|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Bordowa, Tymek jednak dość dużo śpi, więc u mnie to nie przejdzie. Ale będę kombinować jak częściej kłaść go na brzuszek
Ycnan, Tymkowi też po skończeniu 2 tygodni zaczęły śmierdzieć kupki Idę się myć i nakarmić małego. Oby dzisiejsza noc była spokojniejsza Bo padam na pyszczek...
|
|
|
|
#392 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cytat:
![]() ![]() Ja czekam niecierpliwie, aż Boryskowi odpadnie kikut, bo mąż zapowiedział, że wtedy zacznie małego przewijać Teraz się strasznie boi, że tą pępowinkę oderwie Ciekawe jak będzie znosił te smrodki ![]() W ogóle, to jak byłam w ciąży, to zapowiedział, że on nie będzie zmieniał pieluch, mył tyłka itp, bo jest straaasznie obrzydliwy. A teraz to on kąpie Boryska i spokojnie patrzy jak wycieram małemu tyłeczek z kup Coś mu obrzydzenie przeszło :PKurcze, kupiałam kolejne opakowanie pieluszek Happy i są jakieś inne gorsze. Materiał taki sam, ale jakieś takie rozlazłe są Jakbym nie zapięła, to i tak małemu nie przylegają do ud/pupy (te gumeczkowe brzegi w środku) i już wiem, że wszystko wyjdzie bokiem ![]() Dwa poprzednie opakowania były w porządku, więc nie wiem czemu teraz są takie. Może jakaś lipna partia?
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-09-19 o 21:41 |
|
|
|
|
#393 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mały głodny to dostje cyca, raz o tej raz o tamtej godzinie.. Mam przynajmniej święty spokój, Filuś pieknie przybiera, a że jestem niewyspana.. No cóż liczyłam się z tym od dawna Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#394 |
|
Zadomowienie
|
Eh... Napisałam do producenta w sprawie tych pieluszek, bo drugie opakowanie jest takie jak do tej pory. I nie wiem, czy mi się trafiła paczka z jakiejś wadliwej partii, czy co
![]() Zła jestem, bo przecież nie założę tych pieluszek Borysowi bo wszystko co zrobi będzie wylatywało bokiem ...Czekam, aż się młody obudzi, nakarmię i walnę się w końcu spać
|
|
|
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja na brzuszek kladlam zaraz po odbiciu.. i super mu sie spalo, jak sie odbije to juz mu sie nie ulewa wiec u nas zdawalo to egzamin, na poczatku jak gokladlam to sie strrasznie darl i denerwowal.. pare razy nawetn nam sie ze zlosci na plecy obrocil tak sie krecil! myslalam ze z lozka spadne szok! ale teraz bardzo to polubil i spi na brzuchu lezy patrzey na swiat, nawet jak z nim gdzies idziemy po mieszkaniu to jest na brzuszku tzn glowa oparta na naszym przedramieniu a brzuch o dlonie, uwielbia tak obserwowac swiat, musze wam powiedziec ze im wiecej kladziemy go na brzuch tym wyzej podnosi glowe, no i na coraz dluzej, wprawdzie nadal bawi sie w dziedziola i glowa mu lata ale widzimy ogromne postepy
w nocy maluch spi na plecach ale w dzien czesciej na brzuszku i sam sobie obraca glowe raz na jedna raz na druga strone bordowa pytalas o rozne rodzaje aktywnosci, mozesz Asie klas na mate poki co pewnie wiele na niej nie zdziala ale bedzie machac rekami a noz widelec udezy jakas zabawke wiesz jak sie zdziwi Pat na poacztku tylko patrzyl teraz macha rekami bezcelu czasem cos dtknie i robi takieeeee oczy no i tak jak mowila Pami mozesz z nia tanczyc gadac do niej masazyki robic zabawy paluszkowe dotykowe, no i spacerowac po mieszkaniu pokazujac jej rozne rzeczy ![]() Pomidora ta babka karmiaca tragedia... ehsss ycnan a nie sa za male? patowi kupsko bokiem i gora wychodzilo jak byly za male.. wogole nosimy juz 3! bo dwojki mielismy badzo krotko.. szok... doczytalam ze inne opakowanie jest ok.. to znaczy ze nie sa za male.. hm mto moze serio jakas wadliwa partia... trzymajcie dzis kciuki idziemy do pediatry na przeglad no i na szczepienie ale sie denerwuje bardziej niz ona.. biore dzis 5w1, a pogadam z nia szczerze o tych zalecanych zobaczymy co mi powie... no i od razu zaniose wniosek o becikowe
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ycnan, no ciekawe, czt twój TŻ spełni obietnicę i będzie małego przewijał U nas to P. pępuszkiem się zajmował, ja nie mogłam nawet na to patrzeć i byłam przeszczęśliwa jak odpadł (a długo odpadał). Dobrze, ze napisałaś do producenta - powinni ci kasę oddać za te pieluszki ![]() Naked, ale Tymek tak jest przyzwyczajony do tego planu, że ja go już prawie wcale nie wybudzam, sam budzi się o ustalonych godzinach ).Marta, ja nie mogę po odbiciu kłaść małego na brzuszek, bo 1. rzadko odbija (a trzymam go 15 min. jak kazała położna), 2. paskudnie ostatnio ulewa, mam wrażenie, ze cała zawartość żołądka wypływa Ale staramy się kłaść go na brzuszek własnie w czasie aktywności. Dziś jak zaczął płakać na brzuszku, na chwilę zmieniłam mu pozycję, a potem znowu na brzuszek Tak go męczę Trzymam kciuki za "przegląd" ![]() Coś mi się z twarzą dzieje Pod jednym okiem wyskoczyła mi czerwona wysypka, muszę w tym tyg. iść do dermatologa, bo nie chce zejść. A drugie oko od pobytu w szpitalu puchnie i łzawi i boli Dziś do tego stopnia, ze nie założę w ogóle soczewek, tylko w okularach pomykam... Mam nadzieję, że szybko mi to wyleczą, bo czuję się jak kaleka ![]() Wczoraj byłam na spacerze w koncu w butach na obcasie ![]() Miłego dnia Edytowane przez Pomidora Czas edycji: 2010-09-20 o 09:59 |
|
|
|
#397 |
|
Wtajemniczenie
|
Pomi, jak tam nocka?
U nas spokojnie, Mała po raz drugi przespała 5 godzin
|
#398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, ze Aśka tak ładnie spała - pewnie jesteś przeszczęśliwa ![]() Muszę w mieszkaniu posprzątać, a potem przed spacerem moze jeszcze się zdrzemnę. Oko mnie boli masakrycznie - oby P. zarejestrował mnie jak najszybciej do okulisty, bo nie wyrobię
|
|
|
|
|
#399 | ||
|
Zadomowienie
|
martucha84, kciuki za wizytę u pediarty
![]() Cytat:
A te z tej lipnej paczki są jakby na jeszcze większe dziecko. No, ale największy problem to to, że te gumeczki w środku są bardzo słabe. Jak rozłożę "normalną" pieluszkę, to ona się odgina w łuk (bo te gumki ciągną), a te lipne są płaskie jak naleśnik ![]() Cytat:
Ma tez zwyczaj zbierania mleka w ustach i łykania dużymi partiami (nie zawsze) więc jeszcze się czasem zakrztusi,zachłanna bestia moja
|
||
|
|
|
#400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
My z odbiciem akurat nie mamy problemu, bo Mała odbija praktycznie już po minucie trzymania w pionie i to beka jak stary chłop
![]() Za to nie mogę się już doczekać kiedy będzie dłużej spać, bo w nocy karmię co 2 godziny, mam nadzieję że z czasem będzie spać dłużej... A z tymi pieluchami to ja jestem w szoku, bo pampersy 2 są dobre, a Happy 1 za duże i na razie te 2 używam a potem 1
|
|
|
|
#402 |
|
Zadomowienie
|
Heh, Popłakałam sobie właśnie troszkę, popatrzyłam na moje śpiące Słoneczko, a ten, chyba żeby mamie humor poprawić, zaczął się prężyć, stroić minki i puścił dwa konkretne bącury
![]() A teraz śpi dalej z banankiem na twarzy
|
|
|
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
Obiecałam, że coś napiszę, więc jestem...
W niedzielę o 16:50 odeszły mi wody, po dość sutym obiedzie O 17:30 byliśmy już w szpitalu. Anestezjolog zdecydował, że zaczekamy do 21:00 (aby uniknąć płukania żołądka). W międzyczasie skurcze się nasiliły i zagęściły czasowo. Momentami wyłam z bólu. Ale dałam radę. Znieczulenie - nie wspominam tego miło. Przez tik nerwowy pierwsze wkłucie (na leżąco) się nie udało (brrr)... Dlatego drugie było już na siedząco i trzymały mnie aż 2 osoby. Potem czułam ciepło w nogach za chwilę przystąpiono do cc (zdziwiło mnie, że czuję dotyk, a samego cięcia już nie). Po niecałych 5 min. Karolcia była już na zewnątrz - owinięta 5x !!! pępowiną wokół szyi, aż lekarze się zdziwili, bo na KTG ani raz nie spadło jej tętno... Ale była sina, stąd 1 pkt mniej... I co warto zaznaczyć - to tatuś zobaczył ją pierwszy - Farciarz Pokazano mi ją dopiero pod koniec operacji, gdy zabierano ją na oddział noworodków.A ja - zostałam odwieziona na salę, ok. 2 w nocy znieczulenie przestało działać i zaczęła się jazdaaa Ok. 16 musiałam wstać. Koszmar. Sama próba siadania była okropna - ból nie do opisania. A przy chodzeniu robiło mi się słabo i miałam napady duszności. Ale druga próba była łatwiejsza. No i potem rozchodziłam ból. We wtorek rano, tuż przed przeniesieniem do zwykłej sali, byłam w stanie wziąć sama prysznic. Jazdy zaczęły się potem, bo tam łóżka niewygodne (stare, zapadające się), więc nawalał mi kręgosłup. Ale Karolcia była grzeczna więc pozwoliła wypocząć i się wyspać. Jestem bardzo zadowolona z opieki położnych, pielęgniarek od noworodków, salowych, no i z lekarzy. Warunki w szpitalu koszmarne, ale personel to wynagrodził. CC robiła mi lekarka, o której nie miałam dobrego zdania (Alicia4 - mowa o Twojej lekarce ). Ale diametralnie zmieniłam o niej zdanie po tym, jak mnie traktowała po cc. Nawet zagadała mnie na korytarzu, obejrzała ranę, pytała o samopoczucie podczas obchodu... Mój lekarz (z-ca ordynatora) również się mną interesował, ale już nie tak, jak ona. Rana goi się szybko, szwy są rozpuszczalne, a samo cięcie, choć długie, to bardzo cieniutkie... Można długo by pisać o moich odczuciach związanych z porodem i macierzyństwem, ale nie czas na to... Cieszy mnie, że zebrało mnie nagle, bo dzięki temu Karolcia jest już z nami. Poza tym nie stresuję się już tym, że muszę jechać do szpitala (a przyznam, że w pewnym momencie miałam ochotę stamtąd uciekać, tak bardzo się bałam). Choć pewnie o tej porze i tak już byłabym PO planowanej cc ![]() A oto nasza Karolinka:
|
|
#404 |
|
Raczkowanie
|
Malutka śpi, więc mam czas na nadrobienie postów
![]() Oto nasza Juleńka w drugiej dobie życia: Załącznik 3419848 |
|
|
|
#405 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i napisz później co pediatra sądzi o dodtakowych szczepieniach, bo jest tyle różnych opinii i sama nie wiem co robić. Jak narazie jestem w 100% zdecydowana na rotawirusa i chyba raczej 6 w 1 ![]() Cytat:
![]() angelika & justysia cudne bobaski, witajcie
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2010-09-20 o 12:26 |
||
|
|
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
witam ja na moment tylko bo synus wzywa oj trudno o czas aby wejść
wiec tam Rafałek przyszedł na świat 14 wrzesnia o 10:42,3280g i 60cm,9punktów(poród ciężki,po długich męczarniach poród zakończył się cesarskim cieciem) co przeszłam to przeszłam,ale Rafałek wynagradza wszystko-od soboty jesteśmy w domku a ja no pomalutku dochodze do siebie synio jest cudowny w końcu tu mogę dołączyć ale bede pisac w miare mozliwosci,bo ciezko nadal mi synio spokojny gorzej ze mna,bo po cc i to cholerne przeziebienie i boli ale z dnia na dzien lepiejnie wiem czy opisze swój poród nie chce pamiętac tego co przeszłam wielki skrót 4 dni skurcze 2 dni w domu ale jakos dawałam rade 2 dni na patologii poróbowanie porodu sn,ale juz za długo i szybko cc,aby nic sie nie stało,skurcze skurczami,ale ja miałam krzyżowe i niestety ból nie do opisania...
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
Gabisun, biedulko, to rzeczywiście często karmisz w nocy, musisz być wykończona
Ycnan, a czemu płakałaś? Hormonki czy coś się stało? Angelikaw, fajnie, ze miałaś dobrą opiekę w szpitalu Justysiu, jak sobie radzicie? Julcia śliczna Dra, gratulacje Właśnie była u mnie położna... bez zapowiedzi Na szczęście posprzątane mam Powiedziała, ze jak skończy mi się krwawienie i będę miała ochotę, to mogę już mężusia dopaść A właśnie mi się konczy plamienie. Więc niech się mężuś pilnuje... Chociaż ostatnio nieznoszę swojego ciała i nie mogę w lustro patrzeć, będe musiała się przemóc...
|
|
|
|
#408 |
|
Zakorzenienie
|
Pomi no trochę niewyspanie doskwiera, ale powoli się przyzwyczajam do takiego rytmu
mogła by się raz porządnie najeść, a nie rzuci się żarłocznie na cyca i po 10 minutach jest po sprawie a ja czuję, że pokarm jeszcze jest a z tymi pieluchami to ja się gubię naprawdę, bo pampersy 1 róznią się od pampersów 2 tylko tym, że 2 są bardziej miękkie, cieńsze i mają inne obrazki, a jak przykładałam na wielkość to prawie identyczne więc nie kupowałam już kolejnych 1 tylko zaczęłam swoją jumbo pakę a potem zużyjemy 1 Happy ![]() Naked mój tz ostatnio mi nie chcial uwierzyć, że to mala bekła jak usłyszał to był pewien, że to ja |
|
|
|
#409 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pomidor dziekuje za kciuki
trzymam kciuki za oko.. no i widze ze u was niedlugo bedzie bardzoo ogoraco ![]() ycnan dziekuje za kciuki ![]() Cytat:
![]() angelikaw jeszcze raz gratulacje, Karolinka jest sliczna ![]() justysia8522 Julenka jest slodziutka ![]() Cytat:
ona jest goraco zwolenniczka szczepienia, powiedziala ze niby ludzi wypisuja na necie ze rota i tak nic nie da itd.. ale ona poleca goraco jesli kogos tylko stac bo jak to powiedziala - kazdy dzien spedzony w szpitalu, patrzenie jak maluszek cierpi jest okropne, (i o tym sie niestety przekonalam) no i ona goraco zacheca bo kazdy dzien mniej w szpitalu to ulga dla dziecka.. no a na pneumo jeszcze mocniej zacheca... wiec my postanowilismy go zaszczepic... pieniadz nie pieniadz - zdrowka na pieniadze sie nie przelicza, i tak rota kosztuje 370 kazda dawka a sa dwie, a pneumo jesli szczepi sie przed 7 mce to sa 4 dawki po 300 kazda a jak po 7 mce to 3 dawki.. my sie ugadalismy ze rota szczepimy za 6 tygodni i potem znowu za 6 (zeby zamknac sie przez 6 mce zycia) a pneumo po 7 miesiacu, a pieniazki wezniemy z becikowego no i czesciowo z ubezpieczenia (kasa za urodzenie dziecka) 1800 zl nas to wyniesie, okolo, ale jak mam miec wybor 1800 a zdrowko to wole zdrowko... bynajmniej jak cos sie bedzie zlego dzialo to nie bede sobie plula w brode ze moglam zaszczepic.. bo wiem ze zrobilam wszystko co z mojej mocy ![]() dra przytulam mocno i wspolczuje porodu aaaaa i nie mowilam wam, w piatek bylam u gina na przegladzie technicznym ![]() ![]() u mnie wszystko dobrze, wszystko ladnie zagojone, pan doktor zapytal czy chce teraz po porodzie tabletki czy moze sie staramy hahahahaha bo powiedzial ze najszybciej mozna sobie strzelic bobasa zaraz po urodzeniu pierwszego no i dostalismy tabletki azalia - caly czas sie je bierze, nie ma przerw na "okres" to sa takie jednofazowe specjalnie zeby moc karmic piersia... a jak juz skoncze karmic to mam przyjac pogadamy o czym innym.. aaa i zartownis zapytal czy juz mam ochote wyrzucic syna przez okno ;D to mu mowie ze przez okno nie ale udusic juz pare razy miala ochote to sie smial ze to calkiem normalne i powinnam sie tylko cieszyc ze u mnie z glowa ok![]() ![]() aaaa mam lekkie zapalenie - powiedzial ze to pewnie zaburzenie hormonalne po porodzie i flora bakteryjna oszalala dostalam globulki i po 6 dniach moge wykorzystac meza
|
|
|
#410 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, dostała też od cioci fajną zabawkę z grzechotką i zawsze jak jej pokazuję i grzechoczę, to obraca główkę w tę stronę skąd dochodzi dźwięk. Myślę, że dla takiego maleństwa to dużo bodźców.A propos zabawek, kiedy kupić karuzelę?? Wy już kupiłyście? Cytat:
Aha, leży 2-3 razy po 5 min, różnie.Cytat:
Gdyby nie ten bolący brzuszek, to byłoby cudnie...Cytat:
Napisz co się dowiedziałaś o szczepionkach.Co do szczepień.. wiem że było o tym tysiąc razy, ale tak się zastanawiam znowu- miałam nie brać żadnych dodatkowych płatnych szczepień, tylko te obowiązkowe, ale okazało się, że ze względu na wadę serduszka Mała będzie miała za darmo szczepienia przeciwko pneumokokom (a trochę u nas kosztują). Byłam im przeciwna, ale w tej sytuacji to chyba zaszczepię Małą Chcę dla niej jak najlepiej i sama nie wiem teraz..Cytat:
No i Mała chyba nie nadąża tego mleczka połykać, dlatego tak często robi sobie przerwy. Je chwilkę i już mnie odpycha, po chwili znowu chce jeść. Teraz odciągam trochę mleka przed karmieniem, to jest lepiej, mam nadzieję, że to też kolki złagodzi.Cytat:
Za to Happy jakoś nam nie podeszły
Martynka Edytowane przez Lenka* Czas edycji: 2010-09-20 o 14:57 |
||||||
|
|
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
ooo..no właśnie Lenka jakie te Dady są? bo mam chęc kupić jak mi sie pampersiaki skończą
|
|
|
|
#412 | ||
|
Zadomowienie
|
angelikaw, justysia8522, śliczne dzieciaczki
![]() dra, długi ten Twój synek, 60cm ![]() Oj, hormony, zdecydowanie Ale jak tylko zobaczył, że płaczę, to przyszedł, przytulił i stwierdził, że przecież jeszcze do domu wraca Eh... Hormony, hormony ![]() A to położne mogą sobie tak niespodziewanie wpadać? martucha84, a nie boisz się, że te tabletki jednak zaszkodzą Patrykowi? Bo ja się, kurcze, tego troszkę obawiam. Jak by nie patrzeć są to hormony. Biorę pod uwagę jeszcze wkładkę, bo i tak ze 2 lata poczekamy przed następnym dzieckiem Lenka*, mój Borysek wodzi wzrokiem za telefonem jak ktoś dzwoni Chyba lubi mój dzwonek ![]() Cytat:
, ale na razie leży w pudełku pod łóżeczkiem. Tak samo mata edukacyjna.Jeśli chodzi o szczepienia, to darmowe bym "brała" Na pewno nie zaszkodzą Cytat:
![]() Pampersy są za drogie, ale za to Happy, jak najbardziej mi odpowiadają. Mały nie ma odparzeń, nic nie przesiąka. W dodatku, kochane, MUSZE POCHWALIĆ firmę W dodatku pan bardzo miły, zapytał, czy czasem nie chcę już większego rozmiaru Także, ogromny plus dla firmy Idę dać cyca ^^ A potem pochłonę pierożaczki od mamci ^^
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-09-20 o 16:40 |
||
|
|
|
#413 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zadowolona jesteś z nich? nie przemakają itp.? bo chcę kupić z dwie paki i nie wiem czy te, czy może wziąć "2" od 3 kg one są
|
|
#414 |
|
Wtajemniczenie
|
Asi też się rzadko odbija i ciągle się krztusi
Z każdym razem praktycznie ![]() My nadal siedzimy w 1 Pampersa ![]() angelikaw Mnie też tak strasznie bolało po cc dra Ale długaśny synek ![]() Też miałam skurcze krzyżowe ... Namęczyłaś się biedactwo, obyś szybko zapomniała o bólu ![]() Pomidora U mnie też raz była bez zapowiedzi Akurat jak mama była sama z Asią w domu. Wiem, że w tym tygodniu też przyjdzie, ale kiedy dokładnie, tego już nie wiem ![]() U nas chyba wszyscy namawiają na pneumokoki I ja chyba też będę szczepić Ważyłam się dzisiaj W ciąży przytyłam 15kg i dobiłam do 90kg ... Jestem 25 dni po porodzie i ważę ... 74 Schudłam 16 kg Nie mam pojęcia jak to się stało! Ale humor od razu lepszy ![]() Mówię dziś do mojej siostry, pokazując jej Asię "to nasz mały Miś Lubiś" A ona zdolna zrozumiała "mały Nieślubiś"
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
Bordowa
za wagę Ja też się muszę pochwalic, że dzisiaj ważę 51kg czyli został mi kg do zrzucenia Dziewczyny ja teraz jak karmię to normalnie mam takie napady wilczego głodu że szok i już mam zestaw słodyczy nieszkodliwych: wafelki, biała czekolada, biszkopty, lion biały i ciasta to bym tonami jadła
|
|
|
|
#416 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam radochę jak nie wiem ![]() I gratki dla Ciebie za zrzucenie wagi ![]() Jaką polecacie matę edukacyjną?
"Pamiętaj: wszystko Ci wolno - ale nie wszystko warto." Edytowane przez bordowa Czas edycji: 2010-09-20 o 21:22 |
|
|
|
|
#417 |
|
Zadomowienie
|
Miekką i w jaskrawych kolorach - bo takie kolory dziecko widzi najlepiej
Tyle wiem. My mamy firmy Baby Ono, Farma czy coś tam Wisi sobie w każdym razie krówka, koń (chyba) i jakieś 3 inne dziwolągi Zwierzaki dzwonią jak się je ruszy, no i można je zdjąć i powiesić inne.Są bardziej skomplikowane maty, ale myślę, że Boryskowi taka wystarczy Wiecie co? Tylko mnie nie bijcie ![]() Miałam straaaszną ochotę na piwko z sokiem, więc mąż kupił mi redsa malinowego (btw, podobno piwo zwiększa laktację). No i nalałam sobie ostrożnie 1/3 kubka, wzięłam dwa łyki... i oddałam resztę mężowi. Nie smakowało mi ![]() Dziecię śpi spokojnie więc zostawiam go samego i idę się kąpać i spać, bo niedobra ze mnie mamuśka
|
|
|
|
#418 |
|
Wtajemniczenie
|
ycnan Ja już tak dawno piwa nie piłam, że pewnie też by mi nie smakowało
![]() Ja zastanawiam się nad tą matą: http://allegro.pl/mata-edukacyjna-ko...231725216.html co myślicie? Chociaż ona mało kolorowa jest ... Ta chyba byłaby lepsza http://allegro.pl/baby-mix-mata-eduk...228347318.html
"Pamiętaj: wszystko Ci wolno - ale nie wszystko warto." Edytowane przez bordowa Czas edycji: 2010-09-20 o 22:25 |
|
|
|
#419 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
u mnie jeszcze 7 kg nadwyżki i kupa sadła na brzuchu ale nie to jest ważne ![]() Martwię się, bo Filuś chyba chory albo za suche u nas powietrze. W nosku mu charczy, ma chrypkę, nie może sobie biedak z tym poradzić, tak jakby chciał zakaszleć ale nie umie. A ja nie śpię tylko nasłuchuję. Jutro chyba wezwę lekarkę, nie ma co bagatelizować, bo u takiego malucha nietrudno o coś poważniejszego
|
|
#420 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do tabletek to hmm szczerez mowiac ufan na maxa swojemu lekarzowi i skoro mi je przepisal mowiac ze to dla kobiet karmiacych (zreszta na ulotce tez czytalam ze owszem przenika ale jest go tak malo ze niewplywa na dziecko) to nie mam powodu do obaw.. Cytat:
na razie stosujemy pampki, ale jak sie skoncza kupimy happy bo przyjaciolka stosowala i tez poleca, no i skusimy sie pewnie na ta dade by miec pelen przeglad ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja tez mam wilczy apetyt a slodycze jem takie same ![]() ![]() Cytat:
my mate mamy taka - super nam sie podoba fajne kolory szelesci itd.. a juz nawet ja wyprobowalismy tzn nasz na niej lezy i macha rekami ale jeszcze nie kuma o co chodzi ale byli u nas znajomy i 3mce dzieckiem i ich pociecha tak sie fajnie na niej bawila ze szok machal rekami gaworzyl ![]() http://www.tomiko.pl/222,bomiko-baby...cyjna-zoo.html ide dzis do fryzjera ciekawe czy dam sie obciac czy obleci mnie strach i tylko sie farbne ![]() a o 10-11 przychodza do mnie kolezanki z lezaczkiem bujaczkiem z fisher prica dla mlodego ale sie ciesze mlody sie bedzie bujal a ja bede mogla spokojnie cos ugotowac
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-09-21 o 07:40 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:27.

Bo padam na pyszczek...

Teraz się strasznie boi, że tą pępowinkę oderwie
Ciekawe jak będzie znosił te smrodki
gorsze. Materiał taki sam, ale jakieś takie rozlazłe są
Jakbym nie zapięła, to i tak małemu nie przylegają do ud/pupy (te gumeczkowe brzegi w środku) i już wiem, że wszystko wyjdzie bokiem 
mały głodny to dostje cyca, raz o tej raz o tamtej godzinie.. Mam przynajmniej święty spokój, Filuś pieknie przybiera, a że jestem niewyspana.. No cóż liczyłam się z tym od dawna 
Ale staramy się kłaść go na brzuszek własnie w czasie aktywności. Dziś jak zaczął płakać na brzuszku, na chwilę zmieniłam mu pozycję, a potem znowu na brzuszek
U nas spokojnie, Mała po raz drugi przespała 5 godzin 

Schudłam 16 kg
za wagę
albo za suche u nas powietrze. W nosku mu charczy, ma chrypkę, nie może sobie biedak z tym poradzić, tak jakby chciał zakaszleć ale nie umie. A ja nie śpię tylko nasłuchuję. Jutro chyba wezwę lekarkę, nie ma co bagatelizować, bo u takiego malucha nietrudno o coś poważniejszego