Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-15, 20:36   #601
aneczkkaa
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

decyzja

http://www.gif.gov.pl/rep/gif/pdf-y/...-09-08-039.pdf
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 20:40   #602
anakazar
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

madziwnia mój też tak chrapie-okropnośc,ja się budzę przez to

grymelka to fajnie,że Marcel tak szybko pojął niekapka-ja sama jestem ciekawa jak Nini to załapie

darusia zapomniałam napisac-dałaś wczoraj foto swojej Oliwci jak zasnęła na boczku i jeju jaka ona tam malusia i taka delikatna i ten smoczek-słodziak mały

No Nini zasnęła,tż też,nawet kot kima to idę i ja spac.
Dobranoc

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 20:42   #603
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

anakazar jestem z Ciebie dumna Będzie dobrze!! Jeśli obudzi się głodna to ja bym chyba dała papu ... nie mam sumienia dziecka głodzić Przecież One takie malutkie

mrówka co u Ciebie jak się masz??

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-09-15 o 20:45
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 20:45   #604
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

U nas juz po kapieli dzisiaj i mala usypia wlasnie, tz na lidze mistrzow a ja sobie zrobilam 4 ziemniaczki w lupinkach na kolacje
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 20:49   #605
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
U nas juz po kapieli dzisiaj i mala usypia wlasnie, tz na lidze mistrzow a ja sobie zrobilam 4 ziemniaczki w lupinkach na kolacje
Daria daj jednego Głodna jestem a nie chce mi się kolacji robić Idę kukurydzę ugotować

Stary 2010-09-15, 20:52   #606
Darusiaaaa
Zakorzenienie

dziekujemy za komplementy!

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

moje dziecko polozone 5 min temu do lozeczka spi

I musze wam napisac ze na prawde stwierdzam ze mam zlote dziecko , ale drugie na 100 % da popalic!
A.Camus
Stary 2010-09-15, 20:54   #607
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Daria a kiedy drugie??

Czy będziemy mieć tu jakąś ciężarówkę?? Dziewczyny do roboty !! Pop Oliwka na pewno marzy o rodzeństwie!!

I jeszcze chciałam zapytać GDZIE SIĘ PODZIEWA FASOLKA I JEJ BOSKA HANIA??????!!!!!!

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-09-15 o 20:59
Stary 2010-09-15, 20:59   #608
Darusiaaaa
Zakorzenienie

My bysmy chcieli moze i nawet juz ale wtedy byloby cholernie ciezko kasowo juz nie jest bombowo ale jakos tam jest;/

W ogole czuje sie momentami uwieziona we wlasnym domu, chcialabym sie teraz wyprowadzic! powaznie! marze o tym czasami, jak moja mama przychozi i "oooo....nie masz skarpetek, babcia kupi bamboszki" albo jakies glupie tekstyt sadzi;/
jak mala zaplacze a michal jest w pokoju to leci zobaczyc , albo mi sie pyta co ona tak placze? no kur przeciez mnie tam nie ma skad mam to wiedziec;/
Strasznie chcialabym sie wyprowadzic ale niestety nie jest to mozliwe w tej chwili i nie bedzie bardzo dlugo
no to i ja ponarzekalam
A.Camus
Stary 2010-09-15, 21:08   #609
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Ferrou ja dalam malej krolika to nie nadazalam nabierac na lyzeczke!!!! powaznie!
Ja wczoraj dałam indyka (pierwszy raz mięsko dostała) i najpierw zrobiła minę jakby miała zaraz zwymiotować... skrzywiła się niemiłosiernie... ale jak załapała to jadła ze smakiem. Dziś znów dostała i jadła aż jej się uszy trzęsły. Co brała łyżeczkę, żeby nabrać nowa porcję to kwękała... nie chciała czekać

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Oj znajac moją Nini wiem,że będzie hard core

Wiecie co zrobiłam?niosłam papka brudnego ii szklanke-pampersa włożyłam do zmywarki,a szklanke wyrzuciłam do śmietnika i dopiero tż zauważył i zapytał dlaczego wyrzucam szklanki
dobre... ciekawe co by zostalo z pampka po myciu w zmywarce moja wyobraźnia pracuje...

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
To jest rzeczywiście proste i logicznie. Zosia śpi w ciemności i spokoju tylko że pół nocy we własnym łóżeczku a pół z rodzicami. Nie tak miało być
A moje dziecko chyba jest chore. Temp prawie 38.
To raczej na pewno jest chore... pogoda daje się we znaki chyba, bo nasze dzieci zaczynają chorować... moja własnie kaszlała w łóżeczku bidulka... rano idę na kontrolę bo boję się, że się pogarsza...

Cytat:
moja mala to zadko ta witaminke dostaje, mowiac szczerze jak mi sie przypomni a to dosc zadko;/
Darusia, mi moja lekarka powiedziała, że jak daję nutramigen to tej witaminy nie muszę dawać...
Zostały mi jeszcze 4 puszki mleka, będę przechodziła na zwykle... zastanawiam się jakie kupić...

Cytat:
to ninka taki czuly sen ma? wspolczuje, bo u nas wsio normalnie,otwierania szafek, drzwi , chodzenie normalnie, a tz jak idzie to tak smiesznie mu lapcie klapią:P
u nas w dzień może byc hałas i jest ok a w nocy to jakoś tak zawsze staramy się być cicho, żeby wiedziała ze to noc, w razie jakby się wybudziła. Ona śpi sama do pewnego czasu, my tylko tam idziemy jak już chcemy spać. A do tej pory siedzimy w drugim pokoju wiec nauczona jest do ciszy raczej. Aczkolwiek mielismy impreze w domu i na prawde nie było cicho (np kumpel bral w przedpokoju portfel i wyleciały mu na płytki wszystkie drobniaki ) a mala spała i nic jej nie ruszało... ale mimo to staramy się być w miare cicho...
Nieraz się nie da bo nasze panele strzelają jak się chodzi i mala czasem się wzdrygnie jak wchodzimy ale śpi dalej... nie jest źle.

Też się zastanawiam czy już się nie przenieśc zupełnie do drugiego pokoju bo jak ona tak sie wierci w tym lóżku to ja wciąz wstaję niepotrzebnie sprawdzać i nie mogę spac, a jak nie będę słyszała to bede spala (na zasadzie- czego oczy nie widzą tego sercu nie zal). Ale z drugiej strony tu umiem zareagowac szybko jak sie obudzi i nie dopuszczam do płaczu. A jak będę w drugim pokoju to dopiero zbudzi mnie jej placz... a tego się boje bo ona nigdy w nocy nie plakała... ale kiedys musze podjąć tą decyzję...

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Moja wykąpana o 20. Tylko włożylam ją do łóżeczka i praktycznie w jednej sekundzie już spała... żeby sie to nigdy nie zmienilo... kochane dziecko
nie chce zapeszac (bo zawsze jak sie czyms chwililam to na drugi dzien były jazdy) ale ona nam chyba jeszcze nigdy w nocy nie plakala. Wieczorem przed snem tez nie... jeszcze muszę ją nauczyć tak zasypiać w dzień i będzie gites

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 21:10   #610
Darusiaaaa
Zakorzenienie

My pewnie 5 lat bedziemy sie jeszcze bankowo meczyc w jednym pokoju;/ nie wiem jak to bedzie;/

Asiu moje je dokladnie tak samo nie nadazylam nabierac na lyzeczke.

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

i my juz nie pijemy nutramigenu
A.Camus
Stary 2010-09-15, 21:13   #611
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
My pewnie 5 lat bedziemy sie jeszcze bankowo meczyc w jednym pokoju;/ nie wiem jak to bedzie;/

Asiu moje je dokladnie tak samo nie nadazylam nabierac na lyzeczke.

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

i my juz nie pijemy nutramigenu
Wiem, tylko piszę, że jak dajesz sztuczne to moze nie musisz dawac tej witaminy? spytaj swojego pediatry...
Ja też bym juz przeszła na inne ale szkoda tego mleka co mam, bo ja zawsze kupowałam od razu 10 puszek...
a ile drożej Cię wychodzi to mleko które teraz dajesz??

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-09-15, 21:15   #612
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Daria a nie ma u Ciebie w domu możliwości by dwa pokoje Wasze były??

Stary 2010-09-15, 21:18   #613
Darusiaaaa
Zakorzenienie

my jej teraz bebiko kupujemy wiec niecale 12zl kosztuje puszka.

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

a za nutramigen placilam 8.

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

podobno bebilon lepszy ale troche drogawy;/ wiec zdecydowalismy na bebiko i nie ma zadnego problemu, po nanie miala zatwardzenie
A.Camus
Stary 2010-09-15, 21:19   #614
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
my jej teraz bebiko kupujemy wiec niecale 12zl kosztuje puszka.

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

a za nutramigen placilam 8.

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

podobno bebilon lepszy ale troche drogawy;/ wiec zdecydowalismy na bebiko i nie ma zadnego problemu, po nanie miala zatwardzenie
a na tyle samo starcza co nutramigen??

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-09-15, 21:22   #615
Darusiaaaa
Zakorzenienie

kurrrr oszaleje!
no wchodzi mama i sie pyta gdzie mala ma kolderke, ja mowie ze dzisiaj bedzie spala pod grubym kocem bo ojciec w piecu napalil i cieplo jak cholera a ona na body i pajaca jeszcze a ta obrazona mowi" nociekawe czemu wy pod kocem nie spicie" juz po prostu czasami mi rece opadaja jak obrazona wychodzi z tekstem"twoje dziecko, juz sie nie bede odzywala" ale wiecie jak topowiedziane tak ironicznie strasznie

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

bebiko jest 350 gram a nutramigenu 425
A.Camus
Stary 2010-09-15, 21:26   #616
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Czy będziemy mieć tu jakąś ciężarówkę?? Dziewczyny do roboty !! Pop Oliwka na pewno marzy o rodzeństwie!!
Taaa.. Toś wymyśliła. Chociaż to tak do końca nie jest głupi pomysł tylko że ja się okropnie boję powtórki.

A jeżeli chodzi o chrapanie to ja właśnie słucham mojego TZ jak chrapie. Kurcze ja tu w Wawie a on tam pod Opolem i słucham jego chrapania. Siedzimy na skyp-ie a on właśnie zasnął i chrapie.
Ja to nie cierpię chrapania. I jak sypiamy razem to śpię w zatyczkach. A w zeszłym roku to zmusiłam go do operacji. Wydał na nią 8 tys. przerobili mu przegrodę w nosie i obcieli języczek. No i dalej chrapie.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 21:29   #617
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
asia zle robisz według tej książki-Werca zasypia wieczorem w łóżeczku,bo kojarzy je z nocnym snem,tam nawet zalecają,żeby na spanie w dzień miec coś innego niż łóżeczko np.wózek czy leżaczek i nie każa w dzień zasłaniac rolet,bo ciemnośc,cisza=noc,światł o,lekki hałaś=dzień...naprawdę czytajcie dziewczyny.Ja mam problem z nocnym zasypianiem,a dzień problemu nie ma.

Aaa i wyczytałam jeszcze,że dzieci do 6-7 miecha powinny przesypiac bez ustanku 8-9 godzin,a moja tak w nocy śpi,bo ona zazwyczaj o 20 już śpi.6-7 miesiąc to 12 godz nieprzerwalnego snu.
12 godzin nie przerwanego snu o niczym innym nie marzę a u nas już 7 miesięcy
Cytat:
Apropo tego spania bez przerwy to tak właśnie powinno być bo dziecka brzuszek też musi odpocząć - nie może jeść co chwilę ... chociaż mój śpi tak od 20-3 więc też nie ma tego "wymaganego" czasu, ale pracujemy nad tym
czyli ,że co robicie żeby oduczyć tego jedzenia w nocy
Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość

w linku co libra dała są te wszystkie tabelki
Ja też sobie ściągnęłam i zaczęłam powoli czytać. TŻ ma przynieść kartki do drukarki abym mogła sobie wydrukować.

Postanowiłam że w końcu nauczę dziecko zasypiać samo w łózku bez bujania bo mi w końcu kręgosłup padnie i ręce. I tak na próbę przed chwilą jak go usypiałam włożyłam małego do łózka z pieluchą i misiem, tak jak pisałyście. Darł się niemiłosiernie, oczy zamknięte, kręcił się. Ja tylko od czasu do czasu podchodziłam i mówiłam ciii albo go głaskałam czy układałam bo sie strasznie przekręcał. I w koncu sam zasnął Moze się uda go nauczyć samodzielnego spania i w końcu bedzie spał całe noce
Tylko nie wiem jak z jedzeniem., bo tam pisze aby były 4 posilki dziennie. a co z karmieniem na żadanie??

aaa.. i dzisiaj małemu dałam sloiczek z mięskiem i zjadl
a może już nie karmić na rządanie tylko tak jak tam pisze 4 posiłki
ja od dzisiaj próbowałam wprowadzić posiłki co 4 godz trochę to nie wyszło bo mały przysnął i obiad się przsunął którego zresztą nie zjadł
mój też tak dzisiaj ryczał rano ale wytrwałam myślę że już się nie można cofnąć
Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość

dziewczyny z ogrodnicza wiedza-czy roslina pt.Hydrangea jest trudna w utrzymaniu?????
czyli hortensja a masz ogrodową czy doniczkową , ja mam kilka ogrodzowych i nie jest trudna w utrzymaniu , lubi glebę kwaśną lub lekko kwaśną i stale wilgotną ale nie mokrą rośnie dobrze w słońcu i w cieniu ale raczej woli cień i kwitnie całe lato , na zimę trzeba okrywać bo przemarza
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 21:30   #618
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Zaraz sie pochwale dzisieszymi zdjeciami
A.Camus
Stary 2010-09-15, 21:41   #619
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Pomijajac fakt ze mala 4 razy dzisiaj przebierana musiala byc;p
A.Camus
Stary 2010-09-15, 21:55   #620
koglus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
i ja!!
może tak samo ladnie jak wieczorem zacznie mi zasypiać w dzień?? Tylko wlaśnie o co tu chodzi... wieczorem odkladam ją do lóżeczka i ona sama zasypia a w dzień- w lóżeczku polezy doslownie 2 minuty i zaczyna kwękać... jak przez chwilę nie przyjdę to już jest placz... łóżeczko ją parzy. Dodam, że robię jej atmosferę jak wieczorem- zaslonięte rolety, karuzelka...No ale cóż, może znaje odpowiedź na to pytane w tej książce?

joanna.kowarsch@wp.pl
moja ALa zasypia w nocy w łózeczku a w dzien to raz w lezaczku i jak jest bardzo padnieta to ja zaniose do lozeczka , albo na wersalce to jak ma lekki sen to tylko przykyje kocykiem i poukladam podusie na okolo niej dla bezpieczenstwa. Ala budzi sie mi rano czasem o 6 czasem o 7 i wtedy wariuje w lozeczku wiec biore ja rano do siebie do lozka pobawi sie zje lub nie i kima potem znowu sie obudzi pobawi i kima, ja w miedzyczasie spie lub leze i tak czasami do 10.00 nam schodzi. A jesli chodzi o te kupki goraczki itd to nie zrozum mnie zle ale to tez moze byc potroszku wina ze nie jest na mleku z piersi, nie dostaje przeciwcial. Ja tez mialam problem z mlekiem swoim i tez dokarmiam mlekiem modyfikowanym ale tez tyyle ile mam to karmie swoim, odpukac wszystko oki. Moze sprobuj dodawac probiotyk do mleka modyfikowanego, aby uregulowac i wzmocnic ja.

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 22:01   #621
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

TylkoOliwka - moja też ma problem z jedzeniem tych nie całkowicie papkowatych słoiczków. Ale logopeda powiedziała aby próbować jej dawać bo dzicko musi się uczyć przełykać i ruszać paszczą. Bo jak się tego nie uczy to potem są takie roczne dzieci co to wszystko im się przeciera. No i ja tak popimo tych odruchów wymiotnych podaję parę łyżeczek a potem przecieram. A ja podaję już te takie z ryżem i na tym to dopiero ją zatyka.
ja też już nie miksuje do końca dziele na pół i połowę miksuje a drugą połowę gniote widelcem ale kipsko idzie to jedzenie bo może być tylko na czubku łyżeczki inaczej się dławi i nie raz podczas jedzenia zupki ze 3-4 razy jest obracanie do góry nogami i klepanie po pleckach
Cytat:
mi pediatra powiedziała,że mam dawac co 2-3 dzień,bo małej za szybko się zrasta ciemiączko.

jezuuu jaki hard core matko kochana:zaczęła płakac po minucie poszłam,powiedziałam jej,że ma ładnie zacząc sama zasypiac,bo to bardzo MĄDRZE na nią wpłynie odeszłam i szloch straszny-stałam pod drzwiami i serce mi pękało,ale dzielnie wytrzymmałam 3 minuty,poszłam powiedziałam to samo i za drzwi i najgorsze 5 minut -aż się zanosiła,wyła przeokropnie,aż łkała,zaciskałam pięści i czekałam te 5 minu-weszłam,ona taki piękny uśmiech,powiedziałam to samo i wyszłam i do tej pory cisza...

a tż na szczęście zasnął twardym snem na dole,bo chrapie i nic a nic nie słyszał małej-uff to dobrze,bo by doszło do rękoczynów na schodach

jej tylko nie wiem co mam zrobic w nocy jak się obudzi,dac jeśc czy powtarzac to samo?
Anakazar ja dzisiaj wytrzymałam całe 40 min takiego ryku hard core i się udało
No i właśnie też się zastanawiam co robić w nocy dawać jeść i pić czy nie
jestem nastawiona na niespanie

No i podsumowując dzień dzisiejszy mały zasnął 3 razy bez lulania wieczorem już prawie bez ryku
Ale jeszcze dzisiaj nie położe go w łóżeczku tak jak planowałam bo zapomniałam obnizyć a juz się troche boję na tym wyższym poziomie a tam na sruby jest i musiałabym po klucze iść jutro zacznę w takim razie.
U nas jest tak że mam 2 łóżeczka na dole i na górze i w dzień będzie spał w innym i w nocy w innym i mam nadzieję że przemęczę się kilka dni i nie będzie problemu

Tylkooliwka no faktycznie zazwyczaj tyl eudaje mi się w niego wmusić , bo chetnie to on nie je wszystko muszę kombinować żeby zjadł
Np dzisiaj zjadł tylko 180 mleka , rano kaszkę w miseczce , póżniej pół słoiczka zupki i po południu pół deserku i pół owocków, więc mało.Ale nie chciał za chiny ludowe.A w nocy to nawet przez sen nie chciał więcej mleka robił ustami coś takiego:PFFFF i nie było szans
No i tak sobie narzekam a jeszcze jak dziewczyny piszą że nie nadążają łyżką wiosłować, ja to moge sobie drzenki strzelać między jedną a drugą lyzką

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Pomijajac fakt ze mala 4 razy dzisiaj przebierana musiala byc;p
Darusia co za uśmiechy czy ona kiedyś płącze?
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 22:13   #622
Darusiaaaa
Zakorzenienie

libra owszem, jak konczy sie sloiczek lub butla to robi ekhmmmm! aamaaaamaaaa, no i czasami cos w rodzaju wraaaaaa ale to sie zdarzylo ostatnio jak widzialam sie z dusiaczkiem raz od jakiegos czasu wiec mozna jej wybaczyc

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Gmyrelka no wlasnie nie ma;/ a prosic sie tez nie bedziemy;/ wtedy rodzice mieliby jeden bo ogolnie sa w domu 3 pokoje, dwie lazienki, wielka kuchnia i przedpokoj.
A.Camus
Stary 2010-09-15, 22:14   #623
koglus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
u nas dzis juz jest lepiej, katar nadal ma, ale mniejszy, rzadziej kaszle, przy czym humor ma wysmienity caly czas-gorzej wieczorem wczoraj bylo, bo temperatura podrosla, ale po paracetamolu bylo ok

Iza, ja mysle, ze Michas po prostu czuje Twoj zapach w nocy i placze zeby przystawic go do piersi, bo czuje mleczko noskiem, a od TZta-z calym szacunkiem-tak ladnie nie pachnie

zasypianie: Gabrysia jak miala chyba jakies 2 miesiace to przemoglam sie i odkladalam za kazdym razem do lozeczka-nawet jak ledwo na oczy widzialam miedzy karmieniami. Teraz w nocy spi wylacznie w lozeczku, w dzien zazwyczaj tez tam-chyba ze zasnie na macie, albo naszym lozku, ale to sporadycznie.

dziewczyny z ogrodnicza wiedza-czy roslina pt.Hydrangea jest trudna w utrzymaniu?????
ja to czasem sie czuje jak wyrodna matka bo moje dziecko odkad skonczylo 2 tygodnie to spi w lozeczku dopiero tera wezme ja czasem nad rankiem do swojego , jak sie obudzi i szaleje

Stary 2010-09-15, 22:23   #624
Darusiaaaa
Zakorzenienie

koglus tak jak my, tylko te kolki a tak to lozeczko non stop, w dzien na naszym rozlozonym lozku szalejmy i mala usypia ale noc tylko jej wyrko.
A.Camus
Stary 2010-09-15, 22:38   #625
P0P70
Zakorzenienie

my jeszcze ani razu nie spaliśmy razem z małą. Ani jednej nocy!!!

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 22:44   #626
koglus
Rozeznanie

Cytat:
koglus tak jak my, tylko te kolki a tak to lozeczko non stop, w dzien na naszym rozlozonym lozku szalejmy i mala usypia ale noc tylko jej wyrko.
moja kolek nie miala, wiec nie wiem co to kolka dokladnie, a to kolki jeszcze trwaja myslalam ze do 3ciego miesiaca sa tylko?
a jesli chodzi o placz to wcale nie placze juz nie pamietam kiedy sie rozplakala tylko kweka jak jej cos nie pasuje, no i juz zaczyna siadac sama najfajniej jest jjak rano wlcze tv no i ide sie ubrac do pokoju a ona sobie lezy i jak wchodze do pokoju juz ubrana to ona siada tak nie dokonca ale juz prawie i zaglada kto wszedl ...ciekawska, albo jak cos leci w tv to tak sie podniesie wysoko i reaguje na tv , jakby byla wiernym sluchaczem np dzien dobry tvn...mala dorosla

Stary 2010-09-15, 22:50   #627
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no to u nas jest to samo, usmiech bez przerwy! nie nie juz nie ma ale jak miala to 3 noce z nami w wyrku spedzila.
A.Camus
Stary 2010-09-15, 22:59   #628
fasolka73
Rozeznanie

Cytat:
zydal:

I jeszcze chciałam zapytać GDZIE SIĘ PODZIEWA FASOLKA I JEJ BOSKA HANIA??????!!!!!!
Jestem, jestem... Dziękuję za pamięć

Jestem z Wami duchem i podczytuję Was, gorzej z pisaniem....
Wybaczcie Dopadła mnie handra jesienna i problemy finansowej natury(dołuje mnie to straszecznie) i próbujemy z tż z tego wybrnąć.... Ale nie będę zanudzać...

Więc melduję się z opuźnionym zapłonem na superhiper nowym wątku , o przepięknym tytule Wiersz wstępny mnie powalił - wzruszyłam się, że i o mnie tam pamiętano super.I wogóle jesteście takie niesamowite, takiego suprajsa Misiowi Izumowemu zrobiłyście i wogóle....
Jakieś 2 tyg temu miałam straszne jazdy z Hanią, bo wszystko było beee... rączki, be, nawet chusta, wózek, łóżeczko tymbardziej. Myślałam, że zwariuję! Ale przeszło i teraz jest super, śmieje się i robi różne niesamowite rzeczy, więc musiał to być jakiś skok rozwojowy.Ja przestałam wtedy pisać, miałam doła, a potem już trudno się wkręcić i nadążyć za Wami
Ja moją próbowałam nauczyć spać samej i porazka. Ja nie mam tak silnej psychiki... Ona aż bezdechu dostawała od płaczu, dałam sobie spokój i usypia przy cycu. W nocy odkładana jest do łóżeczka a w dzień na sofie śpi-tzn naszym łóżku
Czytałam język niemowląt i parę rzeczy tam mądrych jest, ale okazuje się, że nie dla wszystkich dzieci. Nawet przyznał to jeden z autorów tych książek, że tak jest (tylko nie pamiętam który),ja bardzo dużo na ten tem czytałam, niektóre dzieci ładnie to załapują, a inne nabawiły się nerwicy (same matki tak piszą, które te metody zastosowały) , np przed łóżeczkiem, albo jak ktoś wychodzi z pokoju. Bo źle im się to kojarzy. To musi sama matka wyczuć. Gratuluję jednak z całego serca wszystkim, którym się to udało, na prawdę, bo to wygoda i reguluje dużo w życiu
Hania mnie budzi 2x w nocy, więc nie jest żle (3 i 5), a w dzień to przerwy w jedzeniu 2-3 godziny, i cycuś only. Tak ma i żadne lksiążki jej nie obchodzą
Kończę i idę lulu, bom zmęczona dziś strasznie- dzięki za pamięć pa, kochane
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 23:13   #629
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to książki nie czytałam ale jak Was tu podczytuję o Tych Waszych błędach to my chyba właśnie od początku robiliśmy tak jak tam jest napisane. Czyli ciemno i cicho i ona sama w łóżeczku. Przecież to takie logiczne i proste.

A ja właśnie słucham czym różni się kobieta od mężczyzny. I okazuje się że STROWANIEM. Dobrze że ja z wykształcenia inżynier automatyk to i wiem na czym sterowanie mikroprocesorem polega
heh.. niby logiczne i proste... myśmy też od początku uczyli małego zasypiania samodzielnego w łóżeczku i nawet to nam się udało, tylko że później coś mu się poprzestawiało i teraz bujamy i bujamy...

Cytat:
anakazar czyli już słać nie muszę?? Znalazłaś??

ferrou też mnie zastanawia to karmienie na żądanie ... ale ja już mam dość i staram się Go nieco "ustawić" zwłaszcza że za chwilę do pracy, Marcel zostanie z nianią a Ona musi wiedzieć co i jak Widziałaś to krzesełko?? Jak oceniasz?
Fajne to krzesełko, podoba nam się fajne jest to brązowe tylko na tej aukcji nie ma, więc pewnie weźmiemy to niebieskie A Ty które bierzesz?

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
Dziewczynki, proszę o sprawdzenie maili ^_^
maili=maili czy maili=pw? bo na maila nic nie mam a siakieś PW przyszło

Cytat:
Oj znajac moją Nini wiem,że będzie hard core

Wiecie co zrobiłam?niosłam papka brudnego ii szklanke-pampersa włożyłam do zmywarki,a szklanke wyrzuciłam do śmietnika i dopiero tż zauważył i zapytał dlaczego wyrzucam szklanki

Cytat:
mi pediatra powiedziała,że mam dawac co 2-3 dzień,bo małej za szybko się zrasta ciemiączko.

jezuuu jaki hard core matko kochana:zaczęła płakac po minucie poszłam,powiedziałam jej,że ma ładnie zacząc sama zasypiac,bo to bardzo MĄDRZE na nią wpłynie odeszłam i szloch straszny-stałam pod drzwiami i serce mi pękało,ale dzielnie wytrzymmałam 3 minuty,poszłam powiedziałam to samo i za drzwi i najgorsze 5 minut -aż się zanosiła,wyła przeokropnie,aż łkała,zaciskałam pięści i czekałam te 5 minu-weszłam,ona taki piękny uśmiech,powiedziałam to samo i wyszłam i do tej pory cisza...

a tż na szczęście zasnął twardym snem na dole,bo chrapie i nic a nic nie słyszał małej-uff to dobrze,bo by doszło do rękoczynów na schodach

jej tylko nie wiem co mam zrobic w nocy jak się obudzi,dac jeśc czy powtarzac to samo?
super że się udało. Ja też dzisiaj walczyłam. Położyłam małego do łózeczka i czekałam aż sam zasnie - trwało to 1,5h Ale nie płakał, kręcił się bardzo, parę razy się przebudził i gadał do siebie... Wiem że gdybym dała mu butlę to by po dwóch pociągnięciach by zasnął.. ale kurcze zjadł jakoś 180ml kaszki... najpierw zrobiłam 150ml, ale widziałam że coś by jeszcze zjadł to dorobiłam jeszcze 30ml. Pewnie gdybym jeszcze dała to by zjadł. A w międzyczasie jak mały "zasypiał" to czytałam tą książkę i wiem jak już postępować - czyli wychodzić z pokoju, bo dzisiaj siedziałam przy łóżeczku z lampką nocną Od jutra będę już porządnie go uczyć zasypiania
No i też nie wiem co robić w nocy... na pewno będzie się budzić. Tam jest napisane że w nocy może być jeszcze jeden posiłek około 2 więc go nakarmię. Ale Kuba też się budzi o 5... to co wtedy?? dać mu jeść czy się męczyć??? Już sama nie wiem...
A jakie daliście dzieciom "przytulanki"?? bo ja niby dałam pieluchę ale dziwnie się nią owija więc chyba mu ją zabiorę i pluszaka ale nie wiem czy on jest odpowiedni, może bardziej miękki wziąć...?

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Wiem, tylko piszę, że jak dajesz sztuczne to moze nie musisz dawac tej witaminy? spytaj swojego pediatry...
Ja też bym juz przeszła na inne ale szkoda tego mleka co mam, bo ja zawsze kupowałam od razu 10 puszek...
a ile drożej Cię wychodzi to mleko które teraz dajesz??
Wiesz, ja słyszałam że nawet jak się karmi modyfikowanym to powinno się dawać wit D.

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
12 godzin nie przerwanego snu o niczym innym nie marzę a u nas już 7 miesięcy

czyli ,że co robicie żeby oduczyć tego jedzenia w nocy

a może już nie karmić na rządanie tylko tak jak tam pisze 4 posiłki
ja od dzisiaj próbowałam wprowadzić posiłki co 4 godz trochę to nie wyszło bo mały przysnął i obiad się przsunął którego zresztą nie zjadł
mój też tak dzisiaj ryczał rano ale wytrwałam myślę że już się nie można cofnąć

czyli hortensja a masz ogrodową czy doniczkową , ja mam kilka ogrodzowych i nie jest trudna w utrzymaniu , lubi glebę kwaśną lub lekko kwaśną i stale wilgotną ale nie mokrą rośnie dobrze w słońcu i w cieniu ale raczej woli cień i kwitnie całe lato , na zimę trzeba okrywać bo przemarza
U nas też prawie wyszły 4 posiłki, myslałam że będzie gorzej bo zawsze jeszcze jadł pomiędzy 18 a 19 ale nie było problemu Tylko rano tam chyba 2 razy go karmiłam, ale od jutra zaczynam już porzadnie go uczyć zasypiania.
W sumie w tej książce nie jest napisane jak oduczyć nocnego karmienia.. tzn żeby dziecko się nie budziło - z tego co przeczytalam i zrozumiałam to po prostu eliminując czynnik zewnętrzny czyli my z jedzeniem potrzebne do zasnięcia, dzieci nie będą się przebudzać. I chyba trzeba postępować tak jak przy wieczornym zasypianiu... Nie wiem czy wytrzymam jego nocny płacz..........

Cytat:
my jeszcze ani razu nie spaliśmy razem z małą. Ani jednej nocy!!!
Kuba też zawsze śpi w swoim łóżeczku, jedynie czasami rano biorę go do łóżka i się bawimy

Darusia, Mała śliczna i mądra oczywiście I ładny amstafik po buźce wygląda na sunię, zgadłam?
Stary 2010-09-15, 23:36   #630
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Ferrou plec męska, wagi sie Bors
Nie jest niestety czystym amstaffem ale kupowany byl jako czysty, ma za dlugie lapki i za szybka przemiane materii.
Co nie zmienia faktu ze nie wyobrazam sobie miec innego

Sluchajcie czy wy macie jakis kontakt z MADCAT???????Pisalam juz pare razy ale nawet znaku zycia nie dala, czy to mozna sie tak z dnia na dzien od forum odzwyczaic
? ja bym nie potrafila na pewno!

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

a jak robie mlodej kaszke to pod koniec juz mi sie taka wodnista robi, wam tez czy znowu cos zle robie?

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

https://mamotoja.pl/niemowle_karmien...ykul,5182.html

prosze o wit D, a mleku modyfikowanym.

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

a tu troche zabawy dla naszych maluszkow.
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości