się odwraca i sprawdza czy jestem..
w dzień też zasypia albo przy cycu albo po długim bujaniu w wózku albo na rękach (tego nauczyły ją babcie!) ... już się zaczynam martwić co to będzie z tym jej zasypianiem...

u nas teściowa pali w piecu ale i tak najcieplej jest 23 stopnie... (dlatego wolę jak teść pali bo jest dużo cieplej ale wtedy ona chodzi i zrzędzi;/) a nad ranem mamy 19-20st.. wieć mała śpi w body na długi rękaw pajac śpiworek i cieniutka pierzynka...

że ja taka chwalipięta straszna to wklejam zdj:
1. półświeczki na torcie Kaliny!
2. babcia dała skosztować czekolady! (oczywiście jak mama nie widziała)
3. nasz mały śmieszek.. ma gilgotki po tatusiu od paszek po stópki (mamusia gilgotek na szczęście nie ma)
nie wiem czy to Cię pocieszy ale mój bez bujania też nie uśnie będzie ryczał póki go nie zabujam i nie mam na kogo zwalić że ktoś nauczył
Myslę ,że jak dasz jej bebilon to nic jej nie będzie , ja kupuję bebilon "dobra noc" od razu z kleikiem jednak i tak nocy nie przesypia
torcik i solenizantka słodziutkie
Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość

madziwnia dodaję zdjęcie do naszej galerii dzieciaczków sorki, że tak późno
chyba do mamusi podobna ładniutka
Cytat:
UWAGA MAM DLA WAS MALUTKĄ NIESPODZIANKĘ tylko się nie śmiejcie ale przy piwku z tż coś wymyśliliśmy

Nasze forum jest "piękne i mądre"
każdy znajdzie tutaj co dobre.
Są tu mamy marcowo-kwietniowe
i malutki wyjątek GIGA grudniowa.
Piszemy o swoich codziennych zmartwieniach, kłopotach,
troskach oraz problemach.
Porady niektórych doświadczonych kobiet
wbijamy sobie codziennie do głowy.
Niektóre martwią się powrotem do pracy,
inne już pracują a reszta zobaczy.
Nasze forum jest bardzo ciekawe,
czytając je mamy niezłą zabawę.
Pop nas uczy jak z facetem się obchodzić,
jej rady zdają się nigdy nie zawodzić.
Ekspertek na forum jest u nas wiele:
Ferrou umaluje każdą z nas nawet w kościele.
Izumi tryska codziennym humorem,
AniaP doradzi co zrobić z "bachorem".
Fasolka da wykład na temat Testamentu,
Drcron i Darusia starają się nie wprowadzać zamętu.
Mrówka przetłumaczy nam kilka tekstów,
zrozumie każda z nas wszystko po angielsku.
Asiulek zamartwia się Weroniką,
wszystkie od razu za to na nią krzyczą.
Madziwnia zakłada kolejne części wątku
dla ważnego forumowego porządku.
Z tytułowym seksem to same kłopoty,
co druga na forum nie ma ochoty.
Galerię z dzieciaczkami mamy wspaniałą,
to córcia to synek ją upiększają.
I chociaż wszystkie osobiście się nie znamy,
z większości problemów się sobie zwierzamy.

jeśli któraś coś chce dopisać bardzo chętnie edit
mam nadzieję, że się chociaż trochę podoba napisałabym coś o każdej ale już tak późno
dobranoc mamusie i dzieciaczki słodkich snów
super proponuję na pierwszą stronę
Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tylko na chwilke dzisiaj o 10 mamy wizyte u neurologa i rtg glowy jesli sie uda to zrobia usg a jesli nie to trzeba bedzie dzisiaj jeszcze robic tomografie boje sie okropnie bardzo bardzo was prosze o trzymanie kciukow wczoraj jej glowe mierzylam i nic nie urosla nadal jest 43 cm oby tylko sie skonczylo na straszeniu mnie Polanica i operacja jeszcze raz prosze o trzymanie kciukow
jak tylko wroce do domku to napisze co lekarz powiedzial
trzymamy kciuki mam nadzieję że wszystko będzie ok.
Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
A druga sprawa to taka,że w przyszłym tygodniu tż jedzie zagranicę,a ja zostaję sama w tym piekielnie dużym domu i się strasznie boję-w nocy chyba umrę bez tżta-tak bym chciała jakiegoś lokatora na ten czas albo zamieszkac w jakieś kawalerce,nie wiem silna baba ze mnie,a się rozypałam i tylko ryczec mi się chce...
może jakiś pies by Ci zapewnił poczucie bezpieczeństwa
chociaż mój potrafi całą noc szczekać np. na jeża a ja się zastanawiam dlaczego on hauczy , rano idę a tam jeżyk biedny w kulce
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

Ja to zawsze przed spaniem robię przeciągi jak dzieciaki się kąpią, bo lepiej zasypiają jak przewietrzone. I rano tak samo, okna pootwierane jak ide eryka do szkoły zaprowadzić, bo po nocy taki zaduch. Kiedyś były okna nieszczelne i nie było problemu, a teraz wszystko tak szczelne, że na starym mieszkaniu to jak wyjechaliśmy na dłużej to po powrocie grzyb na ścianie wyszedł
ja też tak robię nawet jak zimno jest zawsze lepiej się śpi jak świeże powietrze
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
No i zaczynam się martwić (hmmm.. żadna nowość...) bo Wercia dalej nie chce się przekrecać. tak jak już pisałam, był czas, ze próbowała obrotów na brzuch, trochę nieporadnie ale jednak jej czasem wychodziło... szczególnie w nocy jednak tak super opanowanego tego nie miała, tzn nie kręcila się często... a teraz już chyba od miesiąca lezy jak kłoda i nic jej nie mobilizuje do obrotów. jak jej pokazuje coś nad glowa to obkreci cialko ale nogi zostają i nie mysli ich zarzucić jeszcze troszkę i skonczy pół roczku a ona lezy jak kłoda... a tu tylko czytam jakie postępy robia wasze skarby... dlatego w Pleszewie was podczytywalam ale nie miałam jakos ochoty nic pisac... dziś jakoś się zebrałam... oczywiscie ciesze sie z postepow waszych pociech ale tym samym martwię sie o mojego leniuszka...
Nie pelza, nawet na plecach nie robi tych mostków... echhhh... i jak widzę wasze siedzace z podparciem dzieci... moja jeszcze taka wiotka mi sie wydaje....

Do tego wszystkiego dalej chudnę, nie mogę juz na siebie patrzec... i... mam wszystkiego dość... to na tyle...
uciekam żeby nie wprowadzac tu dolującego nastroju. Tym bardziej, ze juz pogoda moze to czynić... przynajmniej u mnie.
Asiulek dzieci rozwijają się różnie , mój już skończył 7 miesięcy a nie chce siedzieć , owszem usiądzie ale nie chce dłużej posiedzieć zaraz się kładzie, raczkowac też nie chce pełza tzn. nogami trzepie i się rączkami łapie za koc i tak się przesuwa ale tyłka nie podnosi żeby na kolankach iść ,ale czekam aż sam zacznie i tak mu nic nie przyspieszę.
Nie martw się , jeśli Cię to uspokoi to idź do lekarza.
No i z sobą też, może jakieś badania zrób.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 11:15   #364
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
To co napisała pop i izazula z lekka mnie zaniepokoiło,bo wychodzi na to,że ja przegrezwam swoje dziecko,bo my na razie palimy co 2-4 dni i jak ustawimy na najniższą temperaturę to mamy w domu 25 stopni,okien na noc nie otwieram jak tak ciepło jest,bo strasznie traktory hałasują nad ranem i nas budzą.W ciągu dnia otwieram.Poza tym moja mała jeszcze ani razu,nawet ciut,ciut nie była przeziębiona...

A u nas leje od dwóch dni i z mała nie wychodzę,a wy wychodzicie w taką pogodę z dziecmi?
Wychodzę bez względu na pogodę. Jak będę patrzyła na obecną pogodę to chyba czekałoby mnie siedzenie całą zimę w chałupie. No chyba ze mi się nie chce .
Stary 2010-09-14, 11:19   #365
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Łazienka jeszcze bez płyt gipsowych ni bez wylewki.. narazie podłogow eogrzewanie widac
oj to roboty jeszcze macie , fajnie póxniej porównać na zdjęciach jak już gotowa będzie .
Jeszcze niedawno tak wyglądał mój salon
Wytrwałości zyczę

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Wychodzę bez względu na pogodę. Jak będę patrzyła na obecną pogodę to chyba czekałoby mnie siedzenie całą zimę w chałupie. No chyba ze mi się nie chce .
ja też wychodze codziennie nawet jak zimno i pada, trzeba hartować , nawet jak mały miał katar to lekarz kazał na spacer wychodzić

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość

nie poleruję, mam normalny płyn ze spryskiwaczem do mycia łazienek.A zacieków nie widać bo one nie są zupełnie gładkie, mają delikatny wzór, jakby zacieki:
http://www.paradyz.com/Collection/ba...toria-vittorio
fajne te płytki nie widać tam dobrze ,ale one mają taka strukturę chyba?
Stary 2010-09-14, 11:26   #366
aixa
Rozeznanie

Cytat:
AIXA DLA MNIE BOMBA!!!!!!

Zapomnialas o sobie

Aixa nam tu niespodzianki robi, rym do rymu składa, bardzo MĄDRZE kobitka gada
Cytat:

aixa super wymyśliliście-można by to było dac na pierwszą stronę
"
:brzyda l:

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tylko na chwilke dzisiaj o 10 mamy wizyte u neurologa i rtg glowy jesli sie uda to zrobia usg a jesli nie to trzeba bedzie dzisiaj jeszcze robic tomografie boje sie okropnie bardzo bardzo was prosze o trzymanie kciukow wczoraj jej glowe mierzylam i nic nie urosla nadal jest 43 cm oby tylko sie skonczylo na straszeniu mnie Polanica i operacja jeszcze raz prosze o trzymanie kciukow
jak tylko wroce do domku to napisze co lekarz powiedzial
trzymam bardzo mocno kciuki i czekamy na wiadomości z pewnością pomyślne

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
aixa - świetny wierszyk. I tak wszystko dobrze ujełaś
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
super
Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
BOOOOOOOOOSKI

WNOSZĘ APEL o to by wierszyk pojawił (pojawiał) się na początku każdego wątku!!! Madziwnia, Aixa co Wy na to? ?

JEST SUPERMEGAEKSTRAWYPASIŚCIE FANTASTYCZNY!!!!!!

Muszę tż'owi pokazać
:brzyda l:

Cytat:
Laseczki ...... OSTATNI RAZ PROSZĘ! Zgłosić mi się kto odpowiedzialny za te pampuchy!!! ... Kochane... to tyle kasy .... Jejciu.

Przyznajcie się. Mam taką pierdołkę... znaczy.. robię taką małą pierdołkę i chciałabym każdej z was wysłać. To w zasadzie nic takiego ale chociaż tak mogę na razie podziękować. ... Także proszę bez obaw się zgłaszać Tutaj bądź na PW + podać adres

P.S. Tż właśnie na rozmowie o prace!
kciuki za tż, może tym razem się uda

Bardzo się cieszę, że podoba się rymowanka. Zgadzam się jeśli wy chcecie, aby był na początku wątku. Będzie mi bardzo miło.
Baobabku całuski dla półrocznego Kubełka
Asiulek Pop ma rację(jak zwykle) bo "mądrze" mówi. Każde dziecko inaczej się rozwija. Posłużę się przykładem Tylkooliwki(mam nadzieję, że się nie obrazi) że jej Daniel mając pół roku za sobą nie przekręcał sie na boczki. Ona się martwiła, zamówiła rehabilitantkę a Danielek z dnia na dzień bez uprzedzenia sam się przekręcił. Sama widzisz, że dzieciaczki lubią nas zaskakiwać i twoja Wercia również cię któregoś dnia zaskoczy. Tylko daj jej troszeczkę czasu i niech póki co zdrowieje. Ty też się kuruj. Zmartwienia nie sprzyjają dobremu zdrowiu fizycznemu i psychicznemu.
Anakazar a nie masz koleżanki, która mogłaby na te pare dni do Ciebie przyjechać??? i brawa dla Ninki za przekręcanie

A tak wogóle dzień dobry w ten jakże fatalnie pochmurny dzień aż się nic nie chce.
madzia podaję linka do mojej malutkiej łazieneczki http://deccoria.pl/galeria,id,26836

Maja 27.04.2017 CC

Edytowane przez aixa
Czas edycji: 2010-09-14 o 11:40
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 11:35   #367
mrowak
Zakorzenienie

[QUOTE=machaj;22048543]2. babcia dała skosztować czekolady! (oczywiście jak mama nie widziała)

kurde, ja przepraszam, ale po jaką cholerę??!! Nie czepiam się tutaj akurat TEJ babci, ale generalnie po jaką cholerę ktokolwiek poza rodzicami daje takie rzeczy malutkim dzieciom???Jeśli rodzice sami zdecydują-proszę bardzo można podawac, ale za plecami?? Moi, a nawet TZta rodzice zobaczyliby nową odsłonę mnie gdyby coś takiego się zdarzyło.

Cytat:
Z tytułowym seksem to same kłopoty,
co druga na forum nie ma ochoty.
genialny!!! najbardziej mi sie podoba ten fragment powyzej

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
jak mój mały śpi... body z długim, bluzeczka z długim, śpiochy, zapakowany w bawełniany kombinezon, przykryty kołderką a na kołderce jeszcze gruby kocyk akrylowy...i jemu nadal zimno...u nas 19-20 st max w mieszkaniu
Baobabku, przegrzejesz go chyba. Temperature macie idealna do spania, zlituj sie i zdejmij z niego kombinezon, koldre.
Ja sie nie chce madrzyc, bo sama czasem nie wiem jak mala na noc ubrac-wlasnie sie podziebila, ale spie z nia w pokoju i ja spie w koszulce i spodenkach pod koldra a ona w body na dlugi, spodenkach cienkich, skarpetkach i pod srednim kocykiem.

Jutro mielismyisc na szczepienie i lipa-musimy wyzdrowiec najpierw.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 11:46   #368
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Moja do tej pory spala w pajacu przykryta kocem ale wczoraj jej kolderke wyciagnelam.
A.Camus
Stary 2010-09-14, 11:47   #369
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Także proszę bez obaw się zgłaszać Tutaj bądź na PW + podać adres .
Jaaaaasne, ja bym nie podawała, bo ona kogoś naśle...

Cytat:

Do tego wszystkiego dalej chudnę, nie mogę juz na siebie patrzec... i... mam wszystkiego dość... to na tyle...
uciekam żeby nie wprowadzac tu dolującego nastroju. Tym bardziej, ze juz pogoda moze to czynić... przynajmniej u mnie.
Asia, ktos tu pisał (zaraz znajde) zebys porobila sobie badania, bo to chudniecie to moze juz za szybkie jest. MOZE

Cytat:
Izumi na pełny etat zatrudnij do ochrony Gwarantuje Ci że taka by była siekiera że nawet samoloty by zawracały

to sie nazywa autoreklama

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Asiulek- dziecko masz przeziębione a chcesz aby miało ochotę na obroty. Ty przeziębiona i nie masz ochoty na pisanie więc ona też nie ma ochoty na przekręcanie. I przypominam Ci że dzieci w 6 miesiącu powinny się przekręcać. I jeżeli wtedy tego Wercia nie zrobi to możesz sie zacząć niepokoić. Ja to bardziej teraz bym się martwiła tym jej przeziębieniem. No bo wychodzi chyba na to że to jednak przeziębienie a nie alergia. Z jednej strony to szkoda jak dziecko choruje ale z drugiej strony to powinno chorować tzn. łapać takie lekkie przeziębienia bo wtedy nabiera odporności. Mi pediatra powiedział że dzicko powinno tak 5-6 infekcji w ciągu roku załapać. Tylko oczywiście trzeba pilnować aby to nic poważnego nie było.
A Ty też powinnaś porobić jakieś badania. Może podobnie jak TylkoOliwka masz problemy z tarczycą i hormonami. A może to przez to ciągłe zamartwianie się.
A komunia na pewno się uda albo ją odwołasz i przesuniesz na inny termin.
Komunia? Już? z lekka przywcześnie chyba a poza tym zgadzam sie w 100%

Cytat:
mrowaczku- widzę, że jesteś. Jeszcze raz przepraszam za wczoraj... ale jak widzisz... po pierwsze nie chciałam dołować, po drugie zarażać... no i ten nieszczęsny mecz tż-ta...

Ale pomachałam
z dzisiejszej kondycji Gabrysi wynika, ze tez bysmy zarazaly-a dołowac zawsze mozesz-malo to razy ja doluje na forum? Ale zapraszam KONIECZNIE nastepnym razem!
Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
ja też wychodze codziennie nawet jak zimno i pada, trzeba hartować , nawet jak mały miał katar to lekarz kazał na spacer wychodzić
a nam dzis pani doktor zabronila spacerow przez tydzien-sie zobaczy, jak bedzie cieplo to wyjdziemy, ale dzis nie
Stary 2010-09-14, 11:51   #370
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Izumi- kciuki za tezta!!!! a kasiurki masz za duzo ze chcesz wysylac upominki?
Ok. Czyli Darusia pierwsza na liście sprawców ... Albo odzywa się niepytana . (...) Paskudna babo
I nie "upominki" bo już napisałam że to pierdoła, a w zasadzie nic nie kosztująca mnie pierdoła, więc mi tu nie lawirować jeno zgłaszać na PW adresy!!!

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Jaaaaasne, ja bym nie podawała, bo ona kogoś naśle...
Mrówa Ty nie chojrakuj bo już widzę żeś następna w kolejce .
Adres na PW zarzucaj
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 11:52   #371
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ile razy dziennie dajecie dzieciakom sloiczek? zastanawiam sie czy moja nie je za duzo bo rano je mleko, potem sloiczek( caly) warzywka lub owoce lub mieszanka,nastepnie kaszka na mleku( zamiast mleka samego) potem jest obiadek ( wczoraj krolika wciagnela nosem, tez caly sloiczek) pozniej mleko i mleko. Czyli 3 razy mleko plus kaszka plus dwa sloiczki.
A.Camus
Stary 2010-09-14, 11:52   #372
anakazar
Zakorzenienie

aixa to nie parę dni,a tygodni.

a moja śpi jak mamy napalone tylko w bawełnianym pajacu i body na krótki,niczym jej nie przykrywam,bo gorąco jest w domu,jak nie napalone to też albo bawełniany albo welurowy i przykrywam kołderką albo cienkiutkim kocykiem-w zależności jak jest.
yoonka moja dzisiaj to samo,ale już drugą nockę ją odkładam do łóżeczka i trochę pogada sobie i zasypia<jupi>

aaa i chcę pochwalic kaszkę hippa na dobranoc jabłko-gruszka jest przepyszną,mała się zajadała i mi strasznie smakowała

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2010-09-14, 12:03   #373
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ok. Czyli Darusia pierwsza na liście sprawców ... Albo odzywa się niepytana . (...) Paskudna babo
I nie "upominki" bo już napisałam że to pierdoła, a w zasadzie nic nie kosztująca mnie pierdoła, więc mi tu nie lawirować jeno zgłaszać na PW adresy!!!

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Adres na PW zarzucaj
Izumi mnie to jak najbardziej nie dotyczy wiec odzywam sie nie pytana Zreszta tutaj nikogo to nie dotyczy

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Gdybym wiedziala ze jakis mikolaj szykuje dla was niespodzianke wtedy by na pewno dotyczylo;D

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

MROWAK masz racje, teraz takie lajpo pod okiem sie upominkiem czy nawet *******a nazywa

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
aixa to nie parę dni,a tygodni.

a moja śpi jak mamy napalone tylko w bawełnianym pajacu i body na krótki,niczym jej nie przykrywam,bo gorąco jest w domu,jak nie napalone to też albo bawełniany albo welurowy i przykrywam kołderką albo cienkiutkim kocykiem-w zależności jak jest.
yoonka moja dzisiaj to samo,ale już drugą nockę ją odkładam do łóżeczka i trochę pogada sobie i zasypia<jupi>

aaa i chcę pochwalic kaszkę hippa na dobranoc jabłko-gruszka jest przepyszną,mała się zajadała i mi strasznie smakowała
moja tez miala i tez jej strasznie smakowala ale obudzila sie w nocy po niej na jedzenie, czego przewaznie nie robi.

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

tz sprzata, odsuwa wyrko szafki lozeczko malej i takie tam a ja siedze w kuchni z mala ona w hustawce przeszczesliwa i tak zejdzie mu jeszcze z 2h
A.Camus
Stary 2010-09-14, 12:05   #374
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
ile razy dziennie dajecie dzieciakom sloiczek? zastanawiam sie czy moja nie je za duzo bo rano je mleko, potem sloiczek( caly) warzywka lub owoce lub mieszanka,nastepnie kaszka na mleku( zamiast mleka samego) potem jest obiadek ( wczoraj krolika wciagnela nosem, tez caly sloiczek) pozniej mleko i mleko. Czyli 3 razy mleko plus kaszka plus dwa sloiczki.
I to wszystko to w jeden dzień?! Moja w tydzień tego nie zje

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 12:07   #375
Izumi
Wtajemniczenie

........... łeeeeeeeee noooooooooooooooooooo!
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 12:14   #376
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no i jeszcze jej malo, pediatra mi mowila ze spokojnie dwa sloiczki moze jesc a kaszka to zamiast posilku mlecznego wiec tez ale nie wiem

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Teraz przy dawaniu jej sloiczkow juz nie patrze na to ze 3 lyzeczki czy 4 powinna zjesc i jest na razie ok.
A.Camus
Stary 2010-09-14, 12:21   #377
anakazar
Zakorzenienie

poszłam teraz kotlety przewrócic,wracam patrze,a moja na brzuchu leży,głowa do góry i z dumy chyba pęknie taką ma minę-ale z niej dumna jestem,prędzej ja pękne hehe

ja ogólnie przeczytałam,że im dziecko więcej zje w dzień to w nocy się na jedzenie nie budzi i wpycham jej codziennie jedzonko,ale póki co się budzi.yoonka a może te nasze gadziny mają jakiś skok,że tak się poprzestawiały?
gotuje jej dzisiaj swój obiadek,bo mleka dzisiaj nie chcę,jej szyja a i owszem,bo wszystko wypluwa;/

Stary 2010-09-14, 12:37   #378
Darusiaaaa
Zakorzenienie

My jak mleko zmienilismy na bebiko z nutramigenu tez sie budzila i nieraz tez jej zdarzy teraz np o jakiejs 5 obudzic zje i idzie spac dalej, moze dlatego ze nutamigenu bylo 210 wody,7 lyzek dawalo ok 240ml a teraz jest 180 wody i 6 lyzek czyli mniej z tym ze moze powinno byc bardziej pozywne.
A.Camus
Stary 2010-09-14, 14:03   #379
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:

Adres na PW zarzucaj
jak by powiedziala moja mama polonistka-czytaj ze zrozumieniem: BYM! Jak BYM cos o tym wiedziała to ja BYM nie podawala adresu, bo BYM sie bala barczystych panow pod drzwiami.
BYM, ale sie nie boje, bo ja nic nie wiem.
BYM BY RYMBY

probowal juz ktos tego kubka LOVI co nie ma dziubka (360 stopni)???
Stary 2010-09-14, 14:11   #380
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
ło matko ja Ci napiszę co mój je przez dobę:
rano ok.8 (chyba ,ze zje mleko o5-6 to ok.10 śniadanko) to je serek danio albo jakiś jogurcik misiowy
po południu tzn. ok 14 zupka wielkości dużego słoiczka (ale mało kiedy zje całą)
podwieczorek ok. 17-18 przecierek owocowy (mały, czasami 2 jak ma melodie albo 1 przecier i 1 deserek waniliowy)
czasem dostanie jeszcze chrupki kukurydziane albo chleb suchy( to lubi)
wieczorem 20-21 mleko 150ml ( mało kiedy 180)
w nocy 2-3 mleko 120
czasami ok. 6 mleko 120
wstajemy o 7
tylko ,że on z chęcią zjada 3-4 pierwsze łyżeczki i później muszę kombinować żeby w niego wcisnąć resztę
w sumie nie dużo mniej ale Twoja je w nocy? i pewnie mleka więcej
a już doczytałam

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:

probowal juz ktos tego kubka LOVI co nie ma dziubka (360 stopni)???
też jestem ciekawa bo czaje się na niego

Edytowane przez libra777
Czas edycji: 2010-09-14 o 14:09
Stary 2010-09-14, 14:32   #381
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
ło matko ja Ci napiszę co mój je przez dobę:
rano ok.8 (chyba ,ze zje mleko o5-6 to ok.10 śniadanko) to je serek danio albo jakiś jogurcik misiowy
po południu tzn. ok 14 zupka wielkości dużego słoiczka (ale mało kiedy zje całą)
podwieczorek ok. 17-18 przecierek owocowy (mały, czasami 2 jak ma melodie albo 1 przecier i 1 deserek waniliowy)
czasem dostanie jeszcze chrupki kukurydziane albo chleb suchy( to lubi)
wieczorem 20-21 mleko 150ml ( mało kiedy 180)
w nocy 2-3 mleko 120
czasami ok. 6 mleko 120
wstajemy o 7
tylko ,że on z chęcią zjada 3-4 pierwsze łyżeczki i później muszę kombinować żeby w niego wcisnąć resztę
w sumie nie dużo mniej ale Twoja je w nocy? i pewnie mleka więcej
a już doczytałam

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

też jestem ciekawa bo czaje się na niego
ja tez sie czaje wlasnie

a co do jedzenia to ja tez juz nie wiem czy Gabryska dostaje ile powinna...u nas jest mniej wiecej tak:
-rano (zwykle miedzy 8 a 9) sniadanko wyciagane z mamusi wiec nie wiadomo ile tego zjada
-11-12 obiadek, ktory zwykle sklada sie z mniej wiecej polowy sloiczka jakiejs zupki, polowy sloiczka np.,ziemniakow ze szpinakiem czy z dynia i 2-4 slyszne lyzeczki deserku owocowego
- potem wypada spacer, na ktorym ok.14-15 dostaje butle, jakies 180ml z domieszka glutenowej kaszki, ale w mikrych ilosciach wiec w sumie sie nie liczy ta kaszka
- 17-18 od 2 dni podaje tutaj mleko z butli z kaszka (podawane lyzeczka, bo ze smoczka do kaszki przeznaczonego ona nie umie pic)-wczoraj zjadla tego jakies 150ml
- ok.20 kapiel i po kapieli ok.200ml mleka z butli (czasem zjada wszystko, ale czesciej je tak 170-180ml)
- pobudka w nocy ok.2-3 (piers) no i potem jest sniadanko
(Wyjatkowo dzis jadla w nocy o 1,4 i 8-trzy razy, a nie dwa, bo po polnocy musielismy ja wyciagnac na fride ze wzgledunamasakrycznie zapchany nosek i przy piersi spokojnie sobie zasnela)

czy to za duzo/za malo tego wszystkiego???
Stary 2010-09-14, 14:49   #382
Darusiaaaa
Zakorzenienie

libra tylko moja nie je w ogole w nocy a ty piszesz ze twoj je i ma takie przerywniki jak chrupek czy ciacho na ktore moja jest za mala, podobnie jak za mala jest na jedna wieczorna porcje mleka,w sensie ze za mloda:P.
U nas wychodza wiec 3 porcje mleka i 2 sloiczki na dzien, to serio az tak duzo
?;/
A.Camus
Stary 2010-09-14, 14:50   #383
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
ja tez sie czaje wlasnie

a co do jedzenia to ja tez juz nie wiem czy Gabryska dostaje ile powinna...u nas jest mniej wiecej tak:
-rano (zwykle miedzy 8 a 9) sniadanko wyciagane z mamusi wiec nie wiadomo ile tego zjada
-11-12 obiadek, ktory zwykle sklada sie z mniej wiecej polowy sloiczka jakiejs zupki, polowy sloiczka np.,ziemniakow ze szpinakiem czy z dynia i 2-4 slyszne lyzeczki deserku owocowego
- potem wypada spacer, na ktorym ok.14-15 dostaje butle, jakies 180ml z domieszka glutenowej kaszki, ale w mikrych ilosciach wiec w sumie sie nie liczy ta kaszka
- 17-18 od 2 dni podaje tutaj mleko z butli z kaszka (podawane lyzeczka, bo ze smoczka do kaszki przeznaczonego ona nie umie pic)-wczoraj zjadla tego jakies 150ml
- ok.20 kapiel i po kapieli ok.200ml mleka z butli (czasem zjada wszystko, ale czesciej je tak 170-180ml)
- pobudka w nocy ok.2-3 (piers) no i potem jest sniadanko
(Wyjatkowo dzis jadla w nocy o 1,4 i 8-trzy razy, a nie dwa, bo po polnocy musielismy ja wyciagnac na fride ze wzgledunamasakrycznie zapchany nosek i przy piersi spokojnie sobie zasnela)

czy to za duzo/za malo tego wszystkiego???
Mamy podobnie z tą różnicą że cycorek jest na każde zawołanie (przed drzemką, po drzemce itd.), tutaj podaję tylko przykładowe godz., i tak :
- 5-6 cycorek (do niedawna była butelka) nie wiadomo ile
- 8-9 150 ml bebilon
- przed 12-tą obiadek ok. pół słoiczka + po przerwie 100 ml rozcieńczony soczek
- 15 150 ml bebilon
- 18 cycorek nie wiadomo ile
- ok. 21 po kąpieli znowu 150 ml bebilonu
- w nocy czasem budzi się 2x a czasem co godz. (cycorek).
Czasem wypija więcej soczku albo herbatkę
Za radą lekarza gutenu jeszcze nie podajemy.
Często odnoszę wrażenie że ją przekarmiam
Stary 2010-09-14, 14:55   #384
libra777
Zakorzenienie

Wiesz co Mrowak ja też właśnie nie wiem czy , Miko dostaje wystarczająco ale wydaje mi się ,ze tak bo jesli ok. 4 godz wytrzymuje nie marudząc specjalnie to chyba głodny nie jest , nie wiem ile teraz waży bo dawno go nie wazyłam ale chyba przybiera bo wydaje mi sie ,ze coraz ciezszy jest więc myślę ,że ok .
Ja kaszkę daję bardzo rzadko chodzi mi o taką co się rozrabia z wodą , bo dawałam na wieczór ale on i tak nocy nie przesypiał więc nie daję tylko już na śpiku dostaje mleko z kleikiem to na "dobra noc" no i całej nocy też nie prześpi dzisiaj sie 2 razy zbudził nie raz sie tylko raz budzi.
Wydaje mi sie ,że jak dziecko przybiera normalnie na wadze, to nie ma co za dużo wciskać tego jedzenia żeby nie upaść , bo później moze mu tak zostać .
Chyba się przejadę do ośrodka i zważe małego i zobaczę jak wg. tabel się plasuje .
Stary 2010-09-14, 14:55   #385
mrowak
Zakorzenienie

ja tez czasem sie zastanawiam czy nie za duzo, ale za kazdym razem jak jestem w przychodni (dzis tez) to i polozna i lekarki i pani od szczepien- wszystkie pamietajac jak mala miala ten problem z zastojem w prztbieraniu na wadze mowią teraz ze ślicznie wyglada, ze policzki sie ladne zrobily, ze nozki dobrze wygladaja, a kogo nie zapytam z "dzieciatych" zjanomych to sie okazuje, ze Gabrysia mniej wazy- przyklad z wczoraj-jakas pani chwalila mi sie zdjeciem 3 miesiecznej wnuczki i okazalo sie, ze to dziecko podobno wazy tyle, ale moja Gabryska TERAZ.
I badz tu madry-pisz wiersze.
Stary 2010-09-14, 14:55   #386
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Laseczki ...... OSTATNI RAZ PROSZĘ! Zgłosić mi się kto odpowiedzialny za te pampuchy!!! ... Kochane... to tyle kasy .... Jejciu.

Przyznajcie się. Mam taką pierdołkę... znaczy.. robię taką małą pierdołkę i chciałabym każdej z was wysłać. To w zasadzie nic takiego ale chociaż tak mogę na razie podziękować. ... Także proszę bez obaw się zgłaszać Tutaj bądź na PW + podać adres .

P.S. Tż właśnie na rozmowie o prace!
ckiuki za tż, daj znać jak poszło ale o jakich pampuchach mówisz??

[QUOTE=mrowak;22054350]
Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
2. babcia dała skosztować czekolady! (oczywiście jak mama nie widziała)

kurde, ja przepraszam, ale po jaką cholerę??!! Nie czepiam się tutaj akurat TEJ babci, ale generalnie po jaką cholerę ktokolwiek poza rodzicami daje takie rzeczy malutkim dzieciom???Jeśli rodzice sami zdecydują-proszę bardzo można podawac, ale za plecami?? Moi, a nawet TZta rodzice zobaczyliby nową odsłonę mnie gdyby coś takiego się zdarzyło.

genialny!!! najbardziej mi sie podoba ten fragment powyzej

Baobabku, przegrzejesz go chyba. Temperature macie idealna do spania, zlituj sie i zdejmij z niego kombinezon, koldre.
Ja sie nie chce madrzyc, bo sama czasem nie wiem jak mala na noc ubrac-wlasnie sie podziebila, ale spie z nia w pokoju i ja spie w koszulce i spodenkach pod koldra a ona w body na dlugi, spodenkach cienkich, skarpetkach i pod srednim kocykiem.

Jutro mielismyisc na szczepienie i lipa-musimy wyzdrowiec najpierw.
no właśnie nie wiem, bo mały ma zimne rąćzki buzię i karczek mimo tych warstw na sobie....ja sama śpię w piżamie z długimi rękawami, pod grubą kołdrą i koc gruby na kołdrze....
Odebrałam torcika Kubusiowego, jutro może wstawię fotki jakieś. Tak mnie już korci ten tort, a muszę na tż zaczekać dopiero dzisiaj zauważyłam że z 14ego to tylko na forum mój Kubuś jest
Kurde, mój tż zakatarzony i sypia w innym pokoju, mnie w gardle coś smyra, ale u mnie to norma bo jak pod tablicą swoje wywody robię to później taki skutek Moja mama chora i boję się, że mój ojciec, który jest Kubusiową nianią przywlecze coś właśnie od niej i mi zarazi małego....na dodatek siostrzenica z która kubuś się ostatnio bawił też chora...nie no koszmar...jak mi Kubuś się nie rozchoruje to zacznę w cuda wierzyć....a najgorsze, że 24 ego mam szczepienie na zółtaczkę i na te pneumokoki ostatnia dawka i właśnie o te pneumokoki się obawiam, jak on mi się rozchoruje i mi się szczepienie przesunie...może już wtedy będzie za póśno i wcześniejsze dawki się na nic zdadzą tak się strasznie o niego boję pozatym mam wyrzuty....powinnam być z nim cały czas a nie do pracy chodzić jutro mam 6 godzin w szkole, a po południu radę pedagog. dodam, że w klasach co drugie dziecko ma śpika po pas

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 14:55   #387
Darusiaaaa
Zakorzenienie

zostala mi shorma drobiowa od wczoraj i ziemniaki z obiadu , zrobilam to na patelni, wsadzilam jeszcze szynke i serem zoltym zalalam-pycha.
A.Camus
Stary 2010-09-14, 15:01   #388
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
libra tylko moja nie je w ogole w nocy a ty piszesz ze twoj je i ma takie przerywniki jak chrupek czy ciacho na ktore moja jest za mala, podobnie jak za mala jest na jedna wieczorna porcje mleka,w sensie ze za mloda:P.
U nas wychodza wiec 3 porcje mleka i 2 sloiczki na dzien, to serio az tak duzo
?;/
no je w nocy czasem jest to 120 czasem 100 czasem 1 raz a czasem 2 razy
może i masz rację przeciez dla niego taki długi chrupek kukurydziany to jest chyba sporo , a ja mówię ,ze on mało je może i nie mało ale na pewno nie je chętnie(oprócz chleba i chrupków) wszystko muszę w niego wciskać i nie raz trwa to godz.
A mleka to chyba powinien więcej , bo nawet z tego co pisze na opakowaniu ,że porcje na dobę powinny być 3 po 210 wody i 7 miarek a on zjada mniej ale już nic na to nie poradzę
w sumie chyba nie dużo ale pamietam zawsze jak pisałas ile Oliwka je mleka i zawsze mnie to szokowało bo mój nigdy tyle nie zjadł nawet przez sen ale tak patrząc 3x mleko i 2x słiczek to chyba tak samo jak u nas
Stary 2010-09-14, 15:02   #389
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja mysle ze mala nie je az tak duzo, czesc waszych dzieci w nocy ja a ona jak sie kladzie kolo 21 ( tzn ostatni posilek) to ok 8 je znowu takze ma przerwe i moze w dzien ja nadrabia, pediatra mowi ze jest ok takze nie wiem;/

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

no wlasnie, tylko jej np nie robi roznicy czy to te male sloiczki czy duze, je dopoki sie nie skoncza a pozniej jeszcze mina skwaszona ze the end.
A.Camus
Stary 2010-09-14, 15:03   #390
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez czasem sie zastanawiam czy nie za duzo, ale za kazdym razem jak jestem w przychodni (dzis tez) to i polozna i lekarki i pani od szczepien- wszystkie pamietajac jak mala miala ten problem z zastojem w prztbieraniu na wadze mowią teraz ze ślicznie wyglada, ze policzki sie ladne zrobily, ze nozki dobrze wygladaja, a kogo nie zapytam z "dzieciatych" zjanomych to sie okazuje, ze Gabrysia mniej wazy- przyklad z wczoraj-jakas pani chwalila mi sie zdjeciem 3 miesiecznej wnuczki i okazalo sie, ze to dziecko podobno wazy tyle, ale moja Gabryska TERAZ.
I badz tu madry-pisz wiersze.
nie no wybacz żeby 3 miesięczne ważyło tyle co półroczne to myslę ,ze to nie jest powód do dumy dla tej mamy 3 miesięcznego z Twoją Gabryską jest ok . ale z tamtym chyba trochę nie bardzo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości