|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#24751 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Cytat:
Edited: A to jeszcze jedno pytanie ![]() W opisie q-87 jest "cationic quaternary ammonium". Taki sam opis mają tutaj http://www.naturallycurly.com/curlre...-care-products kationowe surfakatny i też na liście jest parę quaternium. Może jednak q-87 jest równie bezpieczne jak np. Behentrimonium chloride? (tak drążę, bo mi szkoda tych dwóch Yungów, które mam w szafce )
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc Edytowane przez Volyova Czas edycji: 2010-09-25 o 11:21 |
|
|
|
|
#24752 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja byłam wczoraj tak przemęczona, ze nie tknęłam nawet łyczka czegoś wyskokowego ;] Cytat:
Wiesz...to ja bym chyba miała do Ciebie interesa W sprawie hinduskiego sklepu pewnie też ![]() Cytat:
![]() Podobno włosy bardziej wypadają na wiosnę i jesień właśnie ![]() Żegnam na razie dziewczynki ![]() Idę na brazylijskie rwanie kłaków
|
|
#24753 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czekam do tej 13 by iść do domku i się lenić Cytat:
bo mam tylko mały bagaż w którym można przewozić płyny do 100 ml ... Więc swoje zakupy albo wyślę (ale to drogo wychodzi 7 funtów chyba za małą paczkę) albo koleżanka mi to dopiero w grudniu przywiezie ... A co Pani chciała? mogę poprosić koleżankę która jest w Irl żeby przywiozła coś z bootsa ale to też za jakieś 4 tyg[/QUOTE]
|
|
#24754 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć i czołem!
Yasmin, na samym początku, gratulacje! ![]() Poza tym, włoski masz naprawdę prześliczne, skręt fajny, widać, że nawilżone, cudne! ![]() Eloe, fajną długość już mają Twoje lokasy i w porównaniu sprzed CG widać kosmiczną różnicę! Karolca, super skręt! Miałam wam już dawno wrzucić zdjęcie, ale włosy jakoś się nie nadawały, aż w końcu znalazło się dzień, w którym wyglądały ok. ![]() W tym dniu nie myłam włosów- było tylko nałożenie Isany z babassu i Artiste proteinowej, bo miałam okropnego lenia(poza tym było strasznie późno). Do tego żel artiste fioletowy( całkiem fajny Mam szczerą ochotę zmontowania sobie takich rękawic z mikrofibry- musiałabym tylko kupić materiał i ładnie uśmiechnąć się do babci. ![]() Trochę żal mi tych korkociągów, które miałam przy tamtej długości, ale teraz czuję, że mam więcej włosów i wiem, że ścięcie było fajną sprawą. Eloe, mówiłaś ostatnio o zdjęciu tyłu teraźniejszych włosków siostry- proszę bardzo. ![]() Jutro minie mi 11 msc bycia CG! Edit: Zapomniałam dopisać, że położyłam się z wilgotnymi,a rano obyło się bez reanimacji. Załącznik 3430895Załącznik 3430896 Załącznik 3430898
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ Edytowane przez solaola Czas edycji: 2010-09-25 o 12:20 |
|
|
|
#24755 |
|
Zakorzenienie
|
solaola sliczne masz te loczki
|
|
|
|
#24756 | |||||||||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
miod wymieszany z odzywka bardzo ladnie sie splukuje 1 lyzka miodu na 2 lyzki odzywki nie zawsze dlugie trzymanie daje dobre efekty, u mnie po nocy zmiodem bylo kiepsko, ale 1-2 godz super miekkie wlosy ![]() Kochana, kieruje mna wylacznie zazdrosc o Twoje loki ![]() nie smiałabym się nabijac Cytat:
Cytat:
staram sie nad soba panowac jesli chodzi o zakupy tak naprawde to ciesze się na zmianę pracy glownie ze wzgledu na ilość stresów jaka potencjalnie mnie ominie teraz było już naprawdę u mnie źle nasilone AZS, problemy ze spaniem, i nabawilam sie zespolu jelita wrazliwego.... Cytat:
?ja już nie zdąże zadziałać z włosami przed wyjazdem, ale i tak myślę, że to kwestia pory roku w pracy dziewczyny też się skarżą, że włosy leca.... Cytat:
nie mamy niestety na to gotowej recepty spróbuj może na mokre włosy żel - zobaczysz czy nie przeszkadza Ci efekt jaki zostawia Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
podekscytowana jestem strasznie, nie mogę spokojnie usiedzieć od wczoraj na miejscu Cytat:
![]() Cytat:
kiedys po umyciu glowy szamponem hipp wygladalam gorzej niz jakbym nie myla wcale + mega koltun na glowie ale bez silikonow, pq i q nawet odzwyka domywam wloski i sa czysciutkie sprobuj tego nivea baby,albo hippa, albo babydream z rosmanna Cytat:
ja jakies 2 tyg temu nawet liczylam ilosc wlosow - prawie nic nie wypadalo a teraz po myciu odplyw brodzika sie zapchal ![]() dawno Cie nie bylo... Cytat:
![]() musze miec tego kokoska z efavitu, jak skoncze ten z ZSK. Cytat:
którą wersję delii macie? Żel do włosów Strong 200 ml Żel do włosów Extra Strong 200 ml w rossmanie jest? będzie bolało, brrrr |
|||||||||||||||
|
|
|
#24757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Quaternium-87 Description: Mild, cationic quaternary ammonium compound in propylenglycol, vegetable based, easily dispersible in water, pH: 4-6 (5% aqueous solution), 75 % active substances. Viscous liquid, slightly yellowish & cloudy, characteristic faint odor. CAS# 92201-88-2. INCI Name: Imidazolium quat. Properties: Mild conditioner, improves wet & dry combability, provides increased body & volume to the hair, gives soft shine & gloss to the hair, compatible with non-ionic surfactants, excellent antistatic properties, no build-up effect. Use: Add to formulas as is or warm up to 60oC (140oF) for better handling, usual concentration 2-10 %. Applications: Hair conditioners, shampoos, hair rinses & balms, leave-on sprays. zrodlo: http://www.makingcosmetics.com/Condi...m-87-p155.html dlatego nie bede wykluczac dobrego kosmetyka z tym skladnikiem
|
|
#24758 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
po 3 miesiącach pokracznego CG widzę na co stać moje włoski jak zetnę rozjaśnione końcówki będzie jeszcze lepiej Cytat:
ja kupiłam w Piotrze i Pawle, ale widzialam ostatnio w aptece -są 3 różne smaki sprawdziłam opakowanie, maja strone internetowa to moj len -> http://www.ekoprodukt.pl/id/122/len-...walkami-owocow ale z tej firmy uwielbiam też ten len do sałatek -> http://www.ekoprodukt.pl/id/121/len-prazony Cytat:
też chyba zdecyduje się na taką długość jak Twoja Cytat:
![]() gdzie loczki Twojej siostry??? Edytowane przez Yasmin Czas edycji: 2010-09-25 o 12:09 |
||||
|
|
|
#24759 | |
|
Wtajemniczenie
|
już mni lepiej ale najgorsze było mycie włosów z pochyloną w dół głową w umywalce
![]() nie mam pojęcia, chciałabym jakis stylizator, odzywkę aussie 3 minute miracle i może cos jeszcze upatrzę. Mam nadzieję że obejdzie się bez szaleństw bo i tak tego nie zabiorę raczej ze sobą, wysyłka droga to koleżanka mi to weźmie no i nie chcę znów gromadzić czegoś zakupionego pod wpływem chwili Nastawiam sie raczej na zakupy ciuchowe i chciałabym je zrobić za rozmienione pieniądze nie tykając przy tym dodatkowo karty ![]() Cytat:
|
|
#24760 |
|
Zakorzenienie
|
Witam zakręcone koleżanki.
Sama jestem posiadaczką włosów prostych ale podglądam was w poszukiwaniu dobrych rad dla zapracowanej zakręconej siostry i małej zakręconej kuzynki. I mam mały problem. Mała ma włosy napuszone jak wata cukrowa na patyku i bez zakręconej pielęgnacji nie ma zupełnie loków tylko nastroszone coś. Nawet nie widać żeby włosy miały zamiar się krecić. Ale dorwałam ja w swoje łapska i udało i przy odpowiedniej pielęgnacji udało nam się wydobyć na jej głowie cudne loczki. Nadal po omacku poszukuję odpowiednich dla niej kosmetyków, bo jeszcze nie znalazłyśmy ideału (w sumie dopiero zaczęłyśmy eksperymenty). Problem w tym że ona ma dopiero 10 lat, i sama zajmuje się swoimi włosami. Ja widuje ją tylko kilka razy w roku, a na niczyja pomoc liczyć nie może. Dlatego potrzebujemy łatwych w użyciu kosmetyków. Czyli odzywka do spłukiwania odpada. I ponieważ ostatnio dopadłam bardzo tanio w TK Max odżywkę Tigi, Catwalk, Curls Rock Conditioner (Odżywka do włosów kręconych) , to kupiłam ja bez zastanowienia. I teraz moje pytanie: Czy któraś z was jej używała i czy ona jest do spłukiwania czy nie ![]() Niestety na opakowaniu nic nie ma na ten temat.
Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy, rude pochodzą od kotów. 61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013Edytowane przez kocurzyca Czas edycji: 2010-09-25 o 12:15 |
|
|
|
#24761 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam dzisiaj trochę czasu, nikogo nie ma w domu, więc będę rozpieszczać moje loki. Najpierw mycie, potem pielęgnacja.
Yasmin, zachęcił mnie Twój pomysł z dodaniem miodu do odżywki. Może jeszcze dzisiaj go wypróbuję .kocurzyca, z tego co się orientuję, to Kropcia używała Tigi, tak kojarzę.
7.07.10 - CG 14.07.10 - bez prostowania 13.09.10 - pokrzywa Edytowane przez i_lonka Czas edycji: 2010-09-25 o 12:27 |
|
|
|
#24762 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ile zapłaciłaś za odżywkę? było coś ciekawego w TK maxxie z odżywek?
|
|
#24763 |
|
Raczkowanie
|
Uhh, wróciłam na forum, z podkulonym ogonem -.-
Generalnie muszę nadrobić duuuże zaległości, ale nie wiem kiedy- szkoła, treningi etc. Z moimi włosami najlepiej nie jest. Owszem, ładnie się błyszczą, ale z układaniem to kaplica. Niezależnie od metody jaką stosuję, niezależnie od kosmetyków układają się jak chcą. Podpinanie działało przez pierwsze 2 tygodnie, później wszystko od nowa- puszak, klapnięte coś itd. Moje pielęgnacja też ostatnio się zmieniła i w sumie to może być winowajca, ale wiadomo- mniej czasu, mycie włosów wieczorem, bla, bla. Nie ogarniam na razie tego wszystkiego :<
|
|
#24764 |
|
Zakorzenienie
|
KROPCIA007 Mozesz podejsc na dworzec autobusowy i poprosic kierowce o zabranie paczki a ktos ja na dworcu w Polsce odbierze
My tak robimy i oni bardzo tani sa
|
|
|
|
#24765 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki śliczne
Oglądałam ostatnio Twój album, ale zapomniałam napisać...Myślę, że z naszą pielęgnacją u Ciebie też będą śliczne loczki ![]() Cytat:
Chcesz aż tak bardzo ścinać? Długość masz świetną Dzięki bardzo za info ![]() Co do loczków siostry -cały czas nad tym myślę Co myślicie, dziewczyny, może dla kuzynki Kocurzycy, byłby dobry hipp/babydream, do tego naturie po myciu i absolutny zakaz czesania włosów? Tylko, że to wtedy będzie słabe nawilżenie... To może trochę kokosu po myciu razem z żelem? Niech wypowiedzą się nasze kochane, forumowe specjalistki. ![]() Powiedz, Kocurzyco, Twoja mała kuzynka rozczesuje włosy?
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ Edytowane przez solaola Czas edycji: 2010-09-25 o 12:47 Powód: dopisek zapominalskiej |
|
|
|
|
#24766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc odżywkę dostanie moja siostra. Małej bardzo ciężko jest wymusić skręt. Jeszcze nigdy nie widziałam tak puszących się włosów. Są raczej cienkie, ale jest ich strasznie dużo i w dotyku dosłownie jak wata. Kombinowałyśmy 3 tygodnie zanim udało nam się osiągnąć coś na kształt loków. Zupełnie przez przypadek, jak nałożyłam jej serum John Frieda przeciwko puszeniu, które niestety składa się z samych silikonów. Mała już zaczynała myśleć o prostowaniu, tak nienawidzi swoich włosów. Ale teraz widzi ze można coś ładnego z jej włosami zrobić. Niestety jest to pracochłonne. Za to moja siostra ma świetne loki. Praktycznie nic nie musi z nimi robić i są zawsze cudne. ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- A zapomniałam odpowiedzieć na pytanie ![]() Za odzywkę 250 ml zapłaciłam 5.99 GBP. Cena rynkowa 9.99 GBP. Warto teraz szukać tych kosmetyków w TK Maxx, na ebay itd, bo jest zmienione opakowanie i te w starych opakowaniach trafiły na wyprzedaże różnego rodzaju. ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- A w TK Maxx zawsze jest cos ciekawego, ale ja mam włosowy odwyk i nie wolno mi tam wchodzić. Cała masa kosmetyków profesjonalnych. Niedawno były 5 litrowe szampony matrix do kręconych za 5 GBP. Może jeszcze gdzieś są. Ostatnio były 2 litrowe szampony tigi ale nie pamiętam za ile. No same cuda normalnie A ze mną już jest źle. Juz zaczynam kupować kosmetyki i chować przed TŻ, mimo że on nie ma nic przeciwko temu żebym je kupowała. Teraz chodzę po sklepach i szukam kosmetyków zakręconych dla siostry i małej.
|
|
#24767 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ciekawe co mi uda się upolować w Bangkoku ![]() Cytat:
może lepiej mamusię przeszkolić jak dbać o loki ![]() a jaką długość włosów ma? Cytat:
zaglądamy czasami do receptariusza kręconowłosych Cytat:
jeśli ma dłuższe włosy nie da rady umyć samym szamponem- będą się plątać Cytat:
jakoś mania zapuszczania włosów mnie nie dotyczy, więc i żal nie będzie końcówki są już cieniutkie, i postrzępione Cytat:
dlatego odstawiłam ostatnio na półke wodę.... Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#24768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mamusi to ona mogłaby i łysa być.
|
|
#24769 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chociaż wcześniej nawet takie króciutkie sie nie kręciły.... z przodu też mam platynowy blond i to właśnie te pasma przy twarzy nigdy nie chciały się kręcić teraz chyba zaczynają odżywać zobaczymy co będzie dalej.....Ale spodnia część włosow jak byla prosta tak jest dalej..... nie wiem czemu bo podobno przy karku kręcą sie najbardziej, a u mnie na wierzchu 3a/b a na spodzie jakies 2c najwyzej Nie przejmowalabym sie tym tak bardzo gdyby nie to że zawsze jak pojde do fryzjera i mnie obetnie na mokro to potem wszystkie sie kreca i są o wiele krotsze a od spodu wystaje dlugie proste cos... zawsze potem sama to docinam żeby nie wystawalo
|
|
#24770 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie mam bardzo dużego skrętu na włosach, raczej takie fale, ale nie będę ich przecież zaniedbywać. I tak moje włosy są już baardzo pokrzywdzone.
|
|
#24771 | ||
|
Wtajemniczenie
|
jeszcze mogą jej wrócić loki
mialam identyczna fryzurke przez cala podstawówkę. ![]() Cytat:
ja tez nie wiedzialam, ze to możliwe, ale wszystko na to wskazywało. wlasnie robilam porzadek w pokoju i nie moge teraz nic znalezc :P ale moj zel wyglada dokladnie tak jak zdjecie w kwc - jak znajde to sie upewnie, ale chyba mam extra strong. do kupienia w carrefourze - w rossmanie nie widzialam. Cytat:
). reszta silikonowa.w ogole straszny tam balagan - ciezko cos znalezc, wszystko wymieszane, albo zalepione sklady. za to fajne torebki sa
|
||
|
|
|
#24772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W UK ostatnio bardzo dużo polskich kosmetyków się trafia. Jak ziaja czy bielenda.
|
|
#24773 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#24774 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I mam jeszcze jedno pytanie. Od przyszłego tygodnia będę co tydzień jeździć na basen i tak się zastanawiam czy to mi dodatkowo nie zniszczy włosów, trochę się boję...
|
|
#24775 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny bylam w sklepie i nie moglam kupic szamponu bez sls
Albo ja jakas dziwna jestem Kupilam DEAD SEA Yarden szampon, tylko teraz musz eprzepisac skld i sie dowiedziec czy jest ok. Uzywal go ktos? |
|
|
|
#24776 | |||||
|
Raczkowanie
|
ojej, strasznie przykro czytać takie rzeczy
![]() ostatnio koleżanka zapytała mnie jakim szamponem ma myć włosy swojej córki, żeby loczki były dobrze pielęgnowane (koleżanka ma włosy proste, a 3 letnia córcia piękne sprężynki) wogóle widok moich włosów wpływa motywująco na koleżanki pytają o odżywki, szampony, zaczęły dodawać miód do odżywek, ostatnio była maska z siemienia lnianego, a nawet coś usłyszałam o niefarbowaniu ![]() normalnie czuję, że się nawracają ![]() Cytat:
jeśli masz fale to może zacznij od OMO mi mycie odżywką dopiero po 3 miesiącach się spodobało, wcześniej włosy były przeciążone i brzydkie Cytat:
Cytat:
w tk maxx są kosmetyki? otwierają mi właśnie tuż pod nosem w blue city - przez okno bede widziala ten sklep ![]() Cytat:
a właściwie na nowe większe mieszkanie Cytat:
polecały chyba naturie mini, ale pewna na 100% nie jestem |
|||||
|
|
|
#24777 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#24778 |
|
Raczkowanie
|
dobra znalazlam, tu jest wszytsko o lokach na basenie
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...4&postcount=26 |
|
|
|
#24779 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i po takiej chlorowanej wodzie to umyć jednak szamponem czy odżywką? ![]() Cytat:
Śpieszyłam się i nie zauważyłam tej twojej wiadomości, ja nic nie mogłam znaleźć. Jeszcze nie obeznana na forum jestem.
"If we live a life in fear I'll wait a thousand years just to see you smile again..." Pokrzywa od 13.09.10 Bez suszarki od 01.07.10 Edytowane przez Batka01 Czas edycji: 2010-09-25 o 16:07 |
||
|
|
|
#24780 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.

)

Wiesz...to ja bym chyba miała do Ciebie interesa 

Nastawiam sie raczej na zakupy ciuchowe i chciałabym je zrobić za rozmienione pieniądze nie tykając przy tym dodatkowo karty
15.04.2013