|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15
Cytat:
a i jeszcze napisze to, co gdzies kiedys przeczytalam ale nie wiem gdzie, bo mi tu pasuje bardzo, bardzo ![]() "Kiedy jedzenie na Ciebie patrzy albo przemawia - idź do psychiatry zamiast się odchudzać" Cytat:
super teraz wygladasz!!!!
|
|
#3212 | |||||
|
404 Not Found
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Emilia 25 Czas edycji: 2010-09-16 o 20:55 |
|||||
|
|
|
#3213 |
|
Wtajemniczenie
|
ANEMIK18 - rewelacja!
|
|
|
|
#3214 |
|
Zadomowienie
|
ide sie kapac i spac chudzinki...
bo po odwiedzeniu 3sklepow (biedronka, lidl, aldi) i 2 marketow (tesco, castorama) w dodatku z wnerwiajacym TŻ i marudnym dzieckiem mam dosc ![]() bola mnie plecy, musze wyciagnac kopyta DUKANOC prosze wyslac mi pozytywna energie, coby jutro spadeczek byl!!! wszakze dzis protodzien pierwszy z miliona takich czwartkow do konca zycia
|
#3215 |
|
Raczkowanie
|
no pieknie, pieknie, na zdjeciach roznica powalajaca, nie do poznania.
Rumcia, zgadzam sie w 100% co do samozwanczych i niedouczonych dietowiczek, rece opadaja. wizaz dzis caly dzien sie buntuje, wiec powiem tylko ze dzien jakos przelecial w miare, aczkolwiek jestem zmeczona i dalej nie moge sie wziac ani za pisanie ani za cwiczenia. ciagle mysle tylko o przyszlotygodniowej przeprowadzce i tym nieszczesnym telefonie stanelo na tym, ze zaplace za naprawe jednak, udalo mi sie znalezc serwis gdzie zrobia to pare zlotych taniej, tylko musze poczekac az sprowadza czesci. mowi sie trudno, czulam ze zarobione przez wakacje pieniadze nie pojda na przyjemnosci tylko na cos prozaicznego ;Pzycze jutro spadkow, ja mam jeszcze ochote na zjedzenie czegos ale chyba juz za pozno.. @ dziwnie na mnie wplywa, dzis pol dnia nawet nie myslalam o jedzeniu, pozniej zjadlam wszystko naraz, co mialam przygotowane do pracy, pozniej znowu nic a teraz znowu otworzyl sie worek bez dna. tragedyja. zrobie sobie herbate ![]() dukanoc |
|
|
|
#3216 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i zrobiłam dziś, po raz pierwszy, ale nie wyszedł taki jak ma byc wizualnie, jednak w smaku pewnie równie pyszny więc zjem co jest Nie wiem dlaczego ta cześć jogurtowa mi się nie zsiadła i jest puszysta ale się rozlewa, a ciekawi mnie też czemu jak zjadłam już trochę to widzę że woda stoi w brytfannie, dziwne. Ale pyszny, więc próbowac będe, za którymś razem się uda
|
|
|
|
|
#3217 |
|
Zadomowienie
|
ANEMIK18 cudnie wyglądasz
![]() klask i:![]() Ale daje mi nadzieję, że jak dobiję do 75 kg, to też będę mogła przejść na III. Jak u Ciebie z cm? z iloma startowałaś i ile zgubiłaś? I gratuluję wszystkich spadków.
|
#3218 |
|
Raczkowanie
|
anemik18 ale szał!!!! w ogóle dziewczyny co Wy tu wyprawiacie to nie mogę się nadziwić! Z jednej strony współczuję tego poświęcenia, bo żeby odwalić taką robotę to nie lada wysiłek, ale z drugiej szkoda że ja aż tyle nie zrzucam bo u mnie różnica będzie znikoma
co to jest 5-10kg w porównaniu z tym co Wy wyczyniacie! ogromne GRATULACJE!
|
|
|
|
#3219 |
|
Raczkowanie
|
okej no to ja jednak przez parszywą sesję, zapalenie zęba i masę innych przygód nie wytrwałam i zawiesiłam swoje działania, dalej się pilnuję ale nie potrafię teraz się odchudzać. Musze poczekać na dobry moment agness mówiła mi, że zbierała się pół roku, mam nadzieję że mi zajmie max do końca września. Mam problem, jak na budżecie studenckim fajnei zjeśc na dukanie nie robiąc dużo w kuchni. Muszę coś pomyśleć. Poza tym to waga stoi na zaczarowanym 64,5kg chociaz tyle. Także do zobaczenia dukanki ale za jakiś czas, wtedy muszę znajleźć taki czas, żeby wziąść się raz, a pożądnie i schudnąc. Trzymać się 3 miesiące nie grzeszyć i znaleźć w sobie siły by to zrobić. Koniec kropka. Będę was dalej czytywać ale rzadziej się odzywać no bo teoretycznie wiem dużo o Dukanie gorzej z praktyką :PP
|
|
|
|
#3220 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3221 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki, zycze duzych spadkow, ja ciagle jakas wczorajsza, padam na ryjek. Mam chytry plan wzięcia się za siebie od jutra (i nadrobienia zaleglosci w planach, ktore wyznaczylam sobie minione dni).
Dukanoc kochane niech spadki beda z Wami!
|
|
#3222 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3223 |
|
Raczkowanie
|
anemik18 twoje fotki w 'nowej wersji light' są tak cudne, że aż postanowiłam się odezwać po 3 tygodniach
wyglądasz ślicznie, nie tylko figurka ale i buzia dużo dużo lepiej, młodziej, dziewczęco, no ślicznie po prostu! I myślę, że ta waga jest idealna, mniej nie potrzeba ![]() A co do mnie... to za mną już 3 tygodnie diety, startowałam z 66,5kg przy wzroście 164. Ile ważę teraz to nie mam pojęcia, bo nie mam wagi aleeee... wszystkie gacie się na tyłku luźne zrobiły więc działa i kontynuuje grzecznie (daj bóg żeby gacie spadać zaczęły bo dupsko to mój największy problem:P).Życzę wszystkim Wam wytrwałości i gratuluję spadków i smalczyku przegonionego fpiz*u.
|
|
|
|
#3224 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja mam do Was dwa pytania:
1 - czy jeżeli 2 razy już podchodziłam do diety, to czy mogę zacząć ją po raz 3 Wydaje mi się, że gdzieś czytałam, że tylko 2 razy - w książce nie mogę tego znaleźć, może coś mi się pomieszało ![]() Niestety, za pierwszym razem po 4 miesiącach nic nie drgnęło, ja straciłam 1 kg, natomiast mój mężulek to 15 kg schudł Ale stwierdziłam, że do 3 razy sztuka... no zobaczymy ![]() 2 - uwielbiam pić na kolację Shake'a - od lat zajadam się tylko i wyłącznie Shakem firmy Forever od którego się uzależniłam - i tu pytanie, czy jeżeli ma on 11 g białka, 10 g węglowodanów i 1 g tłuszczu to mogę go stosować również na diecie dukana Jeżeli się nie mylę, to jeżeli suma ww + tłuszczu nie przekracza ilości białek to mogę, ale wolę się upewnić, aby nie walnąć gafy Cytat:
![]() Ja też tak chcę...
|
|
#3225 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Odwaliłaś kawał dobrej roboty Wygladasz bombowo ale tez jestem 8 cm niższa od Ciebie. Moim zdaniem dobrze że przeszłaś na III bo masz teraz dobrą wagę a jeżeli byś schudła jeszcze 15 kilo to byłabyś już zbyt wychudzona.Jeżeli koniecznie chcesz coś jeszcze zrzucić to moim skromnym zdaniem 5 kilo to jest absolutne maximum.
|
|
|
#3226 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziś czwarty dzień jak jestem na U i nic nie schudłam. Zazdroszczę dziewczynom i się do tego przyznaję. Staram się pilnować diety. Tyle, że ja się zastanawiam czy czasem nie jem za dużo. Jednak jest mi ciężko nie przegryźć czegoś. Dziś to był jogurt mały naturalny z łyżką otrąb, później serek wiejski z szynką i korniszonem, później galaretka zrobiona z soku lidlowego taka maleńka ale była. Później ryba z chlebkiem dukanowym. A na kolację której już miałam nie jeść ale nie wytrzymałam bo do późna siedzę - zjadłam chlebek dukanowy z pastą jajeczną. Wiem na pewno zjadłam dziś więcej niż zwykle, jednak ten@ mnie wykończy. Liczę na to, że jak przejdę od jutra na Fazę II to będzie lepiej. Nie podłamuj się będzie dobrze i ja i ty damy sobie radę ![]() A jutro papryka nadziewana, w końcu coś innego niż czyste proteiny ![]() Pozdrawiam i DUKANOC!!!
|
|
#3227 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zatrwazajace to, glupota ludzka i tyle ![]() Cytat:
|
|
#3228 |
|
Raczkowanie
|
O Matko Boska!!! SUPER!!!!
|
|
|
|
#3229 |
|
Zadomowienie
|
zmykam do spanka, pa
|
#3230 |
|
Raczkowanie
|
jejku, ale chce mi sie jesc ;p mysle, ze jutro sniadanie bedzie moim ulubionym posilkiem
|
|
#3231 | ||||
|
Zadomowienie
|
No cześć.
Ja też dziś nic nie mogłam nawojować w wizażu - jakieś usterki mieli chyba... Żyję, PP jak PP, do zniesienia nawet po zerwaniu się z łańcucha ![]() Mam nadzieję, że jutro waga mi powie coś miłego ![]() [QUOTE=Alicja_Tomasz;22105 774]no ale ja powanie podchodze do diety oczywiscie! raz zgrzeszylam ale nie az tak zeby nic nie zeszlo z wagi.... wiem przesadzialam z alkoholem (4 kieliszki-i pol litra coca-coli light) ale wiecej nic nie zrobilam zle... a jem chyba wystarczajaco bo nie chodze glodna. oprocz tego ze wczoraj tylko zjadlam 2 udka z kuraka(bez skorki)i jajecznice z dwoch jajek, 150 g jogurtu 0% z otrebami...malo pilam![]() OK, Ala, nie możesz tak robić, dziewczyno! Już Ci dziewczyny napisały dużo o tym. Ja Ci tylko dopiszę, że zanim zdecydowałaś się na tę dietę, powinnaś była się do niej przygotować. Książki nie czytałaś, zbyt wielu podstaw nie znasz. Zrób to jak najszybciej, bo sobie tylko (nie nam przecież) wyrządzisz kuku. Żeby było jasne - ja nie "krzyczę" na Ciebie, ani nie napadam. Chcę Ci tylko uświadomić, że żartujesz sobie ze swojego organizmu, a on tego nie lubi. Płaczesz, że nic nie spada, a tu albo za mało zjadłaś (ale tylko raz), albo wypiłaś wcale nie mało alkoholu (ale tylko raz), albo za mało wypiłaś wody (ale też tylko raz). To dla mnie są już trzy razy. W ciągu czterech dni... Nie możesz się dziwić więc, że efektów nie ma, zwłaszcza, że Twoje hormony świrują i z tego tylko powodu możesz na przykład mieć wolniejsze tempo chudnięcia. Pomóż swojemu ciału pozbyć się nadmiarów zamiast mu przeszkadzać i szkodzić zarazem. [QUOTE=ap-hope;22106482]Ja się też tego alkoholu boję, bo teraz kampania wrześniowa u mnie. No i się zacznie studenckie opijanie ;/ Ale będę silna. Musze być!! Jestem zdziwiona że na diecie można pić colę. W sumie fakt że light, ale mimo wszystko Nie powiem, sama ją popijam po parę łyków dziennie, żeby nie walnąć sobie czegoś słodkiego ;pNo właśnie po to ją pijemy - na smaka słodkiego. Dukan w książce wręcz to zaleca ![]() Cytat:
I dziwić się, że potem dietetycy zjeżdżają dietę publicznie jako szkodliwą dla zdrowia... Cytat:
Cytat:
Ale czad! Kobieto, dokonałaś cudu! ![]() A co do tych bredni, które dopisałaś do zdjęć to idź się leczyć na nogi, bo na głowę już za późno . Taka śliczna dziewczyna i chrzani o brzydocie... ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3232 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ok, pomyślę jeszcze nad tym, dzięki. W ogóle o co chodzi w tej pierwszej fazie. O usunięcie tej wody z organizmu (nadmiaru), bo jakieś dwa tygodznie temu zrobiłam sobie 9-dniową dietę i też na niej szybko spadłam, czyli tak jakby to był wstęp. Ale spokojnie, zobaczę jak mi będzie jutro i pojutrze i najwyżej przedłużę o czwarty dzień )
|
|
|
|
|
#3233 |
|
Konto usunięte
|
Cześć
![]() Mogę się dołączyć? Kończę właśnie 9. dzień, jestem już na II fazie na razie schudłam ok 4kg wzrost 160cm waga przed odchudzaniem 77,8kg I takie pytanie... Kupiłam dzisiaj tuńczyka, pierwszy raz, zaczęłam przeglądać przepisy i wszędzie jest, że tuńczyk ma być w zalewie własnej (sosie własnym? jakoś tak), a ja kupiłam w zalewie z wody po prostu Czy to jest jakaś wielka różnica? Czy mam jednak lecieć jutro kupować tę drugą wersję? |
|
|
|
#3234 |
|
Raczkowanie
|
a jak to jest z iloscia posilkow? na 1 stronie tematu jest napisane, ze mozna jesc o kazdej porze dnia, natomiast w ksiazce aby zachowac strukture 3 posilkow ? ja dzis zrobilam to drugie...
|
|
#3235 | |
|
Raczkowanie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;2211247 7]Cześć
![]() Mogę się dołączyć? Kończę właśnie 9. dzień, jestem już na II fazie na razie schudłam ok 4kg wzrost 160cm waga przed odchudzaniem 77,8kg I takie pytanie... Kupiłam dzisiaj tuńczyka, pierwszy raz, zaczęłam przeglądać przepisy i wszędzie jest, że tuńczyk ma być w zalewie własnej (sosie własnym? jakoś tak), a ja kupiłam w zalewie z wody po prostu Czy to jest jakaś wielka różnica? Czy mam jednak lecieć jutro kupować tę drugą wersję?[/QUOTE] Witamy ![]() Mi bardziej smakuje ten w sosie własnym ale ogolnie jakiejs wielkiej różnicy nie ma miedzy tym w wodzie a w sosie własnym!!Przynajmniej dla mnie ![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
![]() Ja jem jakies jakies 5razy dziennie tzn sniadanie(dosc duże),drugie sniadanie (przekaska jakas w pracy),obiad,pozniej znowu jakas delikatna przekąske no i na koniec kolacje!!Ja staram sie jesc nie pozniej niz 2h przed spaniem
|
|
|
#3236 |
|
Zadomowienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;2211247 7]Cześć
![]() Mogę się dołączyć? Kończę właśnie 9. dzień, jestem już na II fazie na razie schudłam ok 4kg wzrost 160cm waga przed odchudzaniem 77,8kg I takie pytanie... Kupiłam dzisiaj tuńczyka, pierwszy raz, zaczęłam przeglądać przepisy i wszędzie jest, że tuńczyk ma być w zalewie własnej (sosie własnym? jakoś tak), a ja kupiłam w zalewie z wody po prostu Czy to jest jakaś wielka różnica? Czy mam jednak lecieć jutro kupować tę drugą wersję?[/QUOTE] Witaj. Może być w wodzie. Byle nie w oleju
|
|
|
|
#3237 |
|
Konto usunięte
|
Samanti, dzięki
To wykorzystam tę puszkę, a następnym razem po prostu kupię w sosie własnym i porównam.Agnese, również dzięki. To mnie uspokoiłyście.
|
|
|
|
#3238 |
|
Raczkowanie
|
hej Kobietki!
anemik18 wow mega zmiana!! wyglądasz świetnie, różnica kolosalna!!! :lov e:![]() ![]() kla ski:![]() witam nowe dukaneczki U mnie waga stoi. I wstydzę się, bo dukam od tego samego momentu co zlotqo, a zgubiłam jedynie 5,5 kg...ale jak się tyle grzeszyło,to nie ma co się dziwić... Kobietki ratunku! Obsesyjnie myślę o białym pieczywie, a konkretniej o kajzerce z sezamem! jeny jaką mam ochotę! Niestety, te dukanowe bułeczki mnie nie zaspokajają....normalnie oszaleje, ta kajzerka chodzi za mną od rana..boję się, że nie wytrzymam i pójdę kupić jutro..i jeszcze, jak zobaczę, że waga stoi albo (o zgrozo!) wzrasta to już w ogóle porażka
|
|
|
|
#3239 |
|
BAN stały
|
[QUOTE=Aganiala;22111219]Witam! Ja mam podobnie.
Dziś czwarty dzień jak jestem na U i nic nie schudłam. Zazdroszczę dziewczynom i się do tego przyznaję. Staram się pilnować diety. Tyle, że ja się zastanawiam czy czasem nie jem za dużo. Jednak jest mi ciężko nie przegryźć czegoś. Dziś to był jogurt mały naturalny z łyżką otrąb, później serek wiejski z szynką i korniszonem, później galaretka zrobiona z soku lidlowego taka maleńka ale była. Później ryba z chlebkiem dukanowym. A na kolację której już miałam nie jeść ale nie wytrzymałam bo do późna siedzę - zjadłam chlebek dukanowy z pastą jajeczną. Wiem na pewno zjadłam dziś więcej niż zwykle, jednak ten@ mnie wykończy. Liczę na to, że jak przejdę od jutra na Fazę II to będzie lepiej. Nie podłamuj się będzie dobrze i ja i ty damy sobie radę ![]() A jutro papryka nadziewana, w końcu coś innego niż czyste proteiny ![]() Pozdrawiam i DUKANOC!!![/QUOc co do tego ze malo jesz to nie! jedz ile wlezie :P mnie mowia ze jem za malo choc tyle samo co Ty
|
|
|
|
#3240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja startowałam z duuużo wyższej wagi, miałam mnóstwo wody w organizmie (jakieś 4 kg na U mi spadło!). to nie jest tak jak piszesz "jedyne 5,5" to jest aż 5,5 mi się wydaje że z im niższej wagi się startuje to tym wolniej się chudnie... udało mi się to zaobserwować po opisach innych osób chociaż w zasadzie nie ma reguły, każdy chudnie w swoim tempie.co do pieczywa... też zaczyna mi go brakować. szczególnie wszelkiego rodzaju drożdżówek, pizzówek i innych... no i razowego chleba ale damy radę jak mi się chce pieczywa to sobie tłumaczę: "jeszcze ze dwa miesiące i na III fazie będziesz mogła jeść codziennie, teraz nie warto ryzykować" i jakoś mi przechodzi
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.

stanelo na tym, ze zaplace za naprawe jednak, udalo mi sie znalezc serwis gdzie zrobia to pare zlotych taniej, tylko musze poczekac az sprowadza czesci. mowi sie trudno, czulam ze zarobione przez wakacje pieniadze nie pojda na przyjemnosci tylko na cos prozaicznego ;P
klask i:

co to jest 5-10kg w porównaniu z tym co Wy wyczyniacie! ogromne GRATULACJE!
niech spadki beda z Wami!

Wydaje mi się, że gdzieś czytałam, że tylko 2 razy - w książce nie mogę tego znaleźć, może coś mi się pomieszało
- i tu pytanie, czy jeżeli ma on 11 g białka, 10 g węglowodanów i 1 g tłuszczu to mogę go stosować również na diecie dukana
do 21.11 -11,5 kg
zatrwazajace to, glupota ludzka i tyle