|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
madziwnia mój też tak chrapie-okropnośc,ja się budzę przez to
grymelka to fajnie,że Marcel tak szybko pojął niekapka-ja sama jestem ciekawa jak Nini to załapie darusia zapomniałam napisac-dałaś wczoraj foto swojej Oliwci jak zasnęła na boczku i jeju jaka ona tam malusia i taka delikatna i ten smoczek-słodziak mały ![]() No Nini zasnęła,tż też,nawet kot kima to idę i ja spac. Dobranoc
|
#603 |
|
Wtajemniczenie
|
anakazar jestem z Ciebie dumna
Będzie dobrze!! Jeśli obudzi się głodna to ja bym chyba dała papu ... nie mam sumienia dziecka głodzić Przecież One takie malutkie mrówka co u Ciebie jak się masz??
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-09-15 o 20:45 |
|
|
|
#604 |
|
Zakorzenienie
|
U nas juz po kapieli dzisiaj i mala usypia wlasnie, tz na lidze mistrzow a ja sobie zrobilam 4 ziemniaczki w lupinkach na kolacje
|
|
#605 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Głodna jestem a nie chce mi się kolacji robić Idę kukurydzę ugotować
|
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
dziekujemy za komplementy
!---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- moje dziecko polozone 5 min temu do lozeczka spi ![]() I musze wam napisac ze na prawde stwierdzam ze mam zlote dziecko , ale drugie na 100 % da popalic!
|
|
#607 |
|
Wtajemniczenie
|
Daria a kiedy drugie??
Czy będziemy mieć tu jakąś ciężarówkę?? Dziewczyny do roboty ![]() I jeszcze chciałam zapytać GDZIE SIĘ PODZIEWA FASOLKA I JEJ BOSKA HANIA??????!!!!!!
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-09-15 o 20:59 |
|
|
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
My bysmy chcieli moze i nawet juz ale wtedy byloby cholernie ciezko kasowo
juz nie jest bombowo ale jakos tam jest;/W ogole czuje sie momentami uwieziona we wlasnym domu, chcialabym sie teraz wyprowadzic! powaznie! marze o tym czasami, jak moja mama przychozi i "oooo....nie masz skarpetek, babcia kupi bamboszki" albo jakies glupie tekstyt sadzi;/ jak mala zaplacze a michal jest w pokoju to leci zobaczyc , albo mi sie pyta co ona tak placze? no kur przeciez mnie tam nie ma skad mam to wiedziec;/ Strasznie chcialabym sie wyprowadzic ale niestety nie jest to mozliwe w tej chwili i nie bedzie bardzo dlugo ![]() no to i ja ponarzekalam
|
|
#609 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moja wyobraźnia pracuje... Cytat:
![]() Cytat:
Zostały mi jeszcze 4 puszki mleka, będę przechodziła na zwykle... zastanawiam się jakie kupić... Cytat:
) a mala spała i nic jej nie ruszało... ale mimo to staramy się być w miare cicho...Nieraz się nie da bo nasze panele strzelają jak się chodzi i mala czasem się wzdrygnie jak wchodzimy ale śpi dalej... nie jest źle.Też się zastanawiam czy już się nie przenieśc zupełnie do drugiego pokoju bo jak ona tak sie wierci w tym lóżku to ja wciąz wstaję niepotrzebnie sprawdzać i nie mogę spac, a jak nie będę słyszała to bede spala (na zasadzie- czego oczy nie widzą tego sercu nie zal). Ale z drugiej strony tu umiem zareagowac szybko jak sie obudzi i nie dopuszczam do płaczu. A jak będę w drugim pokoju to dopiero zbudzi mnie jej placz... a tego się boje bo ona nigdy w nocy nie plakała... ale kiedys musze podjąć tą decyzję... ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Moja wykąpana o 20. Tylko włożylam ją do łóżeczka i praktycznie w jednej sekundzie już spała... żeby sie to nigdy nie zmienilo... kochane dziecko ![]() nie chce zapeszac (bo zawsze jak sie czyms chwililam to na drugi dzien były jazdy) ale ona nam chyba jeszcze nigdy w nocy nie plakala. Wieczorem przed snem tez nie... jeszcze muszę ją nauczyć tak zasypiać w dzień i będzie gites
|
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
My pewnie 5 lat bedziemy sie jeszcze bankowo meczyc w jednym pokoju;/ nie wiem jak to bedzie;/
Asiu moje je dokladnie tak samo nie nadazylam nabierac na lyzeczke. ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- i my juz nie pijemy nutramigenu
|
|
#611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też bym juz przeszła na inne ale szkoda tego mleka co mam, bo ja zawsze kupowałam od razu 10 puszek... a ile drożej Cię wychodzi to mleko które teraz dajesz??
|
|
#612 |
|
Wtajemniczenie
|
Daria a nie ma u Ciebie w domu możliwości by dwa pokoje Wasze były??
|
#613 |
|
Zakorzenienie
|
my jej teraz bebiko kupujemy wiec niecale 12zl kosztuje puszka.
---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- a za nutramigen placilam 8. ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- podobno bebilon lepszy ale troche drogawy;/ wiec zdecydowalismy na bebiko i nie ma zadnego problemu, po nanie miala zatwardzenie
|
|
#614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
kurrrr oszaleje!
no wchodzi mama i sie pyta gdzie mala ma kolderke, ja mowie ze dzisiaj bedzie spala pod grubym kocem bo ojciec w piecu napalil i cieplo jak cholera a ona na body i pajaca jeszcze a ta obrazona mowi" nociekawe czemu wy pod kocem nie spicie" juz po prostu czasami mi rece opadaja jak obrazona wychodzi z tekstem"twoje dziecko, juz sie nie bede odzywala" ale wiecie jak topowiedziane tak ironicznie strasznie ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- bebiko jest 350 gram a nutramigenu 425
|
|
#616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeżeli chodzi o chrapanie to ja właśnie słucham mojego TZ jak chrapie. Kurcze ja tu w Wawie a on tam pod Opolem i słucham jego chrapania. Siedzimy na skyp-ie a on właśnie zasnął i chrapie. Ja to nie cierpię chrapania. I jak sypiamy razem to śpię w zatyczkach. A w zeszłym roku to zmusiłam go do operacji. Wydał na nią 8 tys. przerobili mu przegrodę w nosie i obcieli języczek. No i dalej chrapie
|
|
#617 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja od dzisiaj próbowałam wprowadzić posiłki co 4 godz trochę to nie wyszło bo mały przysnął i obiad się przsunął którego zresztą nie zjadł mój też tak dzisiaj ryczał rano ale wytrwałam myślę że już się nie można cofnąć czyli hortensja a masz ogrodową czy doniczkową , ja mam kilka ogrodzowych i nie jest trudna w utrzymaniu , lubi glebę kwaśną lub lekko kwaśną i stale wilgotną ale nie mokrą rośnie dobrze w słońcu i w cieniu ale raczej woli cień i kwitnie całe lato , na zimę trzeba okrywać bo przemarza |
|||
|
|
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz sie pochwale dzisieszymi zdjeciami
|
|
#619 |
|
Zakorzenienie
|
Pomijajac fakt ze mala 4 razy dzisiaj przebierana musiala byc;p
|
|
#620 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No i właśnie też się zastanawiam co robić w nocy dawać jeść i pić czy nie jestem nastawiona na niespanie No i podsumowując dzień dzisiejszy mały zasnął 3 razy bez lulania wieczorem już prawie bez ryku Ale jeszcze dzisiaj nie położe go w łóżeczku tak jak planowałam bo zapomniałam obnizyć a juz się troche boję na tym wyższym poziomie a tam na sruby jest i musiałabym po klucze iść jutro zacznę w takim razie. U nas jest tak że mam 2 łóżeczka na dole i na górze i w dzień będzie spał w innym i w nocy w innym i mam nadzieję że przemęczę się kilka dni i nie będzie problemu Tylkooliwka no faktycznie zazwyczaj tyl eudaje mi się w niego wmusić , bo chetnie to on nie je wszystko muszę kombinować żeby zjadł Np dzisiaj zjadł tylko 180 mleka , rano kaszkę w miseczce , póżniej pół słoiczka zupki i po południu pół deserku i pół owocków, więc mało.Ale nie chciał za chiny ludowe.A w nocy to nawet przez sen nie chciał więcej mleka robił ustami coś takiego:PFFFF i nie było szans No i tak sobie narzekam a jeszcze jak dziewczyny piszą że nie nadążają łyżką wiosłować, ja to moge sobie drzenki strzelać między jedną a drugą lyzką ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Darusia co za uśmiechy czy ona kiedyś płącze?
|
||
|
|
|
#622 |
|
Zakorzenienie
|
libra owszem, jak konczy sie sloiczek lub butla to robi ekhmmmm! aamaaaamaaaa, no i czasami cos w rodzaju wraaaaaa ale to sie zdarzylo ostatnio jak widzialam sie z dusiaczkiem raz od jakiegos czasu wiec mozna jej wybaczyc
![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Gmyrelka no wlasnie nie ma;/ a prosic sie tez nie bedziemy;/ wtedy rodzice mieliby jeden bo ogolnie sa w domu 3 pokoje, dwie lazienki, wielka kuchnia i przedpokoj.
|
|
#623 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#624 |
|
Zakorzenienie
|
koglus tak jak my, tylko te kolki a tak to lozeczko non stop, w dzien na naszym rozlozonym lozku szalejmy i mala usypia ale noc tylko jej wyrko.
|
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
my jeszcze ani razu nie spaliśmy razem z małą. Ani jednej nocy!!!
|
#626 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jesli chodzi o placz to wcale nie placze juz nie pamietam kiedy sie rozplakala tylko kweka jak jej cos nie pasuje, no i juz zaczyna siadac sama najfajniej jest jjak rano wlcze tv no i ide sie ubrac do pokoju a ona sobie lezy i jak wchodze do pokoju juz ubrana to ona siada tak nie dokonca ale juz prawie i zaglada kto wszedl ...ciekawska, albo jak cos leci w tv to tak sie podniesie wysoko i reaguje na tv , jakby byla wiernym sluchaczem np dzien dobry tvn...mala dorosla
|
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
no to u nas jest to samo, usmiech bez przerwy! nie nie juz nie ma ale jak miala to 3 noce z nami w wyrku spedzila.
|
|
#628 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jestem z Wami duchem i podczytuję Was, gorzej z pisaniem.... Wybaczcie Dopadła mnie handra jesienna i problemy finansowej natury(dołuje mnie to straszecznie) i próbujemy z tż z tego wybrnąć.... Ale nie będę zanudzać...Więc melduję się z opuźnionym zapłonem na superhiper nowym wątku , o przepięknym tytule Wiersz wstępny mnie powalił - wzruszyłam się, że i o mnie tam pamiętano Jakieś 2 tyg temu miałam straszne jazdy z Hanią, bo wszystko było beee... rączki, be, nawet chusta, wózek, łóżeczko tymbardziej. Myślałam, że zwariuję! Ale przeszło i teraz jest super, śmieje się i robi różne niesamowite rzeczy, więc musiał to być jakiś skok rozwojowy.Ja przestałam wtedy pisać, miałam doła, a potem już trudno się wkręcić i nadążyć za Wami ![]() Ja moją próbowałam nauczyć spać samej i porazka. Ja nie mam tak silnej psychiki... Ona aż bezdechu dostawała od płaczu, dałam sobie spokój i usypia przy cycu. W nocy odkładana jest do łóżeczka a w dzień na sofie śpi-tzn naszym łóżku ![]() Czytałam język niemowląt i parę rzeczy tam mądrych jest, ale okazuje się, że nie dla wszystkich dzieci. Nawet przyznał to jeden z autorów tych książek, że tak jest (tylko nie pamiętam który),ja bardzo dużo na ten tem czytałam, niektóre dzieci ładnie to załapują, a inne nabawiły się nerwicy (same matki tak piszą, które te metody zastosowały) , np przed łóżeczkiem, albo jak ktoś wychodzi z pokoju. Bo źle im się to kojarzy. To musi sama matka wyczuć. Gratuluję jednak z całego serca wszystkim, którym się to udało, na prawdę, bo to wygoda i reguluje dużo w życiu Hania mnie budzi 2x w nocy, więc nie jest żle (3 i 5), a w dzień to przerwy w jedzeniu 2-3 godziny, i cycuś only. Tak ma i żadne lksiążki jej nie obchodzą ![]() Kończę i idę lulu, bom zmęczona dziś strasznie- dzięki za pamięć pa, kochane |
|
|
|
|
#629 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
fajne jest to brązowe tylko na tej aukcji nie ma, więc pewnie weźmiemy to niebieskie A Ty które bierzesz? maili=maili czy maili=pw? bo na maila nic nie mam a siakieś PW przyszło ![]() Cytat:
Cytat:
super że się udało. Ja też dzisiaj walczyłam. Położyłam małego do łózeczka i czekałam aż sam zasnie - trwało to 1,5h Ale nie płakał, kręcił się bardzo, parę razy się przebudził i gadał do siebie... Wiem że gdybym dała mu butlę to by po dwóch pociągnięciach by zasnął.. ale kurcze zjadł jakoś 180ml kaszki... najpierw zrobiłam 150ml, ale widziałam że coś by jeszcze zjadł to dorobiłam jeszcze 30ml. Pewnie gdybym jeszcze dała to by zjadł. A w międzyczasie jak mały "zasypiał" to czytałam tą książkę i wiem jak już postępować - czyli wychodzić z pokoju, bo dzisiaj siedziałam przy łóżeczku z lampką nocną Od jutra będę już porządnie go uczyć zasypiania No i też nie wiem co robić w nocy... na pewno będzie się budzić. Tam jest napisane że w nocy może być jeszcze jeden posiłek około 2 więc go nakarmię. Ale Kuba też się budzi o 5... to co wtedy?? dać mu jeść czy się męczyć??? Już sama nie wiem... A jakie daliście dzieciom "przytulanki"?? bo ja niby dałam pieluchę ale dziwnie się nią owija więc chyba mu ją zabiorę i pluszaka ale nie wiem czy on jest odpowiedni, może bardziej miękki wziąć...? Cytat:
Cytat:
Tylko rano tam chyba 2 razy go karmiłam, ale od jutra zaczynam już porzadnie go uczyć zasypiania. W sumie w tej książce nie jest napisane jak oduczyć nocnego karmienia.. tzn żeby dziecko się nie budziło - z tego co przeczytalam i zrozumiałam to po prostu eliminując czynnik zewnętrzny czyli my z jedzeniem potrzebne do zasnięcia, dzieci nie będą się przebudzać. I chyba trzeba postępować tak jak przy wieczornym zasypianiu... Nie wiem czy wytrzymam jego nocny płacz.......... Kuba też zawsze śpi w swoim łóżeczku, jedynie czasami rano biorę go do łóżka i się bawimy ![]() Darusia, Mała śliczna i mądra oczywiście I ładny amstafik
|
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
Ferrou plec męska, wagi sie Bors
![]() Nie jest niestety czystym amstaffem ale kupowany byl jako czysty, ma za dlugie lapki i za szybka przemiane materii. Co nie zmienia faktu ze nie wyobrazam sobie miec innego Sluchajcie czy wy macie jakis kontakt z MADCAT???????Pisalam juz pare razy ale nawet znaku zycia nie dala, czy to mozna sie tak z dnia na dzien od forum odzwyczaic ? ja bym nie potrafila na pewno! ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- a jak robie mlodej kaszke to pod koniec juz mi sie taka wodnista robi, wam tez czy znowu cos zle robie? ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- https://mamotoja.pl/niemowle_karmien...ykul,5182.html prosze o wit D, a mleku modyfikowanym. ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- a tu troche zabawy dla naszych maluszkow.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:22.

Będzie dobrze!! Jeśli obudzi się głodna to ja bym chyba dała papu ... nie mam sumienia dziecka głodzić
Przecież One takie malutkie 
Głodna jestem a nie chce mi się kolacji robić
Idę kukurydzę ugotować

Ale nie płakał, kręcił się bardzo, parę razy się przebudził i gadał do siebie... Wiem że gdybym dała mu butlę to by po dwóch pociągnięciach by zasnął.. ale kurcze zjadł jakoś 180ml kaszki... najpierw zrobiłam 150ml, ale widziałam że coś by jeszcze zjadł to dorobiłam jeszcze 30ml. Pewnie gdybym jeszcze dała to by zjadł. A w międzyczasie jak mały "zasypiał" to czytałam tą książkę i wiem jak już postępować - czyli wychodzić z pokoju, bo dzisiaj siedziałam przy łóżeczku z lampką nocną