Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15 - Strona 169 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-27, 12:24   #5041
Karla_17
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15

MamaKasia, dokładnie i bałam się czy mnie polubią, chociaż nie znaja i czy nie oleją;P ale gdzie tam, tutaj są równe kobietki

zlotqo, preparacik jest tani 11,99 w rossmanie perfecta wyszczuplanie, ja wybrałam serię terapia chlodząca, bo dukan coś tam pisał o takich rzeczach a i ogólnie to stosuję nivelazone, krem do ujędrniania piersi z efektem push up bo fakt, piersi mi się zmniejszyły z E na D, ( ciesze się ) ale żebym po diecie chociaz zostala z duzym C albo malym D, to wolę stosować ten krem push up z kremow ujedrniajacych najbardziej go kocham, bo efekty są super po prostu nie chcę, żeby moj biust był obwisły;/

Smutno, samotnie.
Karla_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 12:40   #5042
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez iustice Pokaż wiadomość
czesc
ale tutaj tempo... ostatnio zagladałam wieczorem w piątek i było 153strony a tu dzis 168
znow zwracam sie z pytaniem bo stwierdzam, ze Wy macie juz taka wiedze i doswiadczenie ,ze nie warto szukac informacji gdzies indziej;-)

chodzi mi o suplementy proteinowe (takie jak dla kulturystow np.) czy myslicie ze warto pic takie koktajle?
czy moze to juz bedzie przesada z tym bialkiem?

Ja jak narazie jestem super zmotywowana wiec wyszukuje sobie coraz to nowsze pomysly na dodatkowe urozmaicenie, dzis mija dokladnie tydzien od kiedy zaczelam dietke i juz -6kg HURRRRAAAA
Doktorek ich nie zaleca. Co za dużo, to niezdrowo.

Cytat:
Napisane przez MamaKasia Pokaż wiadomość
Sparta jestem na II, ale doczytałam w naszej biblii, że:
"Nabiał z aspartamem jest dozwolony".
"Chudy nabiał o owocowych smakach jest dozwolony w umiarkowanej liczbie (do dwóch porcji dziennie), jednak co, którzy chcą uzyskać piorunujące efekty kuracji, powinni go unikać w fazie uderzeniowej"

Więc jak to w końcu jest???
Nabiał z aspartem jest jak najbardziej ok. Ale jak w PL takowy znajdziesz, to daj szyko znać. Tak samo jogurty owocowe, na aspartamie i z pulpą owocową (a nie z kawałkami owoców) są dla nas. Z tymi produktami jest jednak tak jak z yeti: podobno istnieją, ale nikt ich nie widział.

Cytat:
Sparta dzięki wielkie
Wykorzystam Cię jeszcze i zapytam o jogurty naturalne. Ja w zasadzie jem tylko Zotta. Wiem, wiem, ma 3% tłuszczu ale jest pyszny
Tak sobie myślę, że skoro serek wiejski lekki ma też 3% i wszystkie go wcinamy to może taki jogurt też przejdzie? Jak myślicie?

A jeśli nie to podpowiedzcie mi jaki jest smaczny jogurt naturalny niskotłuszczowy?

Dziś będę robić pasztet z piersi indyka i wątróbki; praktykowała to może któraś?
Nabiał do 5% tłuszczu, także jest jak najbardziej ok. Ważne, żeby suma tłuszczu i węglowodanów była niższa niż ilość białka (czytamy tabelki, czytamy ).
Stary 2010-09-27, 12:46   #5043
Samanti83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karla_17 Pokaż wiadomość
zlotqo, preparacik jest tani 11,99 w rossmanie perfecta wyszczuplanie, ja wybrałam serię terapia chlodząca, bo dukan coś tam pisał o takich rzeczach
Ja też używam tych preparatów!Całej serii na cellulit,rozstępy,ujędrni anie brzucha i do biustu i musze przyznać ze jestem z nich zadowolona
Tanie i dobre!!!Kupowałam juz bardzo drogie kremy sobrych marek i nie było takiego efektu jak po tych!!

Start: 70kg 170cm
22.10 : 65 kg powoli to idzie ale Dukam dzielnie dalej
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1-SUKCES!!Mój cel to 59kg
Samanti83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 12:47   #5044
olka0412
Raczkowanie

MamaKasia niestety na activi nie podają zawartości tłuszczu w %. podejrzewam ,że pewnie super mało nie ma, ale dzieki niej nie mam aż tak dużych problemów z porcelanką.

co do kosmetyków ja stosuje z firmy eveline i też jestem zadowolona
plus do tego masażyk specjalną szczotką. chyba z końskim włosiem.
jak na razie w udach mniej tylko o 2cm ale lepsze coś niż nic

66,7-65,2-64,2-63,1-62,8-...-55
olka0412 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 12:51   #5045
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie Dukanki
Podczytuję Was cały czas ale na wpisy się nie odważę, bo stanowicie taka zwartą grupkę, że aż szkoda Wam przerywać...
Mam małe pytanie, jaki jogurt owocowy jest słodzony aspartam? Sprawdzałam jogobelle light ale ma oprócz niego syrop glukozowo-fruktozowy.
Oj, no weź, bez jajców - nie gryziemy...
Jogurty owocowe dostępne w PL są z zawartością owoców lub soków owocowych, a owoców nam nie wolno, więc forget

Cytat:
czesc
ale tutaj tempo... ostatnio zagladałam wieczorem w piątek i było 153strony a tu dzis 168
znow zwracam sie z pytaniem bo stwierdzam, ze Wy macie juz taka wiedze i doswiadczenie ,ze nie warto szukac informacji gdzies indziej;-)

chodzi mi o suplementy proteinowe (takie jak dla kulturystow np.) czy myslicie ze warto pic takie koktajle?
czy moze to juz bedzie przesada z tym bialkiem?

Ja jak narazie jestem super zmotywowana wiec wyszukuje sobie coraz to nowsze pomysly na dodatkowe urozmaicenie, dzis mija dokladnie tydzien od kiedy zaczelam dietke i juz -6kg HURRRRAAAA
Dukan dopuszcza, ale NIE POLECA substytutów proteinowych. Poleca naturalne źródła białeczka. Pewnie raz na jakiś czas można sobie wciągnąć coś takiego, ale nie za często.

Cytat:
Sparta jestem na II, ale doczytałam w naszej biblii, że:
"Nabiał z aspartamem jest dozwolony".
"Chudy nabiał o owocowych smakach jest dozwolony w umiarkowanej liczbie (do dwóch porcji dziennie), jednak co, którzy chcą uzyskać piorunujące efekty kuracji, powinni go unikać w fazie uderzeniowej"

Więc jak to w końcu jest???
No tak właśnie, że we Francji pewnie mają owocowe smaki bez owoców, a u nas niet takowych...

Cytat:
Sparta dzięki wielkie
Wykorzystam Cię jeszcze i zapytam o jogurty naturalne. Ja w zasadzie jem tylko Zotta. Wiem, wiem, ma 3% tłuszczu ale jest pyszny
Tak sobie myślę, że skoro serek wiejski lekki ma też 3% i wszystkie go wcinamy to może taki jogurt też przejdzie? Jak myślicie?
A jeśli nie to podpowiedzcie mi jaki jest smaczny jogurt naturalny niskotłuszczowy?
Z jogurtami, kefirami, maślankami i mlekiem trzeba ostroznie, gdyż ponieważ zawierają dużo węglowodanów. Raczej jako dodatki je stosować niz jako posiłek sam w sobie...

Cytat:
Dziewczyny, a propos skóry. Wprawdzie jestem dopiero 10 dzień na dukanie ale skóra się zmienia, robi się bardziej zwarta, mniej galaretowata.
Ja stosuję pilingi z kawy tak ze 2- 3 razy w tygodniu i mi to pomaga.
Z mazidłami do ciała jest ten problem, że trzeba ich używać stale bo problem wraca
Ooooo, peeling z kawy - nasz stary przyjaciel

MIRKAAA, gdzie jesteś!!!!!!!
Agnese69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 12:51   #5046
Kasiulek1029
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Nabiał do 5% tłuszczu, także jest jak najbardziej ok. Ważne, żeby suma tłuszczu i węglowodanów była niższa niż ilość białka (czytamy tabelki, czytamy ).
Jogurty o najlepszych parametrach sa z firmy Jovi, tam masz albo 0%, albo 1%, sa bardzo dobre i tanie jakby co do nabycia np. w Tesco

Cytat:
Napisane przez Samanti83 Pokaż wiadomość
Ja też używam tych preparatów!Całej serii na cellulit,rozstępy,ujędrni anie brzucha i do biustu i musze przyznać ze jestem z nich zadowolona
Tanie i dobre!!!Kupowałam juz bardzo drogie kremy sobrych marek i nie było takiego efektu jak po tych!!
Ja uzywam z Eveline rozgrzewajacego i w sumie moze i on dziala (nie wiem jak by wygladala moja skora po utracie kg bez jego uzywania) ale chyba jak skoncze go to kupie cos innego i bede porownywac efekty
Kasiulek1029 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 12:55   #5047
MamaKasia
Raczkowanie

GG do MamaKasia

Agnes69 hmmm, piszesz, że nie gryziecie? Czyli jak, połykacie w całości, tak?

MamaKasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 13:26   #5048
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sparta Pokaż wiadomość
Mam bańki chińskie, dobre są na cellulit hahahaha
a zrobisz mi?

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Karla_17 Pokaż wiadomość
MamaKasia, ja też miałam to co ty, może jeszcze troszke mam. Jednak myślę, że się tu zadomowiłam i trochę zżyłam z dukankami;* ( mam nadzieje, że tak jest,a jest? )
jest

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Napisane przez zlotqo Pokaż wiadomość
a co do uciekania na III to nie zostawiajcie mnie samej! ja wiem że trochę grzeszę i wogóle... ale do pierwszego celu mam 3 kg
jajestem na III a nigdzie nie poszlam
mnie to nikt nie pochwali....

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Napisane przez olka0412 Pokaż wiadomość
co do kosmetyków ja stosuje z firmy eveline i też jestem zadowolona
plus do tego masażyk specjalną szczotką. chyba z końskim włosiem.
jak na razie w udach mniej tylko o 2cm ale lepsze coś niż nic
ja tez mam Eveline. wyszczuplajacy i do biustu. i jestem bardzo zadowolona. a masuje sie rekawica z wypustkami, widzialyscie foty prawda?

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Agnese69 Pokaż wiadomość
Ooooo, peeling z kawy - nasz stary przyjaciel

MIRKAAA, gdzie jesteś!!!!!!!
no wlasnie
dzis wieczorem kawa bedzie na dupsku jak to MISSINES mowila: "UCIORAM SIE KAWA"!!!!!!!!!! a potem bede sie glaskac

gdzie one obie sie podzialy, co???????????????

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
polykamy, polykamy, ale tylko chude kurczaki

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

a to Wam jeszcze powiem, ze wynalazlam nowa chorobe, nazywa sie syndrom HTR (skrot od kierowniczki, tylko )

jak ja widze to mam odwrotnosc zatwardzenia

dzis juz dwa razy sie chowalam w firmowym kibelku...
juz nie mowie nic o tym, ze TŻ wiozl mnie do pracy (7minut piechota od domu, przez park) bo prawie sie rano jak pomyslalam, ze zaraz ide do pracy

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

czy bedzie dzieki temu spadek?
Aleksandra_M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 13:32   #5049
SimplyDivine
Zakorzenienie

Jak ktos ma ochote na jogurt owocowy to bierzemy jogurt naturalny o niskiej zawartosci tluszczu lyb serek homogenizowany naturalny (do 5% tluszczu) i dolewamy syropu z Lidla (wisniowy lub malinowy) lub robimy wywar z herbatki owocowej, studzimy, dolewamy, merdamy i wcinamy

Wszyyyytskoooo jesssst doooo duuuuupyyyyy
Stary 2010-09-27, 13:37   #5050
olka0412
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aleksandra_M Pokaż wiadomość
a zrobisz mi?

jajestem na III a nigdzie nie poszlam
mnie to nikt nie pochwali....

to ja Cię chwale ,że tu z nami trwasz

66,7-65,2-64,2-63,1-62,8-...-55
olka0412 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 13:41   #5051
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Napisane przez sweeney Pokaż wiadomość
Ja jestem na TAK !
oooo i ajnie, wiec do listy dopisana

Cytat:
No wiesz co! Co mu odbiło? Okres ma czy co? Naprawdę zachował się paskudnie i miałabyś prawo focha na plecach nosić. Boże, FACECI!
powiem ci ze sama nie wiem, o co chodzi, dzis np kupil mi mini pizze pepperoni, ktora uwielbiam i powiedzial ze specjalnie dla mnie kupil bo ja lubie prawie sie zlamalam, ale chwycilam za sopocka i sie udalo nie zgrzeszyc

Cytat:
Napisane przez SimplyDivine Pokaż wiadomość
No to podukaj grzecznie az te 4 kg (czemu akurat 4 wymyslilas dla dziewczyn twinsplus1?) spadna i zmykaj na III gdzie chlebek masz codziennie
a bo dziewczyny cos pisaly, ze maja cos kolotego do zrzucenia

Cytat:

[/COLOR]
tez by mi bylo smutno
nie lubie czegos takiego i wspolczuje [COLOR="Silver"]
dzieki kochana , ja takze ci wpsolczuje, takiego zafajdanego stazu, obys znalazla sobie jakas fajna prace

witam sie z wami z rana przy 2 snaidaniu, w postaci kostki chudego polskiego serka (troche suchy przez to jest, ale co tam) i polskiej sopockiej niebo w gebie

a teraz wracam was sobie podczytac

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 13:42   #5052
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
Noooo... połykamy bez przeżuwania

Cytat:
Jak ktos ma ochote na jogurt owocowy to bierzemy jogurt naturalny o niskiej zawartosci tluszczu lyb serek homogenizowany naturalny (do 5% tluszczu) i dolewamy syropu z Lidla (wisniowy lub malinowy) lub robimy wywar z herbatki owocowej, studzimy, dolewamy, merdamy i wcinamy

Eeemmm, znaczy.... w sensie...?
Agnese69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 13:48   #5053
joanasz
Rozeznanie

Hejka
Cytat:
Napisane przez twinsplus1 Pokaż wiadomość
a strzle pewnie ze tak, wolalam bym mu sliwe pod okiem strzelic, ale przemoc w rodzinie, to zaraz mnie zamkna a kwiatow od niego to ja wieki nie widzialam ..... raczej sie nie przyczolga, bo cwiczenia zarzucil calkowicie i no oczywiscier dziekuje za oklaski no jak to bez kwiatow moj po kazdym moim fochu, a czasem sie zdaza, ze i bez kwiaty przynosi -oj musisz cus go podszkolic - chyba sie za bardzo przyzwyczail ze mu dobrze - a jak sie nie da ineczej to mu przywal niby niechcacy jaka patelniaze swej wlasnej slubnej se zarty robic....
alez 6 miesiecy na II, ja bym chyba padla, nie dalabym rady, tym bardziej wez sie w garsc, DASZ RADE, MUSISZ!!!!
MUSZEM, MUSZEM DaMY RADE
Cytat:
Napisane przez napoleonka74 Pokaż wiadomość
Witam,
No wiec tak jak się spodziewałam, wzrost o 500g. i po co mi to było???
Spadnie, spadnie - sie nie przejmowac
Cytat:
Napisane przez Samanti83 Pokaż wiadomość
..czy ta dieta jest dla mnie i czy na mnie zadziała.
Dziś mija drugi tydzień i co mi ubyło mało bo 2kg.
Czy te 2 kg to razem z uderzeniowa faza? chyba nie.1 kg na tydzien to jest najbardziej optymalny spadek ciala - co ty bys chciala po 5kg tygodniowo zrzucac? co by sie wtedy z twoja skora zrobilo -jak myslisz? wisiala by sobie smetnie, a tak ma czas sie ujedrnic w jakim stopniu - jest git, nie marudzic

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Cześć Dukanki (-nie)!
Widzę, że ostatnio panuje tutaj tendencja zwątpenia w dietę i jej skuteczne działanie..........
Także, podsumowując moją długą i nudnawą wypowiedź, bierzcie się kochen (ni) w garść i dukajcie. Waga Wam to z pewnością wynagrodzi.
Amen

Powitac
Ja dzis z nastawieniem bojowym - zero, no zero grzechow -ale juz jeden jest dopiero jem sniadanie -wazne jednak jest to .ze chyba w koncu odespalam moje znuzenie i inne cuda poprzeprowadzkowe
Gratuluje spadkow i zycze takowych wam i sobie.
Narka

Edytowane przez joanasz
Czas edycji: 2010-09-27 o 13:51
joanasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 13:51   #5054
Konczita
Zakorzenienie

jak tam szczypioreczki ? grzeszków nie było ? ja wróciłam z obiadku była sałatka z pomidorów brokuła i cebuli a do tego miałam pierś z grilla w sosie jogurtowym wszystko no palce lizać i nie musiałam gotować poprosiłam by wszystko było bez oliwy oleju i tym podobnych specyfików i sos na bazie samego jogurtu i proszę udało się było pyszne ! teraz ruszać się nie mogę ale leczo na drugi obiad już mi w kuchni pachnie

... to teraz lecę Was poczytać
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 13:52   #5055
Margotka_
Zadomowienie

Dzień dobry wszystkim dukającym

Własnie otworzyłam paczkę otrąb Kupca, w której dodatkowo jest 20g na spróbowanie otrąb granulowanych smakowych, i takie pytanie, czy my te otręby możemy? Generalnie skład węgli i białka jest porównywalny do zwykłych otrąb. Załączam fotkę.
Margotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 14:02   #5056
adrijah
Zakorzenienie

dzien dobry
wracam dzisiaj grzecznie na liczniku 81 co dziwne, wczoraj rano było 83, także nie ma jeszcze tragedii
trochę późno zaczynam dzień, bo poszłam spać późno i wstałam późno, do tego z bólem gardła i dopiero teraz przestało boleć, także idę zjeść spóźnione śniadanie 1/2 wędzonej makreli

PS. jadłospis postaram się skończyć dzisiaj, bo na razie pełne mam tylko 2 dni, w pozostałych są jeszcze luki do uzupełnienia

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Margotka_ Pokaż wiadomość

Własnie otworzyłam paczkę otrąb Kupca, w której dodatkowo jest 20g na spróbowanie otrąb granulowanych smakowych, i takie pytanie, czy my te otręby możemy? Generalnie skład węgli i białka jest porównywalny do zwykłych otrąb. Załączam fotkę.
nie możemy, bo one są owocowe. Zostaw je sobie na 3 fazę
Stary 2010-09-27, 14:02   #5057
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:

podpinam sie pod pytanie

matkooo jak jestem głodna a nie mam co zjesc ehhh
na obiad-omlet ehhhh bo otreby byly rano, a miesa nie mam rozmrozonego ehhhh ale za to jutro kotlety mielone
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 14:04   #5058
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:

Nie możemy, ponieważ one mają w składzie owoce. Obdaruj kogoś.
Stary 2010-09-27, 14:04   #5059
Margotka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adrijah Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Niestety nie mam opakowania, żeby zobaczyć dokładny skład, ale podejrzewam, że owoców to tam nie ma, jest to jedynie aromat, oraz wszystkie inne E nadające im smak. Tak jak wszystkie inne kolorowe, "świecące" napoje posiadające 0 węgli, a jednak smak owocowy mają, BEZ naturalnych owoców. Mógłby ktoś dotrzeć do opakowania i sprawdzić dokładnie ? :P Bo mam na nie smaka !

Edytowane przez Margotka_
Czas edycji: 2010-09-27 o 14:05
Margotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 14:10   #5060
adrijah
Zakorzenienie

a na opakowaniu w ogóle jest skład tych smakowych? mnie się wydawało, że gratisy pomijają, ale nie jestem pewna, bo ja teraz już jem otręby sante
Stary 2010-09-27, 14:11   #5061
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
dzien dobry
wracam dzisiaj grzecznie na liczniku 81 co dziwne, wczoraj rano było 83, także nie ma jeszcze tragedii
trochę późno zaczynam dzień, bo poszłam spać późno i wstałam późno, do tego z bólem gardła i dopiero teraz przestało boleć, także idę zjeść spóźnione śniadanie 1/2 wędzonej makreli

PS. jadłospis postaram się skończyć dzisiaj, bo na razie pełne mam tylko 2 dni, w pozostałych są jeszcze luki do uzupełnienia

tez planuje spisywac to co jem i zrobic menu ciekawe co z tego wyjdzie
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 14:18   #5062
joanasz
Rozeznanie

Cytat:
Ja juz w pracy siedze od 7.25.. Nie bylo porcelanki = nie ma spadku = jest wzroscior! 1 kg ponad kreska... Ale co tam. Boli mnie nadgarstek, ale staram sie ograniczyc kodeine, od jutra powrot na PP i tak do wtorku Bo jak nie spadnie to bilans trzeciego miesiaca diety bedzie - 1 kg
Popros swojego GP- juz nawet nie na pogotowie -aby Ci zmienil codeine na cus inszego -diclofenac albo ibuprofen ? ja to mialam taki zestw trzy rozne srodki wiec sobie sama codeine odstawilam

A tu do kupca -ja niestety tyz im podziekowalam

Kupiec - Otręby granulowane ze śliwkami

Numer Przedmiotu: 702

Producent: Kupiec Sp. z o.o.

Opis:
Otręby granulowane ze śliwkami. Otręby pszenne to produkt otrzymywany z przemiału ziarna pszenicy. Są niezbędne dla prawidłowego odżywiania ze względu na zawartość cennego błonnika.

Skład: otręby pszenne 65%, otręby owsiane, wsad owocowy - prawidła śliwkowe 15%, olej roślinny, zarodki pszenne, ekstrakt słodowy, emulgator: lecytyna.

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Wcinam tu jeszcze z Wmi moja leciutka jak piorko ptasianke i lece cos robic - no wszystko u mnie w proszku a ja sobie na necie siedze
Co na obiad na PP -kurczakiem juz poradzcie

Edytowane przez joanasz
Czas edycji: 2010-09-27 o 14:14
joanasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 14:24   #5063
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
duk duk
jest wzrost nie wiem czemu ale sie nie poddaje dzisiaj miały byc PW ale bedzie P, niech w koncu spada a nie rosnie

karolinusienka a jakim trybem lecisz? hmm ja staram trzymać się mojego 5/5 i nie zmieniać bo niby tylko jeden raz nam to dane ...
a wzrościkiem się nie przejmuj jutro spadnie

Cytat:
Napisane przez lesia27 Pokaż wiadomość
uszanowanko
u mnie na wadze 60,8kg wiec juz nadwyzka z Zakopca spadła.... teraz walcze o osiagniecie 58kg
a co do pracy... hmm? mieszane uczucia.....zaczynajac od kierowniczek? hmm? jedna jest nawet fajna,poki co bo spokojnie wytlumaczy, posmieje sie itd druga taka głowniejsza to ... wiadomo głowna to trzeba miec dystans....mialam z nia tylko 1 dzien pracy, w tym tygodniu tez jeden... co do dziewczyn..?sa i normlane fajne co pogadaja a sa i takie po***@@$@#$# ze ho ho.... moze dlatego ze sa to ich pierwsze prace i chca sie pokazac z jak najlepszej strony... to sa dzieczyny po 22, 24, 26 lat czyli troche młodsze ode mnie...
praca polega na tym ze latasz po sklepie jak kot z pęcherzem poprawiasz 155razy jedna bluzke bo krzywo lezy.... pod koniec dnia jest odkurzanie i mycie całego salonu... raz na jakis czas...mycie luster itd....jak sie przychodzi do pracy to ma sie rozpiske co danego dnia sie robi i w jakies czesci sklepu.. ja bylam wczoraj w pracy na 10 godzin to moment mi zlecialo, pewnie dlatego ze bylo duzo ludzi....sam fakt odkurzania calego sklepu to 30-45 min ale ja tam moge to robic, lubie odkurzac
ale najbardziej boje sie oblsugi kasy, wiadomo....najpierw musze sie poduczyc bo jeszcze nie mialam z nia stycznosci... ale najgorsze jest to ze...jak na tej rozpisce jest ze pracujesz na kasie to ... caly dzien, czyli 12 godzinprzerazajace jest to dla mnieale znowu dziewczyny mowia ze jest w porzadku bo stoisz tylko za kasa a nie zapierdzielasz po sklepie....
no nie wiem poki co moj plan jets taki co by....wytrzymac ten okres probny... to jest do 30 listopada....a pozniej rezygnuje bo to nie jest praca dla mnie... teraz wytrzymam i zarobie cos kasiorki, zeby miec na swoje male wydatki....poza tym po tych 10 godzinach wczorajszych nie bylam wielce zmeczona.... tylko do tego ejstem przeziębiona i boli mnie gardło + mam kataraaa to jest praca na 3/4 etatu czyli 120 godzin miesiacznie.... liczac ze chodze do pracy na 12 godzin to .... 10 dni w miesiacu o ile przestrzegaja i nie przekraczaja tych godzin, bo to róznie bywa./.... wiec przede mna poki co ...
teraz ide w srode i czwartek do pracy a potem pewnie w sobote bo 9 go mam wesele i bede miala wolne wiec teraz mi pewnie wpakuje sobote zebym pracowala....
a co do tego wesela to tez wyszło głupio bo... ja z kierowniczka głowna widzialam sie w czwartek, w 1 dniu a w piatek juz jej nie bylo.... wiec w niedziele mowie tej innej kiero ze ja nie mialam mozliwosci powiedziec ze mam to wesele i ze jak przyjde w srode do pracy czy nie bedzie za pozno prosic o wolne... a ona: to napisz smsa! a ja szok! jak mozna do kierowniczki pisac smsa i to jeszcze prosic o wolne!!!!!no ale cóz jak mnie opierdzieli za to to powiem ze mi tak kazano.... trudno...
to chyba tyle....hehehe pozdrawiam i gratuluje spadków

lesiu widzę że masz już plan .. pamiętaj że jeśli wejdziesz między wrony musisz krakać jak i one ... i to jest święta racja coś o tym wiem ... pamiętam dzień kiedy przyszłam do firmy i prezes prosił żebym zwracała się do niego po imieniu a teraz nie wyobrażam sobie inaczej ...
więc wiesz uśmiech na twarzy i jedność mam nadzieje że ten okres próbny będzie dla Ciebie miłym doświadczeniem

Cytat:
Napisane przez MamaKasia
Witajcie Dukanki
Podczytuję Was cały czas ale na wpisy się nie odważę, bo stanowicie taka zwartą grupkę, że aż szkoda Wam przerywać...
Mam małe pytanie, jaki jogurt owocowy jest słodzony aspartam? Sprawdzałam jogobelle light ale ma oprócz niego syrop glukozowo-fruktozowy.

Hej,
ja mam podobne uczucie oniesmielenia jak Ty tzn odnosnie tej "zwartej grupy" ;-) ale tak czy tak fajnie, ze dziewuszki tu są

Niestety jestem tez poczatkujaca w tej diecie wiec nie potrafie Ci doradzic w kwestii jogurtow owocowych:-( ale chcialam pogratulowac takiego spadku wagi - widac, ze dobrze Ci idzie

laseczki ale my nie jesteśmy takie straszne - serio serio ... każda z nas kiedyś zaczynała i stawiała pierwsze kroki na forum więc nie ma co się czaić tylko zapraszamy do wizażowania - duk duk świeżynki

Cytat:
Napisane przez Sparta Pokaż wiadomość
Czego sie boicie, takie jesteśmy straszne??

Konczi - seniorito - ja trzymam kciuki

oj chyba na paskudy wyszłyśmy hahaa ....

Cytat:

Szczypiorku a co się dzieje ??? jakie do dupyyy ?

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
a na opakowaniu w ogóle jest skład tych smakowych? mnie się wydawało, że gratisy pomijają, ale nie jestem pewna, bo ja teraz już jem otręby sante

właśnie sprawdziłam i na tych gratisach nie ma niestety składu
napisano za to że wspaniały dodatek do jogurtów, sałatek .....
Stary 2010-09-27, 14:25   #5064
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanasz Pokaż wiadomość
Wcinam tu jeszcze z Wmi moja leciutka jak piorko ptasianke i lece cos robic - no wszystko u mnie w proszku a ja sobie na necie siedze
Co na obiad na PP -kurczakiem juz poradzcie
joanasz ugotuj sobie rybkę do tego sadzone jajko
Stary 2010-09-27, 14:29   #5065
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:

Eeemmm, znaczy.... w sensie...?
Wszystko jest nie tak dzisiaj... Pogoda do kitu, dlon mnie boli, wyzysk w pracy i czepianie sie o to, ze spinacz jest w zlym miejscu i kartki nie sa w idealnej linii... Od dwoch tygodni jestem sama popoludniami i mam tyle pracy, ze mi to doslownie bokiem wychodzi - wszystko za wszystkich i dla wszystkich robie a nawet glupiego dziekuje nie uslysze... Plakac mi sie chce i najchetniej poszlabym do domu, zaszyla sie pod koldra i obudzila w przyszlym tygodniu lzejsza o 5 kg...
Stary 2010-09-27, 14:31   #5066
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko jest nie tak dzisiaj... Pogoda do kitu, dlon mnie boli, wyzysk w pracy i czepianie sie o to, ze spinacz jest w zlym miejscu i kartki nie sa w idealnej linii... Od dwoch tygodni jestem sama popoludniami i mam tyle pracy, ze mi to doslownie bokiem wychodzi - wszystko za wszystkich i dla wszystkich robie a nawet glupiego dziekuje nie uslysze... Plakac mi sie chce i najchetniej poszlabym do domu, zaszyla sie pod koldra i obudzila w przyszlym tygodniu lzejsza o 5 kg...

kochana głowa do góry - wiesz że niepowodzenie w domu najczęściej wyładowywane jest na pracownikach ? miej to nosie i rób co do Ciebie należy bo jesteś w tym świetna i świetnie sobie z tym radzisz
Stary 2010-09-27, 14:42   #5067
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olka0412 Pokaż wiadomość
to ja Cię chwale ,że tu z nami trwasz
dziekowac

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
Napisane przez twinsplus1 Pokaż wiadomość
dzieki kochana , ja takze ci wpsolczuje, takiego zafajdanego stazu, obys znalazla sobie jakas fajna prace
dzieki
bardzo podoba mi sie moja praca, ale niektorzy ludzie sa porypani.... a wszystko byloby pieknie gdybym mogla robic to co robie w osobnym pokoju, albo przy biurku na korytarzu

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
najchetniej poszlabym do domu, zaszyla sie pod koldra i obudzila w przyszlym tygodniu lzejsza o 5 kg...
ooooooo!!!!!!!! tak to ja tez bym chciala!!!!!!! gdzie trzeba isc, zeby tak bylo? kto mi powie?

Simply
Aleksandra_M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 14:44   #5068
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety, to zwykłe otręby, siostro. One nie są bardzo grube.
Dam radę
A jak będzie potrzeba zmielić to w blendera i zobaczę co to wyjdzie
Cytat:
4 kilogramy i III? To zostane tu sama z Konczita Nie to, ze Konczi to zle towarzystwo, bron Boze, tylko we dwojke to nam smutno bedzie Ale nic to, trzymam kciuki dziewczyny zebyscie wytrwaly w swoich postawnowieniach
o przepraszam... to "nowi" się tu już nie liczą?
Cytat:
masz mega wsparcie u mnie!!! ja tez musialam stanac naprzeciw wszystkiemu
dasz rade!!!
Dzięki Ci babo
Cytat:
Dziewczyny, a propos skóry. Wprawdzie jestem dopiero 10 dzień na dukanie ale skóra się zmienia, robi się bardziej zwarta, mniej galaretowata.
Ja stosuję pilingi z kawy tak ze 2- 3 razy w tygodniu i mi to pomaga.
Z mazidłami do ciała jest ten problem, że trzeba ich używać stale bo problem wraca
Ja pomaziałam się wczoraj balsamem z wyciągiem kofeinowym.. ok 21:00 - efekt... oczy jak ping pongi do 3 w nocy
Po pilingu z kawy nie spałam do 6 rano xD

No i zaczęłam dietę
Waga pokazała raz 90,7 a drugi 90,2 więc przyjmuję że 90,05kg
Wzrost 175
Cel maxymalny wg doktorka - 61,4kg do 29.04.2011
(Wpisałam doktorkowi, że chcę ważyć 40 kilo a on mi na to, że 61,4 i koniec, mniej się nie da bo jak wpisywałam że chcę ważyć 70 to mi podawał 68 więc chciałam zobaczyć ile najmniej mi zaproponuje)
Mnie powinno wystarczyć 70, 65kg - dla mnie by było super
Zobaczymy jak mi pójdzie.
Ah.. mam mieć 6 dni uderzeniówki i powinnam na niej zgubić 2,4kg.

Dziś pożarłam serek wiejski Piątnicy i tuńczyka w sosie własnym bez sosu
I chyba jakaś niedojedzona jestem.. posunę otręby, zapiję wodą i zobaczę czy starczy

Ah.. można kurczaka pieczonego w piekarniku? Znaczy się cycki kurzęce
W folii z tymi przyprawami z torebki "Przepis na..." czy sól też mam wyeliminować?

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-09-27 o 14:46
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 14:45   #5069
Konczita
Zakorzenienie

nie dołować mi się tylko proszę ....
Olcia my to znajdziemy takie miejsce hehehe ale jedynie dla grzecznych dukanek
Stary 2010-09-27, 14:45   #5070
adrijah
Zakorzenienie

zanim cokolwiek zjadłam, jeszcze dopadła mnie porcelanka po grzeszkach i z ciekawości jeszcze weszłam na wagę - 80,5 jeszcze tak szybkiego spadku (0,5kg) nie miałam ładny początek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości