|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Cytat:
Kiedys wyrzucili stary kredens kuchenny i teraz zaluje. Wspaniale by wygladal po odnowieniu To pare z moich mebli, biale sa nowe
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-09-20 o 18:36 |
|
|
|
|
#2012 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Super! Bardzo mi się podoba aranżacja na 2 zdjęciu jak i ta komoda z 3 zdjęcia, bardzo fajnie to wygląda. Babcia od mojego męża na białą antyczną kuchnię, kiedyś miałam na nią apetyt, ale tż ceni sobie prostote i minimalizm, więc moje mieszkanko wygląda mniej więcej tak:
Codziennie mnie zachwyca Twoje maleńkie życie.. Edytowane przez M25 Czas edycji: 2010-10-02 o 14:37 |
|
|
|
#2013 | |
|
Dragonfly
|
Cytat:
|
|
|
#2014 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Dziewczyny
Przez ostatnie dni jakoś nie chcialo mi się nawet włączac lapka. Boli mnie brzuszek w dole i brałam co dzień przez kilka dni po pół no-spy. Najczęściej boli w dole, ale z boku. Kupiłam część wyprawki: dokupiłam kilka ciuszków, rękawiczki niedrapki,szczotkę z grzebyczkiem do włosków, ręcznik kąpielowy, kocyk, ceratki do łóżeczka, 8 szt pieluszek tetrowych, nożyczki z osłoną do pazurków, proszek do prania Lovela, z kosmetyków to: oliwka Hipp, krem pielęgnacyjny do twarzy i ciała Hipp, krem chroniący przed wiatrem i mrozem Hipp, mydełko Bambino, a dla siebie dwie koszule nocne, krem na brodawki Babydream. Dokupiłam też jeszcze smoczek Aventu jeden, mimo że zestaw startowy cały Avent już mam. Dziś zamówiłam pościel i kocyk w sklepie. Pościel z firmy Feretti o taką: http://www.feretti.pl/bella-rose-premium.html ale bez śpiworka, bo nie bardzo chyba potrzeby mi będzie. Kocyk taki: http://www.bondodo.eu/index.php/pl/kocyki różowy z samym misiem, bez balonika Potrzebuje porady odnośnie pieluszek, czy muszą one być z wycięciem na pępek? Bo te co chce kupić raczej nie mają.. http://www.pampers.pl/pl_PL/diapers-...training-pants są to Pampers Premium Care. Czy któraś kobietka potrafi mi doradzić?? I co myślicie jeszcze o stosowaniu tego Oilatum, bo już sama nie wiem, czy jest sens kupować to jeśli nie wiadomo czy dziecko będzie alergikiem (oby nie było oczywiście, ale to przecież głónie na takie potrzeby się stosuje)?
|
#2015 |
|
Wtajemniczenie
|
M25, ladnie, mi brakuje tylko tam jakiegos obrazu na scianie
U mnie narazie mieszkanko zagracone. Musielismy oproznic pokoj dzieciecy i niektore meble umiescic tam gdzie w sumie nie pasuja. Ale po przeprowadzce bedzie porzadek. |
|
|
|
#2016 |
|
Zakorzenienie
|
Olajka, ja zdecydowanie nie kupuję Oilatum. Ani ja, ani mąż nie mamy specjalnie tendencji do alergii, więc zakładam, że dziecko też nie będzie alergikiem. A jak będzie to wtedy będę kupować.
Wyobraźcie sobie, że mój wujek jednak zadzwonił na policję. Przekazali sprawę wojewódzkiej, stamtąd zadzwonili i powiedzieli, że bardzo dobrze, że zgłosił, bo mają liczne sygnały, że taka grupa wyłudzająca działa i są na jej tropie. I każde zgłoszenie jest na wagę złota. Co to się dzieje z tym światem, nie? Nie można się czuć bezpiecznym
|
#2017 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie kupuję Oilatum - jeśli coś będzie nie tak to wtedy pomyślę, na chwilę obecną według mnie jest zbędne |
|
|
|
|
#2019 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() super bebenek ![]() Cytat:
ja wybierałam z moim tż wszystko choć miałam szczęście ze czesto się ze mną zgadzał, a myślałam ze to będzie trudniejsze-trzebabyło mu tylko wytłumaczyć jaki chcę efekt i zalety takiego rozwiązania, wtedy przyznawał mi racje i teraz jest zadowolony![]() Cytat:
Paulinka to Ty chyba najmlodsza na wątku jestes? ![]() Nie przejmuj się jakas baba, byle co je byle co gada hahah ważne zeby Cie zabek nie bolał. Mi rosną 8mki czasem tak rozpychaja, ze boli polowa szczeki, bede je robic po porodzie![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kurcze dobrze ze tż poszedł rano do biedronki po eklera, bo bym pewnie też tego szlafoka nie miała, gdyby nie kupił przy okazji a kupił bo marudziłam ze chce zamówić na all ale są drogieCytat:
zobacz sobie na aranżacje skandynawskie-ja je uwielbiam, niektore w IKEA sa swietne, na pewno do małych pomieszczeń się sprawdzają, a kurz oczywiście jak się nie ściera to jest wszędzie, ale na ciemnych rzeczach widzę go co chwila ale każdy lubi co innego przecież, ważne zeby w SWOIM domu czuć sie jak U SIEBIE i z checia do niego wracać![]() Cytat:
sorki za pytanie, ale utkwiła mi w głowie Twoja opowieść jak mieszkalas w Szcz. ![]() A na samym prawobrzezu sa 2 duze hurtownie z art.dla dzieci właśnie, jutro jade do jednej z nich odebrac lozeczko, ale może uda Ci się taniej upolować na ebay -------------------- właśnie zajadam miseczke z malinami -od Teściowej
|
|
#2020 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2021 |
|
Zadomowienie
|
Mimiskierka miałam straszny ból żołądka, na przestrzał do pleców aż, siły nie miałam płakać z bólu jakoś nawet. Brałam no-spe na żołądek
pomagała nawet, no i starałam się jeść lekkie rzeczy np. krupnik, za którym nie przepadam..W szpitalu jak leżałam to nawet diety na żołądek nie miałam żadnej, bo a dziewczyny do porodu miały bezsolną ![]() Cierpie na bezsenność ;( usypiam dopiero koło 4, 5 rano.. kapota a potem trudno mi wstać. Jakoś nie moge się wyluzowac i wyciszyć do snu i do tego myśli różne zaprzątają mi głowę, a czasem to już na siłę myślę o czymkolwiek żeby usnąć a to mi nie pomaga.
|
#2022 |
|
Raczkowanie
|
Czy ma ktos z Was jakis pomysl na przyspieszenie porodu
???Mam dosc juz powoli tego, choc nic powaznego mi nie doskwiera oprocz spuchnietych nog, ze prawie chodzic nie moge, ciaglych krost na brodzie i tych wielkich ubran na slonia. Czuje sie gruba, brzydka i do niczego nie przydatna. Wszystko mnie meczy, ach moglabym sie uzalac godzinami.... az nie chce sie gadac, chyba mi hormony szaleja.Kootek- o super, ze juz bedziesz miec Michalka w domku dzisiaj w pracy kolezanki robily zaklady ktorego urodze, kazda za jakos date obstwila 5 Euro, zobaczymy kto zgarnie kase, nawet szef sie dolaczyl i postwil date swoich urodzin 31.10
|
|
|
|
#2023 |
|
Wtajemniczenie
|
niebieskaa no taki gnój jestem
mniamiiii malinki współczuję tych ósemekmi też się podobają białe mebelki, w ikei widziałam świetną meblościankę... M25 bardzo ładny masz pokoik ![]() ja nadal się zastanawiaj nad oilatum olajka ale chyba kupię wtedy kiedy będzie potrzeba naprawdę
|
|
|
|
#2024 |
|
Zadomowienie
|
A tak zmieniając temat to byłam dzisiaj na wizycie i się trochę wkurzyłam na tego mojego lekarza, bo chodzę do prywatnej przychodni a czułam się jakby to napisać "obsłużona mechanicznie". Nawet usg mi nie zrobił i nie wiem ile mała już waży. Powiedział tylko, że szyjka bez zmian, nadal zamknięta, brzuszek w porządku i że nie ma żadnych infekcji. Dostałam skierowanie na morfologie, przeciwciała, na badanie moczu i do widzenia :/ Dobrze, że położna posłuchała chociaż serduszka małej
|
#2025 |
|
Zadomowienie
|
To i ja nie będę kupowała narazie tego specyfiku, ale jak mam mydełko i oliwkę to kupować jeszcze płyn do kąpieli z Hipp????
Zastanawiam się jeszcze nad tym termometrem bop widziałam dziś z firmy Chicco na podczerwień do czoła z wyświetlaczem, koszt to 130 zł. I nie orientuje się czy lepszy ten czy może taki co był za 65 zł do uszka min też na podczerwien co był na All. (wstawiałyście tutaj linka). Chciałam taką ciepła czapeczkę kupić, ale w sklepach są raczej te cieńsze, a mam już dwie takie. Z resztą większość wiązana jest pod szyjką, nawet tych cieńszych, a to nie za bardzo dla takiego maluszka chyba.
|
#2026 |
|
Zadomowienie
|
I te chusteczki Pampers sensitive kupie
ale nie wiem czy będą w takich ładnych opakowaniach plastikowych, bo widziałam np. Nivea w takich fajnych wygodnych.
|
#2027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo fototapeta jakas fajna.. DE, ja kiedys z mama odnowilysmy stare dwa mebelki. Jeden mam do dzis, ale niestety nie mam co z nim zrobic wiec musze wyrzucic. Tyle ze moje czarne Moja sasiadka uwielbia odnawiac antyki meblowe, pewnie by sie Tobie spodobaly jej mebelki Plecy mnie bola ![]() a po za tym mala dzis w ogole w brzuch widocnzie nie kopie a ciagle dostaje w srodku w pecherz i jelita chyba bo ciagle mam parcie do wc Aaa sie zzastanawiam bo mam jedna butelke aventu ktora dostalam i trzeba jeszcze wiecej butelek? bo sie zastanawiam jak to jest jakbym chcial sie kiedys wyspac to odciangleabym mleko i to sie do butelki daje i do lodowki? no to chyba msuze miec wiecej butelek. kupujecie moze takie masowanko na palec do dziasel dla dziecka??? aha a to my w 32 tc majtki mi sie pozwijaly jak zwykle
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-09-20 o 20:14 |
|
|
|
|
#2028 |
|
Zadomowienie
|
U mnie leci już 31 t.c. ..
jeeeej
|
#2029 |
|
Zakorzenienie
|
olajka jk masz mydelko to Ci juz plyn dmycia niepotrzebny.
Do mnie przyszedl dzis wlasnie termometr babyono I przewijak. ale pani chyba cczytala w myslach i zapakowala nam ten nad ktorym njpierw myslelismy, ale w koncu zamowilismy inny. koniec koncow moze byc bo jest ok ![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- anecka ta nakladke do masowania zakupie jak dziecko bedzie zabkowac ![]() ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- olajka dlamalucha dobra wiazana czapka, bo jak glowka rusza na wszytskie strony, to inna mu spadnie porpostu a wiazana na pewno nie udusi a sie bedzie trzymac na glowie.
|
|
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
Cos tam nie widac tego zalacznika
![]() 32 tc, metr w pasie ![]() Klade sie poogladac tv, dzis Transporter 2 na polsacie
|
#2031 |
|
Zadomowienie
|
Anecka słodki bebzolek
tylko nie mogę wejść w tą fotę żeby obejrzeć większą i pisze ,,błąd załącznika" .kliwia a ja właśnie obawiam się dlatego o taką wiązaną i wydawało mi się, że to dla straszych dzieci. Jest jeszcze krem do pupki na odparzenia z Hippa i chyba go kupie bo o tym Sudocremie też różnie pisze. W Rossmannie widziałam, że seria Babydream ma więcej kosmetyków dla dzieci, niż Hipp. kliwia daj linka skąd termometr zamawiałaś ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Anecka na metr w pasie to nie wygląda u mnie nadal 95 cm, a 31 t.c.
|
#2032 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A teraz jest mała znajda -Tofi nie mylić z Tofik ![]() ![]() Sylwia masz dobre serduszko, jeśli znajdziesz jej domek, to bądź z siebie dumna i się nie zadręczaj, ważne ze jej tam nie zostawiłaś, jak inni ludzie, przedyskutuj to z rodzinką jeśli dacie rade to super, a jeśli ktoś sie znajdzie to też super, bo ten szczeniak nie bedzie sie błąkał po lesie, ani nie bedzie w schronisku Jeśli chodzi o wyjazdy, to Tofi jest teraz u mamy ze względu na Dzidzia i na nasze małe M, ale jak ona jedzie to go bierzemy, a ostatnio byla taka sytuacja, że moja mama wyjechała, my do niej pojechaliśmy a pies trafił do mojej teściowej, u której też czuje się super i jak to ona mówi "rządzi się sam" bo zna ich wszystkich. śmiejemy się ze ma 3 domy albo ze jezdzi na wakacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wiem ze nie miałaś ja też lubię antyki, ale takowych nie mam, choć kiedyś chodziłam na targi staroci po różne duperele albo mam stolik pod tv przerobiony przez Tż-ta -ktoś wyrzucał stare meble a on spytał czy może wziąć sobie stolik (to jak byłam w szpitalu w lipcu) wział go skrócił nogi, wyszlifował, przemalował i mamy stolik pod TV za darmoche-pytają gdzie taki kupiliśmy![]() ps.też widze u Ciebie jakaś wielka naklejke czy cos na ścianę ![]() Cytat:
swego czasu myslalam ze ja jestem najmlodsza bo mam 24 ale na liście widze ze chyba nie tylko ja![]() W Rossmanie są, ale mozesz kupic tansze tez zuzyc dla siebie i wkladac potem te z pampers wklady.
|
|
#2033 |
|
Zakorzenienie
|
olajka ja tez kupilam krem do pupy z babyddream. Bo mi ziajke hgdzies wycofali i nigdzie posladkowego ziajki dostac nie moge
![]() termometr zamawialam tu: http://allegro.pl/termometr-elektron...232523604.html |
|
|
|
#2034 |
|
Zadomowienie
|
ok dzięki
![]() Zmykam bo mnie plecuchy już bolą, więc muszę odpocząć miłego wieczora życzę
|
#2035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zjadłam jajka na kolację - miały być na miękko ale nie były - a teraz mykam już do wyrka bo coś cały dzień chodzę taka śpiąca, ze szok normalnie - chyba nawet MjM nie doczekam
|
|
|
|
|
#2036 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na szczescie moj maz nie umie polskiego, tzn.uczy sie ale kiepsko mu idzie. Bo jakby umial to by sie z moja matka tylko klocil. Nie moze jej zapomniec jak mnie traktowala i nadal traktuje. Za kazdym razem musialam tlumaczyc, najpierw z angielskiego, potem z niemieckiego. |
|
|
|
|
#2037 |
|
Zakorzenienie
|
Anecka - gdzie ty masz tą stówę w brzuchu
wcale na tyle nie wygląda
|
|
|
|
#2038 |
|
Zakorzenienie
|
Anecka chyba jakis masz centymetr wypaczony
![]() ![]() ![]() brzuchol slodki ![]() ja mam 108 w obwodzie
|
|
|
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
Anecka, słodki brzuś
Ja kupiłam taką szczoteczkę do masowania na palec Niebieskaa, my z mężem co do większości mebli też się dosyć łatwo dogadaliśmy. Tylko o stół kuchenny był spór (stanęło na moim ) i teraz o ten regał Pisałyście o kosmetykach. Ja kupiłam płyn do mycia ciała i włosów Nivea (na razie 250ml, zobaczymy jak się sprawdzi), chusteczki do pupy też Nivea, oliwkę Hipp, krem przeciwko odparzeniom Hipp. Mam też Sudocrem, ale ja go od dawna stosuję na różne problemy skórne i i tak mam duży słoik
|
#2040 |
|
Zakorzenienie
|
My w 35
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.

Kiedys wyrzucili stary kredens kuchenny i teraz zaluje. Wspaniale by wygladal po odnowieniu
To pare z moich mebli, biale sa nowe

a potem trudno mi wstać. Jakoś nie moge się wyluzowac i wyciszyć do snu i do tego myśli różne zaprzątają mi głowę, a czasem to już na siłę myślę o czymkolwiek żeby usnąć a to mi nie pomaga.

az nie chce sie gadac, chyba mi hormony szaleja.
współczuję tych ósemek

swego czasu myslalam ze ja jestem najmlodsza bo mam 24 ale na liście widze ze chyba nie tylko ja