|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Dziekuje
![]() Chyba sie w koncu zmobilizuje i wstane sie umyc i ubrac ... Bo az wstyd do tej godziny w szlafroku chodzic
|
|
|
|
#2372 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Cytat:
Mamy lampe solna i ona daje delikatne swiatlo. No nic, moze przez pierwsze dni uda mi sie przebierac w wozku No i kupie przewijak na lozeczko. W koncu zamowilam lozeczko, bo sie nie moglam zdecydowac. Kid, przynajmniej mam spokoj. http://www.panetshop24.de/aukcje/Klu...klups_cale.jpg |
|
|
|
|
#2373 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc
ja juz popączkowym śniadaniu ![]() czuje sie juz lepiej a przynajmniej katar powoli przechodzi bo nos czerwony ![]() lekko boli mnie brzuch Cytat:
![]() coś miałam jeszcze napisać i zapomniałam |
|
|
|
|
#2374 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie tez hormony szaleja. Wkurzylam sie na tzeta, bo odkad jestesmy po urlopie, z przytulanek nici. Na urlopie ja inicjowalam, a teraz postanowilam poczekac na jego reakcje- skutek zaden. No i sie wsciekam, bo mi brakuje czulosci
Tz ma wymowke, ze on sie boi zaczynac, bo widzi ,ze jestem niewyspana i ciagle mnie cos boli. No ok, milo z jego strony ale i tak sie wsciekamTez bym chciala wczesniej urodzic, tak w polowie listopada
|
|
|
|
#2375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz jak przyjedzie na weekend to chyba sama muszę się za niego wziąć ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Dzisiaj w nocy komar mnie pogryzł w kostkę |
|
|
|
|
#2376 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny wczoraj po moim wpisie na watku tak mnie złapał kurcz łydkitaki meega i powtórzył się 4 razy pod rząd-wyłaaam z bólu a tż robił wszystko zeby mi pomoc
a po tym dostałam biegunki i było mi niedobrze![]() Dzisiaj rano on bral prysznic, ja mialam zamknieta sypialnie i znowu to samo az sie darłam a on mnie nie slyszał pod tym prysznicem -no koszmar jakiś. Jestem taka obolała teraz. I tez mi niedobrze. Kupił mi w aptece lek o nazwie DIH (mozna brac po I trym.) znacie taki?mam nadzieje ze mi pomoze jejuuu ![]() A dzis SZKOŁA RODZENIA -nie wiem jak się tam doczłapie, dobrze ze bez cwiczen, tylko zajecia ehhh...
|
#2377 |
|
Zakorzenienie
|
Lutien, zobacz jak jest pełnia
Weronisia pisała, że więcej porodów rozpoczyna się w czasie pełni ![]() De, u nas inny problem. Wczoraj nam się po bardzo długiej przerwie zebrało (nie liczę sytuacji, gdy radzę sobie sama) i oczywiście oral - pisałyśmy już tu kiedyś o tym I mąż się bardzo starał, naprawdę i długo nade mną pracował i nic. Tzn. było mi przyjemnie, ale nie mogłam skończyć. To już drugi raz z rzędu. Wydaje mi się, że to przez to, że nie mogę się wygodnie ułożyć. Najbardziej lubię na plecach, ale teraz poleżę parę minut i już muszę na bok. A na boku jakoś niewygodnie, z jedną nogą podniesioną I nie mogłam się rozluźnić
|
#2378 |
|
Wtajemniczenie
|
Niebieska, nie zazdroszcze tych boli, choc u mnie sie pojawiaja, jak przynajmniej raz zapomne magnezu.
Kretencja- to zazdroszcze, ze wam sie obu zebralo, bo u nas zbiera sie tylko mi No i musze radzic sobie sama, co mnie wkurza, bo od czego mam w koncu meza![]() No a nie zazdroszcze, ze nie bylo finalu. U mnie jak nie ma to chodze potem rozdraziona |
|
|
|
#2379 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to chyba jak się nie mylę jest brak magnezu w organiźmie
|
|
|
|
|
#2380 | |
|
Dragonfly
|
:
Cytat:
|
|
|
#2381 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzieki dziewczyny Co do rożka to tż sie śmiał z tej kokardy i mowi ze dla syna nie pasuje![]() A to taka dziecieca hurt. w kazdym miescie takie sa, tyle, ze oni wystawiają się też na allegro, jako osobna firma (nick: maluchowo) i na miejscu kupowałam od tych niby z allegro, bo dawali niższe ceny ![]() Cytat:
![]() ja kupiłam w IKEA te lampke dziecieca co daje takie lekutkie swiatełko (gwiazdka) i na pewno sie sprawdzi, bo daje swiatełko, a nie rozbudza wszystkich dookoła ![]() Dziekujemy
|
|
#2382 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie to wkurza, bo wiem, ze jak maly sie urodzi nie bedzie ani sily ani checi przez pare tygodni po porodzie.
A teraz mielibysmy czas i jakos nic z tego nie wychodzi.
|
|
|
|
#2383 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w ogole nie mam ochoty na TZ...
nic a nic, nawet mnie denerwuje to jak on sie chce przytulic- chyba wredna jestem :/ No i wczoraj mialam straszna noc, poszlam spac po 10 bolal mnie brzuch i nie moglam znalezc wygodnej pozycji do spania, nad ranem to samo - brzuch mnie boli jak na okres. Moze to godzina O sie zbliza
|
|
|
|
#2384 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy taki rzklad mieszkania ze jak z sypialni wolam to moj maz w duzym pokoju nie slyszy
I po 3 razy wolam i nic. Ostatnio sie wkurzylam i zadzownilam po niego Bylam w sklepiku na rynku obok mnie z pieluchami. Nie mieli malych pieluch, wiec chyba kupie te w tesco hugiesy po 15zl mala paczka. Za to wynalazlam tam wkladki laktacyjne johnsona po 15zl Jak wplynie wyplata to zakupie bo w aptece doz. pl nie ma ich
|
|
|
|
#2385 |
|
Wtajemniczenie
|
Niebieska, zdaje sobie sprawe, ze kobieta nie ma lekko. Ale ja bede moze mogla sie troche w ciagu dnia zdrzemnac. Moj maz ma prace umyslowa, takze w innych jezykach i wiem, jak trudno jest sie skupic, jak jest sie niewyspanym
Chcialabym, by mogl min.3 dni w tygodniu sie wyspac Jak bedziemy oboje wykonczeni, to damy synka na jedna noc do tesciowej, ucieszy sie Moze moj synek, bedzie jak moja siostra- dawala moim rodzicom sie wyspac.
|
|
|
|
#2386 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to nie tylko chodzi o sam sexik ale jakies tulenie, glaskanie wczesniej nie lubialam jak sie tak kleil a teraz to oj ![]() Cytat:
mnie skurcz raz trzymał 3 dni dobrze ze nie bardzo mocny. a na skurcze dostalam aspargin |
||
|
|
|
#2387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo jakos tak |
|
|
|
|
#2388 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w dodatku popatrzyłam sobie na zdjęcia pokoi w tym linku i nawet fajny pomysł z zawieszeniem tego śpiworka na wieszaku na ścianie![]() dziewczyny, kupujecie jakąś szafę/ pudełka, by gdzieś chować zabawki dziecka? na początku pewnie nie będzie tego dużo ale z czasem się uzbiera i się zastanawiam co kupić, szkoda, ze pokoik małej nie ma ścian z gumy
|
|
#2390 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moge oddac mojego TZ na te czulosci, przynajmniej spokoj bede miala ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2391 |
|
Dragonfly
|
takich pobudek w nocy chyba nie da sie uniknac ale co zrobic
|
|
#2392 |
|
Zakorzenienie
|
a wiecie na co inteligentnego wpadlam wczoraj
![]() Ze jak ktos ma plyn do mycia dziecka w butli duzej, np babydream ha!, to zeby latwo sie go dozowalo do mycia, majac zajete rece, mozna przelac do zakupionego dozownika. Albo wykorzystac po innym mydelku ktore mielismy w domu mozna nawet wypazyc przeciez a te co maja ikee kolo siebie to w ogole bajka :d bo tam dozownikow do wyboru i koloru ![]() Aliszcze Najpraktyczniejsze sa pudla z pokrywka, najlepiej plastikowe. Ale nie ma jednokolorowych pasujacych do pokoju o stonowanych kolorach. A przezroczyste z pokrywa niewiele daje w mojej ocenie estetyki. Najpewniej jak dorwe gdzie takie pudlo w jednym kolorze albo w jakis dorosly wzorek, typu kwiaty etc. to zakupie. No i kosze wiklinowe. Mam juz jeden od prezentu slubnego [poscieli] Taki plytki kosz. w sam raz na zabawki i do postawienia np pod lozko, niestety nie ma pokrywki. Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-09-22 o 11:34 |
|
|
|
#2393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2394 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wydaje mi się, że któraś z Was pisała, że używała termometru z miękką końcówką BabyOno albo Canpol. Czy mi się miesza coś?
![]() Zastanawiam się, czy kupić, kilkanaście zł kosztuje na all u sprzedawcy, u którego i tak parę rzeczy kupię
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-09-22 o 11:36 |
|
|
|
#2395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ooo to widocznie u mnie ez sie zbliza godzina O? normalnie po polnocy tez mnie brzuch bolal troszke i skurcze mialam, nie wiedzialam jak spac, masakra... a jutro pełnia ![]() Wiecie co ale sie w****ilam. Dzwoni ktos do drzwi, otwieram a tam listonosz z tekstem: "Mozesz chodzic?" mysle sobie o co chodzi? .. wiec mowie ze tak ale nie duzo.. a on no to masz awizo bo dwie przesylki duze czekaja. No tak mnie w****il ze bajka. Wiec powiedziala ze chodzenie a stanie na ***anej poczcie to drugie, tym bardziej ze tam nie przepuszczaja nie maja klimy ani krzesel i nie mam zamiaru stac! Troche po nim pojechalam.. wiec kazal mi przyjsc na poczte za 2h to on mi wyda bez kolejki ![]() No nic pranie dzieciowe nastawione, jednak dwa prania musze zrobic, teraz robie jasne rzeczy a ktoregos dnia ciemniejsze upiore. Biore sie za sprzatanie w kuchni.
|
|
#2396 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mojego musze nauczyć na zabawki właśnie mi sie wydają najlepsze |
||
|
|
|
#2397 |
|
Zakorzenienie
|
Anecka, dobrze mu powiedziałaś
![]() A co do seksu, to nie sądzę, żeby to była oznaka zacofania Każdy lubi to co lubi, najważniejsze, żeby obojgu partnerom pasowało i jest git
|
#2398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ty to masz z tymi doręczycielami (a może DRĘCZYCIELAMI |
|
|
|
|
#2399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ostatnio taki kupiłam, wygląda jak znykły termometr ten tylko ze koncówka miekka i sie wygina, o ten chodzi?? |
|
|
|
|
#2400 |
|
Zakorzenienie
|
anecka ja pitole zo za listonosz
dobrze ze mu pojechalas. Ni chyba bym go pogonila, i powiedziala ze jak za 10 minut nie przyniesie przesylek to zobaczy gwiazdki doslownie kretencja w moim babyono do ucha nie ma miekkiej koncowki
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-09-22 o 11:43 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:45.

choc noc wspaniała nie była, bo TŻ męczył sie z żołądkiem po moich krokietach... on cokolwiek zje, to nigdy nie wiadomo, jak zareaguje... Więc dzisiaj leciutko na obiadek. A chciałam go lekko podtuczyć będąc na zwolnieniu, bo chudzina waży tyle co ja teraz
zresztą napisałam dzisiaj do TŻ-a, że niech lepiej zarabia, bo mi się nudzi w domu i chyba zacznę z nudów chodzić na zakupy :hehehe: 

teraz jak przyjedzie na weekend to chyba sama muszę się za niego wziąć 

to chyba jak się nie mylę jest brak magnezu w organiźmie

bo w aptece doz. pl nie ma ich