|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4981 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
karolcia koniecznie napisz jutro
Cytat:
Cytat:
Madeleinei pisala zeby przemywac i smarowac kremem ja sobie wcinam kanapke z salata lodowa serem tunczykiem i majonezem nie jadlam od porodu. potem pojde jeszcze tylko zapalic i zadzwonic do malza no i trzeba sie zbierac do spanka. chociaz pewnie nie zasne dopuki damian nie dotrze na miejsce
|
||
|
|
|
#4982 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
Cytat:
Cytat:
martysek - mi to poczatkowo sutki popękały od laktatora i krew poleciała, ból okropny ( i tak samo miałam na maxa ), ale z czasem się zahartowały i teraz mogę odciągać bez problemu;papeteria - trzymam kciuki za szpital i zdrówko maluszka marta_d1 - cudeńko malutkie a właściwie dużutkie aniaa - oby pomogło ale jest coś w tym, my małego ostatnio wieczorem najpierw uspokajamy a potem je, bo jak się go nie uspokoi, to co chwilkę wypluwa cyca, pręży się i popłakuje, a jak TŻ go ponosi, polula, uspokoi to ładnie je u mojego hemoroida nieco lepiej, jak leżę, to zapominam bo to jedyna pozycja w jakiej nie boli |
|||
|
|
|
#4983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4984 |
|
Przyczajenie
|
aniaa - oj biedaczek to niezle te gazy musza go meczyc u nas jakos weszlo w nawyk, ze jak sie obudzi o 5, 6 rano to ma strasznie brzuszek twardy i wtedy wlasnie ten masaz zeby sobie dalej spal po jedzonku no i jakos na caly dzien starcza.. w ciagu dnia sam sobie z pierdkami radzi
|
|
|
|
#4985 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za mile slowa i porady jak zawsze mozna na was liczyc
Chyba faktycznie bylo to przekarmienie ale i mleko mu raczej nie sluzy...juz sie boje jutra 0,5 l mleczka sie rozmraza ale obawiam sie ze to malutko na jutro, w nocy jeszcze z dwa razy sciagne....ania wspolczuje wam z tym jedzonkiem... ale musimy sie pocieszac ze to przejsciowe...ubranko pewnie ze moze byc..ja ubralam mojego w biale body polo i na to sztruksowe brazowe ogrodniczki z h&m bo mi sie podobaly...potem troche zalowalam ze nie biale bo mu nogi z becika na zdjeciach wystaja ale to nic a potworkowe bodziaki dostal od tesciowej ![]() olakola wspolczucia z tym hemoroidem marta slicznie xawmeli slicznie anoxa wspolczuje z palcem, moj tz musial miec kawalkiem wycinany paznokiec eleonoremio ja tez tym euphorbium psikalam i nic dopiero jakies robione kropelki cokolwiek pomogly...chociaz w nocy jeszcze go meczy martysek tez z tym pokretlem tak myslalam ale na szczescie nie zaczelam od maxa...za to teraz stopniowo zwiekszam i jade na maxa, na poczatku troche bolalo ale teraz sie przyzwyczailamjaszczka milego pobytu i szczesliwej drogi... madeleinei Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-09-19 o 22:13 |
|
|
|
#4986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- papi trzymam kciuki za jutro zebys szybciutko wrocila do domu. moze jeszcze uda ci sie sciagnac troche mleczka. a jesli chodzi o mm to ja od siebie moge bebiko polecic ale wiadomo ze kazdemu dziecku moze inne pasowac ja mamuski uciekam do wyrka. moze uda mi sie zasnac bo damian ma jeszcze daleeeeko do celu. dobrej nocki
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-09-19 o 22:24 |
|
|
|
|
#4987 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa bo wiesz.. bywają przypadki "cyckowych" ,które uważają, że "butlowe" to zło świata i w ogóle
i jak tylko ktoś mówi pozytywnie o butli to zaraz jest atak zmasowanych cycków ![]() Papi - bieduleczki kochane
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#4988 | ||
|
Rozeznanie
|
ale sliczna para
Cytat:
tak mi sie skojarzyło ![]() Cytat:
|
|
#4989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki dziewczyny za wsparcie ![]() Muszę się dobrze przygotować do tej walki z moimi fałdami ![]() Póki co robię notatki, szukam, gmeram w necie i się "gotuję" i nastawiam psychicznie ![]() Prawdopodobnie w poniedziałek będzie start diety - ja i moje kilosy "aj kil ju!"
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-09-19 o 23:46 |
|
|
|
|
#4990 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ladnie
Cytat:
![]() Cytat:
Papi powodzenia mam nadzieje, ze uda Ci sie duzo mleczka zebrac no nawet mi ulzylo slicznosc !! a oczy macie identyczne prawie i ten kolorek ![]() Cytat:
mi pediatra powiedziala, ze jak debridat pomoze to bobotic odstawic i daje tylko debridat i gripe water wieczorem jak kolka jest sproboj ten gripe water nie zaszkodzi, biedny Misio ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4991 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie było mnie przez tydzień na wątku. Chyba nie nadrobię... Co ważnego mnie omineło?
Chciałam tylko powiedzieć - żyjemy Miałam sporo załatwiania. M od jutra wraca do pracy i chciałam przez ten tydzień załatwić jak najwięcej. Razem zawsze łatwiej. ---------- Dopisano o 04:50 ---------- Poprzedni post napisano o 04:47 ---------- Marta_d1 - ale Franek jest już duży ![]() ---------- Dopisano o 04:53 ---------- Poprzedni post napisano o 04:50 ---------- Cytat:
Wystarczy, że Gaba gwałtownie wstanie a Szymek już podskakuje. Wcześniej mogła nawet szczekać i nie robiło to na nim wrażenia. I bańki zwłaszcza gdy śpi.
|
|
|
|
|
#4992 |
|
Zakorzenienie
|
A to 2 miesięczny Szymek
Załącznik 3419445Dla porównania zdjęcie z 6 tygodnia. Załącznik 3419446 |
|
|
|
#4993 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu ale duzy chlopak juz i jaki przystojny!
A ja jestem na siebie taka zla!!!!!!!!! Mala o wypiciu mleczka w nocy sie tak meczyla biedna i co przeze mnie, bo mi sie zachciao placka po wegiersku Na szczescie juz spi ok. 3h teraz boje sie ja nakarmic znow i myslalam o mm, ale sprobuje moje dac jednak
|
|
|
|
#4994 |
|
Zakorzenienie
|
ania-chrostka prawie zniknela jeszcze raz posmaruje
![]() nasta spala od 20 do 5 rano zjadla i spala do 7 juz dluzej nie chciala teraz je![]() Jeszcze 6 postow
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-09-20 o 08:10 |
|
|
|
#4995 | |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry wszystkim
My chyba zaczynamy juz skok 5 tygodnia, mala jakas taka inna ... Do tego przespala pieknie od 1 do 6 to juz druga tak spokojna noc, zaczynam regenerowac sily po miesiacu nocnych wariacji ![]() Ahaaaaa kryzys zazegnany nie potrafimy dlugo fuczec ![]() wszystko dalo sie zalatwic droga konsensusu, nie kompromisu Alez on wyrosl ![]() Cytat:
mozna przed i po
|
|
|
|
|
#4996 |
|
Zakorzenienie
|
mmmm - placek po węgiersku...
Wczoraj, w celach leczniczych, zrobiłam dip czosnkowy. Bałam się strasznie jak mały zareaguje, bo czosnek zmienia smak mleka ale na szczęście brak efektów ![]() Nasz psiak niestety kiepsko znosi obecność Szymka. Jest przyjazna, spokojna i grzeczna ale niestety zaczęła z tęsknoty i stresu lizać łapy. Pisałam Wam kiedyś o psie naszych znajomych, który po urodzeniu dziecka zaczął lizać łapy aż do krwi. Weterynarz stwierdził, że to stres. To też był piesek po przejściach jak nasza Gaba. Poświęcamy jej dużo czasu (nawet więcej niż przed narodzinami Szymka) ale to nie ma znaczenia bo widzi, że jest ktoś nowy kim się zajmujemy, że nie jest już naszym pupilem nr 1 itd. Martwimy się o nią... Wystarczy, że oboje robimy coś przy Szymku a ona kładzie się pod stołem albo przy drzwiach, duupą do nas i zaczyna lizać te łapy. Już ma dwa łyse place ![]() ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Vette - tak, mam wrażenie,że teraz to już jest bardzo dorosły Każdy tydzień przynosi duże zmiany
|
|
|
|
#4997 |
|
Konto usunięte
|
Cześć mamusie
.Kurczę dawno mnie u Was nie było . U nas wszystko nawet nieźle. Mała wcale nie jest taka mała,bo już ma 6kg i 68cm. A teraz w dodatku mi zaczyna kasłać .Ale mam nadzieję,że wszystko będzie w porządku. |
|
|
|
#4998 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
papi trzymaj sie kochana dzielnie hd jesteś nareszcie siala powodzenia w diecie. Czytałam o niej i wydaje sie dosc drastyczna. Ja planuje zacząć dzis abs a potem skakankę. aniu mam nadzieje,ze znajdziesz w końcu lekarza Który Wam pomoże. Biedny Misio. Piękny dzień sie zapowiada, uwielbiam polska złota jesien. W środę mamy 3 rocznice ślubu i nie mam pojęcia jaka niespodziankę sprawić mężowi. Od niego juz dostałam 2 cudowne charmsy i moje ukochane perfumy. |
|
|
|
#4999 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu mam nadzieje, ze Gaba sie przyzwyczai i nie bedzie miec depresji. Nasz Sisco na szczescie jest racze zadowolony, bo ma wiecej "zajec" teraz jak mala jest i wiecej spacerow i jak ide sie kapac albo mala zostawiam to on zawsze idzie jej pilnowac i sie kladzie przy lozku gdzie ona lezy
![]() [1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;22174899]Cześć mamusie .Kurczę dawno mnie u Was nie było . U nas wszystko nawet nieźle. Mała wcale nie jest taka mała,bo już ma 6kg i 68cm. A teraz w dodatku mi zaczyna kasłać .Ale mam nadzieję,że wszystko będzie w porządku.[/QUOTE] Ale duza jest! Pokaz jakies zdjecia. Dluga jest niezle Bedzie wysoka
|
|
|
|
#5000 |
|
Zakorzenienie
|
Zamykam I czesc watku, zapraszam na II https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post22175449 - poprawny
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-09-20 o 09:29 |
|
|
|
#5001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#5002 |
|
Zakorzenienie
|
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#5003 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a my 16tego mieliśmy 4 rocznicę ![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
Gaba się boi małego. Obawiam się, że w rodzinie, która ja wyrzuciła nie pozwalano jej podchodzić do małych dzieci. Gdy ją wołamy (np. w trakcie karmienia) to spokojnie, powolutku przychodzi ale na takich zgiętych łapkach, że aż żal patrzeć... Już kilka razy polizała małego Ona się boi, że ją wyrzucimy i chyba nie rozumie dlaczego "to coś" może być z nami w łóżku a ona nie...
|
||
|
|
|
#5004 |
|
Raczkowanie
|
oh Boże.. jak tak dalej pójdzie to w życiu Was nie nadrobię... co przysiądę do forum i zacznę nadrabiać najpierw, to zanim dojdę do 1/4 już mnie rzeczywistość ściąga i dzień się szybko kończy :/
więc powiem tylko co u nas - a dobrze wczoraj zaczęłyśmy 9 tydzień chrzest ustawiony jest na 16 października w sobotę, bo najwygodniej, jeśli pół rodziny z południa polski przyjedzie. MAM NADZIEJĘ, ŻE DO TEGO CZASU ZŁOŻĘ JUŻ INDEKS W DZIEKANACIE... oo mam porównanie dwór rodzajów pampersów - tych Premium Care i tych New Baby ( takie żółte) - wygrały Premium Care - mimo , że droższe wychodzą taniej. Ponieważ: Anastazja lubi strzelac sobie pierdki z malutką kupą przez całe godziny... przy premium care kupa się wciągała i mogła tak zawalić całego pampresa przez dwie godziny i dopiero jej zmieniałam, tutaj kupa się trzyma przy tyłku więc muszę częściej zmieniać... ( co chwilę ) Po drugie mocz wchłania się do środka i pampers pozostaje naprawdę suchy, przy New Baby wystarczy dwa razy siknąć i już mokro... Nie, żebym dziecko trzymała w jednym pampersie dzień cały ale wiecie o co chodzi ![]() Co do chusteczek - wygrały Pampres Sensitive z Happy ( niebieskie) - pierwsze są faktyczne wilgotne, drugie były "lekko nawilżone". No to tyle Chciaalm się Was zapytać o sukienki do chrztu, ale wczoraj zamówiłam już... jak przyjdzie to pokażę ![]() Aaa - od kiedy można malucha kłaść na tą matę ??? aaa mam pare zdjęć to wrzucę
|
|
|
|
#5005 |
|
Rozeznanie
|
Kłaść możesz już 2 mies... moja ma 2 mies i na razie przygląda się zawieszkom... a od 3ciego mies [wiek przeważnie zalecany] już ponoć zaczyna się nimi bawić, grzechotać etc...
ZDJ super
|
#5006 |
|
Raczkowanie
|
cze dziewczyny
juz dawno nie zagladalam a obiecalam wstawic zdjecie niuni oto ona wczoraj skonczyla miesiac ,czas leci... jak niunia przysnie to postaram sie cos wiecej napisac.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:25.

nie jadlam od porodu. potem pojde jeszcze tylko zapalic i zadzwonic do malza no i trzeba sie zbierac do spanka. chociaz pewnie nie zasne dopuki damian nie dotrze na miejsce

), ale z czasem się zahartowały i teraz mogę odciągać bez problemu;

bieduleczki kochane
"