"Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-17, 16:36   #1561
gabishing
Rozeznanie

Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2

MARIKA_S to ty w 27 tc prawda? i masz 102 a ja w 22 tc i mam 107 cm w pępku heheheh

ciekawe jak tam LOUBOUTINKA??

zapomniałam pogratulowac CHANTALLE córek
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 16:40   #1562
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chantalle Pokaż wiadomość
u nas w domu to jeszcze jedna dziewczyna-nasza psina, wiec kobitki kontra faceci wygrywają 4 : 2
moja ciąża jest dwujajowa, wiec byla mała nadzieja na parkę, chyba najbardziej obawiałam sie 2 chlopakow, a 2 dziewczyny to zaskoczenie. dotychczas kupowalam duzo uzywanych ubranek i strasznie sie broniłam przed typowo dziewczecymi, teraz mogę POLECIEĆ w w róż,hihi.
za tydzien planuje wziasc 2 tyg urlopu bo mi zostal zalegly a potem chorobowe. troche mi juz ciezko w pracy.
pozdowienia!

P.S. orientujecie sie co tam u mamy trojaczków? widziałam ja na początku na liscie, ale chyba się nie udziela w tym temacie.
tez się broniłam przed rózem;-) Ale taki pudrowy z kremem lub czekolada wygląda super;-) i nie da się nie kupić. troche różu nie zaszkodzi sama naoszę, ale lubie te wyblakłe, ew fuksje. Nie trawię cukierkowo-barbieowego;-) Zależy jakie ciuszki a nie sam kolor.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 17:53   #1563
Justyna M
Rozeznanie

Jestem za zakazem pisania co która ma obiad
bo Ja bym teraz zjadła krokiety + naleśniki na słodko a że jestem makaronowa to zagryzłabym to wszystko zestawem makaronów z pizza hut

a i mam nadzieję że nie wyczerpałyście limitu na dziewczynki a tak serio to gratuluję

współczuję wszystkim uczącym się ,bo każdy egzamin czy poprawka to dodatkowy stresik ,ale trzymam mocno kciuki

ale jestem głodna ........... a dzisiaj obiadu nie ma ,bo cały dzień w pracy byłam ale zaraz coś wykombinuję na szybko

a co do haftowania to w pierwszej ciąży bardzo dużo haftowałam ,teraz mam za mało czasu ,ale uwielbiam taką dłubaninkę - z resztą teraz dłubię przy paznokciach

Galeria pazurkowa
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215208&page=23

Edytowane przez Justyna M
Czas edycji: 2010-09-17 o 17:55
Justyna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 18:01   #1564
marleen32
Rozeznanie

Dolaczam do tych co kiepski dzien mialy..
Jakos nie moge za Wami nadazyc, ciagle cos mnie odrywa, brak mi czasu, a jak juz go mam, to zapominam, co komu chcialam odpisac..
JeSuisUnPapillon wspolczuje takiego dnia, i tego stresu, a takie babki naprawde najgorsze sa, ledwie zaczyna pracowac, a juz jaka ona wazne nie jest ehh..
Co do obiadow, ja bym chetnie jadla, ale z gotowaniem gorzej, nie mam ochoty, robie tylko i wylacznie z powodu starszych dzieci.
W ogole jakas grypa mnie chyba dopadla, glowa boli tak, ze walcze czy nie wziac paracetamolu, ale postanowilam byc twarda, i ogolnie katar, gardlo, stalam wczoraj do poludnia na dworze, w szkole, bo dzieciaki mialy egzamin z jazdy rowerowej i ktos musial punkty liczyc, no i dalo mi to chyba w kosc.
A, sprzatanie mam tyle, ze szok, jutro goscie sie zapowiedzieli, dobrze ze choc zakupy zrobilam rano.
Ciekawe kiedy maz wroci i na jak dlugo.
Nic mi sie nie chce, najlepiej pod kolderke bym poszla, a tu trzeba spacer z psem zaliczyc, jakas kolacje zrobic i ogolnie cos porobic jeszcze.
Ja mam obwod brzucha na wysokosci pepka 83 cm., ale to dane sprzed jakichs 3 dni.
Nie wiem ile mialam na poczatku, licze ze jakies 7-10 mniej, waga wyjsciowa 52 kg. przy 1,68, teraz waze 54. i 300 gram
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 18:22   #1565
MARIKA.S
Zadomowienie

gabishing to musisz mieć już śliczny brzusio

JeSuisUnPapillon nie przejmuj się takimi babsztylami Nie warto....kiedyś odwróci się los i im da prztyczka w noc Ale mi sie rymnęło
A ja sie dzisiaj zamartwiałam o męża........godzinę dłużej wracał z pracy i jeszcze telefon wyłączony.....rozładował mu sie....myślałam że osiwieje.....

Tak czytałam te wasze opowieści kulinarne, że sama zrobiłam naleśniki A na jutro mam krokiety Chyba, że je zdarzę zjeść dzisiaj haha.

Znikam bo zapowiedzieli się moi rodzice na kolacje i kawę pewnie nie długo będą. Zastanawiam się czy powiedzieć im, że będą mieli wnuczkę.... Pierwszy raz zostaną dziadkami......Mój tata chyba się załamie hahaha.....kolejna dziewucha

Edytowane przez MARIKA.S
Czas edycji: 2010-09-17 o 18:25
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 18:25   #1566
muron
Zakorzenienie

Marika a co trzeba wziąc dla siebie do szpitala idąc na CC? Bo np podkłady się nie przydadzą? Boję się tej rany i znieczulenia straszliwie

Stary 2010-09-17, 18:39   #1567
_havana_
Raczkowanie

marleen32 widzę, że Ty też szczuplutka jesteś

Ja to bym mogła przytyć z 15kg i z tego bym 10 chciała sobie zostawić
Ale niestety nie idzie dogodzić wszystkim i Bóg podzielił niesprawiedliwie
Dziewczyny a czy możliwe jest że moja dzidzia już się ze mną kontaktuję?
Tzn chodzi mi o to, że przycisnęłam trochę brzuch a dzidzia mnie kopnęła!
Zrobiłam tak drugi raz i znowu oddała Strasznie mnie rozradowała to zabawa tylko czy to nie jest zbieg okoliczności? nie za wcześnie jeszcze na to? leci 19ty tydzień
Stary 2010-09-17, 18:45   #1568
marleen32
Rozeznanie

Havana ja swoja czuje od jakichs 2 tygodni, z tym ze to moja 3 ciaza, a teraz czuje juz bardzo wyraznie
Ale to mozliwe, szczuple mamy, podobno szybciej odczuwaja ruchy, pewno wielkosc dziecka tez ma duze znaczenie.
Ja poki co ciesze sie kopniaczkami, ale wiem ze za miesiac dwa, jak wlozy nozke lub cos innego pod zebra to brrr, hi, hi
Stary 2010-09-17, 19:34   #1569
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _havana_ Pokaż wiadomość

Zrobiłam tak drugi raz i znowu oddała Strasznie mnie rozradowała to zabawa tylko czy to nie jest zbieg okoliczności? nie za wcześnie jeszcze na to? leci 19ty tydzień
ja miałam kopy 16/17 tydzien, teraz to juz nawet bolesne się zdarzają- 2 tydz...albo 24;-)

Stary 2010-09-17, 19:46   #1570
vilya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
Marika a co trzeba wziąc dla siebie do szpitala idąc na CC? Bo np podkłady się nie przydadzą? Boję się tej rany i znieczulenia straszliwie
Muron nie jestem pewna ale po cc tez chyba podkłady są potrzebne tylko zdecydowanie w mniejszej ilości i w krótszym czasie. Ale tak mi się gdzieś obiło w oczy na jakimś wątku o cc, że mówili, że też są potrzebne.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 19:50   #1571
_havana_
Raczkowanie

Wcześniej czułam jak mi się dziecko rusza w środku, ale dzisiaj chyba po raz pierwszy złapałam z nim kontakt No i poczułam już z ręką na brzuchu te ruchy
Dla Was to już normalka a ja tu przeżywam

Ale się cieszę
Stary 2010-09-17, 20:03   #1572
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Justyna M Pokaż wiadomość
a co do haftowania to w pierwszej ciąży bardzo dużo haftowałam ,teraz mam za mało czasu ,ale uwielbiam taką dłubaninkę - z resztą teraz dłubię przy paznokciach
tak, ale w galerii nowych fot nie wstawiasz

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
Tak czytałam te wasze opowieści kulinarne, że sama zrobiłam naleśniki A na jutro mam krokiety Chyba, że je zdarzę zjeść dzisiaj haha.
ja też się zastanawiam czy by czasem krokietów na niedzielę nie zrobic

Cytat:
nie martw się, jakby co, to ja chętnie te 10 kg Ci oddam

Kurcze, położyłam się, żeby odpocząc tak po 17 i dopiero wstałam-zasnęłam
Stary 2010-09-17, 20:08   #1573
magdaka13
Wtajemniczenie

Chantalle-gratuluje coreczek!!! ale bedziecie miec fajnie...

O mi o jedzeniu mozecie duzo pisac...cos ost. nie mam apetytu, ale to jak zwykle kiedy sie denerwuje...niestety mam dosc chora sytuacje w pracy-w pon ide do szefa to wyjasniac. Jeszcze bym kumala ze mnie szefostwo wkurza czy zle traktuje, ale najwiecej zlosliwosci i dogryzan idzie od strony wspolpracownikow. Juz nie wiedza co wymyslac, a ja to lykam jak mlody pelikan i potem przez to placze w domu.
Niby 2 trymestr powinien byc najlepszy, ale dzieki kochanym wspolpracownikom (jakos tego nie odczuwam)-facetom,ktorzy sami maja dzieci albo jestem non stop straszona co mi sie moze zlego stac w drodze do pracy, jak bede sie zle czuc w czasie ciazy, i ze koniecznie musze isc juz zaraz teraz na zwolnienie, po cudowne stwierdzenia, ze sie juz w drzwiach nie mieszcze[zwazywszy, ze jestem tak wielka, ze az 52kg waze i brzuch nadal mam niewielki], skonczywszy na takich uroczych stwierdzeniach, ze sie obijam bo pracuje po 4h dziennie[a pracuje przy kompie i jest to gwarantowane przeciez przez Kodeks Pracy, ze moge tak pracowac] albo, ze specjalnie zaszlam w ciaze by nie brac udzialu w jakims tam projekcie.
Azeby nie bylo nie obijam sie - bo robie robote 3 osob..dla ktorych projekt w ktorym bierzemy udzial teraz jest po prostu ponad sily.

W ogole jak wczoraj mlody sie ladnie ruszal i kopal, to dzisiaj chyba tez jest jakis przygaszony, a mnie z kolei brzuch kluje. Mam nadzieje, ze to nic oprocz stresu nie jest.
Borysek ur. 05.04.2013

Vivere non necesse est. Navigare necesse est.

Edytowane przez magdaka13
Czas edycji: 2010-09-17 o 20:11
magdaka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 20:14   #1574
kaskup
Rozeznanie

ale zimno w mieszkaniu mam..
zanim zacznal grzac w centralnym w pazdzierniku to zamarzne..
przed chwila wypiłyśmy z Amelka gorącą herbate z miodem, cytryna i sokiem malinowym ale nic nie dało na dłuższą mete..
normalnie mam lodowaty nas a siedze pod grubym kocem...
brrrr.....

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Cytat:
Napisane przez magdaka13 Pokaż wiadomość
Chantalle-gratuluje coreczek!!! ale bedziecie miec fajnie...

O mi o jedzeniu mozecie duzo pisac...cos ost. nie mam apetytu, ale to jak zwykle kiedy sie denerwuje...niestety mam dosc chora sytuacje w pracy-w pon ide do szefa to wyjasniac. Jeszcze bym kumala ze mnie szefostwo wkurza czy zle traktuje, ale najwiecej zlosliwosci i dogryzan idzie od strony wspolpracownikow. Juz nie wiedza co wymyslac, a ja to lykam jak mlody pelikan i potem przez to placze w domu.
Niby 2 trymestr powinien byc najlepszy, ale dzieki kochanym wspolpracownikom (jakos tego nie odczuwam)-facetom,ktorzy sami maja dzieci albo jestem non stop straszona co mi sie moze zlego stac w drodze do pracy, jak bede sie zle czuc w czasie ciazy, i ze koniecznie musze isc juz zaraz teraz na zwolnienie, po cudowne stwierdzenia, ze sie juz w drzwiach nie mieszcze[zwazywszy, ze jestem tak wielka, ze az 52kg waze i brzuch nadal mam niewielki], skonczywszy na takich uroczych stwierdzeniach, ze sie obijam bo pracuje po 4h dziennie[a pracuje przy kompie i jest to gwarantowane przeciez przez Kodeks Pracy, ze moge tak pracowac] albo, ze specjalnie zaszlam w ciaze by nie brac udzialu w jakims tam projekcie.
Azeby nie bylo nie obijam sie - bo robie robote 3 osob..dla ktorych projekt w ktorym bierzemy udzial teraz jest po prostu ponad sily.

W ogole jak wczoraj mlody sie ladnie ruszal i kopal, to dzisiaj chyba tez jest jakis przygaszony, a mnie z kolei brzuch kluje. Mam nadzieje, ze to nic oprocz stresu nie jest.
wiedze że u Ciebie też chore klimaty w pracy.. współczuje i w zupełnosci cie rozumie..
nie martw sie.. moze sa po prostu zazdrośni o Ciebie i Twoja ciąże...
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 20:23   #1575
magdaka13
Wtajemniczenie

nic to,dzisiaj zrobimy sobie wieczor filmowy z mezem i musi byc git.
Borysek ur. 05.04.2013

Vivere non necesse est. Navigare necesse est.
magdaka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 20:27   #1576
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

no kurde co za dzień!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ja nie mam szczęścia, normalnie wyć mi się chce!!!!

Czatowałam 6dni na kombinezonik - była okazja śliczny... nikt nie licytował. Jedna babka zalicytowała za 9zł .. no i miałam przyjść 10minut przed zakończeniem aukcji i co?
Allegro mi przestało działać, zaczęło świrować...a jak odświrowało to okazało się że ona wygrała tą aukcję!

aaaaaaa normalnie co za dzień!
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 21:00   #1577
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość

Czatowałam 6dni na kombinezonik - była okazja śliczny... nikt nie licytował. Jedna babka zalicytowała za 9zł .. no i miałam przyjść 10minut przed zakończeniem aukcji i co?
Allegro mi przestało działać, zaczęło świrować...a jak odświrowało to okazało się że ona wygrała tą aukcję!

jejciu szkoda ale moze trafisz na lepszą okazje

pijecie sok z malin, herbate malinowa lub herbate z sokiem malinowy..????????????
bo ja sie na taka herbatke dziś skusiłam a pozniej przeczytałam ze jest niewskazana w ciazy bo rozszeza naczynia krwionośne i moze doprowadzic do poronienia...

Edytowane przez kaskup
Czas edycji: 2010-09-17 o 21:02
Stary 2010-09-17, 22:11   #1578
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Justine1988 - ja też tak mam! W nocy okropnie boli mnie lewe biodro, zwłaszcza, w sumie to mogę na nim zasnąć bez problemu, ale po jakimś czasie budzi mnie ból. Też śpię z poduchą między nogami, a przed snem piję magnez. Ale i tak zależy od nocy - nieraz prześpię całą bez problemów, a czasami jest masakra. Dziś obudziłam się o 4 nad ranem i nie mogłam zasnąć jakieś 1,5 godziny...oj, ciężki nasz los .

gabishing - syrop Stodal
To dobrze ze nie jestem sama...faktycznie ciężki nasz los, cały czas jakaś nowa dolegliwośc...ale dla takiego szczescia warto pocierpiec.Ja i tak bym grzeszyła jakbym narzekala..mi ciąża nie dała w kośc, zero wymiotów praktycznie,zawrotów głowy też nie miałam, jakiś bóli podbrzusza tez nie.jak co nie które nospe brały, ja nie. Głowa tylko ze 3 rasy mnie bolała ale to albo ciśnienie albo nerwy.Także jest miodzio

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
te makarony to chyba w PizzaHut
ja ubranek też już mam mase... chyba się uzależniłam od tych lumpków a nawet płci jeszcze nie znam. Co dopiero będzie jak poznam

Która ma ochotę zrobić nam krokiety ?

Co do glukozy to ja mam po niedzieli i mi dr powiedziała:
że naczczo, najpierw idziesz oddać krew, potem panie Ci robią te glukozę (najpierw musisz kupić), wypijasz to i po godzinie siedzenia na korytarzu ( nie można nigdzie latać) idziesz ponownie oddać krew.

Nie wiem czy tak rzeczywiście się robi ale mi tak wytłumaczono.
A glukozę miałam kupić 50gr i to chyba ok 3zł kosztowało
Ja chyba tez sie uzależniłam i tez jeszcze nie znam płci...a jak poznam mmmm tyle jest pieknych ciuszków ale typowo dla dziewczynki albo chłopca...neutralne nie sa takie świetne
A krokiety też bym zjadła...mmm albo paszteciki..musze wynaleźć jakis przepis bo bardzo lubie a nigdy nie robilam.

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
vilya też chciałam to haftować.....piękny jest ten obraz...

anka_bzzz do obciążenia glukozą na pewno trzeba być na czczo
W innym przypadku wynikiem można sobie nos wytrzeć bo będzie niemiarodajny.
Nie wiem jak to jest w przychodniach, bo być może musisz sama kupić saszetkę z glukozą, najlepiej się dowiedz.
Na oddziale gdzie pracuje robi się tak :
1. przychodzisz na czczo
2. pobierają Ci krew na oznaczenie stężenia cukru
3. pijesz (w twoim przypadku 50 g) glukozy
4. siedzisz godzinę na korytarzu
5. ponowie pobierają Ci krew na stężenie cukru

Bez sensu pić saszetkę w domu, bo do interpretacji wyniku potrzebny jest poziom cukru na czczo. Sama sobie nie pobierzesz

A odnośnie Tardyferonu, zapytaj lekarza czy powinnaś zwiększyć dawkę magnezu, może nie trzeba.

Położne są różne wszędzie. Na pewno lepiej się człowiek czuje kiedy ktoś się niem zainteresuje i i nie jest wielce obrażony.
Dlatego ja zdecydowałam się rodzić w kameralnym szpitalu a nie w fabryce gdzie pracuje.
Mariko a w którym tygodniu ciązy należy zrobic te badanie?Ja jestem w 18 i nic mi jeszcze o tym nie wiadomo, moja lekarka nie zalecała.

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
no, wróciłam z USG, lekarka jest w 100% przekonana,że będą 2 dziewczyny! wszystko z nimi ok
Biedny ten moj mąż, tylko kot facet w rodzinie, reszta same baby!
na zdjeciu dziewczyna z lewego boku(ogląda swoją rączkę), ta z prawego nie miała zamiaru się pokazać do zdjecia.
Ale super!!!!Gratulu je córeczek. To jakie imiona będa???

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
no, wróciłam z USG, lekarka jest w 100% przekonana,że będą 2 dziewczyny! wszystko z nimi ok
Biedny ten moj mąż, tylko kot facet w rodzinie, reszta same baby!
na zdjeciu dziewczyna z lewego boku(ogląda swoją rączkę), ta z prawego nie miała zamiaru się pokazać do zdjecia.

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Napisane przez gabishing Pokaż wiadomość
ja miałam 98 cm w biodrach i 158 cm wzrostu, w pępku mam teraz 108 cm

co do glukozy to ja mam test obciążenia glukozą 50 mg, mam być na czczo, będa dwa pobrania, przed glukozą i po, siedzi się godzinę w poczekalni

przed ciąża wazyłam 68 kg teraz 72,5 kg
Ja w pępku mam 99 cm, w biodrach 103 cm.Przed ciąża ważyłam 63 kg a teraz hmm..bedzie ponad 70 kg...wzrost 167 cm.

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
A propo krokietów...zlituje się któraś i podeśle kilka do Torunia? Ja was dziewuchy niedobre czytać nie mogę - jedna o KFC, druga o Pizzy Hut, trzecia smaży naleśniki...jeszcze niech która mi tu znowu o słodyczach znowu zacznie.
A u mnie dziś bida - nie miałam czasu iść po zakupy, na szybko gulasz zrobiłam, aż mnie ssie w żołądku, ale czekam cierpliwie na męża...

Co do ważeń i mierzenia - jak na złość (a może na szczęście) zgubiłam centymetr, a chętnie bym się pomierzyła...a na wagę boję się wchodzić, ale wiecie co? Czuję, że pojawi się na niej wkrótce magiczna "7" na przedzie . Trudno - po porodzie utworzymy kółko wsparcia w zrzucaniu kilosków .
Faktycznie udziela sie co??Wczoraj, któras pisala o orzeszkach w czekoladzie..jak sie nie myle to chyba TYi musiałam sobie zafundowac ..a.le pycha.Kurcze na poczatku ciązy omijałam słodkie tylko na kwasne mialam ochotke, a teraz...codziennie cos slodkiego musze zjesc.

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 22:20   #1579
Chantalle
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Matylda i Malwina-to obecna wersja, a miał być Gustaw i Matylda

SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!!
Moje dziewczynki:
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png
Chantalle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 22:26   #1580
Justine1988
Zadomowienie

1. Cytat:
    Matylda i Malwina-to obecna wersja, a miał być Gustaw i Matylda
Super, obydwie na "M"

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 22:43   #1581
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cytat:

hahaha, havana, dzisiaj miałam identyczną sytuację. Jak Malec zaczął się poruszać, to dotknęłam mocniej dłonią i mi oddał kopniaczka, czułam to pod palcami cudowne uczucie, naprawdę 3 razy tak powtórzył a potem się uspokoił już nie chciałam go naciskać
u mnie jest 18 tc i 4 dni więc prawie tak jak u Ciebie

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 22:53   #1582
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość

mnie przelicytowali w płaszczyku ocieplanym ciążowym w ostatniej minucie, a kurna poszedł za 34 zeta:-(

Stary 2010-09-17, 23:01   #1583
make_up_istka
BAN stały

Cześć dziewczyny Znowu muszę nadrabiać... Dziś już nie dam rady, ale chciałam sie pochwalić, że bylismy na USG 4D i... na 100% to dziewczynka, mamy na zdjęciu 3D dowód , więc będziemy mieć CÓRECZKĘ!!! Gabrysię Jest już prześliczna, TŻ twierdzi że ma mój podbródek i tak fajnie bawiła się pępowiną.
Jutro wkleję zdjęcia, bo dziś już na nic nie mam siły.
A TŻ z radości aż kupił mocno różowy polarowy kombinezonik, choć zarzekał się że różu kupować nie będziemy
P.S. Mała kopie jak szalona, ale na USG miała wszystko w pupce i zakryła sobie pół twarzy rączką żeby łapać pępowinę i mimo szturchania przez panią doktor, nie raczyła się ruszyć i opuścić ręki

Gratuluję córeczek!!!

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2010-09-17 o 23:04
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 23:10   #1584
Chantalle
Raczkowanie

dziewczyny napiszccie proszę w jakim wieku(w miesiacach) jakie rozmiary noszą dzieci. jutro i w niedziele znow ide na łowy na pchli targ i czasem nie wiem czy 64rozmiar to moje szkraby juz bedą nosic latem i mam dylemat czy kupic,bo nie wiem czy to bedzie odpowiednia pora na to ubranko.
z gory dzieki

SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!!
Moje dziewczynki:
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png
Chantalle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 23:26   #1585
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Znowu muszę nadrabiać... Dziś już nie dam rady, ale chciałam sie pochwalić, że bylismy na USG 4D i... na 100% to dziewczynka, mamy na zdjęciu 3D dowód , więc będziemy mieć CÓRECZKĘ!!! Gabrysię Jest już prześliczna, TŻ twierdzi że ma mój podbródek i tak fajnie bawiła się pępowiną.
A TŻ z radości aż kupił mocno różowy polarowy kombinezonik, choć zarzekał się że różu kupować nie będziemy
P.S. Mała kopie jak szalona, ale na USG miała wszystko w pupce i zakryła sobie pół twarzy rączką żeby łapać pępowinę i mimo szturchania przez panią doktor, nie raczyła się ruszyć i opuścić ręki

Gratuluję córeczek!!!
gratuluje córeczki no dla dziewczynki musi byc choćby mała ilość różowego

Chantalle myśle że spokojnie 64 mozesz kupic.. dzieci szybko rosną, a Twoje pewnie będą mniejsze z racji tego ze bliźniaki (choc sie nie znam) więc spokojnie w wieku 5 miesięcy beda nosiły ubranka na 64/68

ide juz spac.. do jutra dziewczynki..
dobrej nocki dla Was i Waszych brzuszków..
Stary 2010-09-18, 08:34   #1586
dewi
Rozeznanie

dzień dobry

piękne dziś słońce do mnie zagląda, Wam też życze dzisiaj dużo słoneczka

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Cytat:
dziewczyny napiszccie proszę w jakim wieku(w miesiacach) jakie rozmiary noszą dzieci. jutro i w niedziele znow ide na łowy na pchli targ i czasem nie wiem czy 64rozmiar to moje szkraby juz bedą nosic latem i mam dylemat czy kupic,bo nie wiem czy to bedzie odpowiednia pora na to ubranko.
z gory dzieki

make_up_istka Chantalle gratuluje córeczek

Jeśli chodzi o rozmiary to noworodkom kupuje się 56/62. Z racji tego że będziesz mieć bliźniaczki to na pewno będą mniejsze. Ale sądzę ze na lato spokojnie 62 będzie już dobre. Mogą dojść nawet do 68.
Mój syn urodził się z wagą 4150 od razu nosił 62 w wieku 4 miesięcy nosił 68.
Stary 2010-09-18, 09:02   #1587
cytrynka3002
Zadomowienie

Hej dziewczyny! Miłej soboty Wam życzę.

U mnie od rana pogoda dobijająca z lekka...mieliśmy iść sobie na spacer do parku, ale jest tak zimno, że na razie w łóżku zostajemy.

Dziś mały nie dał mi spać w nocy i urządził sobie harce na całego - ile te dzieciaczki mają siły, co?

Popołudniu chyba w końcu przymierzymy się do kupna sofki do pokoju Małego - jak na złość nic do tej pory mi się nie spodobało...cały czas zresztą zastanawiam się, czy kupić sofę, czy fotel jakiś do jego pokoiku. Ale z drugiej strony na sofie zawsze mogę się położyć, a na fotelu trochę lipnie będzie mi spać...sama nie wiem, muszę to przemyśleć.

Pozdrowionka dla Was i Waszych brzuszków

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 09:20   #1588
mysiopez
Zadomowienie

Dzień DObry dziewczynki!
Chantalle, make_up_istka gratuluje dziewczynek!

cytrynka3002 niezły łobuz z Karolka mój jeszcz nie kopie tak, że uniemożliwia mi to spanie. Przynajmniej w nocy. Za to pobudkę mam o 8-9, a mogłabym pospać do południa..

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
jejciu szkoda ale moze trafisz na lepszą okazje

pijecie sok z malin, herbate malinowa lub herbate z sokiem malinowy..????????????
bo ja sie na taka herbatke dziś skusiłam a pozniej przeczytałam ze jest niewskazana w ciazy bo rozszeza naczynia krwionośne i moze doprowadzic do poronienia...
Nie strasz mnie! ja od 3 dni nie pije nic innnego. Rano na śniadanie herbatkę z sokiem i cytrynką, a póżniej cały dzień soczek z cytrynką..
To co ja mam pić? WIem, że dużo herbaty nie można, więc unikam jak mogę. Za kawą obecnie nie przepadam.. A jest taka pogoda, która zachęca do picia czegoś ciepłego..

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 09:28   #1589
agape
Zadomowienie

śliczny kombinezonik na zime dla dziewczynki narazie za 3zł koniec licytacji o 11,53, gdybym znała pleć... może za tydzien...
http://allegro.pl/rozowy-kombinezon-...222625713.html

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
Dzień DObry dziewczynki!
Chantalle, make_up_istka gratuluje dziewczynek!

cytrynka3002 niezły łobuz z Karolka mój jeszcz nie kopie tak, że uniemożliwia mi to spanie. Przynajmniej w nocy. Za to pobudkę mam o 8-9, a mogłabym pospać do południa..

Nie strasz mnie! ja od 3 dni nie pije nic innnego. Rano na śniadanie herbatkę z sokiem i cytrynką, a póżniej cały dzień soczek z cytrynką..
To co ja mam pić? WIem, że dużo herbaty nie można, więc unikam jak mogę. Za kawą obecnie nie przepadam.. A jest taka pogoda, która zachęca do picia czegoś ciepłego..
polecam herbatki owocowe typu: żurawinowa (dodatkowo oczyszcza nasz układ moczowy), wieloowocowa, albo takie mieszanki zimowe już się pojawiają z cynamonem a pić nie można zbyt wiele tylko czarnej herbaty.

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 09:30   #1590
marleen32
Rozeznanie

Witam sobotnio
Ja dzis wyjatkowo dobrze i dlugo spalam, z 2 tylko krotkimi pobudkami, ale to pewno dlatego, ze rozlozona jestem, katar, kaszel, a nie wiem co moge brac.
Do lekarza nie mam kiedy isc, mam co prawda lekarke, ktora powiedziala, ze wystarczy ze zadzwonie, a ona mi recepty listownie posle, wiec zobacze jak do poniedzialku sie nie poprawi, to tak zrobie, a pod koniec tygodnia jak maz wroci, wreszcie bede miala autko, wiec udam sie do lekarza.
Choc tak mysle, ze chyba syropy ktore dziewczynki od lekarza maja i dla mnie by byly ok., ale ja tak nie znosze syropow i w ogole lekarstw, ze na sama mysl brrr.
Jeszcze jakies ciasto musze dla gosci upiec, a pozniej nie wychylam sie z domu, nie liczac przymusowych spacerkow z psem.
Moje najchetniej kopie po jedzeniu, i jak starsza corka dotyka brzuch, nie wiem jak wyczuwa, ze to ona nie ja, ale widocznie sie podoba bo tam ja kopie, gdzie ona reke polozy, bawia sie w kotka i myszke .
A, w poniedzialek starsza jedzie na wycieczke, ja sie zatesknie za nia, no ze maz wyjezdza to ok., normalne, ale moje dziecie, samo bez mamusi, na cale 3 dni.
Nic musimy jakos przezyc, wiem gdzie jedzie, bo sprawdzilam latem, ale i tak dziwnie jakos.
Zeby tylko szczesliwie zajechali i przyjechali, bo jak autobus powrotny spozni sie choc o 5 minut, to ja gotowam na zawal zejsc.
A, za rok maja wycieczke zagraniczne Hiszpania, Francja, ale ja cienko widze, to, ze 10 latke puszcze, nawet ze szkola.
Tez musze sie rozejrzec za jakimis rzeczami dla maluszka, wczoraj moja znajoma urodzila w 29 tygodniu ciazy, i w takim szoku jestem, jak nic musze powoli zaczac sie przygotowywac, tylko zobacze najpierw na wizycie jaka plec bedzie, bo ja mimo ze mam 2 cory, to jak bedzie 3 na pewno cos rozowego jej kupie, a te wszystkie sukieneczki etc.. kusily mnie juz wczesniej.
Ja bede kupowala ubranka na 56, 62, mlodsza corka 52 nosila moze tydzien, wiec wole ciut wieksze.
Kombinezon i kurteczke mam na 62-68, i to powinno nam do wiosny wystarczyc .
Oprocz tego kupie jakies 4 pizamki, pieluszki tetrowe, do szerokiego pieluchowania plus wycierania buziaka i moze spania (mlodsza uwielbiala spac wtulona w pieluszke, jak ja uprzednio mialam przy sobie), z 8 spioszkow i kaftanikow, jakies 2 komplety wyjsciowe, ale tez niekoniecznie bo mam super po mlodszej jak coreczka bedzie, i to by chyba z ubran bylo.
I maskotke taka od poczatku, dziewczynki tez maja, i maja niezla frajde jak im opowiadam, ze spaly z tym jako niemowlaki.
Na pierwszym miejscu chyba jednak na wozek i fotelik postawie, bo to najwieksze gabarytowo i finansowo rzeczy.
Podpatrze tez co Wy kupujecie, i wtedy sie zorientuje co mi jeszcze potrzeba, no na pewno jakies bawelniane czapeczki, bo raczej nie mam.
Boszz jakby mnie kto kopnal, i zrobilabym porzadek w piwnicy, to moze by sie okazalo, ze z ubran nie potrzebuje nic.
Ale maz juz wpadl w szal kupowania, kupil jakies pizamki, i jeszcze cos, tyle ze wszystko podobno niebieskie, jak nic biedny na synka liczy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości