Zaginęła Iwona z Trójmiasta - wejdź i pomóż nam jej szukać !!! - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-26, 23:15   #1801
burgund1234
BAN stały

Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta - wejdź i pomóż nam jej szukać !!!

Cytat:
Napisane przez Patrycja.T Pokaż wiadomość
Zmiane zdania porownujesz do wbicia noza w plecy przez przyjaciela? Nie rozumiem porownania.
Eeeej no o czym Ty wogole piszesz?
Zwyczajnie dziewczyna zmienia swoje zdanie i o taka bzdure takie halo... Nie rozumiem.
Wez mi to jakos rozrysuj czy jak....
Boże posłuchałam , pomyślałam, poczytałam inne opinie gdzie ktoś zauważył to co przegapiłam i tyle ot cała teoria.

a ty mnie kimikika nie obrażaj i nie wyjeżdżaj z tekstami o stanie emocjonalnym
burgund1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 23:18   #1802
Loczek90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Oh tak użytkowniczka z waszego obozu mówi okrutne rzeczy - jest ok, to tylko źle dobrane słóweńka
Mama Pawła używa słowa konkubent - tragedia i rozpacz.

Weźcie się zastanówcie bo popadamy w paranoję.
Chyba Cię ponosi Słonko. Nie piszę tu po to, żeby się wykłócać. I myślę, zastanawiam się na tym, zanim coś napiszę, o to się nie bój. Co do konkubenta - nie do mnie z tym. Nie udzielam się na ten temat.
Ps. Przydzieliłaś mnie do jakiegoś obozu? A Ty jesteś generałem w swoim?

'..This time, this place... misused, mistakes.

Edytowane przez Loczek90
Czas edycji: 2010-09-26 o 23:20
Loczek90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 23:19   #1803
Gaaliyah
Raczkowanie

Muszynianka -Nigdzie nie napisałam, że ma się znaleźć martwa.
Dodajesz co chcesz.
Mam nadzieję, że to się nie okaże że za zaginięcie Iwony odpowiedzialny jest Paweł, bo po prostu jestem ciekawa jaką wtedy przyjmiecie postawę?
Nikomu nie będę ucierać nosa, bo nie mam takich wewnętrznych potrzeb.
Nie dramatyzuj z oceną mojego posta i nie dodawaj słów, których nie ma.
Gdybym chciała tak napisać, to bym napisała, a że nie o to mi chodziło, twoja sprawa i problem.

Nie jestem w żadnym obozie na wizażowym forum.

Żyj według życiorysu, który chciałbyś sobie napisać
Gaaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 23:19   #1804
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kimikika Pokaż wiadomość
Napiszę to bo uważam że każdy zaangażowany w sprawę ma prawo to wiedzieć.

Jestem genaralnie oburzona postępowaniem rodziny i Janusza.
Coraz bardziej dociera do mnie, że sposób ich postępowania jest bardzo nie fair.

Janusz nie tylko podpuszcza ludzi do snucia hipotez ale również sam te hipotezy tworzy, a następnie wysyła je na pw i prosi żeby je zamieścić na forum, swoimi słowami, żeby nie wyszło że to on jest autorem.

Nie wiem do ilu osób, nie wiem konkretnie do kogo.

Ja zostałam poproszona o to 2 razy tu na wizażu. Spełniłam prośbę, zamieściłam, głupio mi było odmówić.
Jedna była niegroźna, chodziło o Rutkowskiego, druga o znajomych, już gorsza. Wygładziłam ją jak tylko mogłam, ale generalnie czułam się po tym bardzo nie fajnie.

Przepraszam was za to.

W każdym bądź razie Janusz działa i w taki sposób.

Myślę ze warto o tym wiedzieć i miec to na uwadze. to też dużo o nim mówi.
Ło matko, ale rzecz wyszła na jaw :O

sorrki, że tak odpisuję na stare posty ale serio robią na mnie wrazenie, wręcz muszę odpisywać :O
mmm3m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 23:19   #1805
nayami
Raczkowanie

[QUOTE=Hawa;22320175]Tez mnie to zastanawia. Widocznie wiedzieli gdzie miala sie udać lub z kim spotkać. I mieli nadzieje, ze wyjdzie z tego z tego cało...

To w pranu wychodzi ,ze Iwona chyba miała jeszcze innych znajomych.A Ci to napawde Bogu ducha winne koledzy koleżanka którzy pewnie nie moga sobie wybaczyć ,ze jej wtedy chosby siłą nie zatzymali.
nayami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 23:33   #1806
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez titina Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez Kimikika
sorry Janusz, ale ja nigdy nie sugerowałam że rodzina jest w to zamieszana.

Nieważne że nie sugerowałaś. Ważne jest że kto musi "ponieść tego konsekwencje". Chyba przyszła kolej na Ciebie
hahaha...odpadłam

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Cytat:
Janusz teraz pisze na gp, że to nie było odnośnie Pawła.
Nie wprost to pisze - "A gdzie ja to napisałem że to Paweł - widzę że wiesz więcej ode mnie , może w takim razie podzielisz się z nami tymi informacjami - mówisz ze ja manipuluje tak? hmmm"

Nie wiem już o co chodzi z tym wszystkim.

To jakie zatrzymanie,jaki ultrafiolet?
Też mnie to już wkurza, zamiast napisać wszystko klarownie, to kurde musimy być zmuszane do domysłów ;/

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Cytat:
Napisane przez burgund1234 Pokaż wiadomość
Tak ja wiem, że Janusz zrobił wiele dla sprawy i chwała mu za to.
Napisałam tylko uwagę co do naszych pytań do niego.
Ale też nie mam podstaw nie wierzyć Januszowi ( juz zgłupiałam).
Na oficjalnym forum jedna z administratorek napisała, że dziewczyny umówiły się o7 ej i że to Kasia wszczęła alarm a nie Paweł.
Więc równie dobrze mogli sami napisać, że mama Iwony podejrzewa Pawła

Co do mamy Iwony. Nikt z nas nie jest w jej sytuacji i nie wie co ona czuje wobec ciągłego milczenia policji i prokuratury, ciągłej niewiedzy co z jej dzieckiem.
Siedzielibyście sobie w domu z założonymi rękami czy poruszali niebo i ziemię?
Oglądam czasem również inne reportaże o zaginionych czy nawet zamordowanych gdzie np matka otwarcie mówi w telewizji kogo podejrzewa.
A na jakiej podstawie jak nie artykułach z gazet czy reportażach niektórzy na tym forum opierają swoją wiedzę o podwójnym życiu Iwony?
Te artykuły są jakieś wiarygodniejsze?
Fakt nie ma dowodów o winie Pawła ale jak napisał kingincrimson mamy tylko monitoring, którego również nie wolno nam podważać.

A teraz obiektywnie co do Iwony.
Janusz sam napisał w którejś odpowiedzi, że Iwona strzeliła focha.
Nie mówię, że kłotnia nie była o coś poważnego ale mogła być o pierdołę.

. Po drodze Iwona z Adria wymieniały smsy – czy wskazują co mogło być powodem kłótni?, czy wynika z nich że dziewczyny się pogodziły? - Raczej nie , Iwona strzeliła focha .

Iwona miała sobie zabrać swoje klucze po cichu i iść do swojego domu. - Po strzeleni foha tak postanowiła - rozmowa przy wejściu nr 3

to inny wpis z oficjalnego forum:
Ja mam w zasadzie jedno zasadnicze pytanie? Komu wierzyć??
Artykuł w GW istotnie dobry, ale nie świetny (dla mnie). Jeden z lepszych, tak napisałabym.
Jak do tej pory, było wiadome zupełnie co innego. Chociażby jeden przykład: Paweł spał u Adrii i w tvp też mówił, że u Adrii. W artykule GW: że u babci.
Gdzie tak naprawdę spał Paweł?

kojarzycie to? bo ja nie

Pan Janusz jeszcze kiedyś tłumaczył zachowanie Iwonym, tym że była nerwowa/wybuchowa, czy jakoś tak, że musiała się oderwać od ludzi pobyć sama i ochłonąć.

co do Pawła, to też już nie wiem....może Adria ma tę samą babcie i też u niej mieszka...więc w taki razie spaliby pod tym samym dachem
Stary 2010-09-26, 23:34   #1807
burgund1234
BAN stały

Cytat:
Napisane przez bezuczuciowa Pokaż wiadomość
wyjaśniam zasadę działania systemu... wczoraj mama Iwony miała przepraszać mamę Pawła, a dziś miesza ją z błotem?

kurcze, masz rację to wbicie noża w plecy pomimo że miało być przenośnią to chyba nie na miejscu.

Systemu? Jezus Maria .....
to jakaś obsesja.
Tłumaczylam już dlaczego zmienilam zdanie.
I przejrzyj dokładnie posty o co chodzilo z tym przepraszaniem.
Po prostu dzisiaj doszłam do wniosku, że dziennikarze zrobili samowolkę a to nie jest wina Iwony Kindy.
I jej nie pozwalam mieszać z błotem poprostu.
A matka Pawla już dobrze wie jak dowaliła Iwonie Kindzie a ten knkubent to mialobyć okazanie, że ma ją gdzieś.
A że nie pasuje to tobie i kimikice to już wasz problem.

Edytowane przez burgund1234
Czas edycji: 2010-09-26 o 23:36
Stary 2010-09-26, 23:35   #1808
ry-bcia
Zadomowienie

ale naskrobaliście od rana szok
przerabiam Was powoli i jak na razie nr 1 dla mnie to
Cytat:
Napisane przez Corrina Pokaż wiadomość
każdy jest podejrzany. W sumie mama też by miała motyw-podprowadzone przez Iwonę nowe buty
ry-bcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 23:57   #1809
mmm3m
BAN stały

Cytat:

Paweł w żadnym wywiadzie telewizyjnym czy prasowym nie mówił że spał u Adrii.

Nie wiem kto to wymyślił i po co
aaaa.......

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Corrina Pokaż wiadomość
To wszystko zaczyna mi przypominać kryminały Hitchcocka,każdy jest podejrzany. W sumie mama też by miała motyw-podprowadzone przez Iwonę nowe buty. No i Janusz, też pisał,że nie miałby nic przeciwko temu żeby taka dziewczyna jak Iwona z takim facetem jak on.... Jakby co, to był sarkazm.

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Patrycja.T Pokaż wiadomość
Do szalu doprowadza mnie mysl ze od ponad 2 miesiecy osoba/osoby odpowiedzialne/lna za zaginiecie iwony sa na wolnosci....

W sumie, ja już jestem na taki etapie, że zaczynam wierzyć, że to wina UFO.
Stary 2010-09-27, 00:02   #1810
burgund1234
BAN stały

[QUOTE=nayami;22322117]
Cytat:
Napisane przez Hawa Pokaż wiadomość
Tez mnie to zastanawia. Widocznie wiedzieli gdzie miala sie udać lub z kim spotkać. I mieli nadzieje, ze wyjdzie z tego z tego cało...

To w pranu wychodzi ,ze Iwona chyba miała jeszcze innych znajomych.A Ci to napawde Bogu ducha winne koledzy koleżanka którzy pewnie nie moga sobie wybaczyć ,ze jej wtedy chosby siłą nie zatzymali.
To mogli powiedzieć mamie Iwony, że miała się z kimś spotkać.

Janusz tu pisał, że mama Iwony prosiła, prosiła, prosiła o wyjaśnienie i nic.
I miała tak sobie sama z tym zostać? Przecież ona wierzy, że Iwona żyje i próbuje jej szukać jak tylko potrafi a że pismaki to hieny i zawsze domalują swoje to już nie jej wina.
Ciekawe czy któraś z was by sobie siedziała na jej miejscu z założonymi rękami.
Zrozumcie, że ona została sama z tym bólem a policja o. której tak kimikika wypisuje się na nią wypięła.
Co jest złego w opisaniu tej całej sytuacji ( za wyjątkiem tego zdania o podejrzeniach mamy Iwony- jeśli to jej polecenie to nie fair)
W tym artykule jest także mowa o innych osobach , które podejrzewały Pawła np Jackowski ( ta sytuacja na działkach) czy Rutkowski.
Oni powinni także przepraszać Pawła i policja może? Już by tak sobie pismak z policją nie pogrywał, że tylko dla afery napisał, że policja podejrzewa tego chłopaka.
Zobaczymy jaka będzie reakcja Jackowskiego, bo ten kawalek o nim był wręcz drastyczny. Napewno nie pozwoli szafować takimi cytatami o sobie jeśli to było wymyślone tylko dla lepszej sprzedaży gazety.
Stary 2010-09-27, 00:03   #1811
klaustrofobia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez westlondon Pokaż wiadomość
Posluchaj dokladnie tej wypowiedzi. Ona podaje jako przyklad, ze Iwona mogla wziac taksowke, prxyjechac do domu a oni moglo zejsc i zaplacic. Czyli chodzi o to, ze niezaleznie od rozwoju sytuacji w DC, nikt nie zmuszal Iwony do kilkukilometrowego spaceru.
No i mowi cos, takiego, ze slyszeli jakies glosy a nie chcialo im sie wstac i sprawdzic co sie dzieje.
Pamietam, ze pierwsza wersja byla taka, ze ojczym Iwony slyszal glosy pod oknem i tyle. dopiero pozniej pojawila sie wersja, ze wstal, zeby zobaczyc ale garaz czy cos tam zaslanialo mu widok.

Dlaczego do kazdej niescislosci w wypowiedziach Adrii Pawla i reszty czesc osob rzuca sie jak pies na kosc i znajduje w tym dowody zbrodni a niejasne i nieprecyzyjne wypowiedzi "po stronie" Iwony uznawane sa za nie majace znaczenia omylki.
bardzo mądra wypowiedź

Cytat:
Kobieto opanuj się jakie akta? Dwz miesiące jest trąbione jak nazywa się mama Iwony a jej synek podobno był zaangażowany w pomoc to chociaż stąd mogła się dowiedzieć.
Aż mnie poraziłaś tym bzdurnym postem.

A z drugiej strony Paweł nie musiał się pchać nieproszony z pomocą a poprostu wyjaśnić mamie Iwony co się stało. Nie było by niesmaku i tych wszystkich podejrzliwych dyskusji .
przykre ale jedyne czego nauczyla mnie ta sprawa to:
-zawsze wracaj taksówka
-jak zaginie ktoś z moich znajomych, nie pomagaj, jesli za bardzo zaangazujesz sie w pomoc bedziesz podejrzanym numer 1

Cytat:
Moze i tak to brzmi ale z calosci wypowiedzi wynika, ze to wszystko jest gdyby tzn. ze gdyby wziela taksowke i przyjechala to oni chiciaz lezeli w lozku to nie byloby problemu, zeby wstac i pojsc zaplacic za te taksowke.
Wedlug mnie trzeba naprawde wykazac dosyc duzo zlej woli, zeby z tej wypowiedzi czynic zarzut Pawla mamie.
Nie robi sie zarzutow mamie Iwony, ze w milionowym nakladzie (bo tezy z tego arykulu powiela inne media) nie zaprzecza, ze podejrzewa Pawla ale z tego, ze mama Pawla broni syna robi sie niemal dood na jego wine.
kolejna bardzo madra wypowiedz

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Jeżeli dojdzie do jakiejś tragedii typu samobójstwo przez presję wywoływaną na znajomych, to dopiero wtedy ktoś się zastanowi, tak jest zawsze że musi dojść do tragedii żeby ludzie się opamiętali!
niestety to prawda
Cytat:
Napisane przez Gaaliyah Pokaż wiadomość
Muszynianka -Nigdzie nie napisałam, że ma się znaleźć martwa.
Dodajesz co chcesz.
Mam nadzieję, że to się nie okaże że za zaginięcie Iwony odpowiedzialny jest Paweł, bo po prostu jestem ciekawa jaką wtedy przyjmiecie postawę?
Nikomu nie będę ucierać nosa, bo nie mam takich wewnętrznych potrzeb.
Nie dramatyzuj z oceną mojego posta i nie dodawaj słów, których nie ma.
Gdybym chciała tak napisać, to bym napisała, a że nie o to mi chodziło, twoja sprawa i problem.

Nie jestem w żadnym obozie na wizażowym forum.
juz kiedys o tym pisalam, nic sie nie stanie, ja co najwyzej wyjde na pierwszego naiwniaka i moze bede mniej ufac ludziom, ale przynajmniej wiem, ze publicznie nie oskarzam nikogo i nikomu sie przeze mnie nie stanie krzywda

Cytat:
nie licytacja, a rzeczywistość.

muszynianka- za żadną alfę, ani Bóg wie co. Ale nie zmieniam tak zdania jak Wy. Najwyraźniej prawda boli.
nie wiem do kogo dokladnie odnosilo sie Wy, ale moge reczyc za moje posty i dokladnie pamietam posty Kimikiki i od zawsze bylysmy zdania, ze nie wolno rzucac sobie otc tak oskarzen na znajomych, szczegolnie na tych znajomych ktorych imiona znamy dzieki ich zaangazowaniu w sprawe, bo jesli sa niewinni to wyrzadzamy im niewyobrazalnie wrecz wielka krzywde a taki publiczny lincz moze zakonczy sie wielka tragedia, jesli natomiast sa winni to sa bardziej kompetentne od nas osoby, ktore zajma sie wymierzaniem im kary

a poza tym to wczoraj pierwszy raz od zaginiecia Iwonki wyszlam do Sopotu...dziwnie...sopock ie noce sa praktycznie wszystkie takie same, tylko okolicznosci pogodowe sie zmieniaja, jak tak szlam Monciakiem miedzy jednym klubem a drugim, to...nie wiem dziwne uczucie...trudne do opisania, moze Sopocianki wiedza o czym mowie, szukalam jej wzrokiem...wszyscy rozbawieni, taniec , alkohol, kebaby sopocka rzeczywistosc a jeszcze dwa miesiace temu ona tez tu byla, szla tymi samymi drogami, nie wiem jak to opisac, po prostu musi sie znalezc, tyle!

! SZUKAMY IWONKI WIECZOREK Z GDAŃSKA !

Filmik o zaginionej

Wątek o Iwonce, zajrzyj, może jesteś w stanie pomóc

Edytowane przez klaustrofobia007
Czas edycji: 2010-09-27 o 00:04
klaustrofobia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 00:03   #1812
mmm3m
BAN stały

Cytat:
No dokładnie.

Ale po co brać najprostsze rozwiązanie.

Była pewnie propozycja płatnego seksu, a Iwonka tak się tym wzburzyła i przestraszyła że szła do domu na piechotę kilka kilkometrów.

Wcześniej była tak wygodna że nawet jak jej się nie chciało jechać pociągiem to fatygowała matkę, ale teraz nie.

Pewnie dlatego że chciała ochłonąć, mimo że w klubie się przestraszyła się tak bardzo że od razu uciekła to na ulicy o 3 w nocy czuła się bezpiecznie, w końcu całe kilka osób się tam kręciło - widać na monitoringu.

Bardzo spójna i logiczna teoria

Rzeczywiście można z niej wywnioskować że Iwonka to bardzo rozsądna dziewczynka...
muhahahah,,,,,, co racja to racja
Stary 2010-09-27, 00:12   #1813
klaustrofobia007
Wtajemniczenie

Cytat:

Co jest złego w opisaniu tej całej sytuacji ( za wyjątkiem tego zdania o podejrzeniach mamy Iwony- jeśli to jej polecenie to nie fair)
W tym artykule jest także mowa o innych osobach , które podejrzewały Pawła np Jackowski ( ta sytuacja na działkach) czy Rutkowski.
Oni powinni także przepraszać Pawła i policja może? Już by tak sobie pismak z policją nie pogrywał, że tylko dla afery napisał, że policja podejrzewa tego chłopaka.
Zobaczymy jaka będzie reakcja Jackowskiego, bo ten kawalek o nim był wręcz drastyczny. Napewno nie pozwoli szafować takimi cytatami o sobie jeśli to było wymyślone tylko dla lepszej sprzedaży gazety.
najbardziej mnie zdziwil ten fragment z Rutkowskim, pamietam wczesniejsze jego wypowiedzi, w ktorych stawal w obronie P i A, mowil, ze jakies podejrzenia najblizszych znajomych sa zupelnie bezpodstawne i ze to jest absolutnie mylny trop, ze dokladnie zdazyl poznac Adrie i Pawla, przygladal sie ich zachowaniu i sa niewinni (probuje znalezc na youtubie te wypowiedz) wiec sie zastanawiam czy tak bardzo zmienil zdanie czy to znow jakies nadinterpretacje Gazety

PS. 65 osob na watku, juz po polnocy, jutro poniedzialek, praca, szkola a tu prosze dobrze Was aż tylu widziec

! SZUKAMY IWONKI WIECZOREK Z GDAŃSKA !

Filmik o zaginionej

Wątek o Iwonce, zajrzyj, może jesteś w stanie pomóc

Edytowane przez klaustrofobia007
Czas edycji: 2010-09-27 o 00:15
klaustrofobia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 00:22   #1814
Loczek90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klaustrofobia007 Pokaż wiadomość
najbardziej mnie zdziwil ten fragment z Rutkowskim, pamietam wczesniejsze jego wypowiedzi, w ktorych stawal w obronie P i A, mowil, ze jakies podejrzenia najblizszych znajomych sa zupelnie bezpodstawne i ze to jest absolutnie mylny trop, ze dokladnie zdazyl poznac Adrie i Pawla, przygladal sie ich zachowaniu i sa niewinni (probuje znalezc na youtubie te wypowiedz) wiec sie zastanawiam czy tak bardzo zmienil zdanie czy to znow jakies nadinterpretacje Gazety
Jak we wszystkim innym może być nadinterpretacja Gazety. Może, ale nie musi. Dlatego nie wierzę w każde słowo, które przeczytam. Niestety, wydaje mi się, że większość patrzy tylko na to co wyczyta.

'..This time, this place... misused, mistakes.
Loczek90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 00:33   #1815
Brook
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem do kogo dokladnie odnosilo sie Wy, ale moge reczyc za moje posty i dokladnie pamietam posty Kimikiki i od zawsze bylysmy zdania, ze nie wolno rzucac sobie otc tak oskarzen na znajomych, szczegolnie na tych znajomych ktorych imiona znamy dzieki ich zaangazowaniu w sprawe, bo jesli sa niewinni to wyrzadzamy im niewyobrazalnie wrecz wielka krzywde a taki publiczny lincz moze zakonczy sie wielka tragedia, jesli natomiast sa winni to sa bardziej kompetentne od nas osoby, ktore zajma sie wymierzaniem im kary
nie zapominaj o mnie w teamie

co do gazet- one rzadza sie swoimi prawami nawet nieetycznymi- sensacja , pisac ay pisac , sprzedaz gazet a w sady i te sprawy malo kto sie z normalnych ludzi bawi- co innego gwiazdy pop itp to oni maja kase i prawnikow od tego
od tyle nie ma co dywygowac i sie juz nad sprawa rozkliwiac

Edytowane przez Brook
Czas edycji: 2010-09-27 o 00:35
Brook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 00:47   #1816
burgund1234
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Loczek90 Pokaż wiadomość
Jak we wszystkim innym może być nadinterpretacja Gazety. Może, ale nie musi. Dlatego nie wierzę w każde słowo, które przeczytam. Niestety, wydaje mi się, że większość patrzy tylko na to co wyczyta.
dokładnie i nie trzeba odrazu obwiniać Iwonę Kindę o całe zło tego artykułu jak to zrobiła kimikika.

---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Brook Pokaż wiadomość
nie zapominaj o mnie w teamie

co do gazet- one rzadza sie swoimi prawami nawet nieetycznymi- sensacja , pisac ay pisac , sprzedaz gazet a w sady i te sprawy malo kto sie z normalnych ludzi bawi- co innego gwiazdy pop itp to oni maja kase i prawnikow od tego
od tyle nie ma co dywygowac i sie juz nad sprawa rozkliwiac
matce Iwony też wyrządzacie krzywdę osądzając, że jest winna manipulacji dziennikarskiej.

---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ----------

Cytat:
No dokładnie.

Była pewnie propozycja płatnego seksu, a Iwonka tak się tym wzburzyła i przestraszyła że szła do domu na piechotę kilka kilkometrów.

Wcześniej była tak wygodna że nawet jak jej się nie chciało jechać pociągiem to fatygowała matkę, ale teraz nie.

Pewnie dlatego że chciała ochłonąć, mimo że w klubie się przestraszyła się tak bardzo że od razu uciekła to na ulicy o 3 w nocy czuła się bezpiecznie, w końcu całe kilka osób się tam kręciło - widać na monitoringu.

Rzeczywiście można z niej wywnioskować że Iwonka to bardzo rozsądna dziewczynka...

Jesteś bez serca dziewczyno.
Jak można jechać na kogoś kto nie może się bronić?
Byłaś tam z nimi ? siedziałaś w głowie Iwony ? znałaś ją? nie
to nie pisz bzdur
Stary 2010-09-27, 00:50   #1817
cu.Kinia
Wtajemniczenie

GG do cu.Kinia

Aż ja się wypowiem, bo póki co byłam jedynie bierną uczestniczką wątku.

Powiem Wam, że momentami śmiesznie się Was czyta, jedna przez drugą. Z wątku zrobił się bazar. Naskakujecie na siebie o byle co, już nawet niektóre nie zważają na bieg całej rozmowy, tylko czepiają się jedna drugiej i dawaj!

Moim zdaniem Iwona zniknęła nie za sprawą znajomych, o których oficjalnie mowa. Myślę, że rzeczywiście mogła się umówić z jakimś wcześniej poznanym facetem, którego dobrze nie znała i poszło. Prawda jest taka, że mogła przepaść równie dobrze bez tej całej imprezy w Dream Clubie w tle.
Momentami gubię się kto i co, ale moim zdaniem Adria i Paweł nic nie zrobili.

Byłam w ciężkim szoku, gdy ten cały Pan Janusz poleciał z dwuznacznym tekstem do Titiny, pełna kultura z takimi odzywkami do kobiety. Dorosły facet będący w takim a nie innym położeniu, gdy ginie młoda dziewczyna sugeruje, że on z młodą to by nie miał nic przeciwko. Szanowny Panie Wychwalany Pod Niebiosa Januszu - trochę więcej szacunku do KOBIET, na teksty o umawianiu się w parku i dawaniu sobie nawzajem to można sobie pozwolić do swojej ( ewentualnej ) kobiety, jeśli jej to nie przeszkadza. A jak widać nie przeszkadza, skoro pozwala Pan sobie na takie teksty w stronę innych dziewczyn. Ale to w domowym, tudzież parkowym zaciszu, a nie na wizażu, gdzie wypowiadają się cywilizowani ludzie.

Pozdrawiam, peace and love.
cu.Kinia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 00:58   #1818
ry-bcia
Zadomowienie

Cytat:
A może matka Pawła się właśnie wydała, że wie że Iwona byla pod domem i tam się jej coś stało?
a może przy wejściu nr 63 złapała taksówke i uprowadził ją taksówkarz bo nie zapłaciła za kurs pod domem
Cytat:
Nie dziwi mnie tez jej zapowiedz nie wypowiadania sie wiecej do mediów. Jesli raz przekrecono Twoje slowa, mozna to takze zrobic drugi raz. A Ty nigdy nie wiesz jakie konsekwencje moga wyniknac z Twoich przekreconych slow.

Masz prawo zachować milczenie - wszystko co powiesz może być użyte przeciw tobie...

przykre ale prawdziwe

ok przebrnęłam przez dzien dzisiejszy i powiem krotko, sama nie wiem już w co wierzyć a w co nie....
1. MAMA IWONY
- z 1 stron atakuje bezpodstawnie Pawła (czyt. bez dowodów),
+ z 2 strony "na wojnie i w miłości wszystko dozwolone" a jak to mówią nie ma nic silniejszego niż miłość matki do dziecka (zakładam oczywiście normalny ułkad matka-dziecko nie jakieś tam patologie), nie mam dzieci ale myślę, że mogłabym zachowywać się nie racjonalnie gdyby zaginęło moje dziecko i przepraszam za wyrażenie ale ... waliło by mnie kto na tym ucierpi
2. MATKA PAWŁA
+ kobieta wydaje mi sie rozsądna, broni własne dziecko, wszystko co mówi jest w miarę logiczne, poza konkubentem o którym dyskutowaliście ale jak dla mnie to nieistotna pierdoła ...
- z drugiej strony czy gdyby wiedziała że jej syn jest winny zachowałaby sie inaczej??? pewnie nie ... w końcu to matka
3. PAWEŁ
zasadniczo myślę, że jest niewinny
+ pomysł z wyskakiwaniem przez okno i wracaniem tą samą drogą w godz ok 6-7 (uprowadzenie, ukrycie ciała itd troche chyba trwa) kiedy to w dobie moherowych beretów wstających o 7 rano całe osiedle "tętni " życiem jest dla mnie bezsensowny
- z 2 strony jego szybka reakcja mogąca świadczyć o tym że wiedział ze coś niedobrego sie wydarzyło
4. ADRIA
- totalna skleroza - jak można nie pamiętać o co pokłóciła sie z koleżanką skoro wałkowała z nią zapewne temat tej kłótni przez telefon
+ czy w wieku 17-19 lat nie mozna pokłócić się po prostu o faceta?? czy fakt że koleżanka walnęła focha i nie chciała u niej spać świadczy o tym że wynajęła mordercę na zlecenie i wskazała mu trasę którą szła Iwona ?
5. PAN PIOTR
- relacje z I. nie były różowe, niby słyszał Adrię rozmawiającą z Iwoną, potem niby nawet wstał i jakiś tam balkon mu ją zasłaniał wiec nic nie widział - zastanawiająca niejasność faktów
+ był w domu z Iwony matką więc raczej nie poszedł Iwonie na przeciw żeby je coś zrobić

to i wiele innych "faktów" znanych oczywiście z mediów, oraz Waszych wypowiedzi powoduje że powoli nie wiem jakie mam zająć stanowisko w tej sprawie...
skłaniam się ku najprostszym rozwiązaniom....
Iwona wyszła z DC, towarzystwo trochę to "poprzeżywało", podzwoniło, w końcu im się znudziło, rozjechali się do domów spać, niektórych ruszało sumienie , że poszła sama więc się denerwowali, tymczasem ona sobie spokojnie szła, doszła do tego Czarnego Dworu i tam spotkała znajomych wracających z innej imprezy którzy zaproponowali jej zeby pojechała gdzies dalej z nimi ... a potem ???? nie wiemy co sie stało, i gdzie pojechali

Edytowane przez ry-bcia
Czas edycji: 2010-09-27 o 01:13
Stary 2010-09-27, 01:26   #1819
burgund1234
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ry-bcia Pokaż wiadomość
a może przy wejściu nr 63 złapała taksówke i uprowadził ją taksówkarz bo nie zapłaciła za kurs pod domem

Masz prawo zachować milczenie - wszystko co powiesz może być użyte przeciw tobie...
przykre ale prawdziwe

ok przebrnęłam przez dzien dzisiejszy i powiem krotko, sama nie wiem już w co wierzyć a w co nie....
1. MAMA IWONY
- z 1 stron atakuje bezpodstawnie Pawła (czyt. bez dowodów),
+ z 2 strony "na wojnie i w miłości wszystko dozwolone" a jak to mówią nie ma nic silniejszego niż miłość matki do dziecka (zakładam oczywiście normalny ułkad matka-dziecko nie jakieś tam patologie), nie mam dzieci ale myślę, że mogłabym zachowywać się nie racjonalnie gdyby zaginęło moje dziecko i przepraszam za wyrażenie ale ... waliło by mnie kto na tym ucierpi
2. MATKA PAWŁA
+ kobieta wydaje mi sie rozsądna, broni własne dziecko, wszystko co mówi jest w miarę logiczne, poza konkubentem o którym dyskutowaliście ale jak dla mnie to nieistotna pierdoła ...
- z drugiej strony czy gdyby wiedziała że jej syn jest winny zachowałaby sie inaczej??? pewnie nie ... w końcu to matka
3. PAWEŁ
zasadniczo myślę, że jest niewinny
+ pomysł z wyskakiwaniem przez okno i wracaniem tą samą drogą w godz ok 6-7 (uprowadzenie, ukrycie ciała itd troche chyba trwa) kiedy to w dobie moherowych beretów wstających o 7 rano całe osiedle "tętni " życiem jest dla mnie bezsensowny
- z 2 strony jego szybka reakcja mogąca świadczyć o tym że wiedział ze coś niedobrego sie wydarzyło
4. ADRIA
- totalna skleroza - jak można nie pamiętać o co pokłóciła sie z koleżanką skoro wałkowała z nią zapewne temat tej kłótni przez telefon
+ czy w wieku 17-19 lat nie mozna pokłócić się po prostu o faceta?? czy fakt że koleżanka walnęła focha i nie chciała u niej spać świadczy o tym że wynajęła mordercę na zlecenie i wskazała mu trasę którą szła Iwona ?
5. PAN PIOTR
- relacje z I. nie były różowe, niby słyszał Adrię rozmawiającą z Iwoną, potem niby nawet wstał i jakiś tam balkon mu ją zasłaniał wiec nic nie widział - zastanawiająca niejasność faktów
+ był w domu z Iwony matką więc raczej nie poszedł Iwonie na przeciw żeby je coś zrobić

1. po pierwsze skąd wiesz, ze bezpodstawnie? a po drugie nie wiadomo czy atakuje czy nie została wmanipulowana przez pismaków.

3. mógł wyjść oknem i już tam nie wracać. czy jest nagrane, jak wychodził kiedy jechał szukać Iwony? nie wiemy
a ja bym się na tym właśnie opierała broniąc się.
to jest tylko czysta teoria bez podejrzeń.

ta wersja, że mogłaby się z kimś spotkać pasuje do godzin na monitoringu.

4 Może Adria nie chciała wychodzić, bo się dobrze bawiła z kolegą, ktory się podobał Iwonie a ta nie chciała zostawiać ich razem i dlatego po pierwszej kłótni wróciła. To by tłumaczyło te wyzwiska.

Znajomych z innej imprezy? Może z tej na, której była Kasia?

---------- Dopisano o 01:26 ---------- Poprzedni post napisano o 01:17 ----------

Cytat:
Napisane przez bezuczuciowa Pokaż wiadomość
nie widzi?

jak nam wszystkim włącznie z Tobą
na szczęście nie ale ja nie szkaluje mamy Iwony jak Kimikika i ty.
Ja jej nie oceniam tylko jej z całego serca bronię przed takimi babami jak Wy.
I przykre jest, ze wogole śmiecie to robić , nie mając zielonego pojęcia o jej uczuciach i sytuacji.
A Kimikika zamiast interesowac się moim stanem emocjonalnym powinna pomyśleć o stanie emocjonalnym pani Iwony.

Czas edycji: 2010-09-27 o 01:57
Stary 2010-09-27, 01:29   #1820
ry-bcia
Zadomowienie

Cytat:
1. po pierwsze skąd wiesz, ze bezpodstawnie? a po drugie nie wiadomo czy atakuje czy nie została wmanipulowana przez pismaków. - tego oczywiście nie wiemy , zakładam że bezpodstawnie bo nikt nam nie przedstawił dowodów jego winy

3. mógł wyjść oknem i już tam nie wracać. czy jest nagrane, jak wychodził kiedy jechał szukać Iwony? nie wiemy
a ja bym się na tym właśnie opierała broniąc się.
to jest tylko czysta teoria bez podejrzeń. - zakładam, że skoro pojawiło sie słowo "alibi" oznacza ono, że wszedł do klatki ok 4 i wyszedł z niej na poszukiwania Iwony - to oczywiście wie tylko policja

ta wersja, że mogłaby się z kimś spotkać pasuje do godzin na monitoringu.

4 Może Adria nie chciała wychodzić, bo się dobrze bawiła z kolegą, ktory się podobał Iwonie a ta nie chciała zostawiać ich razem i dlatego po pierwszej kłótni wróciła. To by tłumaczyło te wyzwiska.

Znajomych z innej imprezy? Może z tej na, której była Kasia?
dlatego nie wiem już w co wierzyć
Stary 2010-09-27, 01:44   #1821
burgund1234
BAN stały

Cytat:
Kimikika- wiesz co, jak czytam Twoje posty to mnie krew zalewa. Uważasz chyba, że jesteś Alfą i Omegą. Masz jakieś dziwne teorie, owszem może i czasami trafne, ale bez przesady - nie ma się czym zachwycać. Odszczekujesz wszystkim jak Ci się tylko podoba.
Mam wrażenie, że udajesz mądrzejszą niż jesteś, a jesteś tylko za szkłem komputera i tak naprawdę może nie wiele wiesz o życiu.
Owszem Twoje posty bywają źródłem bogatego słownictwa i mądrości, ale z pewnością nie życiowej, jak dla mnie tylko czysto teoretycznej.
Jesteś zarozumiała, przemądrzała i momentami nie do zniesienia.
I z pewnością wysmarujesz mi posta, jaka to jesteś sprawiedliwa, ale przecież pojęcia nie masz, co czuje mama Iwony, ani Pawła.

Gdybyś straciła kiedykolwiek kogoś, kogo kochasz i kto jest z Twojej krwi i kości - czytaj DZIECKO- to uwierz mi, że miałabyś głęboko gdzieś, czy twoje działania kogoś ranią, bolą i są niesprawiedliwe. Prawda jest taka, że człowiek - w zasadzie każdy - dba o swoje dobro i dobro swojej rodziny.
Mama Pawła ma takie sama prawa jak mama Iwony- OK. Ale niestety mama Pawła jest w zupełnie innym położeniu niż mama Iwony.
Ma swoje dziecko na miejscu.
Iwony nie ma i może już nigdy nie będzie, a co gorsza sprawcy/ sprawca nie zostaną ukarani.

Martwicie się zaginięciem Iwony, a gaworzycie sobie przez kilka postów o konkubinacie

Janusz G- z przykrością czytam, jak dziewczyny jadą na Ciebie. Tak jest z "polaczkami", dzisiaj są Twoim przyjacielem, a jutro wrogiem.
Tylko ciekawe, która z Was rzuciłaby kamieniem?!
Dosłownie.
Każdy człowiek zdolny jest do wielu rzeczy, o których nie ma zielonego pojęcia.
klask i:

o tym konkubinacie to ja zaczęłam bo uważam , że matka Pawła nie powinna była tego mówić.
Ale nikt mnie nie zrozumiał i zjechały z tematu.

Co do Kimikiki w pełni się z Tobą zgadzam i też mam dość tego odszczekiwania, durnych tekstów o stanie emocjonalnym, bo wczoraj napisałam jedno a dziś uważam inaczej i niestety nie po jej myśli.
Kimikika żebyś nie musiała się powtarzać wysmaruj posta do nas obu razem.

Czas edycji: 2010-09-27 o 01:59
Stary 2010-09-27, 02:18   #1822
kingincrimson
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mmm3m Pokaż wiadomość
ej, człowieku, kłótnie o twoim forum przenieś na priw albo na swoje forum,. od wizażu wara z takimi dyskusjami.
ja was nie lubię bo mi też kasowaliście posty mimo, że w grzeczny sposób napisałam co myślę o tym czy tamtym co było nie po waszej myśli. koniec tematu z mojej strony, mam nadzieję, że ty też już w tej sprawię się tu nie odezwiesz, od tego mas swoją stronę.
Nadzieja dobra rzecz, niestety czasem złudna.
Możesz nas nie lubić, przymusu nie ma.
Ale co do "wara od..." - to u nas nikt nic takiego nie usłyszał. To raz. Dwa - czy moja wypowiedź miała w sobie cokolwiek z kłótni?
Trzy - nie ja zacząłem dyskusję o oficjalnej stronie. Ktoś zarzucił mi, że kasujemy wszystko, co jest "nie po naszej myśli" (cokolwiek to znaczy), więc tylko poprosiłe o przykład. A zamiast przykładu dostałem "wara".
Całkiem nieźle. Ale na mnie to nie zadziała.

Edytowane przez kingincrimson
Czas edycji: 2010-09-27 o 02:24
kingincrimson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 02:27   #1823
ry-bcia
Zadomowienie

Cytat:
Kimikika- wiesz co, jak czytam Twoje posty to mnie krew zalewa. Uważasz chyba, że jesteś Alfą i Omegą. Masz jakieś dziwne teorie, owszem może i czasami trafne, ale bez przesady - nie ma się czym zachwycać. Odszczekujesz wszystkim jak Ci się tylko podoba.
Mam wrażenie, że udajesz mądrzejszą niż jesteś, a jesteś tylko za szkłem komputera i tak naprawdę może nie wiele wiesz o życiu.
Owszem Twoje posty bywają źródłem bogatego słownictwa i mądrości,ale z pewnością nie życiowej, jak dla mnie tylko czysto teoretycznej.
Jesteś zarozumiała, przemądrzała i momentami nie do zniesienia.
I z pewnością wysmarujesz mi posta, jaka to jesteś sprawiedliwa, ale przecież pojęcia nie masz, co czuje mama Iwony, ani Pawła.

Gdybyś straciła kiedykolwiek kogoś, kogo kochasz i kto jest z Twojej krwi i kości - czytaj DZIECKO- to uwierz mi, że miałabyś głęboko gdzieś, czy twoje działania kogoś ranią, bolą i są niesprawiedliwe. Prawda jest taka, że człowiek - w zasadzie każdy - dba o swoje dobro i dobro swojej rodziny.
Mama Pawła ma takie sama prawa jak mama Iwony- OK. Ale niestety mama Pawła jest w zupełnie innym położeniu niż mama Iwony.
Ma swoje dziecko na miejscu.
Iwony nie ma i może już nigdy nie będzie, a co gorsza sprawcy/ sprawca nie zostaną ukarani.
to może podziel się z nami swoim życiowym doświadczeniem lub inaczej swoją "mądrością" życiową

czy takie słowa należą sie tylko za to że ktoś wyrazi swoje zdanie ??? no cóż, jak w tym kraju ma być dobrze, jak za bronienie swojego zdania człowiek zostaje uznany za zarozumiałego, przemądrzałego i nie do zniesienia

zgadzam sie z tym, że gdybym straciła dziecko prawdopodobnie miałabym gdzieś czy moje działania kogoś ranią, ale z 2 strony gdyby moje dziecko było bezpodstawnie oskarżane o porwanie/morderstwo (bo jak do tej pory nie znamy żadnych oficjalnych dowodów obciążających Pawła) to też miałabym gdzieś czy moje słowa/działania ranią osoby które rzucają te oskarżenia w mediach
Stary 2010-09-27, 02:43   #1824
kingincrimson
Raczkowanie

Kilka słów wyjaśnienia.
Paweł nie był tymczasowo aresztowany. Był zatrzmyany na 48h.
Żeby rozwiać wątpliwości:
zatrzymanie - środek przymusu w postaci pozbawienia wolności, jaki ma prawo zastosować policja lub inne uprawnione organy ścigania w stosunku do osoby podejrzanej, jeżeli istnieje uzasadnione przypuszczenie, że popełniła ona przestępstwo i jednocześnie zachodzi obawa, iż się ukryje lub zatrze ślady przestępstwa.
W trakcie zatrzymanie sprawdzone zostały Pawła samochody i nieruchomości a także podjęte inne działania.
Tak, wiem co powiecie. Że skoro został wypuszczony, to znaczy, że jest niewinny.
Nie do końca tak jest - owszem, nie znaleziono dowodów pozwalających na postawienie mu zarzutów i skierowanie do sądu wniosku o areszt tymczasowy. I jak najbardziej w świetle prawa jest niewinny.
Ale - żeby uzyskać nakaz zatrzymania, podejrzenie popełnienia przestępstwa musi być naprawdę poważnie uzasadnione. W innym wypadku, kiedy zatrzymany uzna, że zatrzymanie było bezpodstawne, ma prawo wniesienia zażalenia do sądu, który niezwłocznie (w terminie instrukcyjnym do 7 dni) je rozpatruje i w razie uznania bezpostawności zatrzymania poleca natychmiastowe zwolnienie zatrzymanego lub - jeśli zwolnienie to już nastąpiło - orzeka o bezprawności zatrzymania co jest podstawą do roszczenia o odszkodowanie za bezprawne pozbawienie wolności.
Paweł takiego zażalenia nie wniósł. Oczywiście wiem, że mógł po prostu nie chcieć się w to bawić. Ale jednak dziwi mnie to, bo sądy są teraz dość skore to stwierdzania bezzasadności zatrzymania. Ale ok, w jego głowie nie siedzę.
Jestem jednak gotów założyć się, że policja nadal traktuje go jako podejrzanego. Dlaczego? Porównuję zachowania policji po zatrzymaniu Pawła i po sprawie z "podejrzanym" znajomym policjantem. Został on przesłuchany i zaraz potem rzecznik prokuratury wydał oświadczenie, w którym stwierdzał, że jest absolutnie pewne, że nie miał on żadnego związku ze sprawą. Zrobił to właśnie po to, żeby jasno i konkretnie pokazać, że wobec niego policja ani prokuratura nie mają już żadnych podejrzeń.
Czy jakakolwiek podobna wypowiedź padła w temacie Pawła? Nie.
Dla mnie to jest najważniejsze, nie jakiekolwiek domysły czy hipotezy.
Jeśli prokurator czy ktoś z policji wyda oficjalne oświadczenie ws. Pawła, że nie ma on żadnego związku ze sprawą, zachowam się (i przypuszczam, że reszta modów na oficjalnym forum) tak samo, jak w sprawie policjanta - czyli zacznę go bronić przed jakimikolwiek atakami ze strony użytkowników. Póki co - nie mam do tego podstaw. A znacznie większe podstawy mam, patrząc po działaniach policji, do uznania go za podejrzanego.

Czas edycji: 2010-09-27 o 02:44
Stary 2010-09-27, 02:51   #1825
carolinascotties
Zakorzenienie

Przykre, kiedy w tak delikatnej sprawie niektorzy nie maja sil, by powstrzymac sie od zlosliwosci i zbednych, bo negatywnych emocji.

Przypominam postanowienia Zlosliwca -

"Informuję, że w nowym wątku zaostrzam jeszcze bardziej zasady moderacji. Oznacza to, że atak na inną osobę, offtop i zwykle uznawane u nas za lekkie przewinienia równoznaczne będą z otrzymaniem 3 pkt karnych. Po dwóch przewinieniach oznacza to też 6 punktów, czyli ban stały i dożywotni."

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2903

Spokojnej nocy.

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA

Edytowane przez carolinascotties
Czas edycji: 2010-09-27 o 02:52
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 02:52   #1826
ry-bcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kingincrimson Pokaż wiadomość
Porównuję zachowania policji po zatrzymaniu Pawła i po sprawie z "podejrzanym" znajomym policjantem. Został on przesłuchany i zaraz potem rzecznik prokuratury wydał oświadczenie, w którym stwierdzał, że jest absolutnie pewne, że nie miał on żadnego związku ze sprawą. Zrobił to właśnie po to, żeby jasno i konkretnie pokazać, że wobec niego policja ani prokuratura nie mają już żadnych podejrzeń.
Czy jakakolwiek podobna wypowiedź padła w temacie Pawła? Nie.
no cóź Paweł nie pracuje w POLICJI po cóż mieliby go oczyszczać, wiadomo że jeżeli policjant jest nie winny należy to podkreślić
Stary 2010-09-27, 03:01   #1827
kingincrimson
Raczkowanie

Cytat:
no cóź Paweł nie pracuje w POLICJI po cóż mieliby go oczyszczać, wiadomo że jeżeli policjant jest nie winny należy to podkreślić
Czyli idąc tym tokiem rozumowania policjantem był też znaleziony gdzieś na ławce mężczyzna wzięty początkowo za "pana ręcznika". Bo po jego przesłuchaniu policja też wydała oświadczenie, że nie ma on żadnego związku ze sprawą.
Czyli pijaczek z ławki (to nie obrażanie, tylko stwierdzanie faktu - zanim mógł zostać przesłuchany, spędził nieco godzin na trzeźwieniu) był policjantem... nieźle.
Stary 2010-09-27, 03:07   #1828
ry-bcia
Zadomowienie

chodziło mi bardziej o to że policjanta należało jak najszybciej oczyścić z zarzutów skoro był nie winny - to w koncu poważany zawód, a na ręcznika skierowane były oczy całego kraju - musieli coś powiedzieć o tym bezdomnym
ps. a swoje złośliwości zostaw sobie na swoje beznadziejne forum

Edytowane przez ry-bcia
Czas edycji: 2010-09-27 o 03:16
Stary 2010-09-27, 03:19   #1829
kingincrimson
Raczkowanie

Cytat:
chodziło mi bardziej o to że policjanta należało jak najszybciej oczyścić z zarzutów skoro był nie winny - to w koncu poważany zawód, a na ręcznika skierowane były oczy całego kraju - musieli coś powiedzieć o tym bezdomnym
Mhm, ale tak, jak najpierw najgłośniejszy był ręcznik (wydane oświadczenie), potem policjant (wydane oświadczenie), to teraz "najgłośniejszym podejrzanym" jest Paweł. A w jego przypadku oświadczenia o braku jego związku z zaginięciem Iwony nie ma. O tym mówię - że do tej pory nie ważne, czy osobą na celowniku był policjant czy nie policjant - jeśli potwierdzało się, że nie ma związku z zaginięciem, było w tej sprawie wydawane oświadczenie. Więc nie ma znaczenia, że ktoś był policjantem, skoro w sprawie niepolicjanta wydane zostało takie samo oświadczenie.
A w sprawie Pawła nie ma jakiegokolwiek oświadczenia.
Czyli pewna różnica jest.

ps. wzajemnie. (i to nie jest moje forum)

Czas edycji: 2010-09-27 o 03:21
Stary 2010-09-27, 03:25   #1830
Amaryllis
Przyczajenie

Cytat:
No dokładnie.

Powiem tyle: z Twoich postów przebija niewiarygodna wprost złośliwość, masz z góry ukłutą teorię której z godną podziwu konsekwencją się trzymasz. Czy słusznie, nie mnie osądzać.

Stajesz w obronie osób towarzyszących Iwonie w
feralny wieczór (wg mnie prawidłowo, ciężko ferować wyrokami nie znając zapewne ani 1/10 faktów które miały tam miejsce) skąd więc te nacechowane znacznie mniejszą dbałością o formy i zasady savoir-vivre`u wypowiedzi jeśli tyczą samej Iwony ? Bo, wybacz, przykłady są tak jaskrawe, że zaczynam podejrzewać iż to jakiś kompleks...

Antycypując Twoją odpowiedź - jestem osobą bezstronną, nie wiem co się wydarzyło, nie wiem kto jest winny i w jakim stopniu, nie było mnie tam, nigdy nie widziałam Dream Clubu na oczy. Wyroków broń Boże nie wydaję, osądzać nie mam zamiaru. Do osób z towarzystwa jak i do samej Iwony mam stosunek obojętny, aczkolwiek życzę jej- jak i wszystkim pozostałym zaginionym - zdrowego powrotu do domu.

Uporczywe dzielenie na dwa obozy, które - jak podejrzewam - tu panują (Iwona z rodziną vs towarzysze) jest dreptaniem w miejscu stanowiącym doskonały podkład do sprzeczek.

Cytat:
Napisane przez Loczek90 Pokaż wiadomość
Boże. Co tu się dzieje? Może Iwona to, może Paweł to, może Adria to. Mama Iwony to. Ludzie, MOŻE się opanujecie? Ostatnimi razy sami szkalowaliście P i A, a teraz jakaś chora nagonka na mamę Iwony. Wybielajcie teraz Pawła, bądźcie za mamą Pawła a jak się coś okaże (przypuszczenie) to jak chorągiewki zmienicie zdanie. Porażające jest to co się tutaj dzieje.
Aha - i proszę nie pisać, że "Boże, jak nie pasuje to nie czytaj". Dziękuję.
Czytanie forum miejscami przypomina wizytę na targu...

I jeszcze co do wypowiedzi mamy Pawła.
Mnie także, jak na kilku osobach tutaj, nieprzyjemnie ukłuło słowo 'konkubent'. Jedno słówko, a ile może... Konkubent, czyli brak ślubu (Polska to nie państwo wyznaniowe, ślub cywilny załatwia takie sprawy w 110%), niby nic ale pojawia się obraz rodziny, powiedzmy sobie wprost, mającej mało wspólnego z moralnym stylem życia, być może zaniedbującą dorastającą córkę (plus kolejny "przytyk" do państwa K. jakoby podczas powrotu córki spali). W jednym jeszcze momencie pani ? (nie znam imienia, przepraszam) napomina, że zawsze dbała o towarzystwo syna (jeśli przekręciłam słowa, ponownie przepraszam, z grubsza oddałam sens wypowiedzi) i znowu aluzja pod adresem Iwony - która, jak wynikałoby to z kontekstu, wg tych słów do takiego towarzystwa najwidoczniej się nie zaliczała.
Wnioski, które nasunęły mi się po wysłuchaniu wypowiedzi - pani zaskakująco inteligentna, elokwentna, poza wymienionymi szpileczkami, stonowana, znacznie bardziej medialna od syna. Uważam, że to wystąpienie było znacznie lepszym posunięciem niż wystawienie mniej `wyrobionego` syna.

I ode mnie.
Sprawa Iwony jest niebywale medialna, przebijająca siłą oddziaływania wszystkie inne, mniej widowiskowe - przepraszam za użycie nieodpowiedniego w tym kontekście słowa - zaginięcia. Młoda, atrakcyjna dziewczyna, nadmorski kurort, nocne życie klubów od + 21 lat, tajemnicze zniknięcie, cała masa pojawiających się zagadek i wykluczających faktów.
Ktoś już to wspomniał, to wszystko przypomina film Davida Lyncha, pozostaje mieć nadzieję, że ta akurat historia będzie w finale znacznie mniej mroczna niż to się wydaje.

Gorąco trzymam za to kciuki.
I faktycznie, w tym wypadku Iwona jest najważniejsza, obojętnie jak bardzo egoistycznie i mało empatycznie dla kogoś to zabrzmi.

Pozdrawiam wszystkich tu piszących

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości