|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
wolałabym jednak żeby to szło w ta szczuplejszą stronę niż "szerszą" bo musiałąbym zaprowadzic nei tylko jego, ale też prawie wszystkie spodnie... koszule... bluzki... majtki ? ![]() szkoda, że nie możecie się tam do neurologa rejestrować wcześniej na godziny i konkretne dni po prostu :/ dzidzia - racja oby to jednak stało się jak najpóźniej
|
|
|
|
|
#422 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
Cytat:
.A co do kolan- obciążone ścięgna kochana. Kiedy kręgosłup jest przeciążony, to wiele ciężaru przenosi się właśnie na nogi. Stąd ból. Kiedy wzmocni się kręgosłup (schudniemy albo się zahartujemy) minie ból kolan. Ja już przestałam tyle nosić Malucha na rękach- kupiłam leżaczek. PS. Czy któraś z Was nie chce sprzedać swojej medeli?
|
|
#423 |
|
Raczkowanie
|
chyba wiekszość z nas ma konto na facebooku, nie znam Waszych adresów więc podaję mój jakby co : www.facebook.com/elisa.piotrowska
|
|
|
|
#424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#425 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#426 | |
|
Zakorzenienie
|
dzidzia mnie ten katar tez martwi to juz ponad miesiac a pediatra zaleca szczepic a on raz ma chrypke raz nie dodatkowo osluchowo ponoc wszystko dobrze a czasem jak go trzymam na rekach to na plecach mu charczy
![]() Co do kolan nie wpadlabym na to ze to od kregoslupa bo wcale mnie nie boli ![]() Dla mnie medela to wybawienie...byla niezbedna gdy maly a potem ja bylismy poza domem ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
a jeszcze tz pracuje po poludniu i bede z nim sama |
|
|
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki kochane
|
|
|
|
#428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Ja też .Wiolek jeszcze jedna propozycja na krosteczki. Próbowałaś Małemu przesmarować 2-3 razy dziennie własnym mlekiem? Ja na próbę zaatakowałam tak jeden polik i zadziałało .
|
|
#430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ...ja uzbieralam 0,5 l po ktorym juz nie ma sladu nie odciagam na co dzien choc musze zaczac bo tez mam szkole co drugi week a co do laktatora to mam jeszcze reczny z aventu ale pozbywam sie ani kropli nie umialam nim wyciagnac.....
|
|
|
|
|
#431 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez AGAMARCIO Czas edycji: 2010-09-23 o 15:10 |
|
|
|
|
#432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z tłuszczy to można parafinę spożywczą, oliwy nie Moja siostra dodaje do sałatek... choć śmierdzi dla mnie świeczką. Ostatnio upiekła sobie sernik- odtłuszczony twaróg, jajka, jakaś maizena , słodzik... Smak miał cudowny ten sernik ale jak nie można słodyczy to zawsze jakaś odmiana. Jak chcesz to potem będę Ci pisać co moja siostra sobie kombinuje do jedzenia ![]() Kupiłaś książkę z przepisami? |
|
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
hejka ja na chwile
![]() siedze sobie u rodzicow przed domem i was troszke czytam a misio juz 3 raz dzis spi na dworku. piekna pogoda ![]() HD super wiesci ![]() papi ta mata rainforest jest super a mysle ze jak misio zacznie lapac zabawki to dopiero bedzie mial radoche ![]() farminko mam nadzieje ze to nie krzywica ![]() nasza podroz byla jak marzenie. miaka spiacego wsadzilam do fotelika i tak sobie spal cale 6 godzin podrozy szybko udalo nam sie dojechac no i fajnie ze maly nie wstawal wcale. pod koniec troche kwekal ale jak dalam smoka to spal dalej ![]() xaw tak chrzciny sa w sobote
|
|
|
|
#434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do niedawna spała do 3-4, a teraz 5-6 się budzi ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Aaaaa i wczoraj kupiłam sobie spódnicę- rozmiar 44 NIGDY nie miałam takiego rozmiaru buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
|
|
|
|
|
#435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przedwczoraj odwiedziła mnie żona kuzyna z 8 miesięczną córeczką. Antosia budzi się w nocy równo co godzinę. Od urodzenia- i nic się nie zmieniło. |
|
|
|
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
To ja bym musiała wcale nie spać, bo u nas cały proces trwa ok. 40min :P
|
#438 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niezawsze dzieki za wyjasnienie nt rurek hd super wiesci!! ![]() A jak znosisz informacje o tym, ze nie zalecaja juz kolejnej ciazy?anuszka co godzine 8miesieczne dziecko? OMG A moze ma poprzestawiany dzien z noca? Wspolczuje...wiolek powiem raz jeszcze, ze super wygladasz Wczoraj Milena przysnela pod wieczor, wiec juz sie obawialam, ze przespi kapiel. Ale moja malutka obudzila sie o 20:30, wykapalam ja, zjadla i poszla spac na nocke ![]() A w ogole to moja corcia jest naprawde czyscioch. Czesto jej sie zdarza, ze robi kupke podczas jedzenia. Wiec wtedy przestaje jesc, odpycha butelke i nie ma mowy o dalszym karmieniu. Trzeba jej zmienic pieluche i wtedy dojada z powrotem |
|
|
|
|
#439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez prawie dwa miesiące żyłam z diagnozą nowotwór złośliwy... To trudne doświadczenie. Modliłam się o to aby Szymek "miał" mamę. Teraz mam nadzieję, że ta nowa, dobra wiadomość zostanie potwierdzona w instytucie. Potem pewnie będę przezywała, że Szymek będzie jedynakiem. |
|
|
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
hd - wszystko bedzie dobrze
najwazniejsze to bycoptymista i walczyc bo jest dla kogo![]() anuszka - to przejsciowy rozmiar ![]() a my jak wyszlysmy o 12 dopiero wrocilysmy czekam na tz i znow wyjdziemy
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#441 | |||
|
Zadomowienie
|
Czekam na przesylke z all.
Wczoraj malz kupil nie te co trzeba;/ Poki co podaje gripe water i jest do dup** mala dalej sie meczy;/juz trace nadzieje, ze cos moze jej pomoc wiec czekam na te glupie windi jak na wybawienie. Cytat:
Cytat:
Pomalu,pomalu a bedziesz bic rekordy ![]() bo dukan nie jest taki zly!Za miesiac masz sie nam pochwalic spadkiem wagowym. ![]() Cytat:
i tez mam co drugi weekend zjazdy ;/Dzidzia Ty omijasz jedno karmienie i podajesz mod? bo szczerze mowiac przy ustabilizowanej laktacji ciezko tak o sobie sciagnac extra 150ml za jednym razem ... Alguien czemu zrezygnowalas z karmienia piersia? hd jestem z Toba Edytowane przez vette Czas edycji: 2010-09-23 o 16:13 |
|||
|
|
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
HD tak się ciesze kochana, że zmiany nie są złośliwe. Uwierze, że i dzidziusia będziesz mogła jeszcze mieć.
Po USG nawet ok. Mam zakładać dodatkowe pieluchy, ale nie często. Raczej mam sie skupić na ćwiczeniach. Okulista przepisał antybiotyk bo Franiu ma niedrożny kanalik. Mam nadzieje, że mu przejdzie, bo bidulek oczka czasem nie może otworzyć. |
|
|
|
#443 | |||||
|
Zadomowienie
|
oj dziewczynki kochane ja wam wstawiam najbardziej paskudne zdj jakie tylko mogłam zrobić pokazujące mój okropny nos i małe oczy w stosunku do twarzy a wy mi piszecie że ślicznie :P nie trzeba tak brzydko ściemniać hehe tym bardziej, że nie dodałam zdj żeby chwalić tylko byście pomogły typ kolorystyczny wybrać no ale mimo wszystko dziękuje wam bardzo kochane jesteście
marta_d1 za wizyty daj znać po u mnie w 3 aptekach wykupili maści majerankowe więc chyba sezon choróbsk rozpoczęty papi dziękuje ci bardzo na pewno skorzystam z rad ![]() okropny nie świetny :P absolutnie nie naturalny tylko martix "ciemny naturalny bląd" ( kolor 6N) który się już troszkę przepłukał i zjaśniał ( miałam wcześniej rozjaśniane a z takich się szybko kolory wypłukują ) ale licze na to, że jeszcze się bardziej wypłucze Cytat:
![]() a wybacz, że odrzuciłam zaproszenia na fb ale nie gram w nic ![]() Cytat:
no to sie pomądrzyłam ale jeśli ci marudzi to może jest przemęczony w każdym razie ja żeby uspokoić i nie uczyć noszenia na rękach wyciągałam z łóżeczka, przytulałam, uspokajał się to wkładałam do łóżeczka, zaczynał płakać wyciągałam i tak z 30 razy i faktycznie pomogło. aa i jeszcze za każdym razem jakby sie obniżałam, że po którymś razie jak brałam na ręce to te ręce miałam oparte na materacu a potem powoli wygiągałam po 1 ręce i jak już wyciągnęłam obie stalam chwile jak zaczą płakac to przykładąłam rękę do buźki uspokajał się i tak medodą małych kroczków mały przestawął płakać. ale chodźbym miała 100 razy wyciagać z tego łóżeczka nie umiałabym go zostawić do wypłakania się bo takie dziecko zasypia w końcu z wyczerpania Cytat:
jak go wysypie to spróbuje ale na dłuższą metę to by musiał się kąpać w moim mleczku żeby na całe ciałko dać ![]() ale narazie ma ładniutką ![]() Cytat:
aniaa22 super, że podróż udana a ty wypoczywaj ile możesz jak masz pomoc Cytat:
Alguien prawdziwa dama z Milenki i dobrze co się będzie w kupach paplać ![]() HD widzisz mówiłam, że dobrze będzie ![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- vette masz racje na tym zdjęciu nie widac tych cieni tak bardzo. ale jak tylko je uchwycę to wam pokażę bo chyba ostatnio za dużo się wysypiam :Pmarta mi ortopeda kazał dodatkowo pieluche mimo, że stwierdził że wszystko dobrze było więc go nie posłuchałam. a usg mam w poniedziałek. oby kropelki pomogły |
|||||
|
|
|
#444 |
|
Rozeznanie
|
![]() ma i bedzie mial! wspaniala, cudowna, kochajaca!... czasami krzyczaca ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- nadrobilam was wiec ide dalej obiad zrobic, bo maly w koncu wstanie ![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- no i wstal... je
|
|
#445 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zabieram sie za sprzedaz ubranek Amelki, jak patrze na te sliczne sukieneczki, ktore pare razy tylko wlozyla, to mnie zal sciska... |
|
|
|
|
#446 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ajj bo to wszystko przez ten wyjazd do Polski. Po prostu inaczej by to nie zadzialalo. Po pierwsze sama podroz, a po drugie wesele - nie wyobrazalam sobie co chwile rozpinac sie z sukienki, zeby karmic, albo odciagac. I w sumie chyba dobrze wyszlo - bo lot 9h plus z Wawy musielismy jechac taxi do Gdanska, gdyz takie cyrki nas zastaly na lotnisku. Zle sie z tym czulam na poczatku, ze odstawiam od piersi, ale juz teraz jest ok. |
|
|
|
|
#447 |
|
Raczkowanie
|
HD wreszcie dobre wieści
a u mnie w domu tatuś + córka +grypa=szpital domowy
|
|
|
|
#448 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zgadzam sie z Wiolek i Scoobs odnosnie odkladania dziecka 'zeby sie wyplakalo' wogole co za bzdura, ze niespelna 2 miesieczne dziecko 'wymusza' cos na nas... ale dobra nic wiecej nie pisze i sie nie 'wymadrzam' ![]() Scoobs gdzie wystawiasz sukienki? pokaz linki moze cos od Ciebie kupie ![]() Cytat:
to uwazaj zeby sie nie zarazic i pielegnuj chorowitki
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
A co tu taka cisza?
|
|
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
My caly dzien na dworzu tak cieplo bylo
mala pospala jak nigdy wykapana zjadla i padla Ja zjadlam na kolacje kawalek kalafiorka, no i zalewa mnie dzis, i brzuch troszke boli....okres na calego
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:11.

Bierzesz spodnie i dupę męża i zaprowadzasz do pani gdzie ta wyczarowywuje większy rozmiar spodni, nie dupy 
wolałabym jednak żeby to szło w ta szczuplejszą stronę niż "szerszą"
bo musiałąbym zaprowadzic nei tylko jego, ale też prawie wszystkie spodnie... koszule... bluzki... majtki ?

nie podoba mi sie to...
.

, słodzik... Smak miał cudowny ten sernik
NIGDY nie miałam takiego rozmiaru buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
A moze ma poprzestawiany dzien z noca? Wspolczuje...
bo dukan nie jest taki zly!
za wizyty daj znać po