|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Cytat:
To ta co ma 3 szuflady ma dobrą wysokosc do przewijania maluszka?? Ja nie widzialam jeszcze ani tej ani tej na żywo dlatego pytam Ale w jedną nie ma szans ze sie wszystkie ubranka pomieszczą??
|
|
|
|
|
#3122 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
jaka fajna stronkaaaaaaaaaaaa irsin
|
|
|
|
#3123 |
|
Zakorzenienie
|
przed chwilą na tvn style w programie "trochę zdrowia" mówili, że ubranka dla dzieci należy prać do 3 roku życia w proszkach lub płynach przeznaczonych dla niemowląt i dwukrotnie płukać. Mówili też, że płyny do zmiękczania, płukania dla niemowląt pozostawiają na ubrankach substancje (dlatego są mięciutkie), które mogą być alergizujące, poza tym zawierają substancje zapachowe i barwniki (bo przeważnie są kolorowe), które również mogą uczulać.
|
|
|
|
#3124 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam te
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30053921 jeżeli chodzi o mieszczenie ubranek, to zalezy , ile ich masz. Ja mam w jednej szufladzie tez kosmetyki dla malucha, więc jedna odpadła
|
#3125 |
|
Zadomowienie
|
KarolinaB - nie sposób nie pokochać takiego słodkiego pieska, już mi wchodzi na głowę, bo ja nie umiem jej powiedzieć, zeby spadała na swoje legowisko, kiedy ona w nocy woli u mnie w nogach spać
mój mąż cierpliwie odnosi ją na kocyk, a ona i tak wraca paulinka- w czasie ciąży ciemnieją wszelkie przebarwienia, zgięcia skóry- sprawdź sobie kolor np przy zgięciu łokcia, kolor warg sromowych zewnętrznych, pieprzyków- wszystko jest trochę ciemniejsze. To jest związane ze zwiększonym wydzielaniem melaniny i zniknie po ciąży. Tylko nie wyciskaj tych kropeczek, one znikną po porodzie, stopniowo. |
|
|
|
#3126 |
|
Zadomowienie
|
Witam kobietki w ten piękny dzionek
![]() Ja po śniadanku ale leżakuje jak narazie bo koło 4 nad ranem przebudziłam sie...lezałam na prawym boku ale przebudziło mnie właśnie uczucie ze cos mi sie leje powoli po tyłku wstaje do łazienki juz miałam całe uda mokre macam a tam wodniste heh zawołałam męza usmiechnął sie i mówi zobaczymy co to jest...no i siedze sobie ale potem chyba pojdziemy na spacerek mam nadzieje ze sie cos ruszy...chociaż chciałabym dotrwać do wtorku wtedy zaczniemy 37 tydzień i moge oficjalnie rodzić ![]() Ciekawe co tam u Naszego Kootka i Michałka
|
#3127 |
|
Raczkowanie
|
Cześć!
Zanim Was nadrobię od wczoraj - kilka słów o wczorajszej wizycie u gina. Najważniejsze - szyjka bez zmian, tzn. dalej krótka, ale nie krótsza niż ostatnio. Waga - od początku ciąży - 6 kg na plusie. Nie za mało? No i najgorsze. Spadło mi żelazo (mimo suplementacji), więc muszę zacząć jeść czerwone mięso. Usg za 3 tygodnie. Dobra, idę zobaczyć co u Was.
|
|
|
|
#3128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam dobre zelazo, jest na recepteTardyferon - wzroslo mi po nim zelazo. Moze szpinak, straczkowe?Sok z buraczkow? lepsze to niz watroba
|
|
|
|
|
#3129 |
|
Zadomowienie
|
Kretencja to już blisko do końca
czekamy na zdjęcia ja dziś do 9 spałam pierwszy raz od niepamiętnych czasów ![]() spróbuję się wziąć za sprzątanie ale nadal taka rozbita się czuje przez te przeziębienie.
|
#3130 | |
|
Dragonfly
|
Cytat:
|
|
|
#3131 |
|
Zadomowienie
|
A jaką lampke bedziecie kupowały lub już kupiłyscie?? Bo ja własnie nie wiem czy kupic taką typową lampke nocną i postawic na komodzie czy lepsza bedzie stojąca koło łózeczka??
|
|
|
|
#3132 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak maluch nie ma alergii to już po kilku miesiącach można zmienić proszek na normalny - co do płukania to ja zawsze i wszystko płuczę dwa razy Aha - płyn do płukania (według mnie) tak jak proszek - po kilku miesiącach Cytat:
Cytat:
Wątróbki współczuję - mnie by przez gardło nie przeszła ![]() Co do wagi to się nie przejmuj - ja w pierwszej ciąży też mało przybrałam - coś koło 8 kg i wszystko było ok Cytat:
kupowałam je dwa lata temu właśnie z myślą o maluszku, ale w końcu jedną szufladę zajęła moja bielizna a pozostałe 5 szuflad zajęła Kinga swoimi rzeczami (książki, gry planszowe, jakieś karteczki itd.) Więc dla malutkiej wygospodarowałam jedną szafkę w segmencie ![]() Cytat:
Anecka - sen z tymi pająkami zarąbisty po prostu
Edytowane przez kotek81 Czas edycji: 2010-09-25 o 12:11 |
|||||
|
|
|
#3133 |
|
Dragonfly
|
ja chcialam nocna ale na SR babka stanowczo nam odradzala i mowila ze lamka powinna byc ponizej wzroku dziecka, juz nie pamietam dlaczego(jakies odruchy zaburza) i najlepsza jest taka malenka w kontakcie.Wiec ja nie bede kupowac
|
|
#3134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eh, ci lekarze... Mi w pierwszej ciąży też mówili, że nie donoszę i będzie cud jak donoszę do 6 m-ca. Tylko, że ja miałam silne krwotoki od chwili zrobienia testu, do prawie samego końca. No i silne skurcze i rozwarcie. Brałam na podtrzymanie Turinal, zastrzyki Kaprogest i Fenoterol. A i tak nie dawali mi szans. I co? Donosiłam No ale tobie życzę, żeby te 'groźby' lekarzy się sprawdziły, skoro dziecko ma już 3kg. A pijesz sobie liscie malin? Ja piję już trzeci dzień Gdy się zacznie poród, to ponoć wszystko idzie szybciej i lżej, bo te liście powodują, że macica pracuje 'na wysokich obrotach' i jest mięciutka. To samo z szyjką. Ja przy poprzednim porodzie męczyłam się 18 godzin, więc jestem ciekawa na ile pomogą mi te liście malin ![]() A dodatkowo łykam kapsułki z wiesiołka , które też odpowiednio przygotowują śluzówkę macicy i zmiękczają szyjkę. Pijąc liście malin i łykając wiesiołka, ma niby mniej boleć. Potwierdza to moja sąsiadka, która to brała przed trzecim porodem i był to jedyny poród bez wywoływania oxytocyną i bardzo szybki. Aha! A to co ci pociekło dzisiaj, to jest taki śluz. Mi tak leci już od paru tygodni. Wystraszona pytałam gina. Mówi, że to normalne. Taki wodnisty śluz (dla mnie normalnie jak woda) oczyszcza drogi rodne już na kilka tygodni przed porodem. Ale nie wszystkie kobiety mają tak intensywnie. A ja muszę zmieniać wkładkę kilka razy dziennie, bo inaczej bym przeciekła. Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-09-25 o 12:13 |
|
|
|
|
#3135 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama nie wiem.http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca..._ikea/18773-2/ Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
?
|
|||
|
|
|
#3136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałam też taką lampkę do kontaktu, to niestety nie było widać nic Zależy jeszcze kto do czego potrzebuje lampki. Jeśli ma się świecić całą noc, to do kontaktu jest OK, ale i tak nie da się zobaczyć dziecka. Natomiast do przewijania i karmienia w nocy, ta do kontaktu nie wystarczy. Ja zapalałam księżyc gdy dziecko się budziło do karmienia, i po odłożeniu dziecka do łóżeczka - gasiłam tą lampkę i było zupełnie ciemno. Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-09-25 o 12:19 |
|
|
|
|
#3137 | |
|
Dragonfly
|
Cytat:
|
|
|
#3138 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajna ta stronka juz sie zakochalam w jednych butach na zime, ale nie ma mojego rozmiaru. Widze ze maja fajna alternatywe dla glanow pewnie mniej twardy material. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja sie zaberam za pałaszowanie nozek z piekarnika
|
|
#3139 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Strączkowych jem dużo, naprawdę dbałam o to żelazo i niestety okazuje się, że mięso to jedyna moja deska ratunku. Ale się mój tata ucieszył... ![]() Cytat:
Mój mąż się ze mnie śmieje, że dużo jem, chociaż faktycznie staram się nie opychać słodyczami. W sumie to jem jak przed ciążą, może ciut więcej.Cytat:
Ja już nie pamiętam jak taka wątróbka smakuje nawet. |
|||
|
|
|
#3140 |
|
Zadomowienie
|
no ja potrzebuje wlasnie takiej ze w nocy jak bede wstawała do maluszka to zebym wszystko bez problemu widziała, wiec juz nie wiem teraz jaką kupic... Popatrze cos w Ikei jak bedziemy.
A co do wątróbki to podziwiam ze potraficie to jeść... Ja mam taki jakis wstret do tego ze na sama mysl niedobrze mi sie robi... Edytowane przez Patrycja_1708 Czas edycji: 2010-09-25 o 12:39 |
|
|
|
#3141 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
podobno w ciąży tyle najlepiej spędzać czsu przed kompem.Czytałam na onecie, że z Reala wycofali jakieś szkodliwe dla dzieci kombinezony i jest artykuł co może jakie ubranka, zabawki, akcesoria mogą zagrażać zdrowiu, a nawet życiu dziecka. ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
![]() Anecka żółte maliny też są spoko ![]() Dziewczyny a z jakiej stronki ściągacie tą książkę? Ja dziś nawet mocno spalam, ale zanim usnęłam to mnie tak cisnęło na pęcherz, i z boku lewego, a na nim leżałam, że nie wiem czy Mała ma tam wygodnie i też się martwię, bo brzusiek mam mały
|
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
olajka, ja nawet nie wiedzialam ze jest takie cos jak zolte maliny. Masakra 25 lat na ziemi i dopiero sie dowiedzialam
![]() Ksiazka: Ja sciagnelam z chomikuj, ale jest tez na peb .. niestety nie mgoe wstawic linka Zjadlam nozki, PYYYCHA, zjadlam 3 i mam ochote na wiecej, czuje sie dalej niedojedzona
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-09-25 o 13:04 |
|
|
|
#3143 |
|
Zadomowienie
|
paulinka co to jest mak? napisałaś, że czsem zjesz..
![]() De28 3maj się. Napewno tam gdzie jest, nie będzie jej źle. Będziesz przecież o niej zawsze pamiętała, a to najważniejsze. Patrycja to jest chyba ta siara (choć mi nie poleciała, tak żeby to mokre bylo, bo mam zaschnięte ciągle, ale nie ruszam). Któraś dziewczyna mi tu pisała, że potem się to odetka z tych kanalików i poplynie mleczko.
|
#3144 |
|
Zakorzenienie
|
ja sciagnelam z chomika.
u mnie cieplo 20stopni w cieniu, juz zaliczylismy spacer, ale chyba mala gdzies mnie uciska po nerwie, bo mi lekko noga jakby dretwieje, i w tylku mi sie rwa odzywa. mam nadzieje ze przejdzie ![]() Wcinam sliwki i spadam ogladac serial.Co do lampki, ja mam nocna lampke w sypialni, z ktorej bede korzystac. Tylko klosz musze inny zrobic, by bylo ciuemniej. Albo kupic slabsza zarowke. albo jedno i drugie ![]() ishka jesuuu, ja chyba nei wytrzymam tego koncowego czekania na rozwoj porodu
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-09-25 o 13:06 |
|
|
|
#3145 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
![]() Ja dziś zaczęłam dzień od skończenia wczorajszej czekolady z orzechami a potem barszcz czerwony z uszami teraz pełna się czuje jak cholera---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
|
|
#3146 |
|
Zadomowienie
|
No mi tez nic nie poleciało jeszcze, tylko własnie takie zaschniete to jest... A czy to ma jakis związek z tym ze bedziemy miały pokarm?? bo gdzies wyczytalam ze jak pokazuje sie siara to bardzo dobrze bo bedzie pokarm ale tu dziewczyny pisały juz ze nawet kilka dni po porodzie dopiero moze sie pokazac pokarm...
Edytowane przez Patrycja_1708 Czas edycji: 2010-09-25 o 13:18 |
|
|
|
#3147 |
|
Rozeznanie
|
a ja wciaz leze i strasznie mi sie nudzi......
taka piekna sobota...az zal patrzec
|
#3148 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3149 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3150 |
|
Wtajemniczenie
|
Ishka
ile juz waży Wasz maluszek? mój lekarz mówi, że jak małe ma 2,5 kg to uważa się ciążę za donoszoną. Nawet stwierdził, że Hania w zasadzie się może rodzić ( ALE NIE CHCE), bo ma już 2700. Gigant.k... nigdzie nie moge znaleźć tych liści malin ja też nie mam siary, też tylko coś zaschniętego. Zastanawiam się nad tą wodnistą wydzieliną, ja tez miałam cos takiego. Ofkors natura panikary widziala w tym wody plodowe . Mówiłam o tym lekarzowi, stwierdził, że to stan zapalny i w ramach czyszczenia pochwy przed porodem mam 3 czopki Pimafucin. dodam, ze nie miałam zadnego swędzenia ani pieczenia. Ale uczucie fatalne, jakbym się zlała, że tak obrazowo określę. Wkładek szlo kilka dziennie.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.

i teraz dokupiliśmy drugą taką samą. Wyższej ( czyli z większą liczbą szuflad)nie chciałam, bo chce na niej przewijać dziecko.
Ale w jedną nie ma szans ze sie wszystkie ubranka pomieszczą??

Tomuś 

czekamy na zdjęcia
pierwszy raz od niepamiętnych czasów

- mnie by przez gardło nie przeszła
Jak nie ma nic w domu szczególnego do roboty, to pewnie z 8 godzin nieraz się nazbiera
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ile juz waży Wasz maluszek? mój lekarz mówi, że jak małe ma 2,5 kg to uważa się ciążę za donoszoną. Nawet stwierdził, że Hania w zasadzie się może rodzić ( ALE NIE CHCE), bo ma już 2700. Gigant.