3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-25, 11:00   #3121
Patrycja_1708
Zadomowienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
własnie najpierw kupiliśmy jedną 3 szufladową, ale to był zbytni optymizm i teraz dokupiliśmy drugą taką samą. Wyższej ( czyli z większą liczbą szuflad)nie chciałam, bo chce na niej przewijać dziecko.

To ta co ma 3 szuflady ma dobrą wysokosc do przewijania maluszka?? Ja nie widzialam jeszcze ani tej ani tej na żywo dlatego pytam Ale w jedną nie ma szans ze sie wszystkie ubranka pomieszczą??
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 11:04   #3122
_paulinka2
Wtajemniczenie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

jaka fajna stronkaaaaaaaaaaaa irsin

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 11:08   #3123
andziat
Zakorzenienie

przed chwilą na tvn style w programie "trochę zdrowia" mówili, że ubranka dla dzieci należy prać do 3 roku życia w proszkach lub płynach przeznaczonych dla niemowląt i dwukrotnie płukać. Mówili też, że płyny do zmiękczania, płukania dla niemowląt pozostawiają na ubrankach substancje (dlatego są mięciutkie), które mogą być alergizujące, poza tym zawierają substancje zapachowe i barwniki (bo przeważnie są kolorowe), które również mogą uczulać.
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 11:08   #3124
79 Marta
Wtajemniczenie

ja mam te
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30053921
jeżeli chodzi o mieszczenie ubranek, to zalezy , ile ich masz. Ja mam w jednej szufladzie tez kosmetyki dla malucha, więc jedna odpadła
Stary 2010-09-25, 11:24   #3125
sylwia01485
Zadomowienie

KarolinaB - nie sposób nie pokochać takiego słodkiego pieska, już mi wchodzi na głowę, bo ja nie umiem jej powiedzieć, zeby spadała na swoje legowisko, kiedy ona w nocy woli u mnie w nogach spać mój mąż cierpliwie odnosi ją na kocyk, a ona i tak wraca

paulinka- w czasie ciąży ciemnieją wszelkie przebarwienia, zgięcia skóry- sprawdź sobie kolor np przy zgięciu łokcia, kolor warg sromowych zewnętrznych, pieprzyków- wszystko jest trochę ciemniejsze. To jest związane ze zwiększonym wydzielaniem melaniny i zniknie po ciąży. Tylko nie wyciskaj tych kropeczek, one znikną po porodzie, stopniowo.
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 11:25   #3126
Ishka
Zadomowienie

Witam kobietki w ten piękny dzionek

Ja po śniadanku ale leżakuje jak narazie bo koło 4 nad ranem przebudziłam sie...lezałam na prawym boku ale przebudziło mnie właśnie uczucie ze cos mi sie leje powoli po tyłku wstaje do łazienki juz miałam całe uda mokre macam a tam wodniste heh zawołałam męza usmiechnął sie i mówi zobaczymy co to jest...no i siedze sobie ale potem chyba pojdziemy na spacerek mam nadzieje ze sie cos ruszy...chociaż chciałabym dotrwać do wtorku wtedy zaczniemy 37 tydzień i moge oficjalnie rodzić

Ciekawe co tam u Naszego Kootka i Michałka
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 11:26   #3127
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cześć!
Zanim Was nadrobię od wczoraj - kilka słów o wczorajszej wizycie u gina.
Najważniejsze - szyjka bez zmian, tzn. dalej krótka, ale nie krótsza niż ostatnio.
Waga - od początku ciąży - 6 kg na plusie. Nie za mało?
No i najgorsze. Spadło mi żelazo (mimo suplementacji), więc muszę zacząć jeść czerwone mięso. Załamka, bo ja od 10 lat miesa czerwonego nie jem, a tu dziś mnie czeka... wątróbka...
Usg za 3 tygodnie.

Dobra, idę zobaczyć co u Was.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 11:34   #3128
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
Cześć!
Najważniejsze - szyjka bez zmian, tzn. dalej krótka, ale nie krótsza niż ostatnio.
No i najgorsze. Spadło mi żelazo (mimo suplementacji), więc muszę zacząć jeść czerwone mięso. Załamka, bo ja od 10 lat miesa czerwonego nie jem, a tu dziś mnie czeka... wątróbka...
Usg za 3 tygodnie.

a nie moze byc zamiast watrobki cos innego?
ja mam dobre zelazo, jest na recepteTardyferon - wzroslo mi po nim zelazo.

Moze szpinak, straczkowe?Sok z buraczkow?

lepsze to niz watroba
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 11:35   #3129
mallinka
Zadomowienie

Kretencja to już blisko do końca czekamy na zdjęcia

ja dziś do 9 spałam pierwszy raz od niepamiętnych czasów

spróbuję się wziąć za sprzątanie ale nadal taka rozbita się czuje przez te przeziębienie.

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 11:36   #3130
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Cześć!
Usg za 3 tygodnie.

Joanna,jak Ty to zrobilas ze tak malutko Ci przybylo????ja mam do przodu 16 albo i wiecej,nie wiem teraz bo waga mi sie rozladowala
Stary 2010-09-25, 11:54   #3131
Patrycja_1708
Zadomowienie

A jaką lampke bedziecie kupowały lub już kupiłyscie?? Bo ja własnie nie wiem czy kupic taką typową lampke nocną i postawic na komodzie czy lepsza bedzie stojąca koło łózeczka??
Stary 2010-09-25, 12:06   #3132
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
przed chwilą na tvn style w programie "trochę zdrowia" mówili, że ubranka dla dzieci należy prać do 3 roku życia w proszkach lub płynach przeznaczonych dla niemowląt i dwukrotnie płukać. Mówili też, że płyny do zmiękczania, płukania dla niemowląt pozostawiają na ubrankach substancje (dlatego są mięciutkie), które mogą być alergizujące, poza tym zawierają substancje zapachowe i barwniki (bo przeważnie są kolorowe), które również mogą uczulać.
E no bez przesady
Jak maluch nie ma alergii to już po kilku miesiącach można zmienić proszek na normalny - co do płukania to ja zawsze i wszystko płuczę dwa razy
Aha - płyn do płukania (według mnie) tak jak proszek - po kilku miesiącach
Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość

Ja po śniadanku ale leżakuje jak narazie bo koło 4 nad ranem przebudziłam sie...lezałam na prawym boku ale przebudziło mnie właśnie uczucie ze cos mi sie leje powoli po tyłku wstaje do łazienki juz miałam całe uda mokre macam a tam wodniste heh zawołałam męza usmiechnął sie i mówi zobaczymy co to jest...no i siedze sobie ale potem chyba pojdziemy na spacerek mam nadzieje ze sie cos ruszy...chociaż chciałabym dotrwać do wtorku wtedy zaczniemy 37 tydzień i moge oficjalnie rodzić

No to już niedługo powitamy Juniora
Cytat:
Cześć!
Usg za 3 tygodnie.

Super, że wszystko ok

Wątróbki współczuję - mnie by przez gardło nie przeszła

Co do wagi to się nie przejmuj - ja w pierwszej ciąży też mało przybrałam - coś koło 8 kg i wszystko było ok
Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
ja mam te
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30053921
jeżeli chodzi o mieszczenie ubranek, to zalezy , ile ich masz. Ja mam w jednej szufladzie tez kosmetyki dla malucha, więc jedna odpadła
też mam takie dwie
kupowałam je dwa lata temu właśnie z myślą o maluszku, ale w końcu jedną szufladę zajęła moja bielizna a pozostałe 5 szuflad zajęła Kinga swoimi rzeczami (książki, gry planszowe, jakieś karteczki itd.) Więc dla malutkiej wygospodarowałam jedną szafkę w segmencie
Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
A jaką lampke bedziecie kupowały lub już kupiłyscie?? Bo ja własnie nie wiem czy kupic taką typową lampke nocną i postawic na komodzie czy lepsza bedzie stojąca koło łózeczka??
Ja nie kupuje jakiejś specjalnej lampki - mam lampkę taką stojącą na stole - według mnie wystarczy w zupełności

Anecka - sen z tymi pająkami zarąbisty po prostu

Edytowane przez kotek81
Czas edycji: 2010-09-25 o 12:11
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 12:08   #3133
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
ja chcialam nocna ale na SR babka stanowczo nam odradzala i mowila ze lamka powinna byc ponizej wzroku dziecka, juz nie pamietam dlaczego(jakies odruchy zaburza) i najlepsza jest taka malenka w kontakcie.Wiec ja nie bede kupowac
Stary 2010-09-25, 12:09   #3134
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Weronisia tyle ile lekarzy mnie oglądało (a było ich naprawde sporo) tak stwierdzili jednogłosnie że do terminu swojego nie dociągne...
U mnie niestety jest prawdopodobieństwo pomyłki co do terminu tzn pomyłki na wcześniejszą date porodu a i tak od wczoraj wiem ze jak tydzień dotrwam to bedzie duzo

Ale co tam bede gadać pozyjemy zobaczymy czy moje i wczorajszej lekarki przeczucia sie sprawdzą sama jestem ciekawa tym bardziej że moj klocuch wazy juz 3 kg i od wtorku juz bedzie donoszonym dzieciaczkiem czyli moze sie rodzic i nic mu nie grozi

Zresztą pewnie gdyby nie branie fenoterolu przez te 3 tygodnie napewno juz bym dawno miala Juniora przy sobie...ale dobrze ze jeszcze troche sobie posiedział przynajmniej obrósł troche w tłuszczyk
ISHKA
Eh, ci lekarze...
Mi w pierwszej ciąży też mówili, że nie donoszę i będzie cud jak donoszę do 6 m-ca.
Tylko, że ja miałam silne krwotoki od chwili zrobienia testu, do prawie samego końca.
No i silne skurcze i rozwarcie.
Brałam na podtrzymanie Turinal, zastrzyki Kaprogest i Fenoterol.
A i tak nie dawali mi szans.
I co? Donosiłam a nawet przenosiłam, bo Oliwia urodziła się w 41 tc.

No ale tobie życzę, żeby te 'groźby' lekarzy się sprawdziły, skoro dziecko ma już 3kg.

A pijesz sobie liscie malin?

Ja piję już trzeci dzień Ten napar pomaga w porodzie. Moja położna też mi o tym mówiła.
Gdy się zacznie poród, to ponoć wszystko idzie szybciej i lżej, bo te liście powodują, że macica pracuje 'na wysokich obrotach' i jest mięciutka. To samo z szyjką.

Ja przy poprzednim porodzie męczyłam się 18 godzin, więc jestem ciekawa na ile pomogą mi te liście malin
A dodatkowo łykam kapsułki z wiesiołka , które też odpowiednio przygotowują śluzówkę macicy i zmiękczają szyjkę.
Pijąc liście malin i łykając wiesiołka, ma niby mniej boleć.
Potwierdza to moja sąsiadka, która to brała przed trzecim porodem i był to jedyny poród bez wywoływania oxytocyną i bardzo szybki.

Aha! A to co ci pociekło dzisiaj, to jest taki śluz. Mi tak leci już od paru tygodni. Wystraszona pytałam gina. Mówi, że to normalne. Taki wodnisty śluz (dla mnie normalnie jak woda) oczyszcza drogi rodne już na kilka tygodni przed porodem. Ale nie wszystkie kobiety mają tak intensywnie. A ja muszę zmieniać wkładkę kilka razy dziennie, bo inaczej bym przeciekła.

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2010-09-25 o 12:13
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 12:15   #3135
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
ja się właśnie zastanawiam nad lampką i nie wiem czy lepiej taką małą stojącą czy może lepiej wiszącą. Może taki księżyc, gwiazdka albo to zielone to chyba robaczek Sama nie wiem.

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca..._ikea/18773-2/

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
E no bez przesady
Jak maluch nie ma alergii to już po kilku miesiącach można zmienić proszek na normalny - co do płukania to ja zawsze i wszystko płuczę dwa razy
Aha - płyn do płukania (według mnie) tak jak proszek - po kilku miesiącach
ja wiem, że jak maluch nie ma problemów z alergią to wcześnie można przejść na zwykły proszek ale chciałam wam tylko napisać to co powiedzieli w tv

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
ja chcialam nocna ale na SR babka stanowczo nam odradzala i mowila ze lamka powinna byc ponizej wzroku dziecka, juz nie pamietam dlaczego(jakies odruchy zaburza) i najlepsza jest taka malenka w kontakcie.Wiec ja nie bede kupowac
o to nawet nie wiedziałam, ale czy przy takiej maleńkiej w kontakcie to będzie coś widać ?
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 12:17   #3136
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
ja się właśnie zastanawiam nad lampką i nie wiem czy lepiej taką małą stojącą czy może lepiej wiszącą. Może taki księżyc, gwiazdka albo to zielone to chyba robaczek Sama nie wiem.

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca..._ikea/18773-2/
Ja mam żółty księżyc Daje delikatne światło, ale nie trzeba robić nic po omacku
Miałam też taką lampkę do kontaktu, to niestety nie było widać nic

Zależy jeszcze kto do czego potrzebuje lampki.
Jeśli ma się świecić całą noc, to do kontaktu jest OK, ale i tak nie da się zobaczyć dziecka.

Natomiast do przewijania i karmienia w nocy, ta do kontaktu nie wystarczy.
Ja zapalałam księżyc gdy dziecko się budziło do karmienia, i po odłożeniu dziecka do łóżeczka - gasiłam tą lampkę i było zupełnie ciemno.

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2010-09-25 o 12:19
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 12:30   #3137
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Ja mam żółty księżyc Daje delikatne światło, ale nie trzeba robić nic po omacku
Miałam też taką lampkę do kontaktu, to niestety nie było widać nic

Zależy jeszcze kto do czego potrzebuje lampki.
Jeśli ma się świecić całą noc, to do kontaktu jest OK, ale i tak nie da się zobaczyć dziecka.

Natomiast do przewijania i karmienia w nocy, ta do kontaktu nie wystarczy.
Ja zapalałam księżyc gdy dziecko się budziło do karmienia, i po odłożeniu dziecka do łóżeczka - gasiłam tą lampkę i było zupełnie ciemno.
no wlasnie tez ja sie obawiam ze bedzie za malo widac i kupilabym chetnie taka malenka do powieszenia na scianie a nie ble ble ble "najlepiej przewijac i karmic dziecko w polmroku by sie nie rozbudzilo",az taka zdolna to ja nie jestem by wszystko po omacku robic
Stary 2010-09-25, 12:31   #3138
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
na deezee.pl mieli znizkle w tamten weekend 15%, w ten tez maja

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

o jak dobrze,ze ja nie mam tego problemu - nie mam w ogole ochoty na TZ

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Perfekcyjna Pani Domu
Hehe nie taka perfekcyjna bo nie gotuje codziennie

Fajna ta stronka juz sie zakochalam w jednych butach na zime, ale nie ma mojego rozmiaru.
Widze ze maja fajna alternatywe dla glanow pewnie mniej twardy material.

Cytat:
Dlatego ja chyba bede w tym mleczku Lovela prac poki co, wczesniej wyproasowalam ubranka i po 1 nie smierdza tak jakims mlekiem jak po proszku Lovela i sa mieciutkie

Cytat:

Ja po śniadanku ale leżakuje jak narazie bo koło 4 nad ranem przebudziłam sie...lezałam na prawym boku ale przebudziło mnie właśnie uczucie ze cos mi sie leje powoli po tyłku wstaje do łazienki juz miałam całe uda mokre macam a tam wodniste heh zaww chyba pojdziemy na spacerek mam nadzieje ze sie cos ruszy...chociaż chciałabym dotrwać do wtorku wtedy zaczniemy 37 tydzień i moge oficjalnie rodzić

Oooo.. no to jeszcze trochę i bedziesz miec syna przy sobie Oby wszystko bylo ok

Cytat:
Cześć!
Usg za 3 tygodnie.

Ble ja generlanie lubie watrobke, ale po niej mam mega zawardzenie Nie lepiej buraki jesc? albojakas alternatywe dla watroby?

Ja sie zaberam za pałaszowanie nozek z piekarnika

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 12:34   #3139
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
a nie moze byc zamiast watrobki cos innego?
ja mam dobre zelazo, jest na recepteTardyferon - wzroslo mi po nim zelazo.

Moze szpinak, straczkowe?Sok z buraczkow?

lepsze to niz watroba
No właśnie ten Tardyferon nie bardzo pomaga, pewnie dlatego, że przy tych wszystkich lekarstwach, które biorę słabo się wchłania. Strączkowych jem dużo, naprawdę dbałam o to żelazo i niestety okazuje się, że mięso to jedyna moja deska ratunku. Ale się mój tata ucieszył...

Cytat:
Joanna,jak Ty to zrobilas ze tak malutko Ci przybylo????ja mam do przodu 16 albo i wiecej,nie wiem teraz bo waga mi sie rozladowala
No nic właśnie nie zrobiłam. Mój mąż się ze mnie śmieje, że dużo jem, chociaż faktycznie staram się nie opychać słodyczami. W sumie to jem jak przed ciążą, może ciut więcej.

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Super, że wszystko ok

Wątróbki współczuję - mnie by przez gardło nie przeszła

Co do wagi to się nie przejmuj - ja w pierwszej ciąży też mało przybrałam - coś koło 8 kg i wszystko było ok
Dzięki.
Ja już nie pamiętam jak taka wątróbka smakuje nawet.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 12:35   #3140
Patrycja_1708
Zadomowienie

no ja potrzebuje wlasnie takiej ze w nocy jak bede wstawała do maluszka to zebym wszystko bez problemu widziała, wiec juz nie wiem teraz jaką kupic... Popatrze cos w Ikei jak bedziemy.

A co do wątróbki to podziwiam ze potraficie to jeść... Ja mam taki jakis wstret do tego ze na sama mysl niedobrze mi sie robi...

Edytowane przez Patrycja_1708
Czas edycji: 2010-09-25 o 12:39
Stary 2010-09-25, 12:57   #3141
olajka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Olajka, to Ty masz limit siedzenia przed lapkiem 4 godziny? Ja siedzę znacznie więcej Jak nie ma nic w domu szczególnego do roboty, to pewnie z 8 godzin nieraz się nazbiera
Tak się staram, żeby nie bardzo przesadzać podobno w ciąży tyle najlepiej spędzać czsu przed kompem.

Czytałam na onecie, że z Reala wycofali jakieś szkodliwe dla dzieci kombinezony i jest artykuł co może jakie ubranka, zabawki, akcesoria mogą zagrażać zdrowiu, a nawet życiu dziecka.

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
a moj mezul powiedzial ze mi zrobi taka ladnie zlozona ta ksiazeczke

Zezarlam zpol litra kaszki bobovita babanowej, zaraz wyhaftam

Jestem legenda na tvn. fajjnny film, buczalam na koncu

Ide z mezem zobaczyc Jowisza, bo jest w konstelacji z naszym ksiezycem. Jak ktos ma lunete to widac nawet ksiezyce jowisza
Zawsze chciałam mieć lunete

Anecka żółte maliny też są spoko

Dziewczyny a z jakiej stronki ściągacie tą książkę?
Ja dziś nawet mocno spalam, ale zanim usnęłam to mnie tak cisnęło na pęcherz, i z boku lewego, a na nim leżałam, że nie wiem czy Mała ma tam wygodnie i też się martwię, bo brzusiek mam mały

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 13:02   #3142
Anecka
Zakorzenienie

olajka, ja nawet nie wiedzialam ze jest takie cos jak zolte maliny. Masakra 25 lat na ziemi i dopiero sie dowiedzialam

Ksiazka:
Ja sciagnelam z chomikuj, ale jest tez na peb .. niestety nie mgoe wstawic linka

Zjadlam nozki, PYYYCHA, zjadlam 3 i mam ochote na wiecej, czuje sie dalej niedojedzona

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-09-25 o 13:04
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 13:03   #3143
olajka
Zadomowienie

paulinka co to jest mak? napisałaś, że czsem zjesz..
De28 3maj się. Napewno tam gdzie jest, nie będzie jej źle. Będziesz przecież o niej zawsze pamiętała, a to najważniejsze.
Patrycja to jest chyba ta siara (choć mi nie poleciała, tak żeby to mokre bylo, bo mam zaschnięte ciągle, ale nie ruszam). Któraś dziewczyna mi tu pisała, że potem się to odetka z tych kanalików i poplynie mleczko.

Stary 2010-09-25, 13:05   #3144
kliwia
Zakorzenienie

ja sciagnelam z chomika.

u mnie cieplo 20stopni w cieniu, juz zaliczylismy spacer, ale chyba mala gdzies mnie uciska po nerwie, bo mi lekko noga jakby dretwieje, i w tylku mi sie rwa odzywa. mam nadzieje ze przejdzie

Wcinam sliwki i spadam ogladac serial.

Co do lampki, ja mam nocna lampke w sypialni, z ktorej bede korzystac. Tylko klosz musze inny zrobic, by bylo ciuemniej. Albo kupic slabsza zarowke. albo jedno i drugie

ishka jesuuu, ja chyba nei wytrzymam tego koncowego czekania na rozwoj porodu

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-09-25 o 13:06
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 13:12   #3145
olajka
Zadomowienie

Cytat:
witam dziewczynki ja musialam wyjechac,bo tz jutro bedzie lakierowal podloge ale sie rozchorowal i ma wysoka goraczke,wiec nie wiem,remont stanal w miejscu,a tesciowa jak w poniedzialek przyleci do PL to musi miec gdzie spac...ciezko mi to sobie wyobrazic i absolutnie nie mam wracac do domu,bo sie zaraze i bedzie lipa

Mieszkam u cioci w gdansku,ktora urodzila czworke dzieci i jak mnie tylko zobaczyla to powiedziala na dzien dobry "ale ty masz nisko brzuch,daje ci trzy tygodnie,do miesiaca,niewiele czasu juz zostalo" i najgorsze,ze znojomy ktory ma dwojke dzieci tez walnal do mnie tekstem "a co ty masz tak nisko ten brzuch????przygotuj sie na szybszy porod"...no fajnie,tz chory,remont stoi,nogi mi puchna,babka wkurza i jeszcze mnie strasza

Ishka,zycze lekkiego porodu
A ja mam nisko brzuch od samego początku i co mam powiedzieć

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
dlatego pewnie często wstajesz w nocy
ja duuuuużo piję w ciągu dnia i wtedy latam do toalety jak szalona a przed snem troszkę mniej i może dlatego ja nie wstaję

mi od 1,5 miesiąca wszyscy mówią, że mam nisko brzuch i co na to mój lekarz, a mój lekarz nie widzi problemu, ja myślę, że to tak naprawdę zależy od budowy ciała. Przynajmniej jak jest nisko to można sporo zjeść i rzadziej ma się problemy ze zgagą

kretencja super nowiny
widzę, że ty zalatana dzisiaj, ale to dobrze przynajmniej będziesz miała dobry humor

wszystkim mamusiom życzę miłego dnia
i z oddychaniem podobno

Ja dziś zaczęłam dzień od skończenia wczorajszej czekolady z orzechami a potem barszcz czerwony z uszami teraz pełna się czuje jak cholera

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
ojaa... na brodawce zrobiły mi się jakieś takie hmm... jakby małe pieprzyki brązowe :conf used: co to

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

mi się podoba ta 6 szufladowa, taka podłużna ... kosztuję 499 zł właśnie z tej serii malm
Ja też mam na prawej z boku taka malusią kropkę brązową lub czarną, chciałam coś z nią zrobić, ale nie dało się to ją zostawiłam

Stary 2010-09-25, 13:16   #3146
Patrycja_1708
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość

Patrycja to jest chyba ta siara (choć mi nie poleciała, tak żeby to mokre bylo, bo mam zaschnięte ciągle, ale nie ruszam). Któraś dziewczyna mi tu pisała, że potem się to odetka z tych kanalików i poplynie mleczko.
No mi tez nic nie poleciało jeszcze, tylko własnie takie zaschniete to jest... A czy to ma jakis związek z tym ze bedziemy miały pokarm?? bo gdzies wyczytalam ze jak pokazuje sie siara to bardzo dobrze bo bedzie pokarm ale tu dziewczyny pisały juz ze nawet kilka dni po porodzie dopiero moze sie pokazac pokarm...

Edytowane przez Patrycja_1708
Czas edycji: 2010-09-25 o 13:18
Stary 2010-09-25, 13:17   #3147
rptrbj1978
Rozeznanie

a ja wciaz leze i strasznie mi sie nudzi......
taka piekna sobota...az zal patrzec

rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 13:18   #3148
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
zenia apolonia to dajcie maile na pw

Już poszło
dzięki
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 13:18   #3149
olajka
Zadomowienie

Cytat:
Cześć!
Usg za 3 tygodnie.

To dobrze, że szyja w porządku. A waga..? hmm mi jeszcze mniej przybyło niż 6 kg..

Stary 2010-09-25, 13:20   #3150
79 Marta
Wtajemniczenie

Ishka ile juz waży Wasz maluszek? mój lekarz mówi, że jak małe ma 2,5 kg to uważa się ciążę za donoszoną. Nawet stwierdził, że Hania w zasadzie się może rodzić ( ALE NIE CHCE), bo ma już 2700. Gigant.

k... nigdzie nie moge znaleźć tych liści malin
ja też nie mam siary, też tylko coś zaschniętego.
Zastanawiam się nad tą wodnistą wydzieliną, ja tez miałam cos takiego. Ofkors natura panikary widziala w tym wody plodowe . Mówiłam o tym lekarzowi, stwierdził, że to stan zapalny i w ramach czyszczenia pochwy przed porodem mam 3 czopki Pimafucin. dodam, ze nie miałam zadnego swędzenia ani pieczenia. Ale uczucie fatalne, jakbym się zlała, że tak obrazowo określę. Wkładek szlo kilka dziennie.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości