3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-15, 12:42   #1021
Aliszcze
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez Flicka88 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie moglabym dolaczyc sie do was??
Witamy napisz może coś więcej o sobie

PIP nie ma prawa podawać, kto wniósł skargę na pracodawcę, no ale pracodawca może się domyślić. A te groźby to już szczyt bezczelności!!:pala : wiedzą, że źle robili, że Twój mąż ma rację i po prostu nie widzą innego wyjścia jak jakieś pseudogroźby.

zabrałąm się za porządki w chacie zrobię tez porządek w szafach, żebym miała wiecej miejsca na zakupy dla maluszka

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 12:48   #1022
sanderinka
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

jestem juz zjadłam 3 pączki

no i wstawiam najaktualniejsze zdjecie 25 tc

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 12:48   #1023
myszka_maj
Zakorzenienie

hej dziewczynki

zmobilizowalam sie w koncu zeby ogarnac mieszkanko

wiec teraz czas na odpoczynek...

co do schiz o chorym malenstwie to ja tez takie mam i to ogromne strasznie sie boje ze dzidzia będzie chora

w sprawach finansowych - tez mamy wspolne konto i kase tzn tz mnie dopisal do swojego bo do niedawna tylko on zarabial i mial swoje konto. ale nigdy nie mial problemu zebym korzystala z jego konta i kasy predzej ja mialam z tym wiekszy problem

moze w sobote wybierzemy sie z TZ na zakupy po takie art. higieniczno-pielegnacyjno-odziezowe i obejrzec lozeczka chociaz juz mamy upatrzone ale chcemy zobaczyc jak wyglada w realu

Nasz Skarb

Edytowane przez myszka_maj
Czas edycji: 2010-09-15 o 12:50
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 12:50   #1024
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malgosiak25 Pokaż wiadomość
W rodzinie TŻ to było tak, że jego brat urodził się jako 1 potem był kolejny brat zdrowy i mój mąż jak się okazało u nich w rodzinie nikt nie chorował, ale doszło do konfliktu serologicznego , gdzie takie przypadki trafiają się 1 na milion.

Dziewczyny nie ma co się zamartwiać na zapas trzeba mieć nadzieje i wierzyć, że bedzie dobrze , przecież to nasze słodkie dzieciaczki, a złe myśli nic nam nie pomogą tylko maluszki będą smutne, że się zamartwiamy. Tak więć głowa do góry
Z tego co wiem, to konfikt serologiczny może wystąpić dopiero w drugiej ciąży, badania robi sie po pierwszej aby sprawdzić czy w matce wytworzyły sie przeciwciała, która w kolejnej ciąży mogłyby zagrozić dziecku, jesli tak podaje się jej po porodzie immunoglobulinę anty-Rh neutralizującą przeciwciała u matki. Ja mam krew RH- więc trochę sie o tym dowiadywalam. Zespół downa to brak chromosomu i nie ma związku z krwią, tym bardziej ze do powstania chromosomow dochodzi na początku przy podziale komórek, a krew zaczyna krążyć znacznie później.
Ja niestety znam przypadek,, kiedy moja koleżanka urodziła corego chłopczyka, drugie dziecko, a całą ciążę lekarze nie zasygnalizowali jej nawet ze cos może być nie tak. Do końca była przekonana, że ma zdrowe dziecko i przeżyła szok po porodzie , dlatego podejście Małgosi jest najlepsze, kochać musimy bez względu na stan dziecka, ale trzeba wierzyć, że wszystko będzie ok
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 12:51   #1025
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Sysunia - no to super, że mała zdrowa i że nadal na tą samą płeć

Swoją drogą ja mam USG w piątek i ciekawa jestem czy moja niunia nadal jest dziewuszką
ja mam dzisiaj i tez jestem ciekawa czy nadal dziurawiec u mnie
Cytat:
witaj
sysunia za udana wizyte
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 12:57   #1026
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość

uroczy brzuś
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 12:59   #1027
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość

witaj
sysunia za udana wizyte

to jak wrócisz napisz ja mam wizytę w ten piątek na NFZ wiec bez USG i 23 jzu prywatnie... mam nadzieje ze z szyjką sie poprawi

ja tez mam Rh - i w 20 tc miałam badania na przeciwciała ale wyszły ok wiec jest dobrze

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2010-09-15, 13:01   #1028
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:

słodki brzuś

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 13:02   #1029
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

hejka

nadrobie was moze wieczorem
tymczasem szykuje obiad i pranie kolejne dla starszaczka

oczywiscie dzien musialam zaczac od?? batonika ehhh mam nadzieje ze wkrotce te zachcianki si eskoncza bo do niczego innego mnie nei ciagnie :/poza pomidorami po ktorych mama potworna zgage

poszukuje z dl rekawem szerokich u dolu bluzek ciazowych i d... zimna :/

szukam poncza czarnego najlepiej z golfem!! jak ktoras cos znajdzie prosze na priv dac znac, bym nie oposcila

oddalam dzi mocz i bylam na malych zakupach, oczywiscie w spozywczym zostawilam 50 dych, a w maciuszku 70 zl (kapcie nozyczki smoczek dla Grzesia! rajtki) i po kasie w portfelu astrasznei sie rozplywa a tyle jeszcze chcialabym miec...

przechodze z tz temat czy w tym roku ma prowadzic szachy dla dz. czy nie :/ nie chce mu zabraniac ale tak mu nagadalam ostatnio ze wroci z jednej pracym zje lb nie zje (zalezy czy maluszek da mi ugotowac) i do drugiej, a kto Tosia ze zlobka bedzie przyprowadzal?? no i jak wroci z szachow z przedszkola to bedzie ok 17, wiec zaledwie 2 godz. na pobyt z Tosiem - a ja caly dzien prz Grzesiu - a gdzie dla mnie czas???
Wiem wiem - macierzynstwo to poswiecenie ktoras moze powiedziec, ale wiem juz z dosiwadczenia ze udusic" sie w domu nie dam
wiem tez ze szachy to jego pasja i nie chce mu jej odbierac ale rok przerwy... hmmm czy za duzo wymagam?????????????????? ????????????????????????? ???????????????????????

finansowo tez raczej damy sobie rade - nie wiem jak na 4 os. gospodarstwo ale przciez przez pol roku bede miec macierzynski a potem sie zobaczy - prawdopodobnie powrot do pracy :/
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 13:07   #1030
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
I coraz bardziej sie boje porodu, w tym szpitalu w ktorym bede rodzic nie maja ZZO - dziewczyny czy bez znieczulenia jest to bol do przezycia?
Wiem,ze to glupie pytanie, ale to moja 1 ciaza i 1 porod.
No ja jeszcze żyję

Szczerze to mnie bardziej w kość dały bóle krocza po porodzie niż sam poród - wiadomo poród boli bardziej ale ból kończy się w momencie przyjścia maluszka na świat a krocze boli kilka dni non-stop więc bardziej mi się to wryło w pamięć
Cytat:
Witaj
Pisz jak najwięcej
Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
Zaraz po tel od byłego pracodawcy TŻ zadzewonił do PIP-u, zapytać skąd ten pan wiedział, PIP powiedział, że oni nie moga powiadamiać, kto złozył takie pismo, ale nietrudno się zazwyczaj domyślić ... jak dla mnie bez sensu wytłumaczenie... bo w tej firmie pracowało kilku jeszcze mężczyzn, którzy odeszli/zostali zwolnieni bo nie chcieli pracowac w takich warunkach... Nie wiem, narazie jestem dobrej myśli, że to tylko gadanie tego buca... nie mam ochoty stresowac sie teraz o TŻ-a, a tym bardziej o nas wszystkich... Ale policja powiedziała, żeby PIP-owi donieśc o tych telefonach, oni to wszystko muszą umieścić w dokumentacji sprawy. Oby było dobrze
A może on tak wydzwania do wszystkich którzy wtedy zrezygnowali z pracy

Cytat:

O ty mogłaś się podzielić
śliczny brzuchol

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
No to za wizytę.
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 13:11   #1031
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

FLICKA WITAMY

KOTEK wazne by odpowiadalo dz. i wam sie podobal zakup wkrotce zapomnisz o 40 zl
swoja droga chce kupic spiwroek do spania dla Tosia, mam jeden, ale jak go piore to na drugi dzien niema w czym spac, albo jak sie pomoczy lub zwymiotuje na niego to kicha, pod kolderke nie chce go dawac - przyzwyczail sie do spiworka a i w nocy nie wstaje go nakrywac w razie odkrycia sie...
wiesz moze jaki jest najwiekszy w sprzedazy??

Śliczny BRZUSIO!!! taki zgrabniuteńki

Gratuluję UDANEJ WIZYTY !! moja jutro brrrrrrrrrrrrrrr

IRSIN damy radę

ANECKA a pytalas czy nie maja innych rozmairow lub nie beda miec w najblizszym czasie ?? trudno jest znalezc cos dla siebie i jeszcze jak cos sie podoba

ja patrzylam dzis za butami - o matko 190, powyzej 200 zl kozaki... ehhh kolejne wydatki tylko na te zime :/
Stary 2010-09-15, 13:13   #1032
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
uroczy brzuś
Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
słodki brzuś

Cytat:
No ja jeszcze żyję

Szczerze to mnie bardziej w kość dały bóle krocza po porodzie niż sam poród - wiadomo poród boli bardziej ale ból kończy się w momencie przyjścia maluszka na świat a krocze boli kilka dni non-stop więc bardziej mi się to wryło w pamięć

Witaj
Pisz jak najwięcej

A może on tak wydzwania do wszystkich którzy wtedy zrezygnowali z pracy

O ty mogłaś się podzielić
śliczny brzuchol

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

No to za wizytę.

w sumie mogłam ale były takie dobre ze zniknęły w mgnieniu oka

w sumie zjadłabym jeszcze ale bede wielka wiec wole nie

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2010-09-15, 13:14   #1033
Stokrotka_76
Raczkowanie

Poprawka, zespól downa to dodatkowa 21 para chromosomów a nie jeden mniej. Tak czy siak, macie rację nie ma co dywagować i się tymi myślami zadręczać. Jestem pewna że urodzimy zdrowe dzieci, a Kootekk niech za to wypije lampkę winka, bo my nie możemy
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 13:15   #1034
_paulinka2
Wtajemniczenie

ojaaaaaaaaaaaa oddaŁAbym wszystko za coś słodkiego a do sklepu mam tak daLEkoooooo

dbam o włosy

Stary 2010-09-15, 13:17   #1035
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
hejka

nadrobie was moze wieczorem
tymczasem szykuje obiad i pranie kolejne dla starszaczka

oczywiscie dzien musialam zaczac od?? batonika ehhh mam nadzieje ze wkrotce te zachcianki si eskoncza bo do niczego innego mnie nei ciagnie :/poza pomidorami po ktorych mama potworna zgage

poszukuje z dl rekawem szerokich u dolu bluzek ciazowych i d... zimna :/

szukam poncza czarnego najlepiej z golfem!! jak ktoras cos znajdzie prosze na priv dac znac, bym nie oposcila

oddalam dzi mocz i bylam na malych zakupach, oczywiscie w spozywczym zostawilam 50 dych, a w maciuszku 70 zl (kapcie nozyczki smoczek dla Grzesia! rajtki) i po kasie w portfelu astrasznei sie rozplywa a tyle jeszcze chcialabym miec...

przechodze z tz temat czy w tym roku ma prowadzic szachy dla dz. czy nie :/ nie chce mu zabraniac ale tak mu nagadalam ostatnio ze wroci z jednej pracym zje lb nie zje (zalezy czy maluszek da mi ugotowac) i do drugiej, a kto Tosia ze zlobka bedzie przyprowadzal?? no i jak wroci z szachow z przedszkola to bedzie ok 17, wiec zaledwie 2 godz. na pobyt z Tosiem - a ja caly dzien prz Grzesiu - a gdzie dla mnie czas???
Wiem wiem - macierzynstwo to poswiecenie ktoras moze powiedziec, ale wiem juz z dosiwadczenia ze udusic" sie w domu nie dam
wiem tez ze szachy to jego pasja i nie chce mu jej odbierac ale rok przerwy... hmmm czy za duzo wymagam?????????????????? ????????????????????????? ???????????????????????

finansowo tez raczej damy sobie rade - nie wiem jak na 4 os. gospodarstwo ale przciez przez pol roku bede miec macierzynski a potem sie zobaczy - prawdopodobnie powrot do pracy :/
Pełnia - uważam, że zgłaszłaś veto z powodu szachów słusznie, pasja pasją, ale tyś żonka, czasu tezpotrzebujesz, a ojcostwo to nie tylko przyjemności, ale tez własnie obowiązki

A mam do ciebie wieeeeeelka prośbę, bo pamiętam, że wklejałas kiedys na wątkujeszcze nr4 listę z rzeczami do szpitala. Czy mogłabym prosic ją jeszcze raz?? Może być na priv... choć zaraz zobacze na pierwszej stronie, tak mallinka wklejała przydatne rzeczy. Ale jakbym ci gitary nie zawracała za bardzo to podeślij mimo wszystko, prosze.
Stary 2010-09-15, 13:17   #1036
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stokrotka_76 Pokaż wiadomość
Poprawka, zespól downa to dodatkowa 21 para chromosomów a nie jeden mniej. Tak czy siak, macie rację nie ma co dywagować i się tymi myślami zadręczać. Jestem pewna że urodzimy zdrowe dzieci, a Kootekk niech za to wypije lampkę winka, bo my nie możemy

Cytat:
ojaaaaaaaaaaaa oddaŁAbym wszystko za coś słodkiego a do sklepu mam tak daLEkoooooo

mam zachomikowaną czekolade z orzechami alpen gold moge sie podzielić

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2010-09-15, 13:18   #1037
Priety
Raczkowanie

GG do Priety

Flicka witamy I udzielaj się często to będzie zawsze więcej nadrabiania

Sanderinka ja poproszęęęęę... jejku od dawna za mną chodzi ta czekolada

Edytowane przez Priety
Czas edycji: 2010-09-15 o 13:22
Priety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 13:19   #1038
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
KOTEK wazne by odpowiadalo dz. i wam sie podobal zakup wkrotce zapomnisz o 40 zl
swoja droga chce kupic spiwroek do spania dla Tosia, mam jeden, ale jak go piore to na drugi dzien niema w czym spac, albo jak sie pomoczy lub zwymiotuje na niego to kicha, pod kolderke nie chce go dawac - przyzwyczail sie do spiworka a i w nocy nie wstaje go nakrywac w razie odkrycia sie...
wiesz moze jaki jest najwiekszy w sprzedazy??
Niestety nie pomogę
Moja od początku była przykrywana kołderką więc nigdy nie miałam śpiworka
Stary 2010-09-15, 13:19   #1039
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:

aż mi ślinka pociekła

dbam o włosy

Stary 2010-09-15, 13:20   #1040
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
dawaj bo ja tez mam daleko do sklepu
Stary 2010-09-15, 13:22   #1041
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:

a ja od niedzieli z mocnym postanowieniem nie tykam slodyczy... jak napokuszenie mam sklep 30 metrów od mojej pracy...a tam takie odbre lody w baaaaardzo grubej czekoladzie...
Stary 2010-09-15, 13:25   #1042
_paulinka2
Wtajemniczenie

patrzcie co tż wczoraj kupił w pepco haha słodziak
przepraszam za jakość zdjęcia ruszyłam łapką

dbam o włosy

Stary 2010-09-15, 13:26   #1043
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja od niedzieli z mocnym postanowieniem nie tykam slodyczy... jak napokuszenie mam sklep 30 metrów od mojej pracy...a tam takie odbre lody w baaaaardzo grubej czekoladzie...

LODY Z CZEKOLADĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄ !!

dbam o włosy

Stary 2010-09-15, 13:26   #1044
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
byłam na sr
polecaja herbapolu herbatki ziołowe na laktacje
strone www.laktacja.pl
zeby dziecku nie dawac butelki czy moczka jak za mało pokarmu bo sie odzwyczai od piersi tylko takie cos.
http://allegro.pl/medela-kubeczek-do...227185998.html
do przechowywania pokarmu mozna mrozic
http://allegro.pl/medela-butelka-prz...221575800.html
http://allegro.pl/laktator-lactaset-...2.html#gallery
krem na brodawki
http://allegro.pl/medela-purelan100-...8.html#gallery lub
wiem, ze medela jest swietna firma, ale czy oni maja podpisana jakas umowe z nia???

czemu nie prpoponuja kilku rzeczy jak np. na brodawki bepantenol etc...
a dla dz. zamiast kubeczka standardowa lyzeczke??
Stary 2010-09-15, 13:31   #1045
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Priety Pokaż wiadomość
Flicka witamy I udzielaj się często to będzie zawsze więcej nadrabiania

Sanderinka ja poproszęęęęę... jejku od dawna za mną chodzi ta czekolada
a prosze bardzo do sklepu mam przejsc przez uliczkę na osiedlu

Cytat:
Niestety nie pomogę
Moja od początku była przykrywana kołderką więc nigdy nie miałam śpiworka
ja w sumie tez nie kupuje spiworka
chyba starczy kocyk/ kołderka??
Cytat:
aż mi ślinka pociekła
Cytat:
dawaj bo ja tez mam daleko do sklepu
zapraszam

Cytat:
hmmm... ja kocham sorbety

Cytat:
patrzcie co tż wczoraj kupił w pepco haha słodziak
przepraszam za jakość zdjęcia ruszyłam łapką
śliczności

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2010-09-15, 13:31   #1046
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Pełnia - uważam, że zgłaszłaś veto z powodu szachów słusznie, pasja pasją, ale tyś żonka, czasu tezpotrzebujesz, a ojcostwo to nie tylko przyjemności, ale tez własnie obowiązki

A mam do ciebie wieeeeeelka prośbę, bo pamiętam, że wklejałas kiedys na wątkujeszcze nr4 listę z rzeczami do szpitala. Czy mogłabym prosic ją jeszcze raz?? Może być na priv... choć zaraz zobacze na pierwszej stronie, tak mallinka wklejała przydatne rzeczy. Ale jakbym ci gitary nie zawracała za bardzo to podeślij mimo wszystko, prosze.
dzieki Karolin - jakos mam male wyrzuty sumienia ze nagadalam mu - a on mmi dzis mowi ze musi pojechac do przedszkola i zglosic ze w tym roku szk. nie poprowadzi przedszkolakow w szachach i zal mi sie zrobilo ale przytrzymujesz mnie kochana dziekuje ci bardzo! i oczywiscie wiem ze masz racje... tylko te nasze hormony powoduja nagla zmiane decyzji a potem oczywiscie mzemy jej zalowac :/

liste zaraz wkleje
Stary 2010-09-15, 13:33   #1047
kularek
Zadomowienie

Cytat:

to ja też poproszę też daleko do sklepu mam (3 km) a tu zimno wieje i jestem przeziębiona a tą czekoladę uwielbiam aż mi ślinka cieknie

witam nową mamusię
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 13:38   #1048
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
dzieki Karolin - jakos mam male wyrzuty sumienia ze nagadalam mu - a on mmi dzis mowi ze musi pojechac do przedszkola i zglosic ze w tym roku szk. nie poprowadzi przedszkolakow w szachach i zal mi sie zrobilo ale przytrzymujesz mnie kochana dziekuje ci bardzo! i oczywiscie wiem ze masz racje... tylko te nasze hormony powoduja nagla zmiane decyzji a potem oczywiscie mzemy jej zalowac :/

liste zaraz wkleje
Dzięki za liste
a odnosnie TŻ-a to trzymaj się swojej racji, widzisz, on tez rozumie, że bedzie Grześ, jest już Tosiek i trzeba bedzie to wszystko ogarniać, nie dąsał się, że w tym roku musi zrezygnować z uczenia, tylko rozsądnie przemyślał sprawę i stwierdzil, że i Tobie i dzieciom czas tez sie nalezy
po prostu mądry TŻ a hormony szaleją niestety wiem sama po sobie
Stary 2010-09-15, 13:38   #1049
sanderinka
Zakorzenienie

kularek chetnie sie podziele

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2010-09-15, 13:41   #1050
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
kularek chetnie sie podziele
Jeszcze jedna chetna i zjemy ci całą czekoladę a dla ciebie nic nie zostanie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości