3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-15, 15:57   #1111
sanderinka
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Sanderinka, nie gniewaj się, ale dla mnie to brzmi jak puste pocieszenie. Już to przerabialiśmy w zeszłym roku, kiedy było podejrzenie przerzutu. Też wszyscy mówili "będzie dobrze". Nie było.

Ale w ogóle to dzięki za wsparcie, dziewczyny. Dobrze, że jest takie miejsce, gdzie można się pożalić.
Ja nie sądzę, że będzie dobrze

myśle, że trzeba wierzyć ze bedzie dobrze... a kiedy bedzie wiadomo co tam sie dzieje?

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Sa takie malutkie spodenki - ja własnie cos takiego kupuje

Czekoladowych to nie lubie ale smietankowe lub owocowe to tez bym zjadła Narobiłas mi smaka grrr

A ktos tam jeszcze pisał o pączkach

kretencja oby to nic powaznego - a wyniki powtórzcie .

ja

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
no i po wizycie.
Mam miuec diete cukrzycowa bo nie udalo mi sie zrobic testu (zwymiotowalam) a przytylam w miesiac 3 kilo-od poczatku mam 10 na plus.Mala wazy 1200 i na 100% dziewucha. Sama widzialam ze z niej to juz faceta nie bedzie poza tym wsio ok.
Acha no i bedzie cesarka
a czemu cesarka?

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 16:00   #1112
Agatkia
Zadomowienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
też nad tym myslałam i pewnie kupie one ochronią sutki zeby maleństwo nie podryzło czy co??
Dziewczyny, ale te nakładki stosują kobiety, które nie mają brodawki (czyli sutka- choć to nieprawidłowe pojęcie, niestety większość ma problem z pojeciami i nawet tego nie wie). Przed pogryzieniem chroni prawidłowe przystawianie i ssanie malucha- po co wam te nakładki?
Agatkia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 16:01   #1113
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Moj nigdy o konto nie pyta, choc wie ile mam tam pieniedzy. To konto oszczednosciowe, wiec pin mu nie potrzebny. A konta platnicze mamy osobno, ale w ten sposob ze ja mam swoje a drugie mamy wspolne
Kiedys mialam problemy z tym, by poprosic o przelew- szczegolnie na poczatku po przyjezdzie do Niemiec, gdy jeszcze nie pracowalam. Ale moj tz mnie wysmial, jak mu powiedzialam, ze mi glupio(w Polsce bylam samowystarczalna) i grzecznie przelewa co miesiac.Od czasu do czasu dostaje nawet podwyzke

Moj maly tez zmienil pozycje.Czuje go nisko na dole, choc nie caly czas. W okolicach pepka i pod zebrami, wiec mam nadzieje,ze sie juz obrocil.
Ciesze sie, ze jestem w domu. Podroz byla meczaca ale sam urlop dal mi wiele nowych sil. Wczoraj do 2 w nocy sortowalam leki w lazience i papierzyska w salonie. Nie moglam spac, choc z podrozy wrocilismy pozno wieczorem i jeszcze bylismy odebrac chora kotke.
Mala na szczescie nadal zyje ale strasznie schudla.Kostki same Najwazniejsze, ze jest juz u nas i moze poprostu zasnie na balkonie albo na swoim poslanku. Apetyt nadal ma, byla szczesliwa jak zobaczyla, ze jest znow w domu. Niewiele jej zostalo, moze pare dni, moze wiecej. Ale jestem szczesliwa, ze nie stalo sie to, gdy bylam na urlopie. Malutka lezy na sloneczku na balkonie. Lece dalej sprzatac- na liscie jest pokoj dziecka, sypialania-moja szafa i piwnica.

Ale ja sie niczym nie martwieM oj maz jest glownym zywicielem rodziny, ja sobie tylko dorabiam. On jako Niemiec jest przyzwyczajony do troche bardziej luksusowego zycia- raz na jakis czas restauracja,kino, teatr i inne przyjemnosci,urlopy, podroze itp. Ja to ta ktora zydzi na wszystko Odkad z nim jestem wydaje wiecej i nie mam wyrzutow sumienia, co sie kiedys zdarzalo. Maz za to bardziej przy mnie oszczedza. Ale jak jest na urlopie to sie go nie powtrzymaBo sie mu nalezy Ale on ma inna przeszlosc niz ja. Zawsze musialam kazdy grosz odkladac, on nie.
wydaje mi się, że jeśli długo było się samowystarczalnym to trudniej sie na pewne uwspólnianie oraz zależności przestawić. ja się tego uczę i myslę, że TŻ też.
Super, że kotek cieszy się, że jest z Wami. Ile by mu nie zostało to są to szczęśliwe dni i to jest najważniejsze.

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
De28, super, że kotka żyje może we własnym domku nabierze znów sił i jednak dłużej pożyje niż przypuszczasz? dobrze, że ma apetyt

ja myślę, że nie ma jednej idealnej recepty na to, czy wspólne konto, czy osobne. Grunt, by w praktyce zdawało to egzamin, czyli nie było kłótni. Myśmy mieli na samym początku małżeństwa wspólne konto i zlikwidowaliśmy, bo po pierwsze płacić musieliśmy za nie, a po drugie jakos i tak dzieliliśmy się kasą z naszych osobnych kont, że nie było większego sensu mieć wspólne konto. I jakoś nie pamiętam kłótni o pieniądze. A mąż nie wypomina mi żadnych zakupów. W zeszły piątek dostałam w ciągu dnia 3 paczki z allegro, jedne z ciuszkami dla małej, drugie to 3 pary butów, które dla siebie kupiłam, w trzeciej paczce były dżinsy dla mnie. I męża to nie ruszyło, tylko się śmiał, że sobie Gwiazdkę zrobiłam, bo tyle paczek dostałam
dokładnie recepty nie ma, ludzie są różni. Ja się przy niczym nie zapieram bo sama jeszcze nie wiem. wychodzi wszystko w praniu.

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 16:03   #1114
kretencja
Zakorzenienie

Sanderinka, no zawsze to trochę trwa. Po weekendzie lekarz ma zdecydować co dalej - prawdopodobnie RTG.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 16:03   #1115
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość
Hej, kochane

Wróciłam od lekarza, mam bezwzględnie leżeć w lóżku i zwolnienie do końca przyszłego tygodnia. Oprócz zatok i oskrzeli dorobiłam się też stanu zapalnego w pochwie Pewnie to po antybiotyku, choć jogurty wcinam dosłownie hurtowo. Dostałam jakieś globulki dopochwowe i maść. Najważniejsze, ze mały zdrowy, ładnie rośnie, waży już 1050 gram (jutro zaczynam 27 tydzień).

Ech... niefajnie jest chorować
no to się załatwiłaś
leż grzecznie teraz w łóżeczku i na pewno szybciutko przejdzie
Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
kupujecie dziewczyny sylikonowe nakładki do karmienia?
Ja kupiłam w pierwszej ciąży i jak dla mnie totalna porażka więc tym razem już nie kupuję
Cytat:
Napisane przez ona1010 Pokaż wiadomość
Mam pytanko: co zakladac dzidziusiowi na nozki, bo chyba same spioszki to za malo i za cienko.
można spodenki lub półśpiochy tylko trzeba patrzeć aby guma była szeroka i nie uciskała brzuszka. Np. takie coś:
http://allegro.pl/polspiochy-bezucis...220162777.html
Cytat:
no i po wizycie.
Mam miuec diete cukrzycowa bo nie udalo mi sie zrobic testu (zwymiotowalam) a przytylam w miesiac 3 kilo-od poczatku mam 10 na plus.Mala wazy 1200 i na 100% dziewucha. Sama widzialam ze z niej to juz faceta nie bedzie poza tym wsio ok.
Acha no i bedzie cesarka
super, że z małą ok no i że nadal dziewucha

A czemu cesarka????
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 16:05   #1116
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
winko Kootekk dzięki za to wypicie za nas i wspaniale, że Michałek sobie smacznie je mleczko, niech zajada dalej ze smakiem

o chol***a, a ja chcialam dzisiaj zamawiać wszystko... i pieluchy tez na dniach kupować... musze się nastawić psychicznie

heheheh przefajowe mamy te sny... niektóre straszne, to wolałabym uniknąć... choc ja dzisiaj tez miałam koszmary.... snilo mi się, że byłam na wakacjach na Rodos, a tam spotakałam wściekłych klientów z Egiptu, i oni mnie gonili po całej miejscowości, że im sie hotel nie podobal i że to moja wina

oooo a Pełnia chyba takiego pokazywała wczoraj.... czy się mylę? :: confused

De28 - oby kotek spokojnie sobie spędzil te ostatnie dni... przykro mi z powodu małej...

A w ogóle to witam wszystkie śliczne brzuchatki.
My bylismy dzisiaj u gina, szybka wizyta bez USG, młody nadal leży główką w dół, dzieki bogu poza tym lekarz pokiwał z uznaniem głową przy badaniu, a na pytanie, czy kiwa, bo wszystko ok, powiedział, że ok. Więcej sie nie dowiedziałam Widocznie nie muszę. hehe

Dzien się zaczął dobrze, ale potem... ehhh opisze wam po krótce, bo musze sie wygadać, a TŻ-a strasznie denerwuje ta sprawa, przy czym wcale mu sie nie dziwię.
Zglosiliśmy do PIP-u TŻ-a byłego pracodawce i firmę, bo facet kazał pracowac po 12-14 h, czasami na dwie zmiany, a na wypłaty, (wcale nie szałowe) czekaliśmy po 2 miesiące. TŻ zmienił prace, poszło zgłoszenie do PIPu (bo ja powiedziałam, że tego tak zostawic nie zostawię, koles jest draniem i wykorzystywaczem najzwyklejszym) i dzisiaj TŻ dostał tel od tego byłego pracodawcy, dlaczego zglosił go i firme do PIP-u... i że każdy kij ma dwa końce, on, jego księgowa i behapowiec wiedzą co robić w takiej sytuacji, i że wszystko przyjdzie do TŻ-a pocztą....
Nie wiem co myśleć... początkowo się wystraszyłam, alre potem na spokojnie pomyślałam, że nic nam zrobic nie może... chyba... TŻ dzwonił na policję, żeby zapytać czy to można podpiąc pod zastraszanie i grożenie, ale jeszcze nie... no coż... trzeba bedzie auto przestawic i parkowac gdzie indziej...
Ale nie mogłam tego tak zostawić... a może lepiej było nie ruszać gów**, bo teraz tylko smierdzi?? No ale na to już za późno...
no wiesz takie dupki to właśnie na zastraszaniu jadą. Generalnie nic mu zrobić nie może chyba, że jesteś z małej miejscowości i puści za nim famę. ale osobiście uważam że dobrze zrobiliście. nienawidzę takiego cholernego wyzysku, którego naoglądałam się w pracy. nyślą, że jak mają kasę to już im wszystko wolno, a reszta to śmiecie od nabijania im kieszeni!
Ja myślę, że facet straszy tylko, żeby zrobić na złość za to i zmącić Wam spokój.

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Poddałam się i wzięłam to które sobie upatrzyłam już ze dwa miesiące temu - chociaż jak pomyślę o kosztach przesyłki to aż mnie trzepie No ale trudno - teraz to już za późno - kupione, zapłacone pozostaje czekać na kuriera

Takie cudo zamówiłam - kolor granatowo-czerwony:

http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...225817774.html

Zapewniam cię, że nie będziesz miała na to czasu po porodzie
Więc nie słuchaj gadania tylko bierz się za zakupy

Fajnie wygląda ten termometr ale mnie już się szare komórki przegrzewają od tych zakupów i termometra na razie nie kupuję (co by mieć jeden problem mniej ) mam jeden elektroniczny (szajs) i dwa rtęciowe - na razie mi wystarczy
ja się na turystycznych nie znam, ale wygląda bardzo fajnie.

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
ja też nie wiem, czy będę miec ZZO, tam niby dają- ale to luksus rzędu 500 zł.
u nas 600-1000 ja póki co mówię, że nie chcę. mam co zrobić z tą kaską. Może jakoś przeżyję-w sumie kto miał kiedyś zzo?i jakos szło.

Stary 2010-09-15, 16:08   #1117
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Dziwi mnie ta kasa za ZZO poniewaz wg, prawa szpitale nie moga braz za to pieniedzy!

Byla afera w ktorej szpitale musialy oddawac kobietom za to pieniadze.

Ale co sie dziwic zyjemy w Polsce, a to swinstwo zarabiac na znieczuleniu u rodzącej.

Dziwnie sie dzisiaj czuje, kluje mnie w pochwie, czasem po bokach, mala napiera w dol, i jakos wilgotno.

Skurczy nie mam zadnych.

Na szczescie jutro lekarz.
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 16:08   #1118
Agatkia
Zadomowienie

Cytat:
potrzebna mi jedna para w rozmiarze 56/62
na allegro pojedyńczo nie opłaca sie kupować

-------------------------------------------------

co do ubranek do szpitala
to biorę 3 pary śpiochów

3 pary pół śpiochów (na dzień)

3 pary body

dwa rozpinane sweterki

3 pary skarpetek białych tak samo niedrapek
i 3 czapeczki

mam komplety na trzy dni i trzy noce
zazwyczaj jest się dwie doby ale jeden awaryjnie
Ja zabieram 3 pary pajacyków i trzy body z krótkim rękawkiem pod spód, 2 pary skarpetek i jedną cieniutką bawełnianą czapeczkę (na wyjście oczywiście coś cieplejszego). Dzieciątka nie myją przez pierwsza dobę, więc nie warto brać pięknych ubranek, ale takie najzwyklejsze, najlepiej kopertowe albo rozpinane na całej długości. Tak nam radziła położna w szkole rodzenia, która jest też położną w naszym szpitalu.

A tak poważnie pisząc, uważam,z e szkoła rodzenia jest nasza najlepszą inwestycją w dziecko. Dziewczyny, tyle co ja się dowiedziałam... najlepiej wykorzystany czas podczas całej ciąży i najlepiej zainwestowane dotychczas pieniądze. Mąż jest zachwycony, a on z tych dociekających i bardzo interesujących się ciążą, porodem i opieką nad noworodkiem.
Stary 2010-09-15, 16:10   #1119
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Po weekendzie lekarz ma zdecydować co dalej - prawdopodobnie RTG.
za tatę
Stary 2010-09-15, 16:14   #1120
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Dajcie spokój, dziewczyny, nie daje się Was nadrobić

Witam nową mamusię przede wszystkim

Poza tym jeszcze co do finansów to ja uważam akurat, że nie wszystko trzeba mieć wspólne. Każdy potrzebuje prywatności, nawet swoich sekretów (może niekoniecznie w kwestii kasy akurat, ale tak ogólnie), a posiadanie osobnych kont, do których nie znamy pinów jest dla mnie właśnie większym wyrazem zaufania - "nie wiem dokładnie ile zarabiasz, nie wiem na co wydajesz, ale wierzę, że nie robisz głupstw" Nigdy na tym tle nie mieliśmy większych problemów (może najwyżej jak mój mąż chciał coś droższego, a niekoniecznie niezbędnego kupić - wtedy próbowałam mu nieraz wyperswadować), raczej nie kłócimy się o kasę. Osobne konta mamy od dawna (w innych bankach), tak nam jest wygodnie i nie chce nam się głowy zawracać żeby je połączyć.

A do mnie przyjechała pościel dla małego Nie odpakowywałam jej dokładnie, paczka jest ciężka, nie chcę się z nią szarpać. Ale rozcięłam na boku papier i wygląda ślicznie

Aha, w szpitalu gdzie będę rodzić też nie dają zzo
ja też jestem generalnie zdania(nie tylko w kwestii kasy), że pewne sfery prywatności trzeba zachować dla higieny psychicznej. Jesteśmy osobnymi ludźmi z własnymi charakterami i pewne oddzielne pola powinny zostać i być w poszanowaniu. Również nie wszystko trzeba sobie mówić od A do Z. czasem warto cos zachować dla siebie.
I owszem brak 100% kontroli uważam za wyraz zaufania, że żadne z nas nie robi głupot.
Jak ze wszystkim każde wyjście ma swoje plusy i minusy a ile osób tyle zdań.
Ja generalnie lubię być sama(siedzenie długo samej w ciszy nie jest dla mnie męczarnią) i mam potrzebę poczucia niezależności. Chociaż złudnej. Także nie wiem czy uwspólnianie wszystkiego i podejmowanie razem wszystkich decyzji jest dla mnie. Się zobaczy. Za 10 lat będę mądrzejsza

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Flicka88 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie moglabym dolaczyc sie do was??
witaj

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
hejka

nadrobie was moze wieczorem
tymczasem szykuje obiad i pranie kolejne dla starszaczka

oczywiscie dzien musialam zaczac od?? batonika ehhh mam nadzieje ze wkrotce te zachcianki si eskoncza bo do niczego innego mnie nei ciagnie :/poza pomidorami po ktorych mama potworna zgage

poszukuje z dl rekawem szerokich u dolu bluzek ciazowych i d... zimna :/

szukam poncza czarnego najlepiej z golfem!! jak ktoras cos znajdzie prosze na priv dac znac, bym nie oposcila

oddalam dzi mocz i bylam na malych zakupach, oczywiscie w spozywczym zostawilam 50 dych, a w maciuszku 70 zl (kapcie nozyczki smoczek dla Grzesia! rajtki) i po kasie w portfelu astrasznei sie rozplywa a tyle jeszcze chcialabym miec...

przechodze z tz temat czy w tym roku ma prowadzic szachy dla dz. czy nie :/ nie chce mu zabraniac ale tak mu nagadalam ostatnio ze wroci z jednej pracym zje lb nie zje (zalezy czy maluszek da mi ugotowac) i do drugiej, a kto Tosia ze zlobka bedzie przyprowadzal?? no i jak wroci z szachow z przedszkola to bedzie ok 17, wiec zaledwie 2 godz. na pobyt z Tosiem - a ja caly dzien prz Grzesiu - a gdzie dla mnie czas???
Wiem wiem - macierzynstwo to poswiecenie ktoras moze powiedziec, ale wiem juz z dosiwadczenia ze udusic" sie w domu nie dam
wiem tez ze szachy to jego pasja i nie chce mu jej odbierac ale rok przerwy... hmmm czy za duzo wymagam?????????????????? ????????????????????????? ???????????????????????

finansowo tez raczej damy sobie rade - nie wiem jak na 4 os. gospodarstwo ale przciez przez pol roku bede miec macierzynski a potem sie zobaczy - prawdopodobnie powrot do pracy :/
masz rację. mój TŻ myśli, że po porodzie nadal będzie biegał, chodził na siłownie i takie tam. Ale ja też potrzebuje czasu. i to też jego pasja. i wiem, że będzie na tym tel problem. i również nie ustąpię!

Stary 2010-09-15, 16:15   #1121
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
za tatę
i ja trzymam kciuki za tate!
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 16:18   #1122
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość
Hej, kochane

Wróciłam od lekarza, mam bezwzględnie leżeć w lóżku i zwolnienie do końca przyszłego tygodnia. Oprócz zatok i oskrzeli dorobiłam się też stanu zapalnego w pochwie Pewnie to po antybiotyku, choć jogurty wcinam dosłownie hurtowo. Dostałam jakieś globulki dopochwowe i maść. Najważniejsze, ze mały zdrowy, ładnie rośnie, waży już 1050 gram (jutro zaczynam 27 tydzień).

Ech... niefajnie jest chorować
ooo bidulko to sobie wzpocyzwaj

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
Ja też nie kupuję, kupię jak będzie potrzeba.

Wiecie co. Bardzo się martwię. Niby wyniki Taty tomografii wyszły OK (poza rozrzedzeniem kości), ale odebrał dziś wyniki markera nowotworowego i niestety jest podwyższony znowu Ciągle dziadostwo gdzieś siedzi w ciele i nie daje się wytępić
nie znam się, ale może on zawsze będzie miał p[podwyższony?tak jak przeciwciała np tarczycowe-zawsze już będą?

Stary 2010-09-15, 16:20   #1123
mallinka
Zadomowienie

Hej Dziewczynki
coś dziś nie mogę nadążyć za Wami

malgosiak25
super brzusio

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
drugie to 3 pary butów, które dla siebie kupiłam, w trzeciej paczce były dżinsy dla mnie. I męża to nie ruszyło, tylko się śmiał, że sobie Gwiazdkę zrobiłam, bo tyle paczek dostałam
Jakie buty kupiłaś możesz polecić jakiegoś sprzedawcę? właśnie się przymierzam do zakupów obuwniczych a nie mam siły przeglądać tylu aukcji... a lubię kupować buty na jeden sezon-tanie ale idealnie starczają i zawsze jestem modna

Cytat:
Napisane przez Flicka88 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie moglabym dolaczyc sie do was??
Witaj napisz coś więcej o sobie

sanderinka śliczny brzusio

Agatkia dbaj o siebie i mam nadzieję że szybko wrócisz do zdrowia

Pelnia pozwoliłam sobie umieścić link do Twojej wyprawki do szpitala w 1 poście-mam nadzieje ze nie masz nic przeciwko

Cytat:
kupujecie dziewczyny sylikonowe nakładki do karmienia?
Ja zamierzałam kupić ale wstrzymam się jeszcze i zobaczę jak u Was się spiszą chociaż to niewielki wydatek a w razie jakiś podrażnień zawsze można użyć jak są pod ręką, np. w nocy

Kretencja mam nadzieję że szybko wyjaśnią skąd taki wynik i będzie można podjąc odpowiednie działania
Ja też mam takie zmartwienie w rodzinie-i to od poprzedniego tygodnia... U męża mojej siostry coś wykryli strasznie mi smutno z tego powodu zwłaszcza że tylko on u nich pracuje a siostra zajmuje się wychowaniem 2 dzieci-w tym jednego chorego Nie wiem jak tą całą sytuację ogarnąć...ale staramy się wszyscy być dobrej myśli

Cytat:
A mz wlasnie po wizycie u Pana Doktorka, jak narazie wszystko dobrze. Maluszek ma juz 2 kg i jak narazie jest glowka pod samym zaladkiem, jakos wcale mu sie nie spieszy do obrócenia i przyjscia na swiat. Polozna mi zaproponowala akupunkture, 4 serje, po krotych dzidzius ma sie obrocić i jutro zaczynam, ciekawe co beda mi robic, mam tylko nadzieje, ze zadnych igiel w brzuszek nie bedą mi wbijać
To duży Dzidziuś Świetnie że wszystko dobrze

Cytat:
no i po wizycie.
Acha no i bedzie cesarka
A jakie jest wskazanie do cesarki?

Ja dziś robiłam za nianię-siedziałam troszkę z moją 2,5letnią siostrzenicą fajna jest
A teraz odpoczywam w domku ale pogoda jest tak fatalna że odechciewa się czegokolwiek...

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

Edytowane przez mallinka
Czas edycji: 2010-09-15 o 16:25
mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 16:20   #1124
kotek81
Zakorzenienie

Właśnie dostałam potwierdzenie, że kasa dotarła i wysyła łóżeczko - jutro lub pojutrze powinno więc dotrzeć
Stary 2010-09-15, 16:21   #1125
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
A mz wlasnie po wizycie u Pana Doktorka, jak narazie wszystko dobrze. Maluszek ma juz 2 kg i jak narazie jest glowka pod samym zaladkiem, jakos wcale mu sie nie spieszy do obrócenia i przyjscia na swiat. Polozna mi zaproponowala akupunkture, 4 serje, po krotych dzidzius ma sie obrocić i jutro zaczynam, ciekawe co beda mi robic, mam tylko nadzieje, ze zadnych igiel w brzuszek nie bedą mi wbijać

Wczoraj robilismy juz prawie ostatnie zakupy dla maluszka, dzisiaj jeszcze wozek i przewijak od znajomej przywieziemy i chyba wszystko. A ja dostalam mani na punkcie dziecinnych ubranek, moglabym bez konca je kupowac. Wczoraj znowu kilka sztuk spioszkow i jeszcze zamowienie w internecie zrobilam, a szafka juz pelna.

Mam pytanko: co zakladac dzidziusiowi na nozki, bo chyba same spioszki to za malo i za cienko.

De- kupujesz rozek????? Bo ja nie moge czegos takiego nigdzie tu znalesc, chyba Niemcy nie uzywaja takich rzeczy.
Twój mąż jest naprawdę wyjątkiem
ja też szaleję z ciuszkami i to wiem, że bez sensu. naprawde ktoś powinin mi zabrać pieniądze bo wiem, że źle robię

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Cytat:
Kliwia- cos takiego mam, chodzilo mi o nozki, a nie stopki bo nawet jesli dzidzius ciagle pod kolderka albo w spiworku bedzie, to wydaje mi sie, ze na nozki same spioszki to za malo. Na raczki idzie przeciez jakies body z dlugim rekawkiem i albo bluzeczka albo pajacyk z dlugim, a na nozki???? nie mam pojecia.... moze jestes spodenki???
a może rajstopki?

Stary 2010-09-15, 16:22   #1126
Agatkia
Zadomowienie

Ojej, jak to miło, że tak rzadko zaglądam i udzielam się na naszym forum, a tyle osób życzyło mi dzisiaj zdrówka!! Jesteście kochane Przepraszam, że nie dziękuję każdej z osobna
Stary 2010-09-15, 16:25   #1127
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Sanderinka, nie gniewaj się, ale dla mnie to brzmi jak puste pocieszenie. Już to przerabialiśmy w zeszłym roku, kiedy było podejrzenie przerzutu. Też wszyscy mówili "będzie dobrze". Nie było.

Ale w ogóle to dzięki za wsparcie, dziewczyny. Dobrze, że jest takie miejsce, gdzie można się pożalić.
Ja nie sądzę, że będzie dobrze
może nie będzie słodko, ale skoro wiecie gdzie szukać to juz połowa sukcesu. Najważniejsze że chcecie walczyć. Nie było dobrze, ale wygraliście bitwę. I tego należy się trzymać, a przynajmniej próbować bo wierzę jak ciężko z tym zyć.

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
no i po wizycie.
Acha no i bedzie cesarka
to super że z mała dobrze

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
Napisane przez malgosiak25 Pokaż wiadomość
EdziaO tia chudzinka - to gdzie te +12 kg :P

Kretencja pamietaj wiara i nadzieja umieraja jako ostatnie! bedzie dobrze !
może w cycuszkach

Stary 2010-09-15, 16:28   #1128
Priety
Raczkowanie

GG do Priety

Cytat:
trzeba myśleć o tych 50% szans że się uda. I być dobrej myśli. Ale wcale sie nie dziwię, że się martwisz. Ale można z tym normalnie funkcjonować?
Da się żyć, chociaż powoduje pewne utrudnienia... No i niestety ale czas życia jest skrócony... Chociaż wszystko zależy od wersji, bo tak jak mają mój TŻ i jego rodzina, to są okropnie wysocy, mają problemy z oczami i z kręgosłupem. No i TŻ wielu sportów nie może uprawiać, ani dzwigać niczego cięższego no i generalnie bardzo na siebie uważać. Ale są przypadki tej choroby, gdzie u ludzi dochodzi do rozwarstwienia aorty i poważnych problemów z sercem.

Ale ja właśnie cały czas mam nadzieję, że Maks zmieści się w tych 50 % szans na zdrówko i staram się nie myśleć "co będzie jeśli" bo wiem, że nic mi to nie da... A czasami jak oglądam w telewizji te tak bardzo chore dzieci to uważam, że mój TŻ ma się nieźle i ja z moimi choróbskami również...

Więc trza być dobrej myśli i mieć nadzieję
Priety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 16:29   #1129
mallinka
Zadomowienie

Zapomniała Wam napisać: dziś mój TŻ spotkał znajomych u ktorych w tym roku urodziło się dziecko i wyobraźcie sobie że całą ciąże wszyscy mówili że będzie dziewczynka a urodził się chłopiec: hahaha:
Niestety nie zapytał sie ile razy robili usg ale szok kolega był mocno zaskoczony jak do niego zadzwonili z porodówki...

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 16:34   #1130
NUCHISIA
Raczkowanie

EdziaO śliczny synuś

Dziewczyny piękne ubranka znajdujecie w tych lumpkach, aż żałuję że w mojej okolicy nie mam blisko żadnego z dziecięcymi ubrankami.

A ja zostałam po raz pierwszy oszukana na allegro, kupiłam dwa pajacyki welurowe za ponad 50zł, do dziś nie przyszły, babka na maile nie odpowiada, wszczęłam spór ale nic to nie dało,a ona dostaje coraz więcej negatywów, tak więc się nadziałam Jakby co to ostrzegam przed Barkel 2010 !!!

Nie potrafię Was nadrobić
NUCHISIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 16:36   #1131
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Zapomniała Wam napisać: dziś mój TŻ spotkał znajomych u ktorych w tym roku urodziło się dziecko i wyobraźcie sobie że całą ciąże wszyscy mówili że będzie dziewczynka a urodził się chłopiec: hahaha:
Niestety nie zapytał sie ile razy robili usg ale szok kolega był mocno zaskoczony jak do niego zadzwonili z porodówki...
No 100% pewności to można mieć dopiero po porodzie
Chociaż nigdy nie wiadomo czy za 20 lub 30 lat nie zachce mu (jej) się zrobić operacji zmiany płci
Stary 2010-09-15, 16:36   #1132
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
hehehehehehehe o widzisz jaki suprajs
mój TŻ cały czas na to liczy 3 razy usg potwierdziło chlopaka, a on z uporem mówi, że kto wie, jak będzie, może jednak córa (bo bardzo chciał córkę od początku)
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 16:37   #1133
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NUCHISIA Pokaż wiadomość
EdziaO śliczny synuś

Dziewczyny piękne ubranka znajdujecie w tych lumpkach, aż żałuję że w mojej okolicy nie mam blisko żadnego z dziecięcymi ubrankami.

A ja zostałam po raz pierwszy oszukana na allegro, kupiłam dwa pajacyki welurowe za ponad 50zł, do dziś nie przyszły, babka na maile nie odpowiada, wszczęłam spór ale nic to nie dało,a ona dostaje coraz więcej negatywów, tak więc się nadziałam Jakby co to ostrzegam przed Barkel 2010 !!!

Oj taką to nic tylko
Ale może jeszcze dotrą
Stary 2010-09-15, 16:42   #1134
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
o rany nie chciałabym takich niespodzianek...po prostu szykuje się na chłopaka skoro wszyscy dają 100% że chłopak!

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Priety Pokaż wiadomość
Da się żyć, chociaż powoduje pewne utrudnienia... No i niestety ale czas życia jest skrócony... Chociaż wszystko zależy od wersji, bo tak jak mają mój TŻ i jego rodzina, to są okropnie wysocy, mają problemy z oczami i z kręgosłupem. No i TŻ wielu sportów nie może uprawiać, ani dzwigać niczego cięższego no i generalnie bardzo na siebie uważać. Ale są przypadki tej choroby, gdzie u ludzi dochodzi do rozwarstwienia aorty i poważnych problemów z sercem.

Ale ja właśnie cały czas mam nadzieję, że Maks zmieści się w tych 50 % szans na zdrówko i staram się nie myśleć "co będzie jeśli" bo wiem, że nic mi to nie da... A czasami jak oglądam w telewizji te tak bardzo chore dzieci to uważam, że mój TŻ ma się nieźle i ja z moimi choróbskami również...

Więc trza być dobrej myśli i mieć nadzieję
masz rację ludzię z różnymi chorobami się zmgają. to może spotkać każdego z nas i nie możemy martwić się na zapas.

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Cytat:
Napisane przez NUCHISIA Pokaż wiadomość
EdziaO śliczny synuś

dzięki

powinni takich sprzedawców zdejmować od razu!

Stary 2010-09-15, 16:42   #1135
sanderinka
Zakorzenienie

moj tz od poczatku twierdzil ze wie co robil i 2 USG potwierdzilo

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 16:45   #1136
EdziaO
Zakorzenienie

a ja dziś znowu przytachałam z lumpka rzeczy
śliczny kombinezon za 25 zł-znowu nie zniszczony wcale. ogrodniczki z next jeszcze z metkąbluzy, bluzeczki, spodeczki...nie chodzę już tam i koniec!jak popiorę to Wam wrzucę fotoski. Juz nie mam gdzie tego upychaćrany dlaczego ja tam muszę przechodzić tak często

Stary 2010-09-15, 16:49   #1137
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Ja kupilam wkladki laktacyjne z Johnsona i nakladki na piersi - je mialam w komplecie z laktatorem.
Mam krem Medeli i Musteli na brodawki tylko stanika brak
jaki laktator kupiłaś ?

Cytat:
no i po wizycie.
Acha no i bedzie cesarka
super że niunia zdrowa a co z tą cesarką?

EdziaO hihi wrzucaj wrzucaj fotencje

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 16:51   #1138
KarolinaB
Raczkowanie

mój dzieć bije piąstkami od kilku dni w ..... mojej prawej pachwinie.... jak on tam wlazł

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Ciekawe co z Ishka?
Stary 2010-09-15, 16:53   #1139
melabn
Wtajemniczenie

cesarka bedzie dlatego, ze prawdopodobnie zrobila mi sie endometrioza w miejscu poprzedniego ciecia i trzeba ja usunac
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 16:58   #1140
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
cesarka bedzie dlatego, ze prawdopodobnie zrobila mi sie endometrioza w miejscu poprzedniego ciecia i trzeba ja usunac
brzmi niefajnie ;/ a niebezpieczna ta endometrioza?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości