Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 816 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-17, 14:40   #24451
Dama_pikowa
BAN stały

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Sugestie:
* Kiedy ostatnio myłaś całe włosy szamponem?
Może się przeciążyły?

* Połóż na drugie O coś lżejszego
* Może twoje włosy też nie lubią jedwabiu z Isany?
Możesz myć przez jakiś czas samym Pottersem
* po którymś olejowaniu- jakiś tydzień temu.
* bo te drugie O to wygląda jak bomba atomowa :P
* w ciągu tych 3tyg miałam dni, ze myłam samym pottersem, potem isaną z pottersem i nie było różnicy- kręciły się ładnie. Ostatnio cos im zaczęło odbijać...
Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
chudzinka ze mnie zadna, tluszczyk we wlasciwych miejscach jest
ja mysle ze chwilowo to wszystko do za duzo dla Twoich wloskow, wczesniej mi mignelo ze napisalas ze stosowalas tylko szampon, teraz to jest cala drogeria (tak przynajmniej wlosy to odbieraja i dostaly bzika)

a moze sprobuj 'cienszej' tej drugiej odzywki, bez zadnych dodatkow, a potem jak nakladasz odzywke bs to wez sobie lyzeczke do lazienki i odmierz jedna plaska lyzeczke do herbaty odzywki - tyle wystarczy na cale wlosy i nie powinny byc obciazone, druga rzecz ktora bym sprobowala to nalozenie zelu lnianego przed plunkingiem - to moze pomoc w utrwaleniu skretu
Przy takiej wadze, to ten jedyny tłuszczyk to chyba jest we właściwym miejscu na klatce piersiowej
Tak, rzeczywiście stosowałam tylko szampon z piankami do stylizacji. na początku im się podobała ta drogeria, ale chyba co za dużo to nie zdrowo akurat odżywki b/s nakładam minimalnie. wielkość 2zł. Trochę źle kolejność napisałam jeśli chodzi o żel lniany. Nakładam go między plunkingiem a harmonijkowaniem.

Dobra, czyli generalnie jednak ograniczyć ilość i iść na jakość to spróbuję dzisiaj samego pottersa z BD do mycia, albo nawet zrobię MO i umyję najpierw całe włosy szamponem, a potem nałożę garniera z pottersem (miód też, czy sobie odpuścić? ) i spłuczę pokrzywą. I potem b/s i żel, reszta jak było. Zobaczymy
Rybiorek, Syrenko- Dzięki dziewczyny!
Dama_pikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 14:46   #24452
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Edith3F Pokaż wiadomość

kropcia piękne i długie masz te loczki! normalnie cudeńka
dziękuję

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 15:08   #24453
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dama_pikowa Pokaż wiadomość

Przy takiej wadze, to ten jedyny tłuszczyk to chyba jest we właściwym miejscu na klatce piersiowej
chcialabm ale on niestety sie rozlazl i jest tez na brzuszku i udach, ten na tylku moze zostac w koncu baba jestem no i to ulubiony tluszczyk mojego meza

Cytat:
Tak, rzeczywiście stosowałam tylko szampon z piankami do stylizacji. na początku im się podobała ta drogeria, ale chyba co za dużo to nie zdrowo akurat odżywki b/s nakładam minimalnie. wielkość 2zł. Trochę źle kolejność napisałam jeśli chodzi o żel lniany. Nakładam go między plunkingiem a harmonijkowaniem.
no wlasnie, sprobuj nalozyc troche zelu przed plunkingiem, potem plunking, ewentualnie doloz troche przed harmonikowaniem

a moze w ogole zmien kolejnosc - najpier zel lniany i harmonijkowanie a potem plunking - ja tak robilam jak mialam dlugie, raz jak trzymalam plunking 3 godziny to wyszly loki jak marzenie (skrocily sie o 10 centrymetrow tak sie skrecily)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 15:17   #24454
Dama_pikowa
BAN stały

Cytat:
chcialabm ale on niestety sie rozlazl i jest tez na brzuszku i udach, ten na tylku moze zostac w koncu baba jestem no i to ulubiony tluszczyk mojego meza

no wlasnie, sprobuj nalozyc troche zelu przed plunkingiem, potem plunking, ewentualnie doloz troche przed harmonikowaniem

a moze w ogole zmien kolejnosc - najpier zel lniany i harmonijkowanie a potem plunking - ja tak robilam jak mialam dlugie, raz jak trzymalam plunking 3 godziny to wyszly loki jak marzenie (skrocily sie o 10 centrymetrow tak sie skrecily)
Rozlazł mój TŻ tez lubi ten tłuszczyk

Jak na razie siedzę z maską z żelu lnianego, bo żywot jego dobiega końca, ale trochę zostawiłam na stylizację. Spróbuję nałożyć dwa razy
Z tym plunkingiem o tyle jest u mnie niedobrze, bo mam dość krótkie włosy. I jak te na górze się ładnie kręcą, to te z tyły i trochę z boku się gniotą... Także trzymać dlugo nie mogę, żeby te najkrótsze nie wyschły i nie zostały takie prosto/pogniecione. Tobie się tak nie robi? Bo Ty tez masz przecież krótkie
Stary 2010-09-17, 15:24   #24455
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Rozlazł mój TŻ tez lubi ten tłuszczyk

Jak na razie siedzę z maską z żelu lnianego, bo żywot jego dobiega końca, ale trochę zostawiłam na stylizację. Spróbuję nałożyć dwa razy
Z tym plunkingiem o tyle jest u mnie niedobrze, bo mam dość krótkie włosy. I jak te na górze się ładnie kręcą, to te z tyły i trochę z boku się gniotą... Także trzymać dlugo nie mogę, żeby te najkrótsze nie wyschły i nie zostały takie prosto/pogniecione. Tobie się tak nie robi? Bo Ty tez masz przecież krótkie
teraz mam krotkie, przez wlasna glupote musialam sie obciac bo nie moglam patrzec na wynik mojego rozjasniania
jak mialam dlugie to po nalozeniu odzywki bs odciskalam wode w koszulke i na takie nie cieknace nakladalam zel lniany i ugtniatalam rekami, potem plunking ale nie za mocno, troche wprawy potrzeba zeby nalozyc recznik czy podkoszulek troche luzniej

teraz nie stosuje juz plunkingu, po splukaniu odzywki nakladam na mokre stylizator i to nawet bym powiedziala sporawo (ale mam szczescie bo mam dostep do amerykanskich produktow - to co stosuje to polaczenie odzywki bs i stylizatora wiec nakladam jeden specyfik) a potem odciskam wode rekawicami z mikrofibry, za jednym razem odciskam wode i formuje loki, jak to sobota czy niedziela to koniec - schna same, jak w tygodniu uzywam dyfuzora, fotki wklejalam pare stron temu, mozesz tez zerknac do dziennika
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-09-17, 15:42   #24456
Dama_pikowa
BAN stały

Cytat:
teraz mam krotkie, przez wlasna glupote musialam sie obciac bo nie moglam patrzec na wynik mojego rozjasniania
jak mialam dlugie to po nalozeniu odzywki bs odciskalam wode w koszulke i na takie nie cieknace nakladalam zel lniany i ugtniatalam rekami, potem plunking ale nie za mocno, troche wprawy potrzeba zeby nalozyc recznik czy podkoszulek troche luzniej
Ja nic nie kombinuję z farbami, ewentualnie tylko takie do iluśtam myć. I zaintrygowało mnie to-delia z henną. Może sie skusze na jakiś rubin. Nie chcę nic zmieniać w kolorze na stałe Mam swój brązik z którym się lubię
Cytat:
teraz nie stosuje juz plunkingu, po splukaniu odzywki nakladam na mokre stylizator i to nawet bym powiedziala sporawo (ale mam szczescie bo mam dostep do amerykanskich produktow - to co stosuje to polaczenie odzywki bs i stylizatora wiec nakladam jeden specyfik) a potem odciskam wode rekawicami z mikrofibry, za jednym razem odciskam wode i formuje loki, jak to sobota czy niedziela to koniec - schna same, jak w tygodniu uzywam dyfuzora, fotki wklejalam pare stron temu, mozesz tez zerknac do dziennika
Ach to Ty masz te rękawice!! Zapomniałam! Może zrobisz nam zamówienie na te rękawice??
Fotki widziałam pamiętam włoski wyglądają zdrowo i miękko I ja tez czekam aż minie te 100 lat do odrośnięcia
Jeszcze znalazłam jedno zdjęcie jak miałam dłuższe jak się kiedyś pobawiłam dyfuzorem i jakąś pianką
Stary 2010-09-17, 16:06   #24457
i_lonka
Raczkowanie

Cytat:
j

i_lonko stosuję CG od 3 tygodni. Kombinuję co jest dla moich włosów dobre, ale od paru dni widzę, że zupełnie się buntują. Po paru godzinach się prostują... Niedość, że włosy wypadają, to jeszcze w ogóle się nie układają...
Chyba mam kryzys- zarówno ja, jak i możliwe, że moje włosy
Napiszę co stosuję i może mi pomożecie, co to może być złego. Może coś nie tak robię??
O- zmiennie Isana z jedwabiem z Pottersem aloes
M- BD
O- (tu robię najwięcej i może ta część najbardziej obciąża włosy) garnier karite + łyżeczka miodu + trochę pottersa lub/isany (+ czasem joanny len i rumianek) trzymane w cieple przez około 10 czasem do 15 minut. Przez ten czas albo dalej się kąpię albo po prostu leżę sobie w wannie.
Płuczę albo pokrzywą albo zimną wodą
Joanna len i rumianek
plunking T-shirtem około 15 minut
harmonijkowanie
żel lniany
dyfuzor- mały nawiew i niska temperatura

Kokos na włosy mniej więcej 2x w tygodniu na noc
maska z żelu lnianego (przy końcu jego żywotności)

i tyle. Pomożecie? może spróbować dziś bez miodu?
Ja też uważam, że to trochę za dużo. Ja stosuję metodę kubeczkową = szampon+odżywka, boję się przeciążenia. Wydaje mi się, że musisz zrezygnować z odżywki po płukaniu i tak jak zauważyła Syrenka - może częściej stosować szampon, polecam też metodę kubeczkową.
Co do kryzysu. Ja miałam po takim samym czasie jak Ty, po trzech tygodniach i podobne objawy. Pomogła zmiana szamponu, dodanie płukanek z ziół i picie pokrzywy. Pomyśl nad tą piciem pokrzywy.

PS. garnier karite + łyżeczka miodu + trochę pottersa lub/isany - tutaj bym coś odrzuciła na pewno
i_lonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 16:59   #24458
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nic nie kombinuję z farbami, ewentualnie tylko takie do iluśtam myć. I zaintrygowało mnie to-delia z henną. Może sie skusze na jakiś rubin. Nie chcę nic zmieniać w kolorze na stałe Mam swój brązik z którym się lubię
ja swojego kolorku nie pamietam teraz mialam najwieksze odrosty od jakis 10 lat to sie przyjrzalam temu naturalnemu kolorowi i nawet mnie nie odrzucilo ale przy reszcie w blondzie i rudym (od codziennego stosowania miodu zrobily mi sie jasne i ciemne zlote i rude pasemka) to wygladalo nieciekawie, to co nalozylam to cos w moim wlasnym kolorze ale ze zlotymi odcieniami

Cytat:
Ach to Ty masz te rękawice!! Zapomniałam! Może zrobisz nam zamówienie na te rękawice??
przed swietami moge dopiero w tej kwestii pomoc, nie to ze sie lenie ale te rekawice nie sa z BC (UK) ale z CM (CurlMart - sklep w USA), na razie w Europie ich nie widzialam, na BC to robie zakupy co miesiac bo w sumie za przesylke to place bardzo malutko ale ze Stanow na razie zrobilam jedno (i wlasnie przesylka i clo mnie wstrzymuja robic czesciej) - tego co nie moglam dostac w UK, nastepne zrobie jako prezent sobie samej przed swietami, jesli nadal bedzie zainteresowana daj znac pod koniec listopada

Cytat:
Fotki widziałam pamiętam włoski wyglądają zdrowo i miękko
nareszcie, ale musialam obciac a mialam takie jak Ty na tej zamieszczonej fotce

Cytat:
I ja tez czekam aż minie te 100 lat do odrośnięcia
wlasnie

Cytat:
Jeszcze znalazłam jedno zdjęcie jak miałam dłuższe jak się kiedyś pobawiłam dyfuzorem i jakąś pianką
piekne (buzka tez fajniutka)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-09-17, 18:49   #24459
Paulinka675
Zakorzenienie

wynalazłam sposób żeby nie myć włosów codziennie

wczoraj mokre włosy oczywiście po nałożeniu odżywki b/s zawinęłam w 2 warkocze i trochę podsuszyłam suszarką

rozwinęłam dziś rano i efekt bardzo fajny-jak proste włosy po warkoczach, czyli od nasady proste a potem loko-fale

kiedyś robiłam podobnie wyciągałam włosy na szczotce i zaplatałam włosy w jeden warkocz, ale strasznie się puszyły zapewne to z braku odzywki b/s, bo dziś zero puszaka a złapała mnie mżawka

ten sposób będę wykorzystywać jeśli nie będę miała czasu rano na mycie i kiedy będzie zimno na dworze, nie wyobrażam sobie w mróz umyć głowy i wyjść, zaraz byłabym chora

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 19:14   #24460
i_lonka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
wynalazłam sposób żeby nie myć włosów codziennie

wczoraj mokre włosy oczywiście po nałożeniu odżywki b/s zawinęłam w 2 warkocze i trochę podsuszyłam suszarką

rozwinęłam dziś rano i efekt bardzo fajny-jak proste włosy po warkoczach, czyli od nasady proste a potem loko-fale

kiedyś robiłam podobnie wyciągałam włosy na szczotce i zaplatałam włosy w jeden warkocz, ale strasznie się puszyły zapewne to z braku odzywki b/s, bo dziś zero puszaka a złapała mnie mżawka

ten sposób będę wykorzystywać jeśli nie będę miała czasu rano na mycie i kiedy będzie zimno na dworze, nie wyobrażam sobie w mróz umyć głowy i wyjść, zaraz byłabym chora
Ja też myślałam o robieniu warkoczy, ale wstrzymuje mnie myśl, że nie jest to zdrowe i najlepsze rozwiązanie dla włosów. Ale jak u Ciebie się sprawdza, a jakaś alternatywa to jest, szczególnie w mroźne dni.
Stary 2010-09-17, 22:04   #24461
Rybiorek
Zakorzenienie

a mnie sie od popoludnia glupoty i smieszki trzymaja oto fotka zagadka - czy komus ona cos przypomina? maly konkurs kto pierwszy odgadnie co artysta mial na mysli (w sensie robiacy fotke czyli ja)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-09-18, 08:13   #24462
blakinka
Raczkowanie

Cytat:
O- (tu robię najwięcej i może ta część najbardziej obciąża włosy) garnier karite
ja stosowałam swego czasu tego garniera, ale moje włoski go nie lubiły, wyglądły właśnie jak na obciążone, teraz przeszłam na garniera volume i jestem zadowolona

trochę zaniedbałam aktualności na forum, ale zaczęła mi się szkoła
w swojej pielęgnacji wprowadziłam trochę zmian, zamiast naturii miód&cytryna stosuję mak&bawełna, co jest chyba świetnym wyborem w moim przypadku, nie dość że odzywka ślicznie pachnie to i włoski dobrze wyglądają
raz na tydzień stosuję maseczkę, zaopatrzyłam się ostatnio w maskę glorię które dodaję co całości mazidła
jak wcześniej wspomniałam garniera awokado&karite zamieniłam na garniera volume, co było bardzo dobrym posunięciem
poza tym babydream zamieniłam na hipp, co również się sprawdza, włoski się nie kołtunią i hipp bardzo fajnie czyści mi skalp

Minęło 5 tygodni od kiedy jestem CurlyGirl, włoski wyglądają coraz fajniej, ostatnio takie loki mi się porobiły, że pozbijały się w kokony, a tego zjawiska już daaawno nie było.
Jestem zadowolona i wydaje mi się, że moje włoski również
Stary 2010-09-18, 10:29   #24463
Dama_pikowa
BAN stały

Dziewczyny!! Uwielbiam was Wczoraj najpierw metoda kubeczkowa potters z BD, potem garnier karite i miód, potem minimalnie Joanny b/s len i rumianek, żel lniany, plunking 20 min, żel lniany i harmonijkowanie, dyfuzor= efekt duuużo lepszy niż przez ostatnie kilka dni nawet ładnie to wyglądało, do tego kręciły się już (u mine to jest 'już') 5,6 cm od nasady

Blakinko, właśnie kończy mi się BD i Garnier karite. Chciałam kupić to samo, ale zastanawia mnie garnier volume. Jaki to jest?? On jest zgodny z CG?? Nadaje się na drugie O w OMO?

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
a mnie sie od popoludnia glupoty i smieszki trzymaja oto fotka zagadka - czy komus ona cos przypomina? maly konkurs kto pierwszy odgadnie co artysta mial na mysli (w sensie robiacy fotke czyli ja)
mam za mały staż na tym wątku
Stary 2010-09-18, 10:37   #24464
i_lonka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blakinka Pokaż wiadomość
ja stosowałam swego czasu tego garniera, ale moje włoski go nie lubiły, wyglądły właśnie jak na obciążone, teraz przeszłam na garniera volume i jestem zadowolona

trochę zaniedbałam aktualności na forum, ale zaczęła mi się szkoła
w swojej pielęgnacji wprowadziłam trochę zmian, zamiast naturii miód&cytryna stosuję mak&bawełna, co jest chyba świetnym wyborem w moim przypadku, nie dość że odzywka ślicznie pachnie to i włoski dobrze wyglądają
raz na tydzień stosuję maseczkę, zaopatrzyłam się ostatnio w maskę glorię które dodaję co całości mazidła
jak wcześniej wspomniałam garniera awokado&karite zamieniłam na garniera volume, co było bardzo dobrym posunięciem
poza tym babydream zamieniłam na hipp, co również się sprawdza, włoski się nie kołtunią i hipp bardzo fajnie czyści mi skalp

Minęło 5 tygodni od kiedy jestem CurlyGirl, włoski wyglądają coraz fajniej, ostatnio takie loki mi się porobiły, że pozbijały się w kokony, a tego zjawiska już daaawno nie było.
Jestem zadowolona i wydaje mi się, że moje włoski również
To ja Cię trochę pomęczę pytaniami odnośnie odżywek, których używasz. Garnier Volume jak działa na włosy, stosujesz go na skalp? Joanna mak i bawełna do jakich włosów jest przeznaczona. Ja mam skłonność do obciążania, kończy mi się niedługo odżywka z Fitomedu i mam ochotę na zmianę. Szukam jakiejś lekkiej, nieobciążającej odżywki.

Dama Pikowa, cieszę się, że jest lepiej i metoda kubeczkowa przypadała do gustu .

7.07.10
- CG
14.07.10 - bez prostowania
13.09.10 - pokrzywa

Edytowane przez i_lonka
Czas edycji: 2010-09-18 o 11:08
Stary 2010-09-18, 10:54   #24465
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam staż, ale chyba mało lotna jestem i nie wiem

Cytat:
Dziewczyny!! Uwielbiam was Wczoraj najpierw metoda kubeczkowa potters z BD, potem garnier karite i miód, potem minimalnie Joanny b/s len i rumianek, żel lniany, plunking 20 min, żel lniany i harmonijkowanie, dyfuzor= efekt duuużo lepszy niż przez ostatnie kilka dni nawet ładnie to wyglądało, do tego kręciły się już (u mine to jest 'już') 5,6 cm od nasady

Blakinko, właśnie kończy mi się BD i Garnier karite. Chciałam kupić to samo, ale zastanawia mnie garnier volume. Jaki to jest?? On jest zgodny z CG?? Nadaje się na drugie O w OMO?
chyba chodzi o ten
* Fructis - Volume Restructure - Odzywka wzmacniająca (Garnier)
nadaje się na drugie O i jest zgodny z CG
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 11:09   #24466
Dama_pikowa
BAN stały

Cytat:
chyba chodzi o ten

To ja chyba sobie zmienię, zwłaszcza, że marudzę ciągle na objętość To ja myślałam, ze fructisy to są silikonowe brzydactwa, a tu proszę. One są w naturze albo superpharmie? czy tylko rossman?
Stary 2010-09-18, 11:16   #24467
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:

To ja chyba sobie zmienię, zwłaszcza, że marudzę ciągle na objętość To ja myślałam, ze fructisy to są silikonowe brzydactwa, a tu proszę. One są w naturze albo superpharmie? czy tylko rossman?
Myślę, że może być wszędzie gdzie mają Fructisy czyli w tych drogeriach jak najbardziej
Stary 2010-09-18, 11:43   #24468
feelin_soo_me
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Dziękuję
Też miałam nie farbować ale mój naturalny jakiś kasztanowy był i kolor ten uwydatniał niedoskonałości, oczy miały nijaki kolor (kolor moich oczu zmienia sie w zależności od stroju koloru włosów od szarości do błękitu) i fatalnie się czułam. Ja muszę mieć zimny kolor włosów wtedy moja bladość wygląda okej i oczy są takie wyra
Skad ja to znam, powiedz mi na jaki kolor zafarbowalas wloski ?
Aaaa...przepraszam strone wczesniej napisalas!

Edytowane przez feelin_soo_me
Czas edycji: 2010-09-18 o 11:45
feelin_soo_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 12:09   #24469
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:

Kropciu masz piekne wlosy, w ogole na ostatnim zdjeciu wygladasz powalajaco w tych lokach, jakbym byla facetem to bym sie w Tobie zakochala z mety (lub gdybym byla innej orientacji)
Dopiero teraz zauważyłam Twój post -wybaczysz dziekuję za miłe słowa ja jestem oczarowana Twoimi mięsistymi loczkami

Stary 2010-09-18, 12:43   #24470
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
  • zbliżyć do skalpu
  • włączyć suszarkę z ciepłym nadmuchem
  • odczekać 1 minutę
  • włączyć chłodny nadmuch 20sek
  • wyłączyć suszarkę
  • odsunąć
  • przenieś w inne miejsce i zacząć od początku
I to w końcu moim włosom pasowało
to mogłoby nawet u mnie się sprawdzić chociaż moje włosy nie lubią suszarki, no i niestety nie mam zimnego nawiewu

Cytat:
Napisane przez Edith3F Pokaż wiadomość
wrily Twoje także widziałam ! sliczne i także bardzo długie
brawo dziewczyny
dziękuję ostatnio wszyscy mi mówią jakie mam długie włosy i sama w sumie też dopiero zaczęłam to zauważać

Cytat:
ja mam problem z górą moich włosów, jak tym długim plunking służy tak te krótkie to się tylko pogniotą w dziwny sposób, są proste lub inne szaleństwo i nie mam na to sposobu póki co oprócz picia skrzypu, pokrzywy, masowania i wody brzozowej na szybszy wzrost.

Dama_pikowa, fructis volume jest nawet w kauflandzie, wczoraj kupiłam razem z tą odżywką ichnią do farbowanych... mama chciała mnie skrzywdzić za to ale na swoje usprawiedliwienie dodam, że one są bez gliceryny a takich mam mało, już mi się nudzi na odwyku ale dostałam wczoraj paczuszkę ze ZSK, mam keratynę, pantenol, masło shea którym zaraz wysmaruję lokaski a wieczorem sobie zrobię supermaseczke do włosów już się doczekać nie mogę

Edytowane przez wrily_curly
Czas edycji: 2010-09-18 o 13:23
wrily_curly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 12:54   #24471
Dama_pikowa
BAN stały

dziękuję Syrenko

Wrily- wybieram się na noc zakupów dziś do Magnolii i tam mają Superpharma, Naturę i ewentualnie Tesco zastanawiam się jeszcze nad jakąś Mypą. Mam potrzebę kupienia sobie jakiejś maseczki.
Oj czuję, że się uzależniam, bo bym najchętniej pokombinowała ze wszystkim, także chyba narazie się nie wgłębiam w ZSK

Kupuj Kochana, kupuj i się nie usprawiedliwiaj!! to wszystko dla dobra lokasków- nikogo nie chcesz skrzywdzić
Oj jak dobrze, że moja mama nie ma dojścia do moich kosmetyków...
Stary 2010-09-18, 13:36   #24472
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Dopiero teraz zauważyłam Twój post -wybaczysz dziekuję za miłe słowa ja jestem oczarowana Twoimi mięsistymi loczkami
dziewczyny zasypaly Cie komplementatmi (slusznymi) wiec nie dziwota ze moj poscik zaginal

i dziekuje za okreslenie ''miesiste loczki', wczoraj doczekalam sie wreszcie komplementu od meza, jak to okreslil sa znow 'naturalnie krecone' (chodzi o to ze po wyschnieciu zostawiam ze same sobie i juz nic nie poprawiam, nawet jak susze dyfuzorem)i podobno sporo urosly od obciecia

Syrenko na Ciebie najbardziej liczylam

na dole podpowiedz

uciekam bo jedziemy na zakupy
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-09-18, 14:07   #24473
blakinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez i_lonka Pokaż wiadomość
To ja Cię trochę pomęczę pytaniami odnośnie odżywek, których używasz. Garnier Volume jak działa na włosy, stosujesz go na skalp? Joanna mak i bawełna do jakich włosów jest przeznaczona. Ja mam skłonność do obciążania, kończy mi się niedługo odżywka z Fitomedu i mam ochotę na zmianę. Szukam jakiejś lekkiej, nieobciążającej odżywki.
obecny zestaw odzywek podoba się moim włosom, garnier stosuję na długość włosów, u mnie nie obciąża w przeciwieństwie jak ten z awokado i masłem karite włosy mają ładną objętość naturia mak i bawełna jest do włosów farbowanych, w moim przypadku sprawdza się znakomicie, nigdy nie farbowałam włosów, tak w ogóle szukałam naturii len&rumianek, ale nie znalazłam, więc pomyślałam, że wezmę m&b i to był dobry wybór
Zmieniłam swój system pielęgnacji, dlatego właśnie, że włosy wyglądały na obciążone, były mało puszyste i ogólnie wyglądały źle.
Obecny zestaw sprawia, że pukle ładnie się kręcą, włoski są miękkie i ładne objętościowo, a przde wszystkim wyglądają na zdrowsze

Cytat:
chyba chodzi o ten
tak, dokładnie chodziło mi o tę odzywkę
Stary 2010-09-18, 14:12   #24474
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:
Wrily- wybieram się na noc zakupów dziś do Magnolii i tam mają Superpharma, Naturę i ewentualnie Tesco zastanawiam się jeszcze nad jakąś Mypą. Mam potrzebę kupienia sobie jakiejś maseczki.
Oj czuję, że się uzależniam, bo bym najchętniej pokombinowała ze wszystkim, także chyba narazie się nie wgłębiam w ZSK

Kupuj Kochana, kupuj i się nie usprawiedliwiaj!! to wszystko dla dobra lokasków- nikogo nie chcesz skrzywdzić
Oj jak dobrze, że moja mama nie ma dojścia do moich kosmetyków...
noc zakupów mówisz? Ciekawe. W superpharmie są na bank biowaxy i trochę aloesowych rzeczy (od wejścia po lewej stronie drugi regał?), w sumie dawno tam nie byłam to nie wiem, co dokładnie, w naturze są mypy karite i aloes, trochę produktów dla dzieci, jakbyś szampon bez sls chciała, naturvital, garnier karite i fructis bez silikonów pewnie też, żele artiste, na tesco w sumie rzadko jest coś interesującego, czasami jest nivea fc, z joanny są tylko rzepowe szampony, shaumy chyba nie ma, czasami bingo lub romantic się trafi... ale w TBS może byś popatrzyła za rainforestami albo tymi boostami(?) co dziewczyny używają? (postanowiłam się leciutko zemścić za to namawianie do kupowania tysięcznej odżywki to Cię pokusiłam, a co )

Rybiorku, fakt, zdjęcie prawie jak logo no i Ty też jesteś curl junkie
Stary 2010-09-18, 14:23   #24475
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:

Syrenko na Ciebie najbardziej liczylam

na dole podpowiedz

uciekam bo jedziemy na zakupy
Rybiorko, powinnaś być twarzą Curl Junkie!
Stary 2010-09-18, 14:58   #24476
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:
Rybiorko, powinnaś być twarzą Curl Junkie!
może powinna wysłać im to zdjęcie? Może dostanie jakiś gratis?
Stary 2010-09-18, 15:06   #24477
CoffeeWithMilk
Wtajemniczenie

Witam wszystkie kręconowłose wizażanki
Znowu robię podchody, żeby do Was dołączyć, mam nadzieję, że tym razem już na zawsze
Czytam ten wątek cały czas, ale cały czas myślę, że jestem za głupia w tych wszystkich trikach i metodach pielęgnacyjnych i stylizacyjnych, żeby tu dołączyć Ale teraz mam więcej czasu i postaram się bardziej się przyłożyć. Podziwiam Was

Dzisiaj uzupełnię wpis w dzienniku, bo od tamtej pory raczej trochę się zmieniło

Moja pielęgnacja na razie skupia się wokół Seboradinu (stosował ktoś? pomógł?), już od półtora miesiąca, bo staram się walczyć z wypadającymi włosami Po za tym cały czas staram się nawilżać włosy, stosuję ukochany olej kokosowy , olej jojoba, olej z bawełny, wosk, naftę kosmetyczną.

Dzisiaj chcę zacząć znów pić pokrzywę i skrzyp.

Przyjmiecie mnie znowu do swojego grona?
CoffeeWithMilk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 15:10   #24478
kropcia007
Wtajemniczenie

Rybiorku ja nie miałam szans w konkursie hehe nie widziałam nigdy tych kosmetyków sprawdzałam tylko w necie raz ceny i opisy ale nie otwierałam zdjęc nie mówię już o szczęściu posiadania takowych

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2010-09-18 o 15:13
Stary 2010-09-18, 15:44   #24479
solaola
Zakorzenienie

Cześć i czołem!

Ja też nie miałam szans, tak samo jak Kropcia. Ale zdjęcie jest świetne

Przeglądając zdjęcia znalazłam jedno mojej małej siostrzyczki, za czasów kiedy była kręcona(dosłownie szczęka mi opadła!), teraz jest trochę starsza(ma 4 latka) i włosy już po ścięciu ma proste. Szkoda

Trzecie załączam moje, kolejne specjalnie dla Yasmin, było robione dwa lata temu, za jakiś czas postaram się wrzucić już teraźniejsze.

Kropciu, Wrily, Rybiorku
- wszystkie dziewczyny macie cudowne włosy!

Edith, fajnie, że wróciłaś, myślałam ostatnio o tym, czy jeszcze do nas zawitasz. Może jakieś zdjęcie włosków?

Załącznik 3415992
Załącznik 3416025
Załącznik 3415993

Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka:
#23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/

Edytowane przez solaola
Czas edycji: 2010-09-18 o 15:46 Powód: doklejenie zdjęcia
solaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 15:48   #24480
Dama_pikowa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość
noc zakupów mówisz? Ciekawe. W superpharmie są na bank biowaxy i trochę aloesowych rzeczy (od wejścia po lewej stronie drugi regał?), w sumie dawno tam nie byłam to nie wiem, co dokładnie, w naturze są mypy karite i aloes, trochę produktów dla dzieci, jakbyś szampon bez sls chciała, naturvital, garnier karite i fructis bez silikonów pewnie też, żele artiste, na tesco w sumie rzadko jest coś interesującego, czasami jest nivea fc, z joanny są tylko rzepowe szampony, shaumy chyba nie ma, czasami bingo lub romantic się trafi... ale w TBS może byś popatrzyła za rainforestami albo tymi boostami(?) co dziewczyny używają? (postanowiłam się leciutko zemścić za to namawianie do kupowania tysięcznej odżywki to Cię pokusiłam, a co
po biowaxa w końcu zajdę, bo ten czepek miałam kupić i w dodatku biowaxy są teraz w promocji
szampon tez mi się kończy, obejrzę mypy, no i potrzebuję odżywkę na drugie o, to zobaczę tego garniera volume na tesco raczej nie będę wchodzić
a w dodatku udało Ci się pokuszenie bo ja nawet nie wiedziałam że w Magnolii jest TBS

Cytat:
Napisane przez CoffeeWithMilk Pokaż wiadomość
Witam wszystkie kręconowłose wizażanki
Znowu robię podchody, żeby do Was dołączyć, mam nadzieję, że tym razem już na zawsze
Czytam ten wątek cały czas, ale cały czas myślę, że jestem za głupia w tych wszystkich trikach i metodach pielęgnacyjnych i stylizacyjnych, żeby tu dołączyć Ale teraz mam więcej czasu i postaram się bardziej się przyłożyć. Podziwiam Was

Dzisiaj uzupełnię wpis w dzienniku, bo od tamtej pory raczej trochę się zmieniło

Moja pielęgnacja na razie skupia się wokół Seboradinu (stosował ktoś? pomógł?), już od półtora miesiąca, bo staram się walczyć z wypadającymi włosami Po za tym cały czas staram się nawilżać włosy, stosuję ukochany olej kokosowy , olej jojoba, olej z bawełny, wosk, naftę kosmetyczną.

Dzisiaj chcę zacząć znów pić pokrzywę i skrzyp.

Przyjmiecie mnie znowu do swojego grona?
jak ja ogarniam troche to wszystko, te triki () to Ty na pewno też się połapiesz

Seboradin?? Ja codziennie z wanny zbieram od 80-100 włosów
co do pokrzywy- właśnie sączę.

Edytowane przez Dama_pikowa
Czas edycji: 2010-09-18 o 16:15
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości)

Zasady wysyłania wiadomości