Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-22, 21:30   #361
farminka
Wtajemniczenie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
misiulka Iga nie lubiła lovi ani tt, wypluwała i krztusiła się, kupiłam jej zwykłą butelkę canpola z kauczukowym smokiem i ssie jak najęta
Coś takiego:
Też dzisiaj kupiłam taki w ramach mojej walki o karmienie z kaszką i był taaaaki ryk.No strasznie wkurzyłam dziecko próbując jej wcisnąć ten smoczek.Jak przelałam do butelki TT to aż wzdychnęła z zadowolenia jak go zassała Ale oczywiście po chwili przestała jeść i znowu tylko 75ml zjadła

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
Czesc, nie wiem, czy mnie pamietacie? Czytam Was regularie ale pisac tak jakos mi sie nie udaje. Alex przez pare nocy byl super i dawal mi pospac, budzil sie na karmienie pierwszy raz o 5, raz nawet o 6. Ale niestety dobre czasy sie skonczyly. Nawet nie potrafie powiedziec, ile razy sie budzi. Macie tez tak? Js ns przyklad jak karmie go w nocy, to nie wiem, czy zaczelam Go karmic 15 minut czy godzine temu, albo jak slysze, ze cos marudzi to nie jestempewna, czy ja Go dopiero odlozylam i zasypialam, czy pospal jakis czas. Wszystko mi sie w glowie zlewa w nocy.
Może tak to jest,bo u nas też było tak,że przez jakieś 2 tygodnie Lenka ładnie spała od 20 do 6 rano,a teraz budzi się,bo głodna co 3 godziny.Zupełnie jak po urodzeniu... Pod tym względem sie cofnęła do starych czasów.Z tym,że teraz jak zgłodnieje to potrafi wyduldać 230ml Waszym też się tak zdarza?
Cytat:
Napisane przez Morgana le Fay Pokaż wiadomość
A jak tam Wasze kręgosłupy ?
Powiem krótko: masakra.Ledwie chodzę tak mam przeciążony od schylania sie,noszenia,łażenia itd.

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
nie dam rady nadrobic urwanie glowy od rana. zakupy fryzjer lekarz z malym potem dostal strasznej kolki przy jedzeniu darl sie przez godzine i nic nie dzialao. tzn gripe waer pomogl na chwile potem znow sie darl. teraz ma troche lepszy humorek lezy pod karuzela a ja staram sie was poczytac i zjesc cos. wieczorem wyjezdzamy a nie spakowani wcale masakra to jest jakas.

maly wazy 5960 za duzo o kilogram prawie... hmm a wacale duzo nie je. mamy skierowanie na usg jaderka bo cos tam ma no i morfologie i tsh ze wzgledu na to ze sie poci i moze miec krzywice czy cos. nie wiem bo juz mi sie te wszystkie diagnozy myla. ma jesc nutramigen
Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Aniu, jak to za dużo? Moja Natalia dzisiaj na wizycie (czyli ma niecałe 5 tygodni) ważyła 5500 i lekarka nic nie mowila.
A Lenka ma prawie 15 tygodni o ile się ze zmęczenia nie pomyliłam i waży mniej Zdecydowanie nie lubie tego porównywania... ;(
Co do krzywicy to faktycznie jednym z objawów jest pocenie się.Dziecku nie jest za ciepło a ma spoconą główkę.Mam nadzieje,że wszytsko będzie ok Aniu.Spokojnej podróży
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 21:38   #362
itakasia
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
A Lenka ma prawie 15 tygodni o ile się ze zmęczenia nie pomyliłam i waży mniej Zdecydowanie nie lubie tego porównywania... ;(
czyli Zoska nie jest sama ile wazy Lenka?
Stary 2010-09-22, 21:42   #363
glooria
Raczkowanie

a moja odrzuciła każdego rodzaju smoczek na butelce a smoczka nigdy nie ssała dłużej niż 1 min więc się poddałam
ale próbuję jej wcisnąć butlę bo jak ja dokarmić na razie jest jeden wielki ryk jak poczuje cos innego niż jej kochany cycuś
szook a kiedyś tak ładnie piła herbatki ale to było kiedyś
glooria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 21:47   #364
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
czyli Zoska nie jest sama ile wazy Lenka?
Tydzień temu miała 5460g. Lekarz stwierdził,że jest na dolnej granicy normy,ale w normie i chyba taka jej uroda. Kazał tylko tymi kaszkami nieszczęsnymi zagęszczać...
Stary 2010-09-22, 22:10   #365
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Tydzień temu miała 5460g. Lekarz stwierdził,że jest na dolnej granicy normy,ale w normie i chyba taka jej uroda. Kazał tylko tymi kaszkami nieszczęsnymi zagęszczać...
Zoska nie bedzie tyle miala za miesiac
Stary 2010-09-22, 22:15   #366
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Zoska nie bedzie tyle miala za miesiac
A ile teraz waży? Między nimi jest chyba 5 tygodni różnicy,a Zosia przy urodzeniu była jeszcze troszkę mniejsza niz Lenka,więc ma prawo nie mieć tej wagi
Stary 2010-09-22, 22:19   #367
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
A ile teraz waży? Między nimi jest chyba 5 tygodni różnicy,a Zosia przy urodzeniu była jeszcze troszkę mniejsza niz Lenka,więc ma prawo nie mieć tej wagi
tydzien temu 4400. mysle ze za miesiac bedzie miala ok 5kg
Stary 2010-09-22, 22:25   #368
farminka
Wtajemniczenie

itakasia po prostu oszczędza mamy ręce i kręgosłup U nas wszyscy się spodziewali,że Lenka będzie duża,bo my wysocy,a tu zrobiła psikusa. Chociaż w sumie długa dosyć jest tylko chuda,więc pewnie za tatą pójdzie- wysoka i chuda.Mnie zreszta tez ostatnio wszyscy mówią,że chuda jestem,ale wagi nie mam żeby mi obiektywnie powiedziała Ostatnio miałam 59kg,a jak teraz nie mam pojęcia.
Stary 2010-09-22, 22:28   #369
itakasia
Zakorzenienie

farminka
to ty chudzinka jestes skoro taka waga przy duzym wzroscie a Zosia i tak ciut ciezsza niz jej siostry w tym wieku
Stary 2010-09-22, 22:34   #370
farminka
Wtajemniczenie

itakasia Właśnie pamiętam,że u Was wszystkie takie okruszki Ja mam 175cm wzrostu.Przed ciążą ważyłam jakieś 57kg,ale wcale się nie czułam chuda :P
Stary 2010-09-22, 22:36   #371
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
itakasia Właśnie pamiętam,że u Was wszystkie takie okruszki
dokladnie

Siala
daj znac
Stary 2010-09-22, 22:40   #372
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
SIALA - pokazac ci ile ja wazylam w 2008 - 89 kg przy wzroscie 160cm....a teraz po prostu trzeba poczuc to i zmobilizowac
ile teraz wazysz?

a wlasnie sliczne zdjecie z chrztu wygladalyscie obie pieknie

Gripe water juz zakupione i jak narazie w fazie testow.
Mloda jak to zwykle wycisza sie dopiero blizej 24tate juz wymeczyla i spi jak zabity teraz na mnie kolej ;/
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 22:49   #373
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
No wiec wlasnie

Dziewczyny karmiace piersia i modyfikowanym, jakie mm kupujecie?
ENFAMIL

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
itakasia ty jesz ruskie? Przecież tam cebulka jest. Kurcze sama bym zjadła ale się boję
ja też jem nawet dziś jadłam!

Hej! ale naskrobałyście
my byłyśmy dziś na szczepieniu (pakiet podstawowy) po za tym wszystko ok! moja niunia waży 4110g. jutro mamy wizyte u ortopedy.

jeśli chodzi o smoczki do butelek i nie tylko polecam NUK u mnie sprawdzony i niezawodny.

bassienka- ślicznie wyglądasz!

misiulka- mój psiulek najpierw był obrażony potem powoli do mnie podchodził małej się boi i ucieka jak kwęka albo płacze. czasem podejdzie powącha ją i zwiewa.
kurczeee nie wiem co miałam jeszcze napisać za dużo jak na chwile nieobecności. Nadrobie jutro!

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 23:09   #374
olakola
Zadomowienie

bassienkaw - kobieto, ty masz ADHD, tyle robić w ciągu dnia, odpocznij troszkę

hd2005 - co do pediatry, to ostatnio byliśmy na szczepieniu, ponad miesiąc temu, nie widzę potrzeby, mały przybiera ładnie, nie ma po co

Cytat:
Napisane przez FraniaPirania Pokaż wiadomość
dostalam ochoty okna pomyc
no kolejna z ADHD "sprzątaniowym"

Siala - moja koleżanka stosowała tą dietę przez 2tyg i straciła dobre 5kg (z 76 na 71) i mówiła, że wcale to nie było męczące

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
I jeszcze jedno pytanie- o której godzinie kąpiecie dzieci? Bo mam wrażenie, że chyba kąpię najwcześniej z Was wszystkich- między 18 a 19.
jak gorszy dzień to o 18:30, a jak dobry to o 19. O 20 to Kuba już mocno śpi.

u nas dzisiaj ciężki dzień, Kuba miał problemy ze spaniem, co zasnął to zaraz się budził, sumarycznie nie wiem czy spał godzinę w ciągu dnia. Teraz ma rączki tak na boki a nie do góry. Nie wiem czy to nie przez te leki moje na dupne problemy. Lekarka mówiła, żeby go karmić i obserwować, a jak coś nie tak, to przyjść. No i nie wiem, a może po prostu miał gorszy dzień. Zobaczę jutro.

i tak się zastanawiam - był ktoś u neurologa i usłyszał, że dziecko jest SUPER FANTASTIC idealne, nic mu nie jest, wszystkie strony dobre, książkowo itd ?? !!! myślę, że nie. trzeba wyluzować

szukałam smoczka mam i nie znalazłam, kupiłam mu nuk genius może będzie geniuszem nawet chwilę go possal, może mu sie spodoba, a jak nie to kupię tego zachwalanego przez was canpola
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 23:31   #375
Alguien
Zadomowienie

vette a o jakie rurki chodzi? Udanej nocki

olakola bardzo madre spostrzezenie nt tego, co lekarze mowia. Trzeba wlasnie wyluzowac

farminka ale wcale tak malo Lenka nie wazy, chyba wlasnie bardzo dobrze. Zreszta wlasnie...kazde dziecko jest inne i przybiera inaczej...
zabka jak tam wyprawa do Oslo?

aniaa udanego wyjazdu!!

scoobs pewnie, ze pamietamy jak sie miewacie?

Tak samo z tymi gazami - przeciez codziennie to samo dzieciaczki jedza, a raz maja z tym problemy, a raz nie...Mowie o tych na mleku modyfikowanym.
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 23:57   #376
wiolek1
Zadomowienie

kurcze najpierw nie mogłam zaznaczyć cytatów potem jak napisałam posta to nie mogłam pogrubić a jak go chciałam dodać to mi wykasowało ;/
coś mi się psuje

vette dzięki za linki no to będę mieć roboty
ale nakręciłam się na te kosmetyki a i jeszcze na te lush pamiętam, że
papi chwaliła więc muszę poczytać bo moja koleżanka będzie w kistopadzie lecieć do angli to by mi zakupiła

a z tym czy wybrać z allegro czy z tej stronki to chodziło mi którego jest więcej w opakowaniu

itakasia dziękuję za chęć pomocy i pewnie skorzystam jutro zrobię zdj gęby i wstawie bo innym umiem określić kolor skóry a u siebie nie wiem czy mam chłodny czy ciepły czy różowy czy żółty

karolcia super, że masz zaufanie do pediatry ale widzisz nie wszystkie są tak dobre np moja nie zauważyła nic ani odgięcia ( które swoją drogą z każdym dniem się pogłębia dzisiaj już nie dało się małego ani na chwilę "zatrzymać" na lewej stronie, za każdym razem chop i sie na prawo przekręcał ) ani tych problemów z oczkami i gdyby nie to, że jestem panikarą i latam po wszystkich lekarzach to by nikt mi nie powiedział żeby to skontrolować a uważam, że jest co, chociaż wierzę w to, że będzie ok z tymi oczkami

co do pleców to mnie boli ale szyja i ramiona :/ bo ja zawsze przy karmienu zamiast się wyłożycz to wiszę nad klawaturą wyrodna matka ze mnie "nie tworzę więźi" tylko na kompie klepie

mój aleks jak wczesniej przybierał ok 400 g na tydzień tak teraz zwolnił i tylko 200 g w ciągu 2 tygodni. no ale wagę ma prawidłową ( wczoraj 5120 ) więc chyba ok

aniaa spokojnej drogi

bassienkaw super tak charakternie

nie pamiętam co jeszcze miałam odpisać bo mi się wykasowało
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 01:08   #377
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma to jak spiewajacy maz moj nauczyl sie jednej kolysnaki i spiewa ja na okraglo, a falszuje ze az strach, czasami mi szkoda malego
Ja małemu śpiewam "ja jestem pan tik tak" a on zaciesza jak szczerbaty do sucharów, czasem "bursztynka" a i "ta dorotka" też była ale to takie.. nie męskie
Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
SIALA - pokazac ci ile ja wazylam w 2008 - 89 kg przy wzroscie 160cm....a teraz po prostu trzeba poczuc to i zmobilizowac
Ja mam mobilizację jak jasna kutfica
Poczyniłam dziś odpowiednie zakupy by dzielnie wkroczyć na Dukanową dietę od poniedziałku
Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
anuszka ja kąpię koło 19, ale nie trzymam się sztywnej godziny tylko kapię około godziny po jedzonku przedostatnim - jak zaczyna marudkowac na spanie, więc czasem się przesuwa (głupia kąpałam kiedyś na głodnego
Ja zawsze kąpię na głodniaka
A Seba jak rybka w wodzie, zero płaczu czy niezadowolenia.. za to jak wyciągam to jest wrzask bo chciałby jeszcze
[1=54474cdcbeee49f0adfc945 4abf56792ac8ff3d6_5d51ef9 66c16e;22238812]http://kobieta.onet.pl/wideo/7528025...relacjetv.html

http://dziendobrytvn.plejada.pl/0,37...sci_detal.html

niestety ja nie mogę obejrzeć, ale może zdacie mi relację
jeśli któraś zdecydowałaby się ten wymysł wprawić w życie...[/QUOTE]
Obejrzę jutro
Cytat:
dokladnie

Siala
daj znac
Eeee o czym? O wizycie u neurologa?
Pojechaliśmy do tego neurologa ale doopa zbita bo ludzi nawalone juz było tyle, że do teraz byśmy stali w kolejce chyba muszę jakiegoś "stacza" załatwić coby mi kolejkę już od rana trzymał :/
Jutro okulista a w piątek ponownie się przymierzymy do neurologa
Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
Siala - moja koleżanka stosowała tą dietę przez 2tyg i straciła dobre 5kg (z 76 na 71) i mówiła, że wcale to nie było męczące
Ooo no to super
Ja dziś całą kuchnię oczyściłam ze wszystkich produktów które są dla mnie zabronione, nakupiłam Dukanowych produktów masę.. ale mam zapas spory bo nie lubię latać co dzień do sklepu
Jeszcze się na wątku Dukanek zapytam czy dobre kupiłam bo nie wszystko udało mi się znaleźć takie jak dziewczyny polecały ale mam nadzieję, że nie strzeliłam żadnej gafy przed startem

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 02:13   #378
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Jak tam Wasze brzuchy?
brzuch mam fajny, ale z celulitem walcze

Cytat:
mam pytanie
jak waszym pociecha wychodza wlosy to rosna juz nowe??
malej nie wypadly wlosy, ma dlugie, ale zaczely jasniec i smiesznie wyglada to, bo z 1-2cm ma juz jasniejszych a konce ciemne;P

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

ładnie to tak przezywać córe ? :P
ja mojego nazywam okrąglaczkiem ale to dlatego, że ma śmieszną główkę szerszą niż dłuższą
Ja na Maje mowie klusek, bo jest dluga i chuda

Siala a moja kolezanka schudla 15 kg na tej diecie i poleca, szybkie efekty i je do woli,.

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Niemniej zastanawia mnie co z tłuszczami? One są przecież w ludzkim organizmie niezbędne do wielu procesów, w tym przyswajania witamin i przemian metabolicznych związanych między innymi z trawieniem i utratą wagi... Hm..
Ale tluszcze sa w rybach, w miesie w oliwie z oliwek a to w diecie dukana jest dozwolone chyba jak sie wybiera opcje 1 na 1 to mozna normalnie jest warzywa, owocow sie nie je tylko.
Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość

Dziewczyny to ja wam zazdroszcze, że tyle odciągacie. Jak odciągnę z obu 80 ml to jestem cała w skowronkach
A jak mała je z cycka to starcza jej, z butli nie
Np. teraz ściągam od 15 minut i mam 30 ml z obu... chyba mi zanika, czy co?
o kurcze to malutko ja w mniej niz 15 min mam 100ml z jednej piersi, ale ja odciagam 2 miesiace i tylko odciagam czasem raz dziennie podam piers tak po prostu

Ania milej podrozy zycze i duzo zdrowka dla Michasia

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Lekarze tłumaczą, że jak mały pije to zawsze więcej wyciągnie niż laktator. No i podobno jeśli głównie ściągasz to jest większe prawdopodobieństwo, że zmniejszy się ilość pokarmu.
kurcze mnie wszyscy lekarze, polozne itp. straszyli, ze trace pokarm odciagajac tylko, ale na razie sie na to nie zanosi pokarmu mam coraz wiecej i coraz szybciej sciagam nawet nie wiem kiedy i juz mam buteleczke

Alguien
te rurki to do odgazowania dziecia http://www.medipartners.pl/budowa-i-zastosowanie

Haniu kciuki aby wyniki dobre wyszly

Maciuś

Edytowane przez niezawsze
Czas edycji: 2010-09-23 o 02:32
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 03:14   #379
bassienkaw
Zakorzenienie

Kurde nasze dziecko to jest cwane. Wczoraj wieczorem na rękach mi odpływa i niby śpi,odkładan do łożeczka ryk i tak kilka razy. Damian mi mówi że mam ja położyć. Maks 10minut i uśnie. I owszem,łatwo nie było,bo darla się jakby ja ze skóry obdzierali,przynajmniej na początku,potem coraz to mniej,aż padła. I owszem to było jakieś 10minut. Ona się nauczyła że dzięki temu że się zacznie drzeć to się ja bierze na ręce. I gdyby nie Damian to pewnie byśmy się nosiły i nosiły. Bo już nieraz tak było. Ale ileż można.mój kręgosłup nie daje nieraz rady.

Zresztą teraz mi to samo zrobiła. Co z tego że jest noc. Wcześniej pewnie bym ja od razu na ręce wzięła,bo przecież Łucja,bo Damian,by nie obudzić...ale nie,po dzisiejszym wieczorze mówię stop. Jak byłam w południe u fryzjera z Łucja to Damianowi też to zrobiła i też jej pozwolił się samej uspokoić. Gdy kilka nocy z rzędu Julia obudzi czy to tatusia,czy siostrę nic się nie stanie. Oni te kilka nocy może trochę gorzej będą spać,ale kilka kolejnych,a może i więcej będą spać bardzo dobrze. Bez nocnych ryków,a ja z lepszymi plecami i bez noszenia. Ważna jest konsekwencja. Kilka nocy można się przemeczyc by potem było o wiele lepiej. Choć wczoraj np ładnie jadła i szła od razu spać.

Teraz w nocy, histeria po odłożeniu do łożeczka trwała krócej. Jakieś 3-4minuty,choć w okresie nocnym to się znacznie czas wydłuża. Wiadomo cisza i spokój,a tu dziecko ryk. Teraz mała leży i sobie ciumka smoka. Leży spokojnie,przynajmniej narazie. Zobaczymy jak szybko uśnie.

A my się jutro,tzn dzisiaj chcemy wybrać na ośrodek jeszcze posiedzieć. Bo pogoda w tym tygodniu piękna i trzeba skorzystać.

---------- Dopisano o 03:14 ---------- Poprzedni post napisano o 02:50 ----------

Pierwszy post jak pisałam to o 2:50. Gdy zaczynałam pisać był ryk,jak kończyłam to cisza i ciumkanie. Myślalan że smoka doi,a ona tak ustami sobie robiła. I co? I usnęła nawet bez smoka. Sama się uspokoiła, sama się uśpiła. Więc idę i ja sobie dalej spać.

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 05:44   #380
papeteria
Zakorzenienie

czesc dziewczyny...
Wczoraj caly dzien was nadrabialam i cytowalam i co.... przegladarka mi sie zepsula i wszystko wcielo

anoxa wracaj szybko do formy
kasienka,muminek wspolczuje ale teraz juz musi byc tylko lepiej
Wszystkie dzieciaczki cudowne!!!
ania bedzie dobrze a Misio cudny
Co do drgajacych bródek to mojemu drga zanim cos powie jak rozmawiamy i wygooglalam ze to norma do 3 miesiaca .....
Jak ta mata u was w praktyce ?a isuper ze z tz noga lepiej
We wtorek kupilam te karuzelke raiforest i wplacilam przez place allegro po czym dostalam maila od tego sprzedajacego ze w tej sytuacji dluzej bedzie trwala wysylka...nastepnego dnia dostalam maila od all ze go zawiesili i by nie wplacac mu kasy, napisalam do all i odzyskalam kase bez problemu ufff....

Dzis w realu w promo sa pampersy active baby 2x 82 sztuki 4-9 kg za 85zł lu inne rozmiary , chusteczki pampers 6x72 lub 6x63 za 24,99.Proszki i płyny loveli za 17,99.

jestem na 10tej stronie...nadrabiam dalej....

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-09-23 o 09:22
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 06:49   #381
bassienkaw
Zakorzenienie

Pareteria ty zamiast spać to nadrabiasz. Hihi.
Ja jestem w miarę na bieżąco tylko dzięki temu że mam internet w telefonie i przy karmieniach wchodzę tu i czytam.
Teraz też mała właśnie zjadła...

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 07:31   #382
vette
Zadomowienie

Czesc ranne ptaszki ja tez juz wstalam,co wiecej jem juz sniadanie
Chcialam sie pochwalic, ze dolaczam do zmobilizowanych ! zaczelam wczoraj cwiczyc na poczatek kilka przysiadow
Cytat:

vette dzięki za linki no to będę mieć roboty
papi chwaliła więc muszę poczytać bo moja koleżanka będzie w kistopadzie lecieć do angli to by mi zakupiła

mój aleks jak wczesniej przybierał ok 400 g na tydzień tak teraz zwolnił i tylko 200 g w ciągu 2 tygodni. no ale wagę ma prawidłową ( wczoraj 5120 ) więc chyba ok
o dobrze, ze mi przypomnialas o lush
ladna waga

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Ooo no to super
Ja dziś całą kuchnię oczyściłam ze wszystkich produktów które są dla mnie zabronione, nakupiłam Dukanowych produktów masę.. ale mam zapas spory bo nie lubię latać co dzień do sklepu
Jeszcze się na wątku Dukanek zapytam czy dobre kupiłam bo nie wszystko udało mi się znaleźć takie jak dziewczyny polecały ale mam nadzieję, że nie strzeliłam żadnej gafy przed startem
Siala trzymam kciuki za Twojego Dukana.

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny...
Wczoraj caly dzien was nadrabialam i cytowalam i co.... przegladarka mi sie zepsula i wszystko wcielo ..
czesc
wczoraj cos wizaz swirowal
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 08:15   #383
Xawmeli
Rozeznanie

hej mamusie
moje dziecie ma katar i w nocy ok 4 zaczyna jej doskwierac--podziwiam ja bo steka, pociaga noskiem, ale sie nie budzi.........moja kruszynka
wczoraj bylysmy na 3 godzinnym spacerku....jodu sie nawdychala za wsze czasy.......
aniaa--jedziecie juz chrzest robic??
wiolek--- lash-a testuje wlasnie szampony w kostce.......
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 08:19   #384
entertete
Rozeznanie

siala jak kąpałam na głodnego to darł się przed i po, rozpaczliwie.

a poza tym to ratunku!!!!! od dwóch dni budzi się o 4 i ani myśli spać, dziś po ponad godzinie zmagań wybuchałam, że mam go w tyłku i odwróciłam się plecami (bo oczywiście wzięłam do łóżka), coś marudził, małż się nad nim litował, a potem to nie wiem, co się działo, bo przysnęłam, za to teraz zaczął kwękać, zrobiłam butelkę a ten w kimę.

i co ja mam robić o tej 4, nie wiem jak go przestawić, bo on po 19 już przysypia
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 08:44   #385
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
ile teraz wazysz?

a wlasnie sliczne zdjecie z chrztu wygladalyscie obie pieknie

Gripe water juz zakupione i jak narazie w fazie testow.
Mloda jak to zwykle wycisza sie dopiero blizej 24tate juz wymeczyla i spi jak zabity teraz na mnie kolej ;/
teraz 63kg

itakaska, farminka - nio dbaja o wasz kregosup, bo moja to chyba nie plecy mnie bola, naszczescie nie nosze jej duzo

noc tak samo jak od poczatku tygodnia super

no i mam 2 okres
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 09:21   #386
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
...

a z tym czy wybrać z allegro czy z tej stronki to chodziło mi którego jest więcej w opakowaniu

ipisać btakasia dziękuję za chęć pomocy i pewnie skorzystam jutro zrobię zdj gęby i wstawie bo innym umiem określić kolor skóry a u siebie nie wiem czy mam chłodny czy ciepły czy różowy czy żółty
te stronka co podalas- nie polecam tam zakupow,dziewczyny z watku narzekaly ze niby polski przedstawiciel a strasznie naginaja ceny, poza tym ponoc chamowata obsluga jezeli chodzi o kontakt droga mailowa....ponadto od jakiegos czasu zwiekszyly sie koszy wysylki edm ze stanow co sie przelozy pewnie na ceny produktow.....
Osobiscie polecam polskie PIXIE ja uwielbiam ich kamuflaże (napiszesz do p.Sylwii najlepiej z fotka w swietle dziennym opiszesz co tradycyjnego uzywalas to na pewno cos doradzi i jak juz decydujesz sie na mineralki to koniecznie pędzel....
A LUSH po prostu
itakasia ja tez uwielbiam lauress , dojrzałam cie na tamtym watku i wybrałas cudne róże , sama mam połowe biga decadence i peony
olakola ja wczoraj poczynilam smoczkowe zakupy i tez sie czailam na geniusa bo moj Adaśko tez preferuje lateks (do butli medeli mam nuka lateksowego) a mam jest na all KLIK i tak zachwalacie ze kupilam mimo ze nie lateksowy....
basienkaw slicznie wygladasz i dzieciaczki cudne
anuszka ja kapiele tez kolo 18:00 ale przestawiam na 19:00
martysek skoro rozpuszczalne to powinny sie rozpuscic choc ja slyszalam ze one dluuugo sie crozpuszczaja
dzidzia no wlasnie kolana , nie moge kleknac bo bola o co chodzi
ania milego pobytu
hd pozostałości łożyska-łyżeczkowanie
vette i co stosujecie te rurki ? mozesz polecic ?
alguien Milenka cudo
linka jak to pękła
ja dostaje antybiotyki ospamox, ponoc moge jako karmiaca...a jakie zastrzyki masz na mysli ? chyba nie fragmin bo te przeciwzakrzepowe ??? Po zabiegu dostalam tylko jeden zastrzyk w tyłek z oksytocyna.....
dzidzia, lilka na katar agravka polecala olejek olbas i skropic nim tetre na noc i powiesic przy lozeczku....mi pediatra zalecila euphorbium ale nie pomoglo...w koncu robione kropelki od laryngologa , ale jeszcze ma troche szczegolnie po nocy a jutro szczepienie

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 09:47   #387
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Hej mamuśki
Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Dzis w realu w promo sa pampersy active baby 2x 82 sztuki 4-9 kg za 85zł lu inne rozmiary , chusteczki pampers 6x72 lub 6x63 za 24,99.Proszki i płyny loveli za 17,99.
papi super, ze jesteś już po zabiegu i wszystko przebiegło szybko i sprawnie. Co do promocji rzeczywiście się opłaca musze M wysłać co by kupił.

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
a poza tym to ratunku!!!!! od dwóch dni budzi się o 4 i ani myśli spać, dziś po ponad godzinie zmagań wybuchałam, że mam go w tyłku i odwróciłam się plecami (bo oczywiście wzięłam do łóżka), coś marudził, małż się nad nim litował, a potem to nie wiem, co się działo, bo przysnęłam, za to teraz zaczął kwękać, zrobiłam butelkę a ten w kimę.

i co ja mam robić o tej 4, nie wiem jak go przestawić, bo on po 19 już przysypia
Moja śpi od 20 czasami od 20.30 i różne są nocki ostatnio jak sie buzi na papu to usypia przy cycu ale jak ją biorę do odbicia to sie budzi i nie mysli spać więc biorę ją do siebie na łóżko trochę się pogniecie, przewracam ją na boczek, przytulam do cyca i pomału zasypia. Ale to i tak trwa około godziny.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 09:49   #388
wiolek1
Zadomowienie

Siala ja też śpiewam pan tik tak małemu bo nic innego nie umiem albo sobie sama wymyślam i wyję do niego jakies pierodoły np kocham cie, kocham cie, o jakt strasznie kocham cię ............aaaaaaaaaaaaa a biedne dziecko może nie dostanie skrzywienia psychicznego przez matką

a czego od poniedziałku ? boniedziałki są lipne zacznij od niedzieli

Xawmeli i jak fajne ?
no teraz sezon katarowy

entertete nie wiem jak przestawić bo mój to śpi różnie i jak mu pasuję i od 6-7 już nie śpi ale ja wyrodna matka i zamiast się bawić to śpie a moje biedne dziecko leży i się rozgląda - w sumie chyba po jakimś czasie też zasypia znowu. a wogóle zauważyłam, że tak rano właśnie mały ma najlepszy humorek i się cieszy strasznie a matka jeszcze taka zaspana heh

papi dzięki za opinie własnie musze się dużo nauczyć i poczytać tyle, że nie wiem kiedy to ogarnę pędzle na poczatek myślę, że wezmę ten uniwersalny i koniecznie jakiś do korektora bo wstawie wam potem zdj to zobaczycie jakie mam sińce pod oczami

aaa i mój mały dołącza do grona zakatarzonych i jestem wściekła bo to wszystko przez teśćiów u których byliśmy w niedzielę w odwiedzinach i okazało się, że tata i jeszcze brat tż chorzy są więc nie zbliżali się nawet do małego ale co z tego jak mój tż się zaraził i mimo, że on też się do aleksa nie zbliża to i tak go zaraził i teraz moj okrąglaczek ma taki katar, że nawet fridą nie idzie go wydrzeć
kurde niepoważni jak chorzy to mogli zadzwonić i powiedzieć to bym za nic tam nie szła
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 09:58   #389
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Współczuje tych katarków
Anastazja wlasnie ucina sobie drzemke
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 10:01   #390
alutka78
Rozeznanie

Czesc dziewczyny!
Papi - dobrze, ze juz w domciu.
Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
hej mamusie
moje dziecie ma katar i w nocy ok 4 zaczyna jej doskwierac--podziwiam ja bo steka, pociaga noskiem, ale sie nie budzi.........moja kruszynka
wczoraj bylysmy na 3 godzinnym spacerku....jodu sie nawdychala za wsze czasy.......
aniaa--jedziecie juz chrzest robic??
wiolek--- lash-a testuje wlasnie szampony w kostce.......
Moja dzidzia tez ma katar. Dzwonilam do pediatry i kazala mi podac Nasivin 0,01 - kropelki do noska, Calcium - syropek i smarowac mascia majerankowa pod noskiem. Niestety nasza masc majerankowa jest nie do zdobycia, podobno ja wycofali. Byla taka tania i dobra. Farmaceutka proponowala mi inna masc, cena - kilka razy wyzsza.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości