|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
Co innego na ogłoszeniu, co innego na rozmowie ![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
I co...? Jak się czujesz? ![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
Ja tam jestem strasznie z tych biedronkowych zadowolona A happy używałam jak Misiak tyle co ze szpitala wyszedł - te najmniejsze 2-5kg i były super! Może spróbuj, kto.. a nóż akurat najbardziej się wam nadadzą?
|
||||
|
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
ja nie wiem... KTO.. ale czuje że do konca roku sie cos zasieje
znaczy nie u mnie no chyba że wpadka by była ale z nasza częstotliwościa buahahahahahah moze za 4 lata wpadniemy jak juz planowac bedziemy..a może jak juz ogrzewanie w domku bedzie czyli poczatek października i łazienka juz za tydzien to najdzie mnie ochota na bzykanko bo ciepło bedzie albo w tej MEGA KABINIE.. ulalala juz sie doczekac nie mogę
|
|
#843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#844 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() pogrzewacza uzywam w dzien , jak wiem ze mala zrobione mleko ktore nie zjadla mala , zje za pol godziny
|
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
ponoc jeszcze dobre pieluchy sa z rossmanna - babydream. w sumie ich nie próbowałam bo tez mam zrobiony zapas pampków
Ale jak się skończą to kupię jedną paczkę i zobaczę co i jak ![]() Ja dzisiaj testa robilam bo za dużo o tym gadacie tutaj i zaczęłam być trochę niepewna mimo podwójnego zabezpieczenia . I jeszcze dzisiaj trochę kręciło mi się w głowie Na szczęście jedna kreska wyszła
|
#846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#847 |
|
Wtajemniczenie
|
Izumi dziękuję
Naprawdę od razu mi lepiej
|
#848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#849 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
to ty też masz schronisko u siebie wqidze ![]() Cytat:
Cytat:
A u nas nocka spokojna mały zasnał w łózeczku po 15 min i spał do wpółdo 3 myslałam ze go przetrzymam bez jedzenia ale nie dało się rozwył się jak syrena strazacka a jak mu dałam butlę to tak łapczywie pił jakby cały dzień nie jadł i wypił wszystko co uszykowałam czyli 150 i po jedzeniu odłozyłam go do łózeczka zasnął od razu i spał już do rana jestem normalnie w szoku to tylko ja nie mogłam spać do 1 bo ciąglemi się wydawało ze zaraz się obudzi |
|||||
|
|
|
#850 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
czy któraś z was szczepiła na pneumokoki? mi pediatra powiedziała, żeby zaszczepić, ze względu na inne dzieci w szpitalu, po zabiegu. ale ciągle nas na to namawia (250zł), trochę dziwnie, jakby chciała nas naciągnąć. czy któraś z was szczepiła dzieci? czy te pneumokoki są aż tak ważne? bo kompletnie nie mam pojęcia. dzisiaj Natalka zasypia na 30min, i się budzi. bardzo mało zjada ostatnio, no i nie daję jej dużo słoiczka, bo ona ma problem z tym noskiem, i dużo muszę jej odciągać z podniebienia, ale coś tam zjada. no ale mleka to prawie wcale nie chce. robię butlę 150ml, to w ciągu 2 godzin około 100ml znika tylko... ;/ od kiedy i w jaki sposób zacząć podawać gluten...? zapomniałąm zapytać pediatry. w jakich produktach dla dzieci jest gluten? od jakich ilości zacząć podawać jak już będzie trzeba.? w czwartek kończymy 5 miesięcy. jak ten czas leci!
Edytowane przez sidorcia Czas edycji: 2010-09-17 o 16:49 |
||
|
|
|
#851 | |||
|
Rozeznanie
|
Ja tylko z doskoku bo mam nawał roboty w domu i niedługo przychodzi rehabilitantka.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Polecałabym podgrzewacz. Ja stosowałam u Kuby jak przestalam cycem karmic i teraz tez. Wlewam wodę do butelek jedną wkładam wieczorem ustawiam minimalna temperature (bo woda i tak sie bardziej bedzie grzała) i wkażdej chwili jak któreś sie obvudzi to ylko mleko i gotowe. A woda ma zawsze dobrą temp. W termosie moze po jakims czasie byc za chłodna |
|||
|
|
|
#852 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do drugiej partii to nic z tego ja juz mam 2 dziękujemy ![]() Cytat:
Cytat:
może spróbuj ją uciąć zareaz nad korzeniem jakieś 15-20 cm może wypuści po bokach na nowo tylko trzeba podlewać |
|||
|
|
|
#853 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Te z rossmana to już dla mnie całkiem porażka. Ja ma jakąś taką manię że macam pieluszkę w środku. Jak nacisnęłam te z rossmana to tak jakbym gąbkę nacisnęła, część siuśków prawie że wyszła z pieluchy. Huggisy też są wilgotne mocno jak tykam. Pampki są niezłe i dady też. Happy też mi pasowały ![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- A prooosze bardzo
|
|
|
|
|
#854 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja suszyłam temp 100 i wiatrak włączony i uchylony piekarnik ale strasznie długo coś z 12 godz i smród skarpet w chacie Cytat:
co to sie tak wszyscy pochorowali Cytat:
happy nie polecam u nas przeciekały ale podpasowały mi rosmanowskie |
||||
|
|
|
#855 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny musze kupić na spacerówke od x-landera folie przeciwdeszczową... może mi któras polecic taką..
Dusiaka, dariaa wy takie miałyscie.. podajcie mi link na allegro Ps. nasza pupka juz dzis wygląda o niebo lepiej odparzenie po mału schodzi Michasia nie lubi jeśc samych warzyw wiec ja dodaje tą kaszke nestle manne i wcina az uszy sie trzęsa!
|
|
#856 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#857 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kaszkę manną to możesz taką zwykłą albo z nestle jest tylko już wymieszana z mlekiem. I na poczatku daje się tam pół łyżeczki czy łyżeczkę na cały słoiczek lub do mleka. Można tez np pokruszyć biszkopta i wymieszać ze słoiczkiem itp. Cytat:
Cytat:
|
|
#858 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
|
|
|
#859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zycie różne scenariusze pisze wiec zobaczymy
|
|
|
#860 |
|
Zakorzenienie
|
- mmichaska taaaka długa juz
- Szogunek wcina brokuły - i wcina marchewę
|
|
#861 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
AAA! My też wczoraj jedliśmy brokuły! ![]() Sliczna dama brokułowa ![]() DZIEWCZYNY!!! W BIEDRONCE SĄ NAKLEJKI ŚCIENNE DLA DZIECI! ŚLICZNE SĄ! 50x70 (plansza, a na niej naklejki) za 16,99zł!!! Michał dostał od babci piratów! Zrobie później foto! Naprawdę ładne! Polecam
|
|
|
|
|
#862 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i masz babo placek ledwo napisałam,że usypia bez problemu wieczorem i oczywiście odmiana-2 dzień płacze i nie chce sam usnąc a juz cycunia nie dostaje ![]() ja nie szczepię suszą mi się te grzybki ale puszczają sok,nie wiem czy jak wyłączę piekarnik i nie doschną to nie spleśnieją? |
|
|
|
|
#863 |
|
Wtajemniczenie
|
libra to Miko je fantastycznie!! Zazdraszczam
![]() Madziwnia ja i tż mieliśmy Hankę przez całe studia - a studiowaliśmy dziennie, w Wawie, z dala od rodziców więc dla chcącego nic trudnego Ja to coś czuję, że u Ciebie pojawi się jakiś Michasiowy braciszek niebawem![]() A tak w ogóle to nawołuję POP do powiększenia rodziny, w końcu Oliwka niedługo będzie JUŻ miała rok
|
#864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę że używasz jednorazowych śliniaków, też już na all szukam... ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Ja w domu zawsze grzybki na nitce na olejaku suszyłam. W piekarniku trzeba minimalną temperaturę, na noc wyłączysz i rano jak jeszcze będą wilgotne to dosuszysz
|
|
|
#865 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.ceneo.pl/;0152377595-10.htm pasuje do x-landera idealnie
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#866 |
|
Zakorzenienie
|
co do huggiesow zgodze sie z Izumi, u nas tez mala miala mokra pupcie jak ich uzywalismy wiec po jednej paczce poszly w odstawke i zaczely sie tez wtedy krostki, dady tez kupilismy na poczatku ale tez jej sie tyleczek zaczerwienial wiec tez dupa blada i takie jakies sztywniejsze mi sie wydawaly wiec u nas nie zdaly egzaminu.
---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Mala wazy rowno 8500, rozmawialam o tym ze mleko zmienilismy i tak dalej ale powiedziala ze dla swietego spokoju zeby nie bylo pozniej jakichs nieprzyjemnych rzeczy wystawia skierowanie do szpitala, pobiora malej krew i zrobia test jakis specjalny dla takich malych dzieci na bialko krowie, wiec w poniedzialek dzwonie aby sie zarejestrowac. Jeszcze jutro pogadam z sasiadka ktora pracuje w szpitalu moze uda jej sie cos wczesniej zalatwic zebysmy nie czekali za dlugo. ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Ferrou ja mialam te pieluszki z rossmana i w sumie nam odpowiadaly. ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Madziwnia nie wiem czy ci sie oplaca kupowac na allegro ja za swoja 13 zl zaplacilam, to jest najzwylejsza uniwersalna folia do wozkow. ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Madziwnia ja tez mam studia i wcale mi nie przeszkadza Oliwia w dokonczeniu ich mysle ze jakby bylo 2 tez by nie przeszkadzalo![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- uciekam robic kolacje i do tezeta mala na dzis juz skonczyla swoja kadencje i spi udalo sie wczesniej ! oszukuje ja zamiast mleka kolo 17 czy 18 dostaje sloiczek a mleko pozniej:P dobranoc
|
|
#867 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
są w netto a przynajmiej były tanio. dusiaku dziekowac
|
|
|
#868 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Huggisowe pieluchy Minka dostaje w żłobie. Mają jakąś umowę z firmą. Wypełniałam jednak ankietę, w której padło pytanie, czy mała nie jest na nie uczulona. Podobno zdarzają się takie dzieciaczki, którym te pieluchy nie leżą. U Matyldy na szczęście nic się nie dzieje. Pomijam fakt, jak Panie dokładnie zakładają te pampki, jestem w szoku, robią to lepiej od nas ![]() Cytat:
Cytat:
Pieluchy ok! Ale cenowo nie wychodzą taniej niż pozostałe. Cytat:
---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Mała kwękała, więc musiałam przerwać pisanie. Odnośnie PNEUMO jeszcze... szczepić można do roku chyba, nie jestem pewna. Nam lekarka (znajomi lekarze również) polecili to szczepienie ze względu na żłobek. Poza tym - o ile ROTA można szybko i skutecznie leczyć, o tyle PNEUMO mogą wywołać poważne choroby. Gdyby tylko Minka była zdrowa w momencie, gdy wypadał termin szczepienia na ROTA, też byśmy się zdecydowali. Jeśli o pieluszki chodzi, używaliśmy dla Matyldy: Schlecker Rossmann Dada (Biedronka) Toujours (Lidl) Intermarche Bella Happy Pampers Huggies może o jakichś zapomniałam , ale zostaliśmy przy Toujours. Są naprawdę dobre i nie przesiąkają.
|
||||
|
|
|
#869 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A ja sama - znaczy z małą. Rodzice śpią u teściów, a brat z dziewczyną i tż w mieście na zwiedzaniu Jutro święto mojej gwiazdeczki. Mam nadzieję, że będzie grzeczna... ![]() Dziś spala w dzień 2 razy w łóżeczku- dumna z niej jestem baaaaaardzo
|
|
#870 |
|
Zakorzenienie
|
jestem na chwile tz sie kapie
mloda kima jak susełek wiec wlazłam zobaczyć co tam dopisałyście- ahh to uzależnienie;D---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- koglus mnie tez dr mowila zeby mikrofali raczej unikac, ja sloiczki podgrzewalam w mikrofali ale teraz albo w podgrzewaczu albo wstawiam sloiczek do wrzatku, staram sie mikrofali unikac. ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Asia na pewno bedzie grzeczna !!!Ja sie ciesze ze mamy to za soba Oli byla malutka i kimala non stop:P nawet ksiadz powiedzial, ze najszczersza milosc mozna zobaczyc w oczach dziecka i zartobliwie dodal - niestety nie bylo mi dane tego zobaczyc bo Oliwiątko przespało całą ceremonię
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:22.

Co innego na ogłoszeniu, co innego na rozmowie 

znaczy nie u mnie no chyba że wpadka by była ale z nasza częstotliwościa buahahahahahah moze za 4 lata wpadniemy jak juz planowac bedziemy..
bo za dużo o tym gadacie tutaj i zaczęłam być trochę niepewna mimo podwójnego zabezpieczenia
Naprawdę od razu mi lepiej 

Na tym foto to jak roczniak wygląda
... chlip, chlip

Czy w swojej rozpisce nie uwzględniłaś karmienia nocnego? Czy dziecku można dawać kaszkę dwa razy dziennie?? Bo ja to rozważam a schemat żywienia niemowląt "mówi" że kaszka jeden raz
ledwo napisałam,że usypia bez problemu wieczorem i oczywiście odmiana-2 dzień płacze i nie chce sam usnąc a juz cycunia nie dostaje