Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-17, 15:18   #841
Izumi
Wtajemniczenie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Izumi jesli gdzies nie doczytalam to przepraszam, jak tam tz na rozmowie?
Dupa z tego Co innego na ogłoszeniu, co innego na rozmowie

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość

ale ja cos węsze że niedługo bedą DWIE KRESECZKI.. na watku.. tylko nie wywęszyłam KTO hihihiih
KTO KTO KTO????? <full ekscytacja>

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Nas też choróbsko dopadło Tż zdycha, mi prócz felernego bólu brzucha, krzyża i bioder pęka głowa i gardło pali Narazie u dzieci cisza (odpukać!) i oby tak dalej ...
puk puk puk - odpukanie. A teraz wyciąg ręce do monitora, jak i ja wyciągam. I odbierz oto ode mnie dawkę energii która mam nadzieję pomorze wam ozdrowieć ... uwaga! Przekazuje - BZIIUUUUUUUUUM, BZYT, TRYT TRYT TRYT, SIUUUUUUUUUU!
I co...? Jak się czujesz?

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
ja tam miałam 2 sztuki dada i mi nie podpasowały,lidlowskie w miare-tylko sztywne,pampersy są dla mnie też nie fajne,bo u nas to właśnie one tak szybko nasiąkają i śmierdzą.Lubimy i używamy hagisów.Jeszcze ciekawa jestem happy
O! No tak... każdemu co innego odpowiada Ja tam jestem strasznie z tych biedronkowych zadowolona
A happy używałam jak Misiak tyle co ze szpitala wyszedł - te najmniejsze 2-5kg i były super! Może spróbuj, kto.. a nóż akurat najbardziej się wam nadadzą?
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 15:23   #842
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

ja nie wiem... KTO.. ale czuje że do konca roku sie cos zasieje znaczy nie u mnie no chyba że wpadka by była ale z nasza częstotliwościa buahahahahahah moze za 4 lata wpadniemy jak juz planowac bedziemy..

a może jak juz ogrzewanie w domku bedzie czyli poczatek października i łazienka juz za tydzien to najdzie mnie ochota na bzykanko bo ciepło bedzie albo w tej MEGA KABINIE.. ulalala juz sie doczekac nie mogę

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 15:27   #843
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
Dupa z tego Co innego na ogłoszeniu, co innego na rozmowie

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

KTO KTO KTO????? <full ekscytacja>

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

puk puk puk - odpukanie. A teraz wyciąg ręce do monitora, jak i ja wyciągam. I odbierz oto ode mnie dawkę energii która mam nadzieję pomorze wam ozdrowieć ... uwaga! Przekazuje - BZIIUUUUUUUUUM, BZYT, TRYT TRYT TRYT, SIUUUUUUUUUU!
I co...? Jak się czujesz?

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

O! No tak... każdemu co innego odpowiada Ja tam jestem strasznie z tych biedronkowych zadowolona
A happy używałam jak Misiak tyle co ze szpitala wyszedł - te najmniejsze 2-5kg i były super! Może spróbuj, kto.. a nóż akurat najbardziej się wam nadadzą?
no u nas otworzyli inter marche i bardzo fajnie,bo jedyny sklep gdzie jest wszystko i co najważniejsze jest Niny bebilon.I tylko tam są pieluszki happy,ale cenowo jak pampersy.Nie wiedziałam,że aż tak się cenią,myślałam,że to trochę tańsze pieluszki.Teraz była na nie fajna promocja-zobaczę jeśli w poniedziałek jeszcze ta cena się utrzyma to na wypróbowanie wezmę paczkę.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 15:35   #844
koglus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Ja też tak robię. Wszystko obok lóżka. Butla, mleko (oczywiscie już odmierzone) w termosie woda ciepla a obok zimna... i 10 sekund i mleczko zrobione
widze kazda ma swoje sposoby, ja wstaje ide do kuchni odmierzam mleko i wlewam wode z czainika , potem do mikrofali na 15 sekun i gotowe

pogrzewacza uzywam w dzien , jak wiem ze mala zrobione mleko ktore nie zjadla mala , zje za pol godziny

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 15:38   #845
Ferrou
Zakorzenienie

ponoc jeszcze dobre pieluchy sa z rossmanna - babydream. w sumie ich nie próbowałam bo tez mam zrobiony zapas pampków Ale jak się skończą to kupię jedną paczkę i zobaczę co i jak

Ja dzisiaj testa robilam bo za dużo o tym gadacie tutaj i zaczęłam być trochę niepewna mimo podwójnego zabezpieczenia. I jeszcze dzisiaj trochę kręciło mi się w głowie Na szczęście jedna kreska wyszła
Stary 2010-09-17, 15:40   #846
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Odradzam te pieluszki Wiem że cena jest bardzo przystępna, ale 100000000000000000x lapeij kupić w to miejsce biedronkowe Dady . Są naprawdę świetnie! Nawet przy dokumentnym badaniu wszelkich właśicwości pieluchowych Dady zajęły 2 lub 3 miejsce (już nie pamiętam). Kupiłam te huggisy kilka dni temu (zanim taki zapas pieluchowy pocztą przyszedł ) i nestety kiepsko z wilgocią Pieluszka jest mokra przy ciele
Używam i nie zauważyłam żadnej wilgoci na szczęście. Wcześniej już Huggisy wypróbowałam i były ok. Biedronkowe też były w użyciu tylko robiły się takie malutkie kuleczki żelowe. Trochę mnie wystraszyły bo nie wiedziałam co to jest ale ko.leżanka powiedziała że u jej dzieci po niektórych pieluchach też takie kuleczki się pojawiały
Stary 2010-09-17, 15:40   #847
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Izumi dziękuję Naprawdę od razu mi lepiej

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 15:43   #848
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
no u nas otworzyli inter marche i bardzo fajnie,bo jedyny sklep gdzie jest wszystko i co najważniejsze jest Niny bebilon.I tylko tam są pieluszki happy,ale cenowo jak pampersy.Nie wiedziałam,że aż tak się cenią,myślałam,że to trochę tańsze pieluszki.Teraz była na nie fajna promocja-zobaczę jeśli w poniedziałek jeszcze ta cena się utrzyma to na wypróbowanie wezmę paczkę.
Też wypróbowane i są ok. ale też z takich sztywniejszych (jak z Lidla). Dobrze chłoną (nam dobrze). Weź na próbę i sprawdź sama bo może Wam nie przypasują
Stary 2010-09-17, 16:37   #849
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
to moze jakos roslinka przezyje-niebieska mnie ujela szczegolnie

a co do godzin karmienia, ktore podalas to ja widze, ze u nas to sie samo tak uregulowalo wlasnie 8-12-16-20 czasem wszystko przesuniete o godzine czyli 9-13-17-i potem jednak 20 bo to po kapieli, ale system co 3-4 godziny to wlasciwie Gabryska sama narzucila. Tylko nocy mi nie przesypia i jedno karmienie jest zawsze, a ostatnio nawet dwa bywaja-mozedlatego ze przeziebiona, w gardle zasycha, nie wiem sama.
no mój właśnie nocy też nie przesypia i n ie wiem jak to wyeliminować
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Libra777 - jaki przystojny ten Twój niejadek. I te włoski i te oczka a już te dwa złabki - nie wspominając zielonego potwora. No po prostu boski. I inteligentny. I jak pięknie siedzi. Jestem zakochana.
och dziękujemy
Cytat:
libra dziękuje za odp.w sp.apteczki,a możesz mi jeszcze napisac jakie kropelki w razie kataru?paracetamol kupie,viburcol mam.I jeszcze wyjaśnij mi proszę czy przy katarze zawsze zakrapiasz ucho?dlaczego?bo ja nie wiem

Co do psa to fajnie,że przygarnełaś(chyba)u mnie to samo-nauczyłam jak jeszcze na stałe nie mieszkaliśmy tylko jezdziliśmy na parę dni,bo robic wnętrze kończyliśmy karmic wszystkie przychodzące do mnie koty....i mam stałych do karmienia 3 plus 2 psy-tż niezmiernie jest na mnie zły przez to dokarmianie(nigdy się nie pozbędziemy,zawsze taki zwierzyniec będzie...ble,ble,ble) ale ja już tak mam jak widzę głodne zwierzę to MUSZĘ pomóc,bo serce mi pęka-zawsze wtedy mówię do mojej kici"widzisz jak Ty masz dobrze,micha pełna żarcia,ciepło masz,śpisz gdzie chcesz,nie wiesz co to mróz i mokre od deszczu futro)a ona i tak żadnej wdzięczności hehe

I gratuluję libra i ferrou sukcesów w wiadomej sprawie
krople do nosa to nasiwin , wiem że trzeba zakrapiać bo infekcja nosa może też objąć uszy bo nos gardło i uszy jakoś są powiązane
to ty też masz schronisko u siebie wqidze
Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie do tych co maja schody w domu czy kupujecie bramki bezpieczenstwa zeby dziecko ne wchodzilo na schody ?chodzi mi o cos takiego http://cgi.ebay.co.uk/Childs-Safety-...item3f02ef0497
ja bede kupować i to dwie na góre i na dół
Cytat:
koglus my bramki robimy drewniane u stolarza,który robił nam schody,już za miesiąc trzeba je zacząc robic.

hmm ten kojec też dobra rzecz

tylko właśnie jeśli chodzi o schody to ja mam je "odkryte"tżn między stopniami nie ma nic i znowu się boję,że mała będzie mi wchodziła między nimi i na nic bramki i nie wiem co znowu zrobic z tym?ma ktoś pomysł?
ja tez mam takie i myslałam żeby postawić pod schody jakąś komodę albo regalik żeby właśnie tam nie właził.

A u nas nocka spokojna mały zasnał w łózeczku po 15 min i spał do wpółdo 3 myslałam ze go przetrzymam bez jedzenia ale nie dało się rozwył się jak syrena strazacka a jak mu dałam butlę to tak łapczywie pił jakby cały dzień nie jadł i wypił wszystko co uszykowałam czyli 150 i po jedzeniu odłozyłam go do łózeczka zasnął od razu i spał już do rana jestem normalnie w szoku to tylko ja nie mogłam spać do 1 bo ciąglemi się wydawało ze zaraz się obudzi
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 16:41   #850
sidorcia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
i kolejna pannica się już przekręca
my też dajemy Devikap ale 1 kropelkę bo tak jest napisane na ulotce, czasami wpadnie więcej do buzi i wg zalecen neurologa kiedyś przez 2 tyg dawałam 2 krople. ale jak Ci pediatra tak kazał to tak dawaj. A najlepiej przy najbliższej wizycie się jeszcze raz o to zapytaj.
A książkę już ci na maila wysłałam
dziękuję za książkę

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
wydaje mi się że za dużo mi pediatra mówił 1 kropelkę 1x dziennie i w szpitalu jak byłam z małym tak samo dawali 1 kropelkę
masz już tą książkę jeśli nie to link wstawiam możeszm tu ściągnąć
http://olik1980.wrzuta.pl/plik/5RuZZ...usnij_wreszcie
no wlasnie tez mi sie wydaje, ze za duzo.
czy któraś z was szczepiła na pneumokoki? mi pediatra powiedziała, żeby zaszczepić, ze względu na inne dzieci w szpitalu, po zabiegu. ale ciągle nas na to namawia (250zł), trochę dziwnie, jakby chciała nas naciągnąć. czy któraś z was szczepiła dzieci? czy te pneumokoki są aż tak ważne? bo kompletnie nie mam pojęcia.

dzisiaj Natalka zasypia na 30min, i się budzi. bardzo mało zjada ostatnio, no i nie daję jej dużo słoiczka, bo ona ma problem z tym noskiem, i dużo muszę jej odciągać z podniebienia, ale coś tam zjada. no ale mleka to prawie wcale nie chce. robię butlę 150ml, to w ciągu 2 godzin około 100ml znika tylko... ;/

od kiedy i w jaki sposób zacząć podawać gluten...? zapomniałąm zapytać pediatry. w jakich produktach dla dzieci jest gluten? od jakich ilości zacząć podawać jak już będzie trzeba.? w czwartek kończymy 5 miesięcy. jak ten czas leci!

Edytowane przez sidorcia
Czas edycji: 2010-09-17 o 16:49
sidorcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 17:00   #851
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Ja tylko z doskoku bo mam nawał roboty w domu i niedługo przychodzi rehabilitantka.

Cytat:
Ja właśnie testuje happy 3d flexi system i są nawet oki, chociaż rzeczywiscie są sztywniejsze niz pampers. Ja nienawidze tego smrodu pampersów który nazywaja zapachem. Ale i tak pampersy są fajniutkie bo są cieniutkie i chłonne. Nie wiem jak te zwykłe happy bo one są duzo tańsze, bo te fioletowo własnie cenowo jak pampersy.

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Używam i nie zauważyłam żadnej wilgoci na szczęście. Wcześniej już Huggisy wypróbowałam i były ok. Biedronkowe też były w użyciu tylko robiły się takie malutkie kuleczki żelowe. Trochę mnie wystraszyły bo nie wiedziałam co to jest ale ko.leżanka powiedziała że u jej dzieci po niektórych pieluchach też takie kuleczki się pojawiały
Dada tak ma. Też przez jakis czas uzywałam dady i też te kuleczki były. Cos w tym wkładzie musi byc że jak dziecię zleje to one sie pojawiają. Dada jest oki ale jakies max sztywne są

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
no mój właśnie nocy też nie przesypia i n ie wiem jak to wyeliminować

och dziękujemy

krople do nosa to nasiwin , wiem że trzeba zakrapiać bo infekcja nosa może też objąć uszy bo nos gardło i uszy jakoś są powiązane
to ty też masz schronisko u siebie wqidze

ja bede kupować i to dwie na góre i na dół

ja tez mam takie i myslałam żeby postawić pod schody jakąś komodę albo regalik żeby właśnie tam nie właził.

A u nas nocka spokojna mały zasnał w łózeczku po 15 min i spał do wpółdo 3 myslałam ze go przetrzymam bez jedzenia ale nie dało się rozwył się jak syrena strazacka a jak mu dałam butlę to tak łapczywie pił jakby cały dzień nie jadł i wypił wszystko co uszykowałam czyli 150 i po jedzeniu odłozyłam go do łózeczka zasnął od razu i spał już do rana jestem normalnie w szoku to tylko ja nie mogłam spać do 1 bo ciąglemi się wydawało ze zaraz się obudzi
A mój Antek dzisiaj miał kiepska nocke. Dałam mu mleka jeszcze na śpiku o 23 a i tak sie o 3 obudził i non stop sie kręcił. Od dłuzszego czasu od około 24 spi z nami w łóżku i powoli zaczyna mnie to drażnic musze coś z tym zrobić

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:
Tak robic będę i jeszcze wymyśliłam,że żeby uniknąc nocnego marszu do kuchni czyli przechodzic przez cały dom to będę miała mleko na górze+woda w termosiea horrorów to ja nie oglądam w ogóle

oliwka storczykami męczymy lindsley
Polecałabym podgrzewacz. Ja stosowałam u Kuby jak przestalam cycem karmic i teraz tez. Wlewam wodę do butelek jedną wkładam wieczorem ustawiam minimalna temperature (bo woda i tak sie bardziej bedzie grzała) i wkażdej chwili jak któreś sie obvudzi to ylko mleko i gotowe. A woda ma zawsze dobrą temp. W termosie moze po jakims czasie byc za chłodna
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 17:08   #852
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczny pies. Jeśli się z Twoim psem "dogaduje" to ja bym mu pozwoliła zostać. Nie miałabym serca wygonić. A może i Twój czworonóg był bardziej zadowolony z towarzystwa? Oczywiście wywiesiłabym informacje o znalezionym psie w lecznicach weterynaryjnych + na jakimś serwisie waszego miasta.

Libra.. ale ten Twój jegomość już WIELKI! Na tym foto to jak roczniak wygląda
Ależ te maluchy rosną ... chlip, chlip

DZIEWCZYNY! Kiedy produkujemy następną partię dzieciaczków? ...
no na zdjęciach jakoś tak wychodzi na starszego
a co do drugiej partii to nic z tego ja juz mam 2
Cytat:
Libra Mikuś jest przecudny!! Normalnie te oczy
dziękujemy oczka po mamusi
Cytat:
libra to Mikołaj je tylko 4 razy dziennie???? Czy w swojej rozpisce nie uwzględniłaś karmienia nocnego? Czy dziecku można dawać kaszkę dwa razy dziennie?? Bo ja to rozważam a schemat żywienia niemowląt "mówi" że kaszka jeden raz
no i raz je w nocy dzisiaj zjadł 150 ale czasem 80 a kaszkę teraz zaczęłam dawać rano i wieczorem tą mleczno ryżową z tego względu że on mleka nie chce
Cytat:
oliwka u mnie wczoraj też wizaż wieczorem nie wchodził,zadzwoniłam do siostry i u niej też był klops

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

A mój mąż dostał telefon i wyjazd został przyspieszony na środę;( tak mi smutno...ale jestem silna i dzielna i dam radę.Parę tygodni to nie rok,telefony są i będzie ok.Sąsiedzi zwarci i gotowi w razie czego nawet w nocy(oby nie)trzech tż kolegów będzie zawsze do dyspozycji gdybym musiała miec kierowcę bądz potrzebowałabym czegokolwiek.Dziadek drzewo zawsze pocięte przyniesie,węgiel również.
Oby tylko nigdy prądu mi nie wyłączyli,bo umrę ze strachu tak jak będę stała.Oby mi maluszek nie zachorował.Oby nikt mnie nie napadł i obym się wyzbyła tych wszystkich strachów i obaw
uspokój się kobieto bo w paranoje popadniesz, będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Libra może wiesz jak reanimowac Yukę?przywieźli ja była piękna wielka i obszerna ale chyba zmarzła to było w lutym i zostały mi tylko górne liście reszta uschła a u mnie kwiaty bardzo ładnie rosną ogólnie
może spróbuj ją uciąć zareaz nad korzeniem jakieś 15-20 cm może wypuści po bokach na nowo tylko trzeba podlewać
Stary 2010-09-17, 17:33   #853
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
ponoc jeszcze dobre pieluchy sa z rossmanna - babydream. w sumie ich nie próbowałam bo tez mam zrobiony zapas pampków Ale jak się skończą to kupię jedną paczkę i zobaczę co i jak

Ja dzisiaj testa robilam bo za dużo o tym gadacie tutaj i zaczęłam być trochę niepewna mimo podwójnego zabezpieczenia. I jeszcze dzisiaj trochę kręciło mi się w głowie Na szczęście jedna kreska wyszła

Te z rossmana to już dla mnie całkiem porażka. Ja ma jakąś taką manię że macam pieluszkę w środku. Jak nacisnęłam te z rossmana to tak jakbym gąbkę nacisnęła, część siuśków prawie że wyszła z pieluchy. Huggisy też są wilgotne mocno jak tykam. Pampki są niezłe i dady też. Happy też mi pasowały

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
Izumi dziękuję Naprawdę od razu mi lepiej
A prooosze bardzo
Stary 2010-09-17, 17:36   #854
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Tak robic będę i jeszcze wymyśliłam,że żeby uniknąc nocnego marszu do kuchni czyli przechodzic przez cały dom to będę miała mleko na górze+woda w termosiea horrorów to ja nie oglądam w ogóle

oliwka storczykami męczymy lindsley
ja tez biorę wode ciepła w termos i mleko odmierzone w butelke
Cytat:
mój też taki odważny,a ze mnie się śmieje.

Wczoraj jeszcze z uśmieszkiem powiedział mi,że"kochanie zostawie Ci w sypialni naładowaną wiatrówkę i naboje do niej"
chacha u mnie tez wiatrówka leży
Cytat:
czy wiecie może jak się suszy grzyby w piekarniku?
ja suszyłam temp 100 i wiatrak włączony i uchylony piekarnik ale strasznie długo coś z 12 godz i smród skarpet w chacie
Cytat:
Hej
Mój Kuba też chory... Wczoraj jak go kładłam było wszystko ok, o 1 się zbudził na jedzenie i też ok, a o 3 się zaczęło - kaszel, katar, z noska samo mu leciało. Musiałam go wybudzić aby nosek wyczyścić, darł się biedny, nie mógł zasnąć później do 5, potem troszkę zjadł i jakoś zasnął... spał do ok 8.30. Byliśmy u lekarza, no to mamy krople do noska, na kaszel wit c. Teraz śpi, TŻ też chory, jest na antybiotykach, mnie drapie trochę gardło... Do tego głowa mnie boli itp...ehh...
zdrówka zycze
co to sie tak wszyscy pochorowali
Cytat:
Odradzam te pieluszki Wiem że cena jest bardzo przystępna, ale 100000000000000000x lapeij kupić w to miejsce biedronkowe Dady . Są naprawdę świetnie! Nawet przy dokumentnym badaniu wszelkich właśicwości pieluchowych Dady zajęły 2 lub 3 miejsce (już nie pamiętam). Kupiłam te huggisy kilka dni temu (zanim taki zapas pieluchowy pocztą przyszedł ) i nestety kiepsko z wilgocią Pieluszka jest mokra przy ciele

.
a ja własnie wole hagisy niz dady chociaz tez je uzywalam na poczatku
Cytat:
ja tam miałam 2 sztuki dada i mi nie podpasowały,lidlowskie w miare-tylko sztywne,pampersy są dla mnie też nie fajne,bo u nas to właśnie one tak szybko nasiąkają i śmierdzą.Lubimy i używamy hagisów.Jeszcze ciekawa jestem happy
happy nie polecam u nas przeciekały ale podpasowały mi rosmanowskie
Stary 2010-09-17, 18:02   #855
madziwnia
Zakorzenienie

Dziewczyny musze kupić na spacerówke od x-landera folie przeciwdeszczową... może mi któras polecic taką..

Dusiaka, dariaa wy takie miałyscie.. podajcie mi link na allegro

Ps. nasza pupka juz dzis wygląda o niebo lepiej odparzenie po mału schodzi

Michasia nie lubi jeśc samych warzyw wiec ja dodaje tą kaszke nestle manne i wcina az uszy sie trzęsa!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-09-17, 18:09   #856
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
u nas dopiro budują intermarsze a happy kupowałam w szlekerze
Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość
dziękuję za książkę

czy któraś z was szczepiła na pneumokoki? mi pediatra powiedziała, żeby zaszczepić, ze względu na inne dzieci w szpitalu, po zabiegu. ale ciągle nas na to namawia (250zł), trochę dziwnie, jakby chciała nas naciągnąć. czy któraś z was szczepiła dzieci? czy te pneumokoki są aż tak ważne? bo kompletnie nie mam pojęcia.
ja szczepiłam i zresztą teraz jak mały zachorował na oskrzela to lekarz zalecał to szczepienie
Stary 2010-09-17, 18:31   #857
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:

my będziemy szczepić po 6 miesiącu. Nam lekarze, także w prywatnych rozmowach a pytałam się kilku doradzali to szczepienie. Jasne jest, że te szczepienia są strasznie rozreklamowane i trudno określić czy są aż tak potrzebne czy nie. Np bardzo mnie wkurzają te wszystkie ulotki, reklamy w mediach itp - można z nich wyciągnąć takie wnioski że jeżeli nie zaszczepisz dziecka to jesteś złym rodzicem i skazujesz dziecko na pobyt w szpitalu lub śmierć. Jadą po emocjach nieziemsko... A w sumie aż tak dużego odsetku zachorowalności nie ma... Ale przekonało mnie to że jednak w krajach cywilizowanych takie szczepienia są wymagane i przede wszystkim bezpłatne.

Kaszkę manną to możesz taką zwykłą albo z nestle jest tylko już wymieszana z mlekiem. I na poczatku daje się tam pół łyżeczki czy łyżeczkę na cały słoiczek lub do mleka. Można tez np pokruszyć biszkopta i wymieszać ze słoiczkiem itp.

Cytat:
Te z rossmana to już dla mnie całkiem porażka. Ja ma jakąś taką manię że macam pieluszkę w środku. Jak nacisnęłam te z rossmana to tak jakbym gąbkę nacisnęła, część siuśków prawie że wyszła z pieluchy. Huggisy też są wilgotne mocno jak tykam. Pampki są niezłe i dady też. Happy też mi pasowały

jak będę testowć te rosmanowskie to też je tak wymacam

Cytat:
Dziewczyny musze kupić na spacerówke od x-landera folie przeciwdeszczową... może mi któras polecic taką..

Ps. nasza pupka juz dzis wygląda o niebo lepiej odparzenie po mału schodzi

Michasia nie lubi jeśc samych warzyw wiec ja dodaje tą kaszke nestle manne i wcina az uszy sie trzęsa!
super że już z pupką jest lepiej
Stary 2010-09-17, 18:44   #858
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
a może jak juz ogrzewanie w domku bedzie czyli poczatek października i łazienka juz za tydzien to najdzie mnie ochota na bzykanko bo ciepło bedzie albo w tej MEGA KABINIE.. ulalala juz sie doczekac nie mogę
Madziu u mnie się sprawdziło"nowy lokator na nowe mieszkanie" więc u ciebie po remoncie tez coś może wyskoczyć

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:
Ja wcześniej używalam pieluch Dada, bo ładnie chłoneły, i nie miały tego zapaszku co mają Pampersy(taka jakaś chemia, niewiem czemu ale mnie drażni)potem kupilam na próbe hagisy, i już przy nich zostalam na długo. Z doskoku mam też otwartą tą mega pakę Pamperków, ale to tylko jak nie w ten worek rękę włożę(zakupy bo promocja)Ostatnio kupiłam właśnie w inter marche happy rozmiar 4 70 szt za 29.99, te 3d i jestem z nich bardzo zadowolona. Są bardziej miękkie niż hagisy, po jednej pace na próbę, kupiłam w zapasie 3 paki.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 19:07   #859
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Madziu u mnie się sprawdziło"nowy lokator na nowe mieszkanie" więc u ciebie po remoncie tez coś może wyskoczyć
.
Oj kochana a Ty myślisz że gdybym od 9 października nie zaczynała studiów to bym nie robiła drugiego!!! może nie odrazu ale za rok... a tak teraz bede czekała az chociaz licencjata zrobie a na mgr juz poczekam najzyzej..

ale zycie różne scenariusze pisze wiec zobaczymy

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-09-17, 19:22   #860
madziwnia
Zakorzenienie

- mmichaska taaaka długa juz
- Szogunek wcina brokuły
- i wcina marchewę

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-09-17, 20:04   #861
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
- Szogunek wcina brokuły
- i wcina marchewę

AAA! My też wczoraj jedliśmy brokuły!
Sliczna dama brokułowa

DZIEWCZYNY!!! W BIEDRONCE SĄ NAKLEJKI ŚCIENNE DLA DZIECI! ŚLICZNE SĄ! 50x70 (plansza, a na niej naklejki) za 16,99zł!!! Michał dostał od babci piratów! Zrobie później foto! Naprawdę ładne! Polecam

Stary 2010-09-17, 20:04   #862
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
- Szogunek wcina brokuły
- i wcina marchewę
boska!!!

i masz babo placek ledwo napisałam,że usypia bez problemu wieczorem i oczywiście odmiana-2 dzień płacze i nie chce sam usnąc a juz cycunia nie dostaje

ja nie szczepię

suszą mi się te grzybki ale puszczają sok,nie wiem czy jak wyłączę piekarnik i nie doschną to nie spleśnieją?
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 20:10   #863
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

libra to Miko je fantastycznie!! Zazdraszczam

Madziwnia
ja i tż mieliśmy Hankę przez całe studia - a studiowaliśmy dziennie, w Wawie, z dala od rodziców więc dla chcącego nic trudnego Ja to coś czuję, że u Ciebie pojawi się jakiś Michasiowy braciszek niebawem Zaoczne studia na luzie pogodzisz z dzidziuniami

A tak w ogóle to nawołuję POP do powiększenia rodziny, w końcu Oliwka niedługo będzie JUŻ miała rok

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 20:12   #864
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
- Szogunek wcina brokuły
- i wcina marchewę
the best foto 3, co za spojrzenie

widzę że używasz jednorazowych śliniaków, też już na all szukam...

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
suszą mi się te grzybki ale puszczają sok,nie wiem czy jak wyłączę piekarnik i nie doschną to nie spleśnieją?
Ja w domu zawsze grzybki na nitce na olejaku suszyłam. W piekarniku trzeba minimalną temperaturę, na noc wyłączysz i rano jak jeszcze będą wilgotne to dosuszysz

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 20:24   #865
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:

ja mam taki jak ten, i jestem zadowolona:
http://www.ceneo.pl/;0152377595-10.htm
pasuje do x-landera idealnie

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 20:49   #866
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

co do huggiesow zgodze sie z Izumi, u nas tez mala miala mokra pupcie jak ich uzywalismy wiec po jednej paczce poszly w odstawke i zaczely sie tez wtedy krostki, dady tez kupilismy na poczatku ale tez jej sie tyleczek zaczerwienial wiec tez dupa blada i takie jakies sztywniejsze mi sie wydawaly wiec u nas nie zdaly egzaminu.

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Mala wazy rowno 8500, rozmawialam o tym ze mleko zmienilismy i tak dalej ale powiedziala ze dla swietego spokoju zeby nie bylo pozniej jakichs nieprzyjemnych rzeczy wystawia skierowanie do szpitala, pobiora malej krew i zrobia test jakis specjalny dla takich malych dzieci na bialko krowie, wiec w poniedzialek dzwonie aby sie zarejestrowac. Jeszcze jutro pogadam z sasiadka ktora pracuje w szpitalu moze uda jej sie cos wczesniej zalatwic zebysmy nie czekali za dlugo.

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Ferrou ja mialam te pieluszki z rossmana i w sumie nam odpowiadaly.

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Madziwnia nie wiem czy ci sie oplaca kupowac na allegro ja za swoja 13 zl zaplacilam, to jest najzwylejsza uniwersalna folia do wozkow.

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Madziwnia ja tez mam studia i wcale mi nie przeszkadza Oliwia w dokonczeniu ich mysle ze jakby bylo 2 tez by nie przeszkadzalo

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

uciekam robic kolacje i do tezeta
mala na dzis juz skonczyla swoja kadencje i spi udalo sie wczesniej !
oszukuje ja zamiast mleka kolo 17 czy 18 dostaje sloiczek a mleko pozniej:P
dobranoc
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 20:54   #867
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdraszczam

Madziwnia
ja i tż mieliśmy Hankę przez całe studia - a studiowaliśmy dziennie, w Wawie, z dala od rodziców więc dla chcącego nic trudnego Ja to coś czuję, że u Ciebie pojawi się jakiś Michasiowy braciszek niebawem Zaoczne studia na luzie pogodzisz z dzidziuniami
pewnie tak, ale na 4 lata mamy kredyt 800 zł rata, do tego 400 zł rata za studia miesiecznie i ja bez pracy, nie widze tu mozl;iwości.. a nawet jakby sie jakies znalazły to: wysiada mi kręgosłup... ja to sie boje tylko operacji obym nie musiała nigdy jej miec.. od dawna mam skrzywienie i bóle a teraz to juz masakra zcasami mi starsznie strzela
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
the best foto 3, co za spojrzenie

widzę że używasz jednorazowych śliniaków, też już na all szukam...
do marchewki jednorazowe ale nie zawsze bo polubiła i mniej pluje hihihi
są w netto a przynajmiej były tanio.

dusiaku dziekowac

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-09-17, 21:09   #868
sponsa_bella
Raczkowanie

Cytat:
Ahoj
Huggisowe pieluchy Minka dostaje w żłobie. Mają jakąś umowę z firmą. Wypełniałam jednak ankietę, w której padło pytanie, czy mała nie jest na nie uczulona. Podobno zdarzają się takie dzieciaczki, którym te pieluchy nie leżą. U Matyldy na szczęście nic się nie dzieje. Pomijam fakt, jak Panie dokładnie zakładają te pampki, jestem w szoku, robią to lepiej od nas

Cytat:
W INTERMARCHE SĄ CHUSTECZKI BEZ PARABENÓW!!! FIRMA LABELL (TŻ kupował, są super!!!)

Cytat:

Nie polecam chusteczek z Rossmana! Kupiłam kilka razy i te w plastikowym pudełeczku też - pojemnik jednak nie był dla nas najwygodniejszy, ciężko się z niego te chusteczki wyciągało.

Pieluchy ok! Ale cenowo nie wychodzą taniej niż pozostałe.

Cytat:
dziękuję za książkę

dzisiaj Natalka zasypia na 30min, i się budzi. bardzo mało zjada ostatnio, no i nie daję jej dużo słoiczka, bo ona ma problem z tym noskiem, i dużo muszę jej odciągać z podniebienia, ale coś tam zjada. no ale mleka to prawie wcale nie chce. robię butlę 150ml, to w ciągu 2 godzin około 100ml znika tylko... ;/

od kiedy i w jaki sposób zacząć podawać gluten...? zapomniałąm zapytać pediatry. w jakich produktach dla dzieci jest gluten? od jakich ilości zacząć podawać jak już będzie trzeba.? w czwartek kończymy 5 miesięcy. jak ten czas leci!
My szczepimy na PNEUMO. Nie zdążyliśmy z ROTA, ze względu na chorobę małej. Pneumo są ważne podobno.

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Mała kwękała, więc musiałam przerwać pisanie.

Odnośnie PNEUMO jeszcze... szczepić można do roku chyba, nie jestem pewna. Nam lekarka (znajomi lekarze również) polecili to szczepienie ze względu na żłobek. Poza tym - o ile ROTA można szybko i skutecznie leczyć, o tyle PNEUMO mogą wywołać poważne choroby. Gdyby tylko Minka była zdrowa w momencie, gdy wypadał termin szczepienia na ROTA, też byśmy się zdecydowali.

Jeśli o pieluszki chodzi, używaliśmy dla Matyldy:

Schlecker
Rossmann
Dada (Biedronka)
Toujours (Lidl)
Intermarche
Bella Happy
Pampers
Huggies

może o jakichś zapomniałam , ale zostaliśmy przy Toujours. Są naprawdę dobre i nie przesiąkają.
sponsa_bella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 21:16   #869
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
widze kazda ma swoje sposoby, ja wstaje ide do kuchni odmierzam mleko i wlewam wode z czainika , potem do mikrofali na 15 sekun i gotowe

pogrzewacza uzywam w dzien , jak wiem ze mala zrobione mleko ktore nie zjadla mala , zje za pol godziny
Wsadzasz do mikrofali razem z mlekiem? Podobno nie powinno sie. Lepiej sadzaj samą wodę a dopiero potem wsyp mleko..

Cytat:
Napisane przez izaizula Pokaż wiadomość

Polecałabym podgrzewacz. Ja stosowałam u Kuby jak przestalam cycem karmic i teraz tez. Wlewam wodę do butelek jedną wkładam wieczorem ustawiam minimalna temperature (bo woda i tak sie bardziej bedzie grzała) i wkażdej chwili jak któreś sie obvudzi to ylko mleko i gotowe. A woda ma zawsze dobrą temp. W termosie moze po jakims czasie byc za chłodna
Mi długo trzyma temperaturę. Na noc to biorę nawet też zimna wodę bo bywa za goraca. Nigdy nie wlewam takiej świeżo zagotowanej tylko trochę studzę bo rano jest za gorąca...

A ja sama - znaczy z małą. Rodzice śpią u teściów, a brat z dziewczyną i tż w mieście na zwiedzaniu Jutro święto mojej gwiazdeczki. Mam nadzieję, że będzie grzeczna...

Dziś spala w dzień 2 razy w łóżeczku- dumna z niej jestem baaaaaardzo

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 21:23   #870
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

jestem na chwile tz sie kapie mloda kima jak susełek wiec wlazłam zobaczyć co tam dopisałyście- ahh to uzależnienie;D

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

koglus mnie tez dr mowila zeby mikrofali raczej unikac, ja sloiczki podgrzewalam w mikrofali ale teraz albo w podgrzewaczu albo wstawiam sloiczek do wrzatku, staram sie mikrofali unikac.

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Asia na pewno bedzie grzeczna !!!
Ja sie ciesze ze mamy to za soba Oli byla malutka i kimala non stop:P
nawet ksiadz powiedzial, ze najszczersza milosc mozna zobaczyc w oczach dziecka i zartobliwie dodal - niestety nie bylo mi dane tego zobaczyc bo Oliwiątko przespało całą ceremonię
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości