|
|
#721 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
Pierwszą robiłam w czwartek 9 września i było 13.124.
Ostatnią @ miałam 09.08. |
|
|
|
#722 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#723 |
|
Wtajemniczenie
|
kruczaa możliwe, że tak, ale też dużo zależy kiedy miałaś dni płodne i co ile dni miałaś @. a jak zdróweczko? moja @ spóźnia się 29 dni, więc na dobra sprawę już bym miała drugą po ostatniej -20 lipca
|
|
#724 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki zwolnijcie troche,bo skrobiecie jak szalone
![]() ja niestety nie mam nawet siły czytac,dzisiaj jest odrobinke lepiej,ale bez wymiotów sie nie obeszło,a wczoraj to nawet nie liczyłam ile razy, Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no cóz nigdy nie moze byc za dobrze![]() Cytat:
:confused :chociaż moja mama w ciązy z moim bratem wymiotowała 9miesiecy a ze mną nic.troche sie bojeCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a tak poza tym,to nie wiem jak jeszcze długo tak wytrzymam,nic pic nie moge,bo po piciu jest jeszcze gozrej,i juz widze skutki odwodnienia na twarzy,skóre mam suchą,maskra,nic mi sie w żołądku nie trzyma,i juz jestem 2kg w plecy w ciągu 3tyg,szok!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! niby mam syrop,ale tam takie rzeczy sa napisane,ze boje sie póki sama z Julanką jestem,jak mój Tżcik w pt przyjedzie to moze spróbuje. buziam Was i ide lezec, ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Kasiu cieszę się,ze troszke sie uspokoiłas,ze wróciły objawy,bedzie dobrze,mówie Ci aaa i możesz mnie do listy dopisać? miałam @ 23lipca |
||||||||
|
|
|
#725 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam cykle 29-dniowe. termin @ miałam na 9.09 ogolnie czuje się dobrze, piersi mnie tylko boląi mam lekkie mdłości, wszystko jeszcze przede mną bo to dopiero 4tc i 5d, a ty już 8tc??
|
|
|
|
#726 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() @ miałam mieć 05.09 |
|
|
|
|
#727 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#728 |
|
Wtajemniczenie
|
24kasia86 ale nas przetrzymałaś
Najważniejsze, że objawy wróciły, to dobry znak.anulinka beta jak najbardziej prawidłowa. gratuluję
|
#729 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zjadłam właśnie obiadek...współczuje tym co bardzo wymiotują bo ja mam raczej mdłości, brzuszek mnie lekko pobolewa a tak jest ok, byle do czwartku---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
wróciły, może nie są tak silne ale są...teraz po obiadku bym chętnie pospała moria44 ty mi pisałaś z której dzielnicy jesteś?
|
|
|
#730 |
|
Zadomowienie
|
Witam! Właśnie wstałam
i doczytałam was.Możecie i mnie dopisać do listy - ostatnia @ 06.08. A tak wogóle to jak liczycie tydzień ciąży? od ostatniej @ czy od zapłodnienia. Bo u mnie wychodzi od @ 3t1d a od zapłodnienia 5t4d. No i jestem w kropce kiedy mam iść do gina, mąż upiera sie na piątek, a wy mówicie że za wcześnie. Nie zależy mi przede wszystkim na usg, żeby zobaczyć od razu dzidzie, ale może gin przepisze mi jakieś witaminy i skieruje na badania, żebym na następną wizytę nie przyszła z niczym. Czy tak nie jest? Może nic a nic mi nie powie. Zależy też jak on liczy tydzień ciąży. Hmmm to moja pierwsza ciąża więc nie wiem... |
|
|
|
#731 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- to też jest moja pierwsza ciąża i tak samo jak ty przeżywam każdy dzień, ostatnio stałam 3dni po 13h w pracy, z soboty na niedzielę obudziłam się z silnym bólem brzucha i w niedziele zanikły mi objawy oprócz okropnego płaczu i drgawek, na szczęście wczoraj się uspokoiłam i objawy wróciły...sama nie wiem co jeść i w jakiej pozycji spać, czy lekarz do którego chodzę na nfz jest dobry czy nie...ale trzeba wierzyć chciałabym mieć bardzo chlopczyka, wiem że mój Tż byłby dumny, a moi i jego rodzice jeszcze bardziej, ale najważniejsze by kruszynka była zdrowa-nie ma chwili żebym o niej nie myślała...i choć nie była planowana już ją bardzo mocno kocham i nie chce jej stracić...
|
|
|
#732 |
|
Zadomowienie
|
miałam dość regularne cykle co 30-31dni, ale bywało różnie.
|
|
|
|
#733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle to lekarz wyliczył mi t.c. od 'prawdopodobnego' dnia zapłodnienia - czyli teraz 6 t.c. |
|
|
|
|
#734 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Kasiu to dobrze, że się troszkę uspokoiłaś, wszystko będzie dobrze, zobaczysz swoją fasolkę na usg i wtedy już będziesz dużo spokojniejsza ![]() Ja dalej się męczę z mdłościami :/ Mam dość normalnie, a to dopiero jutro będzie dokładnie 7 tydzień. Za niedługo synal przyjdzie z dworu i trzeba zabrać się z odrabianie lekcji. |
|
|
|
|
#735 |
|
Wtajemniczenie
|
tak listopadowa80 ma racje, od ostatniej @ zawsze jest ciąża starsza o co najmniej 2 tyg. życzę wam dziewczynki miłego i spokojnego wieczorku
|
|
#736 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jutro ide do laboratorium zrobic prywatnie badania: -grupa krwi, czynnik Rh -WR - przeciwciala przeciwtoxoplazmowe, natomiast reszte zrobie w przychodni za darmo pojutrze. Jak pomysle, ze musze wstac o 7mej, to mi sie wszystkiego odechciewa, ale czego sie nie robi dla malenstwa... |
|||
|
|
|
#737 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#738 |
|
Wtajemniczenie
|
jo_anna, mieszkam w Czechowicach.
Dziewczyny, z tego wszystkiego poleciałam dzisiaj do gina. Powiedział, że wszystko ok. Pęcherzyk jest, odpowiedniej wielkości, dobrze umiejscowiony. Dostałam duphaston 2 x dziennie ( profilaktycznie ), mam dbać o siebie, następna wizyta za 2,5 tygodnia. Mam wcześniej zrobić badania ( morfologia, mocz, cukier i tokso ). Powiedział mi, że wtedy powinniśmy zobaczyć zarys dziecka i serduszko. Następną betę mogę zrobić, ale tylko dla własnego spokoju. Jestem szczęśliwa kobietki ![]() |
|
|
|
#739 |
|
Zadomowienie
|
anulinka2009 no to gratulację, teraz już możesz odetchnąć i oczywiście dopisać się do listy
|
#740 |
|
Przyczajenie
|
Czesc , ja tez mam termin na maj z moich wyliczen 4 ale 6 pazdziernika mam wizyte wiec dowiem sie na 100% ;-)
|
|
|
|
#741 |
|
Rozeznanie
|
kurcze Dziewczynki dzisiaj jakiś lepszy dzień mam,TYLKO 2 razy wymiotowałam i na razie od ok 13 daje radę
![]() nawet cała wanne prania ręcznego zrobiłam,( bo mi pralka ducha wyzionęła) normalnie nie pamiętam juz takiego dnia ,chyba 2tyg temu ![]() oby tak dalej mdłości mam,ale takie do wytrzymania, ojj ja juz nie chce wymiotowac,az mi sie stan zapalny w buzi zrobił Anulinka ciesze sie,ze wsio oki,i buziam Was wszystkie |
|
|
|
#742 |
|
Wtajemniczenie
|
anulinka no to gratuluję
![]() ana11 witamy nową mamusię Napisz coś więcej o sobie, do wizyty jeszcze daleko, wytrzymasz?
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj powiedzialam mamie i babci, radosc babci BEZCENNA, ucieszyla sie kochana ogromnie! Zaraz zaczela wspominac, jak to bylo, jak ja bylam malutka (one mnie wychowywala do 3 roku zycia), ze rano gotowala 50 pieluch tetrowych, a 50 sie suszylo i tak codziennie. Rany, jak sobie pomysle, jakie dzisiaj maja kobiety ulatwione zycie, to naprawde ja podziwiam, ze sobie wtedy radzila. Jakbym miala codziennie gotowac w garze na gazie 50 pieluch i do tego jeszcze normalnie zajmowac sie dzieckiem, to bym chyba zwariowala. A obiad, a posprzatac? Jak kobiety dawaly sobie rade bez pampersow, podgrzewaczy do butelek, elektronicznej niani itp? Czapki z glow przed naszymi mamami i babciami!
|
|
|
|
#744 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny nie mówcie, że ja znów będę pierwsza
![]() Czaro mi spać jakoś nie daje, dzisiaj zażyczył sobie naleśniki na śniadanie i już nie może wytrzymać, chyba nie mam wyjścia ![]() Miłego dnia
|
#745 |
|
Raczkowanie
|
Ja też dołączam, dzisiaj zrobiłam test i wyszły dwie grube kreseczki
staralismy się 3 miesiące i w końcu doczekalismy się efektów. Wizytę mam 30 wrzesnia więc mam nadzieję, że do tego czasu fasolka bedzie na tyle duża, że lekarz potwierdzi mi ciążę. Ale jestem przeszczęśliwa
|
|
|
|
#746 |
|
Wtajemniczenie
|
aniutka, witaj i gratulacje
![]() Dziewczyny, proszę o wpisanie na listę. Ania tp 16.05, wiek przemilczę, żeby Wam średniej nie zawyżać ![]() Miłego dnia mamuśki
|
|
|
|
#747 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie narazie jakos sie dzień zaczął deszczowo,zjadłam śniadanko i nie jest żle,znalazłam sposob na moje wymioty,bo mdłości jeszcze mam,ale pozostawie to dla siebie,bo to troche nieciekawy sposób hihi,mam nadzieję ,ze pomoze na stałe ![]() deszcz leje, a ja musze na zakupy,ojjj, cóz dobrze,ze niedaleko biedronka ![]() buziam dziewuszki,chyba zacznę sie pomalutku pakowac |
|
|
|
|
#748 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ mi dzisiaj zabral samochod i musialam brnac w deszczu do laboratorium na badania krwi. Pani mi upuscila 3 wielkie probowki, ale tak mnie zagadala, ze nic nie czulam (a nienawidze pobierania krwi). Jutro mam wyniki. Za toxoplazmoze, WR i grupe krwi zaplacilam razem 118 zl.
|
|
|
|
#749 | ||
|
Zadomowienie
|
Czesc kobietki,
ja dzis rano musialam wstac 0 6.30 by byc na 8 w laboratorium, ale tak mnie gosciowa po kula, na jednej rece 3 ukucia i na drugiej 3 zanim trafila w zyle, to nie bylo przyjemne;( przy wr pytali mnie ktory miesiac ciazy, dziwne? Dzis odziwo przespalam normalnie noc, i normalnie zjadlam, dzis zapycham sie zoltym serem, tylko zapachy z lodowki mnie draznia No i kupilam dzis troche wieksze pizamki w razie pobytu w szpitalu. ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
|
|
#750 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Dzień dobry kobitki ![]() Ja jak zwykle co dzień morduję się z mdłościami, ale za to przynajmniej dobrze śpię, wstaję o 7 synka szykuję do szkoły, a jak wyjdzie to kładę się dalej do łóżka i drzemię do 10 ![]() Nie wyobrażam sobie jak ja pójdę na to pobranie krwi, muszę sobie kogoś z samochodem załatwić, zeby mnie chociaż po badaniu odwiózł do domku, a jak nie to taxi wezmę. Nigdy nie miałam żadnych dolegliwości po pobieraniu krwi, ale teraz się obawiam, że może mi się zrobić słabo i mdłości będą większe, a jeszcze trzeba być na czczo :/ Pogoda jak zwykle nie za ciekawa, mam lenia a muszę posprzatać, dobrze że chociaż obiadek mam już gotowy. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.

no cóz nigdy nie moze byc za dobrze
:confused :

Najważniejsze, że objawy wróciły, to dobry znak.