|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4981 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15
Cytat:
Ja powinnam juz dawno spac bo o 5.30 musze spac, ale ze dzis drzemalam do 13.00 to nie jestem w ogole zmeczona i jutro bede zombie w pracy
|
|
#4982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, mam nawet przepis na swoim blogu (w podpisie). Jest naprawdę smaczny, ale mi brakuje prawdziwego razowca żytniego na zakwasie . Żaden dukanowy substytut mi tego nie zastąpi
|
|
|
|
|
#4983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. No nic, zważę się za 4 dni, jak skończę moje karne proteiny i wtedy będe się martwić co dalej![]() Dobranoc
|
|
|
|
|
#4985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4986 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dobry dzionek!
. Ale jajeczniczka sniadaniowa zjedzona, posiłki na dzis rozpisane (łącznie z godzinami). Zostaje się tego trzymac Gratki za spadki wszystkim, ktore dzis odnotuja! ![]() Cytat:
Będę się o wsparcie zgłaszała (o ile będzie trzeba!)Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale o dziwo, jakąś energię rano mam. Ciekawe na ile starczy ![]() Trzymajcie sie ciepluchno i nie dajcie się pokusom! ( )
|
|
|
#4987 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Dla mnie Dukan łaskawy bo mimo, że czasem coś skubnę niedozwolonego to dzisiaj po PW kolejny spadek -0,3kg Ciekawe co będzie po PP w takim razie. Cel już tak niedaleko, ja już zadowolona z siebie, kolejny rozmiar spodni z tyłka spada Po wypłacie trzeba garderobę uzupełnić.Wczoraj robiłam drożdżówki. Tradycyjnie mi nie wyrosło ciasto ale i tak smakowo rewelacja! Robię dziś nalot na Kauflanda bo ostatnio nie było serków homo naturalnych! A ja tesknię
|
#4988 |
|
Raczkowanie
|
dziendobry dukanki
![]() 52 kg jednak! a nie 53 ![]() może miałyście racje, za mało wody wypiłam. może waga pokaze jeszcze mniej bo porcelanki od dwoch dni nie było ![]() nooo, mily poczatek dzionka mam
|
#4989 |
|
Raczkowanie
|
Świetnie! Jeszcze tylko 2kg i świętujesz
|
#4990 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
No wiec tak jak się spodziewałam, wzrost o 500g. i po co mi to było??? |
|
|
|
#4991 |
|
Raczkowanie
|
sinioritag, no właśnie! dziękuje wam kochane dukanki; czuje, jakbyście mnie wspierały duchowo;* z wami jakoś tak lepiej idzie mi ta dieta;*
napoleonka74, 500 g to nie aż tak dużo, wyobraź sobie, że bez grzeszków itp weszłam na wage po jednym dniu raz i pokazało + 1kg! masakra. a te 500 g g zgubisz, a potem nastepne 500 g i następne
|
#4992 | |||
|
Zadomowienie
|
Duk duk. jestem w pracy. prawie spie nad tymi durnymi papierami.
zyje jeszcze ale ledwo masz mega wsparcie u mnie!!! ja tez musialam stanac naprzeciw wszystkiemu ![]() dasz rade!!! ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
![]() nie lubie czegos takiego i wspolczuje ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
)
|
|
#4993 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry duk duk
U mnie dzisiaj spadeczek minimalny - 200 ale nadwyżka jeszcze wysoko w górze - oby na PW udało się zbić to co urosło nio grzeczna już jestem przecież ![]() Cytat:
Agnese nasz to taki wizualnie malutki jest ale chyba właśnie o takim marzyłam no i jest tarasik na piętrze 4 sypialnie niewielkie i dwie łazienki kuchnia przestronna otworzona częściowo na jadalnie a ten z kolei na salon nio i chyba co ważne wyjście z kuchni na ogród jest ... ehhh no oby tylko wszystko dzisiaj poszło dobrze to byłoby rewelacyjnie całą noc spać nie mogłam ... ale jeszcze troszeczkę i jedziemy ![]() Cytat:
o proszę ... Simply niech wszyscy sobie idą, a co niech chodzinkują a my sobie spokojnie tu kogoś zwerbujemy zresztą trzeciofazowiczki muszą nas wspierać więc nigdzie mi się tu nie wybierać bo ja Was znajdę ![]()
|
|
#4994 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pomimo, ze na III
|
|
#4995 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciacho wygląda wspaniale...ale ja nie mam mikrofalówki ![]() Hmm trzeba zacząć zbierać pieniądze na mikrofalówkę Pozdrawiam!!
|
|
#4996 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo pisalas glupoty ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
|
|
#4997 |
|
Raczkowanie
|
Zrobiłam "ciasto z kubka" na śniadanie, trochę wyszło suche ale słodkie
|
|
|
|
#4998 |
|
Zakorzenienie
|
duk duk
jest wzrost nie wiem czemu dzisiaj miały byc PW ale bedzie P, niech w koncu spada a nie rosnie
|
|
|
|
#4999 |
|
Rozeznanie
|
Duk Duk
Od wczoraj waga spadła o 400g ![]() Upiekłam wczoraj sernik, zrobiłam leczo tak na dzisiajraczej, bo od rana jadłam placki owsiane z utartą cukinią - nawet fajne wyszły, potem rybkę gotowana na obiad (rodzince w panierce). Po południu pojechalismy do lasu na spacer - zjadłam pół jabłka grzybów niestety nie było |
|
|
|
#5000 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja zaczynam powoli wątpić czy ta dieta jest dla mnie i czy na mnie zadziała.
![]() Dziś mija drugi tydzień i co mi ubyło mało bo 2kg. Przez cały tydzień zero grzechów.a po 5dniach P na wadze raptem minus 0,3! Weekend też zero grzechów tylko ze już PW i co dziś widze na wadze +0,2 No koszmar jakiś!!Wiem ze dwa tygodnie to jeszcze krótko ale demotywuje mnie to okropnie!!
|
|
#5001 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdrawiam |
|
|
|
|
#5002 |
|
Raczkowanie
|
Samanti83, nie przejmuj sie, ja jestem juz 3 tygodnie na diecie i 4 kg mniej, z tym ze mialam 3 przerwe i znow przybylo mi 1 kg;/ a teraz jest ok chudne ok 1 kg na tydzien gdzies czytalam, ze dov=brze chudne i zdrowo bo tylko 1 na tydzien
i mam pewnosc ze tak szybko nie wroca kg
|
#5003 |
|
Raczkowanie
|
Witam już oficjalnie Dukaneczki!!!
Na początku...nie potrafię Was nadrobić. Och od piątku tu się tyle dzieje. Wybaczcie mi. Będę zerkać i doczytywać cały dzień, ale nie wiem czy nadrobię....bo jeszcze popracować muszę ![]() Tylko nie bądźcie złe. Na początku też gratuluję spadeczków małych i dużych...a jeśli były zastoje i podwyżki - to po prostu nasze wagi mają dziś zły dzień...w końcu to poniedziałek ![]() moja waga na pewno ma zły nastrój...bo po PW wskazała prawie 1kg w górę. Pilnuję się jednak PW to objadanie. Za to Senes pomógł, porcelanka była więc może jutro zobaczę spadek...oby. W końcu waga nie może być na mnie obrażona wiecznie ![]() Miłego dnia !!! ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Ach i kto zna tego co ukradł Słońce?
|
#5004 |
|
404 Not Found
|
Cześć Dukanki (-nie)!
Widzę, że ostatnio panuje tutaj tendencja zwątpenia w dietę i jej skuteczne działanie. Czy to jesienna aura tak na Was wpływa? Co chwilę czytam o grzeszkach albo o chęci porzucenia diety. Powiem Wam tylko, że cierpliwość naprawdę popłaca. Wiem, że po kilku miesiącach można czuć lekkie znużenie. Sama to przechodziłam, nawet kilka razy. Poradziłam sobie w ten sposób, że mam bazę podstawowych dań, które bardzo lubię i sądzę, że one mi się nigdy nie znudzą (np. omlet). ![]() Poza tym mam to szczęście, że TŻ jest również dukający i serwuje mi takie pyszności, że mogłabym być na II fazie do końca życia. ![]() I dzięki niemu również poznałam inne spsoby gotowania. Nie wpadłabym np. na pomysł, żeby kurczaka normalnie ugotować w wodzie, a później podzielić na kawałki i mocno podsmażyć na patelni (na granicy przypalenia). Kurczaczek jest wtedy chrupiący i przepyszny, a na Dukanie brakowało mi właśnie czegoś do pochrupania. Ponadto nie muszę chyba pisać, jakiego kopa dają: - spadające spodnie z tyłka (przymierzyłam ostatnio dżinsy, o których myślałam: a, pewnie jeszcze nie. A są za duże), - przymierzanie w sklepie rozmiarów: S, 36,38. - i oczywiście komplementy, wyrazy podziwu (czasem zawiści ), - wsparcie najbliższych. Tata podobno się chwalił moim wynikiem rodzinie, jak byli ostatnio z wizytą. (Ja nie byłam, bo miałam inne plany). A był bardzo sceptyczny na początku mojej przygody z Dukanem. Cytuję: "Ty to wszystko zjesz?? Na pewno nie schudniesz, tyle jedząc" ![]() Także, podsumowując moją długą i nudnawą wypowiedź, bierzcie się kochen (ni) w garść i dukajcie. Waga Wam to z pewnością wynagrodzi.
|
|
|
|
#5005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za takie rady i trzymanie pionu - mi to bardzo pomaga.
|
|
|
#5006 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
TŻ się śmieje, że tym samym wskoczyłam na III i to są moje uczty.
|
|
|
|
|
#5007 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
tym bardziej że większość dziewczyn z tego co tu czytałam właśnie na początku szybko chudła a ja raptem 2kg dlatego taka troche smutna jestem.No ale jeszcze sie nie poddaje!!
|
|
|
#5008 |
|
Zadomowienie
|
uszanowanko
![]() u mnie na wadze 60,8kg wiec juz nadwyzka z Zakopca spadła.... teraz walcze o osiagniecie 58kg ![]() a co do pracy... hmm? mieszane uczucia.....zaczynajac od kierowniczek? hmm? jedna jest nawet fajna,poki co bo spokojnie wytlumaczy, posmieje sie itd druga taka głowniejsza to ... wiadomo głowna to trzeba miec dystans....mialam z nia tylko 1 dzien pracy, w tym tygodniu tez jeden... co do dziewczyn..?sa i normlane fajne co pogadaja a sa i takie po***@@$@#$# ze ho ho.... moze dlatego ze sa to ich pierwsze prace i chca sie pokazac z jak najlepszej strony... to sa dzieczyny po 22, 24, 26 lat czyli troche młodsze ode mnie... praca polega na tym ze latasz po sklepie jak kot z pęcherzem poprawiasz 155razy jedna bluzke bo krzywo lezy.... pod koniec dnia jest odkurzanie i mycie całego salonu... raz na jakis czas...mycie luster itd....jak sie przychodzi do pracy to ma sie rozpiske co danego dnia sie robi i w jakies czesci sklepu.. ja bylam wczoraj w pracy na 10 godzin to moment mi zlecialo, pewnie dlatego ze bylo duzo ludzi....sam fakt odkurzania calego sklepu to 30-45 min ale ja tam moge to robic, lubie odkurzac ![]() ale najbardziej boje sie oblsugi kasy, wiadomo....najpierw musze sie poduczyc bo jeszcze nie mialam z nia stycznosci... ale najgorsze jest to ze...jak na tej rozpisce jest ze pracujesz na kasie to ... caly dzien, czyli 12 godzin przerazajace jest to dla mnie ale znowu dziewczyny mowia ze jest w porzadku bo stoisz tylko za kasa a nie zapierdzielasz po sklepie....no nie wiem poki co moj plan jets taki co by....wytrzymac ten okres probny... to jest do 30 listopada....a pozniej rezygnuje bo to nie jest praca dla mnie... teraz wytrzymam i zarobie cos kasiorki, zeby miec na swoje male wydatki....poza tym po tych 10 godzinach wczorajszych nie bylam wielce zmeczona.... tylko do tego ejstem przeziębiona i boli mnie gardło + mam katar aaa to jest praca na 3/4 etatu czyli 120 godzin miesiacznie.... liczac ze chodze do pracy na 12 godzin to .... 10 dni w miesiacu o ile przestrzegaja i nie przekraczaja tych godzin, bo to róznie bywa./.... wiec przede mna poki co ... teraz ide w srode i czwartek do pracy a potem pewnie w sobote bo 9 go mam wesele i bede miala wolne wiec teraz mi pewnie wpakuje sobote zebym pracowala.... ![]() a co do tego wesela to tez wyszło głupio bo... ja z kierowniczka głowna widzialam sie w czwartek, w 1 dniu a w piatek juz jej nie bylo.... wiec w niedziele mowie tej innej kiero ze ja nie mialam mozliwosci powiedziec ze mam to wesele i ze jak przyjde w srode do pracy czy nie bedzie za pozno prosic o wolne... a ona: to napisz smsa! a ja szok! jak mozna do kierowniczki pisac smsa i to jeszcze prosic o wolne!!!!!no ale cóz jak mnie opierdzieli za to to powiem ze mi tak kazano.... trudno... to chyba tyle....hehehe pozdrawiam i gratuluje spadków
|
|
#5009 |
|
Przyczajenie
|
A ja dziś zaliczyłam spadeczek 0,3kg
Nie chudnę szybko bo ze spadkami i wzrostami to jest dokładnie 1kg na tydzień. Dziś mija już 3tyg jak jestem na diecie i schudłam 3kg. Bardzo się cieszę bo po cm widać. Jak tak dalej będę chudnąć to na początku grudnia będzie mnie mniej o 12kg ![]() A was nie nadążam czytać tak dużo piszecie, gratuluje spadków i trzymam za was kciuki.
|
#5010 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was
Przymierzam sie do rozpoczecia proteinowej diety (siedzenie plackiem w ksiazkach przez caly rok zrobiło swoje ) Mam tylko dylemat: od dwoch miesiecy pije aloes. 50ml rano. Czy moge go dalej pic bedac na dietce?
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:17.

) się wyżalę... Boję się, że nie wytrwam bez chleba
. Boję się, że jak znowu popłynę, to nie będzie to czekolada itd, tylko kanapka

, mam nawet przepis na swoim blogu (w podpisie). Jest naprawdę smaczny, ale mi brakuje prawdziwego razowca żytniego na zakwasie 

Będę się o wsparcie zgłaszała
plan jest taki Ty, Sweeney, Joanasz , Sparta i Ja (sorki jesli o kims zapomnialam 
Ale nic to, trzymam kciuki dziewczyny zebyscie wytrwaly w swoich postawnowieniach
)
U

tym bardziej że większość dziewczyn z tego co tu czytałam właśnie na początku szybko chudła a ja raptem 2kg