Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-17, 14:12   #4771
Basia84
Rozeznanie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

witam! ja mam dzisiaj wolne wiec troszke sie nudze i nagrywam filmiki nasze poranne pogaduszki http://picasaweb.google.com/basiapio...67355809525250
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 14:24   #4772
aniaa22
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość

aniaa- zapraszam na szarlotkę
no ty uwazaj bo za tydzien bede calkiem blisko ciebie

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
witam! ja mam dzisiaj wolne wiec troszke sie nudze i nagrywam filmiki nasze poranne pogaduszki http://picasaweb.google.com/basiapio...67355809525250
Oscar jest debesciak a myslalam ze moj micho jakis dziwny ze tak wymachuje lapkami ale widze ze nie tylko on porosze czesciej o takie filmiki na poprawe humoru

ale sie wkur...
ustalilismy juz dawno ze na chrzciny zapraszamy dziadkow i chrzestnych i to wszystko. zaprosilismy tez wspolnika damiana bo my bylismy u nich rok temu ale oni raczej nie eda jechac 600 km. ni i bylo wszystko ok do wczoraj. nagle moja tesciowa zaczela sie pluc ze nie zapraszamy damiana siostr no mnie chyba trafi. pare dni bylo ok a nagle jej sie przypomnialo. nie pomysli o tym ze dwie siostry damiana z rodzina to + 10 osob! niech nam da na to kase. zreszta nawet nie o pieniadze chodzi tylko o to ze wiecznie musi jej cos nie pasowac! strach cokolwiek powiedziec bo zaraz albo sie obraza albo po paru dniach nagle ma pretensje a nie pamieta juz jak rok temu ta siostra zepsula nam wesele i przez nia poszlismy spac o 2 zamiast bawic sie do rana z goscmi. i ze ona tej corki wtedy znac nie chciala i do sadu ja podac zeby dzieci zabrac. ale nie! teraz damian ma pamietac ze ma siostry! wiecznie wszystko musi spieprzyc! sorki ale musialam sie wygadac bo mnie szlag trafi!!!

zobaczcie
http://www.ekorodzice.pl/pierwsza-po...0,534,794.html

nie wyobrazam sobie tak uderzac miska...

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-09-17 o 14:35
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 14:42   #4773
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

ania- ach te tesciowe moi jak chcieli zaprosic tylu gosci to sie skladali do chrzcin po za tym to wasze chrzciny wiec czemu sie wtraca...ale one chyba juz tak maja
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 14:58   #4774
jaszczka
Zadomowienie

Basia - ale Oscarek super nawija! wklejaj częściej filmiki, fajnie tak zobaczyć co nasze dzidziaki będą już niedługo robić!

Aniaa - ja też nie wyobrażam sobie takiej siły używać na dziecku, ale jakby to miało mu uratować życie, to myślę że zmieniłabym zdanie w jednej sekundzie
Stary 2010-09-17, 15:15   #4775
ola_k11
Zadomowienie

karolciu u mnie też 2 dawki po 300zł za rota

sex - my ost. spróbowaliśmy i coś mnie tarło i bolalo jak nie wiem :/ P się śmieje że mnie za mocno zszyli bo bylo ciasno...

dzidzia dzięki za rady... zaraz spróbuję
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 15:22   #4776
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość
ja w ciąży przytłam 18kg. jak się ważyłam 7.09 jak byłam u gina.to zostało mi jeszcze do zrzucenia 8kg. a że nie mam wagi w domu to nie wiem co i jak ale w środę idę z malutką na szczepienie to sprawdzę
największy problem mam z brzuszkiem bo została mi jeszcze taka oponka i nie wiem jak sobie z nią poradzić no i rozstępy ale walcze z nimi już troszkę zbledły ale to jeszcze trochę potrwa

Dziewczyny czy was też boli kość łonowa? wiem że teraz te kości się schodzą tylko że ból jest gorszy jak w ciąży jak się rozchodziły!
oo widze ze mamy taki sam balast do wyrzucenia :P
mnie gubia slodycze - cala ciaze nie jadlam - nie mialam ochoty poprostu na slodkie tylko na kielbase hehe
a teraz nadrabiam
z koscia lonowa nie pomoge.. mnie nic nie boli

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Dzisiejsze drożdżóweczki. Na pewno będę robiła je częściej - lepsze niż sklepowe. Mi smakowały strasznie, rodzince zresztą też!
Basia podaj koniecznie linka do przepisu - moze jutro zrobie bo mamy gosci
szybko sie robi?

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
i właśnie o tym ja trąbiłam pół ciąży

Z jednej strony żałuję czasem chwilami, że spanikowałam i się poddałam tak szybko.
Ale widząc babki karmiące na każdym kroku w sklepie/autobusie/za krzakiem/ to wiem, że ja bym się czuła na tyle skrępowana, że żadnej frajdy by nie było.. a i sutki mnie okrutnie bolały.. poza tym nie cierpię memlania cycków xD i jestem zadowolona z karmienia butlą, rodzajów mleka jest do wyboru, do koloru więc można dobrać odpowiednie.. a nie jak za moich czasów było jedno i ojciec mi sprowadzał z czech czy węgier.
Sialka a ja sobie nie wyobrazam wstawania w nocy i robienia butli
teraz jak sie obudzi klade kolo siebie, wsadzam cyca, jak odpadnie od niego odkladam do lozeczka i spie dalej;D

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
ja nie jem: kapusty i czekolady, nie jadlam jeszcze cytrusow ale to dlatego ze sie nie nadazyla okazja. i widze ze np 2-3 tyg temu nie moglam pic herbatki laktacyjnej a teraz od 5 dni pije i wszystko ok. w weekend mam zamiar sprobowac gotowane jajka. bo cebula nie zrobila na niej wrazenia. oczywiscie na poczatku jadlam bardzo ostroznie i z czasem obserwujac Zoske wprowadzalam kolejne produkty.
ja dokladnie tak samo jak Ty robie i nie mamy /odpukac/ problemow

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
aniaa--te pieluszki z lidla......podobne sa do pampersow...?
dziewczyny jesli macie u siebie siec ALDI to polecam szczerze pieluszki tamtejsze! wczoraj TZ kupil na probe i jestem w szoku nad ich jakoscią!
mięciuśkie jak pampersy premium!! maja takie same rozciagliwe gumeczki po bokach ze nie uciska brzuszka, w kolo nozek tez takie fajne gumeczki jak w pampersach
i co dla mnie super jest - sa wyższe niz pampersy wiec wreszcie nic nam nie wycieka
zobaczymy jak z chlonnością będzie - ale narazie jestem zadowolona
no i cena... TZ zapłacił 13 zł za paczkę..

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Dziewczyny takie mniej przyjemne pytanie. Czy któraś z Was miała przejściowe kłopoty z TŻtami? My się jakoś od kilku dni nie możemy dogadać. Są takie godziny/rozmowy, jakbyśmy byli z innych planet. I wcale nie chodzi o opiekę nad Małą, bo w tej kwestii generalnie jest ok. Tylko takie przyziemne sprawy. Męczy mnie to cholernie. Czyżby hormony?
tak - kazdy to chyba czasem ma
poprostu oni są z Marsa
mysle ze u Was to zmeczenie tez, Twoje niewyspanie i taki efekt..
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 15:41   #4777
Alguien
Zadomowienie

Czesc

U nas niedrapki tez sie nie sprawdzily, bo po 5 sekundach juz byly zdjete Mimo bardzo mocnych gumeczek Rozek tak jak mowilam - Milena byla za mala do niego, tzn nie opatulal tak dobrze, bo te rzepy mozna bylo zapiac tylko w jednym miejscu. Za to uwielbia swaddle - blisko cialka - az do dzisiaj
Poduszka do karmienia tez sie nie sprawdzila, bo karmie gdzie popadnie.

wiolek, jaszczka to spotykamy sie na poczekalni za rok Ktora jeszcze chetna?

dzidzia
mysle, ze hormony maja tu duzy wplyw...mnie o tym uprzedzali w szpitalu, zeby nie byc zaskoczonym, jak to roznie sie mozna potem zachowywac...i te zmiany nastrojow...

bassienka
dawaj ta drozdzowke!!

itakasia a Ty znow mnie draznilas pierogami ruskimi ostatnio
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-17, 16:05   #4778
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Witam
Ja się dzisiaj kiepsko czuję, chyba jakieś choróbsko nas dopada, tzn mnie i mojego M.
vette ja też od jakiegoś czasu zapisuję godziny karmienia i snu i zauważyłam, że codziennie o podobnych porach to wychodzi. Tylko gdyby jeszcze dłużej spał
pilotka nie mów mi o słodyczach bo mam to samo. Wczoraj zjadłam tyle ciastek, że o mało się nie porz....muszę na odwyk iść.
Co do tż to my się też ostatnio kiepsko dogadujemy. Ostatnio się pokłóciliśmy i on zniknął gdzieś na cały dzień, wrócił z zabawkami dla małego, ale gdzie był to nie wiem, nawet nie pytam. A wczoraj wrócił z pracy i mi mówi, że dzisiaj mam sobie wyjść na imprezkę bo kisnę w domu, a on się małym zaopiekuje. Tylko mi się tak nie chce wychodzić, zrobiłam się już taka kura domowa. O czym ja będę z ludźmi rozmawiać, o kupach? Tym bardziej, że nikt z towarzystwa dzieci nie ma. ech
A co do blizny to moja ma 17 cm, ale ładnie się już zagoiła, tylko jeszcze kawałek szwa mi wisi bo się nie rozpuścił.

Edytowane przez Lilka___
Czas edycji: 2010-09-17 o 16:06
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 16:10   #4779
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
Sialka a ja sobie nie wyobrazam wstawania w nocy i robienia butli
teraz jak sie obudzi klade kolo siebie, wsadzam cyca, jak odpadnie od niego odkladam do lozeczka i spie dalej;D
ja nie robie wstaje i przewijam mlodego a zanim skoncze to butla juz na nas czeka bo tatus robi
nie kojaze czy jest u nas Aldi a szkoda

damian zarejestrowal mi juz autko i fajnie sie udalo z numerami 669 (data naszego slubu to 06.06.2009) a na koncu moje inicjaly

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

ja sldycze tez pochlaniam a od Pawelkow toffi jestem juz chyba uzalezniona alkoholiczka chyba he he juz w ciazy je podjadalam a teraz to na potege. a flaczek wisi i chyba sie zwieksza
Stary 2010-09-17, 16:13   #4780
karolcia228
Zakorzenienie

A ja jutro ide sobie na paznokcie, a co do wypadow to ostanio mialam zaproszenie na wieczor panienski, no ale nie pojechalam a jutro mamy wesele mielismy isc ale to we Wroclawiu wiec...
My chodzimy ale glownie w 3 i spotykamy sie z parami ktorych dzieci sa akurat w podobnym wieku Wczoraj bylam u sasiadki w ciazy na kawusi
Tz teraz robi cos przy aucie, a mi sie ciasto piecze

ania - a jakie masz to autko??

A ja sama w nocy robie butle, wlaczam czajnik na chwile ide siku, wracam juz woda ciepla robie melko, mala pokwekuje, przewijam daje butle odbija sie kalade daje smoka gasze swiatlo i wychodze

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-09-17 o 16:16
Stary 2010-09-17, 16:17   #4781
bassienkaw
Zakorzenienie

KAROLCIA dawaj foty potem po moich drożdżówkach pozostało wspomnienie... i zdjęcia... hahaha
link do bloga gdzie jest przepis na drożdżówki
http://basinepichcenie.blox.pl/html
Czy robi się szybko? W sumie nie tak źle... choć wiadomo, że drożdżowe ciasto wymaga mimo wszystko czasu... aż tak raz dwa się nie da...

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 16:20   #4782
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
KAROLCIA dawaj foty potem po moich drożdżówkach pozostało wspomnienie... i zdjęcia... hahaha
link do bloga gdzie jest przepis na drożdżówki
http://basinepichcenie.blox.pl/html
Czy robi się szybko? W sumie nie tak źle... choć wiadomo, że drożdżowe ciasto wymaga mimo wszystko czasu... aż tak raz dwa się nie da...
Nio wiadomo to drozdzowe Moje rosnie w piekarniku, to moje pierwsze ciasto drozdzowe

Wlasnie sie dowiedzialam ze moj okulista przyjmuje dzieci wiec sie w pazdzierniku lub listopadzie wybiore 50zl wizyta

Stary 2010-09-17, 16:25   #4783
Basia84
Rozeznanie

ja sie dolaczam do poczekalni na przyszly rok z tym ze my moze zaczniemy staranka jeszcze przed latem
Stary 2010-09-17, 16:27   #4784
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
ja sie dolaczam do poczekalni na przyszly rok z tym ze my moze zaczniemy staranka jeszcze przed latem
To ja bede was spierac duchowo i odwiedzac bo 2 dziecko o ile bedzie wogole to okolo mojej 30 czyli za 6 lat moze wiecej

Stary 2010-09-17, 16:31   #4785
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość

ania - a jakie masz to autko??
bmw takie tylko ze grafitowe
Stary 2010-09-17, 16:32   #4786
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

witajcie dziewczynki!! Wczasy super, niestety już ostatni dzień;( Powietrze super, widoki przepiekne, Franiu zadowolony a my jeszcze bardziej. W ogóle nie żałuję, że się zdecydowliśmy na ten wyjazd, chociaż wiele osób się dziwiło, że z takim maluszkiem gdzieś jedziemy.

Frania zostałam wywołana do odpowiedzi na temat ropiejącej rany, więc szybko piszę. Nie wiem co to za barany na tym pogotowiu Mi ropa ciekła strasznie, też pare tygodni po porodzie i okazało się, że mam zakażenie. Antybiotyk i wyciskanie ropy 2 razy dziennie. To jest bardzo niebezpieczne i od razu należy reagować!!! Nie miałam gorączki, ale to było na bank zakażenie!

Myslałam, że mam kryzys laktacyjny bo mało mleka odciągałam. Ale doszłam do wniosku, że za mało piłam. Wcześniej wypijałam 3 litry wody dziennie a teraz ledwo litr. Musze tego pilnować.
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 16:38   #4787
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
podziwiam was dziewczyny ja jakos sobie tego nie wyobrazam na ten moment

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
witajcie dziewczynki!! Wczasy super, niestety już ostatni dzień;( Powietrze super, widoki przepiekne, Franiu zadowolony a my jeszcze bardziej. W ogóle nie żałuję, że się zdecydowliśmy na ten wyjazd, chociaż wiele osób się dziwiło, że z takim maluszkiem gdzieś jedziemy.

Myslałam, że mam kryzys laktacyjny bo mało mleka odciągałam. Ale doszłam do wniosku, że za mało piłam. Wcześniej wypijałam 3 litry wody dziennie a teraz ledwo litr. Musze tego pilnować.
fajnie ze wyjazd udany tez z checia bym w gory pojechala
Stary 2010-09-17, 16:42   #4788
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
bmw takie tylko ze grafitowe
tak zwane coupe moj maz kocha BMW ale ja po jednej jaka milismy mam juz dosc mi sie marzy Mazda 6 w kombi

Stary 2010-09-17, 16:49   #4789
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
tak zwane coupe moj maz kocha BMW ale ja po jednej jaka milismy mam juz dosc mi sie marzy Mazda 6 w kombi
e compact a nie coupe my tez lubimy bmw. traf chcial ze nasze rodzinne bylo malo rodzinne i sie psulo wiec sprzedalismy. nasze "wspolne" to juz czwarte a damian wczesniej mial kilka jeszcze. no i dzieki bmw dzis o kuli smiga ale jakos sie nie zrazil. nam sie marzy jakas nowsza ale funduszy brak

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-17, 16:54   #4790
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
e compact a nie coupe my tez lubimy bmw. traf chcial ze nasze rodzinne bylo malo rodzinne i sie psulo wiec sprzedalismy. nasze "wspolne" to juz czwarte a damian wczesniej mial kilka jeszcze. no i dzieki bmw dzis o kuli smiga ale jakos sie nie zrazil. nam sie marzy jakas nowsza ale funduszy brak
wlasnie cos mi switalo no ja wydalam kupe kasy na naprawe moze dlatego Moj szef ma nowa 5 w kombi oj 270 koni wciska w fotel masakra...ale jak cos wymienia to koszty na fakturach sa kosmiczne

A mi sie ta mazda podoba, ale narazie zostane przy moim golfie moze za jakis roczek bo teraz pomnik i inne wydatki

A to ciasto

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-09-17 o 17:02
Stary 2010-09-17, 17:12   #4791
FraniaPirania
Rozeznanie

zazdroszcze dziewczyna ktorym wychodza ciasta,
mnie najlepiej wychodza wlosy z glowy, dziury w zebach i Ernest nawet dosc sprawnie wyszedl
ostatnio robilam tiramisu tam jest ciasto w proszku gotowe, tylko zmiksowac z woda, to ofkors nie wyroslo i byl zakalec
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 17:14   #4792
Basia84
Rozeznanie

Cytat:
podziwiam was dziewczyny ja jakos sobie tego nie wyobrazam na ten moment[COLOR="Silver"]
czemu?? ja to juz bym mogla miec nastepne ale w tamtym roku kupilismy caly sprzet na snowboard i 2 dni pozniej okazalo sie ze jestem w ciazy, a myslalam ze nic z tego nie wyszlo i staranka mielismy zawiesic do po zimie, wiec jak sie juz wyjezdze na desce to zaczniemy staranka
Stary 2010-09-17, 17:16   #4793
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie cos mi switalo no ja wydalam kupe kasy na naprawe moze dlatego Moj szef ma nowa 5 w kombi oj 270 koni wciska w fotel masakra...ale jak cos wymienia to koszty na fakturach sa kosmiczne

A mi sie ta mazda podoba, ale narazie zostane przy moim golfie moze za jakis roczek bo teraz pomnik i inne wydatki

A to ciasto
ciasto smakowite chociaz ja sliwek nie lubie

a co do kosztow to my mielismy nasza w kombi niecaly rok a pochlonela pewnie cos kolo 15 tys niestety bedziesz mial wydatki

Cytat:
Napisane przez FraniaPirania Pokaż wiadomość
zazdroszcze dziewczyna ktorym wychodza ciasta,
mnie najlepiej wychodza wlosy z glowy, dziury w zebach i Ernest nawet dosc sprawnie wyszedl
ostatnio robilam tiramisu tam jest ciasto w proszku gotowe, tylko zmiksowac z woda, to ofkors nie wyroslo i byl zakalec
ja mam przepis na tiramisu ale to z gotowych biszkoptow. ale tez sie nie udalo bo krem nie zastygl dobrze i sie rozplywalo
Stary 2010-09-17, 17:18   #4794
karolcia228
Zakorzenienie

ania - a ja lubie bo sa kwaskowate a to moje pierwsze ciasto drozdzowe i mi wyszlo jestem zadowolone bo w mojej diecie mozna je jesc wiec super

Stary 2010-09-17, 17:21   #4795
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
czemu?? ja to juz bym mogla miec nastepne ale w tamtym roku kupilismy caly sprzet na snowboard i 2 dni pozniej okazalo sie ze jestem w ciazy, a myslalam ze nic z tego nie wyszlo i staranka mielismy zawiesic do po zimie, wiec jak sie juz wyjezdze na desce to zaczniemy staranka
po pierwsze dlatego ze mamy za male mieszkanie a poza tym juz z jednym miskiem mam co robic
kolejna ciaza tez juz mi sie nie usmiecha jesli by byla podobna. w sumie rzygala bym razem z miskiem no i kolejny porod
Stary 2010-09-17, 17:26   #4796
Basia84
Rozeznanie

ania mieszkanie zawsze mozna zmienic a planujecie wogole kiedys w przyszlosci 2 dziecko? ja tam moge rodzic bo i tak bede miala cesarke, jak sie raz mialo to juz tutaj nie pozwalaja rodzic naturalnie i jest limit 3 dzieci, nam starczy 2.
Stary 2010-09-17, 17:27   #4797
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
po pierwsze dlatego ze mamy za male mieszkanie a poza tym juz z jednym miskiem mam co robic
kolejna ciaza tez juz mi sie nie usmiecha jesli by byla podobna. w sumie rzygala bym razem z miskiem no i kolejny porod
ja sobie tez tego nie wyobrazam, nosic NASTKE i miec brzuch z przodu, mam za male mieszkanie i wogole

Stary 2010-09-17, 17:32   #4798
aniaa22
Zakorzenienie

zostalismy sami z misiem. tata pojechal do znajomego na wodeczke. ciekawe w jakim stanie wroci

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:
ania mieszkanie zawsze mozna zmienic a planujecie wogole kiedys w przyszlosci 2 dziecko? ja tam moge rodzic bo i tak bede miala cesarke, jak sie raz mialo to juz tutaj nie pozwalaja rodzic naturalnie i jest limit 3 dzieci, nam starczy 2.
my nie damy rady zmienic. nie dostaniemy drugiego kredytu a nawet jak dostaniemy to z czego to splacac tego sprzedac nie mozemy bo deweloper upadl i nie mamy aktu wlasnosci
chcemy drugie i zanim misiek sie urodzil to planowalismy tak za 2-3 lata ale teraz sobie nie wyobrazamy
Stary 2010-09-17, 17:34   #4799
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie robie wstaje i przewijam mlodego a zanim skoncze to butla juz na nas czeka bo tatus robi
nie kojaze czy jest u nas Aldi a szkoda

damian zarejestrowal mi juz autko i fajnie sie udalo z numerami 669 (data naszego slubu to 06.06.2009) a na koncu moje inicjaly
u nas jest tak samo, oboje wstajemy do malej tylko u nas maz przewija, ja robie butle i karmie.

co do autka my teraz musimy kupic drugi samochod bo moj maz zmienil prace i auto sluzbowe idzie sie bujac wlasnie myslimy o bmw tylko rocznokowo mlodszej od tej ktora dostalas no i w kombi podoba mi sie tylko boje sie napraw i kosztow z tym zwiazanych
ale jak dozbieramy wiecej kasy to raczej zdecydujemy sie na mazde 6 w kombiaku. chyba ze cos innego strzeli nam do glowy hehe.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 17:38   #4800
justynacz80
Rozeznanie

Cześc dziewczyny.
Smutno mi dzisiaj
Byłam w tej poradni laktacyjnej. Wogóle w szoku byłam z powodu profesjonalizmu konsultantki. Poświęciła mi 1,5 godziny. Pokarm jest. Pokazywała jak porzystawiać małą, żeby dobrze łąpała sutek. Niebyt to miłe dla dziecka myślę: przyciśnięta całym ciałkiem do mnie i przytrzymywana za główkę z twarzą wbitą w pierś, żeby nie spłycała ssania.
Nie wiadomo o co Agacie chodzi. Można metodą prób i błędów szukać przyczyny krzyku przy piersi: najpierw sprawdzić czy laktoza jej nie szkodzi odciągakąc 5 ml przed każdym karmieniem, potem odstawić nabiał, potem nie wiem co, ale mamy się spotkac na drugiej wizycie.

A tak naprwadę myślę, że to dlatego, że podałam jej ze dwa razy herbatkę rumiankową i ona już nie chce się męczyć z piersią. Smoczek też pewnie swoje zrobił...
Cóż, najwięcej błędów popełnia się przy pierwszym dziecku
Tymczasem ja jestem wykończona i popłakuję po kątach. Agata zachowuje się tak jakbym jej dawała największe g... z tej piersi. I jest głodna, bo udało mi się odciągnąć 90 ml i po 40 minutach walki z nią przy cycku dałam jej to mleko w butelce i wciągnęła bez szemrania... Już nie wiem co robić. Zaczynam rozważać dokarmianie Bebilonem.

Dziewczyny, karmiące mm jak sobie radzicie z tą powszechną nagonką na karmienie mm? Ja mam wrażenie, że wszyscy patrzą na mnie jak na przestępcę, gdy wspomnę o mm. I wzbudzają poczucie winy.

Wyżaliłam się, trochę mi lepiej, bo wiem, że zrozumiecie

Edytowane przez justynacz80
Czas edycji: 2010-09-17 o 17:58
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości