|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta - wejdź i pomóż nam jej szukać !!!
Trochę niejasno napisałam - chodziło mi o to, że Iwonie pewnie rozładował się telefon, skoro tak mówiła (zresztą namierzyli by go chyba namierzyli po imei - od razu się przyznaję, że się na tym nie znam i nie wiem czy na pewno byłoby to możliwe w tym wypadku) - chociaż z drugiej strony to tylko relacja koleżanki. Więc żeby namierzyć ten drugi telefon potrzebny byłby jej drugi aparat i tu pozostaje kwestia z ilu aparatów Iwona korzystała.
---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- żeby kogoś porwać dla organów trzeba by mu było najpierw "przypadkiem" zrobić wszelkie badania stwierdzające, że pod kątem immunologicznym się nam przydadzą w ogóle jego organy (tzn. jeśli porywamy kogoś na nerkę dla np. brata) - nie da się przypadkiem wyłowić w morzu ludzi dawcy. Edytowane przez nanga parbat Czas edycji: 2010-09-23 o 12:22 |
|
|
|
#902 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym zawsze mi sie wydawało że od tego jaka karta jest włożona do telefonu zależy do jakiej stacji bazowej sie telefon loguje - ten sam telefon z różnymi kartami (np orange, era) bedzie logował sie do różnych BTS ów tak ja sobie to tłumaczyłam na mój chłopski rozum stad moej przypuszczenie że skoro wyjęła 1 kartę i włożyłą 2, operator tej 1 kart mógł stwierdzić że telefon sie rozładował - a tak naprawdę po prostu przestał wysyłać sygnał - ale namotałam
|
|
|
|
|
#903 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Tak czytam i czytam a nikt nie pomyślał ze mogła mieć telefon na dwie karty.Januszu może Ty wiesz jakim aparatem posługiwała sie Iwonka? |
|
|
|
#904 |
|
Zadomowienie
|
jeśli miała tel na 2 karty i padła jej bateria to 2 numeru też nie namierzą tylko ostatni sygnał będzie pewnie z tego samego miejsca
wg mapy z jej trasą którą znalazłam na gp24 ostatni sygnał tel wysłał w okolicy kempingu przy plaży - stoi tam 1 stacja wspolna dla ery, plusa i orange |
|
|
|
#905 |
|
BAN stały
|
Wyszperałam coś takiego:
''Telefon z danym numerem IMEI loguje sie do sieci (era, plus, orange etc) i wysyla informacje jaki to numer loguje sie z tym numerem imei, jezeli masz 5 numerow z innych sieci to i tak poszczegolni operatorzy maja to w logach ze logowales sie na roznych numerach telefonow.'' Jeśli aparat wysłał ostatni sygnał do BTSu i wyczerpała się bateria to nie mógł on logować sie z innym numerem. Jeśli Iwona miała jeden aparat i 2 karty i rozładowała się bateria to nie miała jak użyć aparatu. Wnioskuję że nie włożyła oficjalnej karty do ewentualnego drugiego aparatu, który był naładowany, bo operator sieci w której była karta sim miałby info o tym. No chyba, że tego nie sprawdzono. Było by wiadomo, że ten numer się logował do sieci tyle, że z innego aparatu z innym numerem IMEI. Chyba, ze miała drugi aparat i używała go z drugą kartą ale myślę, że w takim przypadku skontaktowałaby się z mamą. Pytanie tylko czy Adria po tym jak Iwona powiedziała, że telefon jej zaraz padnie wysłała smsa na oba numery czy tylko na jeden z nich i który. Raport doręczeń smsów odrazu wskazuje czy ktoś dostał smsa. Jeśli nie dostał od razu to nadawca dostaje raport potwierdzajacy otrzymanie smsa w momencie kiedy odbiorca włącza telefon. Po jakimś czasie, chyba po 3 dniach, przychodzi raport, że smsa nie doręczono jeśli ktoś ma włączony raport doręczeń. Ciekawe czy Adria miała to ustawione i czy zostało to sprawdzone? Mam jeszcze pytanie chociaż pewnie było. Mimo wszystko zadam je bo mnie to zastanawia i warto wspomnieć o tym przy tym temacie. Czy sprawdzono telefony pozostałych osob, z którymi Iwona spędzała wieczór? Jeśli sprawdzali to mogło tak być, że zobaczyli połączenia z tego drugiego numeru i nie skojarzyli, że to Iwony - bo był to pre-paid ( pewnie nie zarejestrowany) chyba, że policja wiedziała od początku o obydwu numerach/telefonach Iwony. I jeszcze jedno: Czy Kasia dzwoniła do Iwonki w sobotę rano na oba numery czy tylko na ten oficjalny? Teraz najważniejsze jest czy ta druga karta jest aktywna i możliwa do namierzenia, bo przecież może logować się z całkiem innym numerem IMEI. Wystarczy zrobić duplikat karty sim, wziąć bilingi i się wszystko wyda. I znowu kłania się system Moniuszko. ""Wiadomo jednak, iż produkt firmy NextiraOne miał błyskawicznie lokalizować telefony komórkowe, automatycznie nanosić ich pozycję na elektroniczną mapę i co najważniejsze działać na wszystkich łączach operatorów komórkowych" Gdyby wrzucili na jego ucho numery , które pojawily się w okolicy zaginięcia Iwony włączajac numer/y samej Iwony to kurczę wszystko mogłoby się wyjaśnić. Powinni też podsłuchać numery z bilingów znajomych Iwony. Cholerka mówi się, że po Iwonie zaginął wszelki ślad. Może jednak nie wszelki? Może są slady w tych telefonach? A nie użycie tego może zaważyć na czyimś zyciu. Tą procedurę też powinni koniecznie zmienić. Edytowane przez burgund1234 Czas edycji: 2010-09-23 o 16:28 |
|
|
|
#906 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanko czy komuś obiło się o uszy albo o oczy jakieś info na temat samochodu tego "kolegi z działek"? Jaka marka? Jaki kolor?
|
|
#907 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiesz co właśnie wczoraj przeczytałam jeszcze raz artykuły właśnie o przeszukaniu działki kolegi, ale nic nie znalazłam właśnie na temat samochodu, a właśnie pod tym kątem jeszcze raz to wszystko przejrzałam
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#908 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#909 |
|
Raczkowanie
|
skoro koledze przeszukano działkę to z pewnością zadano mu dodatkowo niezbędne pytania dotyczące takich szczegółów jak samochód. skoro przeszukanie nic nie wykazało to znaczy, że jest czysty bez względu na to czy jeździ chevroletem czy fiatem.
|
|
#910 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://lublin.com.pl/artykuly/pokaz/...,awarii,audio/ I tego wlasnie nie rozumiem - ze niby dlaczego nie jest wykorzystywany w tej sprawie... ![]() Edit: I artykul z maja o "Moniuszce" http://podsluchy.zgora.pl/?p=42 No i nie dziwie sie, ze nie jest wykorzystywany w tej sprawie, jak i w wielu innych... No more comments... Edytowane przez obserwatorka79 Czas edycji: 2010-09-23 o 14:34 |
|
|
|
|
#911 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nie napisałam,że kłótnia o powrót była główna kłótnią tylko,że może między innymi też o to poszło a,że się jakiś niesnasków naniosło dużo to Iwona wybuchła i zrobiłą jka zrobiła ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
No jesli był tam ktos kto Jej się podobał to myslę,że nie ważne działka nie działka ważne by na tym kims zrobic wrażenie ale oczywiście mogę się mylić
|
|
#912 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jeśli byla to karta w innej sieci to jej operator ma info o logowaniu się IMEIa telefonu Iwony, który ma kartę sim w tej właśnie sieci. Dlatego niezbędne było sprawdzenie wszystkich operatorów. I znowu najważniejszy jest czas, bo pewnie długo takich informacji nie trzymają - poszperam po necie może coś o tym znajdę. Nie dopuszczam do siebie myśli, że policja to pominęła. Edytowane przez burgund1234 Czas edycji: 2010-09-23 o 16:27 |
|
|
|
|
#913 |
|
Raczkowanie
|
tak na logikę... jak się posiada 2 numery z powodów tańszych rozmów czy sms'ów to przecież rodzina zauważa, a nawet jeśli to od krótkiego czasu to chyba jak już ma te numery to z nich korzysta, więc znajomi mają je. chyba że jeden z nich był do tajnych interesów
|
|
#914 |
|
Rozeznanie
|
Mnie też dziwi,że Pani Iwona nie wiedziała o drugim numerze Iwony-chyba,że ta miała go np od kilku dni i nie zdążyła powiadomić o tym mamy
|
#915 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
a twoja mama o wszystkim wie co posiadasz? ![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
a moze poprostu dostala karte za 10 zika od tak sobie? moj brat kupujac dysk do kompa karte startowa z numerem dostal w gratisie do kompletu wiec niekoniecznie tajne rozmowy ale z drugiej strony cos moze w tym byc.---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- nastepne co mi sie nasuwa to przetrzepali jej komputer i jestem ciekaw czy jesli telefon kupila pod te karte to czy byla tam taka aukcja jesli nie to moze tel kupila od kogos ze znajomych badz lombardzie . jesli uzywalaby swojego pierwotnego telefony a wsadzilaby karte z nowym numerem to to idzie namierzyc. |
||
|
|
|
#916 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#917 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
no to teraz pytanie czy uwywala tego numeru regularnie? jesli tak to znajomi powinni miec a jesli nie to by moglo wychodzic ze to poprostu przypadek ze ma dodatkowa karte. ja mam 4 karty jeszcze nie rozpakowane z 4 numerami i ich wogole nie uzywam jak i rodzice nie wiedza o nich. a niby poco? jestem pelnoletni . gdyby mama iwony zobaczyla jakies niepokojace zachowanie u iwony to dam sobie reke uciac ze jakos by zareagowala. |
|
|
|
|
#918 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hmmmm odpowiem Ci tak :nie mieszkam z mamą od paru dobrych lat ale wie o rzeczach które w domu posiadam. Gdy mieszkałam z mamą i byłam pod Jej opieką wiedziała bardzo dużo o różnych rzeczach bo byłam(i jestem) z Nią bardzo blisko(tak jka mówi o tym Iwony mama). Napisałam,że przypuszczam iż Iwona miała ten drugi nr dopiero kilka dni i nie zdążyła o tym mamy poinformować.
|
|
#919 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Dokładnie to samo pomyslałam, ale dla mnie już za późno by to tłumaczyć bo już po dyskusji
|
||
|
|
|
#920 |
|
Rozeznanie
|
Dodam,że tweirdze tak opierając się na tym co mówi Iwony mama,że była z córka bardzo blisko.
|
#921 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
nie dziwię się bo sama chyba nie byłabym w stanie po kilka razy przejrzeć te wszystkie źródła i zrobić samodzielnie taką rozpiskę
|
|
|
|
|
#922 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
no to juz lepiej hehe. mozliwe ze miala go od paru dni i to nawet bardzo mozliwe bo my wiemy o tym numerze od wczoraj i nic wiecej. wiemy tylko ze posiadala ale od kiedy tego juz nie ale masz racje ![]() co do wiedzy rodzicow to powiem tobie ze to zalezy od wychowania bo ja z moimi tez super zyje ale nie wszystko wiedza bo uwazam ze ja jakas prywatnosc bedac doroslym powinienem miec. byc moze u iwonki w domu tez sie szanuje czyjes terytorium. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
kazdy w swoje dzielo wklada jakas prace i serce i nalezy to doceniac a nie tlamsic go. zgadzam sie z kolezankami ![]() |
||
|
|
|
#923 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dokładnie tak jak piszesz ale jesli Iwony mama twierdzi i cąły czas powtarza,że żyje z Iwonka blisko to ja to rozumiem w taki sposób jak własnie ja żyje ze swoja mamą ![]() Poprawie tylko,że blisko żyję z MAMĄ nie rodzicami
|
|
#924 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
hehehe rozumiem ciebie ale ja rozgraniczam dwie rzeczy. zyc super z jednym z rodzicow a miec swoja prywatnosc. wbrew pozorom te dwie rzeczy moga isc w parze. ![]() |
|
|
|
|
#925 |
|
Raczkowanie
|
robson weź pod uwagę, że ona ma 19 lat, a Ty 31
to lekka różnica
|
|
#926 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Zaginęła Iwona Wieczorek z Trójmiasta - wejdź i pomóż nam jej szukać !!! część
Cytat:
|
|
|
|
|
#927 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#928 |
|
Raczkowanie
|
Ja również mam 2 numery i o jednym rodzice nie mieli pojęcia do tej pory praktycznie. Po prostu nie uznałam tego za taką informację, którą koniecznie trzeba przekazać rodzicom, w końcu jeden numer do mnie mieli
![]() Ciekawe czy zajęli się już tym drugim numerem Iwonki, ciekawią mnie też bilingi jej znajomych, czy policja je ma czy nie...
|
#929 | ||
|
BAN stały
|
Dot.: Zaginęła Iwona Wieczorek z Trójmiasta - wejdź i pomóż nam jej szukać !!! część
Cytat:
pamietajcie ze jesli mowicie o przekaznikach to one z reguly sa na jakiejs tam wysokosci( bardzo czesto na blokach) badz na masztach. byc moze na trasie warunki nie pozwalaly na zamontowanie takich stacji przekaznikowych a na osiedlu juz warunki jak najbardziej sa. ![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
sadze ze bilingi maja iwonki jak pani iwona wspomniala januszowi jak i jej znajomych. co do nowego numeru to pewnie sie zajeli tym jak wspomniane bylo w artykule " przekazalismy te informacje policji" bo badz co badz to bardzo istotna informacja ![]() |
||
|
|
|
#930 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.

stad moej przypuszczenie że skoro wyjęła 1 kartę i włożyłą 2, operator tej 1 kart mógł stwierdzić że telefon sie rozładował - a tak naprawdę po prostu przestał wysyłać sygnał - ale namotałam

oile mnie pamiec nie myli to chyba jego 4 juz czesc? stad nie dziwicie sie ze sa tu osoby ktore zadaja pytania o podstawowe fakty nie kazdy ma czas by sie przebic przez to wszystko
Dokładnie to samo pomyslałam, ale dla mnie już za późno by to tłumaczyć bo już po dyskusji
nie dziwię się bo sama chyba nie byłabym w stanie po kilka razy przejrzeć te wszystkie źródła i zrobić samodzielnie taką rozpiskę
ehhh