|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
dzidzia Igusia tez podnosiła zaraz po urodzeniu tyle że nie tak wysoko
fakt, nie zauważyłam, że po skosie zabka Iga zasypia bez smoka. Smoczka używam rzadko, tylko kiedy płacze. |
|
|
|
#872 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
alguien haha a Oscar dla odmiany przewraca sie z plecow na brzuszek a wszedzie pisze ze najpierw powienien z brzuszka na plecy
|
|
|
|
#873 |
|
Zadomowienie
|
a ja mam problem bo Natanek co go odłożę no bok żeby spał to on w ryk ;/ już nie wiem co mam wymyśleć, smoczek nie działa, leżenie na boczku, pleckach, brzuszku nie działa ;/ przy cycu zasnął po jedzeniu ale tylko go odłożyłam to płacz ;/ a przecież nie będę siedzieć 3 godz z nim na rękach..
|
|
|
|
#874 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a nawet jak stelaz b yl w domu, to bralam go do jednej reki, a gondole albo fotelik do drugiej.Cytat:
![]() ja dzisiaj do lidla zajechalam o 8 bo matke odwozilam do pracy. bylam normalnie w szoku, ludzie czekali pod sklepem az otworza, jak weszli to rzucili sie doslownie do tych rzeczy ktore byly w gazetce ja kupilam spiworek do spania, kombinezon, spiochy i rajstopki. po czym w domu okazalo sie ze kombinezon jest w sam raz na dlugosc, wiec mama pojechala pozniej kupic wiekszy bo oczywiscie twierdzila ze zaraz bedzie za maly. normalnie oszaleje przez te dwa tygiodnie, co chwila slysze ze mala jest glodna, albo ze jej za zimno itp jutro mam wizyte u neurologa, i ide znowu do poradni neonatologicznej, bo cos mi wizyta w poradni w szczecinie nie bardzo sie podobala... a tak wykorzystam skierowanie ktore dali mi po porodzie. no i okulista za tydzien. nic tylko po lekarzach biegam ... a tu moja corcia smieszka i fotka jak juz glowke dzwiga, tylko mine strzelila masakryczna bo nie lubi lezec na brzuszku
|
|||
|
|
|
#875 |
|
Raczkowanie
|
śliczna
nie martw sie tak to jest z matkami dlatego ja tak bardzo chciałam wrócić do Angli z małą nie wyobrażałam sobie mieszkania bez mojego w domu |
|
|
|
#876 |
|
Zadomowienie
|
bajka haha jaka minka na brzuszku
a jakie duże oczka ma
|
|
|
|
#877 |
|
Rozeznanie
|
bajka a jaka fajna fryzurka
|
|
|
|
#878 |
|
Rozeznanie
|
ojejku bajka, jaka ona fajna, jestem fanką
![]() Dziś znowu przespana noc, od 20 do 4.30 z przerwą na kupę o 23 ale potem spanko bez jedzenia. Tylko rano jest problem, po 5 już nie chce spać, no a ciemno i środek nocy dla mnie I nie wiem jak sobie z tym poradzić, na razie robię tak, że odkładam do lożeczka i protestuje, ale po jakiejś pół godzinie się wycisza (dziś nie spał tylko se tak cicho leżał i się uśmiechnął jak podeszłam zobaczyć, aż mi szkoda było, ale odeszłam, żeby nie myślał że można wstać). Potem przysnęłam na godzinę, a on mnie obudził i nie wiem, co robił przez ten czas, ale chyba tyle by nie leżał nieruchomo i cicho, jutro muszę zaobserwować.Czy Wasze dzieci zasypiają rano bez problemu??? czyżby mój był skowronkiem??? |
|
|
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
gloori - wiem o czym mowisz, u mnie tez jezdza kladami tyle ze w dzien, w nocy za to slychac glosne gadanie sasiadow.
bajka - śliczna córcia entertete - moja zasypia jak sie oburdzi nad ranem, ale po tem juz nie, wstaje o 8-9 basia - moja ma taki meszek, czekam az urosna ![]() Nocka oki, ale u nas strasznie wieje, masakra, znow ciemno za oknem a mala je piastke
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
|
|
|
|
#881 |
|
Rozeznanie
|
witam
![]() po wczorajszym lekarzu wiec.....mala ma katar dostala kropelki i mozna ja bylo zaszczepic--zniosla dzielnie klucie iiii wcale nie bylo problemu--lekki placz i na tym koniec--dzielna po mamusi oklady jej robie i nozka wyglada ladnie......co do mnie....po 6 tyg nie rozpuscily sie jeszcze szwy trzymajace przeciety miesien stad mnie tak tam jeszcze ciagnie..... eh pogoda szok--bylam z psem przed domem masakra jak wieje.......szybko ucieklam do srodka..... |
|
|
|
#882 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry, wpadłam ttylko namoment pozdrowić wszystkich i zaraz uciekam
bomoje kochane maleństwo już się wyspało całe 5 mnut spało ) buziaki dla waszych maluszków
|
|
|
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem o co chodzi ale Szymek dzisiaj budził sie kilka razy
![]() Zasnął 21 wszej i obudził sie juz o 2, potem 4, potem 5 i 7. Jak dla mnie to masakra bo zawsze spał do 4 a potem do 7. Cycki mnie bolą... bo się napracowały
|
|
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam was z grubsza tylko. Od wczoraj mały ma skok i tym razem to przechodzi ludzkie pojęcie. Wczoraj tak się darł że aż dostał chrype!
Póki co jest grzeczny więc wpadłam się pochwalić ![]() Od wczoraj jestem na diecie i normalnie nie wierzę w to Wczoraj waga pokazywała 2 wyniki 90,2 i 90,7 a ważyłam sie w południe. Dziś teraz włażę na wagę po 10 razy i co.. 88,2! To jest 2 lub 2,5 kilo spadku!! W jeden dzień Wiem, że z czasem będzie coraz trudniej ale motywacja jest
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-09-28 o 10:49 |
|
|
|
#885 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#886 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
bajka świetna ma fryzurę mój Szymek zaczyna łysieć a też miał pełno włosówhd ja cię doskonale rozumiem bo mój to co noc tak śpi i ja później dętka jestem, ale już się troszkę przyzwyczaiłam. Na szczęście zawsze zje i od razu śpi. entertete mój rano śpi jak zabity, ale to chyba dlatego, że zasypia o 24 , a później budzi się co 3 godzinki na jedzonko. I przeważnie wstaje 9-10 i już nie śpi.A ja chyba dzisiaj zamówię taką matę http://allegro.pl/fisher-price-mata-edukacyjna-rainforest-gratis-i1251007071.html Edytowane przez Lilka___ Czas edycji: 2010-09-28 o 10:59 |
|
|
|
#887 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe jak jaszczka w Polsce .Nasze dziecię zrobiło sobie dzisiaj w nocy z Mamy piersi, brzucha, nóg i stóp pieluche. Mama je na przewijak, pielucha zdjęta, pupa do góry, żeby wytrzeć i sruuuuu. Budzimy tatę, żeby nam pomógł... Ja się umyć i przebrać, on wyciera podłogę i sruuuu mu na głowę siku pod ciśnieniem bączka z pupci ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
|
|
#888 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Milenka rewelacja ![]() jaka ona sliczna ![]() co sie stalo? zdrowka dla Nadin nic sie nie stalo, moze jakis skos a moze poprostu taka chwilowa zmiana. ale wyobrazam sobie ze zmeczona jestes Cytat:
![]() ale brzydka pogoda, ble. zaraz ide po kawe i szarlotke.
|
|
#889 |
|
Zadomowienie
|
bajka ale Niunia ma fajową fryzurę.
Lilka też dzisiaj sie budziła najpierw co 3 godz. a potem już co godzinę aż do 7.30 po potem już spać nie chciała no i znowu dzisiaj w nocy było problem ze zrobieniem kupki ale rana już była w pampersie. Karolcia ja też się wczoraj pochamrałam z tż z tym, że to on poszedł spać do innego pokoju, właściwie to kłócimy się o jedno i to samo od jakiś 6 miesięcy. ![]() Kinia i jak tam dzisiaj maluszek????
|
#890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi tez fajnie szlo na poczatku, ale bedzie oki oby tak dalej![]() misiula - a o co??? ![]() itakaska - ja jestem nie wyzyta a jemu wiecznie sie nie chce, albo mnie zdradza, albo juz go nie pociagam...wiem ze w pracy musi sie nadzwiac ale....,
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-09-28 o 11:10 |
|
|
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
A ty podła
![]() Wiem o tym, że to woda i przez najbliższe dni tak będzie ale już niedługo zacznie się powoooolne spalanie tłuszczu ![]() Przynajmniej tak mnie to ucieszyło, że mam jeszcze większą motywację
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#892 |
|
Rozeznanie
|
tak sie zastanawialam gdzie jest ciotka dobra rada potocznie nazywana Siala
i jest! ![]() w jeden dzien 2 kg
|
|
#893 |
|
Zadomowienie
|
karolcia a przychrzaniła się do niego jedna taka mężatka starsza od niego i bardzo ma dużą satysfakcję, że miesza w naszym związku, chociaż M ostro twierdzi, że nic ich nie łączy notabene zna się z jej mężem i dosyć często się widują służbowo a z nią M studiuje, więc ona jest dla mnie zwykłą s....., że świadomie nam miesza wiedząc dobrze, że się kłucimy o nią a ona jeszcz dolewa oliwy do ognia. Powiedziałm mu wczoraj, że jak jej wkońcu nie przetłumaczy to ja sobie porozmawiam z jej M (tż twierdz sam, ze ona już przegina ale z niej taka cholera, że za nic się nie chce odchrzanić) - Apodobno ona twoierdzi, ze w swoim małżeństwie jest b. szczęśliwa ale co się dziwić jak mąż ma kupe kasy ona nie pracyje i non stop jeżdża na wczasy typu, dominikana, madeira. Więc coraz częście dochodzę do wnosku , że z kobiety potrafi być kawał wrednej ku........ ach się wygadałam.
|
#894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. ale moze on poprostu w pracy ma ciezko a moze poprostu mu sie nie chce. spojrz na to z drugiej strony. gdybys ty nie miala ochoty a on by cie zmuszal i obrazal na to ze ty nie chcesz![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Misiulka a to wredota . walcz o swoje
|
|
#895 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() Jestem padlina Mała budzi się w nocy zwykle co 3h, grzecznie je i śpiocha dalej, a dzisiaj to był jakiś sajgon. Zjadła i w płacz, zmieniłam jej prawie suchego pampersa - chwila ciszy i znowu w płacz, wzięłam ją na ręce - to na siedząco nie, stać też nie za bardzo, przy chodzeniu marudziła -.- Odpadła dopiero przy podskokach i "tańczeniu" po pokoju
|
|
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to motywuje i o to chodzi na pociesze dam ci nastepna motywacje![]() ja rok 2008, ja rok 2009, ja pod koniec ciazy i teraz ![]() itakaska - no posadzil by mnie o zdrade hehe, ja go razumiem, ale czasem nie moge pojac ma 24 lata a zachowuje sie jak dziadek, wkurza mnie to ze nigdzie nie chce jezdzic, wychodzic i wogole, taki domator...w weekend zeby wyjsc gdzies na spacer to graniczy z cudem teraz jak jest mala to wyjdziemy ale nie na druga strone, tylko tu niedaleko, na druga strone tylko wtedy kiedy chce cos dla siebie...a ja bym ciciala gdzies pojechac...mala zawsze moge u rodzico zostawic...ale on nie bo bedzie zmeczony itd.
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-09-28 o 11:33 |
|
|
|
|
#897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#898 |
|
Rozeznanie
|
dzidzia to miałaś noc z atrakcjami
misiulka a to pinda jak się nie odczepi to ja bym ją ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- karolcia super miałaś fryzurkę na tym 2 zdjęciu i kolor włosów ![]() dziewczyny czy wasze dzieci też tak często mają czkawkę? Bo mój przynajmniej raz dziennie i się już zastanawiam czy to normalne |
|
|
|
#899 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#900 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka- bardzo fajna mata
Szymek ma matę - farmę ale jakoś na razie nie jest nią zainteresowany. Jak ma ochotę na zabawę to nic mu nie jest potrzebne a jak się nie chce bawić to i mata nie pomaga ![]() współczuję... Baby potrafią byc wredne... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:23.

fakt, nie zauważyłam, że po skosie 

a nawet jak stelaz b yl w domu, to bralam go do jednej reki, a gondole albo fotelik do drugiej.

do jutra

Mała budzi się w nocy zwykle co 3h, grzecznie je i śpiocha dalej, a dzisiaj to był jakiś sajgon. Zjadła i w płacz, zmieniłam jej prawie suchego pampersa - chwila ciszy i znowu w płacz, wzięłam ją na ręce - to na siedząco nie, stać też nie za bardzo, przy chodzeniu marudziła -.- Odpadła dopiero przy podskokach i "tańczeniu" po pokoju