3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-20, 16:20   #1981
EdziaO
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Edzia, mam takie same śpiochy z Pinokia tylko w innych kolorach

Mąż przyszedł z pracy. Pocieszył mnie, powiedział, że dziura w ścianie to nic wielkiego. Przy okazji zobaczyliśmy mnóstwo rozprysków od leczo na ścianie, na którą wcześniej nie spojrzałam Na szczęście bardzo łatwo się zmyły. Uff
pamiętam bo zwróciłam uwagę na patataj jak pisałaś o swoichto jedne z moich ulubionych bo milusie takie.

a co do ścian to miałaś dziś mega pecha. moja mam ostatnio zalała ścianę...olejem!Rozprysnę ło jej się z patelni na całąć ścianę przeciwną do pieca. I to kawałek dalej. nie wiemy jak to się stało.

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 16:21   #1982
kotek81
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
zaraz was kochane ponadrabiam, ale normalniee... muszę wam powiedzieć co się stało... byłam dzisiaj u pani dentyski, nie takiej co zawsze do niej chodzę bo ta akurat była na zwolnieniu, tylko do jakiejś innej bo mnie bardzo ząbek bolał. No i ona się pyta który mnie boli ja mówię że 6stka, a ona że dobrze i tam mi zrobiła tego zęba i na koniec do mnie z takim tekstem.... że wg niej to najpierw trzeba wyleczyć zęby a potem zachodzić w ciążę, ale to tylko jej zdanie ;| no trochę mi się przykro zrobiło, bo fakt nie planowałam ciąży, bo wg mnie jestem troszkę za młoda na to (mam 21l, a wyglądam na pewnie jeszcze mniej :/) ale trudno stało się, tak ? ;/ i takie komentarze można zachować dla siebie....
rany co za babsztyl
Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Zrobilam liste i sie przerazilam bo w sumie mam same body na 62. Moze ktoras mi pomoze czego mi brakuje bo jestem zielona?
Z tego co zauwazylam nie mam zadnych spodenek no a przeciez cos trzeba zalozyc na dziecko masakraaaaaaaaaaa a 3 siaty ubranek....
zależy w co chcesz małą ubierać - ja bym dokupiła jeszcze:
ok 5 szt kaftaników
ok 5 szt śpiochów
ze 2 pajace jeszcze
ze 2 pary rajstopek
czapeczka cienka i grubsza
jakieś cieplejsze spodenki do tej kurtki

oczywiście wszystko w rozmiarze 62
Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
fajny ten piesio,nie wiem jak mozna bylo takiego porzucic...niektorzy ludzie naprawde nie maja serca..

paulinka jesli chodzi o glupi i przykry komentarz to nie jestes sama...Rano przyjechala babka tzta i zawinela sie do miasta by wymienic w kantorze pieniadze,ja w miedzyczasie poszlam na rynek zrobic wieksze zakupy,zrobilo mi sie ciemno przez oczami,prawie zemdlalam,na szczescie dowloklam sie jakos do domu..Jak zrobilo mi sie lepiej to zaczelam gotowac rosol,a ona przyszla i zaczela sie krecic i zrzedzic,ze podlogi zakurzone,ze stol ubrudzony i sie zniszczy..Zaczela zamiatac,wziela mopa,wymyla podlogi i wymyla mi ten brudny mop w misce,w zlewie,co ja tam zawsze zmywalam naczynia(i nie tylko ja bo ona tez jak tu mieszkala) to mnie obrzydzenie wzielo,jak chciala w tej samej misce umyc kilka szklanek,wiec miske jej sprzed nosa zabralam i oswiadczylam ze ja juz w tym nic pomywac nie bede..jakby bylo mi malo bo przy sprzataniu powiedziala :"teraz tz bedzie mial za swoje,przebieral,przebier al i najgorsze g...o dostal.Mial w Grecji takie piekne i gospodarne dziewczyny,to ta mu nie odpowiadala bo krzywy palec,inna zla bo cos tam.Ludzie maja racje,jak ktos przebiera to zawsze trafia na najgorsze g...o i ma za swoje..on za duzo przebieral"..no wiecie co,normalnie mnie zatkalo,bo k..a to on ze mna zyje i to jego sprawa,jakos nie narzeka.A jak ja wiem ze bedzie mi chlop szlifowal podlogi i wszystko zakurzy na nowo to po co 100 razy sprzatac i jakim prawem ona tak mnie ocenia,sama jest badziewiem..z czystej i wrodzonej grzecznosci nic jej nie odpowiedzialam,ale jest mi bardzo przykro,zepsula mi stara wiedzma humor
Oj rany ale biedna masz z tą babką normalnie nic tylko ją "przez okno wyrzucić" podziwiam, ze jesteś w stanie słuchać czegoś takiego w milczeniu i nie powiedzieć jej dosadnie co o niej myślisz

co do pieska - to największy obowiazek przy psiaku to wyprowadzanie na spacery, ale skoro córa już duża to pewnie to będzie jej obowiązek - najukochańsze są właśnie takie znajdy mój Kuba sam do nas przyszedł kilka lat temu - błąkał się po naszej ulicy i chodził od podwórka do podwórka jak dostał ode mnie kanapkę z pasztetem tak już się od nas nie ruszył i jest z nami do tej pory
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 16:21   #1983
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
Patrząc na twoją listę to ja bym kupiła więcej pajaców na 62, jakieś jedne cieplejsze spodenki mogą być na 62 w razie czego podwiniesz nogawki, czapki - grubsze i cieńsze, cieplejszy sweterek lub polarek na 56 i 62.

Ja np. nie kupowałam żadnych kaftaników, bluzeczek, śpiochów i spodenek, od początku wiedziałam, że będę używać tylko bodziaków i pajaców bo są po prostu wygodniejsze. Potem w spadku od koleżanki dostałam chyba ze 3 pary śpiochów, trzy kaftaniki, dwa sweterki, polarek i chyba z 10 par spodni (nie wiem kiedy ona tego wszystkiego używała ).
Na sr kobitka nam mówiła, żeby nie ubierać dziecka zgodnie z porą dnia, czyli na noc pajace a w dzień spodnie i bluzeczka, bo dziecko i tak nie rozróżnia pór dnia a poza tym cały czas śpi zresztą powiedziała, że i tak wszystko nam "wyjdzie w praniu"

Ja jeszcze nie kupowałam nic na 68 bo na pewno zdążę a poza tym mniej więcej się zorientuje ile czego potrzeba, na szczęście teraz jest wszystko w sklepach i zawsze coś można dokupić
Dzieki!!! Ja generalnie wszystko dostalam kupilam tylko kurtke/spiwor/sweterek i kamizelke no plus pare bodziakow :P ale te "grubsze" rzeczy to kupilam.
Zastanawiam sie czy na 50 cos kupowac, chyba na 56 dokupie jakis sweterek i te pajace jakies cieple bo u mnie w domu to zimno jest i jeszcze w tym pokoju.

A w ogole zauwazylam ze np z cocodriloo czy z jakiejs takiej marki mam pare bodziakow ale np jest rozmiar 74 a wymiarami jak body na 62 wiec tak naprawde moze mam wiecej rzeczy na 62, tylko na metkach jakies babole są..

ARTYSTKA.. co za kobieta! ja bym juz sie z rownowagi wytracila i zaczela wrzeszczec i ciskac czymkolwiek .. heh :/

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-09-20 o 16:23
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 16:21   #1984
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Bylam w Polsce pociagiem i mialam przesiadki. Nie za bardzo mialabym jak taszczyc ze soba zakupy.

A moze wyjsciem bedzie koci zwirek i kuweta? Wiele szczeniakow od razu lapie, ze maja sie tam zalatwiac.

Mam biale i moge dlugo nie wycierac Np teraz w ciazy nie chce mi sie Mam tez antyki w kolorze ciemnego brazu i na nich widac juz po 2 dniach.

Za ten jej komentarz chyba bym ja udusila

Przespalam sie godzine i moze wreszcie pojde na zakupy i zaczne robic pierogi ruskie, bo od urlopu za mna chodza.

Endzia- bardzo ladne ciuszki
dzieki

Stary 2010-09-20, 16:22   #1985
rypka85
Zakorzenienie

Anecka Niestety mazowieckie
Nie mamy królików A szkoda bo bym chciała
Ale mam śliczne kotkie rude

A od zimy do wiosny miałam rodzine lisów dwa duże i 6 małych
rypka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 16:25   #1986
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki!!! Ja generalnie wszystko dostalam kupilam tylko kurtke/spiwor/sweterek i kamizelke no plus pare bodziakow :P ale te "grubsze" rzeczy to kupilam.
Zastanawiam sie czy na 50 cos kupowac, chyba na 56 dokupie jakis sweterek i te pajace jakies cieple bo u mnie w domu to zimno jest i jeszcze w tym pokoju.

A w ogole zauwazylam ze np z cocodriloo czy z jakiejs takiej marki mam pare bodziakow ale np jest rozmiar 74 a wymiarami jak body na 62 wiec tak naprawde moze mam wiecej rzeczy na 62, tylko na metkach jakies babole są..
ja mam kilka na 56 bo w sumie nie widomo co z niego będzie czy dzidź gigant czy krasnalek. Ale te 56 kupowałam w lumpkach przeważnie, też dostałam od koleżanki.
Ale myślę, że się przydadzą.

Dziewczyny
nie dość, że dostałam zasiłek z ZUS to trafilismy trójke w totka. Całe 20 złMatki Boskiej Pieniężnej

Stary 2010-09-20, 16:28   #1987
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
Karolina - ja nie mogłam sprzedać suni mojej mamie, bo ona już ma pieska

De - mieszkanie mamy małe 47 m. kw. , 2 pokoje- perspektywa zamiany na większe odległa, szczególnie zanim wrócę do pracy ( nie dostaniemy takiego kredytu przy jednej pensji tż).
Mamy już kota i świnkę - są kochane i takie bezobsługowe- można zostawic na 1-2 dni same i wyjechać na weekend. Z psem już tak nie będzie.
Moja córka jest już duża i w sumie bardzo chętnie będzie wychodziła. Sprawdziła się w roli foster mother w Stanach, gdy nasi znajomi wyjechali do Pl, a zostawili nam na miesiąc psa- ona codziennie rano wstawała godzinę wcześniej, żeby przed szkołą wyprowadzić pieska, a miała wtedy 8 lat.
Martwi mnie to uwiązanie - nie będzie można wyjść na dłużej, bo piesek będzie sam.
Ale same zobaczcie - jak można było porzucić i skazać na śmierć takiego pieska
Ojej ale słodki
Stary 2010-09-20, 16:28   #1988
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
Dziewczyny
nie dość, że dostałam zasiłek z ZUS to trafilismy trójke w totka. Całe 20 złMatki Boskiej Pieniężnej
Stary 2010-09-20, 16:29   #1989
_paulinka2
Wtajemniczenie

De28 to oszczędzaj się iii ! superancko że z małym wszystko dobrze niech już leży główką w dół i się nie przekręca.

Weronisia już bliżej niż dalej świetny brzuś

Karolina super że już w domku i razem z nami oszczędzaj się bo

kropka może to nic takiego, a może coś... ja bym zadzwoniła do gina..

sylwia słodziak ten piesek, ale sama niestety musisz zdecydować. ja w ogóle nie wiem jak ludzie mogą porzucać takie maleństwa...

kliwia pepco to mój nałóg haha śliczne ja znalazłam zapinane po boku w pepco też za 5,99 nawet wklejałam fotkę ale to dosłownie były ewenementy bo wcześniej nie widziałam rozpinanych...

kotekk żeby M jak już za tydzień był w domku przy Tobie

Anecka ale się wypchała ta Twoja malizna moja też ostatnio ciągle się wypycha

kretencja jakiś kiepski masz dzień a o tych telefonach to ostatnio mówili w tv że właśnie tak nabierają ludzi na kase :/ bezczelność!!!!

kotek ale piłeczka

edzia ale śliczna masz ubranka ojej nie mogę aż się doczekać aż ja wszystko sobie wypiorę i poukładam

artystka ona Ci tak powiedziała prosto w twarz niezła jest :/:/ masakra.... nie przejmuj się. nie ona z Tobą żyję, a takie teksty świadczą o tym jaką jest kobietą... tylko ją wyrzucić przez okno

co do pani dentystki to była młoda dziewczyna, i mnie zszokowała szczerze mówiąc, a że ja z tych dobrze wychowanych to tylko spojrzałam na nią powiedziałam dziękuję i wyszłam, byłam w szoku, ale macie rację, mogłam powiedzieć że to nie jej sprawa ;/ eh. No poprostu przykro się człowiekowi robi chociaż kiedyś pewnie bym jej nie miło odpowiedziała, ale w ciąży taka kruszyna się zrobiłam i wszystko biorę do siebie...

a ja nadal się nie mogę zdecydować na szpital

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 16:34   #1990
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny
gratuluję - ja ostatnio nawet 3 trafić nie mogę
Stary 2010-09-20, 16:34   #1991
andziat
Zakorzenienie

Cytat:

ja bym na 50 nie kupowała, ja nie mam żadnego ubranka na 50
na 56 kup sweterek i cieplejsze pajace, różnie to bywa ale lepiej mieć
a rozmiary to faktycznie się różnią, 56 nie równy 56 wszystko chyba zależy od firmy.
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 16:43   #1992
sylwia01485
Zadomowienie

niebieskaa- z tym grzybkiem to trafiłaś- pierwszy pomysł z imieniem "Rydzyk" ( z racji koloru i trochę z przekory wobec RM ) albo " Opieńka" ( bo tego dnia znaleźliśmy w puszczy miejsce, gdzie moja mama zebrała z 6 wiaderek opieniek).
Ale na razie roboczo jest Misia

EdziaO - kasowo się nie boję, bo damy radę. Bardziej boję się, że będzie nam wszystkim za ciasno- kota i świnki jakby nie było, a pies to jednak pies.
Dziecko pomoże i to z chęcią, ale martwię się, że już nie będzie tak łatwo wyjechać na weekend- kota zostawiałam, tym bardziej że ma chorobę lokomocyjną i każda podróż to koszmar, a pieska będę wszędzie ciągnąć. Z drugiej strony małe dziecko to też uwiązanie na jakiś czas i pewne ograniczenia towarzyskie, więc może dobrze się to zbiegło w czasie.
Na razie rozesłałam parę maili i dostaję odpowiedzi typu " Ojej jaki ładny- ty się zastanów , czy chcesz go oddać " i weź tu człowieku licz na przyjaciół, gdy przed tobą dylemat, co robić

Layla79 - faceci inaczej rozumieją słowo " sprzątanie" . Ja zawsze muszę listę zrobić, co trzeba sprzątnąć i w jakiej kolejności, bo inaczej to mi domownicy najwyzej naczynia do zmywarki wstawią- czyli już posprzątane

paulinka2 - komentarz dentystki- brak słów

artystka- zachowanie babci - jak wyżej
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 16:49   #1993
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rypka85 Pokaż wiadomość
Anecka Niestety mazowieckie
Nie mamy królików A szkoda bo bym chciała
Ale mam śliczne kotkie rude

A od zimy do wiosny miałam rodzine lisów dwa duże i 6 małych
Oooo rudaski mialam rudego kota, a teraz na podworko sie jakis przypaletal i go dokarmiam i kocham jak swojego i w polowie rudy. Kiedys urodzila calego rudaska ktory byl taki slodziak, puchaty fajny i gdzies zniknal

Cytat:
ja mam kilka na 56 bo w sumie nie widomo co z niego będzie czy dzidź gigant czy krasnalek. Ale te 56 kupowałam w lumpkach przeważnie, też dostałam od koleżanki.
Ale myślę, że się przydadzą.

Dziewczyny
nie dość, że dostałam zasiłek z ZUS to trafilismy trójke w totka. Całe 20 zł:DMatki Boskiej Pieniężnej
O wow gratulacje Ja kiedys czesto mialam trojki a teraz jak czasami puszcze totka to nawet 1 liczby nie trafiam

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
ja bym na 50 nie kupowała, ja nie mam żadnego ubranka na 50
na 56 kup sweterek i cieplejsze pajace, różnie to bywa ale lepiej mieć
a rozmiary to faktycznie się różnią, 56 nie równy 56 wszystko chyba zależy od firmy.
No ja sie zastanawiam wlasnie, ale chyba fsaktycznie na 56 kupie jeszcze .. czyli musze do pepco sie wybrac albo do hurtowni.

Jejjj ale pokazuja wielkie dzieci na Poslat cafe, szok.. jakie pulpeciki sie rodza

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-20, 16:55   #1994
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez Layla79 Pokaż wiadomość
wszyscy narzekają, to i ja sobie ponarzekam. mój tż po długich rozmowach na temat tego, że musi mi więcej pomagać przy sprzątaniu.. ostatnio pomógł.. zapytał, czy mi wnieść wiadro z mopem po schodach. no i nie odzywamy się od 2 dni

acha, mam też zrogowacenie siatkówki i wygląda na to, że jeżeli nie uda mi się zrobić laseroterapii w listopadzie, to dupa i będzie cc. co oznacza, że nie dam sobie sama rady i umrę przy łóżku dziecka. bo wolę umrzeć, niż mieć teściową obok siebie.

a ten numer teściowej Irsin - boski teściowa i własna goła pimpa, czad! chociaż prawdę mówiąc, ja się dziwię, że moja mi tego nie zaproponowała. też ma niezłe pomysły. może to dlatego w sumie, że się nie odzywam w ogóle do niej

czy ja po cc będę w ogóle mogła podnosić dziecko?

a co wstydzisz sie tesciowej?
przeciez wszystkie mamy to samo

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
Oooo rudaski mialam rudego kota, a teraz na podworko sie jakis przypaletal i go dokarmiam i kocham jak swojego i w polowie rudy. Kiedys urodzila calego rudaska ktory byl taki slodziak, puchaty fajny i gdzies zniknal

O wow gratulacje Ja kiedys czesto mialam trojki a teraz jak czasami puszcze totka to nawet 1 liczby nie trafiam

No ja sie zastanawiam wlasnie, ale chyba fsaktycznie na 56 kupie jeszcze .. czyli musze do pepco sie wybrac albo do hurtowni.

Jejjj ale pokazuja wielkie dzieci na Poslat cafe, szok.. jakie pulpeciki sie rodza

a tam od razu pulpeciki
moja np poprostu lubi byc duza

przyszla mi paczka z *******ami - w sumie mam juz prawie wszystko oprocz lozeczka, wozka i poscieli.
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 17:00   #1995
Anecka
Zakorzenienie

Nooo ale w wieku 3 lat wazyc 36 kilo..

Juz jutro dostane lozeczko yeeeee Na dworku od wozka wisza jeszcze dwa elementy wyprane, kurde ale jednym elementem jest to do spacerowki w sensie no deska material pasy i podnozek a ten podnozek ma folie i widzialam ze jakos sie tam woda dostala z mydlem i nie wiem czy to wyschnie

Wchlonelam wlasnie paczke ciastek i mam dosc slodkiego, ale mordką bym dalej ruszała

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-20, 17:04   #1996
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
z tym grzybkiem to trafiłaś- pierwszy pomysł z imieniem "Rydzyk" ( z racji koloru i trochę z przekory wobec RM ) albo " Opieńka" ( bo tego dnia znaleźliśmy w puszczy miejsce, gdzie moja mama zebrała z 6 wiaderek opieniek).
Ale na razie roboczo jest Misia
no nie - tylko nie Rydzyk

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:
Tosz to potwór jakiś nic tylko zamordować rodziców takiego dziecka
Stary 2010-09-20, 17:09   #1997
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:

Juz jutro dostane lozeczko yeeeee Na dworku od wozka wisza jeszcze dwa elementy wyprane, kurde ale jednym elementem jest to do spacerowki w sensie no deska material pasy i podnozek a ten podnozek ma folie i widzialam ze jakos sie tam woda dostala z mydlem i nie wiem czy to wyschnie

Wchlonelam wlasnie paczke ciastek i mam dosc slodkiego, ale mordką bym dalej ruszała
oj tak nei skrzywdze dziecka - nigdy!
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 17:19   #1998
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
W drodze powrotnej zajechalam do pepco i kupilam bodziaki ihihihih
Kliwia a w jakiej cenie te bodziaki ?? Szykuje sie do Pepco bo tak zachwalacie i rzeczywiście te Twoje so super, ale chcę wiedzieć jakie tam są ceny.
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 17:27   #1999
M25
Zadomowienie

Cytat:
Mam biale i moge dlugo nie wycierac Np teraz w ciazy nie chce mi sie Mam tez antyki w kolorze ciemnego brazu i na nich widac juz po 2 dniach.
Uwielbiam antyki !!! Zwłaszcza w takim ciemnym kolorze ale móż TŻ niestety zdecydowanie woli nowoczesny styl. Nie dał się namówić nawet na stare dodatki. Mój śp. dziadek był pasjonatem i odnawiał oraz kolekcjonował antyki. Mam po nim zaledwie wazon, świeczniki i drewnianą rzeźbę. Dostałam też obraz, który sam namalował, ale nie pasuje mi do mieszkania i chwilowo wisi u moich rodziców.
Stary 2010-09-20, 17:29   #2000
Aliszcze
Zakorzenienie

Artystka, komentarz babci mowę mi odjął czy ona taka wredna na starość się zrobiła? czy była od zawsze? teściowa coś mówiła kiedyś o tym? moja babcia pod koniec życia zrobiła się złośliwa (choć na przykład nie w stosunku do mnie) ale to po prostu był efekt starości (miała 97 lat jak zmarła).

Jeśli chodzi o wyjazdy z psem, to w wielu miejscach można mieć psa, a dobrze też jest mieć jakiś znajomych czy kogoś z rodziny, kogo pies zna i oni bez problemu na tydzień czy 2 mogą się zaopiekować. Jak moi rodzice wyjeżdżają, to my opiekujemy się ich psiakiem, a jak my wyjeżdżamy to rodzice biorą do siebie naszego psiaka. Oba psiaki znają się dobrze, znają oba domy także nie ma żadnych problemów. No i zawsze mamy wujka, który też niejeden raz już opiekował się psiakiem moich rodziców (jak my nie mogliśmy, a jeszcze nie mieliśmy swojego psiaka).

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 17:30   #2001
kliwia
Zakorzenienie

Stokrotka body z dlugim rekawe sa po 5,99 i po 6,99 tez sa, tylko inna firma bo kupilam na 6miesiecy wlasnie w tej cenie.
Body z krotkim rekawem sa po 4,99.

Polecialam do biedronki - kupilam ten szlafrok - tylko niebieskich nie bylo w rozmiarze L/XL i kupilam zolty.
Bede grudniowym zoltym kurczaczkiem na porodowce
Przed wyjsciem do biedry maz wyjal ze skrzynki reklame netto, i polecielismy od razu bo pilki do fitnessu byly po 30zl - dostalismy ostatnia. Juz sobie siedze na pilce ihihih

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-09-20 o 17:32
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 17:34   #2002
sanderinka
Zakorzenienie

no mówie wam co znalazłam w lumpku znajde kabel to wam wstawie

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 17:44   #2003
kretencja
Zakorzenienie

Wiecie co? Mąż zadzwonił do tych idiotów od mebli. Facet powiedział mu, że jeszcze nie wie, kiedy będzie mógł przyjechać na pomiar i się odezwie
Taka ****ica mnie wzięła, że skopałam tę pieprzona starą szafę, co ledwo dyszy i już miałam dzwonić do nich, żeby im powiedzieć, co o nich myślę Normalnie ciśnienie mi skoczyło jak rzadko Mąż mnie powstrzymał, bo tamci mają jeszcze nam dowieźć jakieś drobiazgi do kuchni, a jakbym ich zwymyślała, to mogliby już się nie odezwać A w sprawie szafy zadzwonił do innego faceta. Wprawdzie przyjdzie mierzyć dopiero w czwartek, ale miejmy nadzieję, że ten wreszcie okaże się w porządku i szafa przed porodem będzie.
A tamci niech się w dupę pocałują z tą szafą Jak się pofatygują wreszcie przyjechać na pomiar to im wtedy powiemy, że już nie jesteśmy zainteresowani
Ale naprawdę nie pamiętam, kiedy ostatnio miałam taki w****. Aż się biedny Dzidź zdenerwował...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-09-20 o 17:45
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 18:05   #2004
_paulinka2
Wtajemniczenie

kretencja Ty to się masz z tym remontem :/ ale człowieka może kur...ca strzelić :/:/:/ ludzie są niepoważni ;/ żeby ten czwartkowy fachowiec okazał się normalny

dbam o włosy

Edytowane przez _paulinka2
Czas edycji: 2010-09-20 o 18:07
Stary 2010-09-20, 18:07   #2005
kretencja
Zakorzenienie

No są, naprawdę dawno się tak nie zdenerwowałam. Na szczęście mąż, widząc chyba moje nerwy, wreszcie postanowił zadziałać
Juz mi lepiej

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-20, 18:10   #2006
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Wiecie co? Mąż zadzwonił do tych idiotów od mebli. Facet powiedział mu, że jeszcze nie wie, kiedy będzie mógł przyjechać na pomiar i się odezwie
Taka ****ica mnie wzięła, że skopałam tę pieprzona starą szafę, co ledwo dyszy i już miałam dzwonić do nich, żeby im powiedzieć, co o nich myślę Normalnie ciśnienie mi skoczyło jak rzadko Mąż mnie powstrzymał, bo tamci mają jeszcze nam dowieźć jakieś drobiazgi do kuchni, a jakbym ich zwymyślała, to mogliby już się nie odezwać A w sprawie szafy zadzwonił do innego faceta. Wprawdzie przyjdzie mierzyć dopiero w czwartek, ale miejmy nadzieję, że ten wreszcie okaże się w porządku i szafa przed porodem będzie.
A tamci niech się w dupę pocałują z tą szafą Jak się pofatygują wreszcie przyjechać na pomiar to im wtedy powiemy, że już nie jesteśmy zainteresowani
Ale naprawdę nie pamiętam, kiedy ostatnio miałam taki w****. Aż się biedny Dzidź zdenerwował...
kretencja, spokojnie Na pocieszenie powiem Ci, że my jak zamawialiśmy meble na wymiar to mieliśmy to samo. Najpierw przekładali termin pomiaru, to mój mąż sam wszystko wymierzył, zaprojektował wszystko i wykonał rysunek techniczny. Kiedy zjawił się Pan od mierzenia to pooglądał ten rysunek z każdej strony po czym stwierdził, że dla nich to za bardzo skomplikowane i narysował długopisem w zeszycie w kratkę swój rysunek, który przypominał mebelki jakie narysowało dziecko. Oczywiście czas wykonania był przedłużany od terminu do terminu. Nic się nie odzywaliśmy bo wpłaciliśmy zaliczkę. Kiedy meble przyjechały to oczywiście okazało się, że nie wszystko jest tak jak chcieliśmy i część mebli wróciła do poprawki.
Stary 2010-09-20, 18:13   #2007
KarolinaB
Raczkowanie

Artystka!!! wepchnęłabym jej już tego mopa w gardło albo w no co za babsztyl!!! Masz cierpliwość dziwczyno, naprawdę, ja to bym ci pomnik postawiła.

Kretencja - masz rację, chrzanić gości od szafy, bo może i byłaby pod was robiona ipod wasze potrezby, ale czy jest warto opłacać ją takimi nerwami??

Śliczne macie ciuszki dziewczyny ja czekam na dzień, kiedy TŻ skończy wcześniej i pojedziemy na zakupy, bo sama to sie nie wybieram nigdzie w najbliższym czasie. Też troszkę zostało.
A kurz na meblach, jasnych czy buałych... uchhh każdy jest niedobry
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 18:21   #2008
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
kretencja, spokojnie Na pocieszenie powiem Ci, że my jak zamawialiśmy meble na wymiar to mieliśmy to samo. Najpierw przekładali termin pomiaru, to mój mąż sam wszystko wymierzył, zaprojektował wszystko i wykonał rysunek techniczny. Kiedy zjawił się Pan od mierzenia to pooglądał ten rysunek z każdej strony po czym stwierdził, że dla nich to za bardzo skomplikowane i narysował długopisem w zeszycie w kratkę swój rysunek, który przypominał mebelki jakie narysowało dziecko. Oczywiście czas wykonania był przedłużany od terminu do terminu. Nic się nie odzywaliśmy bo wpłaciliśmy zaliczkę. Kiedy meble przyjechały to oczywiście okazało się, że nie wszystko jest tak jak chcieliśmy i część mebli wróciła do poprawki.

ooo to właśnie ja mam tak teraz :/ już miesiąc czekam na meble na wymiar :/

dbam o włosy

Stary 2010-09-20, 18:30   #2009
kretencja
Zakorzenienie

Dajcie spokój, zwariować można. Jak ja się z kimś umawiam, zwłaszcza w pracy zawodowej!, to robię wszystko żeby się wywiązać. A jak np. wiem że nie zdążę to uprzedzam - jak tylko wiem, że nie zdążę. Ci się nawet nie fatygują żeby zadzwonić, że np. znowu nie przyjadą
No ale już, szkoda nerw Oby ten nowy pan był poważniejszy

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-20, 18:31   #2010
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Zapomnialam sie pochwalic. Znajomi pozyczyli nam skore owcza, podobno dzieci na tym zasypiaja, jak np jest sie w gosciach itp. Niezbyt mi sie to podoba, bo to jednak skora zwierzaka, ale przyjemne w dotyku to faktycznie jest.Oraz grzejniczek, ktory zawiesza sie nad przewijakiem, czy w lazience by po kapieli dziecko sie nie wyziebialo. Nie wiem czy sie przyda, ale mile, ze znajomi to przyniesli
Ja skórę owczą kupuję do wózka
bardzo mi się podobają właściwości tego cuda

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
hej
musze sie pochwalic, dzisiaj michałka dali do normalnego łozeczka i pani dr powiedziala ze chciała by go za tydzien juz wypisac

bedziemy widziec jak sie bedzie sprawowal, jak bedzie grzeczny to w nast tygodniu go zabierzemy do domku oby
gratulacje

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
zaraz was kochane ponadrabiam, ale normalniee... muszę wam powiedzieć co się stało... byłam dzisiaj u pani dentyski, nie takiej co zawsze do niej chodzę bo ta akurat była na zwolnieniu, tylko do jakiejś innej bo mnie bardzo ząbek bolał. No i ona się pyta który mnie boli ja mówię że 6stka, a ona że dobrze i tam mi zrobiła tego zęba i na koniec do mnie z takim tekstem.... że wg niej to najpierw trzeba wyleczyć zęby a potem zachodzić w ciążę, ale to tylko jej zdanie ;| no trochę mi się przykro zrobiło, bo fakt nie planowałam ciąży, bo wg mnie jestem troszkę za młoda na to (mam 21l, a wyglądam na pewnie jeszcze mniej :/) ale trudno stało się, tak ? ;/ i takie komentarze można zachować dla siebie....
nie martw się
na studiach pani doktor kazała każdemu się przedstawić i powiedzieć kilka słów o sobie
jedna dziewczyna się przedstawia i dodaje mam 8 letnia córkę
a pani doktor na to dzieci rodzą dzieci
a ta kobietka młodo wyglądała
na przerwie ją przeprosiła i powiedziała że nie wie czemu odpowiedziała w taki sposób
więc każdemu się zdarza nie odpowiedni tekst

Cytat:
dzięki dziewczyny za skomplementowanie ciuszków
jeszcze jedno mi się zawieruszyło
ładne

ja też nie patrzyłam jeszcze na rozmiary
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości