|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15
Z książki doktorka: "Do miseczki wbić 1 żółtko, dodać sól, pieprz i łyżeczkę octu. Rozprowadzić powoli żółtko, aby sól pieprz i ocet dobrze się wymieszały. Dodawać po kropli oleju parafinowego, nieustannie mieszając. Kiedy majonez zaczyna rosnąć doprawić do smaku, jeśli to konieczne. Aby uzyskać bardziej spoistą konsystencję sosu, można dodać musztardę."
Edytowane przez zunia Czas edycji: 2010-09-25 o 18:05 |
|
|
|
#4772 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
Kolacyjka zjedzona. Musiałam sie dopchać budyniem (na mleku i wodzie) bo nic już w lodówce prawie nie ma, a ja głodna Nie moge sie doczekac sniadaniowych babeczek z tuńczykiem
|
|
|
#4773 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję!!!!!!
|
|
|
|
#4774 |
|
Rozeznanie
|
jaki teścik?
![]() nie, nie zamierzam grzeczyc właśnie piekę dieteczyne cynamonowe ciasteczka ^^
|
#4775 |
|
Zakorzenienie
|
witam dziewczynki
napoleonka sto lat kochana u mnie dzis spadek 1,2 kg, ale co sie dziwic jak wczoraj tylko twarozek na slodko i pol kanapki zjadlam. rano tak TZ wystraszylam, ze chcial po pogotowie dzwonic... migrena od rana, ja blada jak sciana placze na toalecie bo takie straszne zaparcie mialam, a jak juz z niej zeszlam to slanialam sie na nogach i nie moglam rownowagi zlapac. zagonil mnie do lozka, usmazyl placki otrebowe, zrobil twarozek z papryka i przyniosl kawusie i tabletki reka jak bolala tak boli, co prawda juz odrobine mniej, w poniedzialek tesciowa kupi mi rekaw usztywniajacy i miejmy nadzieje obejdzie sie bez gipsu ![]() teraz wracam do nadrabiania was szczypiorki edit: swiezynki prosze sie nie wzorowac moim jadlospisem - kanapki zwykle, kitkat czy groszek sa zabronione!
Edytowane przez SimplyDivine Czas edycji: 2010-09-25 o 19:20 |
|
|
|
#4776 |
|
Konto usunięte
|
Jak sobie stłukłam kostkę to mnie przez 1,5tyg bolało, a chodzić normalnie (czyli nie kuleć) zaczęłam dopiero po ok 3-4tyg... I wtedy też dopiero mi zeszła opuchlizna.
I do tej pory potrafi mi się to odezwać, a przydarzyło się w styczniu.
|
|
|
|
#4777 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Agnese69;22258670]Dukanowy budyń, czyli jaki? Ze skrobią? Nigdy nie robiłam to nie wiem... Jeśli jest na skrobi to nie przekraczaj 1 łyżki skrobi na dzień i będzie glut. Colę light lub zero możesz pić - żadna łaska... Jeść masz ile chcesz, byle dozwolonego jedzenia - wręcz nie możesz dopuścić do stanu głodu. Wpierniczaj ile Ci się zmieści... I nie ma powodu do stresu...
Tak, tak tylko zamiast skrobi ja stosuję mąke kukurydzianą, dziękuję za informacje o tym, że można tylko jedną łyżkę. Pijam oczywiście tylko colę light i zero. Dziewczyny a obecnie stosuję 3 dni proteinowe i 2 warzywne, czy można stosować wercję 2/2? przypuszczam, że skuteczność będzie mniejsza, ale czy taka opcja jest w ogóle dozwolona?
|
#4778 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;2229885 2]Jak sobie stłukłam kostkę to mnie przez 1,5tyg bolało, a chodzić normalnie (czyli nie kuleć) zaczęłam dopiero po ok 3-4tyg... I wtedy też dopiero mi zeszła opuchlizna.
I do tej pory potrafi mi się to odezwać, a przydarzyło się w styczniu. [/QUOTE]ja mam pekniecie na tej kosci nadgarstka - male bo male, ale jest i booooli na wieczor mam trylogie wladcy pierscieni - extended director's version ![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
|
|
#4779 | |||||
|
Zadomowienie
|
QUOTE=zlotqo;22288786]cześć lachoniki
![]() przyszłam się wyspowiadać: zjadłam 3 frytki i dwa, przyszłam się pochwalić że oto dziś, po niecałych dwóch miesiącach diety, waga pokazała 68 kg, a zatem jest mnie mniej o równo 10 kg!!!!!! no, a teraz idę grzecznie Was czytać [/QUOTE]No i widzisz, siostro, przy Twoich 10 kg spadku całkowitego, te 3 fryteczki po prostu rozmyły się niepostrzeżenie... Brawo!!! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Kuźwa, jestem dziś ledwo żywa. Z rańca po śniadaniu (czyli przed 11-tą (he he) wsiadłam w samochód z mą córką małoletnią i pojechałam w miasto, gdyż należało jej kupić baletki oraz geterki na gimnastykę sportową, na którą oto moja skręcona córka została zakwalifikowana. Objeździłąm pół Lublina, bo w Decathlonie były geterki, ale nie było baletek, ale za to obok, w GoSport nie było ani tego, ani tego, no to szybkie zakupy spożywcze w sklepie w tej samej galerii, następnie do Reala, gdzie w Deichmanie udało się dostać baletki, ale w Realu na hali geterków ni ma szans... No to nazad do Decathlonu, bo skoro tam były to nie kombinujemy już tylko cofamy się póki jeszcze nie opuściliśmy tej części miasta. Następnie na targ, z którego jak wielbłądzica obładowana wyszłam, bo i kapusta zwykła, i kiszona, bo jabłka, bo córka arbuza wyhaczyła i maliny, orzechów kupiłam trochę małżowi, bo to jego kilkudniowy nałóg coroczny, więc mu trochę kupiłam, a TROCHĘ dlatego, że jak zobaczyłam cenę to umarłam (25 zł na kg ) więc siłą rzeczy na wiele liczyć nie mógł... ogórki, pomidory, maliny moja dziecina zobaczyła i zakwiliła, że ona błaga... pieczarki, jezu, nie wiem co jeszcze, ale myślałam, że nie dolizę do samochodu... Maliny córka zjadła po drodze do domu - pół kilo wciągnęła - mam nadzieję, że przeżyje... No i po drodze uświadomiłam sobie, że jeszcze kuraka wędzonego do bidżisu nie kupiłam, więc jeszcze pod Lidla zajechałam i poleciałam nabyć.... Przyjechałam do domu, na czterech wlazłam (a mówią, że kobiety kochają zakupy - gówno prawda), a tam pranie czeka uprane no i głodne ryje jakieś... A tu godzina 15-ta prawie się zorbiła, zupełnie nie wiem jakim cudem... A! jeszcze po drodze musiałam zatrzymać się na zbieranie kasztanów, bo wczoraj nieopatrznie obiecałam to mojej Duśce, a ona NIE ZAPOMINA, ooooo nie... - jeszcze kwadransik umknął niepostrzeżenie...A w domu powiesiłam pranie i do garów... Upichciłąm bidżis, mielone oraz zupę. No i właśnie wyszłam z owych garów i mogę Was doczytać i dopisać... DLa przypomnienie dodam, że mam dziś pierwszy dzień @ i generalnie jakoś tak dętkowato się czuję, zupełnie nie w formie do takich manewrów, jak to piszę to już nie mam siły, więc sama nie wiem jak ja to dziś wszytsko zrobiłam. A, jeszcze latałam na górę do dziecka, które w mięzyczasie odrabiało lekcje - tak z 15 kursów po schodach w te i nazad... ![]() Byłoby cudownie, gdybym już nie musiała NIC dziś robić, naprawdę... Obejrzę sobie Mam Talent ze szklanką coli i już niech nikt nic ode mnie nie chce... ![]() Cytat:
Teraz mam myśl żeby poprzeplatać wiklinę pomiędzy okami siatki, któą oto musiałam zainstalować dookoła żywopłotu, gdyż mój nowo przysposobiony piec marki suka (jak to Lucia mawia) wybiera się naprzechadzki po okolicy przez dziury w tymże... No i żeby było ładniej to postanowiłąm tę siatkę upiększyćwikliną - zawsze miałam tam wiklinę dookoła żywopłota, ale to bydlę mi ją zrujnowało doszczętnie szukając drogi wyjścia na wolność żeby sobie jak wsiurski kundel polatać... Jeszcze nie mam pomysłu jak ja niby mam tego dokonać, ale wierzę w swoje zdolności - jak to, JA nie dam rady???? Nie ma takiej opcji!!! ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4780 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powodzenia ![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
A bez komplementów obejść się nie mogło przecież...
|
||
|
|
|
#4781 |
|
Raczkowanie
|
czeeść piękne
ten mój nieszczęsny budyń już spaliłam biegałam, ćwiczyłam 2 godziny i cacy jest ![]() teraz popijam herbatkę zieloną i trochę głodna zaczynam być ![]() simplydivine TY UWAŻAJ NA SIEBIE ! uh, stresujesz mnie na wieczór ja też zaparcie i cóż nie wiem co zrobić ..
- powiedz jeszcze, że jakbyś dostała bukiet stokrotek z trawnika nie wyśmiałabyś go? - a nawet więcej zaczęłabym się zastanawiać dlaczego tak późno pojawia się w moim życiu ktoś tak wyjątkowy. / Paralogiczna ![]() W ♥ 22.08.2011r. |
|
|
|
#4782 |
|
Zakorzenienie
|
Widze że nawet ksiązki się nie czytało. To Zapraszam na 1 stronę wątku, masz podane wszystkie sdozwolone produkty (zapewne te twoje dietetyczne ciacha na mące są xD) jak i link do ściagniecia ksiazek. A także tłumaczenie testu. JAk coś wal na GG wszystko wytłumacze.
|
|
#4783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na zaparcia podczas diety pomaga:- kawa na czczo rano - ciepla przegotowana woda na czczo rano - do 200 gram rabarbaru na pw - gotowane warzywa na pw - lyzka oleju parafinowego/gliceryny na noc - niezgodne z dieta, ale czasem jedyne rozwiazanie przed srodkami farmakologicznymi - owoc - najlepiej jablko lub figi
|
|
#4784 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczer szczypioreczki kochane jestem prawie na nogach - ale pewnie lada kilka godzin w łóżku wyląduje hahaha ... słuchajcie grzecznie wracam do dukania - przecież jak to tak po 12 kg mam sobie odpuścić? mój cel był póki co około 23 kg do zrzucenia a później miało się okazać ... dobrze troszkę zmęczona jestem tymi samymi posiłkami ale w gruncie rzeczy to ja to robię dla siebie, żeby się lepiej poczuć, żeby lepiej wyglądać żeby było jak kiedyś - to co jeszcze tych dwóch miesięcy nie wytrzymam ? Jak to nie jak tak dlatego wstałam, wskoczyłam w dresiory i wiooo do kuchni - serniczek już w piekarniku, twarożek z tuńczykiem na kolację a od jutra PW czyli na śniadanko jajecznica na szyneczce z twarożkiem na obiad leczo z kurczakiem na kolację tuńczyk do tego zebra i pan sernik na przekąski ... muszę postawić się do PIONU - przecież dam radę, muszę zobaczyć - 20 kg ![]() Cytat:
Rumcia chciałby już do pracy wrócić ale pewnie jeszcze z miesiąc czeka go l4 ... no trudno są rzeczy ważne i ważniejsze a zdrowie to podstawa - mam rację Cytat:
hmmm Ulcia kochana zmęczenie ? w porząsiu zrób sobie ucztę i wracaj do PIONU ! ile chciałaś zrzucić ? 20 ? w połowie drogi się poddasz - urozmaić coś ale nie poddawaj się - popłyniesz jak się nie zmobilizujesz - kochana damy radę !!! Cytat:
mleko w proszku w real znajduje się na dziale z nabiałem tam gdzie są jajka mleko i masło Cytat:
yyy no nie sama nie była ... ale co do tych komplementów to były miłe ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4785 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() bidooo
- powiedz jeszcze, że jakbyś dostała bukiet stokrotek z trawnika nie wyśmiałabyś go? - a nawet więcej zaczęłabym się zastanawiać dlaczego tak późno pojawia się w moim życiu ktoś tak wyjątkowy. / Paralogiczna ![]() W ♥ 22.08.2011r. |
|
|
|
|
#4786 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
JEŚLI będziesz stosować się bezdyskusyjnie do zasad doktorka i nie będziesz grzeszyć najmniejszym nawet grzeszkiem to powinno CI się udać w miesiąc, może półtora... wszystko zależy jak Twoje ciało pozwoli... A żeby tych zasad przestrzegać, potrzebujesz wiedzy. Książkę czytałaś? Test robiłaś? Pierwzy post naszego wątku - obowiązkowa lektura, tam też są linki do książek, do testu - wraz z tłumaczeniem oraz linki do przepisowni, gdzie masz fajne pomysły na dozwolone żarełko. Zapraszamy i życzymy powodzenia... [QUOTE=unusuall;22296382]Witam! Chciałabym dołączyć do grupy Dukanowej , po wakacjach jako pracownik wyśmienitej knajpy, odpoczynku w przepysznych Włoszech i zastoju sportowym kilka kilo się przybrało... :/ No cześć ![]() Mam kilka pytań, czy ta dieta nie spowolni metabolizmu? czy można normalnie uprawiać sporty? (chce zastosować podwójną siłę uderzeniową - dietę i treningi (bieganie/basen/rower). Spowolni - zwłaszcza uderzeniówka i dni proteinowe w II fazie... Dukan nie zaleca w tym czasie bardzo intensywnego wysiłku... Ja w pierwszych 2-3 tygodniach nie miałam siły wejść na piętro własnego domu. Potem mi przeszło - warzywa z białkami się zrównoważyły widać w organizmie i wszystko wróciło do normy, ale na początku o treningach NIE MA MOWY - padniesz... I czy mogę na drugiej fazie jeść białko z warzywami bez tych faz czysto proteinowych? (ze względu na witaminy i mikroelementy które wypocę podczas treningów..) Eeeemmmm.... to znaczy... wtedy to już nie jest ta dieta... No nie wiem... jakoś to sobie ureguluj. Codziennie masz treningi mieć? Może dałoby się zrobić II fazę trybem 1/1 - jeden dzień samych protein i jeden dzień z warzywami... Wtedy nie będzie wielkich strat energii w organizmie i będziesz miała regularny dopływ witamin i warzywnych węglowodanów... Cytat:
![]() Pierwszy post tego wątku - tam jest wszystko, co potrzebne do dukania ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4787 | |
|
Zadomowienie
|
no mi juz czasami cos opada
ale jak widze ze sie dukaneczki łikenduja, no to... nie podpowiem? ![]() jesli masz pusta kieszen i lodowke, zapraszam do mnie ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
2) dziekuje za Twoje wizualizacje i energie 3) ja Ci bede gotowac, podaj mi tylko adres ![]() okropny dzien mialas... wspolczuje
|
|
#4788 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Konczita;22299886]
dobry wieczer szczypioreczki kochane jestem prawie na nogach - ale pewnie lada kilka godzin w łóżku wyląduje hahaha ... słuchajcie grzecznie wracam do dukania - przecież jak to tak po 12 kg mam sobie odpuścić? mój cel był póki co około 23 kg do zrzucenia a później miało się okazać ... dobrze troszkę zmęczona jestem tymi samymi posiłkami ale w gruncie rzeczy to ja to robię dla siebie, żeby się lepiej poczuć, żeby lepiej wyglądać żeby było jak kiedyś - to co jeszcze tych dwóch miesięcy nie wytrzymam ? Jak to nie jak tak dlatego wstałam, wskoczyłam w dresiory i wiooo do kuchni - serniczek już w piekarniku, twarożek z tuńczykiem na kolację a od jutra PW czyli na śniadanko jajecznica na szyneczce z twarożkiem na obiad leczo z kurczakiem na kolację tuńczyk do tego zebra i pan sernik na przekąski ... muszę postawić się do PIONU - przecież dam radę, muszę zobaczyć - 20 kg ![]() Konczi, Ty to jak się napijesz to takie mądre rzeczy prawisz, że no ja Cię kręcę... Jestem dumna z Ciebie, siostro moja mleczna dukanowa za tą postawę... Naprawdę twarda z Ciebie sztuka, co się nie obcyndala tylko bierze się w garśc i robi, co do niej należy... Chciałabym mieć takie samozaparcie... Brawo. I wiem na pewno, że Ci się uda... A żeby nie być taką ostatnią łajzą to sobie do serca biorę to, co powiedziałaś i sama też się bardziej pionizuję i dukam ściśle trójkowo bez wyskoków żadnych i przegięć. Bo chcę spadki większe oglądać, a nie jakieś byleco albo wzrosty, nie daj Boże... TAK, KONCZI!!!! Dodałaś mi skrzydeł. DZIĘKUJĘ, SIOSTRO!!! |
|
|
|
#4789 |
|
Zadomowienie
|
Konczita
![]() jestes taka dzielna, madra i wogole.... ja utrzymuje z tym kotem, co kiedys Ci mowilam ![]() a ja ogladam tego Diabla u Prady ksiazka byla git, zobaczymy jak film ![]() Babcia wlasnie zasuwa igla, ja mam do szycia dwie lewe rece, a kilka rzeczy sie znalazlo.... a pozniej bedzie sie pakowac... ![]() ja jutro chyba pol dnia bede ryczec
|
#4790 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kochana moja bratnia duszo pokrewna... Ile ja bym dała za kogoś, kto mi będzie gotował... ło jezusicku!!!! Szkoda tylko, że gdziekolwiek byś nie mieszkała tu czy tam to zanim do mnie dojdzie gar to będzie już spleśniały... ![]() Ale i tak Cię kocham |
|
|
|
|
#4791 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agnese TY to mistrzu jesteś, przecie osiągnęłaś prawie cel ale nie wolno się poddawać - damy radę !! lecę z mężusiem posiedzieć - miłego wieczorku laseczki GRATULUJĘ SPADKÓW I ŻYCZĘ MINUSIKÓW Z SAMEGO RANA ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
|
|
#4792 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- O masz, już wszystkie Pradę oglądają, forum opustoszało.... HALO! W przerwie reklamowej może któraś się tu odezwie, co...? |
|
|
|
|
#4793 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mieszkalam w tylu miastach, ale w Lublinie jeszcze nie ![]() ja Ciebie tez kocham Mamusko Ty moja przyszyta ![]() a rodzona Mama przyjechala w srode i jutro rano jedzie do Slupska, bo tam musi rozne sprawy pozalatwiac.... ale moze wracajac za tydzien, zjedzie tu do Jeleniej i dopiero ode mnie busem, bo jest taniej o ok 70euro... ale to tylko noc bedziemy mialy.. zawsze cus ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- ja sie na reklamach wlasnie odzywam
|
|
#4794 |
|
Zadomowienie
|
ej laski zobaczcie to, no padam
:MonkeyKong : Hi. Can I substitute Oat bran with Wheat bran? Carine : Hi MonkeyKong, welcome! No, wheat bran is not allowed at all because it is way fattier than oat bran. Let us know if you have more questions! to co otreby pszenne sa zabronione? ja to znalazlam na czacie z doktorkie, teraz z nudow sobie czytam, bo po ostatnich przebojach tam nie zagladalam pytanie skad u nas wzielo sie ze 1 lyzka pszennych dziennie? ja nie mam ksiazki po pozyczylam kolezance, ale niech ktos mnie oswieci i powie ze w ksaizce to jest napisane
|
#4795 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na tych czatach mowione bylo, ze tylko zielone warzywa sa dozwolone i inne 'madrosci' - mi sie wydaje, ze wraz ze wzrostem popularnosci diety zaczeli coraz bardziej kombinowac (kasa niestety ) i 'ulepszac'
Edytowane przez SimplyDivine Czas edycji: 2010-09-25 o 21:32 |
|
|
|
|
#4797 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
nikt nie zauwazyl mojego mega spadziora
czas na kolejna dawke kodeiny
|
#4799 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko ja korzystam ze strony dieta-dukan, a nie stąd :P I teścik sobie zrobiłam. I jednak chce schudnąć trochę mniej, niż podają.
|
|
#4800 |
|
Raczkowanie
|
Tak na szybko przejrzałam książkę, którą zawsze mam pod ręką i rzeczywiście widzę tu tylko otręby owsiane... Ale to jest pierwsza książka, moze potem były zmiany.
Edytowane przez zunia Czas edycji: 2010-09-25 o 21:51 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:06.

Nie moge sie doczekac sniadaniowych babeczek z tuńczykiem 

właśnie piekę dieteczyne cynamonowe ciasteczka ^^

ale to moje 3 dni grzeszenia wlasnie, uff wrocilam do punktu wyjscia 
a z reszty kapuchy bigosik leczowy do sloika na zas 
Tyle razy byłam na nabiale i mleku w Realu i nie widzę

zawsze możesz liczyć