Zaginęła Iwona z Trójmiasta - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-15, 13:37   #3691
robson1979
BAN stały

Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta

Cytat:
Napisane przez karo3006 Pokaż wiadomość
jest juz podobno pomoc prawna dla mamy IWONKI!!
http://forum.gp24.pl/kto-widzial-iwo...age__st__10600

wkoncu widac ktos zadzialal i ktos ma serce ale szkoda ze wladze miasta tego nie zapewnily rodzinie.
robson1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 13:37   #3692
burgund1234
BAN stały

Cytat:
Napisane przez robson1979 Pokaż wiadomość
to nierozumiem w czym tkwi problem... skoro pan janusz odpowiedzial na pytania to skad takie nieporozumienia. powinnismy tylko i wylacznie opierac sie na faktach od niego a nie podawac info z neta bo to bledne kolo. kazda gazeta kazda telewizja inaczej pisze i gada a my sami sie w bledy wkrecamy i dywagujemy nad faktami ktore sa znane. Zajmijmy sie iwonką a nie *******ami i przytaczajmu fakty .
Sorki Robson ale ja cały czas próbuje wywnioskować co się mogło wydarzyć właśnie na podstawie faktów od Janusza i poprostu wkurza mnie jak ktoś mi zwraca uwagę , że nie czytam ze zrozumieniem i tłumaczy mi dokładnie to co napisałam.
burgund1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 13:38   #3693
rilla900
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Melissa86 Pokaż wiadomość
No właśnie też to zauważyłam. Chyba trzeba dać linka do tego postu Pana Janusza z pytaniami i odpowiedziami,bo inaczej chyba nikt do nich nie zajrzy.
a może umieścić tego linka też w pierwszym poście tego wątku? wtedy każdy w razie potrzeby mógłby łatwo znaleźć tę listę...
rilla900 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 13:38   #3694
Gaaliyah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość

Myślałam, że ten wątek bęzie służył POMOCY w poszukiwaniach Iwony, a nie wałkowaniu po raz kolejny tego samego :/ no ileż można...
No ale co Ty wymagasz? chyba normalne i logiczne jest to, że za pomocą dyskusji dochodzi się do pewnych wniosków, które tak naprawdę zostają tylko w tym kręgu ...
trudno, żeby nie wałkować w kółko tego samego, skoro w sprawie brak rewelacji, a skoro brak rewelacji to sprawa jest medialnie bliska wymarciu,a te dyskusje są po to, żeby właśnie nie umarła!

Ty natomiast non stop wypominasz, że w kółko mówi się o tym samym, więc chyba panuje w tym temacie równowaga

Cytat:
jest juz podobno pomoc prawna dla mamy IWONKI!!
http://forum.gp24.pl/kto-widzial-iwo...age__st__10600
super, strasznie się cieszę i mam nadzieję, że ta pomoc dojdzie faktycznie do skutku i coś się ruszy!

Żyj według życiorysu, który chciałbyś sobie napisać

Edytowane przez Gaaliyah
Czas edycji: 2010-09-15 o 13:42
Gaaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 13:42   #3695
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez rilla900 Pokaż wiadomość
a może umieścić tego linka też w pierwszym poście tego wątku? wtedy każdy w razie potrzeby mógłby łatwo znaleźć tę listę...
kierowąc tę prośbę musimy do złośliwca p\bo to on założył ten wątek, ewentualnie może to zrobić osoba która zaraz po nim się wpisała.
mmm3m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 13:42   #3696
robson1979
BAN stały

Cytat:
Napisane przez burgund1234 Pokaż wiadomość
Sorki Robson ale ja cały czas próbuje wywnioskować co się mogło wydarzyć właśnie na podstawie faktów od Janusza i poprostu wkurza mnie jak ktoś mi zwraca uwagę , że nie czytam ze zrozumieniem i tłumaczy mi dokładnie to co napisałam.

dobrze by bylo gdzies ten link do wypowiedzi pana janusza blisko umiescic tak aby latwo sie do niego wskoczylo i koniec problemow bo tak to ciezko udowodnic gdzie sie co przeczytalo a kazdy czuje sie dobrze poinformowany.
Stary 2010-09-15, 13:43   #3697
foxy123
Zakorzenienie

Wczoraj, bedac jeszcze w Polsce, widzialam w Gdansku ogromne plakaty Iwony na przystankach autbusowych..myslalam sobie,ze jak wroce z urlopu to moze beda jakies nowe wiesci, a tu jednak nadal cisza i nic istotnego ;/
Stary 2010-09-15, 13:44   #3698
Melissa86
Zakorzenienie

Post Pana Janusza z pytaniami i odpowiedziami. #3088
Melissa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 13:44   #3699
rilla900
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mmm3m Pokaż wiadomość
kierowąc tę prośbę musimy do złośliwca p\bo to on założył ten wątek, ewentualnie może to zrobić osoba która zaraz po nim się wpisała.
zaraz po nim jest wpis Vision... może ona by edytowała swojego posta i umieściła ten link?
Vision, co Ty na to?
rilla900 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 13:46   #3700
burgund1234
BAN stały

Cytat:
To jeszcze tak dla wyjaśnienia,żebyś już nie miała wątpliwości.
O tym,że umówiły się przed imprezą napisałaś tutaj #3644.
Cytując Twoje słowa: "Znam fakty!!!!! Dokładnie przeczytałam liste pytań do Janusza.

Ijeśli Iwona umówiła się z Kasią i ustaliły to przed imprezą. Miały się spotkać o 7 ej rano i nie wierzę, że wogóle miała zamiar spać u Adrii.".

A Pan Janusz owszem napisał,że Iwona była na godzinę 7 umówiona z Kasią,ale absolutnie nie napisał,że umówiła się przed imprezą,przed wyjściem z domu.

Dlatego Ci zarzuciłam,że czytasz bez zrozumienia.
zgubiło mi się słówko jeśli

co do cytatu to napisałam, ze znam fakty te od Janusza. Chyba nikt z nas nie zna wszystkich faktów z tej feralnej nocy.

Napisałam sprostowanie i już więcej tłumaczyć się nie będę , bo to już podejdzie pod offtop.

Edytowane przez burgund1234
Czas edycji: 2010-09-15 o 13:47
Stary 2010-09-15, 13:47   #3701
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Ale po co to robisz? To co wiesz to zaledwie 1/20 jak nie jeszcze mniejsza część tego co wie prokuratura i policja jakoś wg mnie w obecnej chwili zabawy w interentowego detektywa są śmieszne, na początku sama "bawiłam" się w zgadywanie co sie mogło stać, ale teraz... wiemy cały czas to samo i musimy sobie zdawać sprawę, że media nie mówią wszystkiego i co najważniejsze nie muszą mówić prawdy. To co napisał Janusz to też kropla w morzu. Więc po co te analizy...

Cytat:
Napisane przez Gaaliyah Pokaż wiadomość
No ale co Ty wymagasz? chyba normalne i logiczne jest to, że za pomocą dyskusji dochodzi się do pewnych wniosków, które tak naprawdę zostają tylko w tym kręgu ...
trudno, żeby nie wałkować w kółko tego samego, skoro w sprawie brak rewelacji, a skoro brak rewelacji to sprawa jest medialnie bliska wymarciu,a te dyskusje są po to, żeby właśnie nie umarła!

Ty natomiast non stop wypominasz, że w kółko mówi się o tym samym, więc chyba panuje w tym temacie równowaga
można dyskutować o petycji, o rozsyłaniu filmów w różnych językach, można znowu wywiesić plakaty itd. Ale nie widzę sensu w gadce-szmatce co sie mogła stać tamtego dnia i jaka jest filozofia kluczy na balkonie, bo jak już wyżej pisałam - MY WIEMY BARDZO MAŁO!!!

robson1979 - proszę, korzystaj z opcji "Cytuj" łatwiej będzie czytać Twoje posty

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2010-09-15 o 13:48
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 13:49   #3702
robson1979
BAN stały

Cytat:
Napisane przez rilla900 Pokaż wiadomość
zaraz po nim jest wpis Vision... może ona by edytowała swojego posta i umieściła ten link?
Vision, co Ty na to?

jestem jak najbardziej za
Stary 2010-09-15, 13:51   #3703
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:

można dyskutować o petycji, o rozsyłaniu filmów w różnych językach, można znowu wywiesić plakaty itd. Ale nie widzę sensu w gadce-szmatce co sie mogła stać tamtego dnia i jaka jest filozofia kluczy na balkonie, bo jak już wyżej pisałam - MY WIEMY BARDZO MAŁO!!!

robson1979 - proszę, korzystaj z opcji "Cytuj" łatwiej będzie czytać Twoje posty
No właśnie wracając do filmików - to niestety póki co nic one nie dały. Żadnych konkretnych PW ani komentarzy. ;/
Stary 2010-09-15, 13:52   #3704
visionAM
Zakorzenienie

WŁĄŚNIE EDYTOWAŁAM POSTA: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...81&postcount=2

Powiedzcie co tam jeszcze umieścić, może linki do filmików?
Stary 2010-09-15, 13:56   #3705
robson1979
BAN stały

https://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.com/site/gdziej...ieczorek/fakty

tym sie teraz zajmuje. wzialem kartke i robie rozpiske i analizuje jak autor az mi sie dekiel lasuje ale kto wie kto wie moze jakas luka jest...

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:

koniecznie linki do filmikow to musi byc widoczne dla kazdego. o godzinie 15.30 bede rozmawial z kolegą z hollandi i wysle mu namiary aby on u siebie zadzialal bo europa musi byc naszą iwonką zaznajomiona
Stary 2010-09-15, 13:56   #3706
burgund1234
BAN stały

Cytat:
Ale po co to robisz? To co wiesz to zaledwie 1/20 jak nie jeszcze mniejsza część tego co wie prokuratura i policja jakoś wg mnie w obecnej chwili zabawy w interentowego detektywa są śmieszne, na początku sama "bawiłam" się w zgadywanie co sie mogło stać, ale teraz... wiemy cały czas to samo i musimy sobie zdawać sprawę, że media nie mówią wszystkiego i co najważniejsze nie muszą mówić prawdy. To co napisał Janusz to też kropla w morzu. Więc po co te analizy...

jakoś nie widziałam, żebyś o tym dyskutowała Vision. Za to widzę, ze ciągle zwracasz nam uwagę.

A dyskusje są po to , żeby temat nie wygasł, po to że przez wałkowanie jednego tematu można w końcu zauważyć jakiś istotny drobiazg.

Po co Janusz nam odpowiadał na pytania i jeszcze konsultował z mamą Iwony jeśli nie mamy o tym dyskutować?
Stary 2010-09-15, 13:58   #3707
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:

A no można.

Tu masz wszystkie linki do filmików.
http://lublin.com.pl/artykuly/pokaz/...5B6,x,film%5D/

Mi już się nie mieszczą w podpisie. ;P
Stary 2010-09-15, 13:59   #3708
visionAM
Zakorzenienie

Mylę się, czy to prawda, że nadal nie było oficjalnego potwierdzenia sytuacji że Iwona doszła pod Czarny Dwór 6?
Bo o tym tylko Rutkowski mówił i wtedy sprawa ucichła, zaczęła się tajemnica śledztwa...

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
jakoś nie widziałam, żebyś o tym dyskutowała Vision. Za to widzę, ze ciągle zwracasz nam uwagę.

A dyskusje są po to , żeby temat nie wygasł, po to że przez wałkowanie jednego tematu można w końcu zauważyć jakiś istotny drobiazg.

Po co Janusz nam odpowiadał na pytania i jeszcze konsultował z mamą Iwony jeśli nie mamy o tym dyskutować?
to sobie przejrzyj dziewczynko trzy wcześniejsze wątki na temat Iwony, które powstały na Wizażu od lipca i wtedy mi cokolwiek zarzucaj
Stary 2010-09-15, 14:01   #3709
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Mylę się, czy to prawda, że nadal nie było oficjalnego potwierdzenia sytuacji że Iwona doszła pod Czarny Dwór 6?
Bo o tym tylko Rutkowski mówił i wtedy sprawa ucichła, zaczęła się tajemnica śledztwa...
No nie było potwierdzenia. Dlatego też nic w filmikach nie zmieniałam (co sugerowała titina) i jest na nich,że ślad urywa się przy wejściu numer 63 i że tam jest widziana po raz ostatni.
Stary 2010-09-15, 14:05   #3710
visionAM
Zakorzenienie

Edytowałam tego posta po raz kolejny, dorzuciłam linki do filmików oraz do artykułów na lublin.com.pl
Nie wygląda to wszystko jakoś rewelacyjnie ale jestem w pracy i nie bardzo mam czas aby to wszystko ładnie zrobić, poprawię jak będe w domu
A wy spiszcie jeszcze jakieś sugestie co tam dopisać
Stary 2010-09-15, 14:10   #3711
burgund1234
BAN stały

Cytat:
No właśnie wracając do filmików - to niestety póki co nic one nie dały. Żadnych konkretnych PW ani komentarzy. ;/
Nic nie dały , bo mają trochę mało treści.
Ten po polsku ok, bo w polskim necie jest dużo info.
Nie wszyscy znają sopot i okolice a zwłaszcza obcokrajowcy.
Kto z poza Gdańszczan wie co to jest Zaspa? Zabrakło jakiejś mapki.
Pojawia sie w filmiku nazwa Bacówka a to już dawno nieaktualne.
Nie wiem ale moim zdaniem takie wierne przetłumaczenie na obcy język bez dodatkowych informacji mogło nie być zrozmiałe.
My wiemy sporo o Iwonie i dlatego tak się wciągnęliśmy. I myślę, że w filmikach było za mało o Iwonie tylko suche info, że pili na działce, byli w Dream Clubie i się pokłócili.
Doceniam wkład pracy i sam pomysł uważam za wielki i broń Boże to nie jest krytyka tylko takie moje sugestie.
Stary 2010-09-15, 14:15   #3712
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem ale moim zdaniem takie wierne przetłumaczenie na obcy język bez dodatkowych informacji mogło nie być zrozmiałe.
My wiemy sporo o Iwonie i dlatego tak się wciągnęliśmy. I myślę, że w filmikach było za mało o Iwonie tylko suche info, że pili na działce, byli w Dream Clubie i się pokłócili.
Doceniam wkład pracy i sam pomysł uważam za wielki i broń Boże to nie jest krytyka tylko takie moje sugestie.
Za mało na przykład o jakie informacje??
Stary 2010-09-15, 14:15   #3713
robson1979
BAN stały

wiecie co? przeczytalem jeszcze raz odpowiedzi janusza i dla mnie jest juz wiele jasnego ale o tym napisze pozniej bo zaraz musze wyjsc.Jestem tylko w jeszcze wiekszym szoku niz bylem.

co do tego czy iwonka doszla do ulicu czarny dwor 6 faktycznie wypowiedzial sie i rutkowski i policja bo sa swiadkowie i faktycznie potym temat umilkl ale pamietam w jednym z artykolow wypowiedz policjanta w natloku zarzutow miedzy rutkowskim a policja ze zabezpieczyli monitoring z jednej z kamer bo zainteresowala ich kamera przy jednej z parceli. tak dokladnie bylo napisane. czy to nie czasem kamera przy klatce iwonki co janusz wspomina? moze tam cos wlasnie jest ze nagle cisza i embargo na info? pozatym jak janusz przytacza towarzysze iwonki byli kilka razy przesluchiwani a to dla mnie jedno... ze nie bez powodu. wiadomo ze esemesy odczytali jesli nie zostaly wykasowane przez jedna osobe bpo wkoncu w telefonie znajomych sa i pozycje wyslane i odebrane wiec rozladowanie telefonu iwonki tu niema znaczenie a ma znaczenie tylko jesli chodzi o rozmowe telefoniczna czy tez nadawanie sygnalu o pozycji. pamietajcie ze sygnal z telefonu nie nadaje dokladnej pozycji tylko pozycje ze tak powiem obszaru miedzy przekaznikami. jesli przykladowo przekazniki sa trzy w formie trojkata a oddalone od siebie bo bokach o 500m to na tym obszarze sie szyka bo im wieksza odleglosc miedzy przekaznikami tym wieksze pole do poszukiwan
Stary 2010-09-15, 14:21   #3714
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez robson1979 Pokaż wiadomość
wiecie co? przeczytalem jeszcze raz odpowiedzi janusza i dla mnie jest juz wiele jasnego ale o tym napisze pozniej bo zaraz musze wyjsc.Jestem tylko w jeszcze wiekszym szoku niz bylem.

co do tego czy iwonka doszla do ulicu czarny dwor 6 faktycznie wypowiedzial sie i rutkowski i policja bo sa swiadkowie i faktycznie potym temat umilkl ale pamietam w jednym z artykolow wypowiedz policjanta w natloku zarzutow miedzy rutkowskim a policja ze zabezpieczyli monitoring z jednej z kamer bo zainteresowala ich kamera przy jednej z parceli. tak dokladnie bylo napisane. czy to nie czasem kamera przy klatce iwonki co janusz wspomina? moze tam cos wlasnie jest ze nagle cisza i embargo na info? pozatym jak janusz przytacza towarzysze iwonki byli kilka razy przesluchiwani a to dla mnie jedno... ze nie bez powodu. wiadomo ze esemesy odczytali jesli nie zostaly wykasowane przez jedna osobe bpo wkoncu w telefonie znajomych sa i pozycje wyslane i odebrane wiec rozladowanie telefonu iwonki tu niema znaczenie a ma znaczenie tylko jesli chodzi o rozmowe telefoniczna czy tez nadawanie sygnalu o pozycji. pamietajcie ze sygnal z telefonu nie nadaje dokladnej pozycji tylko pozycje ze tak powiem obszaru miedzy przekaznikami. jesli przykladowo przekazniki sa trzy w formie trojkata a oddalone od siebie bo bokach o 500m to na tym obszarze sie szyka bo im wieksza odleglosc miedzy przekaznikami tym wieksze pole do poszukiwan
Gdzie i kiedy policja wypowiadała się na temat Czarnego Dworu 6??

Tak wiemy o sygnałach z komórek,były już o tym dyskusje tutaj.
Stary 2010-09-15, 14:27   #3715
robson1979
BAN stały

Cytat:
wszystko ladnie pieknie ale pamietajcie i zadajcie sobie pytanie czy obcokrajowiec ktory cos mogl widziec a wrocil juz do swojego kraju ma namiar jak sie skontaktowac? tel policji to raczej niebardzo ale powinny byc telefony ambasadRP i Konsulatow w krajach a w dodatku nasi konsule znaja jezyki wiec o porozumienie niema problemu

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:

byla o tym wzmianka na necie w artykule o tych sprzeczkach miedzy policja a rutkowskim. jakis internauta czy dsziennikarz zamiescil nawet foty calej okolicy ktorą szla iwonka a przy budynku ktory sie znajduje przejscie dla pieszych i widac osiedle iwonki byla info ze totaj widziano iwonke po raz ostatni co potwierdzil swiadek i inni swiadkowie. pamietam tylko ze na tym budynku byla reklama" porady psychologiczne" jak znajde artukol to oczywiscie zamieszcze go.
Stary 2010-09-15, 14:30   #3716
karo3006
Raczkowanie

Cytat:

z tego co mi wiadomo ani policja ani prokuratura nie potwierdziła ,że Iwone widziano po raz osotatni na Czarnym Dworze 6 http://lublin.com.pl/artykuly/pokaz/...slady,(audio)/ i pewnie dlatego w artykułach,wiadomościach i programie "Ktokolwiek..." ostatnim śladem jest monitoring przy "Chilly Willy"
chyba,że coś przeoczyłam, jeśli tak to przepraszam..
Stary 2010-09-15, 14:33   #3717
mmm3m
BAN stały

Cytat:
W sumie racja nawet jeżeli ktoś jest turystą to słabo się orientuje w okolicy
mmm3m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 14:33   #3718
burgund1234
BAN stały

Cytat:
Za mało na przykład o jakie informacje??

Że Iwona zdala maturę, że dostała się na studia, że miała wiele planów, że była spokojna czy coś takiego . Nie wiem jakoś ją przedstawić.

Można opisać troszkę jak wyglada teren , którym szła , że to deptak wzdłóż plaży , że tam jest park bo ktoś kto jest spoza Trójmiasta może nie skojarzyć od razu co to Bacówka ( teraz Chilly Willy) a jak przeczyta, że to bar nad morzem i info o terenie załapie , ze to było tam w tym parku gdzie właśnie był.
Stary 2010-09-15, 14:36   #3719
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
z tego co mi wiadomo ani policja ani prokuratura nie potwierdziła ,że Iwone widziano po raz osotatni na Czarnym Dworze 6 http://lublin.com.pl/artykuly/pokaz/10029/poszukiwania,iwony,wieczo rek,najnowsze,slady,(audi o)/ i pewnie dlatego w artykułach,wiadomościach i programie "Ktokolwiek..." ostatnim śladem jest monitoring przy "Chilly Willy"
Też mi się właśnie tak wydaje,że powiedział o tym tylko i wyłącznie Rutkowski.
Stary 2010-09-15, 14:36   #3720
robson1979
BAN stały

Cytat:
z tego co mi wiadomo ani policja ani prokuratura nie potwierdziła ,że Iwone widziano po raz osotatni na Czarnym Dworze 6 http://lublin.com.pl/artykuly/pokaz/10029/poszukiwania,iwony,wieczo rek,najnowsze,slady,(audi o)/ i pewnie dlatego w artykułach,wiadomościach i programie "Ktokolwiek..." ostatnim śladem jest monitoring przy "Chilly Willy"

foto wygladalo tak: ulica tak jakby zrobiona z wyjscia ktorym szla iwonka a na wprost na drugiej stronie ulicy bydynek w ksztalcie klocka i ta reklama"poradnia psychologiczna" nastepnie z lewej strony uliczka prowadzaca na osiedle i z lewej strony taki ladny blok z podpisem ze tu mieszka. miedzy budynkiem a uliczka chyba byl plot taki metalowy jaki na budowach stawiaja albo ekran dzwiekochlonny dokladnie nie pamietam ale cos w ten deseń
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości