|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#24721 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Cytat:
np aloesowy
|
|
#24722 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#24723 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Masz proporcje podane na mazidłach na takie psikadło
|
|
#24724 | |
|
Wtajemniczenie
|
No więc trochę wzbogaciłam swoje zamówienie, chociaż pewnie i tak jest jeszcze ubogie, ale na początek może wystarczy?
Czy jeszcze mam coś dołożyć? ![]() - HYDROLAT ALOESOWY 150 ml - D-PANTENOL 75% - WITAMINA B5 - JEDWAB HYDROLIZOWANY 5 g - KERATYNA HYDROLIZOWANA - PHENONIP ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
![]() A zamiast hydrolatu zwykłej wody nie można użyć? |
|
|
|
|
#24725 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#24726 |
|
Wtajemniczenie
|
A co myślicie o tym składzie?
Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Cetyl Alcohol, Mel (Honey), Perfum, Citric Acid, Hydrolyzed Collagen, Methylparaben, 2-Bromo-2-Nitropropane-1, 3-Diol, Pollen Extract, Ethylparaben, propylparaben, Isobutylparaben, Butylparaben, CI19140, CI 15985. Jest to Wax Miód, wosk do włosów, głęboko odżywiający. Chcę zamówić na dozie wodę pokrzywową, ale trzeba zrobić zamówienie na minimum 20zł i muszę coś domówić
|
|
|
|
#24727 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post22264771 a woda pokrzywowa w małych sklepach lub kioskach kosztuje 5-7 zł ktos wyżej również pisał że w rossmannie jest takowa made by Isana
|
|
#24728 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może jeszcze poszukam, ale włosy znów zaczęły mi wypadać (nie wypadały z tydzień ) i chciałam jak najszybciej zacząć wcierać tą wodę, bo już nie wiem co innego mogę dla nich zrobić ![]() Dziękuję za link do wątku |
|
|
|
|
#24729 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na wypadanie włosów dużo z nas pije pokrzywę, można tez stosować płukanki do włosów z ziół.
|
|
#24730 | |
|
Lifthrasir
|
Uhu, ale długo mnie nie było...
![]() Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...6&postcount=28 taka moja mała lista... czyli skromność w każdym calu.
|
|
|
|
|
#24731 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na wypadanie łykam już dwa miesiące Vitapil, ale nie zauważyłam żadnej poprawy Też już prawie dwa miesiące stosuję całą serię Seboradinu z czarną rzodkwią, miałam też ampułki na dwa tygodnie i nic, kompletnie nic a już tak się z nimi delikatnie obchodzę, że delikatniej się nie da
|
|
|
|
|
#24732 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
no trudno, bedzie następna
![]() Cytat:
ale Isana ma sklad identyczny jak stare Yungi, nawet opakowanie podobne Cytat:
Cytat:
![]() masz takie loki to ciekawe skąd ta objetość?? no weź mnie nie denerwuj ![]() Cytat:
Cytat:
no tak no tak Ciebie to można się przestraszyć Cytat:
otóż, zmieniam pracę rezygnuje ze stanowiska kierowniczego, ale będzie więcej kaski na odżyweczki, no i nowe wyzwania zaczynam zaraz po powrocie z Tajlandii boję się tylko co na to moje dziewczyny w pracy powiedzą, jak im w poniedziałek zakomunikuje, że opuszczam je.... Cytat:
Cytat:
ostatnio widziałam w zwykłym leclercu wodę pokrzywową Nie pamiętam czy już pisałam, ale od tygodnia włosy wychodzą mi garściami ![]() idę gotować zupę szpinakową, ślina mi leci na samą myśl |
||||||||
|
|
|
#24733 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#24734 |
|
Zakorzenienie
|
od około 2óch tygodni wcieram wodę brzozową i włosów wypada o połowę mniej
|
#24735 |
|
Raczkowanie
|
Witam, ja chciałabym zacząć pielęgnację włosów od mycia ich odżywką lub metodą OMO, ale mam pytanie czy to nie powoduje przetłuszczania się włosów? Ja swoje muszę myć codziennie i nie chciałbym, żeby było jeszcze gorzej.
|
#24736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie nie powoduje-też niedowierzałam że po myciu odżywką włosy mogą być czyste, a jednak nie dość że są umyte to nie przetłuszczają się wcale szybciej niż normalnie
|
|
#24737 |
|
Raczkowanie
|
Świetnie! Teraz zostaje mi tylko wycieczka do Rossmana po odżywkę i jakiś delikatny szampon.
|
#24738 |
|
Zakorzenienie
|
polecam nivea baby szampon odżywczy z proteinami jedwabiu-jest delikatny, nie plącze włosów i podczas spłukiwania włosy są gładkie w dotyku
|
#24739 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do marketów to u mnie tylko Biedronka ![]() W poniedziałek poszukam... ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
chociaż już co raz mniej wierzę, że cokolwiek zadziała ![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
Ale spróbuję niedługo jeszcze raz po tej przerwie, może użyję innej odżywki do mycia |
||||
|
|
|
#24740 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jak myślicie, czy olej rycynowy może wysuszać włosy??
|
#24741 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#24742 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co prawda to prawda ![]() Zaoczne, zaoczne...właśnie wróciłam i regeneruję siły ![]() No w sensie jakby ten że nie wypalił to można nooo... Ale tak w ogóle spisał się wyśmienicie! Zaczynam być jego fanką Szkoda tylko, ze muszę się męczyć z przeciskaniem go przez ścierkę ![]() Ale efekt chyba jest warty tego Włoski dziś były jakbym na cos nakręciła a do tego zero prostych koncówek ![]() Cytat:
![]() Cieszę się razem z Tobą ![]() Uważaj, bo jak będziesz miała tyle odżywek to dziewczyny zaczną żebrać...ze mną na czele ![]() Cytat:
U mnie jest nie lepiej...dlatego czekam na amlę i chyawanprash- może to mi choć troszku pomoże? ![]() Hmm...nie wiem... Na cerę działa wysuszająco...rzęsy i brwi za to wzmacnia i ma ogólnie rewelacyjne działanie... Myślę, że chyba nie wysuszy
|
|
#24743 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny najmocniej przepraszam, ze pytam ale umylam glowe i zanim doczytam jak powinnam to zrobic to bedzie musztarda po...
Prosze powiedzcie mi czy jak umyjecie glowe wieczorem to nakladacie zel do wlosow? Na mokre czy suche wlosy? I druga sprawajesli nakladacie na mokre wieczorem to czy rano jak wstaniecie tez nakladacie zel? Co zrobic zeby po nocy ladnie wygladaly? Przeprasza, ze tak... ale dziewczyny mnie przekonuja zeby nie niszczyc kreciolkow, probowalam czytac ale moja mala maruda nie da mi doczytac do konca... Jakbyscie tylko mogly odpowiedziec a ja postram sie zaraz zajrzec... ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Biore sie do czytania, dodalam moje wloski do albumu jakbyscie mogly zobaczyc i dac znac co o tym myslicie
|
|
|
|
#24744 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Osobiście, nie stosowałam na włosy, ale na skórę i po kilkakrotnym użyciu wysuszył mi skórę Jennifer85, kiedyś pytałam dziewczyn o to samo. Odpowiedziały mi, że to wszystko zależy od włosów, jeden stosują żele na mokre włosy, inne na lekko poduszone, a jeszcze inne na zupełnie suche. Ja używam żelu na podsuszone i tylko wtedy, kiedy zaobserwuję, że moje loki mają jakiś kaprys i nie chcą się kręcić. Musisz zaobserwować, co lubią Twoje kręciołki. Co do reanimacji loków po nocy, u mnie sprawdza się sama woda (psikam nią włosy i czekam, aż loki same wyschną albo lekko podsuszam zimnym powietrzem suszarki), ewentualnie wodą z cytryną, nie nakładam już wtedy żelu. Niektóre kręciołki moczą włosy i nakładają na nie odżywkę, Rybiorek może zabrać głos w tej sprawie, wiem, że tak robi. Tyle ode mnie.
7.07.10 - CG 14.07.10 - bez prostowania 13.09.10 - pokrzywa Edytowane przez i_lonka Czas edycji: 2010-09-24 o 23:26 |
|
|
|
|
#24745 | |||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
przydałby się worek treningowy. Oj, by się działo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na całą porcję jaka Ci wyjdzie ze standardowego przepisu. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Osobiście wolę dać sobie margines błędu i nie rezygnuję z szamponu. Pamiętam o pq i q, używam ich, jeśli skład odżywki mi odpowiada. A szampon raz na 2, 3 miesiące. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
umiesz zawstydzić człowieka...Cytat:
Widzę też, że końcówka loka jest dość cienka, czyli trzeba wyrównać...
|
|
#24746 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam, przyszłam zameldować że dyfuzor spisał się całkiem nieźle ale włoski nie są do końca nawilżone więc myślę że przy dyfuzorze można postawić na głębszą pielęgnacje zamiast minimum
![]() A więc rano umyłam włosy szamponem indra (bez sls) i nałożyłam maskę Yes To Carrots (Yasmin ) Trzymałam tylko kilka minut bo jestem na kacu i nie chciało mi się stać nad umywalką dłużej, a nie miałam nawet pomysłu co w tym czasie by robić co innego :P (3 butle szampana dały sie we znaki) spłukałam, nałożyłam odrobinę Isany z babassu odcisnęłam w nowiutki ręcznik z mikro (Yasmin ) troszkę Nivea FC i suszyłam na zmianę ciepłym i zimnym nawiewem. Wysuszyłam tak do 70% i nie byłam zadwolona włosy podzieliły się na cienkie pasma choc skret i średnio to wyglądało. Wpięłam żabki by troche je unieść z góry i dosychały same. Jak doschły wyglądały już ładnie choć przy suszeniu suszarką muszę je mocniej nawilżać nałożyłam na suche boots curl creme i jest ok Gdy ostatni raz używałam dyfuzora miałam krótsze włosy, wycieniowane (na czubku głowy miały one 10 cm) i bardzo ładnie się kręciły uzywałam wtedy Goldwell pasty loków jako stylizatora i było bardzo ładnie, może do niego wrócę jak nic nie znajdę. Ale będę za miesiąc w UK w tk maxx i bootsie i hinduskim sklepie więc może tam coś wyszukam ![]() Yasmin gratulacje
|
#24747 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
"If we live a life in fear I'll wait a thousand years just to see you smile again..." Pokrzywa od 13.09.10 Bez suszarki od 01.07.10 Edytowane przez Batka01 Czas edycji: 2010-09-25 o 10:43 |
||
|
|
|
#24748 | ||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Piękne A tyłu nie będziesz bardziej podcinać? Zmieniłaś awatar - aż nie poznałam ![]() Po dłuższej pielęgnacji nie ma już ogromnych problemów z wyglądem włosów po nocy.Zresztą kiedy myję włosy wieczorem nie odgniatam żelu. Rano, jeśli trzeba, dokłądam nieco stylizatora - Bootsa, Madagaskaru czy oleju kokosowego. Potem w pracy Booster i już ![]() Cytat:
Odnosze wrażenie, że potwornie się różnią. Zresztą zawsze tak było.Cytat:
Cytat:
A chodzi o równą burzę loków. Skoro można ciachnąć, to ciachaj Cytat:
Świetnie!Cytat:
Cytat:
Skoro uważasz, że teraz wyglądają gorzej, to możliwe, że zaczyna się kryzys (czas tez pasuje). Cierpliwości jestesmy z Tobą. Widać po nich, ze złapały o co chodzi A w kwestii q-87 - kwestia "mild cationic" jest kluczowa. To, że później jest napisane, że się nie nabudowuje, oznacza, że nie dodaje się jeden do drugiego, jeden na drugim nie zostanie umieszczony (+ i+ się odepchnie). Ponieważ nie ma pewności co do rozerwania wiązania jonowego (q-87 jest + włos -), które już jest, to lepiej użyć szamponu. Nadto nie oznacza to, że nie przyczepi się do włosa w miejscu, gdzie włos jest wolny od polimerów. Cytat:
Po dłuższej pielęgnacji coraz rzadziej zdarzają sie noce z piorunami, więc rano trzeba tylko delikatnie uładzić. Pewnie i Tobie się uda Ide myć włoski
|
|
#24749 | |
|
Zadomowienie
|
Ostatnio sporo osób pisze, że włosy wypadają. Ale to może taka pora roku?
Przez wakacje mi praktycznie nie wypadały, a teraz zaczęły. Pamiętam, że kiedyś tez już we wrześniu mi wypadały, może to jest naturalne? ![]() Cytat:
Jeżeli Ty ich nie widzisz, to nie tnijMoże to ja mam jakieś przywidzenia ![]() Jak są cienkie końcówki to może właśnie tylko je zetnij? Pomyśl sobie, że robisz to dla włosów - żeby ładne i zdrowe rosły
|
|
|
|
|
#24750 |
|
Wtajemniczenie
|
ale mam zaległosci.
tydzien wstawania o 4.30 daje w kość. na szczęscie w przyszłym tygodniu na 13, ale i tak was nie nadrobie szybko bo z drugiej strony na plecach czuje oddech mojej magisterki termin zlozenia prac za 2 tygodnie, a musze jeszcze jeden rozdzial dopisac. za to po 8 pazdziernika wszystko sie zluzuje i bede miala kupe czasu ![]() tymczasem melduje, ze stalo sie cos o co nigdy moich wlosów nie podejrzewalam. przenawilżyłam je. kokos z efavitu ma moim zdaniem o wiele intensywniejsze dzialanie niż ten mazidłowy. nalozylam go solo kilka razy z rzedu, w tym raz trzymalam prawie 2 dni i dopiero po tygodniu minimalistycznej pielegnacji zaczynaja wracac do siebie. byly ciezkie, sliskie, mniej sie krecily i szybko opadaly. do tego mycie wlosów wieczorem - myslalam ze bedzie gorzej, ale w pierwszy dzien nawet moge pokazac sie ludziom w rozpuszczonych odpada niestety żel lniany - o wiele lepiej po wieczornym myciu sprawuje sie zel sklepowy. bardzo zadowolona jestem tez z zelu delii. ma podobna konsystencje i siłę jak style gel. kolejny argument, zeby ufac eloe
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 7 (0 użytkowników i 7 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.

np aloesowy

Długa droga przede mną, za nim połapię się w tym wszystkim
Czy jeszcze mam coś dołożyć?
Może jeszcze poszukam, ale włosy znów zaczęły mi wypadać (nie wypadały z tydzień
) i chciałam jak najszybciej zacząć wcierać tą wodę, bo już nie wiem co innego mogę dla nich zrobić
a już tak się z nimi delikatnie obchodzę, że delikatniej się nie da

przydałby się worek treningowy. Oj, by się działo 
) Trzymałam tylko kilka minut bo jestem na kacu i nie chciało mi się stać nad umywalką dłużej, a nie miałam nawet pomysłu co w tym czasie by robić co innego :P (3 butle szampana dały sie we znaki) spłukałam, nałożyłam odrobinę Isany z babassu odcisnęłam w nowiutki ręcznik z mikro (Yasmin 
Świetnie!
Jeżeli Ty ich nie widzisz, to nie tnij