Majowo-czerwcowe mamy 2011 :) - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-14, 14:49   #721
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)

Pierwszą robiłam w czwartek 9 września i było 13.124.
Ostatnią @ miałam 09.08.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 14:53   #722
kruczaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Pierwszą robiłam w czwartek 9 września i było 13.124.
Ostatnią @ miałam 09.08.
Ja chyba tez powtórze bete, będę pewna że wszystko jest dobrze Ja robiłam badanie w sobote, więc moze w czwartek lub piątek pojade.
kruczaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 15:01   #723
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

kruczaa możliwe, że tak, ale też dużo zależy kiedy miałaś dni płodne i co ile dni miałaś @. a jak zdróweczko? moja @ spóźnia się 29 dni, więc na dobra sprawę już bym miała drugą po ostatniej -20 lipca
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 15:07   #724
mazianka81
Rozeznanie

Dziewczynki zwolnijcie troche,bo skrobiecie jak szalone
ja niestety nie mam nawet siły czytac,dzisiaj jest odrobinke lepiej,ale bez wymiotów sie nie obeszło,a wczoraj to nawet nie liczyłam ile razy,

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
A no i Mazianko mam coś dla Ciebie i dla wszystkich koleżanek z przykrymi dolegliwościami. Zapomniałam sobie całkowicie i dopiero wczoraj mi teściowa przypomniała, na mdłości dobre są migdały. Podgryzanie tych w całości powinno zredukować w pewnym sensie te dokuczliwe mdłości. Nie wiem czy na Was zadziała ale ja zaraz przejdę się do sklepu.
Dziękuje ,ze pamiętasz o mnie słońce,niestety próbowałam juz chyba wszystkiego,migdały tez,nic nie pomaga,wymiotuje nawet po bułce z masłem i wodzie,

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
a mnie tez odrzucilo od kawy, dzisiaj masakraaa, bylam rano u mamy poprosilam o mala filizanke, bo niby ze zjadlam sniadanko, i z ledwoscia pol wypilam, porazka, i mdli mnie jak cholere, w glowie mi sie kreci,ale juz zapisalam sie do gina, w czwartek od 15 przyjmuje, wiec ide nie wiem czy dzis jeszcze wpadne,ale nie moge jakos na kompie siedziec, bo mnie leb nawala.

milego dnia kochane, do jutra
o kawie nawet nie wspomne

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Kochana ja na pierwszej wizycie byłam z tż-tem, ale nie wchodził do gabinetu, dopiero po usg został poproszony przez lekarza, gdyż ten mu chciał wszystko oznajmić i powiedzieć co i jak Więc tż może z Tobą iść ale wcale nie musi być przy samym usg bo na pewno będzie to usg dopochwowe. Decyzja i tak należy do Was, sami zdecydujecie.

A tak poza tym to dzień dobry
Dziś znowu mdłości, ale już nie słabsze jak przez ostatnie 3 dni, a już myślałam, że się uspokoi.
Ciekawe jak ja pójdę na badanie krwi na czczo, chyba wykorkuję, a nie ma mnie kto zawieść, bo do przychodni mam kawałek drogi :/ a badan mam multum, więc krwi trochę będa musieli pobrać :/
No ja tez jakos sobie tych badan na czczo nie wwyobrazam,chyba z workiem w ręku

Cytat:
Dziewczyny, czy Wy się też tak męczycie?? Poszłam do pracy ( mam gdzieś 600 m piechotką ) i jak doszłam, to dyszałam jak lokomotywa. Każdy, nawet najmniejszy wysiłek fizyczny coraz bardziej mnie męczy.
A to dopiero 5 tydzień się skończył.
Może to po prostu moja starość wychodzi
o tu musze Was jednak zadziwic,nie meczy mnie nawet 2godzinny spacer,ani noszenie cięższych zakupów,serio czuje sie super pod tym względem,nawet brzuch mnie nie boli,gdyby nie romans z kibelkiem,to nie czułabym,ze jestem w ciązyno cóz nigdy nie moze byc za dobrze

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Wlasnie to tylko kalkulator, ale z ciekawosci nie wytrzymalam i sprawdzilam, u mnie dziewczyna na 65 tylko, wolalabym dziewczynke, moj Kochany jak to facet chce chlopca, a sama czuje,ze to raczej to drugie, a takie piekne mam sukienki dla dziewczynki, i buciki Ciekawe co wyjdzie w rzeczywistosci? Eweska ty bedziesz miala blizniaki? Widac juz tak wczesnie? u mnie w rodzinie 3 razy byly blizniaki i raz trojaczki, no i w trojaczkach byly dwie dziewczyny i chlopiec, i z tego co pomietam to zona brata ciagle wymiotowala zle sie dlugo czula, dziewczyny blizniacze( jeste jednej chrzesna)a chlopiec zupelnie inny choc kazde byly w innym worku owodniowym.

no no pol na pol, musze mamy jeszcze podpytac jakie mial objawy na dziewczyne a jakie na chlopczyka czeka nas jeszcze dylemat z imionami
Kurde to moze ja faktycznie bede miała blizniaki:confused :
chociaż moja mama w ciązy z moim bratem wymiotowała 9miesiecya ze mną nic.troche sie boje

Cytat:
Właśnie miałam o to zapytać, czy jeśli dostanie się skierowanie do laboratorium od lekarza prywatnego to się płaci za wszystkie badania? kurcze kiedyś chodziłam na nfz i wszystko miałam w przychodni bezpłatnie, teraz się nad tym zastanawiam.
Niestety skierowanie od prywatnego Dra jest platne,ja do mojego chodze prywatnie,ale skierowanie mi wypisał ze szpitala,bo tam pracuje

Cytat:
Napisane przez meargo27 Pokaż wiadomość
a propo's zachcianek. Byłam dziś na bazarku i zobaczyłam jak jakaś koboeta kupuje kiszona kapustę. Od razu ślina mi do tyłka uciekła i tez musialam kupic. Zanim dojechalam do domciu połowy już nie było. A później się zaczeło. Tak mi niedobrze, że chyba zaraz zwymiotuję. Wiem już teraz że kiszona kapusta mi nie służy. Piję już druga herbatke i jest troszkę lepiej. Współczuje wam dziewczyny, jak macie tak codziennie.
Jutro usg, nie mogę się doczekac
no ja właśnie zjadłam pyyszna ogórkową i czuje pomału,ze zaraz znowu sie akcja zacznie,ojj

Cytat:
Moria ja przy pierwszej ciąży nie umiałam się powstrzymać, oglądałam, nawet jak z Tżem chodziliśmy na zakupy nie przeszłam obojętnie obok działu z artykułami dziecięcymi zawsze coś lądowało w koszyku. Teraz jakoś mnie do tego nie ciągnie, może dlatego, że nie mogę chodzić po sklepach przez te mdłości
mnie jakoś też nie ciągnie do zakupów ani ogladania rzeczy dla dzidzi,z Julia od 1mies juz szalałam,a teraz jakos mnie to nie rusza

a tak poza tym,to nie wiem jak jeszcze długo tak wytrzymam,nic pic nie moge,bo po piciu jest jeszcze gozrej,i juz widze skutki odwodnienia na twarzy,skóre mam suchą,maskra,nic mi sie w żołądku nie trzyma,i juz jestem 2kg w plecy w ciągu 3tyg,szok!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!

niby mam syrop,ale tam takie rzeczy sa napisane,ze boje sie póki sama z Julanką jestem,jak mój Tżcik w pt przyjedzie to moze spróbuje.
buziam Was i ide lezec,

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Kasiu cieszę się,ze troszke sie uspokoiłas,ze wróciły objawy,bedzie dobrze,mówie Ci

aaa i możesz mnie do listy dopisać? miałam @ 23lipca
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 15:10   #725
kruczaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
kruczaa możliwe, że tak, ale też dużo zależy kiedy miałaś dni płodne i co ile dni miałaś @. a jak zdróweczko? moja @ spóźnia się 29 dni, więc na dobra sprawę już bym miała drugą po ostatniej -20 lipca
Ja mam cykle 29-dniowe. termin @ miałam na 9.09 ogolnie czuje się dobrze, piersi mnie tylko boląi mam lekkie mdłości, wszystko jeszcze przede mną bo to dopiero 4tc i 5d, a ty już 8tc??
Stary 2010-09-14, 15:16   #726
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez kruczaa Pokaż wiadomość
Ja mam cykle 29-dniowe. termin @ miałam na 9.09 ogolnie czuje się dobrze, piersi mnie tylko boląi mam lekkie mdłości, wszystko jeszcze przede mną bo to dopiero 4tc i 5d, a ty już 8tc??
Nie, początek 6
@ miałam mieć 05.09
Stary 2010-09-14, 15:30   #727
kruczaa
Rozeznanie

Cytat:
Nie, początek 6
@ miałam mieć 05.09
oj ja pisałam to do Kasi. Ale miło wiedzieć który tydz. u Ciebie
Ja od jutra się urlopuje, nie ma mnie w pracy do 28.09, wiec będę zagladać, ale rzadziej
Zaraz kończe pracę. Do jutra. Pa
Stary 2010-09-14, 15:32   #728
moria44
Wtajemniczenie

24kasia86 ale nas przetrzymałaś Najważniejsze, że objawy wróciły, to dobry znak.

anulinka beta jak najbardziej prawidłowa. gratuluję

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 15:37   #729
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
tak będzie, już ok.7-8t.c. wszystko na usg się okaże zjadłam właśnie obiadek...współczuje tym co bardzo wymiotują bo ja mam raczej mdłości, brzuszek mnie lekko pobolewa a tak jest ok, byle do czwartku

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
24kasia86 ale nas przetrzymałaś Najważniejsze, że objawy wróciły, to dobry znak.

anulinka beta jak najbardziej prawidłowa. gratuluję
ach bo jak mój Tż wróci z pracy i się dopadnie do gier to już nie mam szans żeby tu do was zajrzeć wróciły, może nie są tak silne ale są...teraz po obiadku bym chętnie pospała moria44 ty mi pisałaś z której dzielnicy jesteś?
Nikosia

Stary 2010-09-14, 15:37   #730
migotka03
Zadomowienie

Witam! Właśnie wstałam i doczytałam was.
Możecie i mnie dopisać do listy - ostatnia @ 06.08. A tak wogóle to jak liczycie tydzień ciąży? od ostatniej @ czy od zapłodnienia. Bo u mnie wychodzi od @ 3t1d a od zapłodnienia 5t4d.
No i jestem w kropce kiedy mam iść do gina, mąż upiera sie na piątek, a wy mówicie że za wcześnie. Nie zależy mi przede wszystkim na usg, żeby zobaczyć od razu dzidzie, ale może gin przepisze mi jakieś witaminy i skieruje na badania, żebym na następną wizytę nie przyszła z niczym. Czy tak nie jest? Może nic a nic mi nie powie. Zależy też jak on liczy tydzień ciąży. Hmmm to moja pierwsza ciąża więc nie wiem...
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 16:15   #731
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez migotka03 Pokaż wiadomość
Możecie i mnie dopisać do listy - ostatnia @ 06.08. A tak wogóle to jak liczycie tydzień ciąży? od ostatniej @ czy od zapłodnienia. Bo u mnie wychodzi od @ 3t1d a od zapłodnienia 5t4d.
No i jestem w kropce kiedy mam iść do gina, mąż upiera sie na piątek, a wy mówicie że za wcześnie. Nie zależy mi przede wszystkim na usg, żeby zobaczyć od razu dzidzie, ale może gin przepisze mi jakieś witaminy i skieruje na badania, żebym na następną wizytę nie przyszła z niczym. Czy tak nie jest? Może nic a nic mi nie powie. Zależy też jak on liczy tydzień ciąży. Hmmm to moja pierwsza ciąża więc nie wiem...
ja byłam u ginekologa w 37 dniu cyklu, i też nie potwierdziła ciąży ale nie wykluczyła jej...po prostu powiedziała, że piersi nabrzmiałe, a macica rozpulchniona, dopiero 9.09 czyli w 51 dniu cyklu (po 2tyg) stwierdziła ciążę i dała mi skierowanie na usg, badania krwi i moczu. Sama nie wiem czy masz jeszcze poczekać czy nie. A regularne miałaś cykle? bo jak w zegarku 28-29dni

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

to też jest moja pierwsza ciąża i tak samo jak ty przeżywam każdy dzień, ostatnio stałam 3dni po 13h w pracy, z soboty na niedzielę obudziłam się z silnym bólem brzucha i w niedziele zanikły mi objawy oprócz okropnego płaczu i drgawek, na szczęście wczoraj się uspokoiłam i objawy wróciły...sama nie wiem co jeść i w jakiej pozycji spać, czy lekarz do którego chodzę na nfz jest dobry czy nie...ale trzeba wierzyć chciałabym mieć bardzo chlopczyka, wiem że mój Tż byłby dumny, a moi i jego rodzice jeszcze bardziej, ale najważniejsze by kruszynka była zdrowa-nie ma chwili żebym o niej nie myślała...i choć nie była planowana już ją bardzo mocno kocham i nie chce jej stracić...
Nikosia

Stary 2010-09-14, 16:15   #732
migotka03
Zadomowienie

miałam dość regularne cykle co 30-31dni, ale bywało różnie.
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 16:18   #733
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Odwrotnie
A tak w ogóle to lekarz wyliczył mi t.c. od 'prawdopodobnego' dnia zapłodnienia - czyli teraz 6 t.c.
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 17:12   #734
eweska
Moderatoreska

Cytat:
witaj

Kasiu to dobrze, że się troszkę uspokoiłaś, wszystko będzie dobrze, zobaczysz swoją fasolkę na usg i wtedy już będziesz dużo spokojniejsza

Ja dalej się męczę z mdłościami :/ Mam dość normalnie, a to dopiero jutro będzie dokładnie 7 tydzień.
Za niedługo synal przyjdzie z dworu i trzeba zabrać się z odrabianie lekcji.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 17:20   #735
24kasia86
Wtajemniczenie

tak listopadowa80 ma racje, od ostatniej @ zawsze jest ciąża starsza o co najmniej 2 tyg. życzę wam dziewczynki miłego i spokojnego wieczorku
Nikosia

Stary 2010-09-14, 17:26   #736
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Przypominam że prowadzę kalendarzyk z waszymi ostatnimi @ żeby wiedzieć która z was jest w jakim tc.licząc od pierwszego dnia ostatniej miesiączki na liście mam: listopadowa80- 23lipca, siasiek- 26lipca, agus87- 24lipca, thexanthippe- 2sierpnia, meggie7- 26lipca, camomille- 27lipca, violisia- 5sierpnia, asiak1981- 19lipca, moria44- 28lipca, spice1985- 6sierpnia, bassienka- 21lipca, caffelate05- 6sierpnia, magdzia82- 8sierpnia jeżeli się pomyliłam gdzieś to przepraszam.
mimbi 03.08.

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
o tu musze Was jednak zadziwic,nie meczy mnie nawet 2godzinny spacer,ani noszenie cięższych zakupów,serio czuje sie super pod tym względem,nawet brzuch mnie nie boli,gdyby nie romans z kibelkiem,to nie czułabym,ze jestem w ciązyno cóz nigdy nie moze byc za dobrze
Hej ja tez jakos nie zauwazylam, zebym sie szybciej meczyla. Dzisiaj nawet przebieglam sie przez ulice i nawet sie nie zasapalam. Strasznie mnie jednak bola piersi, nawet jak leze na plecach, nawet koldra mi sie wydaje jakas super ciezka. Jak tak bedzie przez nastepnych 8 miesiecy, to chyba sobie cycki odkroje.
Cytat:

to też jest moja pierwsza ciąża i tak samo jak ty przeżywam każdy dzień, ostatnio stałam 3dni po 13h w pracy, z soboty na niedzielę obudziłam się z silnym bólem brzucha i w niedziele zanikły mi objawy oprócz okropnego płaczu i drgawek, na szczęście wczoraj się uspokoiłam i objawy wróciły...sama nie wiem co jeść i w jakiej pozycji spać, czy lekarz do którego chodzę na nfz jest dobry czy nie...ale trzeba wierzyć chciałabym mieć bardzo chlopczyka, wiem że mój Tż byłby dumny, a moi i jego rodzice jeszcze bardziej, ale najważniejsze by kruszynka była zdrowa-nie ma chwili żebym o niej nie myślała...i choć nie była planowana już ją bardzo mocno kocham i nie chce jej stracić...
Wiesz co, stanowczo uwazam, ze powinnas isc do lekarza po zwolnienie lekarskie, nie mozesz w ciazy stac po 13 godzin!

Jutro ide do laboratorium zrobic prywatnie badania:
-grupa krwi, czynnik Rh
-WR
- przeciwciala przeciwtoxoplazmowe,
natomiast reszte zrobie w przychodni za darmo pojutrze. Jak pomysle, ze musze wstac o 7mej, to mi sie wszystkiego odechciewa, ale czego sie nie robi dla malenstwa...
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 17:45   #737
jo_anna2010
Raczkowanie

Cytat:
Beta zrobiona. Chyba podjadę wieczorem do laboratorium do Bielska po wynik , bo nie wytrzymam do jutra.
Jutro wybiorę się od razu do gina.
Wg kalkulatora termin porodu mam na 16.05
Na listę wpiszę się jutro po wizycie u gina.
anulinka jesteś z Bielska? Bo ja tak.
jo_anna2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 18:32   #738
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

jo_anna, mieszkam w Czechowicach.

Dziewczyny, z tego wszystkiego poleciałam dzisiaj do gina.
Powiedział, że wszystko ok. Pęcherzyk jest, odpowiedniej wielkości, dobrze umiejscowiony.
Dostałam duphaston 2 x dziennie ( profilaktycznie ), mam dbać o siebie, następna wizyta za 2,5 tygodnia. Mam wcześniej zrobić badania ( morfologia, mocz, cukier i tokso ). Powiedział mi, że wtedy powinniśmy zobaczyć zarys dziecka i serduszko.
Następną betę mogę zrobić, ale tylko dla własnego spokoju.
Jestem szczęśliwa kobietki
Stary 2010-09-14, 18:37   #739
Siasiek
Zadomowienie

anulinka2009 no to gratulację, teraz już możesz odetchnąć i oczywiście dopisać się do listy

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 18:48   #740
ana11
Przyczajenie

Czesc , ja tez mam termin na maj z moich wyliczen 4 ale 6 pazdziernika mam wizyte wiec dowiem sie na 100% ;-)
ana11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 19:54   #741
mazianka81
Rozeznanie

kurcze Dziewczynki dzisiaj jakiś lepszy dzień mam,TYLKO 2 razy wymiotowałam i na razie od ok 13 daje radę
nawet cała wanne prania ręcznego zrobiłam,( bo mi pralka ducha wyzionęła)
normalnie nie pamiętam juz takiego dnia ,chyba 2tyg temu
oby tak dalej

mdłości mam,ale takie do wytrzymania,
ojj ja juz nie chce wymiotowac,az mi sie stan zapalny w buzi zrobił

Anulinka ciesze sie,ze wsio oki,i buziam Was wszystkie
Stary 2010-09-14, 20:48   #742
moria44
Wtajemniczenie

anulinka no to gratuluję Ja jadę w piątek na badania, muszę najpierw pojemnik na siku kupić w aptece

ana11 witamy nową mamusię Napisz coś więcej o sobie, do wizyty jeszcze daleko, wytrzymasz?

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 21:24   #743
mimbi
Zakorzenienie

Dzisiaj powiedzialam mamie i babci, radosc babci BEZCENNA, ucieszyla sie kochana ogromnie! Zaraz zaczela wspominac, jak to bylo, jak ja bylam malutka (one mnie wychowywala do 3 roku zycia), ze rano gotowala 50 pieluch tetrowych, a 50 sie suszylo i tak codziennie. Rany, jak sobie pomysle, jakie dzisiaj maja kobiety ulatwione zycie, to naprawde ja podziwiam, ze sobie wtedy radzila. Jakbym miala codziennie gotowac w garze na gazie 50 pieluch i do tego jeszcze normalnie zajmowac sie dzieckiem, to bym chyba zwariowala. A obiad, a posprzatac? Jak kobiety dawaly sobie rade bez pampersow, podgrzewaczy do butelek, elektronicznej niani itp? Czapki z glow przed naszymi mamami i babciami!
Stary 2010-09-15, 07:38   #744
Siasiek
Zadomowienie

Dziewczyny nie mówcie, że ja znów będę pierwsza
Czaro mi spać jakoś nie daje, dzisiaj zażyczył sobie naleśniki na śniadanie i już nie może wytrzymać, chyba nie mam wyjścia

Miłego dnia

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 08:59   #745
aniutka_85
Raczkowanie

Ja też dołączam, dzisiaj zrobiłam test i wyszły dwie grube kreseczki staralismy się 3 miesiące i w końcu doczekalismy się efektów. Wizytę mam 30 wrzesnia więc mam nadzieję, że do tego czasu fasolka bedzie na tyle duża, że lekarz potwierdzi mi ciążę. Ale jestem przeszczęśliwa
aniutka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 09:14   #746
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

aniutka, witaj i gratulacje

Dziewczyny, proszę o wpisanie na listę. Ania tp 16.05, wiek przemilczę, żeby Wam średniej nie zawyżać

Miłego dnia mamuśki
Stary 2010-09-15, 10:16   #747
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniutka_85 Pokaż wiadomość
Ja też dołączam, dzisiaj zrobiłam test i wyszły dwie grube kreseczki staralismy się 3 miesiące i w końcu doczekalismy się efektów. Wizytę mam 30 wrzesnia więc mam nadzieję, że do tego czasu fasolka bedzie na tyle duża, że lekarz potwierdzi mi ciążę. Ale jestem przeszczęśliwa
Witamy witamy,
u mnie narazie jakos sie dzień zaczął deszczowo,zjadłam śniadanko i nie jest żle,znalazłam sposob na moje wymioty,bo mdłości jeszcze mam,ale pozostawie to dla siebie,bo to troche nieciekawy sposób hihi,mam nadzieję ,ze pomoze na stałe

deszcz leje, a ja musze na zakupy,ojjj,
cóz dobrze,ze niedaleko biedronka

buziam dziewuszki,chyba zacznę sie pomalutku pakowac
Stary 2010-09-15, 11:58   #748
mimbi
Zakorzenienie

TŻ mi dzisiaj zabral samochod i musialam brnac w deszczu do laboratorium na badania krwi. Pani mi upuscila 3 wielkie probowki, ale tak mnie zagadala, ze nic nie czulam (a nienawidze pobierania krwi). Jutro mam wyniki. Za toxoplazmoze, WR i grupe krwi zaplacilam razem 118 zl.
Stary 2010-09-15, 13:05   #749
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Czesc kobietki,
ja dzis rano musialam wstac 0 6.30 by byc na 8 w laboratorium, ale tak mnie gosciowa po kula, na jednej rece 3 ukucia i na drugiej 3 zanim trafila w zyle, to nie bylo przyjemne;( przy wr pytali mnie ktory miesiac ciazy, dziwne?
Dzis odziwo przespalam normalnie noc, i normalnie zjadlam, dzis zapycham sie zoltym serem, tylko zapachy z lodowki mnie draznia
No i kupilam dzis troche wieksze pizamki w razie pobytu w szpitalu.

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
TŻ mi dzisiaj zabral samochod i musialam brnac w deszczu do laboratorium na badania krwi. Pani mi upuscila 3 wielkie probowki, ale tak mnie zagadala, ze nic nie czulam (a nienawidze pobierania krwi). Jutro mam wyniki. Za toxoplazmoze, WR i grupe krwi zaplacilam razem 118 zl.
Ja dzis odebralam toksoplazmoze, ujemna.

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Ja chyba tez powtórze bete, będę pewna że wszystko jest dobrze Ja robiłam badanie w sobote, więc moze w czwartek lub piątek pojade.
Dlaczego tyle z Was robi bete? Lekarz zlecal czy tak same z siebie? Wiem, ze tam widac przyrost ciazy ale nie myslalam nad tym czy ja robic, to konieczne badanie?
Stary 2010-09-15, 13:08   #750
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez aniutka_85 Pokaż wiadomość
Witam

Dzień dobry kobitki
Ja jak zwykle co dzień morduję się z mdłościami, ale za to przynajmniej dobrze śpię, wstaję o 7 synka szykuję do szkoły, a jak wyjdzie to kładę się dalej do łóżka i drzemię do 10
Nie wyobrażam sobie jak ja pójdę na to pobranie krwi, muszę sobie kogoś z samochodem załatwić, zeby mnie chociaż po badaniu odwiózł do domku, a jak nie to taxi wezmę.
Nigdy nie miałam żadnych dolegliwości po pobieraniu krwi, ale teraz się obawiam, że może mi się zrobić słabo i mdłości będą większe, a jeszcze trzeba być na czczo :/

Pogoda jak zwykle nie za ciekawa, mam lenia a muszę posprzatać, dobrze że chociaż obiadek mam już gotowy.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości