|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Cytat:
Cytat:
|
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Spijcie dobrze dziewczyny
|
|
|
|
#2853 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja standardowo nie moge spac. Od trzeciej sie wierce.
![]() O 5 nad ranem zlapal mnie dziwny bol.Moze miala ktoras z was. Maly sie wiercil, postanowilam z plecow na prawy bok sie polozyc i zlapal mnie taki piekacy bol pod lewa piersia.Potem az do teraz pod piersia piekla mnie skora.Nie ma zaczerwienienia, niczego, ale piecze.Jakby ktos mi wrzatek w to miejsce wylal. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-09-24 o 07:37 |
|
|
|
#2854 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do wagi z USG- w poprzedniej ciazy dziecko mialo miec 2700 a urodzilo sie 3900 ,ja tej wagi nie biore do siebie za bardzo |
|
|
|
|
#2855 |
|
Raczkowanie
|
Witam z rana
Mam nadzieje, ze dobrze spałyscie bo ja nie bardzo :/ palacy ból gardła, kaszel ehh ide robic mleko z czosnkiem, miodem i masełkiem, a później sok z cebuli ![]() przez kaszel troche twardnieje mi brzuch wiec na noc idzie pół nospy 80mg i magnez mam nadzieje, ze szybko przejdzie bo mała tez na pewno sie przez to męczy. Nie wiedziałam, że butelki z avenu nie można sterylizować w mikrofalówce, a kolezanka tak robiła i jest z tej metody bardzo zadowolona bo szybko i bez jakichś zbednych dodatkowych naczyń i wysiłku
|
#2856 | |
|
Zakorzenienie
|
Zobaczymy jak to będzie.
Cytat:
Ishka superowo,że już niedługo bedziesz miała dzidzulka przy sobie.Chyba troszeczkę zazdroszczę. Ale tak zdrowo. A ja juz dzisiaj byłam na badaniach, bo w czwartyek mam wizytę u diabetologa.Mam nadzieję,że do tego czasu mnie wypuszczą Muszę się jeszcze dopakować do szpitala. Sama nie wiem co mam wziąć i ile. Boję się,że jak tż będzie musiał coś poszukać to i tak nie znajdzie.Albo bedzie miał duże probley. Już wyprasowałam tż koszulki przynajmniej na miesiąc Wiem,że jak tego nie zrobię to będzie chodził w nie wyprasowanych A na to nie mogę pozwolić ![]() A tak poza tym to wszystkim DZIEŃ DOBRY ![]() ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Moja noc też nie była rewelacyjna. Spać mogłam,ale mój pęcherz chyba się wściekł, bo wstawałam chyba z 4 razy Tak to zawsze wsztaję najwyżej 2 razy. I to rzadko.
|
|
|
#2857 |
|
Zakorzenienie
|
Witam kobietki
Moja noc to tez masakra, a właściwie jej długość A dziś o 7 zadzwonił budzik, bo o 7,30 mieli przyjść panowie od kładzenia paneli. I przyszli, już kończą ![]() Dobrze, że się zbliża do końca to wszystko, bo jestem na skraju załamania nerwowego przez ten remont i godziny spędzone nad planowaniem wystroju ![]() No i kieszeń mnie boli, choć mamy specjalnie odłożony fundusz na to... Na większość mebli (poza taboretami do kuchni i szafą do przedpokoju, która ma też osobny fundusz), czyli łóżko do sypialni z zagłówkiem, dwie komody (w tym jedna dla Tymka), sofę, stół, krzesła, regały, parę półek i trochę drobiazgów typu pościel, lampy, narzuty... pójdzie 8000zł W życiu takich pieniędzy w ręku nie miałam
|
#2858 | |||
|
Raczkowanie
|
Nooo dzisiaj to choc pospała do 8
teraz nadraniam i sukcesywnie odpisuję, wczoraj napisałam do was jeszcze po południu, ale nie wkleiło mi ise bez sensu a nadrukowałam jak głupiaDonuś - świetnie wyglądasz, ślicznie Cytat:
a podobają mi się te rajty dla BoboMy też w foteliku będziemy przewozićMłodego ze szpitala do domku i w ogóle w trasie będzie w foteliku. TŻ zapowiedział, że ja jeżdże z Młodym z tyłu.... heheh zdegradował mnie ale juz mu powiedziałam, że to na zasadzie "służba jeździ z przodu" :PCytat:
śmieszne uczucie, a jak mam zgięte kolana i leżę na prawym boku, to czuję, jak mnie po udzie drapie ![]() Irsin my nie kupujemy adaptera do fotelika, zapina się fotelik w pasy i też jedzie, po prostu troszkę więcej jest przy tym majstrowania, ale liczę, że szybko dojdę do wprawy i nie będę narzekać, że trzeba się z tym bawić. Cytat:
Ishka - wow, cieszę się, że Junior ma się dobrze, duży jest fajny, no ty to jedna nogą juz na porodówce. Oby wszystko było ok i tak jak chcesz sn.Czas na śniadanie ![]() Kretencja - nie zazdroszczę tych nerwów odnośnie remontu, ale fajowo, że panele juz będą, zawsze coś do przodu. Aaaa i na czym w końcu stanęło z salonem? |
|||
|
|
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
Ishka powodzenia
Podczytuję was regularnie, ale ciężko się wbić w wątek, bo ma takie tempo. U nas bez zmian, tylko jakoś coraz ciężej. Przyszły tydzień pod znakiem badań, wizyt itd. Zobaczymy. Mam ochotę spakować torbę doszpitala w razie czego...
|
|
#2860 | ||
|
Zadomowienie
|
cześć
![]() Cytat:
Olajka no niby dzwonią -ale też jest trochę tak jak u Ciebie bo jak nie mają chętnych wśród "swoich" to wtedy muszą kogoś znaleźć i dzwonią -ale te lepsze szkolenia i droższe to też pozajmowane ![]() Cytat:
![]() u mnie 30 tydzień a mam już 13 kg na plusie -więc pewnie Was dogonię ![]() a ja miałam dziś okropną noc śniły mi się jakieś koszmary i wogóle nie mogłam się przekręcić z boku na bok -bolały mnie jakby kości w środku chyba od miednicy tylko tak na dole -taki dziwny tępy ból
|
||
|
|
|
#2861 |
|
Zakorzenienie
|
Z salonem w końcu stanęło na... expedicie
To taki regał, co wygląda jak kratka z identycznych kwadratów. Duży się postawi wzdłuż ściany, dodatkowo mniejszy (węższy i niższy) jakby w poprzek, co utworzy malutką ściankę działową, ukrywając trochę biurko męża (co mnie bardzo cieszy, bo chciałam, żeby tak się od razu nie rzucało w oczy po wejściu do salonu).
|
#2862 |
|
Wtajemniczenie
|
powoli was nadrabiam, ale wczoraj to jak szalone pisałyście
![]() jeju moje noce są tragiczne w ogóle się nie wysypiam, nie mogę zasnąć, rozbudzam się milion razy ![]() kretencja dobrze że idzie remont do przodu oby tak dalej ![]() ishka ![]() KarolinaB to się uśmiałam z Twojej odpowiedzi do tżta biorę dzisiaj z was dobry przykład i zaczynam prać ubrankaaaaaa
|
|
|
|
#2863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurde, ja tez sie spalam dzis dobrze. Budzilam sie i dziwne sny mialam Sasiad mi sie snil ktory nigdy nie goscil w moich snach, potem biblioteka, pluszowe misie i jakis koles co sterowal autem w ktorym siedzialam i szybko jechal No nic, ubiore sie i wychodze bo sie umowilam z kolezanka.
|
|
#2864 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja expedit tez m sie podoba.
Mam nadzieje ze pokazesz fotki jak juz urzadzisz mieszkanko Ja to bym mogla zamieszkac w ikeii, a moj maz nie znosi tych mebli i stylistyki
|
|
|
|
#2865 |
|
Zakorzenienie
|
Kliwia, nam obojgu bardzo stylistyka się podoba, praktycznie wszystko będziemy mieć stamtąd
Oczywiście jaka cena taka jakość, pewnie za jakieś 5 lat część tych mebli będzie do zmiany i w ogóle nie ma się co cudów spodziewać, ale jesteśmy w pełni tego świadomi Fotki oczywiście zrobię, jak już będzie co fotografować Na razie są gołe ściany
|
#2866 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry!
zaczynam dzień w nienajlepszej formie bo zdążyłam się popśtykać z TŻ-em i pewnie kilka dni będziemy się boczyć więc nie nastraja mnie to zbyt optymistycznie. Wczoraj poszłam do koleżanki co ma rocznego synka. I powiem Wam, że nie idzie za nim nadążyć. Rany we dwie się zmachałyśmy. Trochę to straszne ![]() ![]() Ale za to przytachałam wkładki laktacyjne chicco od niej. była bardzo z nich zadowolona. się zobaczy. Mam do Was pytanie. Zastanawiała się któraś nad skorzystaniem z programu "mama wraca dop pracy"?Koleżanka wczoraj mi mówiła, że można liczyć u nas w woj. na 20 tyć bezzwrotnej pomocy, pod warunkiem, że działalność będzie utrzymana przez rok. Bardzo mnie to zainteresowało. Tylko jeszcze nie wiem co mogłabym robić
|
#2867 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
ja już jakieś 3 tygodnie temu zdjęłam obrączkę i pierścionek zaręczynowy a dzisiaj ledwo co zdjęłam ostatni pierścionek, tak mi paluchy spuchły, że aż mi ciążą i wyglądają jak serdelki ![]() kretencja co do mebli z ikei nie są takie złe, ja mam już 11 lat i nic się z nimi nie dzieje
|
|
|
|
#2868 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny
pierwsza noc, podczas której się wyspałam bez zbędnego wiercenia się i wstawania siku, ale niestety po 6 obudził mnie telefon, dzwonił kurier , że po 10 przywiezie przesyłkę a tak się smacznie spało. Ishka
U prawdziwego zucha pierwsza rodzi się dziewucha Urszula Kalina http://www.suwaczki.com/tickers/zem3df9h7vzatn24.png _________________________ ____________________ Marzyć i mysleć, choć życia nie stworzył Disney
|
|
|
|
#2869 |
|
Zakorzenienie
|
Andziat, nie wiem od czego to zależy, ale spotkałam opinie skrajnie różne. Od "nie kupujcie tego badziewia, po 6 miesiącach się rozpada" po takie właśnie jak Twoja - "mam regał/sofę/łóżko z ikei już 10 lat i wszystko w jak najlepszym porządku"
Może po prostu wśród niezłej jakości trafiają się buble i niektórzy mają pecha. Ale to ze wszystkim tak jest...Wklejam brzuch mój dzisiejszy, dosłownie przed chwilą cykane zdjęcie ![]() 29tc+5 d, czyli za moment ukończony 30 tydzień
|
#2870 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć do mojego tż dzwonił dzisiaj kolega o 5.25 co ma zrobić, bo jego dziecko miało problem z uszami Ja to nic,ale jak słyszałam jak udziela porady to chyba nic bym nie zrozumiała ![]() Cytat:
Pranie ubranek planuję dopiero jak wyjdę teraz ze szpitala Już się nie mogę doczekać. Proszek kupiony już 2 tyg temu Cytat:
|
|
|
#2871 |
|
Zakorzenienie
|
Kretencja ładny brzusio
![]() To może i ja się pochwalę moim brzuszydłem ![]() Też robione przed sekundą. U nas jest również 29+6 ![]() Na zdjęciu brzuch jest wielki,a w rzeczywistości troszeczkę mniejszy ![]()
|
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
Lisek, mamy podobną wielkość brzuszków, tylko trochę inny kształt. Ty masz chyba ciut niżej
Co do remontu... Trudno powiedzieć, że się cieszę z niego, ale zaczynam widzieć wreszcie w jaśniejszych barwach i zaczynam czuć koniec. I ulgę Oczywiście jeszcze niekończące się dopieszczanie przed nami pt.parapety, klamki, zasłonki, dywaniki, zdjęcia na ścianach itp, itd.... Ale to już sama frajda, a najważniejsze, że już za moment nie będziemy żyć na walizach i kartonach
|
#2873 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O ja zaczyna się już akcja porody! Kurde Ishka zmotywowalas mnie ze musze zaczac dzialac- obejrzec szpitale, poprac ciuszki które dostałam i iść już na L4 bo to juz 31 tc i 2 dzień- widze ze nia ma zadrtów.... |
|
|
|
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
ale macie ładne brzuchy
![]() kretencja ja mam z ikei łóżko w sypialni razem z materacem, dużą komodę, narożnik, regały billy, szafkę pod telewizor, dwa małe szklane stoliki i jeden większy, duży stół i krzesła i wszystko jest ok, jakieś 3,5 roku temu się przeprowadzałam i myślałam, że wszystko się rozpadnie w trakcie przeprowadzki ale nic takiego się nie stało w starym mieszkaniu miałam jeszcze szafki kuchenne. Może faktycznie zależy jak się trafi ale moja cała rodzina od kilkunastu lat ma meble z ikei (brat i rodzice) i nikt z nas nie miał z nimi problemu.A to mój brzuchol, zdjęcia robione wczoraj 31 tydzień, na drugim zdjęciu jestem w sławnym szlafroku z biedronki, w szpitalu będę jak wielka różowa barbie |
|
|
|
#2875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze to lepiej u siebie. A remont kiedyś się skończy i będziesz się z niego kiedyś śmiała ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Andziat Ty też masz super brzuszek.Już taki fajniuti. Pochwalę się,że zaraz zjem II śniadanie. A zrobiłam sobie : jogurt naturalny, malinki(świeże z targu ) z musli i do tego pyszne świerze truskaweczki Już się nie mogę doczekać Idę po to bo dostałam ślinotoku
|
|
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() ale ty jesz zdrowe śniadanka, ja czasami mam wyrzuty bo mi w ogóle warzywa i owoce nie wchodzą
|
|
|
|
#2877 |
|
Raczkowanie
|
Lisek, Kretencja, Andziat - piękniuśie brzusie
![]() A ja obleciałam dwie biedry i nie ma nigdzie szlafroczków. ja mam biały taki za kolano, ale to mama mi pożyczyła do szpitala, no i ten kolor... boję się, że go utytłam jak przyjdzie co do czego.
|
|
|
|
#2878 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry! Widzę galerię ślicznych brzuszków. To Ja też załączam wczorajsze zdjęcie mojego balonika
Dzisiaj kończymy 33tc
Codziennie mnie zachwyca Twoje maleńkie życie.. Edytowane przez M25 Czas edycji: 2010-10-02 o 14:13 |
|
|
|
#2879 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, dziewczyny
Andziat, wielka Barbie Nie przejmuj się, mnie też warzywa i owoce bardzo słabo wchodzą Staram się jeść z rozsądku, ale i tak jest to na pewno o wiele za mało. Dlatego cały czas łykam Feminatal.
|
#2880 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem trzeba sobie dogodzić ![]() A jeszcze niedawno tak nie jadłam, choć tż pilnował bym jadła dużo warzyw i owoców. Nie odczuwałam takiej potrzeby ![]() Cytat:
Ja mam szlafrok zielony przed kolano i nie będę kupowała już innego. Jest dobry Na moje szczęście. Spokojnie. Jak ubrudzisz to bedziecie się stresować. Także bez nerwów
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:13.

mam nadzieje, ze szybko przejdzie bo mała tez na pewno sie przez to męczy. 

a podobają mi się te rajty dla Bobo
u mnie nie ma czegoś takiego. Dość, że samemu zabiegasz o to bo chcesz iść, to jeszcze Ci wymyślą, jakieś warunki, których niby nie spełniasz, bo czasem po znajomości, dostają ludzie skierowania na szkolenie i takim sposobem Ci co np. stoją od 3 czy 4 godz. rano żeby zająć sobie kolejkę, to czasem nie dostają skierowania, a przyjdzie sobie taki na otwarcie ok.7 czy 8 i dostanie
. A moja szwagierka ma na 1 listopada termin, więc może i w październiku urodzić.

, że po 10 przywiezie przesyłkę 
Staram się jeść z rozsądku, ale i tak jest to na pewno o wiele za mało. Dlatego cały czas łykam Feminatal.