|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Ja też moge powiedzieć ze u mnie pojawiło sie słoneczko
dawno nie bylo takiej odmiany u nas...ciekawe na jak długo a niżej załączam fotke brzuszka zanim wyszłam do szpitala bo myślałam ze juz z brzuchem spowrotem nie wróce ![]() Gore skasowałam bo nie umalowana heh ale brzuchol moj mega macie Tu zaczęty 35 tydzień
|
#1232 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Czesc matki!
za dzisiejsze wizyty i kretencja za Twojego tate rowniez, ishka a ja przeziebiona, z nosa mi sie leje i jakos tak do
|
|
|
|
#1233 |
|
Zadomowienie
|
wszystkim co maja dzis wizyte zycze powodzenia - wczorajszym gratuluje!
mimo wiesci Melabn o cc (ale moze dobrze wiedziec wczesniej niz byc w zawieszeniu czy cc czy sn na ostatnia chwile) ![]() ANecka tobie i sobie zycze milej wizyty hihi INFORMACJA O NOZYCZKACH - zakupiłam T. na poczatek zestawik z Canpola - spisał się cudnie!!! - po roku się rozleciały - miały prawo ![]() - zakupiłąm drugi bo sprawdzone ALE NOŻYCZKI WOGÓLE NIE CHCA CIAC PAZNOKCI!!!!!!!!!!!!!!!!! ! - kupiłam wiec eklamowane nozyczki TT i?????? SA GRUBE W SWYM OSTRZU I NIE POLECAM!!!!!!!! A JAK ktos sie uprze to moge odsprzedac za pol ceny hehe - WCZORAJ kupilam kolejny zestaw Canpol ai sa znowu super - ale napisalam rekamacje meilowa do canpolbabies.pl opisujac sytuacje - powiedzieli ze nikt im wczeniej nie zglaszal takiej syuacji - ale nie dziwie sie... na ogol czlowiek sie wkurzy paragon wyruci nozyczki tez i po kasie... ale ja chce miec dla kazdego z chlopakow osobne nozyczki i 20 dych szkoda by mi bylo... wiec reklamacje uwzglednia ale musze isc zaniesc kwiteczek do sklepu z opisem produktu - a w sklepie nie chca mi przyjac hehe i znow do canpola napisalam... ciekawe co z tego wyjdzie ![]() POLECAM WAM DO PRZEJRZENIA rzeczy u tej osoby: http://allegro.pl/george-grubsze-baw...215078643.html podana aukcja jest przykladowa bo i tak nalezy wejsc w pokaz inne przdmioty ... ale warto ja miec dodana do ulubionych sprzedawcow... KOGOS oszukali na allegro - ja w jednej takiej sytuacji podalam dane na policje... po pol roku zwrocili mi kase... jak komornik sciagnal jej z wyplaty wiec warto...
|
|
|
|
#1234 |
|
Wtajemniczenie
|
ishka fajny brzuchol
pelnia jak u ciebie z porodem teraz, sn czy ciecie?? |
|
|
|
#1235 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ISHA musiz sie meczyc widac, ale brzuszek nie az tak nisko wiec moze dacie rade wytrzymac jeszcze troszke czego zycze - powodzenia!KRETENCJA ![]() lece sie przygotowywac bo pozarastalam hehe juz 9 a ja na 11 mam ehh dobrze ze poki co nie pada jeszcze buziaczki p.s. boli mnie znow glowa
|
|
|
|
|
#1236 |
|
Zadomowienie
|
Pelnia ja też cos czuje ze przetrwam jeszcze tydzień i bedzie rozwiązanie...lada dzień mam miec wizyte u dobrego lekarza z tego szpitala gdzie teraz mam sie znaleźć to jestem juz spokojniejsza bo on mi wszystko powie co sie dzieje ze mną i z dzidzia czy moge w domu doczekac czy juz u nich na oddziale mam czekać na rozwiązanie
![]() Po drugie tam nie ma zadnych cegiełek za poród rodzinny i jak sie uda to bedziemy mieli na poród pojedyncza sale ale w sumie mi to obojetne byleby szczesliwie urodzic i zeby nie bylo komplikacji ![]() A tak na marginesie kolezanka ktora rodziła teraz w poniedziałek jak juz bylam przyjeta do szpitala to mówiła ze tylko tam sa 2 inkubatory w razie czego a jeden zdupcony bo juz od tygodnia cos z lampami tam jest i serwis dojechac jakos nie umie...porażka totalna...
|
#1237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i to mnie denerwuje... nie cierpie byc w podwojnej niepewnosci - nie dosc ze nie znamy dnia ani godizny to jeszcze to heheale cos mi sie zdaje ze zrobie wszystko by miec cc bo nei przygotowuje sie z cw na sn
|
|
|
|
|
#1238 |
|
Zadomowienie
|
Z tym opadaniem brzuszków to roznie bywa
moim 2 kolezanką ktore teraz rodziły wogole nie poopadały przed porodem a moj w tej bluzce tak wysoko wyglada od gory widać jak stoje z brzucholem nago ze juz sporo nizej...ale co tam i tak wiem co mnie niedlugo czeka to jest nieuniknione przeciez ![]() A u mnie tez inna sprawa z tym brzuszkiem bo ja jestem bardzo niska mam niewiele ponad 150cm heh taki pączek ze mnie a teraz to juz nawet nie gadam i mały ma mało miejsca pod tym wzgledem przez to ze nie moze sie tak przeciągać w brzuchu a jak to robie to mam wrazenie że mi ma brzuchol zaraz peknąć ciekawa jestem jaka kluseczka juz tam z niego...moze niedlugo sie juz dowiem jak mi zrobia porządne usg
Tomuś ![]() Edytowane przez Ishka Czas edycji: 2010-09-16 o 09:02 |
|
|
|
#1239 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1240 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kiedys pisalam, ale pozniej jak wroce to napisze
![]() Cytat:
dzieki za info ![]() Cytat:
Fajny brzuch ![]() De, swietne fotki Dobra ide się ogolic, zjem i spadam na wizyte.. a pogoda nie zacheca do wyjscia ehhhhh
|
|
#1241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Zaraz Was zacznę nadrabiać. Była wczoraj u gina. Wchodzi mi anemia, mam jakąś infekcję. Na razie dostałam znowu ten urinal już do końca mam brać i zrobić wymaz z pochwy czy tam nie siedzi infekcja. I szyjka miękka więc-leżeć. Lekarz chyba chciał mnie pocieszyć bo powiedział że to już 27tc więc nie jest źle, że spokojnie. Ja mam jednak nadzieję dotrwać do 35 tc przynajmniej ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
|
|
#1242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cos z tymi szyjkami ostatnio same przeboje |
|
|
|
|
#1243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też chcę takie trampki oglądałam je ostatnio na all
|
|
#1244 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
![]() jade niedlugo kupic malemu kocyk... pytalam was sie o rozmiary i stwierdzilam ze kupie 2 nie sa drogie (tak mi sie przynajmniej wydaje) maly 25 zl a duzy 35 zl ![]() dziewczyny czy wy odczuwacie czkawke malenstwa??? bo ja nic takiego chyba nie czuje ![]() :conf used:
Edytowane przez myszka_maj Czas edycji: 2010-09-16 o 09:16 |
|
|
|
|
#1245 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1246 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem jak to jest z tą czkawką. Ja czasem czuje takie lekkie rytmiczne cykanie, jak dłoń przyłożę, ale podobno przy czkawce to cały brzuch skacze, więc to chyba nie to
|
#1247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1248 |
|
Zadomowienie
|
Witam was. Znowu od 7 juz nie śpie. Jestem juz tak zmeczona tym niewysypianiem sie ze masakra
|
|
|
|
#1249 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
![]() My w pierwszym dniu 27 tc 976g i też chłopka![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
![]() Na szczęście w tym tygodniu jesteś już całkowicie bezpieczna. Marzę o 35tc
|
|
#1250 |
|
Zadomowienie
|
EdziaO No to widze że jestesmy na tym samym etapie
Myslałam że tylko mój maluszek taki dużutki jest Na kiedy masz dokładnie termin?
|
|
|
|
#1251 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to się nazywa poród z pompą ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
Ale Ty się nie możesz doczekać 100 razy bardziej![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
Piękne zdjęcia. ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
|
|
#1252 |
|
Zadomowienie
|
Z tą czkawką to jest tak że kazda moze ja inaczej odczuwać...
U nas kazda czkawka jest inna jedna delikatniejsza druga bardziej męcząca małego...jak ma delikatną to czuje takie rytmiczne pukanie jego głowki na moim jelicie grubym czy odbycie heh dziwne uczucie ale przynajmniej nie boli a jak mocniejsza to czuje to samo plus podskakiwanie calego brzucha i mały wkurzony biedak rusza tą dupka mi jak czkawka za dlugo trwa...czasem trwa 5 minut a czasem dochodzi nawet do 20 minut...i czuje ja raz dwa razy dziennie ale ostatnio sie nam zdarzyło ze mały mial czkawke 4 razy biedny ale to podobno dobrze bo cwiczy plucka wtedy czy cus tam
|
#1253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój teraz troszkę zwolnił bo na wcześniejszych USG okazywało się, że jest w ogóle małym grubaskiem.
|
|
#1254 |
|
Wtajemniczenie
|
a propos choinki
idziecie gdzies na swieta czy w domu siedzicie?
|
|
|
|
#1255 |
|
Zakorzenienie
|
My prawie na pewno będziemy w domu - jeśli urodzę w terminie czyli koło 6 grudnia. Jeśli wcześniej - jak przewiduję (powiedzmy koło20-25 listopada), to może wpadniemy na chwilkę do Rodziców na wigilię. Mąż chce teściów zaprosić na jakiś dalszy dzień świąt do nas, no ale zobaczymy, jak się wszyscy będziemy czuć.
|
#1256 |
|
Zadomowienie
|
Co może mi sie dziać z tym żołądkiem bo znowu żadnej odpowiedzi...
|
|
|
|
#1257 |
|
Zakorzenienie
|
Patrycja, no ale co mamy Ci napisać?
|
#1258 |
|
Wtajemniczenie
|
no wlasnie, ja cesarke bede miec miedzy 7 a 13 grudnia i tak mysle, ze chyba tez w domu zostane bo z takim malym dzieckiem w 15 osob od razu to niebardzo
|
|
|
|
#1259 |
|
Zakorzenienie
|
Patrycja jak nie wiemy to nie odpowiadamy
moze za duzo zjadlas? sprobuj jesc mniejsze porcje, moze dziecko gdzies uciska.Ale brzucholki cudniaste! melabn jak ja nie bede jeszcze rozpakowana to idziemy z mezem do jego rodzicow, [kilka ulic dalej ] gdzie bedzie tez meza rodzenstwo z dziecmi. Chyba ze rodzice meza na wigilie beda jechac na wies do rodzinki, to wtedy wigilia z rodzicami i prezentami bedzie 18go grudnia to sie zalapie.Ale w tym roku uprzedzam wszytskich ze ja nic nie szykuje do jedzenia Co najwyzej sledzie kupic moge
|
|
|
|
#1260 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.

dawno nie bylo takiej odmiany u nas...ciekawe na jak długo
heh ale brzuchol moj mega macie 
za dzisiejsze wizyty i kretencja za Twojego tate rowniez,

klask i:

] gdzie bedzie tez meza rodzenstwo z dziecmi. Chyba ze rodzice meza na wigilie beda jechac na wies do rodzinki, to wtedy wigilia z rodzicami i prezentami bedzie 18go grudnia