|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
U mnie dziś pobudka o 2 i tak się gapiłam w sufit do 4;40
Z weselszych spraw, namierzyłam goscia, u którego będę pisac drugą prace na podyplomówkę, b.sensowny i wyluzowany, więc mysle, że będzie ok dziś sobie poszukam bibliografii i jutro uderzam na bibliotekę, fajnie by bylo się wyrobic przez porodem. A propos porodu: wczoraj nam mówił, ze będzie nam film porodu pokazywał. Zajęcia z nim trwają 6 tyg, więc pomyslałam może sie załapać na porod na zywo ( tfu, tfu).
|
#2402 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Sanderinka, no chyba o ten
|
#2403 |
|
Zakorzenienie
|
heeeeeeej
![]() ja własnie poprasowałam białe ciuszki ktore przedwczoraj wyprałam a dzis piorą sie kolorowe ![]() pogoda piekna wiec moze dzis wyschną.
|
|
|
|
#2404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kupiłam w aptece za 15 zl działa mierzyłam sobie też bo to taki i dla dzieci i dla dorosłych działa, pika jak sie zmierzyło i ten ma taką zlotą jakby koncówke anty jakąśtam
|
|
|
|
|
#2405 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A jak z tymi pieluchami huggies-ona są złe na początek do szpitala?Akurat taka mala paczka i w dobrej cenie, nie moge trafic na promocje pampersów kurcze ale cos ktos pisal o nich ze nie sa dobre albo nie pamietam juz![]() Cytat:
Mój tż nie brał urlopu i weźnie sobie trochę wolnego po moim porodzie chyba, chociaż parę dni tych pierwszych...a poza tym to jak to jest ze mąż moze wziąć L4 na zone po porodzie?? Czy tylko w wypadku gdy zona miała cesarke? no bo ktos sie musi dzieckiem zajmowac teoretycznie jak zona lezy np po cesarce?------------ tez bym wstawiła pranie ale boje sie ruszac kurcze i tak musze wstac bo bede robic obiad placki ziemniaczano-cukiniowe miałam zamiar. ale jak teraz mi niedobrze to na nic nie mam ochoty bleeeee
|
|
#2406 |
|
Zakorzenienie
|
Sanderinka, dzięki
|
#2407 |
|
Zakorzenienie
|
Weronisia gratuluję, że dzidziuś się obrócił
![]() Cudne macie te brzuchy Ja w 31 tyg przytyłam 12 kg i ostatnio właśnie tyję 1 kg tygodniowo ! Trochę dużo ![]() Zakupy super, dobrze, że tak o nich piszecie i wklejacie zdjęcia bo może się okazać, że ja o czymś zapomnę. dziękuję dziewczyny za słowa pocieszenia faktycznie poczekam do wizyty i zobaczymy jak to będzie. wczoraj nawet z nią rozmawiałam i powiedziałam "mamusia tyle przytyła i ty też musisz jeść, żeby brzusio był ładny ".kotek81 masz rację podtuczymy dzidzie po porodzie ![]() trzymam kciuki i za ciebie ![]() Anecka ja też mam urodziny w październiku 18 i też chciałam żeby córcia była spod znaku wagi ale chyba będzie skorpion, jak wytrzyma w brzusiu do 23 listopada to już będzie strzelec ![]() De28 śliczne łóżeczko, w ogóle piękne mają te komplety. kotek81 mnie też w nocy ugryzł komar, w kciuka ![]() Aliszcze ja zrobiłam córci szafę wnękową dwu-metrową, pewnie zabawki będę chować do plastykowych pudeł i do szafy
|
|
|
|
#2408 |
|
Zakorzenienie
|
też się zastanawiałam nad tym termometrem z miękką końcówką ale już sama nie wiem czy będę kupowac czy nie
![]() Jakby sie tak trafiła 6 w totka to by nie było problemu - człowiek by pokupował wszystko co by mu sie zamarzyło a nie liczył się z każdą złotówka |
|
|
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
niebieska hugiesy new born sa ok. musisz poszukac poprostu
![]() Ostatnio na normalne - te wieksze niz new born, pampersy byla promocja w kauflandzie, potem w intermarche a potem mala w polo market. Co do l4 - w szpitalu nie zawsze chca wystawic takie zaswiadczenie, i najczesciej tylkopo cesarce. Mezwoi przysluguje 14 dni kalendarzowych opieki nad doroslym czlonkiem rodziny w ciagu roku. Moja ginka powiedziala, zeby w szpitalu nawet o to nie pytac bo gotowi pogonic jeszcze, i ze ona bez problemu na 14dni wystawi. Do tego 7 dni urlopu tacierzysnkiego przysluguje. Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-09-22 o 11:57 |
|
|
|
#2410 |
|
Rozeznanie
|
hej!
zrobiłam mega zakupy na allegro, same pierdółki a uzbierało się prawie 300zł.... no ale mus to mus. Powinno wszystko przyjść jutro ![]() no i zostały mi w zasadzie do zrobienia zakupy apteczne, no i jakaś koszula i staniki do karmienia i finito ![]() jutro uderzam na rossman bo mają być wkladki laktacyjne po 5zł 30 sztuk, ze dwa opakowania kupię. a soli fizjologicznej to ile kupujecie? Bo w opakowaniu jest 12 ampułek, to wychodzi na 6 dni tak? bo do każdego oczka nowa ampułka. to drogi interes bo takie opakowanko 12 zeta kosztuje.... nie można przemywać zwykłą przegotowaną wodą? |
|
|
|
#2411 | |
|
Zadomowienie
|
Hej, a ja właśnie wcinam kanapeczki bo śniadanko jem
Koło 6 rano też jadłam jak rzadko kiedy a wszystko przez to, że wczoraj zjadałam kolacyje po 20 żeby mnie nie męczyło wracanie i ta niby chyba zgaga (w końcu nie wiem czy to zgaga jest bo nie piecze za bardzo, tylko wraca mi się jak leże w krótkim czasie po jedzeniu) no i było ok. Dziś u mnie piękna pogoda za oknem Kuriera jeszcze nie było![]() Cytat:
I jeszcze spanie z takim maluszkiem.. i wogóle robienie wszystkiego przy nim! W domu to co innego, jakoś bardziej na luzie Moja mama mi nawet powiedziała, że jej to się ręce też będą trzęsły
|
|
#2412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po cesarce leży się dobę a wtedy jesteś w szpitalu, pionizują nawet po 8 godzinach, im wcześniej zacznie się chodzić tym lepiej bo mięśnie zaczynają pracować. Po cc normalnie można opiekować się dzieckiem. |
|
|
|
|
#2414 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki. Ale sie dzisiaj wyspałam to nie pamietam kiedy tak było. Chyba klimat w DE mi dobrze służy
Pospałam do 10 Mam do was takie pytanko: Czy myślałyście już o rodzaju antykoncepcji po porodzie??? Ja miałam wczesniej troszke problemów jak tabletki brałam bo okres zanikał i bylam pewna że nie uda się zajsc w ciąże bo nawet lekarz mi powiedział ze bedzie ciezko wiec to cud że sie udało... wiec tabletki napewno odpadają bo nie chce znowu sie stresować...
|
|
|
|
#2415 |
|
Zadomowienie
|
melabn czytałam o tym, że w pierwszych dniach się nie poci, i pisało właśnie tak w jednej książeczce dla mam
więc już nie wiem jak to jest ![]() kliwia ja właśnie raz w tej sieci kupowałam Feminatal i płaciłam ok. 47 zł, a potem w innej aptece, ale tej samej sieci i dałam ponad 60 zł, więc dziwne to trochę . Ja tej gąby nie kupuje, ale leżaczek to nie wiem czy znowu jest bezpieczny taki i czy się sprawdzi :/ sama nie wiem już.
|
#2416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2419 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a o tacierzynski tez miałam pytać. Bo ja nie pracuje w ogóle, uczę się jeszcze i mam rente rodzinna do lutego, wiec mi nie przysluguje zadne macierzyńskie itp. A czy mój mąz w tej sytuacji bedzie miał jakies tacierzynskie u siebie? Cytat:
Warto kupic tych 1 czyli 2-5kg wieksza paczke 43szt? chyba tak, mozna wziac polowe do szpitala do torby co nie? andziat no ja w ogole zielona jestem w tym temacie, nie wiem jak z tacierzynskim własnie jest.
|
|
#2420 |
|
Zakorzenienie
|
andziat moze moze
![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- niebieska pieniqzkow nie dostanie zadnych, chyba ze jestescie ubepzieczeni na zycie. to wtedy od ubezpieczyciela plus becikowe. Moze jeszcze i gminne, ale tam cyba 504zl na czlonka rodziny nie moze przegraczac dochod. i to juz u soebie trzeba sie dowiadywac.
|
|
|
|
#2421 |
|
Zakorzenienie
|
![]() a mialam sie was zapytać gdzie kupowałyście te paklanki czy coś takiego te woreczki na zużyte pieluszki? ja bylam wczoraj w tesco i nie bylo
|
|
|
|
#2422 | |||
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za miłe słowa o moim brzucholu
mam ofertre nie do odrzucenia - pępek oddam, stan dobry i jeszcze z dopłatą. Każda bluzka bardziej obcisła, nawet sweterek powodują, że widać go okropnie fuj fuj fuj ![]() Irsin - na pewno hormony. Ja dzisiaj mam tak z tytułu focha na TŻ-a, za co nie wiem, ale wyłączyłam tel, żeby do mni eprzypadkiem nie dzwonił i bardziej nie denerwował.... hehehe a wiem, że jego wyłączony tel. wkurza najbardziej na świecie -to sie nazywa wrodzona złośliwośc heheeh![]() Cytat:
![]() Cytat:
De- no u mnie 11 na plusie ale spadło mi 2kg po szpitalu. Cytat:
![]() A co do seksu... 1, 2 trymestr to było bosssssssko, a teraz to lipa... oral tez u mnie nie działa, TŻ się meczyl kilka razy i lipa, rozdraznienie owszem - nic więcej, jak leżałam w szpzita;lu , to miałam ochote a ja k wyszłam to TŻ mnie wkurza i nie nie mam jjuz ochoty na cokolwiek. No i jak tu któras mądrze napisała - WEŹ DOGODŹ BABIE ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- A w ogóle to idę sie ogarnąc i może do biedrony po jakies zakupki lekkie? Bo ja jeszcze w puchu leże hehehe i owca na glowie - taki kołtun mam po wczorajszym myciu
|
|||
|
|
|
#2423 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2424 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
No i przez tego kretyna mam spieprzony dzien. Autentycznie wszystko mnie denerwuje. Juz nie moge zniesc muzyki, ciagle to samo w tv leci. Szkoda ze nie mam mtv rock bo nie lubie sluchac takiej muzyki jaka puszczaja na vivie czy 4funtv. Wszedzie tylko gołe Dobra, czas odkurzyc w kuchni i zabieram sie do robienia filetow, a tz z ziemniakami jeszcz nie ma.. to zje msamego fleta i mam to gdzies
|
|
#2425 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
taniej niż na all ale nie ma już tej promocji pampersów po 39zł za jumbopack szkoda że tylko jedno wtedy kupiłam ![]() Ależ mam dziś zjechany nastrój... zasypiam przed kompem i za nic nie moge się wziąć zrobię sobie gorącą czekoladę - może pomoże ![]() a na ćwiczenia do SR to już zupełnie nie chce mi sie jechać... I uczyc się muszę bo w następnym tygodniu we wtorek i czwartek mam poprawki
|
|
#2426 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja myslalam, ze tylko ja taka skomplikowana, jezeli chodzi o sex
![]() Tez sie zastanawialam nad antykoncepcja ale nadal nie jestem pewna co wybrac. Na jak dlugo zaklada sie wkladki? Tabsow nie chce, rozregulowaly mi organizm i doprowadzily do depresji. Takich humorow jak na tabletkach to nigdy nie mialam |
|
|
|
#2427 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2428 |
|
Zadomowienie
|
i zapomniałam się pochwalić że wczoraj w biedronie też zakupiłam słynny szlafrok
bo mój biały się nie bardzo nadaje w razie jakiegoś przecieku ![]()
|
#2429 |
|
Zakorzenienie
|
Co do antykoncepcji to ja nie wiem na razie. Myślę, że do drugiej ciąży gumki, a potem się zobaczy. Wolałabym już nie łykać pigułek, brałam je długo i nie chce już się truć...
No, ja też się do kompa przyssałam, a trzeba iść pranie powiesić, pozmywać, podszykować obiad... Będę za trochę
|
#2430 |
|
Zadomowienie
|
melabn to oszczędzaj się! Jej aż tyle po sklepie chodziłaś?? :p Ja już nie daje rady tak łazić, bo mi i na pęcherz ciśnie i ciąży brzuń, potem pobolewa. Przez to nawet ochoty nie mam na jakieś łażenia nawet
.kotek81 choć ten pojemnik na pieluchy zużyte może nie jest aż takim złym pomysłem..? Bombe ekologiczną jakoś trza wynosić Fajne podejście z tym podtuczeniem po porodzie maluchów ![]() kretencja ojj macie z tymi meblami ![]() Andziat wiem że się martwisz, ale za dwa tygodnie jak pójdziesz to więcej może Ci coś powie lekarz, skoro mówi teraz że jest w porządku, choć szczuplutka to za dwa tyg przybierze chyba na wadze dzidzia. KarolinaB ładny brzuszek i staniczek Kurde a myślalam, że ja tu mam taki tylko nieduży brzucholek, ale po kolejnej osóbce widze, że nas jest więcej Anecka ja też miałam gronka i paciorka w gardle jak młodsza byłam. Ciągle anginy mnie atakowały. Teraz też jak choruje to na to, ale już dużo rzadziej. A ten czop ropny mały co mam na migdale od początków ciąży to se nadal siedzi zadowolony na migdale Lekarze mówią, że nic z nim nie będzie się robić jak narazie. Katar mi jeszcze przeszkadza, i pewnie jestem na coś uczulona a nie wiem na co bo tych testów nigdy nie miałam. A mój mąż ma taki katar niesamowity teraz i mam nadzieję, że się większym nie zaraże ;/ paulinka mnie się wydaje, że któraś dziewczyna już pokazywała tutaj tą pościel, ale nie pamiętam czy zamówiła. lutien może być tak, że wiele z nas nie będzie mogło urodzić, nawet po terminie, mimo rozwarcia, zdarza się tak.. A mnie po porodzie jeszcze czeka zajęcie się likwidacją nadżerki.. ;/ też się boję Miała może któraś z Was usuwaną?? A jest tu ktoś oprócz mnie kto nie chodzi do SR???? I nie był nawet ani razu?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.

dziś sobie poszukam bibliografii i jutro uderzam na bibliotekę, fajnie by bylo się wyrobic przez porodem. A propos porodu: wczoraj nam mówił, ze będzie nam film porodu pokazywał. Zajęcia z nim trwają 6 tyg, więc pomyslałam może sie załapać na porod na zywo ( tfu, tfu).

to chyba jak się nie mylę jest brak magnezu w organiźmie 

I po 3 razy wolam i nic. Ostatnio sie wkurzylam i zadzownilam po niego
bo w aptece doz. pl nie ma ich

no ale mus to mus. Powinno wszystko przyjść jutro 

bo nie lubie sluchac takiej muzyki jaka puszczaja na vivie czy 4funtv. Wszedzie tylko gołe