|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta
Mam prośbę do kilku osób które nie umieją cytować, edytować, korzystać z wyszukiwarki (nie będę wymieniała nickami żeby ie było że kogoś dyskryminuję) o zapoznanie sie z przewodnikiem ponieważ robi się nieczytelnie:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=224465
|
#3632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Adria i Iwona NIE POGODZIŁY SIĘ. A Adria pod blokiem była około 3:30 (z klubu wyszła po 3 i wróciła taksówką).
|
|
#3633 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym robią to również dla jego dobra, żeby nie prześladowała go banda domorosłych detektywów, która myśli że wszystkie rozumy pozjadała bo obejrzała parę odcinków CSI. A zapewne jest co najmniej 10 kroków za Policją, która po prostu nie tłumaczy się z tego co robi. Cytat:
Wbrew temu co niektórym się wydaje świat nie kręci się wokół tej sprawy. Ludzie dalej napadają na siebie, kradną, oszukują, powodują wypadki, biją żony i dzieci, mordują się itd. I inni też giną, zarówno dorośli i starsi. Policja, według mnie słusznie, nie oleje tego wszystkiego i zacznie jedynie szukać osoby która zniknęła 2 miesiące temu. Nie jest to korupcja tylko zdrowy rozsądek. I swoista sprawiedliwość. Zresztą skąd przypuszczenie że mogła być przedmiotem jakiegoś spisku czy afery? Była ładna ale dużo ładniejsze widuje się na co dzień, nie posiadała też wyjątkowej wiedzy czy specjalistycznego wykształcenia czy coś w tym stylu. Złe miejsce, zły czas i przypadkowa dziewczyna. (nie sadzę że ktoś mógł spodziewać się że jej odbije i pójdzie sama w nocy do domu) Historia z lumpeksem - należy pochwalić postawę Wizażanki, która sprawdza ten trop, ale typowa historia w stylu "jedna baba drugiej babie". Elvisa widziała chyba połowa Amerykanów, w każdym możliwym stroju co nie znaczy że żyje. Jest jakaś taka dziwna zależność że im większe wrażenie historia, osoba wywiera wrażenie, tym więcej ludzi, tym głupsze historie wymyśla. Poza tym mnie od dawna zastanawia jedna rzecz - uczepiłyście się tak Adrii i reszty a tak samo prawdopodobny jest ojczym Iwony. Dużo opiera się na tym co twierdzi że usłyszał zza okna. Matka spała, więc któż to może potwierdzić, jaki jest na to dowód? A wiadomo takie rzeczy się zdarzają... Córka - młodsza i jędrniejsza wersja żony, rozrywkowa, po miejscach w których bywała można stwierdzić że lubiąca starszych facetów... Może jego nie chciała... A może to matka była zazdrosna o córkę i męża... A może to Janusz, który kontroluje teraz co pisze się w tej sprawie (doprowadził do zamknięcia strony na która miał mały wpływ), ma również kontakt z Policją więc orientuje się trochę w ich poczynaniach... Taką brzmiącą równie prawdopodobnie historyjkę można wymyślić dla każdej z osób. Tylko co to daje? Komu to pomoże? Zresztą nie każdy kto nie rwie włosów z rozpaczy na ekranie by zadowolić żądne igrzysk pospólstwo przed telewizorem czy monitorem musi być mordercą. I odwrotnie. Ostatnio rozwiązano dzięki badaniom DNA sprawę morderstwa pewnego małego chłopca sprzed lat. Okazało się że mordercą jest osoba uważana za przyjaciela rodziny mimo że podejrzewany był brat, który nie został wtedy skazany z braku dowodów. I tak zastanowiłam się w kontekście sprawy Iwony ilu z tych ludzi głośno lub po cichu nazywających go mordercą, przeprosiło go za to? Poczuło się winnymi? I zastanawia czy jeśli sprawa Iwony rozwiąże się i nikt ze znanych osób nie będzie miał z tym wspólnego czy osoby, które z taka łatwością ferują wyrokami, snują teorie i podejrzewają, z równym zapałem będą przepraszać i kajać się? I czy gdyby teoretycznie na przykład taka Adria coś sobie zrobiła (bo to taka tragedia, taka nagonka na nią, takie prześladowanie, a to w sumie jeszcze młodziutka dziewczyna) ile z osób które o niej pisały poczułyby się winnymi? A ile zaczęłoby snuć rozważania o tym że na pewno przez wyrzuty sumienia i tworzyć nowe teorie spiskowe? Myślę że jeśli chodzi o Wizażanki sprawa jest oczywista. Czasem czytając ten watek widzi się więcej hien, a nie po prostu szczerze zatroskanych dziewczyn. |
||
|
|
|
#3634 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
więc bierzemy sobie pod uwagę również inne opcje---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
zostało już na tym wątku omówione jakie popełnili błędy na samym początku i można by tak je wytykac bez końca i zostali ostro skrytykowani przez internautów za właśnie swoje "działania" i do tej pory nie zostały (chyba) sprawdzone najbardziej prawdopodobne miejsca a jak wiadomo najciemniej pod latarnią, ale jak nam wiadomo monitoringi pewnie już są po takim czasie skasowane i niestety wiele już nie zdziałają także albo mają dobro śledztwa na uwadze, ale swoje "dobre" imię |
||
|
|
|
#3635 |
|
BAN stały
|
mmm3m
wątek czytam na bierząco ale napisze jeszcze raz innymi słowami Iwona była umówiona z Kasią na 7 rano a jest słowna i punktualna ( sama Kasia to powiedziała) to nie sądzę, że wogóle chciała nocować u Adrii. Po co? Żeby zaraz wstawać i iśc do domu się szykować? Mogła nie planować noclegu u Adrii niezależnie od kłótni. kłótnia to był 2 powód, że szła do siebie. Ja mam wątpliwości co do prawdomówności Adrii. Ona chyba wciska jakiś kit z tym, że Iwona miała nocować u niej, bo nie sądzę, że Iwona nie powiedziała jej, że jest o 7 umówiona. Dla mnie to jest umniejszanie powagi sytuacji takie wmawianie, że to nie było nic poważnego, że Adria nawet nie pamieta o co poszło i jeszcze gadanie, że Iwona do niej szła , bo się pogodziły. Tylko w jakim celu? |
|
|
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Iwona miała nocować u Adrii zanim się pokłóciły. Po kłótni Iwona postanowiła,że idzie spać do siebie. 1) Skąd wiesz co było w tej drugiej torbie,którą zostawiła u Adrii,a czego w niej nie było? 2 i 3) jak wyżej A z Kasią mogła umówić się już w trakcie imprezy. Wcale te wyjście nie musiało być zaplanowane od kilku dni. JUŻ ROZUMIESZ??
|
|
#3637 |
|
Raczkowanie
|
Asiczka- no właśnie to mam myśli albo ich nieudolność albo dobro sprawy
gramwzielone- tak się składa, że o sprawiedliwości w polskim systemie prawnym to ostatnio nie można za wiele powiedzieć, jestem poniekąd powiązana ze zbliżonym środowiskiem i nie jest tak łatwo i prosto jak się wydaje. "Zdrowy rozsądek" proszę Cię ...
|
#3638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak Adria zostawiła na balkonie klucze do domu Iwony. Skoro Iwona nie doszła pod blok,to nie miała jak wziąć tych swoich kluczy,czyli logiczne jest,że ich nie miała przy sobie w momencie zaginięcia. Sorry,ale tyle razy było to tłumaczone i wałkowane,że już nie rozumiem jak to nadal może być niejasne.
|
|
#3639 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3640 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3641 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
Chodziło tylko o ten dzień zaginięcia - mama dowiedziała się od Adrii,że Iwona nie odebrała od niej swoich kluczy,więc teraz mama Iwony stara się,żeby zawsze ktoś był w domu,żeby Iwona miała jak do niego wejść.
|
|
#3642 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3643 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja hipoteza: Najpierw planowała nocować u Adrii i zostawiła u niej swoje rzeczy. Będąc na tych działkach albo w klubie dostała smsa albo telefon od Kasi,czy Iwona nie miałaby ochoty iść o 7 rano z nią na plażę na turniej piłki nożnej. Gdyby się nie pokłóciła z Adrią to wróciłaby z nią i zabrała swoje rzeczy i poszła spać do siebie. Ale skoro się pokłóciła to poprosiła,żeby Adria zostawiła Iwonie jej rzeczy na balkonie. Moim zdaniem logiczne. ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
Także mam nadzieję,że sprawa kluczy jest już dla wszystkich jasna i zrozumiała. ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
Edytowane przez Melissa86 Czas edycji: 2010-09-15 o 12:23 |
|||
|
|
|
#3644 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Znam fakty!!!!! Dokładnie przeczytałam liste pytań do Janusza. I Iwona umówiła się z Kasią i ustaliły to przed imprezą. Miały się spotkać o 7 ej rano i nie wierzę, że wogóle miała zamiar spać u Adrii. A swoje klucze zostawiła tam, żeby nie zgubić. Może miały wracać razem i Iwona wzięłaby je i poszła do siebie. W klubie dochodzi do awantury. Iwona reaguje strasznie gwałtownie i 4 osoby nie są w stanie jej zatrzymać. Idzie piechotą taki kawał drogi, sama , na boso. Nie chce wiąść do taksówki z Adrią. Przecież to była niezła zadyma. A tu z dugiej strony słyszymy: To nic poważnego. Nie pamiętam nawet o co poszło. I Iwona miała iść do Adrii spać- po co Adria tak mówwiła skoro się nie pogodziły? ( teraz to już wiadomo, że tak było). Gdyby to była głupota to po kawałku bosej wędrówki Iwona chętnie by wsiadła do taxi z Adrią. Iwona była wkurzona na maxa widocznie. Niby głupota , drobiazg to czemu mama Iwony nie wie co tam zaszło? I nie musisz pisać, że nie umiem czytać ze zrozumieniem. Zachowaj takie uwagi dla siebie. Ja Ciebie nie obrażam. Sama nie znasz faktów i odpowiadasz tak jak Robsonowi o tym świadku więc nie zwracaj uwagi innym. |
|
|
|
|
#3645 |
|
BAN stały
|
witam szanowne panie. no i kolejny dzien rozpoczety on wejscia na wiadomosci i ulga ze niema zadnych tragicznych wiadomosci ale tez niedosyt ze niema zadnych. widze ze od rana wzielyscie sie za temat ale tez widze doghryski ze ktos czegos nie kuma i tak dalej.dlaczego? zrozumcie ze w tym natloku kazdej opini czasami ciezko sie polapac i sztuka jest nie pomylic godzin gdyz one tu kluczowa role graja i jest naprawde wiele istotnych godzin wymienionych.zreszta dyskusje tocza sie czesto w godzinach nocnych( nie kumamy juz za bardzo bo zmęczenie organizmu a i mozgu przedewszystkim) jak i w godzinach rannych( przed kawa poranną albo za malo tych kaw).
Niechce nikogo dyskryminowac tylko napisze ktora z kolezanek moim skromnym zdaniem ma wiele trafnych spostrzezen a jest to burgund.nadmieniam ze to tylko moje zdanie w moim odczuciu wiec bez obrazy. wiele z was na okraglo zauwaza cos co ma sens i podstawy do jakis podejrzen i prosze was nie wygryzajcie sobie ze ktos czegos nie zrozumial bo dzialamy wszyscy dla sprawy iwonki i to jest wazniejsze. dla mnie tez jest dziwne ze ktos dociera przed blok okolo 3.30 mowi ze idzie spac a okolo4.00 jest slyszany jak rozmawia przez tel. * jest dla mnie dziwne ze mowi sie ze ktos ma alibii na ten czas a sen jest kiepskim alibii bo domownikow w domu nie bylo. od 7 rano siedze na necie i czytam wiadomosci i powiem wam ze balagan nieziemski w info na necie. |
|
|
|
#3646 | |
|
Zakorzenienie
|
Dwa nowe artykuły od lublin.com.pl (Ryhu nie śpi i działa,brawa dla niego
).Magiczna formuła: Tajemnica dla dobra śledztwa. http://lublin.com.pl/artykuly/pokaz/...obra,sledztwa/ Apel do trójmiejskich prawników. http://lublin.com.pl/artykuly/pokaz/...ich,prawnikow/ ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
W takim razie skoro znasz fakty to proszę podaj mi źródła,gdzie jest napisane,że: 1) Iwona umówiła się z Kasią PRZED imprezą. 2) Gdzie Adria mówi,że mimo kłótni Iwona nadal miała u niej spać. Bez ironii i uszczypliwości. Po prostu nigdzie o tym nie czytałam i nie słyszałam,więc jeśli to ja coś ominęłam to zwracam honor.
|
|
#3647 |
|
BAN stały
|
[QUOTE=Melissa86;22077960]A czemu nie bierzesz pod uwagę faktu,że z Kasią umówiła się już w trakcie trwania całej imprezy??
Moja hipoteza: Najpierw planowała nocować u Adrii i zostawiła u niej swoje rzeczy. Będąc na tych działkach albo w klubie dostała smsa albo telefon od Kasi,czy Iwona nie miałaby ochoty iść o 7 rano z nią na plażę na turniej piłki nożnej. Gdyby się nie pokłóciła z Adrią to wróciłaby z nią i zabrała swoje rzeczy i poszła spać do siebie. Ale skoro się pokłóciła to poprosiła,żeby Adria zostawiła Iwonie jej rzeczy na balkonie. Moim zdaniem logiczne Tak. Ale moim zdaniem wygląda to tak jakby nie przyznała się do tego Adrii, bo ta do końca mówiła,że Iwona ma u niej spać a nie iść z nią po swoje rzeczy. |
|
|
|
#3648 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam jednak nadzieję, że policja tak naprawdę zna przyczyny kłótni i nie mają one związku ze sprawą, a nie ujawnia ich dla dobra śledztwa. |
|
|
|
|
#3649 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już mówię dlaczego - wchodzę na wątek i widzę te same pytania,które już tutaj nie raz były wałkowane i nie raz się na nie odpowiadało. Fajnie,że nowe osoby się włączają do dyskusji. Tylko zrozumcie też mnie i inne dziewczyny,które piszą tutaj codziennie już od lipca. Jest dla nas męczące pisanie ciągle o tym,o czym już kiedyś dyskutowałyśmy. (żeby nie uogólniać to piszę w swoim imieniu,może innych to nie męczy)Ja na przykład CZYTAM KAŻDY POST i jak widzę,że ktoś pyta o coś,co było pisane na poprzedniej stronie,to mnie szlag trafia.
|
|
#3651 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
torba była iwony byływ nie m. in. jej klucze iwona miałą nocowac u siebie ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3652 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() moim zdaniem wałkowanie tych samych wątków po raz kolejny jest nieuniknione, jeśli nie chcemy żeby temat umarł... nie mamy w tej sprawie nowych faktów, nowych wiadomości, nic... więc to raczej nieuniknione, że po raz kolejny zabieramy się za analizę tego, co już było - bo może uda się coś nowego wykombinować. z drugiej strony masz rację, że pytanie o coś, co było pisane na poprzedniej stronie, jest denerwujące dla innych
|
|
|
|
|
#3653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() więc nie jesteś sama |
|
|
|
|
#3654 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3656 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() trzeźwo myśląca wizażanka, nic dodać nic ująć
|
|
|
#3657 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ ja nic nie kręcę,ja to wszystko wiem. Post był skierowany do burgund,która twierdzi,że w torbie Iwony nie było piżamy ani szczoteczki do zębów,więc się jej zapytałam skąd to wie.
|
#3658 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez mmm3m Czas edycji: 2010-09-15 o 12:53 |
|
|
|
|
#3659 |
|
BAN stały
|
ja uwazam ze iwonka po klotni wcale nie miala juz zamiaru spac u adrii bo bez sensu klasc sie na dwie dodziny czy trzy i wstawac na kolejne spotkanie z inna kolezanka.Rozsadniej jest isc do wlasnego domu.Sadze tez ze te pozostawienie kluczy na balkonie to bardziej tyczylo sie zostawienia torby z iwonki drobiazgami anizeli samych kluczy w torbie.Pozatym dziwne dla mnie ze kolezanka ze jesli iwonka ma spac u adrii i kaze niby zostawic sobie klucze to kolezanka nie wyczuwa ze cos nie tak ze powinna byc juz pol godziny temu a jej niema. sorka ale nawet spiac nie sposob nie reagowac na przekrecanie klucza w zamku i samego wejscia do czyjegos domu. tu juz bym sie denerwowal ze mimo uplywu czasu kolezanki jeszcze niema. nastepne..... byla wzmianka ze klotnia poszla o chlopaka potem ze jakas *******a ze nawet nie pamieta o co poszlo... nie pamieta? sorry ale ja poklocilem sie z kolega 10 miesiecy temu naprawde o wielka *******e i pamietam ze szczegolami mimo ze nie bylem do konca trzezwy. co nie pamieta kolezanka nie pamietaja koledzy? dziwne pozatym uwazam ze pewnie niedopowiedzenia na temat noclegu wynikaja z niedokonczonej rozmowy poprzez rozladowanie sie telefonu badz ta rozmowa sama w sobie byla bardzo krotka.
|
|
|
|
#3660 |
|
BAN stały
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.

co do lasek to fakt. sam jestem tym starym bykiem 31 letnim i troche dziwnie jak w towarzystwie takie mlode. podejrzewam ze mogl on podjechac z tymi chlopakami od tak sobie bo imprezka bo niesadze aby w iwonki towarzystwie osoby w tym wieku byly. coprawda nieznam zwyczajow towarzyskich w trojmiescie ale w wielkopolsce nie lepiej z tego co piszesz to jest podobnie.

coś w tym stylu pisałam już wczoraj, ale przez te kłótnie ciężko było się przebic, dla mnie również jest ta sytuacja niezrozumiała i to niestety rzuca kolejne podejrzenia na znajomych Iwony ( bo gdyby była to błahostka to nie mieliby powodu by ukrywac )
Chodziło tylko o ten dzień zaginięcia - mama dowiedziała się od Adrii,że Iwona nie odebrała od niej swoich kluczy,więc teraz mama Iwony stara się,żeby zawsze ktoś był w domu,żeby Iwona miała jak do niego wejść.

).