Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych 2009 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-18, 23:00   #3751
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
u nas było troszkę inaczej, bo to był plan, a u was spontan, więc tylko czekał jakie wieści po teście obwieszczę
Testów było kilka, czasem cień cienia czasem nic, aż dziś o 2 w nocy Laura sie obudziła i musiałam go zrobić, bo z pełnym pęcherzem bym nie zasnęła.Kreska jest bardziej widoczna na żywo.
Taki spontan że Tż liczył ile mi się spóźnia u nas po prostu nie było wiary w naturalne poczęcie, sądziliśmy, że nie jest nam to dane. Ale jak to Tż mówił "nie odbierajmy sobie szans" i działaliśmy nie myśląc niby.
Ale fajnie tak sobie zaplanować i czekać na wynik jak u Was. I naprawdę szybko się udało wielkie gratulację to ogromne szczęście będzie jeszcze jeden Bąbel w domu i Laura nie będzie nigdy sama fajnie jest mieć rodzeństwo
Kasiu zobaczysz jak to cudownie jest być jeszcze raz w ciąży. Ale ja tym razem jestem dużo spokojniejsza bardziej się cieszę tym stanem. Jest inaczej.

Serafinek przyszedł na świat 5 sierpnia 2009

Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011

Edytowane przez anusia_82
Czas edycji: 2010-09-18 o 23:03
anusia_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 23:03   #3752
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych

Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
brzuszek jest taki śmieszny szpiczasty jutro walnę fote i wrzucę, chyba większy niż z Serkiem ale to podobno normalny przy drugiej ciąży zwłaszcza po tak krótkim czasie.
prosze cię...... to jak ja będę wyglądać?
nieeee to nie prawda.Siska w drugiej ciąży,ale z większą różnicą jak ty miała mniejszy brzuch i mniej przytyła i ładniej wyglądała.
Taka sama różnica wieku będzie między naszymi dzieciakami co siorki.

Cytat:
Dziękuję
Chyba będzie Gabriel ale nie ma ostatcznej decyzji żebyście tylko znały listę imion mojego Tż pierwsza propozycja to Harmoniusz skąd on ma takie pomysły to nie wiem

Mam nadzieję, że to nie jest żadne choróbsko

gdzie jesteście? zaraz idę spać a tu pusto i we tu odwiedź stare koleżanki!
ło matko, toż to jak imię smerfa co na harmonii gra
Anka uśmiałam się do łez

Ale wiem że inne imiona dla innych też są do "uchachania"
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 23:06   #3753
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cytat:
prosze cię...... to jak ja będę wyglądać?
nieeee to nie prawda.Siska w drugiej ciąży,ale z większą różnicą jak ty miała mniejszy brzuch i mniej przytyła i ładniej wyglądała.
Taka sama różnica wieku będzie między naszymi dzieciakami co siorki.

ło matko, toż to jak imię smerfa co na harmonii gra
Anka uśmiałam się do łez

Ale wiem że inne imiona dla innych też są do "uchachania"
A bo widzisz zaszłam w drugą ciąże 9 miesięcy po Serku i jak to pan doktor powiedział, że macica nie wróciła jeszcze do formy ALe nie jestem grubsza niż przy Serku wręcz przeciwnie figurę mam lepszą tyle, że brzuszek pojawił się wcześniej i nagle, ale tyję w sumie podobnie. Z Serkiem przytyłam 7 kg więc sądzę że teraz będzie podobnie póki co mam jakieś 3 kg na plusie.
A dla mnie lista imion mojego Tż jest lepsza niż kabaret

Serafinek przyszedł na świat 5 sierpnia 2009

Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011
anusia_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 23:16   #3754
katarzynka00
Zakorzenienie

7 kilo mmmm marzenie ściętej głowy, ja dobiłam 27 ,wstyd

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

pitu pitu pierdu pierdu a jutro zasiądę z kawą i nie będę mieć co czytać

Stary 2010-09-18, 23:22   #3755
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

chyba pojde sobie winka nalac za zdrówko nowej fasolki, tylko Z usnie

dodałam dziewczyny (na chwile) nowy album, bo porady potzrebuje
ide we wtorek do fryzjera
napewno co do kolorku to zostaje ten co był a nastepnym razem zrobie sobie chyba taki
poradzcie co zrobic z długoscia, myslalam sie sciac do ramion tak pod skosem (czyli tył krótszy) waham sie bo długo zapuszczałam

i jeszcze makijaz na wesele, bede miec ciemno-grafitowa sukienke do koscioła a potem brazowa błyszczaca (albo tylko w brązowej)
Stary 2010-09-18, 23:28   #3756
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Kasiu jeszcze raz ogromne gratulacje
wspaniale wiesci

Cytat:
Hej Mamuśki
Wiem wracam jak syn marnotrawny
Wczoraj dowiedziałam się, że....................... .............w moim brzuszku mieszka SYNUŚ i myślałam, że będzie mi smutno bo nie córka ale jednak bez różnicy cieszę się, że w styczniu powitamy nowego członka rodziny
Ogarnia mnie w tej chwili bezgraniczne szczęście i błogość
A co u Was?
Na dole moje chłopaki
gratuluje synusia

a u nas juz jest lepiej, nawet bardzo dobrze bym rzekla
Biscuit zjadl cala miske karmy, zrobil sioo, zrobil koo i przylazi do mnie ciagle na kanape i chce sie miziac
skubaniec jak nie zwracam na niego uwagi to mi na klawiature wchodzi

chyba niezly miziak mi rosnie
nawet z drapaka juz korzysta
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 23:58   #3757
mariolasl
Zakorzenienie

Slepafuria, a mnie sie podobasz z taka jasna karnacja . Przychylę się do zdania Katarzynki - postawilabym na wyrazniejsze rzesy i brwi.

Megi, zmiana baaardzo na plus. Slicznie ci w blondzie

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Kararzynko G-R-A-T-U-L-A-C-J-E
Ciesze sie Waszym szczesciem!

Cytat:
Hej Mamuśki
Wiem wracam jak syn marnotrawny
Wczoraj dowiedziałam się, że....................... .............w moim brzuszku mieszka SYNUŚ i myślałam, że będzie mi smutno bo nie córka ale jednak bez różnicy cieszę się, że w styczniu powitamy nowego członka rodziny
Ogarnia mnie w tej chwili bezgraniczne szczęście i błogość
A co u Was?
Na dole moje chłopaki
Witaj
Fajne chlopaki
Ciesze sie, ze wszystko u was dobrze!

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Mayaha, sliczny sobie kolor wlosow wybralas, mysle, ze bedzie ci w nim swietnie. Podobasz mi sie w tej dlugosci co masz teraz

A propos wlosow, to dzieki dziewczyny. Na 100% scinam w pazdzierniku. Doczekac sie juz nie moge.
Stary 2010-09-19, 00:06   #3758
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Mayaha, sliczny sobie kolor wlosow wybralas, mysle, ze bedzie ci w nim swietnie. Podobasz mi sie w tej dlugosci co masz teraz

A propos wlosow, to dzieki dziewczyny. Na 100% scinam w pazdzierniku. Doczekac sie juz nie moge.
o tym czerwonym mówisz? zebym dobrze zrozumiała
ten rudy to moze w nastepnej kolejnosci

a te foty z czerwonymi włoskami (zdjecia sa takie jakie sa) sa z maja
kurcze nie moge znalezc foty sprzed 2 lat, miałam na NK, moze niektóre dziewczyny pamietaja
tam miałam krótsze włosy........

czemu was nie ma ;(
Stary 2010-09-19, 01:41   #3759
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Dobranoc, życzę wam zaj... snów erotycznych
I gdzie te sny? U mnie brak

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
i jak nocka? Dzisiaj bez temperaturki mam nadzieję

Ciężka A cały dzień jeszcze gorszy...temperatura mimo nurofenu...no tego humor średni, apetytu brak...mam nadzieję, że jutro będzie lepiej, żal mi Bąbelka

Svi kotek cudny

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Na was zawsze można liczyć takie rzeczy piszecie, że człowiek zaraz się dowartościowuje
A na tz to wczoraj na pytanie jak mu się żonka podoba w nowej fryzurze odpowiedział, że może być i jemu to obojętnie ble mi się podobało
Zgadzam się w całej rozciągłości

No Tżetowi to by się przydało...dziad jeden

---------- Dopisano o 01:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

Kaśka!!!!!!!!!!!!! GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!! ale się cieszę ze tak szybko Wam się udało: jupi:

Cytat:
Wczoraj dowiedziałam się, że....................... .............w moim brzuszku mieszka SYNUŚ
Witaj
ale sobie obstawę załatwiłaś

Cytat:
I musiał człowiek zajść w ciążę żeby ruch na wieczór był
no nie mogę

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
dodałam dziewczyny (na chwile) nowy album, bo porady potzrebuje
ide we wtorek do fryzjera
napewno co do kolorku to zostaje ten co był a nastepnym razem zrobie sobie chyba taki
poradzcie co zrobic z długoscia, myslalam sie sciac do ramion tak pod skosem (czyli tył krótszy) waham sie bo długo zapuszczałam

ale booski kolorek wstawiłaś...też taki chce!!!!!!!
Album zaraz obejrzę

---------- Dopisano o 01:41 ---------- Poprzedni post napisano o 01:23 ----------

mayaha obejrzałam zdjęcia i mi się bardzo podobasz w tej fryzurze jaką masz, z grzywką i prostymi włosami wyglądasz rewelacyjnie, bardzo do Ciebie pasuje może iść w kolor i spróbowac tego który w linku podałaś...jest albo...może przyciemnić całość a na górze jakby rzucone na resztę włosów pasmo czerwonych? nie wiem czy dobrze się wyraziłam, ciężko wytłumaczyć o co mi chodzi spróbuję znaleźć zdjęcie
Stary 2010-09-19, 08:04   #3760
katarzynka00
Zakorzenienie

a jednak sie postarałyście i miałam co czytać
thx za gratulacje
Majaszko mi się podobasz w tej dlugości, z grzywką a kolor to jakby dla ciebie był stworzony-czerwony

Fatalna noc.Jeśli dziś temp będzie się utrzymywać , dzwonię do lekarza.
Wstawałam do niej ładnych parę razy.
38,5 miała ok 21:30 mimo że ok18 dałam jej nurofen
Więc dałam paracetamol i po pół h było 0,5 stopnia mniej.
Ustawiłam sobie budzik na 2 żeby sprawdzić czy nie jest rozpalona.Nie była.Pewnie lek działał.Za to 6 znów była ciepła
No i mleka od wczoraj nie pije.Może te plesniawki ją rażą, nie wiem...herbatkę piję a przy calcium grymasi.
Dospałabym jeszcze ale może kawką mnie poratuje.

Stary 2010-09-19, 08:31   #3761
p4w
Zakorzenienie

mayaha, mi też się podobasz w tej fryzurce co masz teraz

a makijaż - zielony z dodatkiem burgunda
ale te cienie co masz nie bardzo mi się widzą, bo tam jest takie ciepłe oliwkowe zielenie, a ja bardziej w chłodnej zieleni bym Cię widziała

mam paletkę Mac'a z serii Intriguing Scarlett Warm Eyes i wydaje się być stworzona dla Ciebie - tu masz kolory i swatche
http://nevada-beauty-blog.blogspot.c...1_archive.html
te dwa kolory po lewej nie, ale zielenio szarości po prawej i ten burgund są boskie
z resztą ta paletka powyżej Infantuing Rose Cool Eyes też byłaby fajna dla Ciebie

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2010-09-19 o 08:59
p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 09:07   #3762
UnholyOne
Ola-Unhola

Mayu, mi też bardzo się podobasz w obecnej fryz i kolorze. Wyglądasz rewelacyjnie , tak rasowo, że tak to nazwę

Kasiu, biedna moja synowa
Oby zaczęło przechodzić, bo się męczycie wszyscy.

Svi,
kotek cuuudowny
W pierwszej chwili w pierwszym opisie....myslałam, że o Marcim piszesz, no ale jak napisałaś, ze zeskoczył z łóżka, chodził i płakał, a potem, zę siusiu do kuwety zrobił, to w końcu do mnie dotarło

Cieszę się, ze już do Was przyzwyczaja i dobrze czuje się w swoim nowym domku.

Dzień Dobry

Pobudka o 8, nie jest tak źle
Piję kawkę, patrzę na bałagan i mam mieszane uczucia....Sprzątać, nie sprzątać...Zresztą chyba bardziej chęci niż uczucia....

Miłego dnia

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

A jeszcze a propos fryzur.
Jeszcze tydzień, dwa temu miałam ochotę na ścięcie włosków. Nawet zapisana byłam na zeszły piątek do fryzjera. Potem odwołałam, szukając po drodze jakiegoś stylisty, który zrobi mi w końcu coś innego na głowie.
A teraz?...
Zapuszczam..., mam chęć na dłuższe włosy i zaczęłam znowu się sobie w takich podobać Buzia mi troszkę schudła i nie mam już tych chomiczych policzków (takich dużych) i jak uniosę włosy na szczotkę to nawet, nawet wyglądam.
Tylko problem mam z wypadaniem. Niestety moje włosy mają to do siebie, że jak przekroczą pewną długość, to lecą...
Muszę kupić jakąś skrzypowitę itp, seboradin w ampułkach, pokrzywę itp.
Przydałoby się podciąć końcówki, ale wiem, że jak pójdę na ten mały "zabieg", to wyjdę z wycieniowanymi i o połowę krótszymi włosami...
Także muszę się jakoś dowitaminizować i dokurować.
Zobaczę co z tego wyjdzie

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2010-09-19 o 09:08
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 09:15   #3763
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Mayu, mi też bardzo się podobasz w obecnej fryz i kolorze. Wyglądasz rewelacyjnie , tak rasowo, że tak to nazwę

Kasiu, biedna moja synowa
Oby zaczęło przechodzić, bo się męczycie wszyscy.

Svi,
kotek cuuudowny
W pierwszej chwili w pierwszym opisie....myslałam, że o Marcim piszesz, no ale jak napisałaś, ze zeskoczył z łóżka, chodził i płakał, a potem, zę siusiu do kuwety zrobił, to w końcu do mnie dotarło

Cieszę się, ze już do Was przyzwyczaja i dobrze czuje się w swoim nowym domku.

Dzień Dobry

Pobudka o 8, nie jest tak źle
Piję kawkę, patrzę na bałagan i mam mieszane uczucia....Sprzątać, nie sprzątać...Zresztą chyba bardziej chęci niż uczucia....

Miłego dnia

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Jeszcze tydzień, dwa temu miałam ochotę na ścięcie włosków. Nawet zapisana byłam na zeszły piątek do fryzjera. Potem odwołałam, szukając po drodze jakiegoś stylisty, który zrobi mi w końcu coś innego na głowie.
A teraz?...
Zapuszczam..., mam chęć na dłuższe włosy i zaczęłam znowu się sobie w takich podobać Buzia mi troszkę schudła i nie mam już tych chomiczych policzków (takich dużych) i jak uniosę włosy na szczotkę to nawet, nawet wyglądam.
Tylko problem mam z wypadaniem. Niestety moje włosy mają to do siebie, że jak przekroczą pewną długość, to lecą...
Przydałoby się podciąć końcówki, ale wiem, że jak pójdę na ten mały "zabieg", to wyjdę z wycieniowanymi i o połowę krótszymi włosami...
mi kiedyś na wypadanie włosów pomógł Vitapil, a wypróbowałam wtedy wiele preparatów z drogim Merz Specjal na czele i dopiero Vitapil pomógł mi skrzyp nie pomógł zupełnie

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-09-19, 09:25   #3764
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Kat GRATULUJE
anusia a Ty już drugi trymestr ciągniesz... Gdzieś mi to umknęło również GRATULUJE

ładnie się dzieje na wątku...
Czyżby nowy wysyp się powoli zaczynał??

Do tego dowiedziałam się przedwczoraj, że moja przyjaciółka też jest w ciąży
Boszeeee... 80 % dziewczyn z mojego otoczenia są w ciąży
Mam nadzieje, że to nie jest przenoszone drogą kropelkową
Stary 2010-09-19, 10:00   #3765
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
mi kiedyś na wypadanie włosów pomógł Vitapil, a wypróbowałam wtedy wiele preparatów z drogim Merz Specjal na czele i dopiero Vitapil pomógł mi skrzyp nie pomógł zupełnie
Dzięki a info, ale właśnie czytałam o tym Vitapilu i jest b. dużo negatywnych opinii
Ale to tak jak ze wszystkim, dla każdego coś innego jest dobre

Kiedyś stosowałam Merz Specjal i mi pomagał, ale rzeczywiście jest drogi, więc może poszukam tańszych sposobów.
W każdym bądź razie coś zrobić muszę, bo wyłysieję
Stary 2010-09-19, 10:04   #3766
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki a info, ale właśnie czytałam o tym Vitapilu i jest b. dużo negatywnych opinii
Ale to tak jak ze wszystkim, dla każdego coś innego jest dobre

Kiedyś stosowałam Merz Specjal i mi pomagał, ale rzeczywiście jest drogi, więc może poszukam tańszych sposobów.
W każdym bądź razie coś zrobić muszę, bo wyłysieję
poważnie
no popatrz jakie to wszystko jest subiektywne...

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-09-19, 10:08   #3767
Wojtusia
Zakorzenienie

czesc, nieprzytomna jestem, jak kawe wypije to moze zaczne życ.

Przeczytałam co tam naskrobałyście i oczywiście rzuciła mi się w oczy wiadomość dnia, KASIU serdecznie gratuluję i życzę dobrego samopoczucia

ide po kawe bo ziewam strasznie, Oliwka bawi się ładnie, zdązyła juz taki bałagan zrobic ze szok. Mąż spi. Ja wypije kawe i lece umyc glowe bo moze do koscioła pojdziemy razem z Oli na godz 12. a potem do tesciow jedziemy. Miłej niedzieli zycze zajrze do was pozniej.

A i wczoraj dobrze sie bawiłam, połazilismy po botaniku a potem na starówke na kolacje i kawke, ale taką mielismy ochote na przytulanki ze wysiedziec tam nie moglismy Jakos dotrwalismy do domu i poszalelismy
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 10:24   #3768
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria

Cytat:
Slepafurio popieram przedmówczynie odnośnie kolorku włosów.A jeśli dobrze czujesz się w jasnej karnacji to nie zmieniaj tego.Może henna brwi i rzęs by cię ożywiła na dobry początek?
Szkoda że w tym albumie nie ma zdjęcia "przed" Widoczna byłaby zmiana.
Mnie natomiast dość razi coś na kształt kreski która pojawia się znikąd i tak nagle znika nic nie wnosząc do oka.Przepraszam, nie gniewaj się.Musiałam, inaczej nie byłabym sobą
\
Nic nie szkodzi. Bardzo sobie cenie szczere opinie.
slepafuria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 10:27   #3769
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
poważnie
no popatrz jakie to wszystko jest subiektywne...
No
Piszą, że po 3 mies. używają i nic.
Ale są też pozytywne opnie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
czesc, nieprzytomna jestem, jak kawe wypije to moze zaczne życ.

Przeczytałam co tam naskrobałyście i oczywiście rzuciła mi się w oczy wiadomość dnia, KASIU serdecznie gratuluję i życzę dobrego samopoczucia

ide po kawe bo ziewam strasznie, Oliwka bawi się ładnie, zdązyła juz taki bałagan zrobic ze szok. Mąż spi. Ja wypije kawe i lece umyc glowe bo moze do koscioła pojdziemy razem z Oli na godz 12. a potem do tesciow jedziemy. Miłej niedzieli zycze zajrze do was pozniej.

A i wczoraj dobrze sie bawiłam, połazilismy po botaniku a potem na starówke na kolacje i kawke, ale taką mielismy ochote na przytulanki ze wysiedziec tam nie moglismy Jakos dotrwalismy do domu i poszalelismy
Fajnie, że wieczorek się udał. Miłego dnia dzisiaj również

Ja muszę Małża wysłać do rossmana po pieluchy (jedziemy właśnie na ostatniej...), ale może przejedziemy się z nim. Musze kupić coś do kąpieli dla dzieci (pewnie wspólne Bobini - polecam dla dzieciaczków bez problemów skórnych). Ja kupuję i kąpię chłopaków w tym samym, żeby nie wydawać za dużo pieniędzy, a to jest dobre. Szmpon i płyn do kapieli w jednym za 6 zł. I jak ładnie pachnie owocowo (kilka zapachów).
Musze też coś do intymnej kupić, może jakiś fluid. Na razie nie wiem co na to mąż, no ale czymś mordkę smarować muszę.
Stary 2010-09-19, 10:27   #3770
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria

Kasiu - gratulacje!
slepafuria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 10:32   #3771
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
No

Ja muszę Małża wysłać do rossmana po pieluchy (jedziemy właśnie na ostatniej...), ale może przejedziemy się z nim. Musze kupić coś do kąpieli dla dzieci (pewnie wspólne Bobini - polecam dla dzieciaczków bez problemów skórnych). Ja kupuję i kąpię chłopaków w tym samym, żeby nie wydawać za dużo pieniędzy, a to jest dobre. Szmpon i płyn do kapieli w jednym za 6 zł. I jak ładnie pachnie owocowo (kilka zapachów).
Musze też coś do intymnej kupić, może jakiś fluid. Na razie nie wiem co na to mąż, no ale czymś mordkę smarować muszę.
ja też lubię szampon i płyn do mycia w jednym, ale próbowałam tylko Hipp o J&J

a minerałki Ci nie podeszły, że fluid chcesz kupić ?
w pierwszej chwili przeczytałam, ze chcesz fluid do higieny intymnej

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-09-19, 10:38   #3772
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość

ale booski kolorek wstawiłaś...też taki chce!!!!!!!
Album zaraz obejrzę

---------- Dopisano o 01:41 ---------- Poprzedni post napisano o 01:23 ----------

mayaha obejrzałam zdjęcia i mi się bardzo podobasz w tej fryzurze jaką masz, z grzywką i prostymi włosami wyglądasz rewelacyjnie, bardzo do Ciebie pasuje może iść w kolor i spróbowac tego który w linku podałaś...jest albo...może przyciemnić całość a na górze jakby rzucone na resztę włosów pasmo czerwonych? nie wiem czy dobrze się wyraziłam, ciężko wytłumaczyć o co mi chodzi spróbuję znaleźć zdjęcie
nie tylko ty masz ruda dusze

Cytat:
Majaszko mi się podobasz w tej dlugości, z grzywką a kolor to jakby dla ciebie był stworzony-czerwony

Fatalna noc.Jeśli dziś temp będzie się utrzymywać , dzwonię do lekarza.
Wstawałam do niej ładnych parę razy.
38,5 miała ok 21:30 mimo że ok18 dałam jej nurofen
Więc dałam paracetamol i po pół h było 0,5 stopnia mniej.
Ustawiłam sobie budzik na 2 żeby sprawdzić czy nie jest rozpalona.Nie była.Pewnie lek działał.Za to 6 znów była ciepła
No i mleka od wczoraj nie pije.Może te plesniawki ją rażą, nie wiem...herbatkę piję a przy calcium grymasi.
czyli jednak nie scinac? hmmmmmm
musze to przemyslec

L ma ter pleśniawki na języczku, czy tak? moze nystatyna bys spróbowała?
dobrze ze choc herbatke pije
Cytat:
mayaha, mi też się podobasz w tej fryzurce co masz teraz

a makijaż - zielony z dodatkiem burgunda
ale te cienie co masz nie bardzo mi się widzą, bo tam jest takie ciepłe oliwkowe zielenie, a ja bardziej w chłodnej zieleni bym Cię widziała

mam paletkę Mac'a z serii Intriguing Scarlett Warm Eyes i wydaje się być stworzona dla Ciebie - tu masz kolory i swatche
http://nevada-beauty-blog.blogspot.c...1_archive.html
te dwa kolory po lewej nie, ale zielenio szarości po prawej i ten burgund są boskie
z resztą ta paletka powyżej Infantuing Rose Cool Eyes też byłaby fajna dla Ciebie
p4w dzieki za pomoc, kochana jestes
tyle ze mac'a nie mam mozliwosci kupic, a ja w sobote mam wesele, u mnie nie ma zadnego wyboru cieni, a w Rzeszowie tez nie znajde, ale wiem chyba juz jakich szukac mniej wiecej, wiec moze jakiejs inneh firmy poszukam
co radzisz? inglota?
tylko kiedy ja sie wybiore bede miexc problem znalezc czas
dla mnie to cała wyprawa.....

aha, te kolorki co mi zasugerowałas przesliczne, bardzo mi sie podobaja
a z tym burgundem fajny pomysł
moze jak znajde chwilke to walne sobie makijaz z tej palety co mam i powiesz co myslisz, zobacze...
Cytat:

A teraz?...
rasowo mówisz

ola, ja tez odkad zapusciłam to mam taka szczuplejsza buzie
i niestety tez mi wypadaja, ja biore belisse na włosy, czy cos daje to niewiem jeszcze, bo zaczełam, juz kiedys brałam i było lepiej troszke
tez myslalam zebyu pokrzywe zaczac pic....

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
ja tez
Stary 2010-09-19, 10:39   #3773
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
ja też lubię szampon i płyn do mycia w jednym, ale próbowałam tylko Hipp o J&J

Bo to Bobini, to już takie dla niby większych dzieci, jakby mniej dziecięce/niemowlęce. Ale jest po 12 mies.

No właśnie, minerałki...
Zachwalam i w ogóle, bo fajne kryje puder, który jest podkładem itp., ale...
Skojarzyłam to 3 dni temu.
Kilka dni nie używałam i "sypnęłam" się któregoś dnia. Następnego moja twarz ciągnęła mnie tak, jakbym miała papier zamiast skóry. 3 razy smarowałam się kremem, bo za nic nie mogłam jej nawilżyć.
Nie wiem o co kaman...
Wcześniej codziennie ich używałam i chyba nie było takiego efektu dnia następnego. Sama nie wiem.
Na razie kupię jakis fluid, a jak już wrócę do pracy, bardziej zgłębię ten temat i może poszukam czegoś innego w minerałach.
Stary 2010-09-19, 10:39   #3774
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
tez myslalam zebyu pokrzywe zaczac pic....
tylko pamiętajcie, że pokrzywa wspomaga porost włosów w ogólnym znaczeniu
Czyli na nogach, rękach i pod pachami też będą rosły tak jak na głowie
Stary 2010-09-19, 10:41   #3775
UnholyOne
Ola-Unhola

Z tym fluidem, to tez teraz tak siebie zrozumiałam ...
Jaką intymna do jakiej mordki
Stary 2010-09-19, 10:42   #3776
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
No

Fajnie, że wieczorek się udał. Miłego dnia dzisiaj również

my dalej używamy hippa, jakoś odpowiada nam on. Bobini nie wąchałam jeszcze i nie kupowałam nigdy.

moja kawa jeszcze chyba nie podziałała, bo ostatnie zdanie przeczytałam ciągiem i zrozumiałam ze porzeba ci fluid do intymnej bo musisz się "tam smarować" jeju no padam ze śmiechu, co mi po głowie chodzi.

do intymnej ja uzywam lactacyd, jakos tak mi pasuje.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 10:43   #3777
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
tylko pamiętajcie, że pokrzywa wspomaga porost włosów w ogólnym znaczeniu
Czyli na nogach, rękach i pod pachami też będą rosły tak jak na głowie
To nie wskazane...
Choć chodzę na wosk, to wolałabym częściej tego nie robić.
Może w takim razie płukanki, o takie:

http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowi...ace_35663.html
Stary 2010-09-19, 10:45   #3778
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
też używam lactacyd i ze spokojnym sumieniem polecam...
Odkąd go stosuję nie mam żadnych infekcji

Boziu... to brzmi jak z reklamy
Stary 2010-09-19, 10:48   #3779
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
my dalej używamy hippa, jakoś odpowiada nam on. Bobini nie wąchałam jeszcze i nie kupowałam nigdy.

moja kawa jeszcze chyba nie podziałała, bo ostatnie zdanie przeczytałam ciągiem i zrozumiałam ze porzeba ci fluid do intymnej bo musisz się "tam smarować" jeju no padam ze śmiechu, co mi po głowie chodzi.

Słowa "też" nie dodałam i takie wielkie halo

Ja to pisałam przed druga kawką, także też jeszcze nie do końca sobą byłam
Stary 2010-09-19, 10:49   #3780
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
To nie wskazane...
Choć chodzę na wosk, to wolałabym częściej tego nie robić.
Może w takim razie płukanki, o takie:

http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowi...ace_35663.html
JAk tak napisałyscie o tej pokrzywie to skojarzyłam że dziewczyny na wątku dukanowym piły pokrzywę, żeby lepiej pozbywać sie wody z organizmu i właśnie się skarżyły, że włosy na głowie im się poprawiły ale też mają problem z depilacją bo włoski na nogach i pod pachami rosną bardzo szybko i są grubsze i gęstsze... po prostu mocniejsze...

Takie płukanki będą chyba lepsze...
Trzeba spróbować żeby się przekonać

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości