3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-17, 12:39   #1531
sanderinka
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
no i super bedziesz zadowolona

ja ci jeszcze powiem tyle

ze jak na gryce nie polozysz dz. to zawsze mozesz ja dac od spodu i sie nic nie czuje a zastosowanie dziala (ponoc )

ja za pianka nie jestem a ze ma mniej cm to tymbardziej u mnie odpada

noi osobscie zadowoleni jestesmy bardzo z GPK a raczej dziecko

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

zwykłe??????????????????? one pobiją zwyklaki kupsko smierdzi a zapach PAKLANEk podbija smrod i wydaja mi sie w uzyciu nieco mocniejsze od zwyklych folioweczek sniadaniowych...

mata fajowa bo duuuza - u nas sie nie sprawdzi zadna bo nie mamy dywanow i bedzie ciagnac od podlogi nawet na takiej... ale u T. w porze czerwcowej korzystalismy poprostu z rozlozonej koldry a jak dziecko zacznie raczkowac to juz nic nie pomaga bo wszedzie by trzeba rozkladac a to akurat przypadnie na maj czerwiec

chyba i ja kupie na sprawdzenie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
sanderitka, fajne lozeczko my chcielismy kupic w komplecie wszzsytko bo duzo taniej wychodzi. Materaz jakos 8cm jak sie pytalam sprzedawcy

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 12:39   #1532
_paulinka2
Wtajemniczenie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

sanderinka bardzo ładne łóżeczko

irsin tiaaa trudno że masz być szczupak ludzie bez pojęcia...

ale moja mała tańcuję dzisiaj od rana

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 12:43   #1533
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
ZACZĘŁAM chorować na coś takiego

http://allegro.onet.pl/kolyska-3w1-c...217010225.html

Fajna, tez mi sie podoba, ale szkoda mi kasy, poniewaz to posłuży dziecku tylko do pół roku.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 12:52   #1534
lutien
Wtajemniczenie

Witam wszystkie przyszłe Mamusie
Dziś mam jakiś dobry humor To zapewne dlatego, że dziś piątek i za niedługo będę miała TŻ na wyłączność Choć jeszcze muszę się wziąć za prasowanie i obiadek ugotować (krokiety z kapustą i grzybami i barszczyk).
Dziś jest mój pierwszy dzień bez słodyczy Więc proszę - nie kuście mnie Choć jak już mnei bardzo przyciśnie ochota, to mam w planach zrobić naleśniki z twarogiem
Poza tym któraś pisała coś o astmie i olśniło mnie, że fajnie by było poczytać coś o wpływie astmy na poród. I kurczę okazało się, że może być wskazaniem do cc Choć ja myślę, że w moim przypadku nie będzie, bo nie mam żadnych objawów (nawet pomimo odstawienia leków w ciąży). Ale wyczytałam gdzieś, że może być wskazaniem do zzo. Ciekawe, co powie na to moja alergolog. Bo fajnie by było mieć te 500zł w kieszeni i nie płacić za znieczulenie Poza tym mam wpisane w kartę ciąży, że mam astmę i chyba lepiej będzie mieć jakiś kwitek od specjalisty, niż się stresować, co powie na to lekarz odbierający poród. Aż dziw bierze, że żaden z ginów mi nie przypomniał o wizycie u alergologa

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
a ja wczoraj jako dobra narzeczona upieklam TZ szarlotke na urodziny

w poniedzialek dotra moje duperele kurierem, zostalo mi jneszcze:
- łozeczko
- przewijak /kupuje taka polke z ikei/
- wozek /Xlander/
- posciel
- kosmetyki /chyba tylko oliwka, zel mam/
- stanik do karmienia
- wieksza ilosc pampersow / do szpitala mam w razie czego 2x 27 szt/
- wanienka

no i chcialabym jeszcze karuzele, ale moze ktos ze znajomych kupi
Ja karuzeli póki co nie kupuję. Moja położna uważa, że i tak karuzela sprawdza się dopiero u ok 2 miesięcznego malucha, bo wcześniej po prostu dziecko nie widzi wszystkiego.

Cytat:
Zanosze do pracy zwolnienie

lisek, zapraszam na ciastka jeszcze pol opakowania mi zostalo moich ulubionych Milk Digestive z Marksa

Wcielam jajecznicę, mala zaczela sie ruszac, chyba smakowalo
A wlasnie.. dziewczyny w 30 i dalszym tygodniu ciazy: JAK SPICIE? Kiedys juz pytalam ale wtedy to jakos nawet moglam na lewym boki i na plecach spac a teraz tylko na prawym spie a ponoc nie mozna

Irsin, no to duzo Ci nie zostalo w sumie.. ja przewijaka nie kupuje, ale karuzelke bym chciala.. Niestety mnie to nikt nie kupi. Ze strony rodzicow TZ to moge pomarzyc o czymkolwiek. Troche to bez sensu, bo jego matka pierwszej wnuczce nakupowala rzeczy a mnie nawet nie zapyta jak sie czuje Wiec niech spitala za granice i nie wraca
Troche mnie tez denerwuje bo mowilam tztowi o karuzeli to mowi: no to moja siostra nam da. A ja mowie ze chcialabym cos w koncu ****a kupic! i miec wplyw na to co ma nasze dziecko Oczywiscie fajnie dostawac rzeczy bo sie odciaza kasowo, ale ona miala wszystko kupione a ja musze dostac "w spadku"

dziewczyny, kciuki za wizyty trzymam !!!!
Ja zasypiam na boku - czasem prawym, czasem lewym. Ale jak się budzę w nocy, to zawsze leżę na plecach. W ogóle ostatnio się wiercę okropnie w nocy, bo już w żadnej pozycji nie jest mi wygodnie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
Nie było mnie kilka dni na wizażu a tu tyle stron do nadrobienia

Ale pochwalę się, co mnie tak pochłonęło znalazłam nowe hobby
Moja osobista robota: koszyczek metodą origami modułowego, i różyczki z krepiny
Śliczne Ja dziergam kocyk na szydełku, ale jeszcze dużo mi zostało

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
nam mówili na sr, że są różne szkoły: jedni specjaliści mówią, że do minus 10 można z dzieckiem wychodzić na spacer a inni, że do minus 15. Ważna jest nie temperatura tylko czy jest wietrznie, słonecznie czy wilgotno. Tak naprawdę czasami jak jest niska temperatura a świeci słoneczko i jest przyjemnie to lepiej wyjść na dwór niż np. jak jest na plusie a pada i wieje. Na pewno przez pierwsze 2 tygodnie powinno się wstrzymać jeśli urodzi się na jesieni lub w zimie, ale pani na sr nam powiedziała, że przecież jak wychodzicie ze szpitala z 3 dniowym dzieckiem to też jesteście na dworze więc nie ma co się tak bardzo stosować do wszystkiego co mówią specjaliści, matka sama doskonale czuje i wie co jest najlepsze dla jej dziecka
Ja tez uważam podobnie, jak andziat. Tak na prawdę wszystko zależy od pogody. Bo przecież przy silnym wietrze może być temperatura odczuwalna niższa niż na termometrze, a przy pogodzie słonecznej - wyższa. Wszystko to kwestia wyczucia

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
hej

ja wróciłam od gina. szyjka skrócona nadal.... w niedziele idziemy na USG zobaczyc ile ma za 2 tyg znów wizyta u lekarza i coś mówił o szpitalu ze trzeba badania porobić... a w razie bólów brzucha na IP

dostałam karte ruchów
za szyjkę - oby się już nie skracała.

Życzę udanych wizyt tym, które dziś idą do lekarza
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 12:58   #1535
anankee
Rozeznanie

Ruszyłam się do tej biedronki i kupiłam te naklejki bardzo fajne są, takie żywe kolory kupiłam z robaczkami, jest konik polny, dwa żuczki, dwa motylki i gąsienica na listku

A teraz zabieram się za obiad - zupa brokułowa

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 13:04   #1536
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
a tak z tych wiekszych zakupów juz macie wózki, łóżeczka?
do lozeczka mi brakuje materacyka i poscieli ... w ogole chciałam taki materacyk 10 cm panka kokos gryka. miałam zamówic na all cały zestaw ale tam materacyki byly nie takie...
Ja mam juz wszystko poza kilkoma ciuszkami , rzeczami dla siebie , myjka dla dzidzi , jakas karuzela,aspiratorkiem w sumie to mi takich pierdół brakuje

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
to bardzo proste, najpierw trzeba zwilzyc nosek woda morska albo sola fizjologiczną a potem wkładasz aspirator do noska dziecku a drugą końcówkę sobie do ust i wciągasz powietrze, które zasysa smarki z noska

tak, wiem, że są takie malutkie gruszki specjalnie dla malutkich nosków, ale jakoś wszyscy to polecają
ale ta dziurka jest chyba cały czas zatkana

Powiem wam ze na sama mysl o tym ciagnieciu mam odruch wymiotny

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
dziewczyny,co uzywalyscie na podraznienie po przytulaniu sie? nie spodziewalam sie ze bedzie to az taki dyskomfort po
Ja nic bo odkad jestem w ciazy nie ma przytulania bo u mnie jest brak ochoty i tak sie zastanawiam czy to normalne Mam nadzieje ze moje libido wróci bo az mi zal mojgo meza .

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
ja ostatnio śmiałam sie z moim listonoszem, że powinnam sobie pieczątkę wyrobić, bo tyle się już podpisywałam pod potwierdzeniem odbioru przesyłki a ja czekam na paczkę z ciuszkami w przyszłym tygodniu

a czy Wy buteleczki, nożyczki i tego typu duperelki kupujecie też przez allegro, czy w normalnym sklepie? bo nie wiem, jak cenowo to wygląda. Zastanawiałam się ostatnio, czy od jednego sprzedawcy nie kupić sporo tego typu dupereli, ale nie wiem, jakie są ceny, jak sie opłaca.
Ja kupuje przez internet bo taniej

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 13:11   #1537
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Fajna, tez mi sie podoba, ale szkoda mi kasy, poniewaz to posłuży dziecku tylko do pół roku.
no dokladnie
mi tez szkoda kasy, ale jak pomysle ze teraz mielibysmy wydac 800 zl na tapczan dwuosobowy albo 900 na lozko pietrowe i nie miec gdzie polozyc tego drugiego gornego to chyba lepiej wydac na pol roku 300 zl???????? no i wtedy biurka nie musimy sprzedawac z pokoju bo stani sie przewijakiem a tak to jeszcze sprzedaz biurka i kupno lozka i przemeblowanie i kupno przewijaka na lozeczko :/

a po pol roku bedzie juz wiecej kasy ... no i bije sie z myslami... tż jest sklonny ale kolory mu si enie podobaja

mnie cieszy jeszcze to, ze maja kolka chowane i wysuwane tak, ze jak bede w salonie czy w kuchni to przejade sobie z nim i spokojnie bedziemy miec sie na oku i nie potrzebuje wowczas lezaczka

same plusy nie??

MELABN opis nie jest legalny - reklamacja poprzez net zawsze jest jesli zakupione rzeczy sa poprzez kup teraz (reklamacji nie podlegaja licytajce-chyba ze z dobrej woli sprzeddajacego)
a koszta powinni ci zwrocic - nie od razu ale po uwzglednieniu reklamacji... szkoa ze nie sprawdzilas tego wszystkiego przy kurierze :/
pisz do nich, rob zdjecia wyslij walnij rozporzadzeniem postrasz i powinno bbyc gites - tyle ze wymaga czasu!

a to ze jest z made inchina nie przejmuj sie wiekszosc rzeczy taka jest
jest jeszcze ewentualnosc odeslania im - zwrotu calkowitego - 10 dni na to macie tyle ze stracicie na kosztach przesylki :/

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

u nas tez - ja nie mam ochoty, na przytulenie prawdziwe owszem , zasypianie na tz raminiu sluchajac serca zawsze chetna (no prawie zawsze ) ale na seksik ojjjj nieee mam obrzydzenie od 4 mies. juz sie zazal dopytywac czy wszystko ok ehh ale jak zaczynam mu opisywac odbior moj jego klaczkow jako pajeczyn to i on nei ma ochoty ale powtorka z pytan dnia nastepnego trwa hehe

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

ALI kupowlam przez net - ceny sa baaaardzo podobne w sklepach - jesli wiec nie kupujesz za wiele do w dobrym markecie kupisz za przystepna cene - trzeba pochodzic i poobserwowac gdzie co za ile a jak wiecej to przez net nawet z przesylka taniej

szkoda ze wszystkie nie miekzkamy w tym samy miescie wysylka bylaby gratisowa hehe

no to uciekam do roboty - nieco lepiej mi juz NA SZCZESCIE buzka
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 13:23   #1538
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
sanderinka bardzo ładne łóżeczko

irsin tiaaa trudno że masz być szczupak ludzie bez pojęcia...

ale moja mała tańcuję dzisiaj od rana

tez sie mi podoba

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Dziś mam jakiś dobry humor To zapewne dlatego, że dziś piątek i za niedługo będę miała TŻ na wyłączność Choć jeszcze muszę się wziąć za prasowanie i obiadek ugotować (krokiety z kapustą i grzybami i barszczyk).
Dziś jest mój pierwszy dzień bez słodyczy Więc proszę - nie kuście mnie Choć jak już mnei bardzo przyciśnie ochota, to mam w planach zrobić naleśniki z twarogiem
Poza tym któraś pisała coś o astmie i olśniło mnie, że fajnie by było poczytać coś o wpływie astmy na poród. I kurczę okazało się, że może być wskazaniem do cc Choć ja myślę, że w moim przypadku nie będzie, bo nie mam żadnych objawów (nawet pomimo odstawienia leków w ciąży). Ale wyczytałam gdzieś, że może być wskazaniem do zzo. Ciekawe, co powie na to moja alergolog. Bo fajnie by było mieć te 500zł w kieszeni i nie płacić za znieczulenie Poza tym mam wpisane w kartę ciąży, że mam astmę i chyba lepiej będzie mieć jakiś kwitek od specjalisty, niż się stresować, co powie na to lekarz odbierający poród. Aż dziw bierze, że żaden z ginów mi nie przypomniał o wizycie u alergologa

Ja karuzeli póki co nie kupuję. Moja położna uważa, że i tak karuzela sprawdza się dopiero u ok 2 miesięcznego malucha, bo wcześniej po prostu dziecko nie widzi wszystkiego.

Ja zasypiam na boku - czasem prawym, czasem lewym. Ale jak się budzę w nocy, to zawsze leżę na plecach. W ogóle ostatnio się wiercę okropnie w nocy, bo już w żadnej pozycji nie jest mi wygodnie

Śliczne Ja dziergam kocyk na szydełku, ale jeszcze dużo mi zostało

Ja tez uważam podobnie, jak andziat. Tak na prawdę wszystko zależy od pogody. Bo przecież przy silnym wietrze może być temperatura odczuwalna niższa niż na termometrze, a przy pogodzie słonecznej - wyższa. Wszystko to kwestia wyczucia

za szyjkę - oby się już nie skracała.

Życzę udanych wizyt tym, które dziś idą do lekarza

co do zzo czytałam gdzies ze szpitale nie powinni za to barc pieniedzy ( chyba ze na wlasne zyczenie) a kobiety które płaciły potem miały oddane pieniadze postanowieniem sądu

Cytat:
Ruszyłam się do tej biedronki i kupiłam te naklejki bardzo fajne są, takie żywe kolory kupiłam z robaczkami, jest konik polny, dwa żuczki, dwa motylki i gąsienica na listku

A teraz zabieram się za obiad - zupa brokułowa
ja wlasnie zjadlam mega kwasną zupkę ogorkową

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2010-09-17, 13:48   #1539
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Poza tym któraś pisała coś o astmie i olśniło mnie, że fajnie by było poczytać coś o wpływie astmy na poród. I kurczę okazało się, że może być wskazaniem do cc Choć ja myślę, że w moim przypadku nie będzie, bo nie mam żadnych objawów (nawet pomimo odstawienia leków w ciąży). Ale wyczytałam gdzieś, że może być wskazaniem do zzo. Ciekawe, co powie na to moja alergolog. Bo fajnie by było mieć te 500zł w kieszeni i nie płacić za znieczulenie Poza tym mam wpisane w kartę ciąży, że mam astmę i chyba lepiej będzie mieć jakiś kwitek od specjalisty, niż się stresować, co powie na to lekarz odbierający poród. Aż dziw bierze, że żaden z ginów mi nie przypomniał o wizycie u alergologa:

Doobrze ze o tym piszesz bo i ja mam podleczona astme a cala moja dokumentacja choroby znajduje sie w moim baryku,cesarki bym nie chciala ale ZZO owszem by sie przydalo.I mialam pare razy w ciazy ataki ale lekow zadnych nie bralamhmmmm jeszcze jedna rzecz do zalatwienia
Stary 2010-09-17, 13:48   #1540
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:

co do zzo czytałam gdzies ze szpitale nie powinni za to barc pieniedzy ( chyba ze na wlasne zyczenie) a kobiety które płaciły potem miały oddane pieniadze postanowieniem sądu

ja wlasnie zjadlam mega kwasną zupkę ogorkową

ZZO powinno być dostępne, ale niestety NFZ nie kwapi się by je refundować.

A ja zaraz bede jesc lasanie

Stary 2010-09-17, 13:53   #1541
kretencja
Zakorzenienie

A ja wcinam właśnie zupkę z serka topionego, z grzankami z masełkiem czosnkowym

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 13:54   #1542
Anecka
Zakorzenienie

lasaniaaaa...

sysunia kawalek

Jak mieszkalam w UK to czesto robilam lasanie, bo tam kupowalam swietne mielone i ser, tutaj mielone jest calkiem inne i te sery.. w dodatku makaron jaki drogi. Tam W Sainsburym za 29p cale opakowanie. W sumie mam jeszcze jedno w domu, ale nie mam tak malej brytwanienki.

Pochlonelam makaron, ale dzis mi w ogole nie smakowal zapilam sokiem poamaranczowym, trzeba sie zwlec, ubrac pomalowac i wyjsc

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 13:55   #1543
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
ZZO powinno być dostępne, ale niestety NFZ nie kwapi się by je refundować.

A ja zaraz bede jesc lasanie

niestety ...

ale mi sie nie chce lezec

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2010-09-17, 13:57   #1544
kularek
Zadomowienie

Cytat:
....Ale pochwalę się, co mnie tak pochłonęło znalazłam nowe hobby
Moja osobista robota: koszyczek metodą origami modułowego, i różyczki z krepiny
poprostu piękne !

Sanderinka leż i dbaj o siebie i dzidzię

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
A już myślałam, że coś ze mną nie tak, bo mi też jest ciągle gorąco
mi też jest gorąco aż się wszyscy dziwią, że aż tak bardzo bo wcześniej to zmarźluch straszny byłam -a teraz to nawet ciepłe ręce mam a wcześniej to było nie do pomyślenia

Aliszcze ja butelki z aventu kupowałam na allegro bo nawet z przesyłką wyszło coś ponad 80 zł a te same zestawy u nas w sklepach po 135 zł więc udało się zaoszczędzić

Cytat:
.......KULARKU nie maluszkowi nic nie bedzie spokojnie, meczy go tylko pewnie twoj kaszel... bioparox nie dochodzi nawet do jego łożyska więc spokojnie się kuruj... miod? cytryna? czosnek? cebula??
no to super bo jakoś nie dawało mi to spokoju -dziękuję za odpowiedź

Cytat:
ZACZĘŁAM chorować na coś takiego

http://allegro.onet.pl/kolyska-3w1-c...217010225.html

ja kupuję tą kołyskę napewno brat mojego męża ją ma i u nich się super sprawdziła -myślę, że na żywo wygląda jeszcze lepiej a ich mały spał w niej przez 8 mies. i właśnie fajne jest to, że mogą być bieguny albo kółka-dla mnie się przyda bo jak będę schodzić z małym na dół to taką kołyskę łatwiej przenieść i nie będę mieć problemu gdzie dzidzię położyć i mojej mamie też będzie wygodniej
oglądałam ją jeszcze w sklepie u producenta bo mamy niedaleko ale zamawiać raczej będę na allegro bo z przesyłką jest i tak taniej (nie wiem czemu???) i jeszcze jakieś gratisy dają. (jak patrzyłam właśnie na gratisy to chciałabym taki gdzie dają nianie elektryczną-taką prostą ale zawsze coś
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 13:57   #1545
Artystka23
Dragonfly

ja zaraz bede sobie klasc henne na brwi i rzesy i mam nadzieje ze nie wsadze sobie patyczka do oka jakos mi sie ostatnio malowac nie chce a nie chce wygladac jak niedbaluch
Stary 2010-09-17, 13:57   #1546
kretencja
Zakorzenienie

Wow, wiecie co, u nas całe przedpołudnie była ładna pogoda, a teraz się wiatr zerwał, chmury takie, że aż ciemno! Szok

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-17, 14:00   #1547
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
ja zaraz bede sobie klasc henne na brwi i rzesy i mam nadzieje ze nie wsadze sobie patyczka do oka jakos mi sie ostatnio malowac nie chce a nie chce wygladac jak niedbaluch
oja na rzesy.. masakra kolezanka byla u kosmetyczki i henna na rzesach podraznila jej oczy i teraz miala jakis zabieg
Takze podziwiam, ja w zyciu zadnej henny nie robilam, ale ja jestem w ogole anty chemiczna bo ani nie farbuje wlosow ani nic z tych rzeczy

czas sie ubrac i pomalowac..

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-17, 14:01   #1548
Aliszcze
Zakorzenienie

dziękuję wszystkim za opinię o kupowaniu w necie/ normalnym sklepie

idę zrobić sobie naleśniki

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 14:07   #1549
kretencja
Zakorzenienie

No i zaczęło padać... A tak było ładnie, no...
Oglądam sobie na YT "Katastrofy w przestworzach"

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-17, 14:08   #1550
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
A ja wcinam właśnie zupkę z serka topionego, z grzankami z masełkiem czosnkowym

Jak robisz taka zupe ???? bo nigdy nie jadłam

Cytat:
lasaniaaaa...

sysunia kawalek

Jak mieszkalam w UK to czesto robilam lasanie, bo tam kupowalam swietne mielone i ser, tutaj mielone jest calkiem inne i te sery.. w dodatku makaron jaki drogi. Tam W Sainsburym za 29p cale opakowanie. W sumie mam jeszcze jedno w domu, ale nie mam tak malej brytwanienki.

Pochlonelam makaron, ale dzis mi w ogole nie smakowal zapilam sokiem poamaranczowym, trzeba sie zwlec, ubrac pomalowac i wyjsc

Prosze dla ciebie

Anecka dobre angielskie mielone ??? Ja tu jestem 4 lata i takiego nie znalazłam Generalnie angielskie mieso mi nie smakuje ( jedynie filety z kury i indyka) reszta to porażka. Mielone to dla mnie śmierdzi taka swinia jest dziwne w smaku z barana to ogólnie nie jadalne bleee , kotlety schabowe to po umazeni wygladaja jak zelówki i sie kurcza.
PL mieso the best !!!
Ja lasanie robie z PL miesa

Stary 2010-09-17, 14:08   #1551
malgosiak25
Raczkowanie

a ja na poprawę humoru robię racuchy z jabłkami

dziś mam wredny dzień mała zamiast kopać to coraz częściej czuje jak się przesuwa i przewraca, chyba ma coraz mniej miejsca
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 14:11   #1552
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
poprostu piękne !

Sanderinka leż i dbaj o siebie i dzidzię

mi też jest gorąco aż się wszyscy dziwią, że aż tak bardzo bo wcześniej to zmarźluch straszny byłam -a teraz to nawet ciepłe ręce mam a wcześniej to było nie do pomyślenia

Aliszcze ja butelki z aventu kupowałam na allegro bo nawet z przesyłką wyszło coś ponad 80 zł a te same zestawy u nas w sklepach po 135 zł więc udało się zaoszczędzić

no to super bo jakoś nie dawało mi to spokoju -dziękuję za odpowiedź
dbamy

Cytat:

mnie sie tez ostatnio nie chce malować....

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2010-09-17, 14:16   #1553
Patrycja_1708
Zadomowienie

Jestem już Ale zjem coś i ciekne znowu bo musze oddać telefon do naprawy, ja pikole ciągle coś A dopiero co kupilam ten tel a juz trzeba go naprawiac. Mam pecha chyba.
Tż własnie dzwonił i potwierdził że juterko przyjedzie Juz doczekac sie nie moge, dwa tygodnie go nie widziałam Nie wyobrażam sobie teraz życia w pojedynke, horror jakiś.
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 14:18   #1554
kretencja
Zakorzenienie

Sysunia, już kiedyś podawałam przepis. Specjalnie dla Ciebie jeszcze raz

Potrzeba (na 2 bardzo duże lub 3 mniejsze porcje):

(na grzanki)
bagietkę lub pieczywo tostowe
dwie łyżki masła (może być łyżka prawdziwego masła i łyżka margaryny typu Rama)
duża szczypta soli
dwa spore ząbki czosnku

(na zupę)
litr bulionu z kostki (czyli ok.4 szklanki)
łyżkę masła
niedużą cebulę
dwa serki topione typu kiełbaska lub takie klasyczne kostki (one mają bodajże po 100g) - smak naturalny, gouda itp (raczej bez smakowych dodatków)
3-4 łyżki śmietany 18% (może być tłustsza jeśli lubisz)
pieprz, odrobina soli

Zawczasu robimy masło czosnkowe. Mieszamy starannie 2 łyżki masła z dużą szczyptą soli i wyciśniętym czosnkiem. Przykrywamy miseczkę i odstawiamy do lodówki aby się przegryzło na minimum godzinę.
Zupa: cebulę obieramy, drobno kroimy, szklimy (zeszkliwamy? ) w garnku na rozgrzanej łyżce masła. Dodajemy gorący bulion, gotujemy 10 minut. Dodajemy serki topione, czekamy aż się trochę rozpuszczą. Zdejmujemy z ognia, zostawiamy do przestygnięcia. Blenderem miksujemy na gładko. Dodajemy śmietanę, pieprz, ewentualnie szczyptę soli do smaku (ale uwaga - przez bulion zwykle wychodzi dosyć słone), starannie mieszamy. Podajemy z gorącymi grzankami: bagietkę kroimy na dosyć grube plastry, smarujemy z obu stron masłem czosnkowym. Pieczemy z obu stron na rumiano w piekarniku rozgrzanym do ok.180 stopni (zajmuje to ok.15 minut).
I już

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-17, 14:42   #1555
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Jak robisz taka zupe ???? bo nigdy nie jadłam

Prosze dla ciebie

Anecka dobre angielskie mielone ??? Ja tu jestem 4 lata i takiego nie znalazłam Generalnie angielskie mieso mi nie smakuje ( jedynie filety z kury i indyka) reszta to porażka. Mielone to dla mnie śmierdzi taka swinia jest dziwne w smaku z barana to ogólnie nie jadalne bleee , kotlety schabowe to po umazeni wygladaja jak zelówki i sie kurcza.
PL mieso the best !!!
Ja lasanie robie z PL miesa

Dzieki za kawalek

Wiesz co chodzilo mi raczej o to, ze do lasanii wole mieso mielone z UK, bo faktycznie kiedys robilam kotlety mielone i byly do Rozne probowalam i najbardziej smakowalo mi z pobliskiej rzeźni co rodzinka prowadzila. Jadlam tez lidlowe ale juz nie pamietam jakie dokladnie.
Mnie lasania z PL miesa nie smakuje

Jaaaaaaaa zaczelo mega lać a musze wyjsc Swietnie!

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-17, 14:48   #1556
zenia2211
Rozeznanie

Hej Bylam dzisiaj u tego gina i wszystko w porzadku.Jak mu powiedzialam o tym ciagnieciu w pochwie to zapytal odrazu czy mam skurcze lydek i stwierdzil ze spowodowane to jest brakiem magnezu i wapnia.
A co do tego aspiratora to powiem wam ze jest genialny bo jak jest np.katarek to wyciaga ta wydzieline az z gardzieli.Bo czasami dziecko az wymiotuje od katarku.Tez mam wachania z tym ze nie wiem jak bede to ciagnac ale jak ma byc lepiej dla dziecka to jakos sie przelamie.
zenia2211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 15:03   #1557
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zenia2211 Pokaż wiadomość
Hej Bylam dzisiaj u tego gina i wszystko w porzadku.Jak mu powiedzialam o tym ciagnieciu w pochwie to zapytal odrazu czy mam skurcze lydek i stwierdzil ze spowodowane to jest brakiem magnezu i wapnia.
A co do tego aspiratora to powiem wam ze jest genialny bo jak jest np.katarek to wyciaga ta wydzieline az z gardzieli.Bo czasami dziecko az wymiotuje od katarku.Tez mam wachania z tym ze nie wiem jak bede to ciagnac ale jak ma byc lepiej dla dziecka to jakos sie przelamie.
super, że wszystko ok na pewno spokojniejsza jesteś

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 15:10   #1558
zenia2211
Rozeznanie

No jestem,jestem Bo sie strasznie schizowalam przez te dwa dni...w nocy non stop sie budzilam.Staralam sie o tym nie myslec ale gdzies w podswiadomosci mi to siedzialo.
Zjadlam sledzie a teraz zjem serniczka hehehe
zenia2211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 15:12   #1559
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
[B]

Kretencja pozwól ze uściśle, codzi Ci o śmietanę czy śmietankę 18% ?? Moja koleżanka po technologii żywienia świadomiła mnie ze śmietana to kwaśna a śmietanka to słodka, więc chcę sie upewnić
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 15:16   #1560
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki za kawalek

Wiesz co chodzilo mi raczej o to, ze do lasanii wole mieso mielone z UK, bo faktycznie kiedys robilam kotlety mielone i byly do Rozne probowalam i najbardziej smakowalo mi z pobliskiej rzeźni co rodzinka prowadzila. Jadlam tez lidlowe ale juz nie pamietam jakie dokladnie.
Mnie lasania z PL miesa nie smakuje

Jaaaaaaaa zaczelo mega lać a musze wyjsc Swietnie!

Rozumiem a czemu wyjechałaś z UK ?? Bo kojarze twój nick jak jeszcze tu siedziałaś

Cytat:
Sysunia, już kiedyś podawałam przepis. Specjalnie dla Ciebie jeszcze raz

Potrzeba (na 2 bardzo duże lub 3 mniejsze porcje):

(na grzanki)
bagietkę lub pieczywo tostowe
dwie łyżki masła (może być łyżka prawdziwego masła i łyżka margaryny typu Rama)
duża szczypta soli
dwa spore ząbki czosnku

(na zupę)
litr bulionu z kostki (czyli ok.4 szklanki)
łyżkę masła
niedużą cebulę
dwa serki topione typu kiełbaska lub takie klasyczne kostki (one mają bodajże po 100g) - smak naturalny, gouda itp (raczej bez smakowych dodatków)
pieprz, odrobina soli

Zawczasu robimy masło czosnkowe. Mieszamy starannie 2 łyżki masła z dużą szczyptą soli i wyciśniętym czosnkiem. Przykrywamy miseczkę i odstawiamy do lodówki aby się przegryzło na minimum godzinę.
Zupa: cebulę obieramy, drobno kroimy, szklimy (zeszkliwamy? ) w garnku na rozgrzanej łyżce masła. Dodajemy gorący bulion, gotujemy 10 minut. Dodajemy serki topione, czekamy aż się trochę rozpuszczą. Zdejmujemy z ognia, zostawiamy do przestygnięcia. Blenderem miksujemy na gładko. Dodajemy śmietanę, pieprz, ewentualnie szczyptę soli do smaku (ale uwaga - przez bulion zwykle wychodzi dosyć słone), starannie mieszamy. Podajemy z gorącymi grzankami: bagietkę kroimy na dosyć grube plastry, smarujemy z obu stron masłem czosnkowym. Pieczemy z obu stron na rumiano w piekarniku rozgrzanym do ok.180 stopni (zajmuje to ok.15 minut).
I już
dziękuje slicznie za przepis chyba sie skusze bo brzmi smakowcie
Nie wiem tylko czy mezowi posmakuje bo on dziwok do jedzenia

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości