Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 828 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-26, 11:40   #24811
Batka01
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
to wracaj do zdrowia
i szybko się pozbądź tej szczotki
jak Twoje loki wyglądają po rozszesaniu?
Dziękuję, antybiotyk działa, więc mam nadzieję, że szybko wyzdrowieję
Włosy wyglądają normalnie, nie elektryzują się, nie puszą, układają się ładnie, nie stoją na wszystkie strony. Jestem zadowolona z wyglądu moich włosów po czesaniu ich szczotką, choć oczywiście widać, że są trochę zniszczone, ale to już wina farbowania i suszenia suszarką (oczywiście teraz już tego nie robię). Może szczotka wpływałaby na nie gorzej gdyby nie były pocieniowane? Ostatni raz miałam niepocieniowane włosy kiedy jeszcze były proste (zakręciły się kiedy ścięłam) , więc trudno jest mi porównać.

Muszę polecić Wizaż mojej koleżance z klasy, ma takie piękne sprężynki, ale prostowała je codziennie przez pół roku i na dodatek cztery razy farbowała. Ech, będzie trudno namówić ją do zmiany nawyków

Pokrzywa od 13.09.10

Bez suszarki od 01.07.10
Batka01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 11:41   #24812
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Yasmin, dziękuję za rady. Tak, Ziaja nie jest zgodna z cg i kilka innych.
Co do ISANY , nie znalazłam jej w analizowanych kosmetykach. Później postaram się wkleić skład i poprosić o analizę. Nie jestem pewna, ale chyba też nie jest do końca zgodna.
Jeśli chodzi o Dolivę, mogę polecić. Tylko tak sobie myślę, że przy takim małym opakowaniu cena jest dość wysoka (200 ml - 28 zł). Ale jestem zadowolona z tej odżywki. Tylko wczoraj użyłam szamponu z sls, a potem dolivę na krótko i co prawda mam loki, ale trochę suche. Po sls muszę nakładać maskę na dłużej. Po myciu odżywką lub delikatnym szamponie Doliva jak najbardziej się sprawdza. Ale niech wypowie się Eloe, bo jest doświadczona .

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 12:24   #24813
Paulinka675
Zakorzenienie

czy w samych silikonach (jedwab joanna) rozpuści się jakiś olej??

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 12:38   #24814
caskada
Zakorzenienie

czy robienie warkocza szkodzi lokom ??
Stary 2010-09-26, 12:55   #24815
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Yasmin
Jednak znalazłam ISANĘ. Źle szukałam. Chodzi mi o tę:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=867
Została zaanalizowana i tak jak przypuszczałam jest niezgodna z cg. Będę jej używała do odżywiania.

Stary 2010-09-26, 13:01   #24816
Kirima
Lifthrasir

W końcu mam zdjęcie swoich kłaków...
Najgorsze jest to, że ostatnio wcale nie jestem z nich zadowolona, myślałam już nawet nad ponownym prostowaniem, ale tymczasowo wybiłam to sobie z głowy. Widzę przecież efekty, białych kulek brak od czasu zaprzestania używania prostownicy, ale dobijają mnie problemy ze skrętem, szczególnie po lewej stronie i z tyłu głowy... nie mam pojęcia czemu. I na dodatek nie mam tak jak większość z was, że nałożę żel, pougniatam i już wszystko pięknie, muszę pomagać sobie palcem... Już nawet nie mówię o tym co jest po nocy, ostatnio spinam sobie włosy na jedną stronę i tak chodzę na co dzień, także śpię na lewym boku noc w noc, a i tak wyglądam jak czupiradło... Reaktywacja loków żelem z rana niewiele daje. Wczoraj np. myłam włosy, poszłam spać, dzisiaj rano co? Sam puch, zero loków, tylko po prawej stronie coś niecoś się zachowało...
Tu lista aktualnie używanych przeze mnie kosmetyków: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...6&postcount=28
Ostatnio suszę dyfuzorem, bo niestety mam przewlekle chore zatoki i nie ma mowy o samodzielnym wyschnięciu.

Siostra Zakonu Curlitanek
Kirima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 13:31   #24817
solaola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kirima Pokaż wiadomość
Najgorsze jest to, że ostatnio wcale nie jestem z nich zadowolona, myślałam już nawet nad ponownym prostowaniem, ale tymczasowo wybiłam to sobie z głowy. Widzę przecież efekty, białych kulek brak od czasu zaprzestania używania prostownicy, ale dobijają mnie problemy ze skrętem, szczególnie po lewej stronie i z tyłu głowy... nie mam pojęcia czemu. I na dodatek nie mam tak jak większość z was, że nałożę żel, pougniatam i już wszystko pięknie, muszę pomagać sobie palcem... Już nawet nie mówię o tym co jest po nocy, ostatnio spinam sobie włosy na jedną stronę i tak chodzę na co dzień, także śpię na lewym boku noc w noc, a i tak wyglądam jak czupiradło... Reaktywacja loków żelem z rana niewiele daje. Wczoraj np. myłam włosy, poszłam spać, dzisiaj rano co? Sam puch, zero loków, tylko po prawej stronie coś niecoś się zachowało...
Tu lista aktualnie używanych przeze mnie kosmetyków: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...6&postcount=28
Ostatnio suszę dyfuzorem, bo niestety mam przewlekle chore zatoki i nie ma mowy o samodzielnym wyschnięciu.
Kirimko, ani mi się waż z tym prostowaniem! Zakop głęboko tę prostownicę w szafie, aby Cię nie kusiła. Od jakiego czasu jesteś CG? Może być tak, że po dłuższej pielęgnacji nie będziesz miała tak wielkich trudności z włosami po nocy( wiem z doświadczenia ). Myślę, że kiedy włoski trochę Ci podrosną, skręt może być lepszy. Poza tym, jak wygląda Twoja pielęgnacja po myciu? Co nakładasz i w jakiej kolejności? Opisz wszystko Poza tym, wiele dziewczyn na początku całkowicie eliminuje silikony z pielęgnacji- dopiero po pewnym czasie, gdy włos jest już odżywiony, wtedy testujemy. Próbowałaś psikadeł jako reanimator?

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
Warkocz jest najlepszym rozwiązaniem dla kręconych- na pewno dużo lepszym niż kitka, po której włosy skutecznie się odkształcają i niszczą.
Od warkocza ciasno splecionego polecamy ten luźny.
A jeśli chodzi o skręt, bo nie wiem, czy dobrze zrozumiałam, to zależy od podatności włosów na odkształcanie się, jednak przy moich włosach po warkoczu miałabym bardzo luźne loki, albo w ogóle ich brak.

Idę szukać reszty zgubionych cytatów

Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka:
#23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/
solaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 13:44   #24818
caskada
Zakorzenienie

mi wlasnie sie odksztalcaja loki po warkoczu cholerka wszystko im szkodzi opadam czasami z sil
Stary 2010-09-26, 13:53   #24819
Batka01
Raczkowanie

Cytat:
mi wlasnie sie odksztalcaja loki po warkoczu cholerka wszystko im szkodzi opadam czasami z sil
Chyba mamy coś podobnego, jak ja robiłam sobie warkocz to włosy miałam później takie jakieś zgniecione. A może twoje włosy przechodzą jakiś kryzys? Chyba każda z zakręconych czasem nie ma już sił, ale za to jak włosy się później fajnie odpłacają.

Pokrzywa od 13.09.10

Bez suszarki od 01.07.10
Stary 2010-09-26, 13:54   #24820
solaola
Zakorzenienie

Cytat:
ostatnio koleżanka zapytała mnie jakim szamponem ma myć włosy swojej córki, żeby loczki były dobrze pielęgnowane
(koleżanka ma włosy proste, a 3 letnia córcia piękne sprężynki)
wogóle widok moich włosów wpływa motywująco na koleżanki
pytają o odżywki, szampony, zaczęły dodawać miód do odżywek, ostatnio była maska z siemienia lnianego, a nawet coś usłyszałam o niefarbowaniu
normalnie czuję, że się nawracają
To super
Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
witam.
Mam takie pytanie, a mianowicie: mam kręcone naturalne włosy i od jakiegoś czasu u nasady mam takie jakby tłuste, przyklapnięte... nie wiecie co może być tego powodem?
Opisz nam swoją pielęgnację, bo bez tego ani rusz.
Cytat:

a ja chcę się pozbyć rozjaśnonych końcówek
jakoś mania zapuszczania włosów mnie nie dotyczy, więc i żal nie będzie
końcówki są już cieniutkie, i postrzępione

ja też się boje tego alko na skalp - zastosuje wewnętrznie
dlatego odstawiłam ostatnio na półke wodę....

może jeszcze wrócą.....

z naturią sobie poradzi, dobry pomysł
Skoro tak, to ścinaj bez zastanowienia
Właśnie kusi mnie ta woda, bo stoi, a teraz jeszcze taki okropny okes na wypadanie włosów jest i nie wiem.Chociaż pamiętam, że kiedyś ją odstawiłam, bo mi się wydawało, że więcej włosów przez nią wypadało...

Myślę, że jest taka szansa i to nawet duża:
Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
jeszcze mogą jej wrócić loki mialam identyczna fryzurke przez cala podstawówkę.
Choćby na przykładzie Anki i moim- ja też miałam proste... Powiem wam szczerze, że trochę tęsknię za tamtymi czasami, gdy przeczesałam włosy szczotką i zawsze były fajne. Ale teraz, z lokami czuję się taka...wyjątkowa

Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka:
#23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/
solaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 13:58   #24821
caskada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Batka01 Pokaż wiadomość
Chyba mamy coś podobnego, jak ja robiłam sobie warkocz to włosy miałam później takie jakieś zgniecione. A może twoje włosy przechodzą jakiś kryzys? Chyba każda z zakręconych czasem nie ma już sił, ale za to jak włosy się później fajnie odpłacają.
w sumie cale zycie z nimi to jeden wielki kryzys
Stary 2010-09-26, 14:04   #24822
Batka01
Raczkowanie

Cytat:
w sumie cale zycie z nimi to jeden wielki kryzys
Jestem z siebie dumna, przynajmniej Cię rozśmieszyłam
A twoje włosy są świetne, ja teraz wracam do swojego naturalnego koloru i mam taki dziwny odcień

Pokrzywa od 13.09.10

Bez suszarki od 01.07.10
Stary 2010-09-26, 14:08   #24823
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
Włosy wyglądają normalnie, nie elektryzują się, nie puszą, układają się ładnie, nie stoją na wszystkie strony. Jestem zadowolona z wyglądu moich włosów po czesaniu ich szczotką
farciara

a ja nigdy w życiu nie miałam szczotki do włosów

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o Dolivę, mogę polecić. Tylko tak sobie myślę, że przy takim małym opakowaniu cena jest dość wysoka (200 ml - 28 zł). Ale jestem zadowolona z tej odżywki.
no cena troszkę wysoka jak na taką ilość

Cytat:
Tylko wczoraj użyłam szamponu z sls, a potem dolivę na krótko i co prawda mam loki, ale trochę suche. Po sls muszę nakładać maskę na dłużej.
ja ostatnio po umyciu sls miałam taką suszę na głowię, że włosy zjadły prawie całą odżywkę - no nie było co spłukiwać

Cytat:
Yasmin
Jednak znalazłam ISANĘ. Źle szukałam. Chodzi mi o tę:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=867
Została zaanalizowana i tak jak przypuszczałam jest niezgodna z cg. Będę jej używała do odżywiania.
ma q-87, mam też isane z tym składnikiem - do włosów farbowanych
też jakoś nie mam na nią pomysłu
chyba oddam mamie

Cytat:
Najgorsze jest to, że ostatnio wcale nie jestem z nich zadowolona, myślałam już nawet nad ponownym prostowaniem, ale tymczasowo wybiłam to sobie z głowy.
daj czas włosom
prostowiucy mówimy stanowcze NIE

Cytat:
używasz odżywki z silikonami? ten dwufazowy wax ma trochę silikonów, część odparuję, ale resztę musisz zmyć sls. BD raczej sobie nie poradzi
wydaje mi się, że włoski są przeciążone
a jak długo używasz waxa latte i odżywski b/s z apteczki babuni?

Alverde z awokado spowodowało u mnie mega skręt - od nasady
zadziałał podobnie jak alverde sensitive - więc chyba to zasługa gliceryny wysoko w składzie
gdyby się dało ten skręt utrzymać do wyschnięcia włosów i dłużej...

wzięłam się w końcu za lekturę naturallycurly, ile ciekawych rzeczy
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 14:32   #24824
Kirima
Lifthrasir

Cytat:
Napisane przez solaola Pokaż wiadomość
Kirimko, ani mi się waż z tym prostowaniem! Zakop głęboko tę prostownicę w szafie, aby Cię nie kusiła. Od jakiego czasu jesteś CG? Może być tak, że po dłuższej pielęgnacji nie będziesz miała tak wielkich trudności z włosami po nocy( wiem z doświadczenia ). Myślę, że kiedy włoski trochę Ci podrosną, skręt może być lepszy. Poza tym, jak wygląda Twoja pielęgnacja po myciu? Co nakładasz i w jakiej kolejności? Opisz wszystko Poza tym, wiele dziewczyn na początku całkowicie eliminuje silikony z pielęgnacji- dopiero po pewnym czasie, gdy włos jest już odżywiony, wtedy testujemy. Próbowałaś psikadeł jako reanimator?
CG jestem od prawie dwóch miesięcy, i dopiero teraz moje włosy przechodzą kryzys, jakoś wcześniej było lepiej. A zanim mi włosy podrosną to chyba się załamię...
Moja pielęgnacja po myciu wygląda tak: wycieram włosy w ręcznik, najczęściej kuchenny, jeszcze nie dorobiłam się mikrofibry , nakładam maskę - po jakimś czasie spłukuję wodą z octem jabłkowym domowej roboty, znowu wyciskam w ręcznik, nakładam odżywkę b/s (teraz to ta nieszczęsna Joanna...) albo psikam tym waxem, na końcówki olej, odczekuję jakieś 10 minut, nakładam żel lniany z sokiem z aloesu, ugniatam włosy, potem uwaga! kręcę na palec i suszę dyfuzorem.
Co do silikonów - mój wax latte ma amodimethicone, to wg pigułki bardzo fajny silikon, zresztą i tak już mam końcówkę maski, zaraz pójdzie do kosza, quick wax cyclomethicone, mogę oddać go mamie, bo jej odpowiada, a co do elseve total repair 5, to z tego co widzę, jest tam silikon dla mnie nieznany, ale w każdym bądź razie z czynnikiem PEG 18, więc bardzo dobrze zmywalny wodą, czyż nie? Dopiero ją zaczęłam i wolałabym nie rezygnować z jej używania...

Cytat:
Napisane przez Yasmin
daj czas włosom
prostowiucy mówimy stanowcze NIE

używasz odżywki z silikonami? ten dwufazowy wax ma trochę silikonów, część odparuję, ale resztę musisz zmyć sls. BD raczej sobie nie poradzi
wydaje mi się, że włoski są przeciążone
a jak długo używasz waxa latte i odżywski b/s z apteczki babuni?
Wiem wiem, od dwóch miesięcy jej nie tknęłam i jak na razie nie zamierzam...
Dwufazowego waxa oddam mamie, totalnie zapomniałam, że kupiłam go za czasów nie bycia CG, po prostu był polecany przez osoby chyba w 'Walce o zdrowe i piękne włosy'.
A co do obciążenia, to bardzo prawdopodobne, i sądzę, że to wina tej Joanny - droga nie była, może iść do kosza, albo oddam komuś z rodziny, używam jej od niedawna, od końca wakacji, a Waxa od początku roku, i nigdy coś takiego nie wystąpiło... Wygląda na to, że czekają mnie zakupy, muszę kupić przynajmniej jakąś dobrą odżywkę b/s i maskę... a w portfelu pusto, jak na złość.

Edytowane przez Kirima
Czas edycji: 2010-09-26 o 14:44 Powód: nowy post
Stary 2010-09-26, 15:07   #24825
i_lonka
Raczkowanie

Cytat:
Eloe pisała do mnie, że w żadnym wypadku nie szkodzi. Można tak robić na noc, tylko, żeby warkocz nie był za mocno ściśnięty.

Basiu, ja mam tę odżywkę Issany, kupiłam w promocji kilka dni temu, wiem, że jest niezgodna, ale mnie bardzo ona odpowiada, nie obciąża, robią mi się po nie ładne loki, ale stosuję ją tylko na końce włosów.

Trochę opóźniłam się z wiadomością dla Caskady, przepraszam, umknął mi post Yasmin.
Dziewczyny, a nie próbowałyście podpinać włosów tylko z przodu i tylko żabkami (nie wsuwkami)? Ja tak robię, bo właśnie po wszystkich kitkach, warkoczach loki mi się odkształcają.

7.07.10
- CG
14.07.10 - bez prostowania
13.09.10 - pokrzywa

Edytowane przez i_lonka
Czas edycji: 2010-09-26 o 15:32
i_lonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 15:16   #24826
blakinka
Raczkowanie

Cytat:
Za to wczoraj odkryłam, że moje włosy przekonały się do kosmetyków z firmy Nivea, zaryzykowałam i użyłam odżywki do kręconych włosów i dzisiaj są świetne, takie miękkie i dobrze się rozczesują.
Niva do włosów kręconych z naklejką 'new' na butelce jest niezgodna z CG
Szczotce mówimy nie, polecam pozbyć się tego niszczyciela pięknych włosów

warto przejrzeć sobie forum zakręconych znajdziesz tu dużo informacji, porad jak zadbać o loczki
Stary 2010-09-26, 15:21   #24827
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
Napisane przez solaola Pokaż wiadomość
Właśnie kusi mnie ta woda, bo stoi, a teraz jeszcze taki okropny okes na wypadanie włosów jest i nie wiem.Chociaż pamiętam, że kiedyś ją odstawiłam, bo mi się wydawało, że więcej włosów przez nią wypadało...
w środę bedę u mojej pani doktor dermatolog to ją zapytam o jakąś wcierke
kiedyś dała coś TŻtowi - robioną, ale też polecała jakąś apteczna
może coś wymyśli na wrażliwy skalp
pora rzeczywiście fatalna, jesień idzie

Cytat:
Ale teraz, z lokami czuję się taka...wyjątkowa

Cytat:
Co do silikonów - mój wax latte ma amodimethicone, to wg pigułki bardzo fajny silikon, zresztą i tak już mam końcówkę maski, zaraz pójdzie do kosza, quick wax cyclomethicone, mogę oddać go mamie, bo jej odpowiada, a co do elseve total repair 5, to z tego co widzę, jest tam silikon dla mnie nieznany, ale w każdym bądź razie z czynnikiem PEG 18, więc bardzo dobrze zmywalny wodą, czyż nie? Dopiero ją zaczęłam i wolałabym nie rezygnować z jej używania...

wax latte nie jest jakimś złem, tak samo i to elseve - ten silikon jest daleko w składzie, nie wiem jak z jego zmywalnością

Cytat:
Dwufazowego waxa oddam mamie, totalnie zapomniałam, że kupiłam go za czasów nie bycia CG, po prostu był polecany przez osoby chyba w 'Walce o zdrowe i piękne włosy'.
A co do obciążenia, to bardzo prawdopodobne, i sądzę, że to wina tej Joanny - droga nie była, może iść do kosza, albo oddam komuś z rodziny, używam jej od niedawna, od końca wakacji, a Waxa od początku roku, i nigdy coś takiego nie wystąpiło... :
spokojnie, niczego nie wyrzucaj
a nakładasz olej np na noc - przed myciem?

Cytat:
Wygląda na to, że czekają mnie zakupy, muszę kupić przynajmniej jakąś dobrą odżywkę b/s i maskę... a w portfelu pusto, jak na złość.
sprzedaj prostownice, nie będzie Cię kusiło i kaska na nowe odżywki będzie
odżywka b/s najlepszą jaka znam to joanna naturia, kosztuje ok 3-4 zł, tylko ciężko ją dostać

Edytowane przez Yasmin
Czas edycji: 2010-09-26 o 15:22
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 15:22   #24828
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie mam już siły do tych włosów, moje włosy dobrze wyglądają, ale co z tego jak rano wstaję i wyglądam jak czupiradło i musze myć włosy, na razie mi to tak strasznie nie przeszkadza, ale co będzie jak znajdę pracę i nie będę miała czasu na poranne mycie? znów miałabym prostować na szczotce?-to też zły pomysł bo włosy mi sie wtedy bardzo puszą a i tak muszę wyprostować prostownicą grzywę bo mi sie faluje i odznacza się to od reszty włosów-wyglądam jakbym zapomniała wyprostować reszty włosów. niesamowicie drażnią mnie te włosy, być może brzydko wyglądają na 2 dzień bo sa zniszczone i przesuszone ale zanim mi odrosną to minie kilka ładnych lat a i tak już wtedy to pewnie zacznę siwieć i będę musiała farbować i koło się zamyka...

moja mama też ma kręcone włosy, ma 43 lata i jest praktycznie cała siwa jak 60 latka, musi farbować co 2 tygodnie, włosy ma w bardzo złym stanie -gdyby miała proste to by to o niebo lepiej wyglądało, bo ciężej jest je zniszczyć

wolałabym mieć proste włosy, albo lekkie fale

moje włosy zaplecione w warkocz odgniatają się i brzydko to potem wygląda

mam włosowego doła

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 15:31   #24829
caskada
Zakorzenienie

a ja w prostych czuje sie wyjatkowa ale na rzecz zdrowych wlosow tego juz nie robie
wyznaje zasade ze tylko zdrowe wlosy sa piekne wiec wole nie czuc sie wyjatkowo w prostych i zadbac o swoje loki
Stary 2010-09-26, 15:35   #24830
Jennifer85
Zakorzenienie

Ja znow mam foszki i raz wole proste a raz krecone :P

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 15:47   #24831
i_lonka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość

mam włosowego doła

trochę chciałam Cię pocieszyć i odpędzić włosowego doła. Ale sama taż mam jakiś kryzys. Wiesz, widziałam Twoje zdjęcia i byłam pod wrażeniem Twoich loków, tego nie piszę w ramach pocieszenia. Moje nawet po umyciu mają kaprysy i nie chcą się układać. Lubię swoje loki bardzo, ale czasami ciężko z nimi jest.

7.07.10
- CG
13.09.10 - pokrzywa

Stary 2010-09-26, 16:01   #24832
Batka01
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blakinka Pokaż wiadomość
Niva do włosów kręconych z naklejką 'new' na butelce jest niezgodna z CG
Szczotce mówimy nie, polecam pozbyć się tego niszczyciela pięknych włosów

warto przejrzeć sobie forum zakręconych znajdziesz tu dużo informacji, porad jak zadbać o loczki
Porzucę szczotkę jak tylko będę mogła, tak samo szampony i odżywki z silikonami, już mam upatrzone co kupię i mam nadzieje, że wszystko będzie w sklepach. Forum przejrzałam i codziennie znajduję coś nowego co chciałabym kupić. To bardzo źle bo jak mnie poniesie to nie wystarczy mi kasy na prezent urodzinowy dla mamy.

Cytat:
ja nie mam już siły do tych włosów, moje włosy dobrze wyglądają, ale co z tego jak rano wstaję i wyglądam jak czupiradło i musze myć włosy, na razie mi to tak strasznie nie przeszkadza, ale co będzie jak znajdę pracę i nie będę miała czasu na poranne mycie? znów miałabym prostować na szczotce?-to też zły pomysł bo włosy mi sie wtedy bardzo puszą a i tak muszę wyprostować prostownicą grzywę bo mi sie faluje i odznacza się to od reszty włosów-wyglądam jakbym zapomniała wyprostować reszty włosów. niesamowicie drażnią mnie te włosy, być może brzydko wyglądają na 2 dzień bo sa zniszczone i przesuszone ale zanim mi odrosną to minie kilka ładnych lat a i tak już wtedy to pewnie zacznę siwieć i będę musiała farbować i koło się zamyka...

moja mama też ma kręcone włosy, ma 43 lata i jest praktycznie cała siwa jak 60 latka, musi farbować co 2 tygodnie, włosy ma w bardzo złym stanie -gdyby miała proste to by to o niebo lepiej wyglądało, bo ciężej jest je zniszczyć

wolałabym mieć proste włosy, albo lekkie fale

moje włosy zaplecione w warkocz odgniatają się i brzydko to potem wygląda

mam włosowego doła
Ja grzywkę spinam na noc, bo robi mi się rano taka "skocznia", ale spinanie chyba też nie jest za bardzo zdrowe...
Na poranne mycie nie mam czasu, musiałabym wstawać o jakiejś barbarzyńskiej porze, żeby umyć włosy i jeszcze zdążyć na autobus do szkoły.
Wychodź szybko z tego doła, jak ci się poprawi nastrój to i włosy się pewnie będą lepiej układać

Pokrzywa od 13.09.10

Bez suszarki od 01.07.10
Stary 2010-09-26, 16:34   #24833
Kirima
Lifthrasir

Cytat:
Napisane przez Yasmin
wax latte nie jest jakimś złem, tak samo i to elseve - ten silikon jest daleko w składzie, nie wiem jak z jego zmywalnością

spokojnie, niczego nie wyrzucaj
a nakładasz olej np na noc - przed myciem?

sprzedaj prostownice, nie będzie Cię kusiło i kaska na nowe odżywki będzie
odżywka b/s najlepszą jaka znam to joanna naturia, kosztuje ok 3-4 zł, tylko ciężko ją dostać
tak, oleje na noc przed myciem, ale ostatnio nie użyłam, bo chciałam zobaczyć efekt po Joannie - a zbyt pozytywny nie jest.
prostownicę chętnie bym sprzedała, ale w rodzinie i tak już jestem uważana za wariatkę, przy czym mama podbiera moje kosmetyki i jednocześnie narzeka ile to ja ich kupuje, przed chwilą mi powiedziała, że mam nie być głupia, sprzedać prostownicę kupioną za tyle kasy?! i że tylko na niej stracę. niech sobie leży w szafie, jak na razie nie kusi aż tak bardzo.
no właśnie, Naturię widziałam tylko tę z pokrzywą, a ta mnie nie rajcuje.
dziękuję bardzo dziewczyny

Edytowane przez Kirima
Czas edycji: 2010-09-26 o 16:37
Stary 2010-09-26, 18:38   #24834
MidnightPoison
Raczkowanie

Kurde, mam jakiś problem z włsami ale jakoś sama go nie potrafię okreslić..
Żebym nie miała siańska to gdy mam mokre włosy to musze wziaśc pukiel włosów, zawinąć go, poczekać aż wyschnie i ugnieść inaczej mam mase sianowatych, drobnych loczków.
Te moje włosy są jakieś dziwne, zawsze miałam ich dużo a odkąd zbijam je w te grubsze loki jakby paru pukli brakowało, wygląda to conajmniej dziwnie.
W ogóle te włosy są dziwne, nie mam pojęcia co dalej z nimi robić.
Najgorsze jest to że co nie zrobie to one będą wygladać tak samo, jak na zdjęciach poniżej.
Starałam się uchwycić te brakujące pukle włosów i jak dziwnie układają się z tyłu.

Pasmo pamięci:
(23.05.10 - 14cm)
(26.09.10 - 20 cm)

MidnightPoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 18:56   #24835
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:

a ja nigdy w życiu nie miałam szczotki do włosów

no cena troszkę wysoka jak na taką ilość

ja ostatnio po umyciu sls miałam taką suszę na głowię, że włosy zjadły prawie całą odżywkę - no nie było co spłukiwać

ma q-87, mam też isane z tym składnikiem - do włosów farbowanych
też jakoś nie mam na nią pomysłu
chyba oddam mamie
Ja miałam raz szczotkę do włosów (za czasów młodości), złamała się w czasie czesania

Dziś mam strasznie napuszone włosy, a wszystko przez szampon z sls . Ale dzięki temu przydarzyła mi się przygoda . Dziś w Rossmanie zobaczyłam jak pani ekspedientka z telefonem przy uchu tłumaczy komuś jakie ma odżywki do włosów. Obok niej stoi mężczyzna. Domyśliłam się, że to mąż, którego żona wysłała po odżywkę. Podsłuchałam brzydko, ale i tak szukałam szamponu dla siebie więc musiałam stać obok. Pani polecała różne, ale pan nie był pewien, pani również. W końcu z uśmiechem wskazałam na garniera karite (usłyszałam, że żona ma suche puszące się włosy) i go poleciłam. Ekspedientka popatrzyła na mnie i powiedziała: "No właśnie, bo pani to chyba też ma puszące się włosy" (zaczerwieniłam się po same uszy). Szybko odparowałam:" Tak, ale to dlatego, że nie użyłam garniera, poza tym garnier nie ma silikonów". Pan popatrzył na mnie i zszkokowany zapytał? "Naprawdę?" Ja:"Naprawdę i świetnie działa". Uśmiechnęłam się i z buraczkową twarzą odeszłam . Po chwili zobaczyłam pana stojącego w kolejce dzierżącego garniera w dłoni i mówiącego do mnie "A jednak" . Swoją drogą ciekawe czy pan wie o co chodzi z tymi silikonami. Pewnie pomyślał, że to coś w rodzaju pianki silikonowej, takiej do remontów . Nie ma to jak fachowa pomoc

Cytat:
Napisane przez i_lonka Pokaż wiadomość

Basiu, ja mam tę odżywkę Issany, kupiłam w promocji kilka dni temu, wiem, że jest niezgodna, ale mnie bardzo ona odpowiada, nie obciąża, robią mi się po nie ładne loki, ale stosuję ją tylko na końce włosów.
A spłukujesz ją potem czy już nie?

Cytat:
... już wtedy to pewnie zacznę siwieć i będę musiała farbować i koło się zamyka...

Paulinko, ja niestety muszę farbować włosy właśnie z powodu siwienia. Mam naturalne czarne włosy i co 3 tyg nakładam farbę. Nie da się inaczej. Ale mimo to zawsze słyszę od fryzjera, że mam zdrowe włosy. Farbę zawsze nakładam tylko na odrosty. Nigdy na pozostałe. Farbuję na brązy (i tak wychodzą czarne). Uwierz mi, mam mnóstwo siwych. Siwieją mi od liceum. Głowa do góry. Musimy sobie radzić

Cytat:
Napisane przez Jennifer85 Pokaż wiadomość
Ja znow mam foszki i raz wole proste a raz krecone :P
Każda z nas pewnie tak miała. W końcu to minie i będziesz chciała mieć zawsze kręcone.

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
Napisane przez MidnightPoison Pokaż wiadomość
Kurde, mam jakiś problem z włsami ale jakoś sama go nie potrafię okreslić..
Żebym nie miała siańska to gdy mam mokre włosy to musze wziaśc pukiel włosów, zawinąć go, poczekać aż wyschnie i ugnieść inaczej mam mase sianowatych, drobnych loczków.
Te moje włosy są jakieś dziwne, zawsze miałam ich dużo a odkąd zbijam je w te grubsze loki jakby paru pukli brakowało, wygląda to conajmniej dziwnie.
W ogóle te włosy są dziwne, nie mam pojęcia co dalej z nimi robić.
Najgorsze jest to że co nie zrobie to one będą wygladać tak samo, jak na zdjęciach poniżej.
Starałam się uchwycić te brakujące pukle włosów i jak dziwnie układają się z tyłu.
Po pierwsze piękne te pukle. Widać, że włosy są gęste.
Po drugie, może właśnie dlatego, że loki są tak grube wydaje Ci się jakby ich brakowało? Hmmm, a może spróbuj je delikatnie rozdzielać jak wyschną?

Stary 2010-09-26, 19:16   #24836
MidnightPoison
Raczkowanie

Cytat:
Po pierwsze piękne te pukle. Widać, że włosy są gęste.
Po drugie, może właśnie dlatego, że loki są tak grube wydaje Ci się jakby ich brakowało? Hmmm, a może spróbuj je delikatnie rozdzielać jak wyschną?
Dziękuje
Próbowałam rozdzielać ale wyglądają beznadziejnie i pierzą się na końcówkach.
W ogóle zawsze są jakieś dziwne u nasady, widać tam, to że je skręcałam i to dziwnie wygląda..

Pasmo pamięci:
(23.05.10 - 14cm)
(26.09.10 - 20 cm)

Stary 2010-09-26, 19:36   #24837
malgosia86
Zadomowienie

MidnightPoison Masz bardzo ładny i oryginalny skręt
Może zdjęcie oszukuje, ale wyglądają jakby były trochę przy skalpie przeciążone.

Może taki ich urok, że będę się zawsze tak samo skręcać

Pisałaś już gdzieś, czego dokładnie używasz?
Czym myjesz włosy? Stosujesz oleje lub maski?
Jakich odżywek do spłukiwania używasz?

Dzisiaj użyłam mojej starej pianki i muszę powiedzieć że włosy bardzo dobrze wyglądały W zasadzie to porównywalnie do mojego stałego zestawu czyli balsam Nivea FC + dobry żel.
Niekwestionowaną zaletą pianki jest to, że włosy schną szybciej
Ale raczej nie będę jej często używała, bo ma pq-16:/
(dzisiaj chyba będzie szampon z SLSem więc mogłam zgrzeszyć z pq )

Edytowane przez malgosia86
Czas edycji: 2010-09-26 o 19:38 Powód: drobna poprawka
malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 19:38   #24838
i_lonka
Raczkowanie

Basiu, spłukuję tę odżywkę, ona chyba jest nawet do spłukiwania. I ja trzymam ją stosunkowo krótko, tak do 5 minut. Ale ogólnie jestem z niej bardzo zadowolona, a wątpiłam w jej działanie i podoba mi się prosty skład.

MidnightPoison, wiem, że masz problem z włosami, ale jak zobaczyłam je na zdjęciu, to wyglądały tak, jakbyś wyszła prosto od fryzjera.

7.07.10
- CG
13.09.10 - pokrzywa

Stary 2010-09-26, 19:43   #24839
MidnightPoison
Raczkowanie

PÓŁPRODUKTY:
- masło Karite
- amla
- panthenol (75%)
- nafta

-eclipta
- keratyna hydrolizowana (5%)
- jedwab hydrolizowany
- NMF
- hydrolat aloesowy
- kompleks ceramidowy
- elastyna

OLEJE:
- olej kokosowy
- olej jojoba

- olej migdałowy
- olej rycynowy

ODŻYWKI:

- Naturia Len&Rumianek
- Naturia Miód&Cytryna
- Naturia Mak&Bawełna
- The Body Shop Bananowa
- Fructis Nutri-Odbudowa z awokado i karite
- Mrs Potter's Aloes
- Mrs Potter's Imbir
- Mrs Potter's Bursztyn

- Mr's Potter's Trawa cytrynowa
- Fructis The Volume Restructure
- Naturia Mięta&Wrzos
- Naturia Pokrzywa&Zielona Herbata
- Kallos Latte
- YES to Carrots
- YES to Tomatoes
- Doliva z toskańską oliwą z oliwek
- Kallos mleczny
- Seboradin Balsam regenerujący
- Mrs Potter's Melisa
- Mrs Potter's Ginko

Z BRAKU LAKU:
- Ziaja Rycyna*
- Ziaja Rzepa*
- Krem Boots*
- Wax do jasnych*
- Wax do ciemnych*
- TBS miodowa*
- TBS oliwkowa*

STYLING:
- Delia żel

SZAMPONY:
- Mrs Potter's z Ginko Biloba
- Barwa Ziołowa Tatarak&Chmiel

PŁUKANKI:
- octowa
- cytrynowa
- piwna
- hibiskusowa

INNE:
- spirulina

ODRZUT:
- Joanna Miód&Mleko
- Odżywka Nivea Flexible Curls Skręt fal i loków
- Panthenol 75%

Dziękuje wszytskim za komplementy, ale i tak uwaqżam że sa nieuzasadnione bo wczoraj chyba 3 razy myłam włosy po odżywkach bo mi za każdym razem nie pasowało coś. Nawet raz dałam coś z silikonami, ale zanim włosy wyschły poczułam się jaki zdrajca i musiałam zmyć Na koniec położyłam isę spać z olejeem jojoba na włosach.

Wklejam tu liste czego uzywam obecnie (podkeślone), wklejam całą bo może jakiejśc kręconowłosej przyda się taka lista. To co niepodkreślone jest do kupienia dopiero.

Moje włosy przestały tolerować olej kokosowy, zrobiłam przerwe, niedługo spróbuje znowu. I chyba zamówię keratynę, jedwab i nie wiem co jeszcze. Szlag mnie kiedyś trafi z tymi włosami.

Pasmo pamięci:
(23.05.10 - 14cm)
(26.09.10 - 20 cm)

Stary 2010-09-26, 19:52   #24840
karolca
Zakorzenienie

dziś kolejne mycie po cięciu. aż siostra powiedziała "jaką masz burzę loków", TŻ stwierdził, że włosy mam jakieś krótsze

A wracając do żelu lnianego - po jego użyciu już na trzeci dzień po myciu włosy miałam przetłuszczone, gdzie normalnie zdarza mi się to około dnia 5. Tak więc na razie glutków nie gotuję

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 30 (0 użytkowników i 30 gości)

Zasady wysyłania wiadomości