|
|
#1081 | |
|
Moderatoreska
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
Cytat:
Ja u Listopadowej widzę 8 tydz.6dni Edytowane przez eweska Czas edycji: 2010-09-23 o 11:42 |
|
|
|
|
#1082 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1083 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#1084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Zdążyłam się zorientować, że niektórzy podają wiek ciąży od ost. @, inni zaś od 'momentu' zapłodnienia . Mój gin. wyliczył wiek zapłodnieniowy |
|
|
|
|
#1085 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Mnie niektóre kalkulatory też pokazywały termin porodu na koniec kwietnia, ale większość i tak na maj
Edytowane przez eweska Czas edycji: 2010-09-23 o 11:58 |
|
|
|
|
#1086 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1087 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#1088 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
. Ja 30-31 dniowe , ale regularne
|
||
|
|
|
#1089 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda, że nie jesteś z 3City, może byśmy się na porodówce spotkały
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- No dobra Dziewczyny, miło się gawędzi ale obowiązki domowe wzywają . A palce do klawiatury przyrosły![]() Miłego dnia |
|
|
|
#1091 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
widze 32 i 3, ale 7t4dc?! tak pisze czy to trzeba obliczyć? a tak naprawdę dzisiaj mam 8t4dc licząc od 1wszego dnia ostatniej miesiaćzki, czyli 1.08 i 28dniowe cykle.masakrka. IQ mi rzeczywiście spadło! |
|
|
|
|
#1092 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie mamusie
![]() Dziewczyny jestem w 6 tyg ciazy ,odczuwam pobolewania w podbrzuszu,bóle sa podobne do tych przed @ i ciagle wydety brzuch.Troszke mnie to martwi.Mieszkam na stałe w Uk i porada ginekologa nie jest mozliwa.Czy któraś z Was odczuwa bądz odczuwała cos podobnego? Pozdrawiam serdecznie. |
|
|
|
#1093 | ||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Tak pisze pod zdjęciem u ciebie kochana pod wirtualnym dzidziusiem dokładnie pisze tak 7WKS 4DAYS i tak masz w podpisie. Cytat:
A jeśli cie to bardzo niepokoi to warto by było skonsultować się z lekarzem, ewentualnie połozną bo chyba w UK tak jest nie wiem dokładnie się nie orientuję. Wszystkie pouciekały ??? Ja gotuję obiad za kilka minut synal przyjdzie ze szkoły a przed 16 wychodzimy z domku na trening, znowu pobędę 3 godzinki na dworze, a jest cieplutko bardzo bo dopiero co wróciłam z zakupów
Edytowane przez eweska Czas edycji: 2010-09-23 o 13:36 |
||
|
|
|
#1094 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Połóg - akurat podczas karmienia (zwłaszcza na poczatku) przestawało mnie boleć wszystko na dole, a jak odstawiałam małą od piersi to zaraz ból się zwiększał. I podobno jest tak że się wszystko szybciej goi. Pewnie że wiąże się to z pewnymi wyrzeczeniami - ale dzięki temu CUDOWNIE SZYBKO wraca się do supersylwetki - ja po miesiącu ważyłam już 3 kg mniej niż przed ciążą. I niestety połóg wypadł mi na święta bożego narodzenia podczas których nie mogłam ryb ani sernika ani kapusty... Tylko kurczak a ze słodkości jabłecznik. Ja nikogo nie namawiam bo sama nie wiedziałam czy mi się uda, bo moja mama urodziła 3 dzieci i żadnego z nas nie karmiła bo nie miała mleka, więc ja rozumiem to, poza tym każdy zna swój organizm, czy bierze leki, czy jest się cierpliwym, więc to jest każdego indywidualna decyzja. Nie napadajcie na mnie tylko proszę że przedstawiłam Wam plusy karmienia, bo wierzcie naprawdę było ciężko (np. odstęp między karmieniami średnio 1 godzina), ale potem, jak dziecko już kuma i jak się cieszy na widok cyca mamy i obejmuje je łapkami to jest jedno z cudowniejszych momentów na świecie! Ja po prostu się zaparłam już w ciąży że będę karmić i już i pewnie dlatego mi się udało! Za to ciekawa jestem jak będzie przy drugim i uwierzcie jeśli będę widziała że dzidzia się najada lub nie przybiera to wprowadzę sztuczne karmienie. Poza tym w moim mieście jest straaaaaszny nacisk w szpitalu na całkowicie naturalny poród i na karmienie piersią. Czyli: zero znieczulenia zero przyspieszania kroplówką czy tabletkami zero smoczków, sztucznego mleka Ja wiedziałam że tak jest i pewnie dlatego podświadomie sie nastawiałam że muszę dać radę a podobno sukces w karmieniu zaczyna się w mózgu. No. to się rozpisałam. Teraz idę kiknąć jak wyglądają Wasze suwaczki
Kasia, ur. 22.11.2008 r. Wojtuś, ur. 3.05.2011 r. Edytowane przez asiak1981 Czas edycji: 2010-09-23 o 14:12 |
|
|
|
|
#1095 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() eweska, jak ja bym chciała być w domu.... masakra, a tu tyle pracy. ale obawiam się że mnie bierze przeziębionko (odpukać), a nie ma mowy o wolnym póki co. ych. praca. dobrze, że jest, ale chętnie bym odpoczęła. Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2010-09-23 o 14:10 |
||
|
|
|
#1096 |
|
Rozeznanie
|
Przypomniało mi sie w pierwszej ciąży miałam częste bóle podbrzusza zwłaszcza takie ciągnące i lekarz kazał mi przynajmniej raz dziennie pół godziny leżeć sobie na brzuchu, żeby macica siłą grawitacją trochę szybciej się przesunęła, czy jakoś tak... Pomogło.
|
#1097 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny
Gdzies wyczytałam, że w ciąży nie wolno jeść wędzonych ryb, typu makrela czy łosoś wędzony. To prawda?!!! Ja w innej postaci nie przełkne rybe .
|
|
|
|
#1098 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a połóg tez miałam w czasie Świąt Bożego Narodzenia, ![]() i ogólnie mimo,ze nie karmiłam Julki długo,to do z wagi jechałam expressowo,ale cóż 24h sama z mała,która ciągle wyła ![]() oby drugie było spokojniejsze ![]() Cytat:
mozna jesc,oczywiscie w rozsądnych ilosciach hihi. ide robić ciacho,I raz w zyciu drożdżowe bede robic,ze śliwkami i kruszonką,trzymajcie kciuki
|
||
|
|
|
#1099 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze mnie też boli brzuch jak podczas okresu
troszkę mnie to martwi ale taki dokładnie jak przy okresie nie za bardzo też znowu ja mam wizyte dopiero w polowie pazdziernika bo koniecznie chcialam to tego lekarza chodzic bo taki byl termin u niego
|
#1100 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1101 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Drożdżowe ciasto to moja specjalność, biszkopty mi nie wychodzą, a drożdżowe zawsze ![]() No to sobie małą drzemkę uciełam a za godzinkę wychodzę z domku, jeszcze gary po obiedzie muszę umyć :/ |
|
|
|
|
#1102 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, usuńcie mnie proszę z listy na początku wątku.
Znowu się nie udało.. Mam teraz dwie duże córcie i dwa maleńkie aniołki. Chyba nie odważę się na kolejną ciążę. Nie odzywałam się od jakiegoś czasu, bo już miałam złe przeczucia - niestety się sprawdziły Wczoraj wyszłam ze szpitala. Pozdrawiam was wszystkie serdecznie - życzę spokojnych i zdrowych najbliższych miesięcy i pięknych ogromniastych brzuszków! |
|
|
|
#1103 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Kochane moje Grubaski
![]() Ja dzis bylam u lekarza rodzinnego , napisal mi recepte na duphadson, przy okazji zaleczylam zeba zostal juz tylko jeden![]() Wysprzatalam szybko w domu, wynioslam posciel na dwor, i dopiero jadlam sniadanie, bo rano byly straszne mdlosci. Ale i chyba sie przeforsowalam bo wyrwalam sie rowerem i te sprzatanie, a teraz brzuszek boli, wiec odpoczywamy ![]() No i witam kolejne mamuśki, i gratuluje dobrej nowiny
|
#1104 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przykro mi Kochana. Przytulam Trzymaj sie dzielnie.
|
|
|
|
|
#1105 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Współczuję bardzo
|
|
|
|
|
#1106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wole salatki sledziowe od wedzonych ryb a ryby jem grillowane i smazone ![]() na wedzone nie mam ochoty |
|
|
|
|
#1107 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
|
|
#1108 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale nie jest tak że bardzo mnie boli chwilami tak rozciąga ale śpię normalnie nic mnie tam nie boli
|
|
#1109 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Trzymaj sie mocno, kochanaCytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, tez mialam takie bole jak na @ (dlatego, az do zrobienia testow nawet nie podejrzewalam ciazy!), trwaly w sumie ok. miesiac, z coraz mniejsza czestotliwoscia... Jak mnie lekarz poinformowal, dopoki nie ma plamien, albo bole nie sa zbyt ostre nie ma sie czym przejmowac. Doniu, tez mieszkam w UK, ale mam nr tel. do poloznej, zawsze moge zadzwonic, tez powinnas dostac... Inna sprawa, ze jednak czlowiek czuje sie pewniej, jak porozmawia z lekarzem (przynajmniej ja tak mam). Generalnie do 10-12 tygodnia nic z ciaza sie tu nie robi, wiec poszlam wczesniej do polskiego lekarza ginekologa w Londynie, bylam bardzo zadowolona i uspokoila mnie ta wizyta , jednak nie mialam tyle cierpliwosci, zeby czekac 2 miesiace na wizyte!!Cytat:
.To tak jak wszyscy wiele lat dopytywali sie mnie kiedy w koncu dziecko (z moim Tz jestesmy razem juz 10 lat), przeciez to decyzja, ktora podejmuje kobieta wspolnie z mezczyzna, koniec kropka. Nie lubie takiego wtracania sie w czyjes zycie... A DDTVN tez ogladam .
|
|||||
|
|
|
#1110 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny! doczytuje was dzisiaj caly dzien, ale nie mialam sily nawet zbyt wiele pisac, bo mnie strasznie meczyly mdlosci i niestety juz bylo tez bliskie spotkanie z musza klozetowa
ale nie jest zle najwazniejsze, ze z dzidzia wszystko ok.ja tez uwielbiam DDTVN niestety tu w Norwegii nie mamy polskiej TV i strasznie ubolewam, bo akurat teraz jak siedze w domku to bym sobie poogladala. co do sluzby zdrowia w UK mysle ze podobna do naszej tu w Norwegii, Ginekologa generalnie w ciazy sie nie odwiedza, tylko lekarza pierwszego kontaktu , do 12 tyg ciaza nie jest ciaza... ehh no tak to jest. ale co zrobic, dlatego ciagle latam do PL. meggie7 kochana w styczniu stracilam Aniolka, umarl w 8-9 tygodniu a nosilam go do 13 stego tygodnia caluje cie mocno i przytulam do serduszka ******A co u was dziewczyny? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.

dziwne le liczby, tez ich nie czaje
, czyli moja ciąża ma 8 tyg. i 6 dni

troszkę mnie to martwi ale taki dokładnie jak przy okresie nie za bardzo też znowu ja mam wizyte dopiero w polowie pazdziernika bo koniecznie chcialam to tego lekarza chodzic bo taki byl termin u niego

Współczuję bardzo
.