|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#24451 | ||
|
BAN stały
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Cytat:
* * w ciągu tych 3tyg miałam dni, ze myłam samym pottersem, potem isaną z pottersem i nie było różnicy- kręciły się ładnie. Ostatnio cos im zaczęło odbijać... Cytat:
![]() Tak, rzeczywiście stosowałam tylko szampon z piankami do stylizacji. na początku im się podobała ta drogeria, ale chyba co za dużo to nie zdrowo akurat odżywki b/s nakładam minimalnie. wielkość 2zł. Trochę źle kolejność napisałam jeśli chodzi o żel lniany. Nakładam go między plunkingiem a harmonijkowaniem.Dobra, czyli generalnie jednak ograniczyć ilość i iść na jakość to spróbuję dzisiaj samego pottersa z BD do mycia, albo nawet zrobię MO i umyję najpierw całe włosy szamponem, a potem nałożę garniera z pottersem (miód też, czy sobie odpuścić? ![]() Rybiorek, Syrenko- Dzięki dziewczyny! |
||
|
|
|
#24452 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#24453 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a moze w ogole zmien kolejnosc - najpier zel lniany i harmonijkowanie a potem plunking - ja tak robilam jak mialam dlugie, raz jak trzymalam plunking 3 godziny to wyszly loki jak marzenie (skrocily sie o 10 centrymetrow tak sie skrecily)
|
|
#24454 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Jak na razie siedzę z maską z żelu lnianego, bo żywot jego dobiega końca, ale trochę zostawiłam na stylizację. Spróbuję nałożyć dwa razy Z tym plunkingiem o tyle jest u mnie niedobrze, bo mam dość krótkie włosy. I jak te na górze się ładnie kręcą, to te z tyły i trochę z boku się gniotą... Także trzymać dlugo nie mogę, żeby te najkrótsze nie wyschły i nie zostały takie prosto/pogniecione. Tobie się tak nie robi? Bo Ty tez masz przecież krótkie
|
|
|
|
|
#24455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak mialam dlugie to po nalozeniu odzywki bs odciskalam wode w koszulke i na takie nie cieknace nakladalam zel lniany i ugtniatalam rekami, potem plunking ale nie za mocno, troche wprawy potrzeba zeby nalozyc recznik czy podkoszulek troche luzniej teraz nie stosuje juz plunkingu, po splukaniu odzywki nakladam na mokre stylizator i to nawet bym powiedziala sporawo (ale mam szczescie bo mam dostep do amerykanskich produktow - to co stosuje to polaczenie odzywki bs i stylizatora wiec nakladam jeden specyfik) a potem odciskam wode rekawicami z mikrofibry, za jednym razem odciskam wode i formuje loki, jak to sobota czy niedziela to koniec - schna same, jak w tygodniu uzywam dyfuzora, fotki wklejalam pare stron temu, mozesz tez zerknac do dziennika
|
|
#24456 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Mam swój brązik z którym się lubię Cytat:
![]() Fotki widziałam I ja tez czekam aż minie te 100 lat do odrośnięcia ![]() Jeszcze znalazłam jedno zdjęcie jak miałam dłuższe jak się kiedyś pobawiłam dyfuzorem i jakąś pianką
|
||
|
|
|
#24457 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Ja stosuję metodę kubeczkową = szampon+odżywka, boję się przeciążenia. Wydaje mi się, że musisz zrezygnować z odżywki po płukaniu i tak jak zauważyła Syrenka - może częściej stosować szampon, polecam też metodę kubeczkową. Co do kryzysu. Ja miałam po takim samym czasie jak Ty, po trzech tygodniach i podobne objawy. Pomogła zmiana szamponu, dodanie płukanek z ziół i picie pokrzywy. Pomyśl nad tą piciem pokrzywy. PS. garnier karite + łyżeczka miodu + trochę pottersa lub/isany - tutaj bym coś odrzuciła na pewno |
|
|
|
|
#24458 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, jesli nadal bedzie zainteresowana daj znac pod koniec listopadaCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
)
|
|
#24459 |
|
Zakorzenienie
|
wynalazłam sposób żeby nie myć włosów codziennie
wczoraj mokre włosy oczywiście po nałożeniu odżywki b/s zawinęłam w 2 warkocze i trochę podsuszyłam suszarką rozwinęłam dziś rano i efekt bardzo fajny-jak proste włosy po warkoczach, czyli od nasady proste a potem loko-fale kiedyś robiłam podobnie wyciągałam włosy na szczotce i zaplatałam włosy w jeden warkocz, ale strasznie się puszyły zapewne to z braku odzywki b/s, bo dziś zero puszaka a złapała mnie mżawka ten sposób będę wykorzystywać jeśli nie będę miała czasu rano na mycie i kiedy będzie zimno na dworze, nie wyobrażam sobie w mróz umyć głowy i wyjść, zaraz byłabym chora
|
#24460 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#24461 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie sie od popoludnia glupoty i smieszki trzymaja
![]() oto fotka zagadka - czy komus ona cos przypomina? maly konkurs kto pierwszy odgadnie co artysta mial na mysli (w sensie robiacy fotke czyli ja )
|
#24462 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() trochę zaniedbałam aktualności na forum, ale zaczęła mi się szkoła ![]() w swojej pielęgnacji wprowadziłam trochę zmian, zamiast naturii miód&cytryna stosuję mak&bawełna, co jest chyba świetnym wyborem w moim przypadku, nie dość że odzywka ślicznie pachnie to i włoski dobrze wyglądają ![]() raz na tydzień stosuję maseczkę, zaopatrzyłam się ostatnio w maskę glorię które dodaję co całości mazidła ![]() jak wcześniej wspomniałam garniera awokado&karite zamieniłam na garniera volume, co było bardzo dobrym posunięciem poza tym babydream zamieniłam na hipp, co również się sprawdza, włoski się nie kołtunią i hipp bardzo fajnie czyści mi skalp ![]() Minęło 5 tygodni od kiedy jestem CurlyGirl, włoski wyglądają coraz fajniej, ostatnio takie loki mi się porobiły, że pozbijały się w kokony, a tego zjawiska już daaawno nie było. Jestem zadowolona i wydaje mi się, że moje włoski również
|
|
|
#24463 | |
|
BAN stały
|
Dziewczyny!! Uwielbiam was
Wczoraj najpierw metoda kubeczkowa potters z BD, potem garnier karite i miód, potem minimalnie Joanny b/s len i rumianek, żel lniany, plunking 20 min, żel lniany i harmonijkowanie, dyfuzor= efekt duuużo lepszy niż przez ostatnie kilka dni ) 5,6 cm od nasady Blakinko, właśnie kończy mi się BD i Garnier karite. Chciałam kupić to samo, ale zastanawia mnie garnier volume. Jaki to jest?? On jest zgodny z CG?? Nadaje się na drugie O w OMO? ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
mam za mały staż na tym wątku
|
|
|
|
|
#24464 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Garnier Volume jak działa na włosy, stosujesz go na skalp? Joanna mak i bawełna do jakich włosów jest przeznaczona. Ja mam skłonność do obciążania, kończy mi się niedługo odżywka z Fitomedu i mam ochotę na zmianę. Szukam jakiejś lekkiej, nieobciążającej odżywki.Dama Pikowa, cieszę się, że jest lepiej i metoda kubeczkowa przypadała do gustu .
7.07.10 - CG 14.07.10 - bez prostowania 13.09.10 - pokrzywa Edytowane przez i_lonka Czas edycji: 2010-09-18 o 11:08 |
|
|
|
|
#24465 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
* Fructis - Volume Restructure - Odzywka wzmacniająca (Garnier) nadaje się na drugie O i jest zgodny z CG |
||
|
|
|
#24466 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
To ja chyba sobie zmienię, zwłaszcza, że marudzę ciągle na objętość To ja myślałam, ze fructisy to są silikonowe brzydactwa, a tu proszę. One są w naturze albo superpharmie? czy tylko rossman?
|
|
|
|
|
#24467 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#24468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, powiedz mi na jaki kolor zafarbowalas wloski ?Aaaa...przepraszam strone wczesniej napisalas! Edytowane przez feelin_soo_me Czas edycji: 2010-09-18 o 11:45 |
|
|
|
|
#24469 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziekuję za miłe słowa ja jestem oczarowana Twoimi mięsistymi loczkami
|
|
#24470 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i nie mam na to sposobu póki co oprócz picia skrzypu, pokrzywy, masowania i wody brzozowej na szybszy wzrost. Dama_pikowa, fructis volume jest nawet w kauflandzie, wczoraj kupiłam razem z tą odżywką ichnią do farbowanych... mama chciała mnie skrzywdzić za to ale na swoje usprawiedliwienie dodam, że one są bez gliceryny a takich mam mało, już mi się nudzi na odwyku ale dostałam wczoraj paczuszkę ze ZSK, mam keratynę, pantenol, masło shea którym zaraz wysmaruję lokaski a wieczorem sobie zrobię supermaseczke do włosów
Edytowane przez wrily_curly Czas edycji: 2010-09-18 o 13:23 |
|||
|
|
|
#24471 |
|
BAN stały
|
dziękuję Syrenko
![]() Wrily- wybieram się na noc zakupów dziś do Magnolii i tam mają Superpharma, Naturę i ewentualnie Tesco zastanawiam się jeszcze nad jakąś Mypą. Mam potrzebę kupienia sobie jakiejś maseczki.Oj czuję, że się uzależniam, bo bym najchętniej pokombinowała ze wszystkim, także chyba narazie się nie wgłębiam w ZSK ![]() Kupuj Kochana, kupuj i się nie usprawiedliwiaj!! to wszystko dla dobra lokasków- nikogo nie chcesz skrzywdzić Oj jak dobrze, że moja mama nie ma dojścia do moich kosmetyków...
|
|
|
|
#24472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i dziekuje za okreslenie ''miesiste loczki', wczoraj doczekalam sie wreszcie komplementu od meza, jak to okreslil sa znow 'naturalnie krecone' (chodzi o to ze po wyschnieciu zostawiam ze same sobie i juz nic nie poprawiam, nawet jak susze dyfuzorem)i podobno sporo urosly od obciecia Syrenko na Ciebie najbardziej liczylam na dole podpowiedz ![]() uciekam bo jedziemy na zakupy
|
|
#24473 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
włosy mają ładną objętość naturia mak i bawełna jest do włosów farbowanych, w moim przypadku sprawdza się znakomicie, nigdy nie farbowałam włosów, tak w ogóle szukałam naturii len&rumianek, ale nie znalazłam, więc pomyślałam, że wezmę m&b i to był dobry wybór ![]() Zmieniłam swój system pielęgnacji, dlatego właśnie, że włosy wyglądały na obciążone, były mało puszyste i ogólnie wyglądały źle. Obecny zestaw sprawia, że pukle ładnie się kręcą, włoski są miękkie i ładne objętościowo, a przde wszystkim wyglądają na zdrowsze Cytat:
|
|
|
#24474 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(postanowiłam się leciutko zemścić za to namawianie do kupowania tysięcznej odżywki to Cię pokusiłam, a co Rybiorku, fakt, zdjęcie prawie jak logo no i Ty też jesteś curl junkie
|
|
|
|
|
#24475 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#24476 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#24477 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie kręconowłose wizażanki
Znowu robię podchody, żeby do Was dołączyć, mam nadzieję, że tym razem już na zawsze Czytam ten wątek cały czas, ale cały czas myślę, że jestem za głupia w tych wszystkich trikach i metodach pielęgnacyjnych i stylizacyjnych, żeby tu dołączyć Ale teraz mam więcej czasu i postaram się bardziej się przyłożyć. Podziwiam Was Dzisiaj uzupełnię wpis w dzienniku, bo od tamtej pory raczej trochę się zmieniło Moja pielęgnacja na razie skupia się wokół Seboradinu (stosował ktoś? pomógł?), już od półtora miesiąca, bo staram się walczyć z wypadającymi włosami Po za tym cały czas staram się nawilżać włosy, stosuję ukochany olej kokosowy Dzisiaj chcę zacząć znów pić pokrzywę i skrzyp. Przyjmiecie mnie znowu do swojego grona?
|
|
|
|
#24478 |
|
Wtajemniczenie
|
Rybiorku ja nie miałam szans w konkursie hehe nie widziałam nigdy tych kosmetyków
sprawdzałam tylko w necie raz ceny i opisy ale nie otwierałam zdjęc nie mówię już o szczęściu posiadania takowych
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-09-18 o 15:13 |
|
|
|
#24479 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć i czołem!
Ja też nie miałam szans, tak samo jak Kropcia. Ale zdjęcie jest świetne ![]() Przeglądając zdjęcia znalazłam jedno mojej małej siostrzyczki, za czasów kiedy była kręcona(dosłownie szczęka mi opadła! ![]() Trzecie załączam moje, kolejne specjalnie dla Yasmin, było robione dwa lata temu, za jakiś czas postaram się wrzucić już teraźniejsze. ![]() Kropciu, Wrily, Rybiorku - wszystkie dziewczyny macie cudowne włosy! ![]() Edith, fajnie, że wróciłaś, myślałam ostatnio o tym, czy jeszcze do nas zawitasz. Może jakieś zdjęcie włosków?![]() Załącznik 3415992 Załącznik 3416025 Załącznik 3415993
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ Edytowane przez solaola Czas edycji: 2010-09-18 o 15:46 Powód: doklejenie zdjęcia |
|
|
|
#24480 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
szampon tez mi się kończy, obejrzę mypy, no i potrzebuję odżywkę na drugie o, to zobaczę tego garniera volume a w dodatku udało Ci się pokuszenie bo ja nawet nie wiedziałam że w Magnolii jest TBS ![]() Cytat:
) to Ty na pewno też się połapiesz ![]() Seboradin?? Ja codziennie z wanny zbieram od 80-100 włosów co do pokrzywy- właśnie sączę. Edytowane przez Dama_pikowa Czas edycji: 2010-09-18 o 16:15 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 117 (0 użytkowników i 117 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:51.

)
akurat odżywki b/s nakładam minimalnie. wielkość 2zł. Trochę źle kolejność napisałam jeśli chodzi o żel lniany. Nakładam go między plunkingiem a harmonijkowaniem.

może spróbować dziś bez miodu?
. Ja stosuję metodę kubeczkową = szampon+odżywka, boję się przeciążenia. Wydaje mi się, że musisz zrezygnować z odżywki po płukaniu i tak jak zauważyła Syrenka - może częściej stosować szampon, polecam też metodę kubeczkową. 

oto fotka zagadka - czy komus ona cos przypomina? maly konkurs kto pierwszy odgadnie co artysta mial na mysli (w sensie robiacy fotke czyli ja

mam za mały staż na tym wątku 
dziekuję za miłe słowa ja jestem oczarowana Twoimi mięsistymi loczkami
ale dostałam wczoraj paczuszkę ze ZSK, mam keratynę, pantenol, masło shea którym zaraz wysmaruję lokaski a wieczorem sobie zrobię supermaseczke do włosów
udało Ci się pokuszenie