|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15
Duk Duk
U mnie wczoraj wzrosło +100g, a dzisiaj spadło -100g. Znowu się bujam, chyba mam zmęczenie i zastoik stoi sobie na 71,9kg nie chce ruszyć, a taki postoik coraz bardziej kusi, żeby sobie podjeść coś niedozwolonego. Niedługo @ więc pewnie coś urośnie. Ehhh. Ulcia. Jak wstawiłaś wymiary było super, centymetry robią wrażenie, ale widzieć taką zmianę na zdjęciu - super. Wyglądasz rewelacyjnie. A inni zawistni, którzy tego nie widzą niech spadają, jak nie potrafią zasłużonego komplementu powiedzieć. Brawo dla Ciebie! |
|
|
|
#3002 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc pilnuj się i dukaj grzecznie, naprawde nie warto grzeszyc, sprawdzone empirycznie
|
|
|
#3003 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja kupiłam jedną parę spodni, te które były za małe zrobiły się dobre. Nie kupuję więcej, liczę, że jeszcze coś upadnie![]() Cytat:
![]() Cytat:
Brawo
|
||||
|
|
|
#3004 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() : oklaski:Z tego co widzę to startuje z takiej samej wagi jak TY.Jak długo już sie dukanujesz???
|
|
|
#3005 |
|
Rozeznanie
|
Masz rację, rozum to niby wie, a myśl natrętna powraca, weź kęsa. Muszę ją przegonić. Przestraszyłam się pałki.
|
|
|
|
#3006 |
|
Wtajemniczenie
|
Weź kęsa kurczaka, wilk będzie syty, owca cała i pałka nie użyta
![]() Edytowane przez broadwaydream Czas edycji: 2010-09-15 o 10:41 Powód: ort |
|
|
|
#3007 |
|
Rozeznanie
|
Yyh mam dwa kiepskie dni pod rzad: dzisiaj kolejny wzrost, rano 70.5 na budziku, wczoraj bylo 70.4. Nie zebym sie przesadnie przejmowala, zwlaszcza, ze okres sie zbliza wielkimi krokami, ale czuje sie ogolnie bleeeeeeee....
Od soboty znowu warzywa, nie moge sie doczekac
|
#3008 |
|
Wtajemniczenie
|
Helouł lesaczki
Nic nie schudłam odrazu sie przyznaje dziś mam PP i moze spadne zobaczy sie to
|
|
|
|
#3009 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3010 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wyglądasz super, jesteś chyba trzy razy mniejsza i oczywiście zdrowiej wyglądasz ![]() A ja nadal dietuję sobie, za mną trzy dni białkowe jako kara za poprzednich kilka. Dziś kolejne odwiedziny, ale będę silna!! Gratuluję wszystkim spadków, a tym co mają wzrosty mówię, że za kilka dni/tydzien będzie lepiej i może nie warto tak często wskakiwać na wagę? to taka moja opinia ![]() życze miłego dnia, ja uciekam uzupełnić wodę w organizmie i powoli się szykuję do wyjścia
|
||
|
|
|
#3011 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Zastanawiam się tylko co tu kupić, żeby tego nie musieć odłoyżyć na wieszak za dwa miesiące, jak już będzie ze mnie spadać Taka naiwna jestem, że wierzę, że może tak właśnie być ![]() Myślę o butkach, ale wolałabym coś bardziej "widocznego". No nie wiem... szal może. Jakoś mi nic innego do głowy nie przychodzi.
|
|
#3012 |
|
Raczkowanie
|
Witaj. Mi też tyle zeszło na uderzeniówce i też miałam w zamiarze zrzucić 12 w sumie. Po 10-ciu poszłam na III fazę - utrwalam, co mam, potem się zobaczy
Na razie jestem zadowolona z efektu.Cześć Agnese69 Ile czasu zajęło Ci schudnięcie tych 10 kg i na jakim trybie byłaś?? 5/5 czy 1/1 może na innym? Czym słodzicie potrawy gotowane lub pieczone, bo ja mam słodziki tylko do napojów i nie mogę za nic znaleźć innych
|
|
|
|
#3013 |
|
Raczkowanie
|
DUK DUK
![]() Ja odstawiłam dietę na weekend w ciemny kąt! Miałam odruch wymiotny przy każdym kęsie białka w jakiejkolwiek postaci. Oczywiście rzuciłam się na żarcie to najgorsze, najtłustsze i najbardziej ciężkostrawne W poniedziałek rano ujrzałam +1,2kg zaledwie po 2 dniach grzeszenia. Ale nie żałuję Od poniedziałku dukam grzecznie, dzisiaj mi zostało juz tylko 0,2kg nadprogramowe.
|
#3014 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3015 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślisz, że to z tego powodu waga nie chce spadać? Chyba coś źle doczytałam co do tych otrąb skoro dodawałam tylko łyżeczki Agnese69 co myślisz jeszcze o tym moim jadłospisie, coś jeszcze jest nie tak, czy powinnam coś dodać?
|
|
#3016 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3017 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W sumie już dziś weszłam na wagę i pokazała nawet mniej o 200 gram niż w sobotę (a w sobbotę i niedzielę grzeszyłam) , więc może to przez okres? nie wiem ![]() ale dukam dalej....i zmieniam tryb na 3/3 A jak tam Ci się wiedzie na III fazie? Można sobie pewnie poszaleć trochę Cytat:
bo to głupie jest, chwila przyjemności a potem tyle wyrzutów sumienia ![]() Twoja silna wola uciekła gdzieś razem z moją Ulcia2512 różnica jest ogromna! Zmotywowałaś mnie właśnie! ![]() a na koniec gratuluję spadków ![]() Ps. U Wa też taka paskudna pogoda? U mnie od wczoraj non stop leje deszcz wrrrr okropność!
|
||
|
|
|
#3018 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzis z Agnese mamy I uczte a jutro protoczwartek ![]() mozna poszalec ale z rozwaga i ostroznoscia ![]() u mnie tez paskudnie. czuje sie jak w zime o 17 godzinie
|
|
#3019 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szłam trybem 3/3 najpierw, a potem zmieniłam na 4/3 (żeby mieć warzywka w weekendy zawsze). Chwalę sobie oba tak samo, nie stwierdziłam jakichś szczególnych różnic. Spadało ładnie, regularnie (dopóki nie stanęło Słodzik do gotowanych i pieczonych rzeczy kupujemy SUSSINA GOLD dostępna albo w Kauflandzie, albo w aptece na zamówienie - sprowadzają. |
|
|
|
|
#3020 |
|
Zadomowienie
|
cześć Dukaneczki
![]() Ulcia ślicznie wyglądasz! naprawdę, widać efekty i masz boskie włosy przemiany oby tak dalej!dziewczyny, oczywiście przyszłam na spowiedź: wypiłam całe wino czerwone wczoraj i zjadłam dwa naleśniki z konfiturami z jabłka (u koleżanki byłam, o tyle dobrze że wszystko bez cukru i na niskotłuszczoym kefirze - tata koleżanki jest cukrzykiem ). więc myślę że nie odnotuję wzrostu... zresztą ja mam takie szczęście że na PP zawsze ledwo co mi spada albo wogóle.... a na PW ładniej leci ![]() no, nadrobiłam Was trochę i co do kupowania ubrań - ja w zeszłą sobotę wydałam ponad 200zł na nowe ubrania... była promocja w H&M na jeansy to kupiłam sobie super granatowe rurki za 39 zł!!! i powiem Wam, że to jest ogromna radość jak mieści się w spodnie 2 rozmiary mniejsze ostatnio nie mogłam się w bić w 32 a teraz na luzie kupiłam 31 ![]() ![]() rumcia co do butów to wiadomo, trzeba mieć na zimę chociaż 2 pary na zmiany w razie jak przemokną ja ostatnio sprawiłam sobie kalosze z panterkę i jestem z nich zadowolona... co do butów to się nie wypowiadam bo jak to mówi mój TŻ "mam pier***ca na punkcie butów, torebek i kosmetyków"
|
#3021 |
|
Raczkowanie
|
Ulcia 2512
![]() ![]() k laski: super wyglądasz, wielka zmiania.zycze powodzenia w dalszym odchudzaniu
|
|
|
|
#3022 |
|
Raczkowanie
|
dzisiaj jest miesiac jak jestem na dukanie! wiec mysle ze to dobry wynik tyle,z e ja sporo cwicze do tego
jeszcz 16 kg i bedzie upragniona waga![]() nooo i od dzisiaj moje BMI to 29,7 wiec koniec z otylością mam jedynie nadwage hehehe ciesze sie z nadwagi
|
|
#3023 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie chudzinki
![]() Wczoraj minęło 3 miesiące mojego Dukania (z tygodniową przerwą wakacyjną na której popłynęłam ).Czas na podsumowania: na wadze -20kg. I trwałabym dalej gdyby nie to że od kilku dni bardzo źle się czuję.. jakoś mi niedobrze, mam ochotę wymiotować i od czasu do czasu coś mnie pobolewa brzuch. Z tego wszystkiego najadłam się wczoraj późnym wieczorem paluszków i chipsów.. oczywiście dzisiaj na wadze ujrzałam duży wzrost:/ jestem na siebie zła ale trudno..czasu nie cofnę. Nie chcę do końca popłynąć i zaprzepaścić to co udało mi się dokonać więc od dzisiaj oficjalnie przechodzę na III fazę. Muszę chyba trochę odpocząć, utrwalę to co straciłam i ewentualnie wrócę jeszcze na II. A może uda mi się jeszcze coś schudnąć na III postanowiłam że zacznę więcej ćwiczyć więc nie powinno być źle. wieczorem postaram się wrzucić jakieś foty cobyście oceniły moje Dukanie wizualnie
|
#3024 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeeej śliczny wynik! masz rację, lepiej przejść na III i się nie męczyć zazdroszczę Ci owocków ah...
|
|
#3025 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
WSPANIALE! GRATULUJĘ TAKICH ŚWIETNYCH WYNIKÓW!!! ŻYCZĘ DALSZYCH SUKCESÓW ![]() AŻ CHCE SIĘ PATRZEĆ PONIEWAŻ TO MOTYWUJE ![]() POZDRAWIAM
|
|
#3026 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do jadłospisu to niczego więcej się nie czepiłąm - generalnie mało czepliwa jestem. Wydawał mi się w porządku poza tymi otrębami. Inne dziewczyny też chyba nie reagowały, prawda? A niektóe z nich są bardziej wnikliwe ode mnie i ujrzą najmniejszą nawet ustereczkę... ![]() Cytat:
Tam wciąż piękne lato... Cytat:
Naprawdę osiągnęłaś świetny wynik - na fotki czekamy z niecierpliwością...A tymczasem chodź do nas na III, skoro czujesz, że tak Ci będzie lepiej i bezpieczniej ... My z Alex doszłyśmy do takich samych wniosków. |
|||
|
|
|
#3027 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a przy 5/5 oddawalam wspolokatorkom). Pogoda koszmarna, ciagle leje, az z domu sie nie chce wychodzic. Brr...a dzis do nocy ciężka praca ![]() Cytat:
Cytat:
. Mądra decyzja trzymam kciuki
|
|
|
#3028 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() grzecznie bedziesz dukac to Ci nie urosnie tylko spadnie jeszcze ![]() ruch wskazany
|
|
#3029 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
SPRÓBUJĘ DOKOŃCZĘ DZISIEJSZY DZIEŃ I JAK DAM RADE WYTRWAM JESZCZE JUTRO, PÓŹNIEJ ROZPOCZNĘ FAZĘ II. ROZUMIEM, ŻE TE NASTĘPNE DNI TO PW A PÓŹNIEJ PP. MYŚLĘ OD DŁUŻSZEGO CZASU IM CHYBA WYBIORĘ 4 PP/ 3PW. MOŻE TO NA MNIE PODZIAŁA. ZASTANAWIAM SIĘ JESZCZE NAD NAPOJAMI - TO MA BYĆ 1,5 L WODY NA DZIEŃ CZY OGÓLNIE NAPOI. ![]() BO NIE ZAWSZE UDAJE MI SIĘ WYPIĆ TAK DUŻO WODY NA DZIEŃ NATOMIAST OGÓLNIE PIJĘ SPORO. NA KOŃCU CHCIAŁAM TYLKO POWIEDZIEĆ, ŻE MIMO TWOJEGO I AGNES PRZEJŚCIA NA FAZE III CIESZĘ SIĘ, ŻE TUTAJ JESTEŚCIE Z NAMI POZDRAWIAM
|
|
#3030 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za miłe słowa i wsparcie
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:31.

więc pilnuj się i dukaj grzecznie, naprawde nie warto grzeszyc, sprawdzone empirycznie 
do rzucenia było 25kg.....9 juz za mną teraz czekam na upragnioną 8 z przodu 

Ale od dzisiaj tylko woda i herbatki
do 21.11 -11,5 kg

start 85 . . . . . . . . . . . . . . 70,3 . . . . . . . . . . . . . 58 meta 

k laski: super wyglądasz, wielka zmiania.zycze powodzenia w dalszym odchudzaniu
postanowiłam że zacznę więcej ćwiczyć więc nie powinno być źle. wieczorem postaram się wrzucić jakieś foty cobyście oceniły moje Dukanie wizualnie