3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-22, 11:45   #2401
79 Marta
Wtajemniczenie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

U mnie dziś pobudka o 2 i tak się gapiłam w sufit do 4;40
Z weselszych spraw, namierzyłam goscia, u którego będę pisac drugą prace na podyplomówkę, b.sensowny i wyluzowany, więc mysle, że będzie ok dziś sobie poszukam bibliografii i jutro uderzam na bibliotekę, fajnie by bylo się wyrobic przez porodem. A propos porodu: wczoraj nam mówił, ze będzie nam film porodu pokazywał. Zajęcia z nim trwają 6 tyg, więc pomyslałam może sie załapać na porod na zywo ( tfu, tfu).
Stary 2010-09-22, 11:46   #2402
kretencja
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Sanderinka, no chyba o ten Chodzi mi o to, czy działa w ogóle i jakos w miarę solidnie wygląda. Nie chcę 20zł wyrzucić na badziewie, które po jednym użyciu wyląduje w koszu...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 11:46   #2403
myszka_maj
Zakorzenienie

heeeeeeej

ja własnie poprasowałam białe ciuszki ktore przedwczoraj wyprałam a dzis piorą sie kolorowe

pogoda piekna wiec moze dzis wyschną.

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 11:48   #2404
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Sanderinka, no chyba o ten Chodzi mi o to, czy działa w ogóle i jakos w miarę solidnie wygląda. Nie chcę 20zł wyrzucić na badziewie, które po jednym użyciu wyląduje w koszu...

ja kupiłam w aptece za 15 zl działa mierzyłam sobie też bo to taki i dla dzieci i dla dorosłych działa, pika jak sie zmierzyło i ten ma taką zlotą jakby koncówke anty jakąśtam

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 11:51   #2405
niebieskaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
ojoj kochana współczuję Ci... mnie podczas ciąży skurcze złapały tylko dwa razy w łydce, i to było okropne a co dopiero 4 razy pod rząd :O mi gin przepisał aspargin na skurcze to chyba jak się nie mylę jest brak magnezu w organiźmie
Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Niebieska, nie zazdroszcze tych boli, choc u mnie sie pojawiaja, jak przynajmniej raz zapomne magnezu.
Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
mnie skurcz raz trzymał 3 dni dobrze ze nie bardzo mocny. a na skurcze dostalam aspargin
No ja tez dostałam aspargin bo mialam lekkie skurcze czasem jeden sie pojawial ale szybko przechodzil, a to co wczoraj i dzisiaj to porażka, pani mgr w aptece powiedziala ze aspargin to profilaktycznie bo tam jest b.mała dawka, wiec wziełam to, czuje sie jakby mnie ktoś skopał w łydke i jak wstaje lub wyciągam noge to się boję ze znowu mnie złapie a jestem sama w domu

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
My mamy taki rzklad mieszkania ze jak z sypialni wolam to moj maz w duzym pokoju nie slyszy I po 3 razy wolam i nic. Ostatnio sie wkurzylam i zadzownilam po niego

Bylam w sklepiku na rynku obok mnie z pieluchami. Nie mieli malych pieluch, wiec chyba kupie te w tesco hugiesy po 15zl mala paczka.
Za to wynalazlam tam wkladki laktacyjne johnsona po 15zl Jak wplynie wyplata to zakupie bo w aptece doz. pl nie ma ich
Ja dzis do swojego napisalam smsa zeby mi przyniosl wode bo juz nie mialam siły go wołać.
A jak z tymi pieluchami huggies-ona są złe na początek do szpitala?Akurat taka mala paczka i w dobrej cenie, nie moge trafic na promocje pampersów kurcze ale cos ktos pisal o nich ze nie sa dobre albo nie pamietam juz

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Niebieska, zdaje sobie sprawe, ze kobieta nie ma lekko. Ale ja bede moze mogla sie troche w ciagu dnia zdrzemnac. Moj maz ma prace umyslowa, takze w innych jezykach i wiem, jak trudno jest sie skupic, jak jest sie niewyspanym Chcialabym, by mogl min.3 dni w tygodniu sie wyspac Jak bedziemy oboje wykonczeni, to damy synka na jedna noc do tesciowej, ucieszy sie Moze moj synek, bedzie jak moja siostra- dawala moim rodzicom sie wyspac.
No fajnie by było... Mój tż nie brał urlopu i weźnie sobie trochę wolnego po moim porodzie chyba, chociaż parę dni tych pierwszych...

a poza tym to jak to jest ze mąż moze wziąć L4 na zone po porodzie?? Czy tylko w wypadku gdy zona miała cesarke? no bo ktos sie musi dzieckiem zajmowac teoretycznie jak zona lezy np po cesarce?

------------
tez bym wstawiła pranie ale boje sie ruszac kurcze i tak musze wstac bo bede robic obiad placki ziemniaczano-cukiniowe miałam zamiar.
ale jak teraz mi niedobrze to na nic nie mam ochoty bleeeee
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 11:52   #2406
kretencja
Zakorzenienie

Sanderinka, dzięki

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-22, 11:53   #2407
andziat
Zakorzenienie

Weronisia gratuluję, że dzidziuś się obrócił

Cudne macie te brzuchy Ja w 31 tyg przytyłam 12 kg i ostatnio właśnie tyję 1 kg tygodniowo ! Trochę dużo
Zakupy super, dobrze, że tak o nich piszecie i wklejacie zdjęcia bo może się okazać, że ja o czymś zapomnę.

dziękuję dziewczyny za słowa pocieszenia
faktycznie poczekam do wizyty i zobaczymy jak to będzie.
wczoraj nawet z nią rozmawiałam i powiedziałam "mamusia tyle przytyła i ty też musisz jeść, żeby brzusio był ładny ".
kotek81 masz rację podtuczymy dzidzie po porodzie
trzymam kciuki i za ciebie

Anecka ja też mam urodziny w październiku 18 i też chciałam żeby córcia była spod znaku wagi ale chyba będzie skorpion, jak wytrzyma w brzusiu do 23 listopada to już będzie strzelec

De28 śliczne łóżeczko, w ogóle piękne mają te komplety.

kotek81 mnie też w nocy ugryzł komar, w kciuka

Aliszcze ja zrobiłam córci szafę wnękową dwu-metrową, pewnie zabawki będę chować do plastykowych pudeł i do szafy
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 11:55   #2408
kotek81
Zakorzenienie

też się zastanawiałam nad tym termometrem z miękką końcówką ale już sama nie wiem czy będę kupowac czy nie
Jakby sie tak trafiła 6 w totka to by nie było problemu - człowiek by pokupował wszystko co by mu sie zamarzyło a nie liczył się z każdą złotówka
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 11:56   #2409
kliwia
Zakorzenienie

niebieska hugiesy new born sa ok. musisz poszukac poprostu
Ostatnio na normalne - te wieksze niz new born, pampersy byla promocja w kauflandzie, potem w intermarche a potem mala w polo market.
Co do l4 - w szpitalu nie zawsze chca wystawic takie zaswiadczenie, i najczesciej tylkopo cesarce. Mezwoi przysluguje 14 dni kalendarzowych opieki nad doroslym czlonkiem rodziny w ciagu roku.
Moja ginka powiedziala, zeby w szpitalu nawet o to nie pytac bo gotowi pogonic jeszcze, i ze ona bez problemu na 14dni wystawi. pewnie dlatego ze lekarz prywatny.
Do tego 7 dni urlopu tacierzysnkiego przysluguje.

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-09-22 o 11:57
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 11:56   #2410
anankee
Rozeznanie

hej!
zrobiłam mega zakupy na allegro, same pierdółki a uzbierało się prawie 300zł.... no ale mus to mus. Powinno wszystko przyjść jutro
no i zostały mi w zasadzie do zrobienia zakupy apteczne, no i jakaś koszula i staniki do karmienia i finito
jutro uderzam na rossman bo mają być wkladki laktacyjne po 5zł 30 sztuk, ze dwa opakowania kupię.
a soli fizjologicznej to ile kupujecie? Bo w opakowaniu jest 12 ampułek, to wychodzi na 6 dni tak? bo do każdego oczka nowa ampułka.
to drogi interes bo takie opakowanko 12 zeta kosztuje.... nie można przemywać zwykłą przegotowaną wodą?

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 11:58   #2411
olajka
Zadomowienie

Hej, a ja właśnie wcinam kanapeczki bo śniadanko jem Koło 6 rano też jadłam jak rzadko kiedya wszystko przez to, że wczoraj zjadałam kolacyje po 20 żeby mnie nie męczyło wracanie i ta niby chyba zgaga (w końcu nie wiem czy to zgaga jest bo nie piecze za bardzo, tylko wraca mi się jak leże w krótkim czasie po jedzeniu) no i było ok. Dziś u mnie piękna pogoda za oknem Kuriera jeszcze nie było
Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
echhh czas spać... TŻ śpi od 21.00, nawet nie było dzisiaj z kim pogadać na żywo... nie umiem siedzieć samej w domu... przeraża mnie wizja okresu po narodzinach dziecka i tych dniach tylko we dwoje... jak ja sobie dam radę?? Chyba jakiś depreszion sie przypałętał na noc

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Dobranoc dziewczyny, niech się wam spokojnie i wygodnie śpi
Ja się boję tych właśnie pierwszych chwil w szpitalu, bo mi się ręce będą trzęsły i wogóle stresior żeby małej krzywdy nie zrobić I jeszcze spanie z takim maluszkiem.. i wogóle robienie wszystkiego przy nim! W domu to co innego, jakoś bardziej na luzie Moja mama mi nawet powiedziała, że jej to się ręce też będą trzęsły

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 12:00   #2412
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niebieskaa Pokaż wiadomość
A jak z tymi pieluchami huggies-ona są złe na początek do szpitala?Akurat taka mala paczka i w dobrej cenie, nie moge trafic na promocje pampersów kurcze ale cos ktos pisal o nich ze nie sa dobre albo nie pamietam juz
Ja mam największe zaufanie do Pampersów i w domu raczej nie planuję innych używać ale do szpitala kupiłam właśnie tą małą paczkę Huggiesów
Stary 2010-09-22, 12:02   #2413
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
a poza tym to jak to jest ze mąż moze wziąć L4 na zone po porodzie?? Czy tylko w wypadku gdy zona miała cesarke? no bo ktos sie musi dzieckiem zajmowac teoretycznie jak zona lezy np po cesarce
mąż nie może wziąć zwolnienia na żonę, chyba, że mam jakieś nieaktualne informacje. Może wziąć urlop tacieżyński trwający tydzień, urlop wypoczynkowy jeśli nie wykorzystał całego lub pójść na "lewe" zwolnienie.
Po cesarce leży się dobę a wtedy jesteś w szpitalu, pionizują nawet po 8 godzinach, im wcześniej zacznie się chodzić tym lepiej bo mięśnie zaczynają pracować. Po cc normalnie można opiekować się dzieckiem.
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 12:03   #2414
Patrycja_1708
Zadomowienie

Czesc dziewczynki. Ale sie dzisiaj wyspałam to nie pamietam kiedy tak było. Chyba klimat w DE mi dobrze służy Pospałam do 10 Zrobiłam juz zupke i teraz czekam na tżta bo zaraz przyjdzie na obiadek. Pogoda fajniutka bo słoneczko świeci i nawet cieplutko

Mam do was takie pytanko: Czy myślałyście już o rodzaju antykoncepcji po porodzie??? Ja miałam wczesniej troszke problemów jak tabletki brałam bo okres zanikał i bylam pewna że nie uda się zajsc w ciąże bo nawet lekarz mi powiedział ze bedzie ciezko wiec to cud że sie udało... wiec tabletki napewno odpadają bo nie chce znowu sie stresować...
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 12:04   #2415
olajka
Zadomowienie

melabn czytałam o tym, że w pierwszych dniach się nie poci, i pisało właśnie tak w jednej książeczce dla mam więc już nie wiem jak to jest
kliwia ja właśnie raz w tej sieci kupowałam Feminatal i płaciłam ok. 47 zł, a potem w innej aptece, ale tej samej sieci i dałam ponad 60 zł, więc dziwne to trochę . Ja tej gąby nie kupuje, ale leżaczek to nie wiem czy znowu jest bezpieczny taki i czy się sprawdzi :/ sama nie wiem już.

Stary 2010-09-22, 12:04   #2416
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
a soli fizjologicznej to ile kupujecie? Bo w opakowaniu jest 12 ampułek, to wychodzi na 6 dni tak? bo do każdego oczka nowa ampułka.
to drogi interes bo takie opakowanko 12 zeta kosztuje.... nie można przemywać zwykłą przegotowaną wodą?
Ja Kindze przemywałam przegotowaną wodą
Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Ja się boję tych właśnie pierwszych chwil w szpitalu, bo mi się ręce będą trzęsły i wogóle stresior żeby małej krzywdy nie zrobić I jeszcze spanie z takim maluszkiem.. i wogóle robienie wszystkiego przy nim! W domu to co innego, jakoś bardziej na luzie Moja mama mi nawet powiedziała, że jej to się ręce też będą trzęsły
To pewnie zależy od szpitala - ja po pierwszym porodzie nic nie robiłam przy młodej oprócz karmienia - przychodziły pielęgniarki po kilka razy dziennie i przewijały i kąpały maluszki Więc pierwszą zmianę pieluszki czy ubranka przerabiałam dopiero w domu
Stary 2010-09-22, 12:06   #2417
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki. Ale sie dzisiaj wyspałam to nie pamietam kiedy tak było. Chyba klimat w DE mi dobrze służy Pospałam do 10 Zrobiłam juz zupke i teraz czekam na tżta bo zaraz przyjdzie na obiadek. Pogoda fajniutka bo słoneczko świeci i nawet cieplutko

Mam do was takie pytanko: Czy myślałyście już o rodzaju antykoncepcji po porodzie??? Ja miałam wczesniej troszke problemów jak tabletki brałam bo okres zanikał i bylam pewna że nie uda się zajsc w ciąże bo nawet lekarz mi powiedział ze bedzie ciezko wiec to cud że sie udało... wiec tabletki napewno odpadają bo nie chce znowu sie stresować...
ja na pewno tabletki, ja niestety muszę, bo bez hormonów robią mi się torbiele, uroki PCO. Lekarz na pewno dobierze odpowiednie, ważne też, czy będziesz karmić czy też nie.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 12:07   #2418
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Ja po pierwszym porodzie brałam tabletki - minipigułka "cerazette" i teraz tez chyba tak zrobię a jak dojdę do siebie i organizm trochę odpocznie to planuję założyć sobie wkładkę wewnątrzmaciczną - miałam już 2 i byłam zadowolona
Stary 2010-09-22, 12:07   #2419
niebieskaa
Rozeznanie

Cytat:
niebieska hugiesy new born sa ok. musisz poszukac poprostu
Ostatnio na normalne - te wieksze niz new born, pampersy byla promocja w kauflandzie, potem w intermarche a potem mala w polo market.
Co do l4 - w szpitalu nie zawsze chca wystawic takie zaswiadczenie, i najczesciej tylkopo cesarce. Mezwoi przysluguje 14 dni kalendarzowych opieki nad doroslym czlonkiem rodziny w ciagu roku.
Moja ginka powiedziala, zeby w szpitalu nawet o to nie pytac bo gotowi pogonic jeszcze, i ze ona bez problemu na 14dni wystawi. pewnie dlatego ze lekarz prywatny.
Do tego 7 dni urlopu tacierzysnkiego przysluguje.
No właśnie spytam gina, jeśli 14 dni w ciagu roku tzn ze do konca grudnia akurat moze to wykorzystac jakby co?
a o tacierzynski tez miałam pytać.
Bo ja nie pracuje w ogóle, uczę się jeszcze i mam rente rodzinna do lutego, wiec mi nie przysluguje zadne macierzyńskie itp. A czy mój mąz w tej sytuacji bedzie miał jakies tacierzynskie u siebie?

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Ja mam największe zaufanie do Pampersów i w domu raczej nie planuję innych używać ale do szpitala kupiłam właśnie tą małą paczkę Huggiesów
Moze tez kupie, nie mam juz sily latac po sklepach i szukac promocji, strasznie sie mecze, a te sa niedrogie i pod domem mam rosssmana, no tesciowa jeszcze cos mowila moze ona kupi
Warto kupic tych 1 czyli 2-5kg wieksza paczke 43szt? chyba tak, mozna wziac polowe do szpitala do torby co nie?

andziat no ja w ogole zielona jestem w tym temacie, nie wiem jak z tacierzynskim własnie jest.
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 12:10   #2420
kliwia
Zakorzenienie

andziat moze moze

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

niebieska pieniqzkow nie dostanie zadnych, chyba ze jestescie ubepzieczeni na zycie. to wtedy od ubezpieczyciela plus becikowe. Moze jeszcze i gminne, ale tam cyba 504zl na czlonka rodziny nie moze przegraczac dochod. i to juz u soebie trzeba sie dowiadywac.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 12:13   #2421
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Sanderinka, dzięki

a mialam sie was zapytać gdzie kupowałyście te paklanki czy coś takiego te woreczki na zużyte pieluszki? ja bylam wczoraj w tesco i nie bylo

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 12:16   #2422
KarolinaB
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny za miłe słowa o moim brzucholu mam ofertre nie do odrzucenia - pępek oddam, stan dobry i jeszcze z dopłatą. Każda bluzka bardziej obcisła, nawet sweterek powodują, że widać go okropnie fuj fuj fuj

Irsin - na pewno hormony. Ja dzisiaj mam tak z tytułu focha na TŻ-a, za co nie wiem, ale wyłączyłam tel, żeby do mni eprzypadkiem nie dzwonił i bardziej nie denerwował.... hehehe a wiem, że jego wyłączony tel. wkurza najbardziej na świecie -to sie nazywa wrodzona złośliwośc heheeh

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Ale fajne mebelki dla dzieci pokazali w pytaniu na sniadanie.. wow jakie zywe piekne kolory
ja tez oglądałam

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Wiecie co ale sie w****ilam. Dzwoni ktos do drzwi, otwieram a tam listonosz z tekstem: "Mozesz chodzic?" mysle sobie o co chodzi? .. wiec mowie ze tak ale nie duzo.. a on no to masz awizo bo dwie przesylki duze czekaja. No tak mnie w****il ze bajka. Wiec powiedziala ze chodzenie a stanie na ***anej poczcie to drugie, tym bardziej ze tam nie przepuszczaja nie maja klimy ani krzesel i nie mam zamiaru stac!
Troche po nim pojechalam.. wiec kazal mi przyjsc na poczte za 2h to on mi wyda bez kolejki

No nic pranie dzieciowe nastawione, jednak dwa prania musze zrobic, teraz robie jasne rzeczy a ktoregos dnia ciemniejsze upiore.

Biore sie za sprzatanie w kuchni.
Ale dziad! Dobrze, że mu pojechałaś! No co za kretyn!

De- no u mnie 11 na plusie ale spadło mi 2kg po szpitalu.

Cytat:
Ja Kindze przemywałam przegotowaną wodą

To pewnie zależy od szpitala - ja po pierwszym porodzie nic nie robiłam przy młodej oprócz karmienia - przychodziły pielęgniarki po kilka razy dziennie i przewijały i kąpały maluszki Więc pierwszą zmianę pieluszki czy ubranka przerabiałam dopiero w domu
no ja się własnie boje tych dni co będe sama w domu, bo w szpitalu, to zawsze ktoś będzie a jak zostane w domu, to sama tylko i tu moja wyobraxnbia zaczyna osiągac prędkośc światała w produkowaniu róznych wizji

A co do seksu... 1, 2 trymestr to było bosssssssko, a teraz to lipa... oral tez u mnie nie działa, TŻ się meczyl kilka razy i lipa, rozdraznienie owszem - nic więcej, jak leżałam w szpzita;lu , to miałam ochote a ja k wyszłam to TŻ mnie wkurza i nie nie mam jjuz ochoty na cokolwiek. No i jak tu któras mądrze napisała - WEŹ DOGODŹ BABIE

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

A w ogóle to idę sie ogarnąc i może do biedrony po jakies zakupki lekkie? Bo ja jeszcze w puchu leże hehehe i owca na glowie - taki kołtun mam po wczorajszym myciu
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 12:17   #2423
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
No ja tez dostałam aspargin bo mialam lekkie skurcze czasem jeden sie pojawial ale szybko przechodzil, a to co wczoraj i dzisiaj to porażka, pani mgr w aptece powiedziala ze aspargin to profilaktycznie bo tam jest b.mała dawka, wiec wziełam to, czuje sie jakby mnie ktoś skopał w łydke i jak wstaje lub wyciągam noge to się boję ze znowu mnie złapie a jestem sama w domu

Ja dzis do swojego napisalam smsa zeby mi przyniosl wode bo juz nie mialam siły go wołać.

No fajnie by było... Mój tż nie brał urlopu i weźnie sobie trochę wolnego po moim porodzie chyba, chociaż parę dni tych pierwszych...

a poza tym to jak to jest ze mąż moze wziąć L4 na zone po porodzie?? Czy tylko w wypadku gdy zona miała cesarke? no bo ktos sie musi dzieckiem zajmowac teoretycznie jak zona lezy np po cesarce?

------------
tez bym wstawiła pranie ale boje sie ruszac kurcze i tak musze wstac bo bede robic obiad placki ziemniaczano-cukiniowe miałam zamiar.
ale jak teraz mi niedobrze to na nic nie mam ochoty bleeeee
na zone po porodzie przysluguje 2 tyg opieki nie wazne czy sn czy cesarka
Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
melabn czytałam o tym, że w pierwszych dniach się nie poci, i pisało właśnie tak w jednej książeczce dla mam więc już nie wiem jak to jest
kliwia ja właśnie raz w tej sieci kupowałam Feminatal i płaciłam ok. 47 zł, a potem w innej aptece, ale tej samej sieci i dałam ponad 60 zł, więc dziwne to trochę . Ja tej gąby nie kupuje, ale leżaczek to nie wiem czy znowu jest bezpieczny taki i czy się sprawdzi :/ sama nie wiem już.
nie bierz do siebie wszystkiego co pisza w ksiazkach dla mam bo tam duzo bzdur jest, ja mam dziecko i wiem ze poci sie przy jedzeniu jaksie bardzo zmacha
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 12:19   #2424
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
też się zastanawiałam nad tym termometrem z miękką końcówką ale już sama nie wiem czy będę kupowac czy nie
Jakby sie tak trafiła 6 w totka to by nie było problemu - człowiek by pokupował wszystko co by mu sie zamarzyło a nie liczył się z każdą złotówka :mur:
Dokladnie..
Cytat:
Anecka, dobrze mu powiedziałaś
A co do seksu, to nie sądzę, żeby to była oznaka zacofania Każdy lubi to co lubi, najważniejsze, żeby obojgu partnerom pasowało i jest git
Co kto lubi i nikt mnie zmuszac nie bedzie

Cytat:
Też nie lubię oralu nie jesteś sama

No ty to masz z tymi doręczycielami (a może DRĘCZYCIELAMI ) jak nie kurier to listonosz - nic tylko ich
Cytat:
anecka ja pitole zo za listonosz dobrze ze mu pojechalas. Ni chyba bym go pogonila, i powiedziala ze jak za 10 minut nie przyniesie przesylek to zobaczy gwiazdki doslownie

kretencja w moim babyono do ucha nie ma miekkiej koncowki
No mam jakiegos pecha co do doreczycieli. Kij im w oko.

No i przez tego kretyna mam spieprzony dzien. Autentycznie wszystko mnie denerwuje. Juz nie moge zniesc muzyki, ciagle to samo w tv leci. Szkoda ze nie mam mtv rock bo nie lubie sluchac takiej muzyki jaka puszczaja na vivie czy 4funtv. Wszedzie tylko gołe

Dobra, czas odkurzyc w kuchni i zabieram sie do robienia filetow, a tz z ziemniakami jeszcz nie ma.. to zje msamego fleta i mam to gdzies

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 12:21   #2425
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Mam do was takie pytanko: Czy myślałyście już o rodzaju antykoncepcji po porodzie???
Właśnie wczoraj zaczęłam się nad tym zastanawiać, w ogóle nie wiem kiedy do gina po porodzie się udać

Cytat:
Ja po pierwszym porodzie brałam tabletki - minipigułka "cerazette" i teraz tez chyba tak zrobię a jak dojdę do siebie i organizm trochę odpocznie to planuję założyć sobie wkładkę wewnątrzmaciczną - miałam już 2 i byłam zadowolona
a biorąc te pigułki można karmić?

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość

a mialam sie was zapytać gdzie kupowałyście te paklanki czy coś takiego te woreczki na zużyte pieluszki? ja bylam wczoraj w tesco i nie bylo
Paklanki wczoraj w auchanie widziałam po 3,5 opakowanie 50szt taniej niż na all ale nie ma już tej promocji pampersów po 39zł za jumbopack szkoda że tylko jedno wtedy kupiłam

Ależ mam dziś zjechany nastrój... zasypiam przed kompem i za nic nie moge się wziąć zrobię sobie gorącą czekoladę - może pomoże
a na ćwiczenia do SR to już zupełnie nie chce mi sie jechać...

I uczyc się muszę bo w następnym tygodniu we wtorek i czwartek mam poprawki

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 12:22   #2426
De28
Wtajemniczenie

A ja myslalam, ze tylko ja taka skomplikowana, jezeli chodzi o sex

Tez sie zastanawialam nad antykoncepcja ale nadal nie jestem pewna co wybrac. Na jak dlugo zaklada sie wkladki? Tabsow nie chce, rozregulowaly mi organizm i doprowadzily do depresji. Takich humorow jak na tabletkach to nigdy nie mialam A probowalam paru roznych.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 12:23   #2427
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
mąż nie może wziąć zwolnienia na żonę, chyba, że mam jakieś nieaktualne informacje. Może wziąć urlop tacieżyński trwający tydzień, urlop wypoczynkowy jeśli nie wykorzystał całego lub pójść na "lewe" zwolnienie.
Po cesarce leży się dobę a wtedy jesteś w szpitalu, pionizują nawet po 8 godzinach, im wcześniej zacznie się chodzić tym lepiej bo mięśnie zaczynają pracować. Po cc normalnie można opiekować się dzieckiem.
może podstawą prawną jest art. 33 ustawy z dnia 25 czerwca 1999 r. o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa. Jest to 14 dni jak dziewczyny pisały. Jest tylko jedno ale że czasem lekarze nie znają tego przepisu.
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 12:24   #2428
mallinka
Zadomowienie

i zapomniałam się pochwalić że wczoraj w biedronie też zakupiłam słynny szlafrok ja mam granatowy-docelowo bedzie TŻta a ja tylko na poród pożyczę bo mój biały się nie bardzo nadaje w razie jakiegoś przecieku

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 12:26   #2429
kretencja
Zakorzenienie

Co do antykoncepcji to ja nie wiem na razie. Myślę, że do drugiej ciąży gumki, a potem się zobaczy. Wolałabym już nie łykać pigułek, brałam je długo i nie chce już się truć...

No, ja też się do kompa przyssałam, a trzeba iść pranie powiesić, pozmywać, podszykować obiad... Będę za trochę

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-22, 12:28   #2430
olajka
Zadomowienie

melabn to oszczędzaj się! Jej aż tyle po sklepie chodziłaś?? :p Ja już nie daje rady tak łazić, bo mi i na pęcherz ciśnie i ciąży brzuń, potem pobolewa. Przez to nawet ochoty nie mam na jakieś łażenia nawet .
kotek81 choć ten pojemnik na pieluchy zużyte może nie jest aż takim złym pomysłem..? Bombe ekologiczną jakoś trza wynosić Fajne podejście z tym podtuczeniem po porodzie maluchów
kretencja ojj macie z tymi meblami
Andziat wiem że się martwisz, ale za dwa tygodnie jak pójdziesz to więcej może Ci coś powie lekarz, skoro mówi teraz że jest w porządku, choć szczuplutka to za dwa tyg przybierze chyba na wadze dzidzia.
KarolinaB ładny brzuszek i staniczek Kurde a myślalam, że ja tu mam taki tylko nieduży brzucholek, ale po kolejnej osóbce widze, że nas jest więcej
Anecka ja też miałam gronka i paciorka w gardle jak młodsza byłam. Ciągle anginy mnie atakowały. Teraz też jak choruje to na to, ale już dużo rzadziej. A ten czop ropny mały co mam na migdale od początków ciąży to se nadal siedzi zadowolony na migdale Lekarze mówią, że nic z nim nie będzie się robić jak narazie. Katar mi jeszcze przeszkadza, i pewnie jestem na coś uczulona a nie wiem na co bo tych testów nigdy nie miałam.
A mój mąż ma taki katar niesamowity teraz i mam nadzieję, że się większym nie zaraże ;/
paulinka mnie się wydaje, że któraś dziewczyna już pokazywała tutaj tą pościel, ale nie pamiętam czy zamówiła.
lutien może być tak, że wiele z nas nie będzie mogło urodzić, nawet po terminie, mimo rozwarcia, zdarza się tak..

A mnie po porodzie jeszcze czeka zajęcie się likwidacją nadżerki.. ;/ też się boję Miała może któraś z Was usuwaną??

A jest tu ktoś oprócz mnie kto nie chodzi do SR???? I nie był nawet ani razu?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości