|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta
|
|
#3902 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nawet sprawdzałam artykuły gdzie Rutkowski się o tym wypowiada i nie powiedział , że sprawca jest przypadkowy. To tak trudno zasłonić dziewczynie usta tak, żeby nie pisnęła zwłaszcza jak sprawców jest kilku ( więcej niż 1), bo nie sądzę żeby ktoś robił takie akcje w pojedynkę. Albo zagrozili, że jak będzie krzyczeć to jej coś zrobią. Butów nie znaleziono, bo mogła mieć na nogach A po drugie to że było ich kilku spowodowało , że ktoś jej nie pomógł bo sie bał. A znając znieczuicę społeczną to jest duże prawdopodobieństwo, że ktoś coś widział tylko stwierdził, że pewnie ktoś inny już zadzwonił na policję. Na jakimś forum logowała sie dziewczyna, która podawała się za koleżankę Iwony i bardzo źle wyrażała się o Adrii i Pawle. Pisała, że wszyscy znajomi ich unikają ale tyle tego było, że nie mogę znaleźć. Może komuś z Was się to obiło o oczy - proszę o info. |
|
|
|
|
#3903 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"Z informacji mamy dziewczyny wynika, że towarzyszące Iwonie osoby, podczas zeznań wyraźnie bagatelizują sprawę nieporozumienia. Mówią, że była to zwykła sprzeczka bez znaczenia. " cytat z artykułu http://www.to.com.pl/apps/pbcs.dll/a...wiat/381035687 no i jak to rozumiec?? kurde kto jak kto ale mama Iwony powinna wiedziec na temat tej feralnej nocy WSZYSTKO nawet najmniejszy szczegół |
|
|
|
|
#3904 |
|
Raczkowanie
|
po dłuższym przemyśleniu za prawdopodobne uważam następujące przypuszczenia:
- sytuacja nieplanowana: dziewczyna znajduje się w nieodpowiednim miejscu i czasie, piła alkohol, przypadkowo potrącił ją samochód, nie było świadków, kierowca boi się konsekwencji, jest pusto, więc ma chwilę na sprzątnięcie śladów (zbitego reflektora itp), osobiście raczej nie jestem wyjątkiem wśród kierowców posiadających zmiotkę w aucie - sytuacja dokładnie zaplanowana przez jedną, bądź dwoje znajomych (niekoniecznie bliskich). przy większej ilości osób myślę, że jest zbyt duże prawdopodobieństwo, że prędzej czy później któraś strona coś spapra. w tym momencie sporo uznanych przez nas faktów to celowe zamierzenia. podkreślam tu także czas, który minął od zdarzenia do czasu, kiedy mama Iwony dowiedziała się co się dzieje. przypadek, zbieg okoliczności czy może celowe przedłużanie pewności, że wszystko jest okej. uważam, że we wszystkich pozostałych poruszanych tu przypadkach nie ma możliwości o zatarciu wszystkich śladów - szczególnie w sytuacjach całkowicie przypadkowych - gwałt, napad, próba porwania, samotna ucieczka... sprawca działający szybko, gwałtownie popełnia błędy, nie sprawdza dokładnie miejsca zdarzenia, bo nie ma na to zwyczajnie czasu.
|
|
#3905 |
|
Raczkowanie
|
[ czyli Janusz "gdzieś" odpowiedział na to pytanie?
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3118
|
|
#3906 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3907 |
|
Raczkowanie
|
być może. jednak tylko alternatywa wypadku samochodowego przechodzi mi przez myśl.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3908 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Poprawka dziewczyny. bede czekal caly czas do poznej nocy na pytanka bo zapomnaielem ze tez pracujecie i niema was niektorych na kompie. ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- ************************* ************************* ************** dziewczyny postaram sie to w miare obrazowo przedstawic i cos napisac ujmujac w to jak najwiecej z postow ktore od 14 napisalyscie gdyz komp mi zamula i ciezko jest cytowac. Co do pana recznika i kolezanki ktora watpi ze on to ten swiadek ze szwecji i ze ogolnie ze niby swiadek widzial ze to byli przypadkowi porywacze. najwidoczniej ten swiadek musi znac znajomych iwonki skoro stwierdza ze to przypadkowi ludzie a nie nikt z kregu znajomych. nikt obcy tak nie mowi gdy niezna otoczenia porwanej. co do gwaltow, pobic itd. pamietajcie ze w tym przypadku musi byc znaleziona ofiara aby zrobic jej obdukcje lekarska i poprac wymazy z ciala aby mozna bylo porownac z wymazami podejrzanych. (profil DNA) taki wymaz pobiera sie z jamy ustnej miedzy innymi. Pamietajmy tez ze kazdy z nas nawet po najdelikatniejszym dotknieciu jakiejsc rzeczy zostawia mikroskopijne slady naskórka, potu, zabrudzen.Na kazdym tym elemencie sa slady naszego DNA. domniemam ze policja zabezpieczyla juz pewne rzeczy od rodziny iwonki na te okolicznosc gdyz co nam wiadomo porownywali juz z recznikiem. Takimi rzeczami najczesciej są szczoteczki do zebow, szczotki do wlosow, aparaty korekcyjne, szminki.wszystko co ma kontakt ze slina ogolnie. takie cos porownuje sie ze sladem znalezionym na przykladzie tego recznika.Nawet jesli na tym reczniku bylyby slady iwonki to wskazuje to tylko na to ze miala kontakt z tym recznikiem ale absolutnie nie wskazuje ze nie zyje badz doszlo do gwaltu.Aby uznac za gwalt musi byc ofiara a poki co jej nie mamy. sa podejrzenia ale tylko podejrzenia.Na zabojstwo ze znanych NAM faktow tez nic nie wskazuje gdyz porwanie to nie wszystko bo niema ciala aby uznac to za zabójstwo. aby uznac jedno z wyzej wymienionych czynow za ten czyn musi byc polaczenie sprawcy z ofiara a poki co jego niemamy. |
|
|
|
|
#3909 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Na stronie lublin.com jest wywiad z Rutkowskim z 27.08 na temat nowych śladów w sprawie. Z tego wywiadu wynika, że Rutkowski dotarł do nowych świadków, którzy potwierdzają to co zeznał świadek ze Szwecji, że widziano ją w okolicy ul. Czarny Dwór....może to już było ale jakoś nie kojarzę tych "innych świadków" poza tym ze Szwecji. I dopiero w tym wywiadzie mówi się o tym że podejrzanym jest ktoś z kręgu znajomych Iwony, bo ztego co kojarzę w pierwszym wywiadzie na temat świadka ze Szwecji Rutkowski mówił o przypadkowym sprawcy.Może coś poplątałam... ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Na stronie lublin.com jest wywiad z Rutkowskim z 27.08 na temat nowych śladów w sprawie. Z tego wywiadu wynika, że Rutkowski dotarł do nowych świadków, którzy potwierdzają to co zeznał świadek ze Szwecji, że widziano ją w okolicy ul. Czarny Dwór....może to już było ale jakoś nie kojarzę tych "innych świadków" poza tym ze Szwecji. I dopiero w tym wywiadzie mówi się o tym że podejrzanym jest ktoś z kręgu znajomych Iwony, bo ztego co kojarzę w pierwszym wywiadzie na temat świadka ze Szwecji Rutkowski mówił o przypadkowym sprawcy.Może coś poplątałam... |
|
|
|
|
#3910 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
tą wypowiedzia kolezanki sie sugerowalem ze swiadek ktory niezna kregu znajomych iwonki niemoze mowic ze to byl przypadkowy sprawca badz sprawcy. pisalem ze zamieszczam opis w oparciu o wasze posty bo komp mi muli i niemoglem przewijac stron |
|
|
|
|
#3911 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam, niejasno się wyraziłam.Świadek podobno zeznał tylko, że została wciągnięta siłą do samochodu
|
|
|
|
#3912 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3913 |
|
Raczkowanie
|
No dobra, ale czy ktoś wie o co chodzi z tymi świadkami?Czy rzeczywiście jest ich więcej?Bo nie widziałam żeby ktoś wspominał o kimś poza tym "szwedzkim".
|
|
|
|
#3914 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
znajdę to wstawię
|
|
|
|
|
#3915 |
|
BAN stały
|
Sądze ze pytania ktore wysle januszowi za niedlugo zawierają wszystko to co nas meczy a byc moze jest cos nowego. staralem się dodac rowniez to co mnie meczy jak i czytajac miedzy wierszami waszych wypowiedzi a naprowadzilo mnie na cos.czekam tylko na pytanie od jednej osoby... zainteresowana wie o kogo chodzi i zaraz bede wysylal. dziekuje dziewczyny za te pytanka bo moze ulozymy to wkoncu w jakas sensowną calosc.
![]() |
|
|
|
#3916 |
|
Raczkowanie
|
Tak, nagranie lublin.com z 27.08 http://audio.lublin.com.pl/index.php?id=838
|
|
|
|
#3917 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Bo czasem czytając jedno pytanie być może przyjdzie na mysl kolejne, któregojuz na liście nie będzie. Janusz i tak najpewniej te pytania zamieści na oficjalnej stronie Iwony, więc chyba nie trzeba robić z tego aż takiej tajemnicy. |
|
|
|
|
#3918 |
|
Raczkowanie
|
Mnie ciekawi jedna rzecz.Mama Iwony nie jednokrotnie podkreślała, że ta czwórka to nie są jej przyjaciele a znajomi.Natomiast jedna z koleżanek Iwony (udzielała się w pierwszym wątku) twierdziła, że zna Iwonę i A. i że one są sobie bardzo bliskie..Być może mama Iwony tak myśli o nich przez rozgoryczenie a może nie...
|
|
|
|
#3919 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3920 |
|
BAN stały
|
Wczesniej nie było sprzeczek o pytania,to niby czemu miałyby być tym razem?
Nie wiadomo jakie pytania masz nazbierane teraz, nie wiem czy "moje" już ktos zadał czy nie. Poza tym jak napisałam, czasem czytając jedno pytanie może przyjść na myśl inne,którego jeszcze nikt nie zadał. Nie musisz podawać autorów pytań przeciez, a słowa do rodziny możesz przesłać i tak. Więc w czym problem? Skoro pytania mają pomóc internautom w wyjaśnieniu niejasności to nie rób z nich takiej tajemnicy. Po co? Mi sie to bardzo nie podoba. Jesteś nową osobą na tym forum, udzielasz się tylko w temacie Iwony i wszystko chcesz załatwiać na pw. Skoro i tak pytania mają być zamieszczone oficjalnie to zamieść je przed wysłaniem,może jeszcze się coś nazbiera, może jeszcze coś komuś przyjdzie do głowy.Janusz nie wie wszystkiego, musi kontaktować się z mamą Iwony, chyba nie warto zawracać jej głowy co chwila z pytaniami. Lepiej zrobić to raz a porządnie. Dlatego bardzo proszę abyś umieścił listę pytań na wątku. |
|
|
|
#3921 |
|
BAN stały
|
czy wy macie tez takie problemy jak ja z ladowaniem strony? bo mi tylko wizaz przez 15 min sie laduje
|
|
|
|
#3922 |
|
Konto usunięte
|
Mi własnie też jakos tak wolno sie wizaż ładuje ale to pewnie przez neta. Oglądał ktos ten program Na celowniku czy jakoś tak ja zapomniałam
|
|
|
|
#3923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3924 |
|
BAN stały
|
nie nie ogladalem bo musialem sie siostrzencami zaopiekowac. cos nowego? ktos ogladal?
---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- bardzo prosze wizazanki aby podeslaly jeszcze pytanka aby nie meczyc janusza a juz bron boze mamy iwony. chcialbym aby bylo tam ujete to co was meczy. spojrzcie na poprzednie pytanka i odpowiedzi i pewnie was to naprowadzi na cos. ![]() |
|
|
|
#3925 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiejszy odcinek jest już na stronie TVP: http://www.tvp.pl/publicystyka/magaz...0-1725/2654570
Zaraz będzie też na youtube, tylko wideo jeszcze się "przetwarza"
|
|
|
|
#3926 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3927 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
oki dziękujemy czasem techniki nie przeskoczymy---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- az januszu nie mamy sumienia ale kazdy wie z tobą wlacznie jakiemu to przyświeca celowi
|
|
|
|
|
#3928 |
|
Raczkowanie
|
Też mam problemy z załadowaniem tej strony.Może o tej porze jest za bardzo obciążona.
|
|
|
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
Januszu, wytrwałości
Pamiętaj, że to wszystko dla Iwonki
|
#3930 | |
|
BAN stały
|
Janusz mozesz nam odpowiedziec w jakiej formie wolisz te pytania czy mam wystawic je odrazu na strone w formie posta jak sugerowala jedna z kolerzanek czy wyslac tobie na skrzynke i na spokojnie po konsultacji z mama Iwonki? odeslalbys mi czy tez umiescilbys gotowe na stronce tutaj i na oficjalnej?
---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
bylo obciazenie chyba bo jak spojrzalem w dol to masakrycznie duzo uzytkownikow na stronce bylo
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.

dzięki

znajdę to wstawię