|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15
Cytat:
|
|
|
|
|
#3932 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3934 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak na ostatniej stronie jest link na stronę dukanową Byssi czy coś takiego
Spadam spać kochane chudzinki
|
#3935 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3937 |
|
Raczkowanie
|
Ja również zajadałam lidlowy pudding. By urozmaicić polałam syrupem malinowym i posypałam dzienną porcją otrębów
|
|
|
|
#3938 |
|
Konto usunięte
|
edit
Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2010-09-20 o 21:43 |
|
|
|
#3939 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
odliczamy ile do bana zostało? skąd się biorą takie żałosne typki?
|
|
#3940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wiem, że są też ciężkie przypadki - wszystko na świecie jednym pasuje, innym nie, jednym służy, innym może szkodzić. Zwłąszcza jak się nie stosuje do ściśle określonych zasad tylko próbuje się na własną rękę modyfikować i poprawiać po autorze diety. Ja zostaję. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#3941 |
|
Raczkowanie
|
Nareszcie znalazłam syrop bez cukru
ale już się nie mogę doczekać serniczka z galaretką
|
|
#3942 |
|
Zakorzenienie
|
chyba jutro podjadę do Lidla .... tak mi się chce słodkiego yhhh
|
#3943 | ||
|
Zadomowienie
|
Ups... no, działo się... aż jęzor swędzi...
Ale kreska to kreska - zgadzam się w zupełności... A więc przechodzę do ważniejszych tematów ![]() Cytat:
No, lepiej sałata, lepiej.... Cytat:
Czyli - jak w dyskusji oddzielonej kreską - jednym szkodzi, innym nie... Popróbuj, będziesz sama najlepiej wiedziała czy CI to służy... |
||
|
|
|
#3944 |
|
Zakorzenienie
|
a próbowała może któraś z Was syropu z Tesco? bo nie byłam dawno w Lidlu i jeszcze przez dobry tydzień się nie zapowiada, a kupiłam syrop na słodzikach właśnie w Tesco, oczywiście produkcji Tesco
i trochę się boje go otworzyć |
|
|
|
#3945 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ło jezusicku, ale jazda.... Pa, Oluś. Zanim doczytałam to \ty padłaś. A swoją drogą to nie doszłam chyba do najbardziej spektakularnych postów, bo już były wycięte Jaka szkoda... Cytat:
Dobra, idę spać, choć nie wiem, czy mi się teraz uda - moje skołatane nerwy mi nie pozwolą... ![]() DObranoc. Wizualizujemy spadki... Proszę bardzo. |
||
|
|
|
#3946 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
szczerze mowiac, to szalu nie ma, ale podejrzewam ze wszystkie te syropy za 'złotydwajsciapinć' sa takie same i podobnie robione ![]() obecnie na diecie uzywam go zamiennie z lidlowym, w zaleznosci na co mam ochote ;P z lidla mam wisniowy, a truskawke i maline z tesco. |
|
|
|
|
#3947 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja stosowałam ale nie działał na moją porcelanę ale na mnie mało co zadziała aaaa poza tym olej rycynowy jest doskonałą odżywką do paznokci, włosów i rzęs! To akurat testowałam i było super ale wkurzało mnie to, że ten olej jest olejem ![]() Cytat:
![]() Ja dziś byłam w realu na rozpoznaniu.. obkopałam wszystkie regały z nabiałem i dupci blada... znalazłam serek wiejski light, chudy twaróg, poza tym znalazłam tuńczyka w sosie własnym - już dziś opędzlowałam na kolacyjkę puszeczkę i gdyby nie cena to bym go mogła wcinac cały czas widziałam dobrego mintaja, mleko 0,5% może być czy nie?w fazie uderzeniowej takie przyprawy jak np szczypiorek odpadają? aleeeee nie znalazłam -Skrobii kukurydzianej (czy to miała być ziemniaczana skrobia ? )-serka homogenizowanego który by miał więcej białka niż tłuszczy i węgli razem ani żadnego jogurtu coby ten warunek spełniał (ani light, ani 0%, o owocowych już nie wspominając) - ketchupu dietetycznego bez cukru -otrębów ani pszennych ani owsianych! Czym zastępujecie smietanę? jogurtem jakimś? Ale jakim skoro każdy ma więcej T+W niż białka :/ Ten syrop z Lidla to taki co to mniej niż 2 zł kosztuje za litrową flaszeczkę, w plastikowej butli z czerwono białą etykietką i białą zakrętką? Mam takowy i wiśniowy i malinowy.. tani ale sama chemia i bardzo wodnisty jest.. ale do wody mineralnej w sam raz ![]() Możecie mi podpowiedzieć co jeszcze zakupić na uderzeniówkę i w jakich marketach ? bo osiedlówki odpadają chyba a real obkopałam i nieco zwątpiłam. Mam na uderzenowej być 6 dni aż ![]() Wpisałam w teście wagę minimalną jaką się da czyli 40 kilo - że niby tyle chciałabym ważyć - dlatego tak wpisałam by mi obliczyło ile wg Dukana mogę schudnąć maksymalnie i pokazał mi 61,4 i do tego będę dążyć.. jak wcześniej mi efekty spasują to przejdę na 3 fazę i już ale jak już się zmagać to do perfekcji ![]() Bo jak wpisywałam, że chcę ważyć 70kg (co mi kiedyś odpowiadało w zupełności) to mi pokazał rozplanowanie diety do 68kg ale jak da się mniej to czemu nie chyba ze mi będzie widać pracę serca przez skórę i ubranie to wtedy zbastuję wcześniej ahh i ten pudding z lidla.. nie daje mi spokoju., to jest gotowiec jakiś do pożarcia czy robicie go z jakiejś torby w lidlu kupionej?
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-09-20 o 23:10 |
|||||
|
|
|
#3948 |
|
Rozeznanie
|
No hej Dukanki. Nie było mnie tu trochę i miałam sporo zaległości do nadrabiania... Nadal dzielnie dukam z mniejszymi bądź większymi grzechami
Za mną już 8 kg mniej zostało mi jeszcze jakieś 4-5 kg do zrzucenia i dlatego ponownie tu wróciłam bo szczerze pisząc już mi się to mierznie i chętnie bym już przeszła na III no ale wiem że z Wami uda mi się jeszcze te 5 kg zrzucić pzodrawiam wszystkie wytrwałe dukanki
|
#3949 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
2. owocowych jogurtow nam nie wolno, bo w polsce nie mamy jogurtów z pulpa owocowa. jugurty chyba wcale nie spelniaja nierownosci, serki homo tak samo, dlatego zaleca sie je jako dodatek, a nie jako podstawowy skladnik. np z jogurtow mozna zrobic sos do miesa, czy cos takiego. 3. no wlasnie, mieso. jedz jak najwiecej mieska - indyk i kurczak, bez skory, mieso mielone z indyka - tylko sprawdzaj zeby byl jak najwiekszy % miesa z indyka faktycznie, w niektorych dodaja swinke.4. jesli chodzi o bialko to jogurty i serki lepiej zastapic twarogiem chudym i serkami wiejskimi ![]() 5. ketchupu tez nie znalazlam,a le nie jest koniecznie potrzebny, z reszta lepiej daruj go sobie na uderzeniowce chociaz pozniej, na II juz mozna stosowac go jako dodatek, dziewczyny mowily ze sa dwa rodzaje. poki co, jesli potrzebujesz jakiegos dodatku spraw sobie musztarde dijon(chyba dobrze napisalam ), bez cukru6. mleko 0,5 moze byc, ale tez nie spelnia rownania (zadne mleko), wiec uzywamy w ograniczonej ilosci ja osobiscie kupuje laciate 0% albo 0,5.7. mintaj i tunczyk - bardzo dobry pomysl, mozesz tez zaprzyjaznic sie z wedzona makrelka ;P 8. do czego chcesz ta smietane? do sosow? do zabielania? jogurt dobrze spelnia to zadanie, do sosu pomidorowego (ale to II faza!!) uzywam tez czasem mleka do zabielania 9. zapomnialas chyba o otrebach ![]() 10. syrop z lidla wlasnie ten, dobry do malinowego sernika na zimno (ja nie robie, bo sie zrazilam po pierwszym razie, wiec pieke ), galaretek i napojow. owszem, to sama chemia ale wlasnie dlatego nam go wolno jak to dziewczyny mowia - najwyzej bedziemy w nocy swiecic, ot taki neon ;P11. a propos nabialu jeszcze ja kupuje kefir z krasnegostawu bodajze, taki z podwyzszona iloscia bialka i light - ma lepsza tabelke niz jogurt, wiec zalewam go sokiem i wypijam wieczorem szklanke na ssanie w zoladku. w sumie nei wiem co Ci polecic jeszcze na uderzeniowke. ja pierwszy miesiac bylam na diecie niewiedzac o forum i fajnych przepisach wiec jadlam bardzo monotonnie. i gdybym potwarzala uderzeniowke to wlasnie tak bym zrobila - jak najbardziej czyste bialko ![]() mozesz sobie upiec sernik, zebys miala slodko. ps. budyn z lidla dopiero po uderzeniowce bo ma skrobie i kakao (no chyba ze jest waniliowy, ale i tak ma skrobie). jest pakowany w paczuszkach po 5 (kakaowy po 3) i kosztuje 1,50zl. normalny, do rozrobienia i podgrzania z mlekiem, jak kazdy budyn. tylko nie zapomnij dodac slodzika ;P Edytowane przez songoma Czas edycji: 2010-09-20 o 23:21 |
|
|
|
|
#3950 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mozesz zawsze liczyc trzymaj sie dzielnie, niech cie nie kusi ![]() ja zmykam do spanka,
|
|
#3951 |
|
Raczkowanie
|
no Dziewczymy jestem w szoku... nie wytrzymalam oczywiscie i zwazylam sie na wieczor myslam (po calodniowym mega obzarstwie) ze bede miala z 1,5 na plusie a tu NIESPODZIANKA niecaly kilogram hmmm moze jutro bedzie chociaz minimalny spadeczek
Dobranoc
|
|
|
|
#3952 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez osotnio mialam taka chec wskoczenia na III, ale wypersfadowalam sobie ten pomysl i czekam na dalszy rozwoj wydarzen pewnie z e zrzucisz te 5kg, i za 8 ktore juz pozegnalas p.s.- teraz naprawde ide spac,
|
|
#3953 |
|
Raczkowanie
|
tez sie zegnam - dukanoc
|
|
|
|
#3954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja tak o wszystko pytam bo uderzeniówka to tylko 6 dni a chcę zrobić większą rozpiskę-ściągę co i gdzie kupować żeby nie dac ciała juz na początku 2 fazy ![]() na uderzeniowej będę walczyć rybkami i mintaj i tuńczyk i makrelka tez obleci twarożek lubię chociaż nie wiem czy chudy mi podejdzie ale co.. musi no a piersi z kurcoka czy indyka mogę wcinać na okrągło bez skóry bo bym się chyba porzygała na samą myśl ![]() Jutro koleżanka po południu zabiera mi dziecko na spacer to będę miała czas poczytać więcej o diecie bo z tym małym marudzielcem to niewiele mogę zrobić w ciągu dnia dla siebie ![]() Dziękuję bardzo
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#3955 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Melduje spadeczek - 300 i wskakuje na PP - życzę sobie by minimum 1 kg zleciał więc grzeczność to moje drugie imię ![]() miłego dnia
|
#3956 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i zycze dalszych spadków.U mnie to nie wiem jak z waga, ale z pamiecia to coraz gorzej - zapomniałam zrobic wczoraj placuszków otrebowych i teraz w pracy muszę cieszych się tylko wiesniakiem i kurakiem. A tak lubie sobie pochrupać w między czasie Za to będzie obiadek z placuszkami
|
|
#3957 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A dziś minimalny spadeczek, minimalny ale zawsze coś
|
|
#3958 |
|
Raczkowanie
|
Och ile mnie od wczoraj rana ominęło!!!
Dukaneczki życzę dalszych sukcesów ![]() Ja niestety nie mam się czym pochwalić bo na wadze dalej 71 kg mimo, ze dziś 2 dzień PP. Te 71 kg mnie już prześladuje ![]() Mam tez problem z porcelanką ![]() No nic chyba zakupie jakieś środki wspomagające. Nie wiem. W każdym razie pewnie ja jestem przypadkiem , który musi długo czekać na spadek....więc ja się nie poddaje. W końcu w piątek będzie PW - i warto czekać ![]() Tak się zastanawiam czy na koniec tyg zobaczę efekt. ![]() Bo już nie wiem jak to jest, w którym czasie najlepiej się chudnie. ![]() Jedno jest pewne na początku diety myślałam, że nie wytrzymam z głodu - ciągle coś podjadałam. A teraz już nie potrzebuje tyle jeść, ale nie chce sie wpakować w problemy. Gorzej, że zwykle ok 20 zbiera mnie na jedzenie. I co tu zrobić?? No nic Dukaneczki życzę miłego dnia i samych dobrych wiadomości!!!
|
#3959 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie minimalny spadek ale i tak sie ciesze Dzis na sniadanko zjadlam jajecznice z pomidorkiem mniam snila mi sie w nocy
|
|
|
|
|
#3960 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien doberek dziewczynki. Ale u Was wczoraj gorąco było uff!
![]() U mnie niestety wzrost +1kg. Już sama nie wiem, czy to woda, czy tryb 1/1 mi nie służy, czy to przez to grzeszenie. Waga wskazuje znow 73.5, trwam z tym do końca września, jeśli nie spadnie choć z pół kilo, może zmienie tryb...ale 3 razy na dukanie? niby nie wolno. Glupia bylam, ze grzeszylam, nigdy 60 nie osiagne Pozdrawiam Was wszystkie, Moje Drogie i gratuluje spadków, udanego dnia
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

zrobiłam sobie właśnie jedną szklankę, dałam łyżkę słodziku i.. wydaje mi się słonawy 

Zostały Ci tylko 2 dni U

Jestesmy oboje pozytywnie nastawieni, mam nadzieje, ze sie nie rozczrujemy 

jak powiedzialam schudlam w 6 dni 2 kilo wiec duzo jak na 6 dni ale nie zamierzam pozniej miec takich prolemow, wole jesc mniej i isc do dietetyka, cwiczyc jesc z glowa i zdrowo.... ja rezygnuje..
do 21.11 -11,5 kg

ale na mnie mało co zadziała

za 8 ktore juz pozegnalas
Za to będzie obiadek z placuszkami