|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
Cytat:
Ale fajnie tak sobie zaplanować i czekać na wynik jak u Was. I naprawdę szybko się udało wielkie gratulację to ogromne szczęście będzie jeszcze jeden Bąbel w domu i Laura nie będzie nigdy sama fajnie jest mieć rodzeństwo Kasiu zobaczysz jak to cudownie jest być jeszcze raz w ciąży. Ale ja tym razem jestem dużo spokojniejsza bardziej się cieszę tym stanem. Jest inaczej.
Powiedziałam "TAK" Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011 Edytowane przez anusia_82 Czas edycji: 2010-09-18 o 23:03 |
|
|
|
|
#3752 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
Cytat:
nieeee to nie prawda.Siska w drugiej ciąży,ale z większą różnicą jak ty miała mniejszy brzuch i mniej przytyła i ładniej wyglądała. Taka sama różnica wieku będzie między naszymi dzieciakami co siorki. Cytat:
![]() Anka uśmiałam się do łez Ale wiem że inne imiona dla innych też są do "uchachania"
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#3753 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ALe nie jestem grubsza niż przy Serku wręcz przeciwnie figurę mam lepszą tyle, że brzuszek pojawił się wcześniej i nagle, ale tyję w sumie podobnie. Z Serkiem przytyłam 7 kg więc sądzę że teraz będzie podobnie póki co mam jakieś 3 kg na plusie. A dla mnie lista imion mojego Tż jest lepsza niż kabaret
|
|
#3754 |
|
Zakorzenienie
|
7 kilo mmmm marzenie ściętej głowy, ja dobiłam 27 ,wstyd
![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- pitu pitu pierdu pierdu a jutro zasiądę z kawą i nie będę mieć co czytać
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3755 |
|
Wtajemniczenie
|
chyba pojde sobie winka nalac za zdrówko nowej fasolki
, tylko Z usniedodałam dziewczyny (na chwile) nowy album, bo porady potzrebuje ide we wtorek do fryzjera napewno co do kolorku to zostaje ten co był a nastepnym razem zrobie sobie chyba taki poradzcie co zrobic z długoscia, myslalam sie sciac do ramion tak pod skosem (czyli tył krótszy) waham sie bo długo zapuszczałam i jeszcze makijaz na wesele, bede miec ciemno-grafitowa sukienke do koscioła a potem brazowa błyszczaca (albo tylko w brązowej)
|
#3756 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Kasiu jeszcze raz ogromne gratulacje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wspaniale wiesci ![]() Cytat:
a u nas juz jest lepiej, nawet bardzo dobrze bym rzekla Biscuit zjadl cala miske karmy, zrobil sioo, zrobil koo i przylazi do mnie ciagle na kanape i chce sie miziac skubaniec jak nie zwracam na niego uwagi to mi na klawiature wchodzi chyba niezly miziak mi rosnie ![]() nawet z drapaka juz korzysta
|
|
|
#3757 | |
|
Zakorzenienie
|
Slepafuria, a mnie sie podobasz z taka jasna karnacja
. Przychylę się do zdania Katarzynki - postawilabym na wyrazniejsze rzesy i brwi. Megi, zmiana baaardzo na plus. Slicznie ci w blondzie ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Kararzynko G-R-A-T-U-L-A-C-J-E Ciesze sie Waszym szczesciem! Cytat:
Fajne chlopaki Ciesze sie, ze wszystko u was dobrze! ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Mayaha, sliczny sobie kolor wlosow wybralas A propos wlosow, to dzieki dziewczyny. Na 100% scinam w pazdzierniku. Doczekac sie juz nie moge.
|
|
#3758 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ten rudy to moze w nastepnej kolejnosci a te foty z czerwonymi włoskami (zdjecia sa takie jakie sa) sa z maja kurcze nie moge znalezc foty sprzed 2 lat, miałam na NK, moze niektóre dziewczyny pamietaja tam miałam krótsze włosy........ czemu was nie ma ;(
|
|
#3759 | |||
|
Zakorzenienie
|
I gdzie te sny? U mnie brak
![]() ![]() Ciężka A cały dzień jeszcze gorszy...temperatura mimo nurofenu...no tego humor średni, apetytu brak...mam nadzieję, że jutro będzie lepiej, żal mi Bąbelka![]() Svi kotek cudny Cytat:
![]() No Tżetowi to by się przydało...dziad jeden---------- Dopisano o 01:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- Kaśka!!!!!!!!!!!!! GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!! ale się cieszę ze tak szybko Wam się udało Cytat:
![]() ale sobie obstawę załatwiłaś ![]() Cytat:
ale booski kolorek wstawiłaś...też taki chce!!!!!!! Album zaraz obejrzę ![]() ---------- Dopisano o 01:41 ---------- Poprzedni post napisano o 01:23 ---------- mayaha obejrzałam zdjęcia i mi się bardzo podobasz w tej fryzurze jaką masz, z grzywką i prostymi włosami spróbuję znaleźć zdjęcie
|
|
#3760 |
|
Zakorzenienie
|
a jednak sie postarałyście i miałam co czytać
thx za gratulacje ![]() Majaszko mi się podobasz w tej dlugości, z grzywką Fatalna noc.Jeśli dziś temp będzie się utrzymywać , dzwonię do lekarza. Wstawałam do niej ładnych parę razy. 38,5 miała ok 21:30 mimo że ok18 dałam jej nurofen Więc dałam paracetamol i po pół h było 0,5 stopnia mniej. Ustawiłam sobie budzik na 2 żeby sprawdzić czy nie jest rozpalona.Nie była.Pewnie lek działał.Za to 6 znów była ciepła ![]() No i mleka od wczoraj nie pije.Może te plesniawki ją rażą, nie wiem...herbatkę piję a przy calcium grymasi. Dospałabym jeszcze ale może kawką mnie poratuje.
|
|
|
#3761 |
|
Zakorzenienie
|
mayaha, mi też się podobasz w tej fryzurce co masz teraz
a makijaż - zielony z dodatkiem burgunda ![]() ale te cienie co masz nie bardzo mi się widzą, bo tam jest takie ciepłe oliwkowe zielenie, a ja bardziej w chłodnej zieleni bym Cię widziała mam paletkę Mac'a z serii Intriguing Scarlett Warm Eyes i wydaje się być stworzona dla Ciebie - tu masz kolory i swatche http://nevada-beauty-blog.blogspot.c...1_archive.html te dwa kolory po lewej nie, ale zielenio szarości po prawej i ten burgund są boskie z resztą ta paletka powyżej Infantuing Rose Cool Eyes też byłaby fajna dla Ciebie
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-09-19 o 08:59 |
|
|
|
#3762 |
|
Ola-Unhola
|
Mayu, mi też bardzo się podobasz w obecnej fryz i kolorze. Wyglądasz rewelacyjnie
Kasiu, biedna moja synowa Oby zaczęło przechodzić, bo się męczycie wszyscy. Svi, kotek cuuudowny W pierwszej chwili w pierwszym opisie....myslałam, że o Marcim piszesz, no ale jak napisałaś, ze zeskoczył z łóżka, chodził i płakał, a potem, zę siusiu do kuwety zrobił, to w końcu do mnie dotarło Cieszę się, ze już do Was przyzwyczaja i dobrze czuje się w swoim nowym domku. Dzień Dobry ![]() Pobudka o 8, nie jest tak źle ![]() Piję kawkę, patrzę na bałagan i mam mieszane uczucia....Sprzątać, nie sprzątać...Zresztą chyba bardziej chęci niż uczucia.... ![]() Miłego dnia ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- A jeszcze a propos fryzur. Jeszcze tydzień, dwa temu miałam ochotę na ścięcie włosków. Nawet zapisana byłam na zeszły piątek do fryzjera. Potem odwołałam, szukając po drodze jakiegoś stylisty, który zrobi mi w końcu coś innego na głowie. A teraz?... Zapuszczam..., mam chęć na dłuższe włosy i zaczęłam znowu się sobie w takich podobać Buzia mi troszkę schudła i nie mam już tych chomiczych policzków (takich dużych) i jak uniosę włosy na szczotkę to nawet, nawet wyglądam.Tylko problem mam z wypadaniem. Niestety moje włosy mają to do siebie, że jak przekroczą pewną długość, to lecą... Muszę kupić jakąś skrzypowitę itp, seboradin w ampułkach, pokrzywę itp. Przydałoby się podciąć końcówki, ale wiem, że jak pójdę na ten mały "zabieg", to wyjdę z wycieniowanymi i o połowę krótszymi włosami... Także muszę się jakoś dowitaminizować i dokurować. Zobaczę co z tego wyjdzie
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-09-19 o 09:08 |
|
|
|
#3763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3764 |
|
Zakorzenienie
|
Kat GRATULUJE anusia a Ty już drugi trymestr ciągniesz... Gdzieś mi to umknęło również GRATULUJE ![]() ładnie się dzieje na wątku... Czyżby nowy wysyp się powoli zaczynał?? Do tego dowiedziałam się przedwczoraj, że moja przyjaciółka też jest w ciąży Boszeeee... 80 % dziewczyn z mojego otoczenia są w ciąży ![]() Mam nadzieje, że to nie jest przenoszone drogą kropelkową
|
|
|
|
#3765 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Ale to tak jak ze wszystkim, dla każdego coś innego jest dobre ![]() Kiedyś stosowałam Merz Specjal i mi pomagał, ale rzeczywiście jest drogi, więc może poszukam tańszych sposobów. W każdym bądź razie coś zrobić muszę, bo wyłysieję
|
|
#3766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no popatrz jakie to wszystko jest subiektywne...
|
|
|
#3767 |
|
Zakorzenienie
|
czesc, nieprzytomna jestem, jak kawe wypije to moze zaczne życ.
Przeczytałam co tam naskrobałyście i oczywiście rzuciła mi się w oczy wiadomość dnia, KASIU serdecznie gratuluję i życzę dobrego samopoczucia ![]() ide po kawe bo ziewam strasznie, Oliwka bawi się ładnie, zdązyła juz taki bałagan zrobic ze szok. Mąż spi. Ja wypije kawe i lece umyc glowe bo moze do koscioła pojdziemy razem z Oli na godz 12. a potem do tesciow jedziemy. Miłej niedzieli zycze zajrze do was pozniej.A i wczoraj dobrze sie bawiłam, połazilismy po botaniku a potem na starówke na kolacje i kawke, ale taką mielismy ochote na przytulanki ze wysiedziec tam nie moglismy Jakos dotrwalismy do domu i poszalelismy
|
|
|
|
#3768 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nic nie szkodzi. Bardzo sobie cenie szczere opinie. |
|
|
|
|
#3769 | |
|
Ola-Unhola
|
No
![]() Piszą, że po 3 mies. używają i nic. Ale są też pozytywne opnie Cytat:
Ja muszę Małża wysłać do rossmana po pieluchy (jedziemy właśnie na ostatniej...), ale może przejedziemy się z nim. Musze kupić coś do kąpieli dla dzieci (pewnie wspólne Bobini - polecam dla dzieciaczków bez problemów skórnych). Ja kupuję i kąpię chłopaków w tym samym, żeby nie wydawać za dużo pieniędzy, a to jest dobre. Szmpon i płyn do kapieli w jednym za 6 zł. I jak ładnie pachnie owocowo (kilka zapachów). Musze też coś do intymnej kupić, może jakiś fluid. Na razie nie wiem co na to mąż, no ale czymś mordkę smarować muszę.
|
|
#3770 |
|
Zadomowienie
|
Kasiu - gratulacje!
|
|
|
|
#3771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a minerałki Ci nie podeszły, że fluid chcesz kupić ? w pierwszej chwili przeczytałam, ze chcesz fluid do higieny intymnej
|
|
|
#3772 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
musze to przemyslec L ma ter pleśniawki na języczku, czy tak? moze nystatyna bys spróbowała? dobrze ze choc herbatke pije Cytat:
tyle ze mac'a nie mam mozliwosci kupic, a ja w sobote mam wesele, u mnie nie ma zadnego wyboru cieni, a w Rzeszowie tez nie znajde, ale wiem chyba juz jakich szukac mniej wiecej, wiec moze jakiejs inneh firmy poszukam ![]() co radzisz? inglota? tylko kiedy ja sie wybiore dla mnie to cała wyprawa..... aha, te kolorki co mi zasugerowałas przesliczne, bardzo mi sie podobaja a z tym burgundem fajny pomysł moze jak znajde chwilke to walne sobie makijaz z tej palety co mam i powiesz co myslisz, zobacze... Cytat:
ola, ja tez odkad zapusciłam to mam taka szczuplejsza buzie i niestety tez mi wypadaja, ja biore belisse na włosy, czy cos daje to niewiem jeszcze, bo zaczełam, juz kiedys brałam i było lepiej troszke tez myslalam zebyu pokrzywe zaczac pic.... ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
|
|
#3773 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
No właśnie, minerałki... Zachwalam i w ogóle, bo fajne kryje puder, który jest podkładem itp., ale... Skojarzyłam to 3 dni temu. Kilka dni nie używałam i "sypnęłam" się któregoś dnia. Następnego moja twarz ciągnęła mnie tak, jakbym miała papier zamiast skóry. 3 razy smarowałam się kremem, bo za nic nie mogłam jej nawilżyć. Nie wiem o co kaman... Wcześniej codziennie ich używałam i chyba nie było takiego efektu dnia następnego. Sama nie wiem. Na razie kupię jakis fluid, a jak już wrócę do pracy, bardziej zgłębię ten temat i może poszukam czegoś innego w minerałach.
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
tylko pamiętajcie, że pokrzywa wspomaga porost włosów w ogólnym znaczeniu
![]() Czyli na nogach, rękach i pod pachami też będą rosły tak jak na głowie
|
|
|
|
#3775 |
|
Ola-Unhola
|
Z tym fluidem, to tez teraz tak siebie zrozumiałam ...
Jaką intymna do jakiej mordki
|
#3776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja kawa jeszcze chyba nie podziałała, bo ostatnie zdanie przeczytałam ciągiem i zrozumiałam ze porzeba ci fluid do intymnej bo musisz się "tam smarować" do intymnej ja uzywam lactacyd, jakos tak mi pasuje. |
|
|
|
|
#3777 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Choć chodzę na wosk, to wolałabym częściej tego nie robić. Może w takim razie płukanki, o takie: http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowi...ace_35663.html
|
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
też używam lactacyd i ze spokojnym sumieniem polecam...
Odkąd go stosuję nie mam żadnych infekcji Boziu... to brzmi jak z reklamy
|
|
|
|
#3779 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Słowa "też" nie dodałam i takie wielkie halo Ja to pisałam przed druga kawką, także też jeszcze nie do końca sobą byłam
|
|
#3780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie płukanki będą chyba lepsze... Trzeba spróbować żeby się przekonać
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.

pierwsza propozycja to Harmoniusz

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

NIE LUBIĘ TROLLI
ale może kawką mnie poratuje.

również GRATULUJE