3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-23, 22:16   #2851
vikicullen
Zadomowienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
wczoraj, u mnie w SR mówili żeby obrączki zdjąć i nie nosić bo zdarza się że palce tak puchną w nocy że trzeba pierścionki rozcinać u jubilera ponoć mieli takie przypadki
ja już dawno zdjelam wrazie co ,bo w lato mi strasznie puchły :/

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny

My po wizycie w szpitalu...miała być dopiero w poniedziałek ale dzis w nocy wogole nie spałam nie wiem czemu ale martwiłam sie też że Junior sie zbyt mało rusza... i tak jak tylko minęła 9 zadzwoniłam do mojej cioci położnej i kazała przyjechac...

Podłączyli mnie pod ktg...wyszło nie najgorzej Juniorowi troche spadło tętno od ostatniego razu...pani ginekolog mnie badała i w sumie wszystko byloby ok gdyby nie potwierdziła tego co dziś rano zobaczyłam jak brałam prysznic...a byl to dość duzy kawał śluzu ale taki inny jak zawsze...troszke mi wyszło juz jakies 3 tygodnie temu ale teraz odchodzi juz tego wiecej i przy badaniu tez wyszło tzn miała na rękawiczce i mówi cos takiego:"ooo czop Pani odchodzi..." a ja mówie że dzis sporo tego miałam na ręce a ona że jak chce to moge zostać na oddziale do rozwiązania bo w sumie daje mi góra tydzień a ja na nią takie oczyaha no i rozwarcie juz na 2cm tzn na póltorej palca takze tez nieźle juz...teraz wiem jak boli jak sie szyjka rozwiera...jest to mulenie w dole brzucha podobnie jak na okres...teraz sie czuje jakbym non stop miała @ i szczerze mnie to bardzo męczy...

Aha i mielismy robione usg na przepływy w głowce i w pępowinie i wszystko wyszło bardzo dobrze aaaa no i pochwaliś sie musze że Junior osiągnął juz magiczne 3kg Zostałam uspokojona ze nawet jakby mi wody odeszły lada chwila to jest bezpieczny a za tydzień to juz bedzie traktowany jak normalne donoszone dziecko

I cos mówiła czy wiem ze w moim przypadku moze sie to skonczyc cesarką...a ja na to ze nie i znowu wielkie oczy na nią...eh ale chce sprobować najpierw normalnie w razie w bedzie cesara...

Hm no i to chyba z grubsza tyle...narazie obserwuje co bedzie na wkładce bo do teraz były 2 lekko brązowawe plamki ale to pewnie po badaniu bo bolało...

No nic muli mnie cały czas i chyba sie zaniedługo położe...jakby co jestesmy w kontakcie
ojaaaaa to niezle, 3mam kciuki

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 23:29   #2852
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Spijcie dobrze dziewczyny
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 04:35   #2853
De28
Wtajemniczenie

A ja standardowo nie moge spac. Od trzeciej sie wierce.

O 5 nad ranem zlapal mnie dziwny bol.Moze miala ktoras z was. Maly sie wiercil, postanowilam z plecow na prawy bok sie polozyc i zlapal mnie taki piekacy bol pod lewa piersia.Potem az do teraz pod piersia piekla mnie skora.Nie ma zaczerwienienia, niczego, ale piecze.Jakby ktos mi wrzatek w to miejsce wylal.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-09-24 o 07:37
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 07:36   #2854
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
A bardzo się męczyłaś rodząc?

Zaraz film TŻ będzie oglądał i może się przyłącze

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Obczajałam ten laktator Aventa i tam różne są do niego pierdółki, no jest próbka kremu na brodawy Avent i wkładki laktacyjne Avent jednorazowe, a na ulotce widziałam, że są też wielorazowe z tej firmy. No i pisze, że w mikrofali nie wolno podgrzewać butli, i czyścić środkami czystości detergentami. Czym więc najlepeij myć takie butle, wie ktoś może??
ja myje plynem bo inaczej sa tluste,

co do wagi z USG- w poprzedniej ciazy dziecko mialo miec 2700 a urodzilo sie 3900 ,ja tej wagi nie biore do siebie za bardzo
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 07:53   #2855
malgosiak25
Raczkowanie

Witam z rana

Mam nadzieje, ze dobrze spałyscie bo ja nie bardzo :/ palacy ból gardła, kaszel ehh ide robic mleko z czosnkiem, miodem i masełkiem, a później sok z cebuli

przez kaszel troche twardnieje mi brzuch wiec na noc idzie pół nospy 80mg i magnez mam nadzieje, ze szybko przejdzie bo mała tez na pewno sie przez to męczy.

Nie wiedziałam, że butelki z avenu nie można sterylizować w mikrofalówce, a kolezanka tak robiła i jest z tej metody bardzo zadowolona bo szybko i bez jakichś zbednych dodatkowych naczyń i wysiłku
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 08:14   #2856
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
W 30 tc 7kg !? Chciałabym tak! Ja 7kg na plusie to miałam w 25 tc !!!
Zobaczymy jak to będzie.

Cytat:
Ja jak leżałam to też tak myślałam, że krótko będę, bo mi gin mój powiedział, że od piątku, do wtorku-środy, a wyszłam w piątek i byłam równy tydzień. A w komórce jakoś niemoglam wejść na forum, choć net mi działa.
MAm nadzieję,że szybko wyjdę, bo nie lubię spać w nie swoim łózku. A zwłaszcza w szpitalu.

Ishka superowo,że już niedługo bedziesz miała dzidzulka przy sobie.Chyba troszeczkę zazdroszczę. Ale tak zdrowo.

A ja juz dzisiaj byłam na badaniach, bo w czwartyek mam wizytę u diabetologa.Mam nadzieję,że do tego czasu mnie wypuszczą
Muszę się jeszcze dopakować do szpitala. Sama nie wiem co mam wziąć i ile. Boję się,że jak tż będzie musiał coś poszukać to i tak nie znajdzie.Albo bedzie miał duże probley.
Już wyprasowałam tż koszulki przynajmniej na miesiąc Wiem,że jak tego nie zrobię to będzie chodził w nie wyprasowanych A na to nie mogę pozwolić

A tak poza tym to wszystkim
DZIEŃ DOBRY

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Moja noc też nie była rewelacyjna. Spać mogłam,ale mój pęcherz chyba się wściekł, bo wstawałam chyba z 4 razy Tak to zawsze wsztaję najwyżej 2 razy. I to rzadko.

skalpel:4
skalpel 2:1
kiler:1
biegi;1
siłownia:4
boczki:4

Odchudzanko
70,2 - Cel I (67 ) 65,7 - Cel II (63) - Cel III (60) - Cel IV (58)
Kiedy to będzie??
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 08:41   #2857
kretencja
Zakorzenienie

Witam kobietki
Moja noc to tez masakra, a właściwie jej długość Do pierwszej w nocy debatowaliśmy z mężem nad kolejną koncepcją salonu A dziś o 7 zadzwonił budzik, bo o 7,30 mieli przyjść panowie od kładzenia paneli. I przyszli, już kończą Będzie pięknie, chociaż tyle pozytywów mogę napisać
Dobrze, że się zbliża do końca to wszystko, bo jestem na skraju załamania nerwowego przez ten remont i godziny spędzone nad planowaniem wystroju
No i kieszeń mnie boli, choć mamy specjalnie odłożony fundusz na to... Na większość mebli (poza taboretami do kuchni i szafą do przedpokoju, która ma też osobny fundusz), czyli łóżko do sypialni z zagłówkiem, dwie komody (w tym jedna dla Tymka), sofę, stół, krzesła, regały, parę półek i trochę drobiazgów typu pościel, lampy, narzuty... pójdzie 8000zł W życiu takich pieniędzy w ręku nie miałam

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 08:47   #2858
KarolinaB
Raczkowanie

Nooo dzisiaj to choc pospała do 8 teraz nadraniam i sukcesywnie odpisuję, wczoraj napisałam do was jeszcze po południu, ale nie wkleiło mi ise bez sensu a nadrukowałam jak głupia

Donuś - świetnie wyglądasz, ślicznie
Cytat:
Napisane przez Donuś Pokaż wiadomość
Kochane beda od poniedziałku kombinezony i inne fajne rzeczy w promocji w Lidlu

http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_13176.htm
nosz kurde! a ja na weekend jadę do rodziców i zostanę do czwartku co najmniej, bo lekarza mam jeszcze a podobają mi się te rajty dla Bobo

My też w foteliku będziemy przewozićMłodego ze szpitala do domku i w ogóle w trasie będzie w foteliku. TŻ zapowiedział, że ja jeżdże z Młodym z tyłu.... heheh zdegradował mnie ale juz mu powiedziałam, że to na zasadzie "służba jeździ z przodu" :P

Cytat:
Dziewczyny a ja tak niziutko czuje ruchy dzidziolka, że szok. Normalnie prawie w pachwinie z lewej strony! Nie wiem jak ona teraz tam sobie siedzi. Chyba pójde do gina dziś po to zaświadczenie do szkoły bo nie będę mogła jeździć za bardzo narazie,a tym bardziej siedzieć tam tyle czasu na zajęciach w niewygodnej pozycji przez tyle godzin.[COLOR="Silver"]
Olajka- ja tez czuję, jakby Mlody mnie smyrał w prawej pachwinie śmieszne uczucie, a jak mam zgięte kolana i leżę na prawym boku, to czuję, jak mnie po udzie drapie

Irsin my nie kupujemy adaptera do fotelika, zapina się fotelik w pasy i też jedzie, po prostu troszkę więcej jest przy tym majstrowania, ale liczę, że szybko dojdę do wprawy i nie będę narzekać, że trzeba się z tym bawić.

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Nawet nie wiecie jak wam takich siostr zazdroszcze Moja mysli tylko o sobie, nawet nie zapyta jak sie czuje i jak ciaza przebiega. Cieszy to, ze jednak moze byc inaczej.
Moja siostra (18l) jakies 3 m-ce temu nie krepując się wyzwała mnie od szmat, dostała ode mnie w łeb i od tej pory nie odzywamy się wcale. dero kontaku. A miałam ją prosić żeby była i chrzestną i świadkiem za rok na slubie. Po moim trupie!

Ishka - wow, cieszę się, że Junior ma się dobrze, duży jest fajny, no ty to jedna nogą juz na porodówce. Oby wszystko było ok i tak jak chcesz sn.

Czas na śniadanie

Kretencja - nie zazdroszczę tych nerwów odnośnie remontu, ale fajowo, że panele juz będą, zawsze coś do przodu. Aaaa i na czym w końcu stanęło z salonem?
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 08:51   #2859
***luna
Zakorzenienie

Ishka powodzenia

Podczytuję was regularnie, ale ciężko się wbić w wątek, bo ma takie tempo.

U nas bez zmian, tylko jakoś coraz ciężej.
Przyszły tydzień pod znakiem badań, wizyt itd.
Zobaczymy.

Mam ochotę spakować torbę doszpitala w razie czego...
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 08:52   #2860
kularek
Zadomowienie

cześć

Cytat:
To u Ciebie dzwonią za ludźmi, żeby na szkolenie poszli? u mnie nie ma czegoś takiego. Dość, że samemu zabiegasz o to bo chcesz iść, to jeszcze Ci wymyślą, jakieś warunki, których niby nie spełniasz, bo czasem po znajomości, dostają ludzie skierowania na szkolenie i takim sposobem Ci co np. stoją od 3 czy 4 godz. rano żeby zająć sobie kolejkę, to czasem nie dostają skierowania, a przyjdzie sobie taki na otwarcie ok.7 czy 8 i dostanie

Jej to koleżanka miała ciężkie przeżycia ;/ ja się boję też jak będzie im bliżej, tym chyba bardziej będę miała problemy ze snem . A moja szwagierka ma na 1 listopada termin, więc może i w październiku urodzić.

Olajka no niby dzwonią -ale też jest trochę tak jak u Ciebie bo jak nie mają chętnych wśród "swoich" to wtedy muszą kogoś znaleźć i dzwonią -ale te lepsze szkolenia i droższe to też pozajmowane

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
....Ja sobie nie wyobrażam żeby zdjąć obrączkę Od przeszło 9 lat nie zdjęłam jej nawet na sekundę, podobnie jak pierścionka zaręczynowego i drugiej srebrnej obrączki którą noszę na lewej ręce (tą noszę od 8 klasy szkoły podstawowej) Inna biżuteria może dla mnie nie istnieć ale bez tego czułabym się "goła" .....
ja właśnie też nie -mam 3 pierścionki i obrączkę, których nigdy nie zdejmuję a jak zdejmę na chwilę to czuję jakby mi brakowało jakiejść części palców

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
ja mam + 14
Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Ja też już 14kg na plusie a tu dopiero 33tc :/

u mnie 30 tydzień a mam już 13 kg na plusie -więc pewnie Was dogonię albo i przegonię

a ja miałam dziś okropną noc śniły mi się jakieś koszmary i wogóle nie mogłam się przekręcić z boku na bok -bolały mnie jakby kości w środku chyba od miednicy tylko tak na dole -taki dziwny tępy ból
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 08:53   #2861
kretencja
Zakorzenienie

Z salonem w końcu stanęło na... expedicie To taki regał, co wygląda jak kratka z identycznych kwadratów. Duży się postawi wzdłuż ściany, dodatkowo mniejszy (węższy i niższy) jakby w poprzek, co utworzy malutką ściankę działową, ukrywając trochę biurko męża (co mnie bardzo cieszy, bo chciałam, żeby tak się od razu nie rzucało w oczy po wejściu do salonu).

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-24, 08:55   #2862
_paulinka2
Wtajemniczenie

powoli was nadrabiam, ale wczoraj to jak szalone pisałyście

jeju moje noce są tragiczne w ogóle się nie wysypiam, nie mogę zasnąć, rozbudzam się milion razy

kretencja dobrze że idzie remont do przodu oby tak dalej

ishka

KarolinaB to się uśmiałam z Twojej odpowiedzi do tżta

biorę dzisiaj z was dobry przykład i zaczynam prać ubrankaaaaaa

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 08:55   #2863
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
kootek odpoczywam

juz sie nie moge doczekac grudnia ! z jednej strony troszkę sie obawiam porodu i jak to bedzie po czy sobie poradze z malutką ale z drugiej strony juz bym chciała ja miec przy sobie
Alez masz ja przy sobie a raczej w sobie

Kurde, ja tez sie spalam dzis dobrze. Budzilam sie i dziwne sny mialam Sasiad mi sie snil ktory nigdy nie goscil w moich snach, potem biblioteka, pluszowe misie i jakis koles co sterowal autem w ktorym siedzialam i szybko jechal masakra na dodatek znow jak sie budze to mnie boli nad tylkiem ale nie plecy.. dziwne uczucie ale mija jak tylko wstane.

No nic, ubiore sie i wychodze bo sie umowilam z kolezanka.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 08:57   #2864
kliwia
Zakorzenienie

kretencja expedit tez m sie podoba.
Mam nadzieje ze pokazesz fotki jak juz urzadzisz mieszkanko

Ja to bym mogla zamieszkac w ikeii, a moj maz nie znosi tych mebli i stylistyki
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 09:03   #2865
kretencja
Zakorzenienie

Kliwia, nam obojgu bardzo stylistyka się podoba, praktycznie wszystko będziemy mieć stamtąd Oczywiście jaka cena taka jakość, pewnie za jakieś 5 lat część tych mebli będzie do zmiany i w ogóle nie ma się co cudów spodziewać, ale jesteśmy w pełni tego świadomi
Fotki oczywiście zrobię, jak już będzie co fotografować Na razie są gołe ściany

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-24, 09:10   #2866
EdziaO
Zakorzenienie

dzień dobry!

zaczynam dzień w nienajlepszej formie bo zdążyłam się popśtykać z TŻ-em i pewnie kilka dni będziemy się boczyć więc nie nastraja mnie to zbyt optymistycznie.

Wczoraj poszłam do koleżanki co ma rocznego synka. I powiem Wam, że nie idzie za nim nadążyć. Rany we dwie się zmachałyśmy. Trochę to straszne
Ale za to przytachałam wkładki laktacyjne chicco od niej. była bardzo z nich zadowolona. się zobaczy.

Mam do Was pytanie. Zastanawiała się któraś nad skorzystaniem z programu "mama wraca dop pracy"?Koleżanka wczoraj mi mówiła, że można liczyć u nas w woj. na 20 tyć bezzwrotnej pomocy, pod warunkiem, że działalność będzie utrzymana przez rok. Bardzo mnie to zainteresowało. Tylko jeszcze nie wiem co mogłabym robić

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 09:12   #2867
andziat
Zakorzenienie

cześć dziewczyny

ja już jakieś 3 tygodnie temu zdjęłam obrączkę i pierścionek zaręczynowy a dzisiaj ledwo co zdjęłam ostatni pierścionek, tak mi paluchy spuchły, że aż mi ciążą i wyglądają jak serdelki

kretencja co do mebli z ikei nie są takie złe, ja mam już 11 lat i nic się z nimi nie dzieje
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 09:15   #2868
mill
Przyczajenie

Witajcie dziewczyny

pierwsza noc, podczas której się wyspałam bez zbędnego wiercenia się i wstawania siku,
ale niestety po 6 obudził mnie telefon, dzwonił kurier , że po 10 przywiezie przesyłkę
a tak się smacznie spało.

Ishka

U prawdziwego zucha pierwsza rodzi się dziewucha
Urszula Kalina
http://www.suwaczki.com/tickers/zem3df9h7vzatn24.png

_________________________ ____________________
Marzyć i mysleć, choć życia nie stworzył Disney
mill jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 09:23   #2869
kretencja
Zakorzenienie

Andziat, nie wiem od czego to zależy, ale spotkałam opinie skrajnie różne. Od "nie kupujcie tego badziewia, po 6 miesiącach się rozpada" po takie właśnie jak Twoja - "mam regał/sofę/łóżko z ikei już 10 lat i wszystko w jak najlepszym porządku" Może po prostu wśród niezłej jakości trafiają się buble i niektórzy mają pecha. Ale to ze wszystkim tak jest...

Wklejam brzuch mój dzisiejszy, dosłownie przed chwilą cykane zdjęcie
29tc+5 d, czyli za moment ukończony 30 tydzień

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-24, 09:25   #2870
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mill Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny

pierwsza noc, podczas której się wyspałam bez zbędnego wiercenia się i wstawania siku,
ale niestety po 6 obudził mnie telefon, dzwonił kurier , że po 10 przywiezie przesyłkę
a tak się smacznie spało.

Ishka
Zero przyzwoitości.
Choć do mojego tż dzwonił dzisiaj kolega o 5.25 co ma zrobić, bo jego dziecko miało problem z uszami Ja to nic,ale jak słyszałam jak udziela porady to chyba nic bym nie zrozumiała

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Alez masz ja przy sobie a raczej w sobie

Kurde, ja tez sie spalam dzis dobrze. Budzilam sie i dziwne sny mialam Sasiad mi sie snil ktory nigdy nie goscil w moich snach, potem biblioteka, pluszowe misie i jakis koles co sterowal autem w ktorym siedzialam i szybko jechal masakra na dodatek znow jak sie budze to mnie boli nad tylkiem ale nie plecy.. dziwne uczucie ale mija jak tylko wstane.

No nic, ubiore sie i wychodze bo sie umowilam z kolezanka.
Nie wiem skąd się biorą tak dziwne sny. Przed ciążą rzadko co mi sie śniło, a teraz mam to częściej.

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
biorę dzisiaj z was dobry przykład i zaczynam prać ubrankaaaaaa
Pranie ubranek planuję dopiero jak wyjdę teraz ze szpitala Już się nie mogę doczekać. Proszek kupiony już 2 tyg temu

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Z salonem w końcu stanęło na... expedicie To taki regał, co wygląda jak kratka z identycznych kwadratów. Duży się postawi wzdłuż ściany, dodatkowo mniejszy (węższy i niższy) jakby w poprzek, co utworzy malutką ściankę działową, ukrywając trochę biurko męża (co mnie bardzo cieszy, bo chciałam, żeby tak się od razu nie rzucało w oczy po wejściu do salonu).
Widzę,że powoli zaczynasz się cieszyć z remontu. Mam nadzieję,że teraz Wam pójdzie z górki

biegi;1

Odchudzanko
Kiedy to będzie??
Stary 2010-09-24, 09:32   #2871
lisek15
Zakorzenienie

Kretencja ładny brzusio

To może i ja się pochwalę moim brzuszydłem
Też robione przed sekundą.
U nas jest również 29+6
Na zdjęciu brzuch jest wielki,a w rzeczywistości troszeczkę mniejszy

biegi;1

Odchudzanko
Kiedy to będzie??
Stary 2010-09-24, 09:46   #2872
kretencja
Zakorzenienie

Lisek, mamy podobną wielkość brzuszków, tylko trochę inny kształt. Ty masz chyba ciut niżej
Co do remontu... Trudno powiedzieć, że się cieszę z niego, ale zaczynam widzieć wreszcie w jaśniejszych barwach i zaczynam czuć koniec. I ulgę Oczywiście jeszcze niekończące się dopieszczanie przed nami pt.parapety, klamki, zasłonki, dywaniki, zdjęcia na ścianach itp, itd.... Ale to już sama frajda, a najważniejsze, że już za moment nie będziemy żyć na walizach i kartonach

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-24, 09:46   #2873
kropka27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny

My po wizycie w szpitalu...miała być dopiero w poniedziałek ale dzis w nocy wogole nie spałam nie wiem czemu ale martwiłam sie też że Junior sie zbyt mało rusza... i tak jak tylko minęła 9 zadzwoniłam do mojej cioci położnej i kazała przyjechac...

Podłączyli mnie pod ktg...wyszło nie najgorzej Juniorowi troche spadło tętno od ostatniego razu...pani ginekolog mnie badała i w sumie wszystko byloby ok gdyby nie potwierdziła tego co dziś rano zobaczyłam jak brałam prysznic...a byl to dość duzy kawał śluzu ale taki inny jak zawsze...troszke mi wyszło juz jakies 3 tygodnie temu ale teraz odchodzi juz tego wiecej i przy badaniu tez wyszło tzn miała na rękawiczce i mówi cos takiego:"ooo czop Pani odchodzi..." a ja mówie że dzis sporo tego miałam na ręce a ona że jak chce to moge zostać na oddziale do rozwiązania bo w sumie daje mi góra tydzień a ja na nią takie oczyaha no i rozwarcie juz na 2cm tzn na póltorej palca takze tez nieźle juz...teraz wiem jak boli jak sie szyjka rozwiera...jest to mulenie w dole brzucha podobnie jak na okres...teraz sie czuje jakbym non stop miała @ i szczerze mnie to bardzo męczy...

Aha i mielismy robione usg na przepływy w głowce i w pępowinie i wszystko wyszło bardzo dobrze aaaa no i pochwaliś sie musze że Junior osiągnął juz magiczne 3kg Zostałam uspokojona ze nawet jakby mi wody odeszły lada chwila to jest bezpieczny a za tydzień to juz bedzie traktowany jak normalne donoszone dziecko

I cos mówiła czy wiem ze w moim przypadku moze sie to skonczyc cesarką...a ja na to ze nie i znowu wielkie oczy na nią...eh ale chce sprobować najpierw normalnie w razie w bedzie cesara...

Hm no i to chyba z grubsza tyle...narazie obserwuje co bedzie na wkładce bo do teraz były 2 lekko brązowawe plamki ale to pewnie po badaniu bo bolało...

No nic muli mnie cały czas i chyba sie zaniedługo położe...jakby co jestesmy w kontakcie

Kootek Ty to juz laska jesteś i sie tam nie odchudzaj!! Michałek lada dzień bedzie w domku to napewno jeszcze da Wam popalic Pielęgnuj rane i nie przemęczaj mi sie tam żeby sie łądnie zagoiła buziaki dla Was

I dla reszty babek tez

O ja zaczyna się już akcja porody!
Kurde Ishka zmotywowalas mnie ze musze zaczac dzialac- obejrzec szpitale, poprac ciuszki które dostałam i iść już na L4 bo to juz 31 tc i 2 dzień- widze ze nia ma zadrtów....
kropka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 09:54   #2874
andziat
Zakorzenienie

ale macie ładne brzuchy

kretencja ja mam z ikei łóżko w sypialni razem z materacem, dużą komodę, narożnik, regały billy, szafkę pod telewizor, dwa małe szklane stoliki i jeden większy, duży stół i krzesła i wszystko jest ok, jakieś 3,5 roku temu się przeprowadzałam i myślałam, że wszystko się rozpadnie w trakcie przeprowadzki ale nic takiego się nie stało w starym mieszkaniu miałam jeszcze szafki kuchenne. Może faktycznie zależy jak się trafi ale moja cała rodzina od kilkunastu lat ma meble z ikei (brat i rodzice) i nikt z nas nie miał z nimi problemu.

A to mój brzuchol, zdjęcia robione wczoraj 31 tydzień, na drugim zdjęciu jestem w sławnym szlafroku z biedronki, w szpitalu będę jak wielka różowa barbie
Stary 2010-09-24, 09:57   #2875
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Lisek, mamy podobną wielkość brzuszków, tylko trochę inny kształt. Ty masz chyba ciut niżej
Co do remontu... Trudno powiedzieć, że się cieszę z niego, ale zaczynam widzieć wreszcie w jaśniejszych barwach i zaczynam czuć koniec. I ulgę Oczywiście jeszcze niekończące się dopieszczanie przed nami pt.parapety, klamki, zasłonki, dywaniki, zdjęcia na ścianach itp, itd.... Ale to już sama frajda, a najważniejsze, że już za moment nie będziemy żyć na walizach i kartonach
Mam nadzieję,że brzuchol podskoczy jeszcze do góry. Młody jeszcze trochę posiedzieć. Też mi się wydawało,że jest dość nisko.

Zawsze to lepiej u siebie. A remont kiedyś się skończy i będziesz się z niego kiedyś śmiała

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Andziat
Ty też masz super brzuszek.Już taki fajniuti.

Pochwalę się,że zaraz zjem II śniadanie. A zrobiłam sobie : jogurt naturalny, malinki(świeże z targu ) z musli i do tego pyszne świerze truskaweczki Już się nie mogę doczekać Idę po to bo dostałam ślinotoku

biegi;1

Odchudzanko
Kiedy to będzie??
Stary 2010-09-24, 10:00   #2876
andziat
Zakorzenienie

dziękuję

ale ty jesz zdrowe śniadanka, ja czasami mam wyrzuty bo mi w ogóle warzywa i owoce nie wchodzą
Stary 2010-09-24, 10:03   #2877
KarolinaB
Raczkowanie

Lisek, Kretencja, Andziat - piękniuśie brzusie

A ja obleciałam dwie biedry i nie ma nigdzie szlafroczków. ja mam biały taki za kolano, ale to mama mi pożyczyła do szpitala, no i ten kolor... boję się, że go utytłam jak przyjdzie co do czego.
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 10:05   #2878
M25
Zadomowienie

Dzień dobry! Widzę galerię ślicznych brzuszków. To Ja też załączam wczorajsze zdjęcie mojego balonika

Dzisiaj kończymy 33tc

Edytowane przez M25
Czas edycji: 2010-10-02 o 14:13
M25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 10:07   #2879
kretencja
Zakorzenienie

Dzięki, dziewczyny

Andziat, wielka Barbie
Nie przejmuj się, mnie też warzywa i owoce bardzo słabo wchodzą Staram się jeść z rozsądku, ale i tak jest to na pewno o wiele za mało. Dlatego cały czas łykam Feminatal.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-24, 10:09   #2880
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
dziękuję

ale ty jesz zdrowe śniadanka, ja czasami mam wyrzuty bo mi w ogóle warzywa i owoce nie wchodzą
Teraz muszę jak mam dietę.
Czasem trzeba sobie dogodzić
A jeszcze niedawno tak nie jadłam, choć tż pilnował bym jadła dużo warzyw i owoców. Nie odczuwałam takiej potrzeby

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
Lisek, Kretencja, Andziat - piękniuśie brzusie

A ja obleciałam dwie biedry i nie ma nigdzie szlafroczków. ja mam biały taki za kolano, ale to mama mi pożyczyła do szpitala, no i ten kolor... boję się, że go utytłam jak przyjdzie co do czego.

Ja mam szlafrok zielony przed kolano i nie będę kupowała już innego. Jest dobry Na moje szczęście. Spokojnie. Jak ubrudzisz to bedziecie się stresować. Także bez nerwów

biegi;1

Odchudzanko
Kiedy to będzie??
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości