3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-16, 08:45   #1231
Ishka
Zadomowienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Ja też moge powiedzieć ze u mnie pojawiło sie słoneczko dawno nie bylo takiej odmiany u nas...ciekawe na jak długo a niżej załączam fotke brzuszka zanim wyszłam do szpitala bo myślałam ze juz z brzuchem spowrotem nie wróce

Gore skasowałam bo nie umalowana heh ale brzuchol moj mega macie Tu zaczęty 35 tydzień
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 08:49   #1232
melabn
Wtajemniczenie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Czesc matki!
za dzisiejsze wizyty i kretencja za Twojego tate rowniez,
ishka wytrzymaj jeszcze troche
a ja przeziebiona, z nosa mi sie leje i jakos tak do sie czuje, ale lyka cerutin ,otrivin do nosa aplikuje i mam nadzieje, ze bedzie ok
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 08:50   #1233
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

wszystkim co maja dzis wizyte zycze powodzenia - wczorajszym gratuluje! mimo wiesci Melabn o cc (ale moze dobrze wiedziec wczesniej niz byc w zawieszeniu czy cc czy sn na ostatnia chwile)

ANecka tobie i sobie zycze milej wizyty hihi

INFORMACJA O NOZYCZKACH
- zakupiłam T. na poczatek zestawik z Canpola - spisał się cudnie!!!
- po roku się rozleciały - miały prawo
- zakupiłąm drugi bo sprawdzone ALE NOŻYCZKI WOGÓLE NIE CHCA CIAC PAZNOKCI!!!!!!!!!!!!!!!!! !
- kupiłam wiec eklamowane nozyczki TT i?????? SA GRUBE W SWYM OSTRZU I NIE POLECAM!!!!!!!! A JAK ktos sie uprze to moge odsprzedac za pol ceny hehe
- WCZORAJ kupilam kolejny zestaw Canpol ai sa znowu super - ale napisalam rekamacje meilowa do canpolbabies.pl opisujac sytuacje - powiedzieli ze nikt im wczeniej nie zglaszal takiej syuacji - ale nie dziwie sie... na ogol czlowiek sie wkurzy paragon wyruci nozyczki tez i po kasie... ale ja chce miec dla kazdego z chlopakow osobne nozyczki i 20 dych szkoda by mi bylo... wiec reklamacje uwzglednia ale musze isc zaniesc kwiteczek do sklepu z opisem produktu - a w sklepie nie chca mi przyjac hehe i znow do canpola napisalam... ciekawe co z tego wyjdzie

POLECAM WAM DO PRZEJRZENIA rzeczy u tej osoby:
http://allegro.pl/george-grubsze-baw...215078643.html
podana aukcja jest przykladowa bo i tak nalezy wejsc w pokaz inne przdmioty ... ale warto ja miec dodana do ulubionych sprzedawcow...

KOGOS oszukali na allegro - ja w jednej takiej sytuacji podalam dane na policje... po pol roku zwrocili mi kase... jak komornik sciagnal jej z wyplaty wiec warto...
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 08:52   #1234
melabn
Wtajemniczenie

ishka fajny brzuchol
pelnia jak u ciebie z porodem teraz, sn czy ciecie??
Stary 2010-09-16, 08:53   #1235
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
Czesc matki!
za dzisiejsze wizyty i kretencja za Twojego tate rowniez,
ishka wytrzymaj jeszcze troche
a ja przeziebiona, z nosa mi sie leje i jakos tak do sie czuje, ale lyka cerutin ,otrivin do nosa aplikuje i mam nadzieje, ze bedzie ok
moze poza otrivinem zastosuj przeczyszczenie woda morska albo inhalacjami z soli? nam pomaga !!!!! zdrówka

ISHA musiz sie meczyc widac, ale brzuszek nie az tak nisko wiec moze dacie rade wytrzymac jeszcze troszke czego zycze - powodzenia!

KRETENCJA

lece sie przygotowywac bo pozarastalam hehe juz 9 a ja na 11 mam ehh dobrze ze poki co nie pada jeszcze buziaczki
p.s. boli mnie znow glowa
Stary 2010-09-16, 08:54   #1236
Ishka
Zadomowienie

Pelnia ja też cos czuje ze przetrwam jeszcze tydzień i bedzie rozwiązanie...lada dzień mam miec wizyte u dobrego lekarza z tego szpitala gdzie teraz mam sie znaleźć to jestem juz spokojniejsza bo on mi wszystko powie co sie dzieje ze mną i z dzidzia czy moge w domu doczekac czy juz u nich na oddziale mam czekać na rozwiązanie

Po drugie tam nie ma zadnych cegiełek za poród rodzinny i jak sie uda to bedziemy mieli na poród pojedyncza sale ale w sumie mi to obojetne byleby szczesliwie urodzic i zeby nie bylo komplikacji

A tak na marginesie kolezanka ktora rodziła teraz w poniedziałek jak juz bylam przyjeta do szpitala to mówiła ze tylko tam sa 2 inkubatory w razie czego a jeden zdupcony bo juz od tygodnia cos z lampami tam jest i serwis dojechac jakos nie umie...porażka totalna...
Stary 2010-09-16, 08:56   #1237
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
ishka fajny brzuchol
pelnia jak u ciebie z porodem teraz, sn czy ciecie??
kochana wlasnie pod ??????????? jeszcze i to mnie denerwuje... nie cierpie byc w podwojnej niepewnosci - nie dosc ze nie znamy dnia ani godizny to jeszcze to hehe
ale cos mi sie zdaje ze zrobie wszystko by miec cc bo nei przygotowuje sie z cw na sn
Stary 2010-09-16, 08:58   #1238
Ishka
Zadomowienie

Z tym opadaniem brzuszków to roznie bywa moim 2 kolezanką ktore teraz rodziły wogole nie poopadały przed porodem a moj w tej bluzce tak wysoko wyglada od gory widać jak stoje z brzucholem nago ze juz sporo nizej...ale co tam i tak wiem co mnie niedlugo czeka to jest nieuniknione przeciez

A u mnie tez inna sprawa z tym brzuszkiem bo ja jestem bardzo niska mam niewiele ponad 150cm heh taki pączek ze mnie a teraz to juz nawet nie gadam i mały ma mało miejsca pod tym wzgledem przez to ze nie moze sie tak przeciągać w brzuchu a jak to robie to mam wrazenie że mi ma brzuchol zaraz peknąć ciekawa jestem jaka kluseczka juz tam z niego...moze niedlugo sie juz dowiem jak mi zrobia porządne usg

Edytowane przez Ishka
Czas edycji: 2010-09-16 o 09:02
Stary 2010-09-16, 09:02   #1239
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
kochana wlasnie pod ??????????? jeszcze i to mnie denerwuje... nie cierpie byc w podwojnej niepewnosci - nie dosc ze nie znamy dnia ani godizny to jeszcze to hehe
ale cos mi sie zdaje ze zrobie wszystko by miec cc bo nei przygotowuje sie z cw na sn
teraz masz o tyle dobrze, ze sama decydujesz czy chcesz cesarke czy sn, bierz cesarke tydzien sie pomeczymy i bedzie git poza tym wiadomo juz co nas czeka
Stary 2010-09-16, 09:05   #1240
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
a zdradzisz jakie to cwiczenia - moze opis
Kiedys pisalam, ale pozniej jak wroce to napisze

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Dzień dobry

za wizytę

Przytoczę Wam opis z M jak Mama - ja dzięki temu już rozumiem o co chodzi :

Rozwarcie:
Szyjka macicy podczas ciąży jest zamknięta. Aby dziecko mogło przyjść na świat siłami natury, szyjka musi się zgładzić. Upraszczając, macicę można porównać do balonika. Aby maluszek mógł się z niej wydostać, ustnik tego balonika musi się tak rozciągnąć aby zaniknąć. Wtedy droga na świat stoi przed dzieckiem otworem. Mowi się wówczas o pełnym rozwarciu na 10cm.

To mój "ustnik" ma 4,5cm długości...:hahah a: mam nadzieję że i tak uda mu się zaniknąć...

De śliczne zdjęcia klask i:

ha, u mnie nieśmiało wychodzi słonko...
Ahhaaa czyli zanika szyjka? heh dziwne dzieki za info

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Ja też moge powiedzieć ze u mnie pojawiło sie słoneczko dawno nie bylo takiej odmiany u nas...ciekawe na jak długo a niżej załączam fotke brzuszka zanim wyszłam do szpitala bo myślałam ze juz z brzuchem spowrotem nie wróce

Gore skasowałam bo nie umalowana heh ale brzuchol moj mega macie Tu zaczęty 35 tydzień
No no coraz blizej do rozpakowania się Fajny brzuch

De, swietne fotki

Dobra ide się ogolic, zjem i spadam na wizyte.. a pogoda nie zacheca do wyjscia ehhhhh

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 09:09   #1241
EdziaO
Zakorzenienie

Cześć!
Zaraz Was zacznę nadrabiać.
Była wczoraj u gina. Wchodzi mi anemia, mam jakąś infekcję. Na razie dostałam znowu ten urinal już do końca mam brać i zrobić wymaz z pochwy czy tam nie siedzi infekcja. I szyjka miękka więc-leżeć. Lekarz chyba chciał mnie pocieszyć bo powiedział że to już 27tc więc nie jest źle, że spokojnie. Ja mam jednak nadzieję dotrwać do 35 tc przynajmniej

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
jaki laktator kupiłaś ?

super że niunia zdrowa a co z tą cesarką?

EdziaO hihi wrzucaj wrzucaj fotencje
mokre mam, ale jak wyschnie wszystko to wyjmę hurtem całe zbiory do prasowania i wrzucę. Obiecuję

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 09:11   #1242
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
Cześć!
Zaraz Was zacznę nadrabiać.
Była wczoraj u gina. Wchodzi mi anemia, mam jakąś infekcję. Na razie dostałam znowu ten urinal już do końca mam brać i zrobić wymaz z pochwy czy tam nie siedzi infekcja. I szyjka miękka więc-leżeć. Lekarz chyba chciał mnie pocieszyć bo powiedział że to już 27tc więc nie jest źle, że spokojnie. Ja mam jednak nadzieję dotrwać do 35 tc przynajmniej

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

mokre mam, ale jak wyschnie wszystko to wyjmę hurtem całe zbiory do prasowania i wrzucę. Obiecuję
to zaciskaj nogi. Ja sobie lykam zurawine raz dziennie profilaktycznie i mam luz cos z tymi szyjkami ostatnio same przeboje
Stary 2010-09-16, 09:12   #1243
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Mallinka, u tego sprzedawcy kupiłam buty : http://allegro.pl/piekne-klapki-drew...204943712.html

te klapki m.in. sobie kupiłam

ceny są niskie, wydaję mi się, że buty nie są raczej na kilka lat, kupiłam zamszowe kozaczki, bardzo fajne i jeszcze sportowe, takie szare trampki. Te trampki wydają mi się najgorzej zrobione, pewnie szybko będą przemakać. Ale ja nawet drogie obuwie szybko niszczę, wiec wolę kupić taniej i mieć tylko na rok

Edzia, jesteśmy podobne, bo ja też lubię pobyć sama ze sobą. Nie mogłabym non stop przebywać z mężem (ani z nikim innym), potrzebuje prywatności i przestrzeni. Na szczescie mój mąż ma podobne potrzeby, także rozumie mnie. Fajnie nam się razem spędza czas, ale spędzamy też osobno, np mój maż chodzi z kumplami w tygodni na piłkę, na kosza, na bilarda, ja spotykam się z moimi przyjaciółkami, albo sama coś w domu porobię
Na szczęście mój też to rozumie i jak jesteśmy za długo wśród ludzi to oboje robimy się nerwowi. Oboje musimy pobyć sami, a jak razem to chociaż w ciszy. Bez ciągłego "bycia razem" jak para. Wcześniej miałam faceta takiego słodkiego, przytulasa co wiecznie na mnie wisiał i chciał ciągle być razem. Pod koniec byłam już strzępkiem nerwów i czułam się zaszczuta i zamknięta w klatce. Jednak ludzie są bardzo różni i to wielkie szczęście, że trafiłyśmy na podobnych
Ja też chcę takie trampki oglądałam je ostatnio na all

Stary 2010-09-16, 09:12   #1244
myszka_maj
Zakorzenienie

hej

Cytat:

fajny brzucholek

jade niedlugo kupic malemu kocyk... pytalam was sie o rozmiary i stwierdzilam ze kupie 2 nie sa drogie (tak mi sie przynajmniej wydaje) maly 25 zl a duzy 35 zl

dziewczyny czy wy odczuwacie czkawke malenstwa??? bo ja nic takiego chyba nie czuje :conf used:

Nasz Skarb

Edytowane przez myszka_maj
Czas edycji: 2010-09-16 o 09:16
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 09:15   #1245
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
hej

fajny brzucholek

jade niedlogo kupic malemu kocyk... pytalam wam sie o rozmiary i stwierdzilam ze kupie 2 nie sa drogie (tak mi sie przynajmniej wydaje) maly 25 zl a duzy 35 zl

dziewczyny czy wy odczuwacie czkawke malenstwa??? bo ja nic takiego chyba nie czuje :conf used:
ja czuje
Stary 2010-09-16, 09:18   #1246
kretencja
Zakorzenienie

Ja nie wiem jak to jest z tą czkawką. Ja czasem czuje takie lekkie rytmiczne cykanie, jak dłoń przyłożę, ale podobno przy czkawce to cały brzuch skacze, więc to chyba nie to

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 09:19   #1247
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
ja czuje
Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Ja nie wiem jak to jest z tą czkawką. Ja czasem czuje takie lekkie rytmiczne cykanie, jak dłoń przyłożę, ale podobno przy czkawce to cały brzuch skacze, więc to chyba nie to
ja tez czuje cos takiego takie rytmiczne delikatne pukniecie ale to tylko kilka np. 3-4 razy pod rzad i koniec.... ale to chyab nie to

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 09:22   #1248
Patrycja_1708
Zadomowienie

Witam was. Znowu od 7 juz nie śpie. Jestem juz tak zmeczona tym niewysypianiem sie ze masakra A poza tym troche martwie się od wczoraj wieczorku bo boli mnie żołądek.Rano jak wstałam było ok, zjadłam śniadanie i znowu mnie boli :/ Wczoraj jadłam leczo wieczorkiem to może to mi zaszkodziło??
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 09:30   #1249
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za kolejne miłe słowa, zawsze trochę lżej człowiekowi na duszy.
Edzia, niestety z tym markerem nie jest tak. Jak jest podwyższony poziom to znaczy, że coś w organizmie się dzieje. Może być tak, że to stan zapalny, nie koniecznie nowotwór, ale w przypadku, gdy osoba była na nowotwór leczona, to zawsze jednak pierwszym podejrzeniem jest nawrót/przerzut.
więc w sumie można by to potraktować, że na szczęście jest coś co szybko wszczyna alarm. Bo chyba najgorzej jak coś się dzieje i długo się nie wie i nic z tym nie robi. Ale i tak powtórzę, że na pewno żyć z tą świadomością jest Wam strasznie trudno i nie ma na to słów pocieszenia żadnych. współczuję wam i trzymam kciuku, żebyście wygrywali dalej z chorobą.

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki. Ja już po wizycie. SYNUŚ rośnie jak na drożdzach. Mamy 27 tc prawie i maluszek ma 943g I po raz kolejny potwierdzona płeć męska Tak się cieszę że wszystko jest w porządku A i zapomniałam dodać że niecały kg przytyłam od ostatniej wizyty, wiec to mnie również bardzo cieszy
My w pierwszym dniu 27 tc 976g i też chłopka

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
Napisane przez rypka85 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki

A ja dziś kupiłam w ciucholandzie śliczną sukienusie z Hello Kitty Za 4 zl

Wiecie co chcialabym żeby jutro u mnie padało Bo wtedy mój mąż zostałby w domu.Bo tak jak ładna pogoda to nie ma go bezprzerwy w domu a ja ostatnio tak za nim tęsknię i mam potrzebe przytulania

Pogoda jest ważna bo mamy gospodarstwo.

Trzymajcie kciuki
a więc niechaj pada!

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
Jakby było dzisiejszej beznadziei za mało to znowu pożarłam się z mężem, oczywiście o remontowe sprawy. On krzyczał, ja ryczałam...
Ten remont mnie zabije. Albo w najlepszym wypadku doprowadzi do przedwczesnego porodu.
Powinnam w ciąży dbać o siebie... A nie pamiętam kiedy ostatnio byłam tak zmęczona i tak permanentnie zestresowana
I nie pamiętam kiedy ostatnio przytrafił się dzień, żebym z jakiegoś powodu nie płakała...
Biedny ten mój synek
współczuję. ja już zaczynam panikować że to już ten tydzień, że miękka szyjka, że wszystko może się zdarzyć. A co dopiero Ty. nie dziwię się że masz nerwy. A może pojedź do rodziców i nie patrz na to pare dni?

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
U mnie już na pewno się nic nie zmieni Nie możliwe, żeby to zdjęcie kłamało
no tak ciężko nie zauważyć

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny,
od dwóch dni was podczytuje i w końcu postanowiłam do was dołączyć.
Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie bo siedzę w domu i nie mam się do kogo odezwać przez cały dzień aż TŻ wróci z pracy.
Jestem w 30 tygodniu ciąży i będę miała dziewczynkę (podobno na 100% ), wstępnie wybraliśmy imię Natalka.
Termin porodu mam na 23 listopada ale zobaczymy jak to wyjdzie bo już wiem że będę miała cesarkę z powodu odklejającej się siatkówki.

Jeśli chodzi o rzeczy i o pokoik dla córci to większość już mam tzn. łóżeczko, wózek, fotelik samochodowy, wanienkę ze stojakiem, ubranka i większość środków pielęgnacyjnych.
W wolnym czasie porobię parę fotek i wstawię na wątek. Ubranka jeszcze nie poprane ale niedługo się tym zajmę

Właśnie zastanawiałam się nad termometrem i jedna z was poleciła taki fajny, że na pewno go kupię, tym bardziej, że podoba mi się w nim opcja mierzenia temperatury otoczenia

Postaram się sporo udzielać ale wy piszecie w takim tempie, że ledwo nadrobiłam dzisiejszy dzień
witaj

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
chciałam się was zapytać czy może planujecie zakup albo już macie kupiony leżaczek, podobno jest niezastąpiony żeby mieć dziecko cały czas na oku i robić coś innego. Ja właśnie się zastanawiam, podobno nie starcza na długo ale sporo osób mi go zachwala. Co sądzicie? To jest coś takiego.

http://allegro.pl/fisher-price-lezac...230543410.html

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

wrzucasz kolbę do osolonej wrzącej wody i gotujesz od 15 do 20 minut, zależy od kukurydzy
ja kupuję, a raczej licze że dostaniemy pod choinke(jak nie to się kupi) i też myślę o FP tylko na grubszych nóżkach do 18 kg.

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Cześć wszystkim kobietkom

Buziaki dla Was za to że sie tak martwicie o mnie...

Ja już nie mam siły co do tego szpitala gdzie mnie znowu zatrzymali...wogole zadnego testu nie robili żeby sprawdzic czy to sie wody sączą...tylko kazali zbierać wkładki a jak mi leciała czysta woda to przeciez po pol godziny one wysychały to jak niby mieli sprawdzic czy to wody czy nie...tak sie wkurzałam bo dostałam kropłowe na skurcze(która wogole na te skurcze mi nie pomogła) jakis antybiotyk zeby dzidzius w razie czego nie miał zadnej infekcji po którym dostałam lekkiego zapalenia niby i jakies globule teraz musze se wkladać! Aha i do fenoterolu dołączyli mi Relanium! no obłęd...przy przyjeciu tak mnie zbadali ze boli mnie do dzisiaj we wtorek badał mnie ordynator (niestety miał zły dzień) i tak mnie zbadał że ledwo co zeszłam z tego fotela...ledwo co doszłam do swojego pokoju po tym badaniu a inne kobietki wciąży z badania wychodziły z płaczem. Jedynie co mi powiedział tylko że nie widzi żeby mi sie wody sączayły na to ja że dobrze ale kto tam wie tak naprawde od wczoraj mi nic nie ciekło to jestem dobrej mysli...a tak to gadał jakimiś skrótami...wczoraj zastanawialiśmy sie z moim mężem nad wypisem na żądanie bo ani ktg nie zrobili(pomimo że cały czas mam skurcze i brzuch twardy jak kamień) maja pacjentki ogolnie w dupie! No i dziś sie wkurzyłam i sie wypisałam...boli mnie brzuch ale jeśli sie bedzie cos działo to pojade do szpitala gdzie pracuje moja ciocia ktora jest położna a tam gdzie chciałam rodzić to wielka porażka i tam juz mnie nie przyjmą w razie w bo ordynator dzis przy wypisie nas postraszyl konsekwencjami...ale ugryzłam sie w jezyk bo bym mu powiedziała co ja myśle o nim i o tym szpitalu...wypisałam sie bo bałam sie nastepnego badania...bałam sie tez tego ze po nastepnym badaniu rzeczywiście bym zaczeła rodzić...
Eh no i o to cała moja historia pobytu ze szpitala. Teraz od razu jade na tą Rude jak tylko sie bedzie cos dziac nie tak...

Aha i juz drugi raz jak sie znalazłam w tym szpitalu to sie mnie pytali czy czasem ktoś mi źle nie obliczył terminu porodu bo ciąża wygląda na starsza...no jakiś obłęd i masakra jakaś...
Dobrze ze to juz 35 tydzień i dzisia z dnia na dzien coraz bezpieczniejsza jest...

Pozdrawiam dziewczynki i ide sie polozyc bo jestem wykonczona i obolała bede infromować na bierząco. I dziekuje że sie tak o mnie martwiłyście buziaki dla Was za to
rany od razu się odechciewa wszystkiego!Jak mozna tak traktować kobiety w ciązy
Na szczęście w tym tygodniu jesteś już całkowicie bezpieczna. Marzę o 35tc

Stary 2010-09-16, 09:30   #1250
Patrycja_1708
Zadomowienie

EdziaO No to widze że jestesmy na tym samym etapie Ja juterko zaczynam 27tc Myslałam że tylko mój maluszek taki dużutki jest A niech nasze dzieciaczki rosną, najważniejsze ze są zdrowe i wszystko jest ok Na kiedy masz dokładnie termin?
Stary 2010-09-16, 09:37   #1251
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
a tak w ogole to my na SR mamy mala grupe i jest wsrod nas babeczka w 38 tyg ciazy i wczoraj odszedl jej krwisty czop i miala czeste skurcze,ale nie na tyle by jechac na IP i dzis siedziala z nami ze skurczami co 10 min,potem co 7,ale sie dzielnie trzymala...moze juz nawet rodzi...

polozna opowiadala jej,ze zdarzylo sie ,ze na jej zajeciach jedna zaczela juz rodzic i dostala czestych skurczy,a ze byl remont na drodze do szpitala to zapobiegawczo wezwala policje i pojechala z ta dziewczyna,a gliny torowaly jej droge

i to się nazywa poród z pompą

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
biedna ishka ale miałaś przezyc w tym szpitalu, masakra współczuje ci, odpoczywaj sobie i mam nadzieje ze wytrzymasz w dwupaku jak najdłużej

u nas wszystko ok michałek rosnie w oczach pani dr jest bardzo zadowolona z niego i juz powiedziala ze to kwestia tygodnia lub dwóch

z dnia na dzien lepiej mi sie jezdzi do tego szpitala, jestem bardziej optymistycznie nastawiona, choc wiadomo zawsze rano jak tam jade to boje sie co po nocy zastane...

ale na szczescie jest wszystko ok i nic tylko sie cieszyc

dzisiaj z perspektywy 2 tygodni po cc musze przyznac ze cc nie takie zle, ból to kwestia tygodnia, dzisiaj czuje sie juz swietnie, nic nie boli, jedyne co to troche plecy ale to wina tego ze cala ciaze przelezalam i mialam malo ruchu, teraz nagle tyle chodze i robie caly czas cos to to lezenie wychodzi
super!Nie moge się doczekać kiedy napiszesz-jutro go wypisująAle Ty się nie możesz doczekać 100 razy bardziej

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość

Mala niestety nie nabierze sil.Rak pluc i niewydolnosc nerek robia swoje. Po dwoch tygodniach wzielam ja na rece i wazy 1/3 tego co wczesniej Biedulka pozwala sobie wszystko ze soba zrobic- zastrzyki i branie tabletek to pestka.Otwiera pyszczek i polyka. Do tego dwa razy dziennie czyscimy oczka bo kanaliki ma zapchane.Grzecznie lezy i czeka. Ciesze sie, ze kolejny dzien mogla spedzic na sloneczku i na naszym lozku.Marzy mi sie, ze poprostu zasnie w znanym sobie miejscu. Nie chce ja zawozic do weta na uspienie- zawsze zapiera sie lapkami i placze jak chce ja wlozyc do transportera

Caly dzien na nogach. Dopiero usiadlam Nie wiem skad ludzie wiedza, ze mi sie urlop skonczyl, bo dzwonia jak opetali. Ale posprzatalam 3 pokoje i wywalilam 3 reklamowki rzeczy. Jutro rozbieram lozko i robie miejsce w pokoju dzieciecym

Irsin- trzymaj sie i faktycznie idz do innego szpitala
Kootekk- mi sie wydaje, ze po cesarce dopadl cie baby bluess,bo teraz znow jestes radosna!Tak trzymaj!
Aż serce boli od tego co piszesz. To skoro tak w razie nagłego wypadku nie ma szans na wizytę domową, żeby juz jej nie denerwować?Powiem Ci, że ja bym jej chyba nie uśpiła, niech sobie leży w swoim miejscu gdzie czuje się nareszcie kochana. Dla Was medal za dobre i troskliwe serce.

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
A ja sie dzis nie wyspalam. Mialam jakies chore schizy.O 2 w nocy przyszla do nas chora kotka, ktora NIGDY nie spala z nami w lozku. I jak nigdy nic polozyla sie miedzy nami, przytulila i zaczela mruczec. Jej mruczenie niestety to nie mruczenie kota ale odglosy duszenia sie. Myslalam juz ze mala przyszla sie pozegnac... ehh i nie zasnelam do teraz. Caly czas nasluchiwalam czy oddycha i ja glaskalam . O 5 wstalam, zrobilam sobie kapiel, zjadlam sniadanie, bo bylo mi okropnie niedobrze i ide spac Nie moglam w nocy wogole oddychac, jakby ktos mi kamien na piersi polozyl.

Pokaze wam fotki-San Senastian, koty podczas podrozy 1400 km w jedna strone,pocztowki ktore oprawilam, no i moj brzuchol
Może chciała Wam okazać wdzięczność i miłość?Jaka wielka szkoda, po prostu ogromna, że nic nie da się zrobić

Piękne zdjęcia.

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
to zaciskaj nogi. Ja sobie lykam zurawine raz dziennie profilaktycznie i mam luz cos z tymi szyjkami ostatnio same przeboje
zaciskam z całych sił!Coś cieniasy jesteśmy z tymi szyjkami

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
hej

fajny brzucholek

jade niedlugo kupic malemu kocyk... pytalam was sie o rozmiary i stwierdzilam ze kupie 2 nie sa drogie (tak mi sie przynajmniej wydaje) maly 25 zl a duzy 35 zl

ja niestety nigdy nie czułam nic takiego

Stary 2010-09-16, 09:41   #1252
Ishka
Zadomowienie

Z tą czkawką to jest tak że kazda moze ja inaczej odczuwać...

U nas kazda czkawka jest inna jedna delikatniejsza druga bardziej męcząca małego...jak ma delikatną to czuje takie rytmiczne pukanie jego głowki na moim jelicie grubym czy odbycie heh dziwne uczucie ale przynajmniej nie boli a jak mocniejsza to czuje to samo plus podskakiwanie calego brzucha i mały wkurzony biedak rusza tą dupka mi jak czkawka za dlugo trwa...czasem trwa 5 minut a czasem dochodzi nawet do 20 minut...i czuje ja raz dwa razy dziennie ale ostatnio sie nam zdarzyło ze mały mial czkawke 4 razy biedny ale to podobno dobrze bo cwiczy plucka wtedy czy cus tam
Stary 2010-09-16, 09:42   #1253
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
EdziaO No to widze że jestesmy na tym samym etapie Ja juterko zaczynam 27tc Myslałam że tylko mój maluszek taki dużutki jest A niech nasze dzieciaczki rosną, najważniejsze ze są zdrowe i wszystko jest ok Na kiedy masz dokładnie termin?
Miałam na 17.12 z OM a z terminu owulacji mam troszkę szybciej 15-16.12. W końcu facet musi mieć siłęMój teraz troszkę zwolnił bo na wcześniejszych USG okazywało się, że jest w ogóle małym grubaskiem.

Stary 2010-09-16, 09:49   #1254
melabn
Wtajemniczenie

a propos choinki idziecie gdzies na swieta czy w domu siedzicie?
Stary 2010-09-16, 09:51   #1255
kretencja
Zakorzenienie

My prawie na pewno będziemy w domu - jeśli urodzę w terminie czyli koło 6 grudnia. Jeśli wcześniej - jak przewiduję (powiedzmy koło20-25 listopada), to może wpadniemy na chwilkę do Rodziców na wigilię. Mąż chce teściów zaprosić na jakiś dalszy dzień świąt do nas, no ale zobaczymy, jak się wszyscy będziemy czuć.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-16, 09:53   #1256
Patrycja_1708
Zadomowienie

Co może mi sie dziać z tym żołądkiem bo znowu żadnej odpowiedzi...
Stary 2010-09-16, 09:55   #1257
kretencja
Zakorzenienie

Patrycja, no ale co mamy Ci napisać? Nie wiemy przecież. Bardzo możliwe, że coś Ci zaszkodziło, w ciąży układ trawienny się wydelikaca, łatwiej o takie sensacje. Napij się mięty, jeśli nie wymiotujesz i nie masz innych niepokojących objawów, to myślę, że nie ma się czym martwić na razie. Zdarza się

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-16, 09:55   #1258
melabn
Wtajemniczenie

no wlasnie, ja cesarke bede miec miedzy 7 a 13 grudnia i tak mysle, ze chyba tez w domu zostane bo z takim malym dzieckiem w 15 osob od razu to niebardzo jakos ciezko mi sie przyzwyczaic do perspektywy swiat w domu i bez pysznosci
Stary 2010-09-16, 09:56   #1259
kliwia
Zakorzenienie

Patrycja jak nie wiemy to nie odpowiadamy moze za duzo zjadlas? sprobuj jesc mniejsze porcje, moze dziecko gdzies uciska.

Ale brzucholki cudniaste!

melabn jak ja nie bede jeszcze rozpakowana to idziemy z mezem do jego rodzicow, [kilka ulic dalej ] gdzie bedzie tez meza rodzenstwo z dziecmi. Chyba ze rodzice meza na wigilie beda jechac na wies do rodzinki, to wtedy wigilia z rodzicami i prezentami bedzie 18go grudnia to sie zalapie.
Ale w tym roku uprzedzam wszytskich ze ja nic nie szykuje do jedzenia
Co najwyzej sledzie kupic moge
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 09:58   #1260
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Co może mi sie dziać z tym żołądkiem bo znowu żadnej odpowiedzi...
nie wiem ,wez nospe moze przejdzie, moze zaszkodzilo Ci to leczo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości