|
|
#751 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
Witam nowe Mamusie
Ja po wizycie u innej gin - zadowolona Nie badała mnie, wyliczyła za to, że dziś 5t5d ciąży, mam skierowanie na usg, pierwszy wolny termin - za tydzień 22 września na 7:20 rano Gin zdecydowała o zmianie Luteiny na Duphaston, zwolnienie mając na uwadze moją historię choroby i wcześniejsze poronienie to dla niej sprawa oczywista i oczywiście ciążowe. Wizyta kolejna za 2tygodnie, dostanę wtedy skierowanie na badania.Dziewczyny, wiem, że zdania na temat Duphastonu są podzielone, część osób uważa że Luteina jest lepsza bo to naturalny progesteron, nie ma skutków ubocznych no i cena. A mnie dziś nastraszono wpływem Duphastonu na spodziectwo u chłopców i jakoś mi nie do śmiechu.
|
|
|
|
#752 |
|
Zadomowienie
|
Moja @ 24 lipca, bo cos nie ma mnie na liscie;(
|
#753 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#754 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Kurcze ale nie ma wyjścia trzeba to będzie przeżyć :/ W pierwszej ciąży czułam się wspaniale to czemu teraz tak by nie mogło być
|
|
|
|
|
#755 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie zjadlam opakowanie sledzi, dwie kromki chleba i kubek pomidorowki. Mdlosci brak, brzuszek pelen, fasolka zadowolona
|
|
|
|
#756 |
|
Zadomowienie
|
Sa jakies konkretne skladniki jakich nie moga zawierac kosmetyki dla kobiet w ciazy?
Chodzi mi o to czy np jesli myje buzie zelem z kwasem salicylowym czy to jest bezpieczne? No i np czego nie moze byc w balsamie?
|
#757 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tez chce sledzia ![]() hihihi,własnie mi sie przypomniało,ze mam sledzie w pomidorach,hurra Edytowane przez mazianka81 Czas edycji: 2010-09-15 o 15:40 |
|
|
|
|
#758 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja jutro jadę na badania... stres przewielki..... a poza tym mnie się ciężko pobiera krew - ostatnio o mało nie dałybyśmy radę, bo mi krew nie leciała z żyły jedna siostra ciągnęła strzykawke, a druga stała za mną i pompowała mi rękę.... m yśląłam, że odlece... oby jutro było lepiej, bo to pewnie trzeba duuuuuużo krwi.Włąsnie ja też chce wiedziec o co chodzi z tą betą - ja jej nie robiłam - trzeba robić? dr mi nic nie mówił. Cytat:
a ja ..... zaczyna mnie rano mdlić masakra - współczuje dziewczynom, które mają rzeczywiście z tym problem, mnie od czasu do czasu rano zrobi się niedobrze ... albo jak coś zjem to mnie muli.... a Siasiek pisałaś o nalesnikach, a mnie tak zemdliło na samą myśl o nich... blleeeee....no i już 3 noc wstaję w środku nocy siku..... wrrr... a dzisiaj jak o 2.00 szłam do WC półprzytomna to pomyślałam sobie że za kilka miesięcy jak się dzidzi urodzi - to wstawanie w nocy kilka razy to będzie coś stałego... na jakiś czas przynajmniej.... a ja jestem śpiochem...! aha - chciałam się Was jeszcze zapytać - czy rezygnowałyście ze swojego ulubionego kremu do twarzy czy balsamu do ciała? nie wiem czy mogę moje stosować. Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2010-09-15 o 15:38 |
||||||
|
|
|
#759 |
|
Wtajemniczenie
|
Dopadły mnie mdłości. Na szczęście na razie bez "przytualnia się" do WC
Byłam dzisiaj u mamy i zjadalam kluski na parze, ale obiad mój TŻ robi sobie właśnie sam, bo wystarczyło mi siły tylko na ugotowanie ziemniaków. Tak mnie naciaga. A zapachy z kuchni wręcz odrzucają![]() Z jednej strony to się nawet cieszę, bo w marcu nie miałam takich objawów. Bejbik rośnie
|
|
|
|
#760 |
|
Rozeznanie
|
Ja teraz tak jak i w I ciąży uzywam wszystkie swoje "stare" kosmetyki plus koncentrat na rozstępy z AA.
Właśnie pochłonęłam puszkę sledzi i bułkę,zaraz zwymiotuje
|
|
|
|
#761 |
|
Moderatoreska
|
Jej jak Wam dobrze, że możecie cokolwiek jeść, mnie dosłownie od wszystkiego odrzuca, na siłę cokolwiek jem. A lodówkę to już otwieram z zatkanym nosem, nie mogę dosłownie niczego do jedzenia czuć.
A gotowanie obiadu to dla mnie katorga :/ Anulinka widzę, że wychodzisz za mąż 16.10.2010, ja też wychodziłam za mąż tego samego dnia tylko że w 1999roku
|
|
|
|
#762 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#763 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Współczuję ci tych wymiotów, oby jak najszybciej nam przeszło, albo chociaż nie były te dolegliwosci tak dokuczliwe. Na wadze jak do tej pory nie przytyłam ani grama, no i schudnąć tez nie schudłam, więc nie jest źle
|
|
|
|
|
#764 |
|
Rozeznanie
|
Mnie już śledzie w oleju z cebulką skusiły dwa razy
Na śniadanie. Ale mi smakowało ![]() Dziś mnie kuszą naleśniki z jabłkami i chyba ulegnę
|
|
|
|
#765 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczynki
![]() Nie było mnie chyba z tydzień... Mam mega mdłości, kibel odwiedzam kilka razy dziennie Poza tym nie mam siły siedzieć w pracy Mam nadzieję, że nie będzie powtórki z czerwca.... Fasolka ma 7mm i było widać już serduszko No nic, lecę troche sie położyć.Buziaki |
|
|
|
#766 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja ostatnią @ miała 12.08 więc moja fasolka jest tylko młodsza o 3 dni od Twojej...a u mnie brak takich objawów Jutro jadę na bete, sprawdzę czy hormon rośnie jak należyCytat:
Edytowane przez kruczaa Czas edycji: 2010-09-15 o 18:32 |
|||
|
|
|
#767 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Wszystko będzie dobrze ![]() A mi synal się rozłożył, gardło, katar ogólne przeziębienie obym ja tylko nic od niego nie złapała bo jeszcze tego by brakowało:/ |
|
|
|
|
#768 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny doradzcie mi co mam zrobić. Dziś się w końcu dodzwoniłam do mojego lekarza, jestem zapisana dopiero na 13.10
To będzie już skończony 9tc, Wydaje mi się że to późno. Pomyślałam że może pójde wcześniej do innego lekarza tak koło 7tc, upownie się że wszystko ok, zrobie wszystkie konieczne badania z krwii i moczu i 13.10 pójde na tą wizytę do mojego lekarza. Czy czekać do 13.10????
|
|
|
|
#769 |
|
Zadomowienie
|
kruczaa dla świętego spokoju możesz pójśc gdzies indziej jeśli masz taką opcje. ja chyba nie wytrzymałambym do 13.10. a nie wpiszą Cie wczesniej jak powiesz że jesteś w ciąży>
Dziewczyny - jutro robie badania krwi i mam mały problem. lekarz napisał mi że mam zrobić min toksoplazmoze IgG i cytomegalie Img - ale o ile wiem (wyczytałam) to i tokso i cyto maja IgG i Img - czy mam dla tych dwóch badań robić te dwa odczynniki? nie ukrywam że jeden odczynnik u mnie to 60zł.... nie wiem co robić. |
|
|
|
#770 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do tych badań, to nie znam się na tym ale skoro lekarz tak zalecił to może trzeba zrobić oby dwa. |
|
|
|
|
#771 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#772 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki!
Ja dziś cały dzień w biegu, od 6:30 do 19:30 na nogach więc witam się dopiero teraz ![]() kruczaa ja bym na Twoim miejscu poszła wcześniej do lekarza. W mojej karcie ciąży jest wykaz wszystkich badań, które trzeab zrobić i te pierwsze, które robią teraz dziewczyny, należy wykonać między 5 a 8 tygodniem.
|
#773 |
|
Raczkowanie
|
Witam was dziewczyny
Ja także chciałabym dołączyć do mamuś majowo czerwcowych 2011. Termin mam na 3 maja masakra to już 8 tydzień od ostatniej miesiączki a ja umieram... ;( mdłości i wymioty mnie wykończą i niestety utrzymują się przez cały dzień... :/ Wy też tak macie??
|
#774 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez wstaje na sikanie i strasznie mi sie to nie podoba, pocieszam sie, ze jak bedzie malenstwo, to bede miala blizej, bo od razu za sciana, a tak musze przejsc przez cale mieszkanie. TŻ sie budzi ze mna co noc i pyta czy wszystko w porzadku, a nad ranem oczywiscie w ogole nie pamieta, ze sie obudzil i ze mna rozmawial ![]() A co do kosmetykow, to uzywam tych, co do tej pory, tylko jestem bardzo wrazliwa na zapachy , musze np. zmienic dezodorant (uzywam meskiej Rexony w sztyfcie), bo mnie meczy ten zapach. Moje perfumy DKNY Pink Blossom tez mi powoli zaczynaja przeszkadzac, a zamiast balsamow do ciala uzywam oliwki na rozstepy Babydream, ma delikatny zapach. Choc dzisiaj jak mi przyjaciolka dala buzi na do widzenia, a miala na ustach balsam TBS jakis migdalowy, to momentalnie mnie zemdlilo. Poszlam z przyjaciolkami do restauracji i po sledziach wsunelam pyszny deser jogurtowo-jagodowy, cos pysznego! Cytat:
|
||
|
|
|
#775 |
|
Raczkowanie
|
ja robiłam Ig M i Ig G, bo mialam wyraźnie napisane ,że mam być to i to dla obydwu. Do tego mocz, glukoza, morfologia, HBS antygen i 220 zł. Ale wcześniej u innego lekarza, gdy powiedzia.alm że chcę zajść w ciążę to zrobili mi u nich w labolatorium tylko to co tobie kazal.
|
|
|
|
#776 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja na szczęście (tfu tfu tfu ... odpukać) nie wymiotuję i apetyt mi dopisuje, ale jak zjem coś to czuje czaęsto że mnie mdli... ale wiele dziewczyn tu ma problemy z wymiotami. bardzo Wam współczuje.Cytat:
.współczuje mdłości - chociaż ja jak ostatnio byłam w ośiedlowym sklepiku i kupowałam szyneczke - jak mi ją pani podała i poczułam zapach myślałam, że szybko będę musiała stamtąd uciekać. Cytat:
.aha - do tych dziewczyn, które się bidulki męczą w ciąży - ten kto powiedział, że ciąża to najpiękniejszy okres w życiu kobiety chyba był mężczyzną .miłego dnia kobitki - lece do roboty. |
|||
|
|
|
#777 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dokładnie tak samo ![]() u mnie koniec 8tc i od 2tyg mdłości i wymioty,całodobowe jak długo jeszcze??? |
|
|
|
|
#778 |
|
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() U mnie dziś w końcu troszkę lepiej, mdłości zdecydowanie mniejsze, może dlatego że wcześnie nie musiałam wstawać I jak wstałam to mdłości nie było, zjadłam kanapkę i również mdłości brak Mam nadzieję, że już tak zostanie, że mdłości nie wrócą, takie delikatne jeszcze mogą być ![]() Jutro jadę na badania, przyjeżdża po mnie szwagier
|
|
|
|
#779 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny.
Eweska u mnie dzisiaj też lepiej Wczoraj zauważyłam, że po zjedzeniu kawałka czekolady mi się poprawia. Przez cały dzień nie mogłam jeść bo taki wstręt mnie nachodził a po tej czekoladzie jest całkiem całkiem. Co jakiś czas przegryzam też pieczywo chrupkie i daję radę Nadal jednak nie mogę gotować ![]() kruczaa ja także bym nie wytrzymała, przecież to tyle czekania. Mazianka postanowiłam brać z Ciebie przykład. Dzisiaj dzień prania Nawet sweterki w rączkach wyprałam, a rzadko mi się to zdarza :P
|
#780 |
|
Moderatoreska
|
Siasiek ja słodkości mało co jem, od czasu do czasu mnie najdzie, dziś np. zjadłam drożdżówkę z serem, zjadłam też śniadanko i o dziwo nie odrzuca mnie jakoś bardzo od jedzenia tz. nie od wszystkiego
Oby tak już zostało bo te mdłości mnie wykańczają, nie mam na nic siły przez nie :/ Ale za to dzis muszę korzystać i zabrać się do roboty, porządki trzeba porobić
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.

Nie badała mnie, wyliczyła za to, że dziś 5t5d ciąży, mam skierowanie na usg, pierwszy wolny termin - za tydzień 22 września na 7:20 rano
Gin zdecydowała o zmianie Luteiny na Duphaston, zwolnienie mając na uwadze moją historię choroby i wcześniejsze poronienie to dla niej sprawa oczywista i oczywiście ciążowe. Wizyta kolejna za 2tygodnie, dostanę wtedy skierowanie na badania.
i jakoś mi nie do śmiechu.

Wszystko będzie dobrze
więc witam się dopiero teraz