Majowo-czerwcowe mamy 2011 :) - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-23, 11:41   #1081
eweska
Moderatoreska

Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
a ja mam 4 a jestem w 7

a listopadowa masz 1... 1szy tydz? a dzidź wiekszy od mojego dziwne le liczby, tez ich nie czaje
A w pierwszym okienku z datą podałaś pierwszy dzień ostatniej miesiączki ????

Ja u Listopadowej widzę 8 tydz.6dni

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2010-09-23 o 11:42
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 11:43   #1082
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość

a listopadowa masz 1... 1szy tydz? a dzidź wiekszy od mojego dziwne le liczby, tez ich nie czaje
wg tych liczb do porodu zostało mi 31 tyg i 1 dzień, czyli moja ciąża ma 8 tyg. i 6 dni

Anulinka
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 11:48   #1083
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
wg tych liczb do porodu zostało mi 31 tyg i 1 dzień, czyli moja ciąża ma 8 tyg. i 6 dni

Anulinka
Mi do porodu zostało 31tyg i 6 dni czyli 223dni, a jestem w 8tyg i 1 dniu ciąży czyli 57dni, tydzień i dzień ciązy tutaj zgadza się z obliczeniami lekarza
Stary 2010-09-23, 11:52   #1084
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Mi do porodu zostało 31tyg i 6 dni czyli 223dni, a jestem w 8tyg i 1 dniu ciąży czyli 57dni, tydzień i dzień ciązy tutaj zgadza się z obliczeniami lekarza
A mi lekarz wyliczył, że teraz idzie 7 tydz.. Zdążyłam się zorientować, że niektórzy podają wiek ciąży od ost. @, inni zaś od 'momentu' zapłodnienia. Mój gin. wyliczył wiek zapłodnieniowy. Tak czy siak w tych kalkulatorach wychodzi mi termin porodu na 28 lub 29.04, a nie 4.05
Stary 2010-09-23, 11:56   #1085
eweska
Moderatoreska

Cytat:
A mi lekarz wyliczył, że teraz idzie 7 tydz.. Zdążyłam się zorientować, że niektórzy podają wiek ciąży od ost. @, inni zaś od 'momentu' zapłodnienia. Mój gin. wyliczył wiek zapłodnieniowy. Tak czy siak w tych kalkulatorach wychodzi mi termin porodu na 28 lub 29.04, a nie 4.05
Mój od razu liczył od daty ostatniej miesiączki, a zapłodnieniowy wiek ciąży to u mnie tydzień mniej, niż od ostatniej miesiączki, czyli 7tydzień i 1 dzień, sama sobie go wyliczyłam bo wiedziałam kiedy miałam owulację potwierdzoną mierzoną temperaturą i testami owulacyjnymi. Ja ogólnie owulacje mam bardzo wcześnie praktycznie zaraz po miesiączce w 7-9 dniu cyklu ponieważ mam krótkie cykle ok 20-23 dni, czasem zdarzał się cykl 26dniowy, ale sporadycznie

Mnie niektóre kalkulatory też pokazywały termin porodu na koniec kwietnia, ale większość i tak na maj

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2010-09-23 o 11:58
Stary 2010-09-23, 12:13   #1086
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Chodzi ci o te liczby przy wirtualnym dzidziusiu ??? Jeśli tak to jest to tydzień ciąży i ile dni.
Jak to możliwe? Przecież jestem w 8tc, a liczby wskazują, że 3 tc. bez sensu

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 12:14   #1087
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Widzę teraz u ciebie 7 tydz i 4 dzień
Stary 2010-09-23, 12:17   #1088
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Moniqac - u Ciebie jest podane, że jesteś w 7 tc. i 4 dniu a do porodu zostały 32 tyg. i 3 dni

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Mój od razu liczył od daty ostatniej miesiączki, a zapłodnieniowy wiek ciąży to u mnie tydzień mniej, niż od ostatniej miesiączki, czyli 7tydzień i 1 dzień, sama sobie go wyliczyłam bo wiedziałam kiedy miałam owulację potwierdzoną mierzoną temperaturą i testami owulacyjnymi. Ja ogólnie owulacje mam bardzo wcześnie praktycznie zaraz po miesiączce w 7-9 dniu cyklu ponieważ mam krótkie cykle ok 20-23 dni, czasem zdarzał się cykl 26dniowy, ale sporadycznie

Mnie niektóre kalkulatory też pokazywały termin porodu na koniec kwietnia, ale większość i tak na maj
O to króciutkie miałaś cykle. Ja 30-31 dniowe, ale regularne
Stary 2010-09-23, 12:21   #1089
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Moniqac tak tak już niedługo kawaler z niego będzie, obiecał mamusi pomagać zobaczymy jak to będzie
Agus może już wychodzic brzuszek to wcale nie jest powiedziane że powinien wyjść w tym i w tym tygodniu, każda kobieta jest inna, a brzuszek ci się pokazuje bo macica sie powiększa i idzie ku górze, możesz też zaobserwować że podbrzusze masz duzo twardsze. Mam nadzieję, że dobrze zrozumiałam lekarza bo cos takiego też mi mówił

Spice mi internet na 3-4 maja i raczej tez się to zgadza z obliczeniami lekarza, ponieważ tydzień i dzień dokładnie wychodzi mi z netu taki sam, jak obliczenia lekarza, no ale pewnie jeszcze się to może zmienić.
Ja wogóle się powinnam nastawić na to że mogę wcześniej urodzić, podobno mało kiedy bliźniaki doczekaja do terminu, ciekawe jak będzie u mnie :P

aaaa malują mi własnie barierki na żółto
Cytat:

Anulinka
ja mam 8 tygodni i 5 dni
Stary 2010-09-23, 12:26   #1090
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ja mam 8 tygodni i 5 dni
Szkoda, że nie jesteś z 3City, może byśmy się na porodówce spotkały

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

No dobra Dziewczyny, miło się gawędzi ale obowiązki domowe wzywają. A palce do klawiatury przyrosły

Miłego dnia
Stary 2010-09-23, 12:52   #1091
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Widzę teraz u ciebie 7 tydz i 4 dzień
Cytat:
Moniqac - u Ciebie jest podane, że jesteś w 7 tc. i 4 dniu a do porodu zostały 32 tyg. i 3 dni

taaaak???? ja jestem chyba ślepa widze 32 i 3, ale 7t4dc?! tak pisze czy to trzeba obliczyć? a tak naprawdę dzisiaj mam 8t4dc licząc od 1wszego dnia ostatniej miesiaćzki, czyli 1.08 i 28dniowe cykle.
masakrka.

IQ mi rzeczywiście spadło!

Stary 2010-09-23, 13:28   #1092
Donia82
Przyczajenie

Witam wszystkie mamusie
Dziewczyny jestem w 6 tyg ciazy ,odczuwam pobolewania w podbrzuszu,bóle sa podobne do tych przed @ i ciagle wydety brzuch.Troszke mnie to martwi.Mieszkam na stałe w Uk i porada ginekologa nie jest mozliwa.Czy któraś z Was odczuwa bądz odczuwała cos podobnego? Pozdrawiam serdecznie.
Donia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 13:34   #1093
eweska
Moderatoreska

Cytat:
taaaak???? ja jestem chyba ślepa widze 32 i 3, ale 7t4dc?! tak pisze czy to trzeba obliczyć? a tak naprawdę dzisiaj mam 8t4dc licząc od 1wszego dnia ostatniej miesiaćzki, czyli 1.08 i 28dniowe cykle.
masakrka.

IQ mi rzeczywiście spadło!
Ja ostatnią miesiączkę miałam 28.07 i u mnie dziś 8tydz i 1 dzień to by wychodziło że u ciebie się zgadza 7tydz i 4 dni od ostatniej miesiączki.
Tak pisze pod zdjęciem u ciebie kochana pod wirtualnym dzidziusiem dokładnie pisze tak 7WKS 4DAYS i tak masz w podpisie.

Cytat:
Napisane przez Donia82 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie
Dziewczyny jestem w 6 tyg ciazy ,odczuwam pobolewania w podbrzuszu,bóle sa podobne do tych przed @ i ciagle wydety brzuch.Troszke mnie to martwi.Mieszkam na stałe w Uk i porada ginekologa nie jest mozliwa.Czy któraś z Was odczuwa bądz odczuwała cos podobnego? Pozdrawiam serdecznie.
Witam i gratuluję Też miałm takie bóle jak na @ i dodatkowo kłucie jajników, jeśli są to delikatne bóle to powinno być ok nie ma się czym przejmować, macica sie powiększa, wzdęty brzuch to normalka
A jeśli cie to bardzo niepokoi to warto by było skonsultować się z lekarzem, ewentualnie połozną bo chyba w UK tak jest nie wiem dokładnie się nie orientuję.

Wszystkie pouciekały ??? Ja gotuję obiad za kilka minut synal przyjdzie ze szkoły a przed 16 wychodzimy z domku na trening, znowu pobędę 3 godzinki na dworze, a jest cieplutko bardzo bo dopiero co wróciłam z zakupów

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2010-09-23 o 13:36
Stary 2010-09-23, 13:42   #1094
asiak1981
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
...I tak sobie mysle, ze bynajmniej mnie to pozytywnie nie nastraja do pologu... Mialam straszne problemy z bolacymi piersiami przed okresem, teraz w ciazy tez mnie bola...
A więc ja to wspominam tak... owszem piersi bolały, Kasia po trzech tygodniach naderwała mi sutki do krwi, ale bardzo pomogły nakładki do karmienia! Super wynalazek! Dzięki nim sutki szybko się wygoiły, poza tym, widziałam (bo są przezroczyste) ile mi mleka wypływa i kiedy faktycznie leci a kiedy niemowlę "udaje" i można je już odstawić.

Połóg - akurat podczas karmienia (zwłaszcza na poczatku) przestawało mnie boleć wszystko na dole, a jak odstawiałam małą od piersi to zaraz ból się zwiększał. I podobno jest tak że się wszystko szybciej goi.

Pewnie że wiąże się to z pewnymi wyrzeczeniami - ale dzięki temu CUDOWNIE SZYBKO wraca się do supersylwetki - ja po miesiącu ważyłam już 3 kg mniej niż przed ciążą. I niestety połóg wypadł mi na święta bożego narodzenia podczas których nie mogłam ryb ani sernika ani kapusty... Tylko kurczak a ze słodkości jabłecznik.

Ja nikogo nie namawiam bo sama nie wiedziałam czy mi się uda, bo moja mama urodziła 3 dzieci i żadnego z nas nie karmiła bo nie miała mleka, więc ja rozumiem to, poza tym każdy zna swój organizm, czy bierze leki, czy jest się cierpliwym, więc to jest każdego indywidualna decyzja.

Nie napadajcie na mnie tylko proszę że przedstawiłam Wam plusy karmienia, bo wierzcie naprawdę było ciężko (np. odstęp między karmieniami średnio 1 godzina), ale potem, jak dziecko już kuma i jak się cieszy na widok cyca mamy i obejmuje je łapkami to jest jedno z cudowniejszych momentów na świecie!
Ja po prostu się zaparłam już w ciąży że będę karmić i już i pewnie dlatego mi się udało!

Za to ciekawa jestem jak będzie przy drugim i uwierzcie jeśli będę widziała że dzidzia się najada lub nie przybiera to wprowadzę sztuczne karmienie.

Poza tym w moim mieście jest straaaaaszny nacisk w szpitalu na całkowicie naturalny poród i na karmienie piersią. Czyli:
zero znieczulenia
zero przyspieszania kroplówką czy tabletkami
zero smoczków, sztucznego mleka

Ja wiedziałam że tak jest i pewnie dlatego podświadomie sie nastawiałam że muszę dać radę a podobno sukces w karmieniu zaczyna się w mózgu.

No. to się rozpisałam. Teraz idę kiknąć jak wyglądają Wasze suwaczki

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

Edytowane przez asiak1981
Czas edycji: 2010-09-23 o 14:12
asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 14:08   #1095
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Witam wszystkie mamusie
spokojnie, ból podbrzusza (nie ostry) jest normalny na początku - macica się rozciąga i boli. sa to takie bóle jak na @ właśnie.

Cytat:
Ja ostatnią miesiączkę miałam 28.07 i u mnie dziś 8tydz i 1 dzień to by wychodziło że u ciebie się zgadza 7tydz i 4 dni od ostatniej miesiączki.
Tak pisze pod zdjęciem u ciebie kochana pod wirtualnym dzidziusiem dokładnie pisze tak 7WKS 4DAYS i tak masz w podpisie.

Wszystkie pouciekały ??? Ja gotuję obiad za kilka minut synal przyjdzie ze szkoły a przed 16 wychodzimy z domku na trening, znowu pobędę 3 godzinki na dworze, a jest cieplutko bardzo bo dopiero co wróciłam z zakupów
o kurde..... ale jestem durna.... o kurcze.... rzeczywście - 8tc to cały tydzień od 7tc i 1 dzień do 7 i 6 dc..... o kurczaczek..... ale jestem głupia, mój dzidziuś odbiera mi rozum i IQ..... ale mi wstyd

eweska, jak ja bym chciała być w domu.... masakra, a tu tyle pracy. ale obawiam się że mnie bierze przeziębionko (odpukać), a nie ma mowy o wolnym póki co. ych. praca. dobrze, że jest, ale chętnie bym odpoczęła.

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2010-09-23 o 14:10
Stary 2010-09-23, 14:15   #1096
asiak1981
Rozeznanie

Cytat:
spokojnie, ból podbrzusza (nie ostry) jest normalny na początku - macica się rozciąga i boli. sa to takie bóle jak na @ właśnie.
Przypomniało mi sie w pierwszej ciąży miałam częste bóle podbrzusza zwłaszcza takie ciągnące i lekarz kazał mi przynajmniej raz dziennie pół godziny leżeć sobie na brzuchu, żeby macica siłą grawitacją trochę szybciej się przesunęła, czy jakoś tak... Pomogło.

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

Stary 2010-09-23, 14:20   #1097
moniqac
Zadomowienie

Dziewczyny
Gdzies wyczytałam, że w ciąży nie wolno jeść wędzonych ryb, typu makrela czy łosoś wędzony. To prawda?!!! Ja w innej postaci nie przełkne rybe .

Stary 2010-09-23, 14:36   #1098
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiak1981 Pokaż wiadomość
A więc ja to wspominam tak... owszem piersi bolały, Kasia po trzech tygodniach naderwała mi sutki do krwi, ale bardzo pomogły nakładki do karmienia! Super wynalazek! Dzięki nim sutki szybko się wygoiły

Połóg - akurat podczas karmienia (zwłaszcza na poczatku) przestawało mnie boleć wszystko na dole, a jak odstawiałam małą od piersi to zaraz ból się zwiększał. I podobno jest tak że się wszystko szybciej goi.
mi niestety nakładki nie pomagaly,krew sie z mlekiem mieszała,masakra,cóz ile kobiet tyle doświadczeń,

a połóg tez miałam w czasie Świąt Bożego Narodzenia,
i ogólnie mimo,ze nie karmiłam Julki długo,to do z wagi jechałam expressowo,ale cóż 24h sama z mała,która ciągle wyła
oby drugie było spokojniejsze

Cytat:
Dziewczyny
Gdzies wyczytałam, że w ciąży nie wolno jeść wędzonych ryb, typu makrela czy łosoś wędzony. To prawda?!!! Ja w innej postaci nie przełkne rybe .
bułeczka z serkiem i wędzonym łososiem,za nic nie zrezygnuje
mozna jesc,oczywiscie w rozsądnych ilosciach hihi.

ide robić ciacho,I raz w zyciu drożdżowe bede robic,ze śliwkami i kruszonką,trzymajcie kciuki
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 14:41   #1099
agacio
Zadomowienie

Kurcze mnie też boli brzuch jak podczas okresu troszkę mnie to martwi ale taki dokładnie jak przy okresie nie za bardzo też znowu ja mam wizyte dopiero w polowie pazdziernika bo koniecznie chcialam to tego lekarza chodzic bo taki byl termin u niego myślicie że powinnam wcześniej iść? szukać innego lekarza

literakomaniaczka

Mój wątek wymiankowy zapraszam
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=733577

27
agacio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 14:49   #1100
asiak1981
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agacio Pokaż wiadomość
Kurcze mnie też boli brzuch jak podczas okresu troszkę mnie to martwi ale taki dokładnie jak przy okresie nie za bardzo też znowu ja mam wizyte dopiero w polowie pazdziernika bo koniecznie chcialam to tego lekarza chodzic bo taki byl termin u niego myślicie że powinnam wcześniej iść? szukać innego lekarza
myślę że póki nie masz plamień to nie musisz sie martwić

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

Stary 2010-09-23, 14:55   #1101
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość

ide robić ciacho,I raz w zyciu drożdżowe bede robic,ze śliwkami i kruszonką,trzymajcie kciuki
Ja też dziś miałam robić, ale drożdży nie kupiłam i lipa
Drożdżowe ciasto to moja specjalność, biszkopty mi nie wychodzą, a drożdżowe zawsze

No to sobie małą drzemkę uciełam a za godzinkę wychodzę z domku, jeszcze gary po obiedzie muszę umyć :/
Stary 2010-09-23, 15:01   #1102
meggie7
Przyczajenie

Dziewczyny, usuńcie mnie proszę z listy na początku wątku.
Znowu się nie udało.. Mam teraz dwie duże córcie i dwa maleńkie aniołki. Chyba nie odważę się na kolejną ciążę.

Nie odzywałam się od jakiegoś czasu, bo już miałam złe przeczucia - niestety się sprawdziły
Wczoraj wyszłam ze szpitala.

Pozdrawiam was wszystkie serdecznie - życzę spokojnych i zdrowych najbliższych miesięcy i pięknych ogromniastych brzuszków!
meggie7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 15:05   #1103
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Czesc Kochane moje Grubaski, wszystkie chyba jestesmy w podobnym wieku ciazy,, u mnie dzis 8 tydzien 6 dzien, jutro wiec koniec 9 tygodnia
Ja dzis bylam u lekarza rodzinnego , napisal mi recepte na duphadson, przy okazji zaleczylam zeba zostal juz tylko jeden
Wysprzatalam szybko w domu, wynioslam posciel na dwor, i dopiero jadlam sniadanie, bo rano byly straszne mdlosci.
Ale i chyba sie przeforsowalam bo wyrwalam sie rowerem i te sprzatanie, a teraz brzuszek boli, wiec odpoczywamy

No i witam kolejne mamuśki, i gratuluje dobrej nowiny
Stary 2010-09-23, 15:08   #1104
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meggie7 Pokaż wiadomość
Znowu się nie udało.. Mam teraz dwie duże córcie i dwa maleńkie aniołki. Chyba nie odważę się na kolejną ciążę.

Nie odzywałam się od jakiegoś czasu, bo już miałam złe przeczucia - niestety się sprawdziły

Pozdrawiam was wszystkie serdecznie - życzę spokojnych i zdrowych najbliższych miesięcy i pięknych ogromniastych brzuszków!
Przykro mi Kochana. Przytulam Trzymaj sie dzielnie.

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 15:09   #1105
eweska
Moderatoreska

Cytat:

Kochana wiem, że żadne słowa tu nie pomogą, mogę jedynie Współczuję bardzo
Stary 2010-09-23, 15:12   #1106
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda, że nie jesteś z 3City, może byśmy się na porodówce spotkały

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

No dobra Dziewczyny, miło się gawędzi ale obowiązki domowe wzywają. A palce do klawiatury przyrosły

Miłego dnia
hehe milo mi

ja wole salatki sledziowe od wedzonych ryb
a ryby jem grillowane i smazone
na wedzone nie mam ochoty
Stary 2010-09-23, 15:19   #1107
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Cytat:
W ktorym jestes tygodniu? Wszystko zalezy, od roznych rzeczy jesli bole sa dokuczliwe, to wcale ten bol nie taki normalny, mnie wkoncu bolalo tak,ze zasypialam z bolem i wstawalam z bolem, no i biore teraz duphadson, i jest duzo lepiej. Trudno Ci co kolwiek dlatego poradzic co kolwiek, no spe spokojnie mozesz brac bez obaw, moze akurat Ci to pomoze i wystarczy, no i odpoczywaj jak najwiecej.

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:

Trzymaj sie Kochana jestesmy z Toba, badz silna.
Stary 2010-09-23, 15:33   #1108
agacio
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
W ktorym jestes tygodniu? Wszystko zalezy, od roznych rzeczy jesli bole sa dokuczliwe, to wcale ten bol nie taki normalny, mnie wkoncu bolalo tak,ze zasypialam z bolem i wstawalam z bolem, no i biore teraz duphadson, i jest duzo lepiej. Trudno Ci co kolwiek dlatego poradzic co kolwiek, no spe spokojnie mozesz brac bez obaw, moze akurat Ci to pomoze i wystarczy, no i odpoczywaj jak najwiecej.[COLOR="Silver"]
wg moich obliczeń 4 tydzień ale nie jest tak że bardzo mnie boli chwilami tak rozciąga ale śpię normalnie nic mnie tam nie boli

literakomaniaczka

Mój wątek wymiankowy zapraszam
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=733577

27
agacio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 15:40   #1109
Camomile
Zadomowienie

Cytat:

Bardzo mi przykro . Trzymaj sie mocno, kochana.

Cytat:
Dziewczyny
Tez tak czytalam, wedzone ryby sa surowe (chyba ze niektore sa wedzone na cieplo, ale dokladnie sie na tym nie znam, wole dmuchac na zimne...).

Cytat:
Cytat:
Witam wszystkie mamusie
Witaj agacio.

Dziewczyny, tez mialam takie bole jak na @ (dlatego, az do zrobienia testow nawet nie podejrzewalam ciazy!), trwaly w sumie ok. miesiac, z coraz mniejsza czestotliwoscia... Jak mnie lekarz poinformowal, dopoki nie ma plamien, albo bole nie sa zbyt ostre nie ma sie czym przejmowac.

Doniu, tez mieszkam w UK, ale mam nr tel. do poloznej, zawsze moge zadzwonic, tez powinnas dostac...
Inna sprawa, ze jednak czlowiek czuje sie pewniej, jak porozmawia z lekarzem (przynajmniej ja tak mam).

Generalnie do 10-12 tygodnia nic z ciaza sie tu nie robi, wiec poszlam wczesniej do polskiego lekarza ginekologa w Londynie, bylam bardzo zadowolona i uspokoila mnie ta wizyta, jednak nie mialam tyle cierpliwosci, zeby czekac 2 miesiace na wizyte!!

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
Dzień doberek dziewuszki
U nas piękna złota jesień,a właśnie na DDTVN było o karmieniu i presji z nim związanej.
smutne to troche.

Ja właśnie zjadłam śniadanko ,juz mnie mdli,mam nadzieje,ze wytrzymam,idziemy na spacerek zaraz.
buziam Was cieplutko
A ja kompletnie nie rozumiem presji na kobiety, zeby karmily w taki czy owaki sposob (ostatnio rozmawialam z moja Mama, ze kiedy mnie urodzila, moda byla na karmienie butelka, wrecz w szpitalu sugerowano jej ze tak ma karmic!). Przeciez to jest tak intymna, prywatna sprawa, zalezna od tak wielu czynnikow.
To tak jak wszyscy wiele lat dopytywali sie mnie kiedy w koncu dziecko (z moim Tz jestesmy razem juz 10 lat), przeciez to decyzja, ktora podejmuje kobieta wspolnie z mezczyzna, koniec kropka. Nie lubie takiego wtracania sie w czyjes zycie...

A DDTVN tez ogladam.
Camomile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 16:17   #1110
anula_81
Zakorzenienie

hej dziewczyny! doczytuje was dzisiaj caly dzien, ale nie mialam sily nawet zbyt wiele pisac, bo mnie strasznie meczyly mdlosci i niestety juz bylo tez bliskie spotkanie z musza klozetowa ale nie jest zle najwazniejsze, ze z dzidzia wszystko ok.
ja tez uwielbiam DDTVN niestety tu w Norwegii nie mamy polskiej TV i strasznie ubolewam, bo akurat teraz jak siedze w domku to bym sobie poogladala.
co do sluzby zdrowia w UK mysle ze podobna do naszej tu w Norwegii, Ginekologa generalnie w ciazy sie nie odwiedza, tylko lekarza pierwszego kontaktu , do 12 tyg ciaza nie jest ciaza... ehh no tak to jest. ale co zrobic, dlatego ciagle latam do PL.
meggie7 kochana w styczniu stracilam Aniolka, umarl w 8-9 tygodniu a nosilam go do 13 stego tygodnia caluje cie mocno i przytulam do serduszka******

A co u was dziewczyny?

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości