Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 815 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-16, 00:33   #24421
wrily_curly
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
babiczki czy mogę żel hialuronowy 1% z bu jakoś wykorzystać do włosów? nie będzie ich wysuszał?
wydaje mi się, że ktoś dorzucał go do masek ale nie założę się, musiałabyś zerknąć do codziennika lub przeszukać tutaj...
wrily_curly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 02:29   #24422
anka.d
Wtajemniczenie

anoska ja dodaje HA do zelu lnianego (ale tylko kropelke na 100ml)
dodawalabym go raczej do wcierek.

---------- Dopisano o 02:29 ---------- Poprzedni post napisano o 01:49 ----------

Cytat:
Napisane przez i_lonka Pokaż wiadomość
Gratulacje. Ja nigdy nie pomyślałbym, że rozpuszczone loki to brak profesjonalizmu, wręcz przeciwnie. Żel mnie zainteresował, bo bardzo lubię żele w sprayu, tylko te które znam mają słaby skład (silikony, chemia i inne zło). Daj znać jak ten brokat.
dziekuje wszystkim za gratulacje
rozpuszczone włosy ogólnie - jakie by nie byly, nie chodzi tylko o loki. moim zdaniem na takich oficjalnych spotkaniach najlepiej wyglada koczek. nie ma sie prawa nikt do niego przyczepic.
Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość
to z tym żelem lepiej ode mnie trafiłaś, ja mam w spraju joanny, jak sarin jest.
sarin? w sensie, ze cuchnie?:P
wyprobuje go dopiero jak skoncze lniany
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 09:37   #24423
Dama_pikowa
BAN stały

dziewczyny!!
Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
dziekuje
zabrzmi smiesznie ale samo mi tak wyszlo, jak susze wlosy to siedze na ziemi przed krzeslem, na krzesle stoi lusterko (takie 30 cm x30 cm) i jedna reka macham suszarka z dyfuzorem a druga jem i popijam kawke, samo suszenie trwa teraz 15 minut dzieki niesamowitym rekawicom z mikrofibry, jak gdzies w weekend musimy wyjsc bo mamy cos zaplanowane lub jestemy z kims umowieniu to moj maz zawsze mowi: 'no wiesz Rybko, szykuj sie jak do pracy'
Ja ostatnio suszyłam włosy dyfuzorem i myłam zęby
Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Mogłaś za długo trzymać. Niestety, miód trzeba wyczuć.
Ja wszystko zresztą
A tak
dziękuje za linka niby patrzyłam w różnych ale jakoś mi umknął...
Cytat:
I obowiązkowa reklama - bądź seksi na stoku - miej na widoku

Cytat:
Chciałam publicznie pochwalić moje loki. Dzisiaj mam pewne spotkanie,a loki pięknie wyglądają, zero puchu. Chyba kryzys minął, pielęgnacja dobrana i idę o krok dalej, ale o tym później. Ogarnęłam też ich wypadanie, o tym też później.
moje za to coś ostatnio kombinują niedobrego. Idę zaraz je spróbować przywrócić do porządku
Cytat:
Tym bardziej jestem pod wrażeniem. Punktualność to rzadko spotykana cecha u mężczyzn, przynajmniej jak dla mnie.
Ooooj tak... Zwłaszcza u mojego teraźniejszego TŻta
Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość
jesteś niesamowita... ja bez mycia i suszenia włosów ledwo wyrabiam się w godzinę, w dodatku zwykle nie jem śniadania, niby to niezdrowe ale nie potrafię w siebie nic wmusić, ew. w samochodzie popijam jogurt w korku

bardzo Ci zazdroszczę tych rękawiczek, w ogóle wszystkich ostatnich zakupów, ale praktyczność tego prostego wynalazku powala, pewnie bardzo wygodnie się nimi ugniata i stylizuje, może nawet moim długim włosom by pomogło. Chyba kupię sobie 2 duże szmatki z mikrofibry, obrysuję dłonie, wytnę, pozszywam i tadaaaam
Oj, ja tak samo(tylko bez jogurtu w korku, bo nie mam samochodu). A najgorsze jest to, że jak np. o 8 coś zjem, to o 10 juz jestem głodna a jak nic nie zjem rano to i do 12 spokojnie wytrzymam

pokaż końcowy efekt
tak w ogóle to Twoje włosy jak ja bym chciała już mieć długie zawsze ścinałam, bo mi się prostowały, a teraz, po zmianie pielęgnacji mam nadzieję, ze będą się kręcić. Nie tylko same końcówki...
Ale jak to bodajże Rybiorek- to chyba będzie za 100 lat...
Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
dziewczyny - musze sie pochwalic. dostalam dzisiaj prace
idac na rozmowe zastanawialam sie co zrobic z wlosami. mylam rano i nie chcialam isc w rozpuszczonych, zeby nie byc posadzana o brak profesjonalizmu, wiec wlosy z bokow delikatnie spielam z tylu klamrą-szczękami
a pani rekruterka - burza rozpuszczonych loków
pani rekruterka wie co dobre jeszcze się okaże, że podczytuje nas

Dziewczyny! Strasznie mi wypadają włosy od czasu zmiany pielęgnacji to jedyne mi się nie podoba i nie wiem dlaczego możliwe, żebym coś im zabrała, skoro wtedy cała moja pielęgnacja to był tylko szampon? może sobie kupię biovaxa do włosów ze skłonnością do wypadania? ma któraś? czy może coś lepiej pić??
I co powiecie o składzie tej odżywki:
Skład: aqua, cetyl alcohol, cetearyl alcohol, stearalkonium chloride, peg-20 stearate, cetrimonium chloride, isipropyl alcohol, peg-40 hydrogenated castrol oil, polyquaternium-28, rosmarinus officinalis extract, equisetum arvense extract, propylene glycol, alcohol denat, panthenol, triethanolamine, parfum, hexyl cinnamal, dmdm hydantoin, methylchloroisothiazolino le, methylisothiazolinole.
To Joanna, odżywka babuni wzmacniająca. pq-28?
Dama_pikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 10:17   #24424
kropcia007
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny jestem już po farbowaniu
tego mi było trzeba bo już nawet Tż mnie się zapytał kilka dni temu kiedy mam zamiar pofarbować włosy ...
A więc wczoraj położyłam balsam ziołowy z ekstraktem z henny delia na godzinkę.
Zmieszałam 2 kolorki czarny i czekoladowy brąz - i wyszedł taki ciemny czekoladowy brąz ten czarny nigdy nie wychodzi czarny.
przed samym farbowaniem zapodałam sobie ampułkę joanny wzmacniającą w skalp, potem trochę waxa w skalp zagranicznego podgrzałam na włosach. Balsam koloryzujący ma w skłądzie amodimethicone więc później poleciałam już sylikonami z tigi (bo ostatnio raczej cg starałam się być) Jak zmyłam balsam nałożyłam odżywkę b/s tigi curlesque, ugniatałam w t-shirt, dałam również trochę lekkiej pianki tigi w mokre ( wcześniej próbowałam ją dać na suche i masakra była posklejane strąki) zrobiłam 20 minutowy plunking, żabkami skierowałam pasma na górze włosów do tyłu a resztę zawinęłam w chustkę i tak położyłam się spać. Rano odwinęłam chustkę z wielką ciekawością co pod nią zastanę i ku mojemu zdziwieniu nie było źle (odzwyczaiłam sie już kłaść spać z mokrymi) objętość włosów mega skręt ok choć w niektórych miejscach taki "połamany" i troszkę suche końcówki które ujarzmiłam tigi amplifierem. Dodaję zdjęcie fot przed i po farbowaniu

1 tył przed
2 przód przed -zwróćcie uwagę na rudawy odrost ;/
3 tył przed farbowaniem
4 tył po farbowaniu
5 przód po farbowaniu niestety z fleszem innego zdjęcia już nie dało zrobić bo aparat sie rozładował ...

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 10:18   #24425
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dama_pikowa Pokaż wiadomość
dziewczyny!!

Dziewczyny! Strasznie mi wypadają włosy od czasu zmiany pielęgnacji to jedyne mi się nie podoba i nie wiem dlaczego możliwe, żebym coś im zabrała, skoro wtedy cała moja pielęgnacja to był tylko szampon? może sobie kupię biovaxa do włosów ze skłonnością do wypadania? ma któraś? czy może coś lepiej pić??
Skład: aqua, cetyl alcohol, cetearyl alcohol, stearalkonium chloride, peg-20 stearate, cetrimonium chloride, isipropyl alcohol, peg-40 hydrogenated castrol oil, polyquaternium-28, rosmarinus officinalis extract, equisetum arvense extract, propylene glycol, alcohol denat, panthenol, triethanolamine, parfum, hexyl cinnamal, dmdm hydantoin, methylchloroisothiazolino le, methylisothiazolinole.
o skaldzie odzywki sie nie wypowiem bom nie ekspert ale co do wypadania to sama dla siebie jestem ekspertem i wiem co potrzebuja moje wlosy, trudno komus innem doradzac ale moze najpierw sprobuj pic pokrzywe i siemie lniane, ja biore suplementy ale nie kazdemu do pasuje wiec moge tylko napisac co biore i ze nie wypadaja mi wloski a robily to systematycznie i byly w calym domy, sprzatanie ich to byla maskra
moje wewnetrzne wspomaganie:
pije pokrzywke codziennie od pon do piatku
w weekendy pijam skrzyp
a biore:
-zestaw witamin ( gdzie sa b6, b12, e, c) z kwasami omega3
- silice
- olej z wiesiolka
- olej z lnu
- aminokwasy
- beta karoten

zazwyczaj biore 2-3 miesiace i potem miesiac przerwy, z tym ze aminokwasy, beta karoten oraz olej z lnu biore dopiero od 3 tygodni, to taki prezent dla wloskow (odzywiam sie super zdrowo ale w dzisiejszych czasach trudno wziac wszystkie niezbedne skladniki z pozywienia jak sie mieszka w miescie i nie ma dostepu do zdrowej, organicznej zywnosci)

codziennie tez robie masaz skalpu

aha i jeszcze jedno: na wypadanie podobno dobra jest plukanka z octu (2-3 lyzki octu plus 1.5-2 litry przegotowanej wody) uzyta do ostatniego plukania

Kropciu masz piekne wlosy, w ogole na ostatnim zdjeciu wygladasz powalajaco w tych lokach, jakbym byla facetem to bym sie w Tobie zakochala z mety (lub gdybym byla innej orientacji)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-09-16 o 10:23
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 10:34   #24426
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj, ja tak samo(tylko bez jogurtu w korku, bo nie mam samochodu). A najgorsze jest to, że jak np. o 8 coś zjem, to o 10 juz jestem głodna a jak nic nie zjem rano to i do 12 spokojnie wytrzymam
no to tak jak ja, zjem śniadanie -przeważnie jem około 8:30 to za dwie godzinki głodna jestem, a jak nie zjem to do 12 wytrzymuje ...
Choć ostatnio głodna non-stop jestem :/

Cytat:
wiesz, teraz wiele moich koleżanek skarży się na nadmierne wypadanie włosów chyba taka pora przyszła

Stary 2010-09-16, 11:24   #24427
Dama_pikowa
BAN stały

Cytat:
o skaldzie odzywki sie nie wypowiem bom nie ekspert ale co do wypadania to sama dla siebie jestem ekspertem i wiem co potrzebuja moje wlosy, trudno komus innem doradzac ale moze najpierw sprobuj pic pokrzywe i siemie lniane, ja biore suplementy ale nie kazdemu do pasuje wiec moge tylko napisac co biore i ze nie wypadaja mi wloski a robily to systematycznie i byly w calym domy, sprzatanie ich to byla maskra
moje wewnetrzne wspomaganie:
pije pokrzywke codziennie od pon do piatku
w weekendy pijam skrzyp
a biore:
-zestaw witamin ( gdzie sa b6, b12, e, c) z kwasami omega3
- silice
- olej z wiesiolka
- olej z lnu
- aminokwasy
- beta karoten

zazwyczaj biore 2-3 miesiace i potem miesiac przerwy, z tym ze aminokwasy, beta karoten oraz olej z lnu biore dopiero od 3 tygodni, to taki prezent dla wloskow (odzywiam sie super zdrowo ale w dzisiejszych czasach trudno wziac wszystkie niezbedne skladniki z pozywienia jak sie mieszka w miescie i nie ma dostepu do zdrowej, organicznej zywnosci)

codziennie tez robie masaz skalpu

aha i jeszcze jedno: na wypadanie podobno dobra jest plukanka z octu (2-3 lyzki octu plus 1.5-2 litry przegotowanej wody) uzyta do ostatniego plukania
pokrzywę piję i płuczę nią włosy. Może niedługo to minie... właśnie jeszcze o skrzypie coś mi mignęło i Ty teraz tez napisałaś. Też może kupię. A siemie lniane? w sensie jeść? czy tez jakoś parzyć?

chcę zrobić ocet jabłkowy- tez może być?

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
no to tak jak ja, zjem śniadanie -przeważnie jem około 8:30 to za dwie godzinki głodna jestem, a jak nie zjem to do 12 wytrzymuje ...
Choć ostatnio głodna non-stop jestem :/

wiesz, teraz wiele moich koleżanek skarży się na nadmierne wypadanie włosów chyba taka pora przyszła
czasem nawet bywało tez tak że do 15 nie byłam głodna...

Może jesień idzie- liście opadają i włosy też. mam nadzieję, że chociaż same koloru nie będą zmieniać

Co do koloru- bardzo ładny i te loki po farbowaniu bardziej Ci się kręcą?
Stary 2010-09-16, 11:31   #24428
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:

Co do koloru- bardzo ładny i te loki po farbowaniu bardziej Ci się kręcą?
ciężko mi powiedzieć czy po farbowaniu się kręcą bardziej bo farbowałam wieczorem i spałam na nich, a zawsze myję rano.
A gdy farbowałam wcześniej skręt był rozluźniony ale może dlatego że po farbowaniu nigdy nic na włosy nie nakładałam żadnej odżywki, stylizatora itd

przydałoby mi sie tak nie być głodna przez kilka dni a nie jak pochłaniacz

Stary 2010-09-16, 11:44   #24429
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
pokrzywę piję i płuczę nią włosy. Może niedługo to minie... właśnie jeszcze o skrzypie coś mi mignęło i Ty teraz tez napisałaś. Też może kupię. A siemie lniane? w sensie jeść? czy tez jakoś parzyć?
Jak Ci pasuje, ja mam siemie zmielone z herbapolu i albo dodaje do mleka cieplego i pije albo do platkow na sniadanie, mozna tez zrobic glutka tak jak robimy zel i to pic ale mnie jakos ta wersja nie podchodzi, za to mozna glutka tez stosowac jako maske, 2 razy tygodniowo podobno daje super efekty
Cytat:
chcę zrobić ocet jabłkowy- tez może być?
najlepszy jest bo wlasnorecznie robiony

Cytat:
czasem nawet bywało tez tak że do 15 nie byłam głodna...
ja jadam 5-6 razy dziennie, mniej wiecej o stalych porach, mniej a czesciej i w sumie jadam wiecej od meza, mam wahania wagi 2-3 kilo i w zimie waze 52-53 kg a w lecie spadam do 49-50 ale ciagle nosze ten sam rozmiar, glodna chodzic nie znosze, moj maz mawia ze jak jestem glodna to zolza ze mnie straszna wtedy
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-09-16, 11:57   #24430
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
ja jadam 5-6 razy dziennie, mniej wiecej o stalych porach, mniej a czesciej i w sumie jadam wiecej od meza, mam wahania wagi 2-3 kilo i w zimie waze 52-53 kg a w lecie spadam do 49-50 ale ciagle nosze ten sam rozmiar, glodna chodzic nie znosze, moj maz mawia ze jak jestem glodna to zolza ze mnie straszna wtedy
no to masz wahania jak ja tylko że ja nawet wciągu jednego dnia potrafię ważyć rano 2 kg mniej niż wieczorem sniadanie jem zawsze o tej samej porze w pracy podjadam i o 18 obiad dopiero, teraz akurat moje wahanie jest u samego szczytu

Stary 2010-09-16, 12:01   #24431
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
no to masz wahania jak ja tylko że ja nawet wciągu jednego dnia potrafię ważyć rano 2 kg mniej niż wieczorem sniadanie jem zawsze o tej samej porze w pracy podjadam i o 18 obiad dopiero, teraz akurat moje wahanie jest u samego szczytu
to moze byc problem z zatrzymywaniem sie plynow w organizmie, pijesz 1.5-2 litry wody/herbatek dziennie? brzmi dziwnie ale pomaga to oczyscic organizm z toksyn i zatrzymanch plynow
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-09-16, 12:06   #24432
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
to moze byc problem z zatrzymywaniem sie plynow w organizmie, pijesz 1.5-2 litry wody/herbatek dziennie? brzmi dziwnie ale pomaga to oczyscic organizm z toksyn i zatrzymanch plynow
teraz staram sie tak pić wcześniej miewałam z tym problem pijałam 0.5 litra dziennie :/ ale juz się poprawiłam

Stary 2010-09-16, 12:43   #24433
i_lonka
Raczkowanie

Cytat:
dziewczyny!!

Ja ostatnio suszyłam włosy dyfuzorem i myłam zęby

To już wyższa szkoła jazdy . Ja mogę się skupić tylko na suszeniu.

Oj, ja tak samo

Ja też polecam pokrzywę. I sprawdzenie czy to szampon albo coś innego z pielęgnacji nie wpływa źle na włosy. Zmieniałaś coś ostatnio?

Kropcia, jak zwykle piękne loki, ale teraz i kolor powalający

Rybiorku, możesz mnie oświecić i napisać, jak wykonujesz swój codzienny masaż skalpu? Będę wdzięczna .
i_lonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 13:02   #24434
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

Rybiorku, możesz mnie oświecić i napisać, jak wykonujesz swój codzienny masaż skalpu? Będę wdzięczna .
sprobuje gdzies o tym przeczytalam ale nie pamietam gdzie bo to bylo kawalek temu

po zmoczeniu glowy (stoje nad wanna z glowa w dol) najpierw nanosze odzywke przy czym robie to tak ze mam odzwyke na obu dloniach, wsuwam palce miedzy wlosy i ze tak powiem umieszam na skalpie, robie to na 2 rzuty, raz tyl glowy, potem przod

masaz zaczynam pbszaru nad karkiem, wsuwam palce we wlosy i opuszkami palcow robie takie male kolka, nie patrze na zegarek ale mysle ze trwa to tak 30 sek, nastepnie przesuwam palce troche do przodu i znow koleczka, potem obszary za uchem, potem czubek glowy, wreszcie obszar nad czolem, a na koniec to jeszcze tak jakbym obejmowala glowe obiema rekami i robie takie wieksze kola, to takie 2 pieczenie przy jednym ogniu - masaz i oczyszczenie skalpu w jednym, lubie to bo ostatnia czesc pomimo ze robie to sama sprawia przyjemnosc (zwlaszcza jak przymkne oczy)

mam nadzieje ze troche pomoglam, na innym watku jest opis profesonalnego masazu ale po rysunku to widac ze nie jestes sobie w stanie go sama zrobic dlatego jak kiedys znalazlam to co opisalam to mi sie spodobalo i stosuje, podobno rowniez jak i tamten profesjonalny ma fantastyczne wlasciwosci tylko jest warunek - systematycznosc

z wlasnego doswiadczenie mogo powiedziec ze wloski maja sie bardzo dobrze, nie wiem co bardziej pomaga: dieta, suplementy czy masaz a moze kombinacja wszystkiego ale jakosciowo nie moge narzekac (jak wiecie na dlugosc bede dlugo narzekac)

aha: jak raz w tygodniu myje szamponem robie dokladnie to samo

edit: Eloe bylam w dzienniku, powalilas mnie z wrazenia(pozytywnie oczywiscie), wiesz na pierwszej fotce to jakbym widziala swoje wlosy z przed roku hi hi, kiedy ja bede miec Twoja dlugosc
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-09-16 o 13:08
Stary 2010-09-16, 13:31   #24435
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Kropcia, jak zwykle piękne loki, ale teraz i kolor powalający

Stary 2010-09-16, 13:53   #24436
i_lonka
Raczkowanie

Rybiorku, jak czytałam Twoją wypowiedź o masażu, zrobiło mi się tak błogo. Aż zachciało mi się takiego masażu. Dzisiaj wypróbuję Twoją metodę, podaną w sposób jasny i czytelny, dziękuję. A co do masażu to uwielbiam, jak robi mi go moja fryzjerka podczas mycia włosów i nakładania odżywki - trawa czasami do 10 minut.
Stary 2010-09-16, 14:01   #24437
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Rybiorku, jak czytałam Twoją wypowiedź o masażu, zrobiło mi się tak błogo. Aż zachciało mi się takiego masażu. Dzisiaj wypróbuję Twoją metodę, podaną w sposób jasny i czytelny, dziękuję. A co do masażu to uwielbiam, jak robi mi go moja fryzjerka podczas mycia włosów i nakładania odżywki - trawa czasami do 10 minut.
ja tez bym wolala zeby ktos mi zrobil taki masaz czasami w weekend prosze meza, w tygodniu nie da rady bo jak jezdzi na rano to wychodzi wczesnie a jak ma na druga zmiane to nie mam serca go budzic az tak wczesnie (ok.6), budze go dopiero o 7 jak juz jestem gotowa bo zawsze sie upiera ze chce ze mna rano wypic poranna kawe no i mamy pol godzinki na pogaduchy
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-09-16, 15:12   #24438
i_lonka
Raczkowanie

Cytat:
ja tez bym wolala zeby ktos mi zrobil taki masaz czasami w weekend prosze meza, w tygodniu nie da rady bo jak jezdzi na rano to wychodzi wczesnie a jak ma na druga zmiane to nie mam serca go budzic az tak wczesnie (ok.6), budze go dopiero o 7 jak juz jestem gotowa bo zawsze sie upiera ze chce ze mna rano wypic poranna kawe no i mamy pol godzinki na pogaduchy

Widzę, że prawdziwy skarb z Twojego męża.
Masaż zrobiony, bardzo przyjemny. Chyba nawet samopoczucie mi się od niego poprawiło.
Stary 2010-09-16, 15:22   #24439
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę, że prawdziwy skarb z Twojego męża.
Masaż zrobiony, bardzo przyjemny. Chyba nawet samopoczucie mi się od niego poprawiło.
ten masaz do najprzyjemniejsza czesc wlosowej toalety

co do meza - potwierdzam - prawdziwy skarb, do tego wszystko potrafi - naprawic auto, zlozyc meble a nawet zrobic samemu, pomaga w sprzataniu i zakupach, nie jest drobiazgowy i nie czepia sie jak mi sie nie chce czegos zrobic np. pozmywac po obiedzie bo akurat moja kolej, wtedy mowi: zrobimy razem pozniej, prycha ze zlosci tylko gdy mam blisko egzaminy i praktycznie nie rozmawiamy i caly wolny czas siedze nad ksiazkami, no i tak z semestru na semestr prycha wczesniej, w poprzednim semstrze juz po 2.5 tygodnia, tyle ze nie robi tego specjalnie, poprostu nie lubi jak cos lub ktos kradnie jego cenny czas ze mna (na szaro bo to w sumie offtop)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-09-16, 15:54   #24440
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

przepraszam, ze tak ni z gruszki, ni z pietruszki, ale mam pytanie:
czy ktoras z was uzywa nowych spray'ow do wlosow z Pottersa? ;>
Stary 2010-09-16, 20:33   #24441
Volyova
Rozeznanie

Dama_pikowa, Rybiorek tak mi zaimponowała swoim zorganizowaniem, że postanowiłam wykonać tę samą sztukę - myłam zęby jednocześnie susząc dyfuzorem włosy
ale mam szczoteczkę elektryczną i to nie wymagało dużej koordynacji ruchów

Jestem dzisiaj przeszczęśliwa Nareszcie, nareszcie, moje włosy wygladają tak jak powinny
Bez puchu, skręciły się super, są mięciutkie.
Ufff, już myślałam, że nigdy mi się to nie uda

Bardzo dziękuję wszystkim zakręconym za porady i wsparcie!

Myślę, że clou sukcesu to po pierwsze Garnier Avocado i Karite, który położyłam i jako odżywkę d/s, potem spłukałam i dałam go jako b/s (+jedwab hydrolizowany+panthenol).
A po drugie dyfuzor, którego używałam ostrożnie i dłużej trzymałam w jednym miejscu. Jak robiłam tak jak Jessi z www.jessicurl.com, to mi się bardziej puszyły, więc dzisiaj zrobiłam tak:
  • zbliżyć do skalpu
  • włączyć suszarkę z ciepłym nadmuchem
  • odczekać 1 minutę
  • włączyć chłodny nadmuch 20sek
  • wyłączyć suszarkę
  • odsunąć
  • przenieś w inne miejsce i zacząć od początku
I to w końcu moim włosom pasowało

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc

Edytowane przez Volyova
Czas edycji: 2010-09-16 o 21:31
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 21:26   #24442
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
Napisane przez solaola Pokaż wiadomość
Miałaś, oj miałaś, proste jak druty, ino podatne na wszelakie zabiegi. Jak wrócę do domu z Wawy to poszukam jeszcze kilku zdjęć.
Solaola, jestem w szoku
mialaś proste druty a teraz taaakie lokasy

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Ale to stare zdjęcie. Nie wstawiałam nowych.
ale masz mocny skręt, wrzuć koniecznie aktualne fotki włosów

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
A zrobiłaś już wpis w dzienniku?
nie zrobiłam
dziecko znowu chore i na dodatek mnie zarazil
dziś się trochę lepiej poczułam i wylazłam z łóżka
pojechałam do rodziców, i ledwo wróciłam - znowu gorączka
ale obiecuje poprawę i wpis
nawet wyszperałam kilka fotek z wakacji na których widać, że te włosy kiedyś próbowały falować

Cytat:
Hej dziewczyny jestem już po farbowaniu
Kropciu, pięknie jest
nie dość że pozazdrościłam Ci już grzyweczki to teraz zaczynam zazdrościć koloru
a przecież miałam nie farbować
Cytat:
A więc wczoraj położyłam balsam ziołowy z ekstraktem z henny delia na godzinkę.
Zmieszałam 2 kolorki czarny i czekoladowy brąz - i wyszedł taki ciemny czekoladowy brąz ten czarny nigdy nie wychodzi czarny.
a co to jest ten balsam ziołowy? jak wpływa na kondycje włosów?

Rybiorku cieszę się że wróciłaś włoski wyglądają świetnie, kolorek też mi się podoba - taki naturalny.

Chciałam się tylko pochwalić, że dziś umyłam włoski odżywka - Isana z babasu. Jak na razie super, efekt ok, i nic nie swędzi - odpukać. Poprzednie podejście do mycia odżwyką 2 miesiące temu skończyło się mega swędzeniem i jakimiś smętnymi kosmykami wiszącymi - jak niedomytymi.

Uciekam dziewczyny do łóżka dalej się kurować.
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 22:11   #24443
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dontknow Pokaż wiadomość
przepraszam, ze tak ni z gruszki, ni z pietruszki, ale mam pytanie:
czy ktoras z was uzywa nowych spray'ow do wlosow z Pottersa? ;>
Ja używałam ale nawet po jednym tygodniu mycia tylko odżywką przy używaniu tego spray'u (wersja z imbirem) są smętne tłuste strąki. Wydaje mi się, że to zasługa p-7 zaraz po wodzie.

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
Dama_pikowa, Rybiorek tak mi zaimponowała swoim zorganizowaniem, że postanowiłam wykonać tę samą sztukę - myłam zęby jednocześnie susząc dyfuzorem włosy
Ja też próbowałam swoich sił w organizacji czynności porannych. Niestety makijażu specjalnie nie uwzględniałyście więc u mnie nastąpiła tylko zamiana śniadania na czynności makijażowe i... w godzinie się zmieściłam. Tylko to śniadanie by się tam kurcze przydało jeszcze upchnąć
Btw suszę włosy suszarką ostatnio za każdym razem, a myję odżywką praktycznie codziennie, i nie wiem czy nie robię im krzywdy, najmniejszy nawiew, temperatura średnia? Można tak czy dzieje się im krzywda?

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość

Chciałam się tylko pochwalić, że dziś umyłam włoski odżywka - Isana z babasu. Jak na razie super, efekt ok, i nic nie swędzi - odpukać. Poprzednie podejście do mycia odżwyką 2 miesiące temu skończyło się mega swędzeniem i jakimiś smętnymi kosmykami wiszącymi - jak niedomytymi.

Ja ostatnio testowałam Isanę z babassu i jakieś tłuste włosy miałam po niej co prawda po oleju kokosowym ale innymi odzywkami jakoś się lepiej odmywają.
W każdym razie zdrówka życzę i szybkiego powrotu do nas

Moja fragrantica
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 22:20   #24444
i_lonka
Raczkowanie

Cytat:

Jestem dzisiaj przeszczęśliwa Nareszcie, nareszcie, moje włosy wygladają tak jak powinny
Bez puchu, skręciły się super, są mięciutkie.
Ufff, już myślałam, że nigdy mi się to nie uda
Dla mnie jednoczesne wykonywanie tych czynności dalej pozostaje wyższą szkołą jazdy.
Gratuluję loków.

Cytat:

Powodzenia, trzymaj się
Stary 2010-09-16, 23:43   #24445
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

Rybiorku cieszę się że wróciłaś włoski wyglądają świetnie, kolorek też mi się podoba - taki naturalny.
komputer mi padl, wirus albo co innego, informatyk mi tlumaczyl ale ja uzytkownik a nie mechanik komputerowy

kolorek faktycznie nawet w naturze wyglada naturalnie i jak na razie mi sie podoba, trzeba sie mocno przyjrzec aby zobaczyc roznice na odroscie i reszcie wlosa z tym ze mam rozne odcienie bo na tym polega fenomen tej farby ze dostosowuje sie do koloru wlosa i w niektorych miejscach mam jasniejsze wiec wyglada to naprawde fajnie

Cytat:

Zdrowiej nam szybciutko, a jak juz wyzdrowiejesz to prosimy uzupelnic dziennik

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość
Ja też próbowałam swoich sił w organizacji czynności porannych. Niestety makijażu specjalnie nie uwzględniałyście więc u mnie nastąpiła tylko zamiana śniadania na czynności makijażowe i... w godzinie się zmieściłam. Tylko to śniadanie by się tam kurcze przydało jeszcze upchnąć
hm... zapomnialam napisac o makijazu? zajmuje mi 5 min wiec moze dlatego napisalam poprostu ze na koniec wkladam ciuszki i koniec, wiec jeszcze raz
po wstaniu szoruje do lazienki, myje glowke (masaz), potem odsaczam koszulka wode i nakladam maske/odzywke i na to czepek, potem prysznic, smarowanie ciala balsamem, zabki itp, w szlafroku i czepku lece na dol do kuchni zrobic kawusie i sniadanko, wracam z kawusia i sniadaniem na gore, splukuje maske i na mokre stylizator, potem odciskanie rekawicami z mikrofibry, zanim przenosze sie do pokoju to jeszcze kremik na buzie, potem juz w pokoju siadam przed krzeselkiem z lusterkiem no i susze wloski dyfuzorem i jem sniadanie i pije kawe, po 15 minutach wloski sa suche, kolejne 10-15 minut zajmuje mi ubranie sie w biurowe ciuszki i na koniec makijaz (jak sobie stroju nie przygotuje wieczorem z 5 min stoje przed szafa i mysle co ubrac) - czasami wszystko zajmuje 55 min czasami 60. No to teraz jest pelny obraz

Cytat:
Btw suszę włosy suszarką ostatnio za każdym razem, a myję odżywką praktycznie codziennie, i nie wiem czy nie robię im krzywdy, najmniejszy nawiew, temperatura średnia? Można tak czy dzieje się im krzywda?

ja nie widze skutkow ubocznych, myje odzywka rowniez codziennie i codziennie uzywam dyfuzora bo nie moge wyjsc z wilgotna glowa bo zaraz bede chora a wstawac o 3 nad ranem nie zamierzam, dbam tylko aby zawsze miec maske/odzywke minimum 10 min na gowie pod czepkiem, a raz w tygodniu robie intensywna pielegnacje - olejek, maska proteinowa i porzadne nawilzenie
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-09-17, 13:13   #24446
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Kropciu, pięknie jest
nie dość że pozazdrościłam Ci już grzyweczki to teraz zaczynam zazdrościć koloru
a przecież miałam nie farbować

a co to jest ten balsam ziołowy? jak wpływa na kondycje włosów?
Dziękuję
Też miałam nie farbować ale mój naturalny jakiś kasztanowy był i kolor ten uwydatniał niedoskonałości, oczy miały nijaki kolor (kolor moich oczu zmienia sie w zależności od stroju koloru włosów od szarości do błękitu) i fatalnie się czułam. Ja muszę mieć zimny kolor włosów wtedy moja bladość wygląda okej i oczy są takie wyra

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2010-09-17 o 13:22
Stary 2010-09-17, 13:36   #24447
Dama_pikowa
BAN stały

Cytat:
jeść 6-6 razy dziennie to właśnie najzdrowiej Chudzinko
Co do bycia głodnym- jak się kłócę z TŻtem przed obiadem, to po obiedzie momentalnie oboje już nie jesteśmy na siebie źli

Cytat:
Ha! Ja mam zwykłą
ale z elektryczną i tak wyczyn
Cytat:
Ja też polecam pokrzywę. I sprawdzenie czy to szampon albo coś innego z pielęgnacji nie wpływa źle na włosy. Zmieniałaś coś ostatnio?
i_lonko stosuję CG od 3 tygodni. Kombinuję co jest dla moich włosów dobre, ale od paru dni widzę, że zupełnie się buntują. Po paru godzinach się prostują... Niedość, że włosy wypadają, to jeszcze w ogóle się nie układają...
Chyba mam kryzys- zarówno ja, jak i możliwe, że moje włosy
Napiszę co stosuję i może mi pomożecie, co to może być złego. Może coś nie tak robię??
O- zmiennie Isana z jedwabiem z Pottersem aloes
M- BD
O- (tu robię najwięcej i może ta część najbardziej obciąża włosy) garnier karite + łyżeczka miodu + trochę pottersa lub/isany (+ czasem joanny len i rumianek) trzymane w cieple przez około 10 czasem do 15 minut. Przez ten czas albo dalej się kąpię albo po prostu leżę sobie w wannie.
Płuczę albo pokrzywą albo zimną wodą
Joanna len i rumianek
plunking T-shirtem około 15 minut
harmonijkowanie
żel lniany
dyfuzor- mały nawiew i niska temperatura

Kokos na włosy mniej więcej 2x w tygodniu na noc
maska z żelu lnianego (przy końcu jego żywotności)

i tyle. Pomożecie? może spróbować dziś bez miodu?

Edytowane przez Dama_pikowa
Czas edycji: 2010-09-17 o 14:01
Stary 2010-09-17, 14:15   #24448
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do bycia głodnym- jak się kłócę z TŻtem przed obiadem, to po obiedzie momentalnie oboje już nie jesteśmy na siebie źli

Ha! Ja mam zwykłą
ale z elektryczną i tak wyczyn

i_lonko stosuję CG od 3 tygodni. Kombinuję co jest dla moich włosów dobre, ale od paru dni widzę, że zupełnie się buntują. Po paru godzinach się prostują... Niedość, że włosy wypadają, to jeszcze w ogóle się nie układają...
Chyba mam kryzys- zarówno ja, jak i możliwe, że moje włosy
Napiszę co stosuję i może mi pomożecie, co to może być złego. Może coś nie tak robię??
O- zmiennie Isana z jedwabiem z Pottersem aloes
M- BD
O- (tu robię najwięcej i może ta część najbardziej obciąża włosy) garnier karite + łyżeczka miodu + trochę pottersa lub/isany (+ czasem joanny len i rumianek) trzymane w cieple przez około 10 czasem do 15 minut. Przez ten czas albo dalej się kąpię albo po prostu leżę sobie w wannie.
Płuczę albo pokrzywą albo zimną wodą
Joanna len i rumianek
plunking T-shirtem około 15 minut
harmonijkowanie
żel lniany
dyfuzor- mały nawiew i niska temperatura

Kokos na włosy mniej więcej 2x w tygodniu na noc
maska z żelu lnianego (przy końcu jego żywotności)

i tyle. Pomożecie? może spróbować dziś bez miodu?
Sugestie:

* Kiedy ostatnio myłaś całe włosy szamponem?
Może się przeciążyły?

* Połóż na drugie O coś lżejszego
* Może twoje włosy też nie lubią jedwabiu z Isany?
Możesz myć przez jakiś czas samym Pottersem
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 14:17   #24449
Edith3F
Zadomowienie

witam
Od razu mówię, bardzo mi wstyd że tak Was zaniedbałam (bo włosków nie zaniedbałam , o nie)
Muszę się rozejrzeć za nowościami na forum , bo widziałam ostatnio w Rossmann nowe produkty

kropcia piękne i długie masz te loczki! normalnie cudeńka

wrily Twoje także widziałam ! sliczne i także bardzo długie
brawo dziewczyny

Dbam o moje fale (ostatnie podcięcie 7.09.2011r)
Edith3F jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 14:19   #24450
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
chudzinka ze mnie zadna, tluszczyk we wlasciwych miejscach jest

Cytat:

Cytat:
(...) i tyle. Pomożecie? może spróbować dziś bez miodu?
ja mysle ze chwilowo to wszystko do za duzo dla Twoich wloskow, wczesniej mi mignelo ze napisalas ze stosowalas tylko szampon, teraz to jest cala drogeria (tak przynajmniej wlosy to odbieraja i dostaly bzika)

a moze sprobuj 'cienszej' tej drugiej odzywki, bez zadnych dodatkow, a potem jak nakladasz odzywke bs to wez sobie lyzeczke do lazienki i odmierz jedna plaska lyzeczke do herbaty odzywki - tyle wystarczy na cale wlosy i nie powinny byc obciazone, druga rzecz ktora bym sprobowala to nalozenie zelu lnianego przed plunkingiem - to moze pomoc w utrwaleniu skretu
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 26 (0 użytkowników i 26 gości)

Zasady wysyłania wiadomości