|
|
#121 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mikołajkowa Wymianka Biżuteryjna:)
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#122 |
|
Zadomowienie
|
Rewelacyjny pomysł z tą wymianką
![]() Cały czas biję się z myślami, czy zgłosić swoją kandydaturę (a raczej, czy czasowo będę w stanie podołać - oczywiście jak moja kandydatura byłaby rozpatrzona pozytywnie ).Na razie podczytywałam tylko mikołajowy wątek, ale też chciałabym napisać coś od siebie . Źle bym się czuła z takim podziałem na mniej lub bardziej zaawansowane osoby, a już tym bardziej przy podziale na techniki. Pierwsze to dla mnie taki podział na gorszych i "lepsiejszych". Poza tym znajdą się pewnie osoby na granicy - i gdzie je wtedy wrzucić? Przy podziale na techniki też mam jakiś niesmak, bo może być ktoś kto robi genialnie dopieszczone zwyklaczki i ktoś kto robi koszmarne wrapy (tak mi się nasunęło przeglądając przed chwilą śmiechostki ).Kolejna sprawa, że nawet tu byłby pewnie kłopot w rozróżnieniu technik zaawansowanych od średniozaawansowanych, wydaje mi się, że gdybyśmy miały zrobić ranking wg stopnia zaawansowania (np. od 1 do 10 je uszeregować), to każda z nas miała by co innego na 1, 2 czy 5 miejscu . Już nie wspominając, że u jednej osoby dana technika mogłaby być na 1 a u drugiej osoby na 10 miejscu.W momencie, gdy ROH wspomniała o el. posrebrzanych, od razu skoczyłam z powrotem do regulaminu, czy nie zgubił się punkt o srebrze . Chyba warto to wytłuścić, pamiętam z poprzedniej wymianki (majówkowej?), że komuś ten punkt umknął i wysłał swojej wylosowance coś z posrebrzaków. Ja miałam lekki niesmak, bo odniosłam to do siebie. Osobiście nosze tylko srebro i wiem, że posrebrzaka mogę np. zrobić dla kogoś (jeśli chce), ale już sama go nie ubiorę.Podczytuję i podczytuję... cześć dziewczyn nie byłaby zadowolona z rzeczy źle zrobionych technicznie (krzywy loopek itp.). Pewnie też bym miała lekki niesmak . Tu nasunął mi się dodatkowy punkt w regulaminie, że prace powinny być wykonane z dbałością o szczegóły i poprawne technicznie. Co Wy na to? Jestem ciekawa Waszej opinii.
|
|
#123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez M0N1K4 Czas edycji: 2010-09-23 o 18:33 |
|
|
|
|
|
#124 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuje kochane
Ja po prostu nie czuję za pewnie i z każdą pracą staram się siebie doskonalić i wciąż widzę jakieś niedociągnięcia, coś zawsze mogłabym zrobić lepiej, stąd bierze się moja niepewność czy się nadaje Ale w tym momencie cieszę się nieziemsko, że mogę uczestniczyć! Piechotko wiem, że żenujące miałam nie zamieszczać ale trzeba pokazywać błędy życiowe ![]() Ogólnie nie jestem za podziałem, ale do wymagań chyba powinno być dopisane, że przyjmowane są osoby, które opanowały podstawy, których prace są estetyczne i które pokazały już odpowiednią ich liczbę. Ilość postów tak naprawdę nie jest dobrą miarą i tu kłania się przykład chimerymeditareny, która mimo krótkiego stażu pokazała prace, które spowodowały nie jednozaślinienieklawiatur y ![]() A co do dodatków, to może to być także jakaś biżuteria w technice którą dopiero co poznajemy, którą staramy się opanować Praca, która jako główny prezent może nie jest najlepsza, ale jako dodatek się nadaje Aaa i chcę i Frania i Arizoone i Joanne (bransa z cynamonem? Mniam!) i Rossali choć upraszam o odświeżenie wątku I także jestem przeciwko kiniaczkowi ze względu na to, że jednak estetyka prac jest dość niska, ale pracuj dziewczyno, jak się podszkolisz pokarzesz więcej prac to na następną wymiankę będzie jak znalazł I mam jeszcze jeden pomysł! Niektóre z nas obawia się, że to co zrobią nie będzie za dobre lub nie spełni wymagań. Dlatego może wyznaczmy osoby nadzorujące i może niech każda napisze czy chce taką osobę Przed wysyłką wysłałybyśmy nadzorczyni zdjęcie, ona albo opierniczy aż się uszy zatrzęsą, albo pochwali i rozwieje wątpliwości I byłoby na zasadzie bardziej doświadczona pomoże mniej doświadczonej, dobierając się jeden do jeden wyznaczone przez Maqdę. Myślę, że to uchroni przed niemiłymi sytuacjami Co powiecie na takie coś?
|
|
#125 |
|
przyczajona tygrysica
|
Napiszę tak (ponownie) - jeżeli ktoś uważa, że jestem za słaba na wymiankę albo moja technika jest kiepska (swoją drogą nazywanie prac z drobnicy mało zaawansowanymi to "lekka" przesada i nie mówię tu o swoich pracach) to proszę bardzo otwarcie o tym napisać i ja się wycofam - nic na siłę, nie mam aż takiego ciśnienia na tę wymiankę i nie chcę kogoś uraczyć biżuterią, której nosić nie będzie.
A jeśli nie ma sprzeciwu dla mojego uczestnictwa to podzielę się moim zdaniem na temat podziałów .Samo dzielenie na stopnie zaawansowania jest jak już dziewczyny napisały trudne, jeśli nie niemożliwe. A wymienianie się w ramach swoich technik uważam za nudne, bo po co wymieniać się jeśli można sobie taką biżu samemu zrobić. Dziewczyny, jeśli liczycie na coś konkretnego to po prostu umówcie się na wymianki indywidualne. Chyba o to chodzi w wymiankach w ciemno, żeby był element zaskoczenia. Ja tam lubię niespodzianki. Miłe. I gdyby każda z nas pamiętała o tym, żeby niespodzianka była miła i żeby ofiarować coś, z czego same byśmy się ucieszyły to nie byłoby niesmaku w momencie otwierania. |
|
|
|
|
#126 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą jak już napisała FK wymianka w obszarze tych samych technik byłaby piekielnie nudna!
moje artclayowce:https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post17085902 Edytowane przez frufelek Czas edycji: 2010-09-23 o 18:46 |
|
|
|
|
|
#127 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.No więc i ja zapytam. Mogę brać udział? Ciągle nie wierzę w swoje siły. Tu arizoona może też się wypowiedzieć, czy jej kolczyki jeszcze żyją, czy się rozleciały .
|
|
|
|
|
|
#128 | |
|
Raczkowanie
|
Ja też narazie tylko podczytywałam, zeby poddać się werdyktowi to i tak musiałabym zaktualizować swój moocno zakurzony wątek
![]() Cytat:
Co do podziału mam mieszane uczucia, nie wiem jak by to miało wyglądac. Np. podział jaki zaproponowała ROH mnie sobiście sie nie podoba Ja zazwyczaj robię zwyklaki, ale wszystie w srebrze, zlutować też potrafię ale nie robię tego za często, kilka prostych wrapów też zrobiłam, a ostatnio na dodatek kombinuję z miedzią. Nie wiem w takim razie w której grupie mam więcej prac![]() Z drugiej strony uważam, że jakas selekcja powinna być, sam staż na forum to nie wszystko. Staranność wykonania i niepopełnianie podstawowych błędów jak najbardziej powinny być obowiązkowe
|
|
|
|
|
|
#129 |
|
Zadomowienie
|
Przyznam, że ja też mam wątpliwości do podziału na grupy. Czytając post ROH zaczęłam się zastanawiać do jakiej grupy ja się ostatnio kwalifikuje. Ani to wrapy, ani AC, ani filigrany
. Druga sprawa to pomysł z osobą nadzorująca. Świetnie, ale co oceniać konkretnie i jak wybrać nadzorcę (jak to brzmi). Ja się nie znam na innych technikach i mogę powiedzieć tylko czy mi się podoba, czy nie. A to co mnie się podoba niekoniecznie musi podobać się innym ( w tym Mikołajce). Może spróbujmy ściśle określić zasady tej wzmianki (np. tylko srebro i minerały, praca z najwyższą dbałością o szczegóły, każda ma skupić się na tej technice, która jest dla niej najbliższa i inne konkretnie zdefiniowane). Dla mnie w całej Mikołajowej wymiance chodzi o ten dreszczyk emocji, ten moment radości, że dostałam prezent i dałam komuś prezent i miłą świadomość, że gdzieś tam w świecie jest Mikołajka, która poświęciła swój czas by zrobić coś tylko dla mnie. Nie wiem co wy na to.
|
|
|
|
|
#130 | |
|
Zakorzenienie
|
viktorej - nie ma sprawy, ja tam lubię ladne rzeczy oglądać
![]() Letike, no dopsz, skoro tak mówisz ![]() frufelek - piekelnie może nie, ale ja lubie różnorodność ![]() FK - no wiesz, choćbym chciała się przyczepić do tych maliniaków twoich, to nie mam jak... Wybacz ![]() A co do staranności wykonania - punkt w regulaminie oczywiście można dopisać, wcześniej tego nie zrobiłam bo wyszłam z założenia, że to chyba oczywiste że wykonanie musi być co najmniej bardzo dobre
Serialowo: Obsesyjnie powtarzając: Sherlock Na bieżąco: AHS, VD, Boardwalk Empire, Dexter, OUaT, Arrow, Elementary, TBBT, Merlin, Downton Abbey, Fringe, Hunted. Nadrabiając: The Hour, The Prisoner Edytowane przez Maqda Czas edycji: 2010-09-23 o 19:35 |
|
|
|
|
|
#131 |
|
Zadomowienie
|
Chyba jednak podział na grupy jest bez sensu
Moim zdaniem wszelkie wyplatanki z koralików są jak najbardziej zaawansowaną techniką. Takze nie wszędzie "szlachetność" materiałów się sprawdzi, poza wyplatankami są jeszcze filc, frywolitki, fimo itd.. No jakoś ze zdrowym rozsądkiem trzeba to traktować. Wiadomo, że posrebrzaki i plastikowe/szklane paciorki odpadają Twoje prace FK
|
|
#132 |
|
przyczajona tygrysica
|
Dziewczyny, no weźcie, rumienię się
... Ale mówcie mi tak jeszcze ![]() A żeby nie było, że taki ot robię, to powiem, że jak dla mnie nadzorczynie to nie głupi pomysł. Tylko znowu wtedy trzeba by wybrać takie osoby
|
|
|
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
No wiecie, ja bym mogła część nadzorowania wziąć na siebię, tylko ze dwie-trzy osoby bym potrzebowała do pomocy. No albo i więcej, zależy ile nas będzie. Najlepiej zresztą gdyby te osoby same wyraziły taką chęć, przecież nikogo na siłę ciągnąć nie będziemy, gdy ta osoba na przykład wie, że będzie miała mało czasu (aha, odzywa się ta co ma niby dużo
). Jak będę wiedziała czy pomysł przeszedł i ewntualnie kto by się chciał tego podjąć to podzielę Mikołajki po równo każdej i z preferencjami wyślę nick osoby, do której ma podesłać zdjęcie. To taka koncepcja na szybo, wracam do biologii, jutro paskudny teścik, grr
|
|
|
|
#134 |
|
Wtajemniczenie
|
Victorej, Ty się zastanawiasz
? To wszystko idzie w złym kierunku, miała być zabawa i tyle. Mam postulat, skoro Maqda jest organizatorką to niech ona będzie osobą kwalifikującą czy ktoś się nadaje na wymiankę, czy nie, ale niech to się odbędzie przez priw a nie na forum, nie będzie niepotrzebnych przykrości. Organizator swoje prawa ma, a jeżeli się komuś nie podoba to może zrobić własną wymiankę . Kobietki, to mają być Mikołajki, miły prezencik za to że cały rok byłyśmy grzeczne , nie dorabiajmy do tej wymianki żadnej filozofii
|
|
|
|
|
#135 | |
|
Zakorzenienie
|
Biedronko, no wiesz, ale kim ja jestem żeby podejmować takie decyzje? Żaden ze mnie autorytet raczej... A tak to jest na te "wredne" z Biżuteryjnego
|
|
|
|
#136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, teraz to już dziewczyny popadacie w paranoję. Pytają się o możliwość uczestnictwa dziewczyny które robią ładną, staranną biżuterię, często w skomplikowanych technikach! No zastanówcie się trochę, jasne że Was chcemy! Ja chcę na pewno.
Ja już napisałam pod moim długim postem, że po namyśle stwierdzam, że możemy się nie dzielić, ale liczę że każda biżuteryjka poświęci na prezent tyle czasu i włoży tyle serca ile sama chciałaby otrzymać, a prace będą wykonane starannie i z dbałością o szczegóły w szlachetnych materialach (wyjątkiem jest beading gdzie drobnica może być szklana, sutasz, decoupage, gdzie element decoupagowany jest drewniany, filc gdzie element główny jest filcowany, ale za to inne towarzyszące im materiały należą do tych szlachetniejszych) I niech osoby, które sądzą że robią w jakiś mniej zaawansowanych technikach wcale tak nie myślą i nie zmieniają na siłę rodzaju robionej przez siebie biżuterii. Bo przecież zaglądamy do nich na wątki i właśnie to co tam pokazują nam się podoba. Powiniśmy trzymac się tych technik w których dobrze sobie radzimy.Jestem za dodatkowym cosiem w paczce, ja i tak bym coś dorzuciła ale chętnie oprócz biżuterii dodam jeszcze coś w innej technice.Co do nadzorcy, nie wiem. Nadzorca wcześniej zobaczy mój prezent niż ja? Cytat:
Cytat:
|
|
|
#137 |
|
Rozeznanie
|
Przy każdej wymiance moje prace widziała ak_pinki i to ona tak naprawdę mówiła, że coś się nadaje czy nie
Dlatego, najfajniej by było jakby każda miała swoją "nadzorczynie", której po prostu pokarze i ta oceni czy coś jest fajne czy coś jeszcze poprawić Z resztą to można zrobić bez ogólnego przykazu Aaa i jak wreszcie z dodatkiem? Dopisujemy to do regulaminu czy nie? Myślę, że z dodatkiem będzie ciekawiej FK mi się Twoje prace bardzo podobają A taki naszyjnik ze sznura to bym chętnie przygarnęła ![]() Viktorej wymianka bez Ciebie nie będzie wspaniałą wymiankę
Edytowane przez Letike Czas edycji: 2010-09-23 o 20:01 |
|
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
To ja już nie wiem...
Mogę wysyłać PW, czy mam się odwalić bo tylko nieprzyjemności robię i jestem zołzą ![]() Uznałam,że lepiej wyrazić opinię publicznie, niż zwalać wszystko na Madzię, na którą by było,że może to ona coś sobie wymyśla. |
|
|
|
|
#139 |
|
Zadomowienie
|
Załóż no sobie watek na wiżazu z pracami to będę Ci słodzić
![]() jesli bedzie podział na grupy, ( składakowa jestem ) to ja poproszę do składaków średniozaawansowanych, dostać w piękny składak od np. Rusałki, Piechotki ...itd.... mnie ucieszyłoby bardzoooooo ![]() Swoją drogą - to fajnie że wymianka zmobilizuje coniektóre z nas do aktualizowania swoich wątków
Edytowane przez falling in love Czas edycji: 2010-09-23 o 20:18 |
|
|
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Renatko, też o tym myślałam
Ja aż taka nieprzekupna nie jestem, najwyżej se losowanie ustawię (żartuję oczywiście coby nie było ) Moniczko, wysyłaj. Ty marudna nie jesteś, ty trzymasz rękę na pulsie i ratujesz mnie przed totalnym bałaganem
|
|
|
|
#141 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#142 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
|
#143 | |
|
Zakorzenienie
|
Letike dziękuję za poparcie
Cytat:
![]() Monika i Ty się jeszcze zastanawiasz ![]() Co osoby nadzorującej jest jak najbardziej ZA ! No i bierzecie mnie do wymianki czy raczej się nie nadaję ??? bo nie wiem czy wysyłać PW do Madzi
Moja Biżu ![]() Papierowo-Karteczkowo Arizoony ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/9719b90b52.png Edytowane przez arizoona Czas edycji: 2010-09-23 o 20:38 |
|
|
|
|
|
#144 | |
|
Raczkowanie
|
Wielkie dzięki za miłe mniemanie o mnie
teraz aż się uginam pod ciężarem odpowiedzialności, coby Was nie zawieść i stworzyć coś powodującego kolejne zaśninienieklawiatury (a w realu pewnie zaślinienieświątecznegoop akowania) (swoją drogą urzekające lingwistycznie określenie!!!! - zakochałam się!) hehe Cytat:
a potem nie komplikujmy sprawy tylko cieszmy się- wpierw wyzwaniem, potem- prezentem ![]() Jestem natomiast za dodaniem - pro forma - wzmianki o tym by robić ze srebra (a nie posrebrzanych elementów) i - "by prace były wykonane schludnie, dokładnie z wysoką dbałością o szczegóły i wykończenie"... ... o ile mogę się tak szarogęsić
|
|
|
|
|
|
#145 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no ja jeszcze muszę wykoncypować co tu prócz biżuta zrobic....filcować nie umiem, scrapować też nie, szydełko mnie nie lubi...eh- mam trochę czasu to może się na starość czegoś nowego nauczę ![]() Maqda postuluję za przeniesieniem zielonej paszczy w pierwszym poście na kolejną szczęśliwa trzynastkę
|
|
|
#146 |
|
Raczkowanie
|
czy doszla moja wiad prywatna, bo od wczoraj 0 odp?
|
|
|
|
|
#147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A punkt o srebrze jest od samego początku ![]() I love - jak rozumiem pytanie do mnie? nie, nic nie dostałam
|
|
|
|
#148 |
|
Zadomowienie
|
podoba mi się jak najbardziej - ale nie chciałam pozbawiać szanownej koleżanki iwogg tego jakże zaszczytnego wyróżnienia
|
|
#149 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj, dziewczyny, cieszę się bardzo
Arizoona, szkoda, że nie widzisz mojej miny - banan od ucha do ucha . I nie mogę się go pozbyć . Jestem strasznie szczęśliwa Edit: A co do dodatku, to ja podobnie jak Reverie1. Oprócz biżuterii nic innego nie umiem zrobić. Najwyżej dorobię wisiorek do kompletu ![]() (albo kolczyki )
Edytowane przez viktorej Czas edycji: 2010-09-23 o 21:17 |
|
|
|
|
#150 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Czy mam się już bać?
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.

).
. 

Moje biżutkowanie 

. Druga sprawa to pomysł z osobą nadzorująca. Świetnie, ale co oceniać konkretnie i jak wybrać nadzorcę (jak to brzmi). Ja się nie znam na innych technikach i mogę powiedzieć tylko czy mi się podoba, czy nie. A to co mnie się podoba niekoniecznie musi podobać się innym ( w tym Mikołajce). Może spróbujmy ściśle określić zasady tej wzmianki (np. tylko srebro i minerały, praca z najwyższą dbałością o szczegóły, każda ma skupić się na tej technice, która jest dla niej najbliższa i inne konkretnie zdefiniowane). Dla mnie w całej Mikołajowej wymiance chodzi o ten dreszczyk emocji, ten moment radości, że dostałam prezent i dałam komuś prezent i miłą świadomość, że gdzieś tam w świecie jest Mikołajka, która poświęciła swój czas by zrobić coś tylko dla mnie. Nie wiem co wy na to.

... Ale mówcie mi tak jeszcze 
? To wszystko idzie w złym kierunku, miała być zabawa i tyle. Mam postulat, skoro Maqda jest organizatorką to niech ona będzie osobą kwalifikującą czy ktoś się nadaje na wymiankę, czy nie, ale niech to się odbędzie przez priw a nie na forum, nie będzie niepotrzebnych przykrości. Organizator swoje prawa ma, a jeżeli się komuś nie podoba to może zrobić własną wymiankę

. Czy mam się już bać?